|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Ja dzis znow nie moge jesc, do drugiej w lozku lezalam, pecherz tez nadal boli mimo antybiotyku, aj martwie sie o malenstwo
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cie to uszczesliwi tez je mam ![]() Cytat:
a przeczytamy tylko my i te osoby, ktore maja zaproszenie, ktore wysylam ja hehe juz ci sle ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- siasiek kochanie za 10 minutek wstawiam fotke
|
||
|
|
|
#3993 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lubię wszelkie kwiatowo-owocowe Róża, Jagoda, Florka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
agus87 ja się od razu lepiej czuję, gdy czytam, że nie tylko ja mam jakieś skórne rewelacje więc dzięki za pocieszenie
|
|
#3994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te ich boskie ruchy, haha. Sprytne maleństwa |
|
|
|
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
Ale zrobialam kwasna ogorkowa
nie idzie jesc![]() Tylko banany jem bez przeszkod 1 kg na 2 dni
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
piękności !
a jakie duże już Cytat:
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Co do wrażeń podczas USG jestem najlepszym przykładem
Nie wiem w którym jestem tyg i nawet nie pamietam ile mierzyła moja fasolka bo gdy On pokazywał mi widok na monitorze ja miałam niezmienny wyraz twarzy ----->
|
|
#3999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety tez mam problemy z bólami migrenowymi głowy...
Jakiś czas temu zanim jeszcze zaszłam w ciążę miewałam takie zwykłe migreny ale z takim natężeniem, że słonia by z nóg zwaliły... po wizycie u neurologa dostałam jakieś mega silne proszki i po wybraniu opakowania migreny jakby ustąpiły i do tej pory miałam praktycznie spokój... Niestety wróciło mi ostatnio w ciąży... na szczęście nie w takim natężeniu jak wcześniej ale jest to denerwujące Moim sposobem jest wypicie rozpuszczalnej kawy pół na pół z mlekiem... Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to zupełnie ją odstawiłam, chociaż wcześniej codziennie z rana była kawusia ) niż faszerować się APAPem, który w moim przypadku i tak nigdy nie pomagał na takie bóle...
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mysle jakby mial jakies przeslanki to cos by powiedzial ![]() Niebawem, sie dowiemy;*
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieje, ze tez sie doprowadze do porzadku... ![]() siasiek obiecany stroj kapielowy rozmiar M ale chyba taka lekko wieksza, bo w brzuszku fajny luzniejszy, ma poduszki w cyckach, kolor ciemnby braz z pomaranczowymi nitkami, cena 85 zł |
|
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
...a co do bananów i winogron też słyszałam, że nie należy przesadzać, bo można się cukrzycy ciążowej nabawić
![]() ale nie oszukujmy się lepiej zjeść garść winogron albo banana niż tabliczkę czekolady hehe
|
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie na wątku
![]() caffelate05 super, że u dzidzi wszystko ok. Super foteczki ![]() Co do jedzenia to zaraz zapodam sobie makaron z sosem śmietanowo- grzybowym bo coś lekki głodzik czuję. Aguś czekam cierpliwie http://allegro.pl/sexy-stroj-kapielo...283319842.html Ja myślałam o czymś takim bo już mi tak cyce urosły, że trochę bym się głupawo czuła z zwykłym stroju Ale nie wiem czy nie będzie jeszcze za duży.o fajnie troszkę mnie uprzedziłaś z tym zdjęciem ![]() Super ten strój właśnie coś takiego by mi pasowało, muszę jeszcze poszukać bo dzisiaj chłopaki nie chcieli iść ze mną a samej mi nudno ![]() U mnie chłopaki robią przemeblowanie u młodego w pokoju, a ja odpoczywam Nie chce mi się nawet tam wchodzić, żeby mnie do mycia albo zamiatania nie zmusili
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-10-25 o 16:26 |
|
|
|
#4005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale serio, to ja też nie pamiętam ile mierzyła moja fasolcia podczas ostatniego USG :/ taka bylam przejęta i tak strałam się to zapamiętać
|
|
|
|
|
#4006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudowne maleństwo ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie- wit. C uszczelnia naczynia krwionośne, ale jakoś o tym wcześniej nie pomyślałam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4008 |
|
BAN stały
|
Zawsze na USG łezka mi leciała.
Z racji moich ciąż bardzo zagrożonych miałam robione średnio co tydzień. Jak zobaczyłam serduszko to reszta mnie zupełnie wzruszała. Na moich fotkach z USG jest wszystko napisane(z poprzednich ciaż),wymiary Pęcherzyka,potem zarodka,a następnie kosci nosowej,długość,kość udowa,także tylko porównywałam postępy wzrostowe ![]() Juz sie nie mogę doczekać pierwszego USG tej ciąży. Mdli mnie całymi dniami-non stop. Nic nie pomaga.Chyba tak już musi być
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Kwietecek mi maz zrobil dzis banana w czekoladzie to dopiero kalorie
![]() agus87 taki smutas troche ten kostium, znaczy ladny, tylko ja wole kolorowsze, bo i tak jestem blada jak swinka to w czarnym wygladam jak corka mlynarza ![]() Catia wrzucam fotki kalendarza, jak widzisz fotke z usg juz nakleilam, bardzo mi sie podoba. Wszystko jest fajnie opisane i tak sobie czytam i czytam ![]() Kochane zbieram sie na zastrzyk, ciekawe do kiedy gin bedzie kazal mi je kontynuowac
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
principessina superowy ten kalendarz!
Fajnie,że twój mąż pomyślał o czymś takim ![]() nerola a kiedy idziesz na pierwsze USG? Mam nadzieję,że przy tej ciąży wszystko się dobrze potoczy. Będę trzymać kciuki! a Ty dbaj o siebie i fasolkę! |
|
|
|
#4011 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Listopadowa80, uspokoilas mnie z ta przeziernoscia Renessme1985, zdecydowanie lepsza slaba kwa niz proszki. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() A co za zastrzyki dostajesz?
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Kwietecek ja progesteron na podtrzymanie co 3 dni plus 2x dziennie globulki dopochwowe, ale to paskudctwo wyplywa...
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
To wspolczuje Ci Kochana, ja do 12 tyg bralam duphaston na podtrzymanie, a po dostawieniu juz nie bolal brzuch, jedynie mnie teraz ciagnie, najbardziej jak dlugo siedze, ale mysle,ze cos tam sie roziaga i to ic groznego. Trzymam kciuki by i u Ciebie bylo juz lepiej i nie musieli Cie kuc.
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Kwietecek to pewnie i te zastrzyki do 12-13 tygodnia bede miec, jak myslisz?
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie jest taki ciemny wcale troche ciemny wyszedl a to jest basen ja nie ide na wystawe tylko dla zdrowia
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 no wiem masz racje, ze dla zdrowia, ale ja mam nadzieje ze ten kostium co sobie kupie to mi na dluzej posluzy, bo jednak one sa elastyczne...a zapisalas sie na jakis kurs dla przyszlych mamus czy idziesz poplywac? u mnie jest kurs, ale narazie bede sobie plywac, pozniej zobacze.
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
asiak1981 sorki ale jest to niemozliwe zebys tak wczesnie czula ruchy
rozmawialam z ginem jest to nierealne najwczesniej w 16 tygodniu a to co czujesz to jelita i narzady wewnetrzena nie dzidzius [/QUOTE]Mój gin tez mi dzisiaj powiedział,ze to nie mozliwe,a ja wiem co czuje hhi Cytat:
Ja juz po wizycie i jakis taki mam niedosyt ![]() Nie mam zdjęcia, chociaz widziałam dzidzie jak fikała,szok cały czas podskakiwala i ruszała sie ![]() Nie wiem niestety ile ma długosci,ale główkę mierzył i ma 2,8cm( przekrój) , przezierności nie robił,bo niby na jego sprzecie nie da rady,ale to jakoś mnie nie martwi specjalnie,bo z Julią tez nic takiego nie miałam ,ale wierze,ze wszystko jest ok,kurcze szok jak juz widać móżdżek i kręgosłupek malusi,i te łapki i nózki. no i niby będzie druga dziewczynka,chociaż ja jakos tego nie czuje,ale gin patrzył i stwierdził,ze wyglada mu na dziewczynke,ale za mies będzie pewniejsze. hmm zobaczymy. mam L4 i pytanie do Was,nie orientujecie sie kiedy Zus wypłaca pierwsze chorobowe??jak dlugo sie czeka?? |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
asiak1981 wiesz co ja wieczorami mam takie jakby ciagniecia w brzuchu i takie wrazenie jakbym serce dzidziusia slyszala, no ale to sa urojenia, to pewnie jelita, tak jak pisze mazianka
|
#4019 |
|
BAN stały
|
Pierwsze USG będzie za tydzień.
I jeszcze małe sprostowanie-ja ruchy trzeciego dzieciatka czułam w 13 tygodniu. Tak mam w ksiażeczce zapisane. i od tego właśnie dnia czułam juz regularnie,więc wiem,że to to na pewno a nie jelita. Wiele też zależy od budowy mamy-ja jestem szczupła. |
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest aqua aerobik ale nie chce na to chodzic wole sama sobie we wlasnym tempie tym bardziej, ze wolno plywam teraz kiedys w 35 minut plywania robilam 35-40 dlugosci a teraz ograniczam sie do max 20 przy 30 minutach plywania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

Wg usg mamy 12t0d. Dzidziuś ma 55mm, serduszko biło 160 u/min, wszystko jest w porządku. Jest kość nosowa, przezierność karkowa 1,9mm. Śmiesznie było, bo najpierw gin oglądała Dzidziusia, mówiła co widzi, wiem, że to poważna sprawa ale magicznie brzmiało np. 2 kończyny górne. A potem jak chciała zmierzyć przezierność to Dzidź poszedł spać. I za nic nie chciał się obudzić i przewrócić. Więc gin zaproponowała spacer po korytarzu i zjedzenie i napicie się czegoś słodkiego. Za 10 minut znowu poprosiła mnie do gabinetu i Dzidziuś się obudził i machał rączkami

Ja lubię wszelkie kwiatowo-owocowe Róża, Jagoda, Florka.
te ich boskie ruchy, haha. Sprytne maleństwa
nie idzie jesc