![]() |
#2881 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. X
Cześć!
Już od bardzo dawna czytam ten wątek i w końcu zdecydowałam się dodać coś od siebie. Zakupy w lumpeksach robię od kilku miesięcy, ale nie będę wklejała już tamtych rzeczy, tylko te aktualne, bo myślę że to nie ma sensu. A więc moje z czwartku: 1. Koszula w kwiatki z krótkim rękawkiem ATMOSPHERE- 10zł 2. Bluzka na ramiączkach CUBUS- ok 6zł 3. Sweter MARKS&SPENCER (w rzeczywistości jest ciemniejszy)- 7zł 4. Bokserka PAPAYA- 4zł Narazie to wszystko, myślę że w miarę możliwości będę starała się to robić systematycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja również jestem nowa w ogóle na tym forum
![]() Bardzo mnie zainspirowałyście tymi zakupami. Przebrnęłam przez wszystkie części tego wątku i podziwiam Was dziewczyny! Macie śliczne łowy!Muszę przyznać, że wcześniej nie chodziłam do ciuchlandów bo się po prostu wstydziłam ale teraz widzę po waszych łupach, że nie ma czego więc poszłam dzisiaj do jednego lumpka i wygrzebałam trzy bluzki ![]() ![]() ![]() ![]() A jak narazie pokazuje mój pierwszy łup - koszula w kratkę ze ściagaczem Only - bluzka w serek XNK Basic ![]() - bluzeczka H&M Zastanawiałam się jeszcze nad marynarką NEXT ale jednak nie wzięłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
Nie wiem gdzie wy takie tanie super ciuchy kupujecie! U mnie w lumpach wszystko jest bardzo drogie. Jeszcze jakis czas temu mozna bylo cos fajnego kupic za 5 zl, obecnie to zwykly t-shirt to wydatek 8 zl, sweterki, fajn e topy 15-20 zl!
Sa promocje i wtedy towar jest przeceniony np na 2 zl, ale to wtedy zostaja same odpady w postaci swetrow zmechaconych na maxa, bluzeczek z dziurami itp.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
Ok. Wiec od razu pisze, ze nikogo nie atakowalam i nie mam takiego zamiaru
![]() Po prostu duzo sie naczytalam na ten temat i napisalam tylko jak sprawa wyglada prawnie. Betinka ma super ciuchy i wielki talent wygrzebywania skarbow i nie ma co tutaj tego kwestionowac. U mnie ceny w lumpach tez poszly w gore. Zwykla bluzka po 13-15 zlotych, bluza, sukienki po 20-25 a spodnie jeszcze drozsze. Niestety lumpy staly sie popularniejsze niz kiedys, to i ceny wzrosly. Pozdrawiam wszystkie lumpoholiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Moje zdobycze :
#2886 |
Zakorzenienie
|
Ale fajne
![]() ![]()
#2887 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
hej
![]()
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znałam jedną dziewczynę co z lumpa wynosiła rzcezy ale ją zwolnili za pysk a poza tym nawet jakbyś pracowała w lumpie to co kogo to obchodzi zazdrość przemawia za niektórymi ![]()
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamo!! to się nazywa wygrzebać perełke!! też chciałabym jakas taka vintage`owa torebke kiedys znalezc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
xjustyniaaax: świetna sukienka i jeansy
![]() Justka166: torebka ![]() Moje dzisiejsze zakupy to: 1. Płaszczyk szary Atmosphere z rękawem 3/4 i kwiatkiem <zdjęcie nie oddaje uroku ![]() ![]() 2. Zielona kurteczka firmy Kabaret <pierwsze slysze o takiej firmie ![]() 3. Kozaki na wysokim obcasie Koszt:80 zł - sporo...ale myślę, ze bylo warto ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Równie dobrze możesz "otworzyc" fikcyjny lump, znaleźć dobre źródło towaru i od razu sprzedawać ciuchy w necie za grubszą kasę. [/off]
![]() |
#2893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;2284744 6]1. i 2- atmosphere, buty niestety nie moj rozm
![]() 3. george 4.dziwna tuninka hehe musiałam kupic:P[/QUOTE] Ta tunika to ciążowa chyba:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Moje ostatnie, troszkę ubogie ale lepsze to niż nic
![]() Teraz trochę odpocznę od zakupów ciuchlandowych, bo siedzę w domu po małej operacji ![]() 1- Moja miłość ![]() ![]() ![]() 2- śniegowce Elefanten, w sam raz na zbliżający się sezon narciarski ![]() 3- Buty dla tż'ta CATerpillar nowe, jak dla mnie nie do zdarcia ![]() ![]() 4- Kozaki skórzane zamszowe, kolor brąz. Cena 20zł Edytowane przez edyta0131 Czas edycji: 2010-10-26 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
boskie te kozaki dla mamy!
kurde czemu w Cz-wie nie ma takich super ciuchlandow;(
#2897 |
Zadomowienie
|
Moze ktos odpowiedziec na moje pytanie?
Skad bierzecie takie tanie lumpy? U mnie wszystkie lumpy maja takie ceny ze glowa boli. Bluzeczki 20 zl, t-shirty 10-12 zlotych ( i to nic nadzwyczajnego!). Cos naprawde odlotowego to trzeba dac co najmniej 20-30 zlotych. Plaszczyki 50 zlotych.A u mnie lumpow w okolicy jst sporo i we wszystkich takie ceny sa... Pare lat temu mozna bylo cos tanio kupic ale ostatnio ceny sa kosmiczne dlatego juz nawet mi sie nie chce zagladac do lumpow.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaż więcej swoich zdobyczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
batonik
|
Moje łupy, w których jestem zakochana. Mogłam mieć jeszcze jedne jeansy na gumce, ciemnogranatowe - idealne i piękne, ale że nie było na nich metki z ceną, to nie mogła mi ich sprzedać
![]() 1. Futrzasta kamizelka, Zoe 12,50zł 2. Spodnie na gumce, Chemistry Jeans 10zł Edytowane przez sskers Czas edycji: 2010-10-26 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś chodziłam do jednego. Na początku było fajnie, zawalisty maja towar, ale teraz z cenami to przesadzają ![]() ![]() ![]() Od jakichś dwóch lat chodzę do tego drugiego i też stoję jakieś 45minut przez wejściem. Ceny mają naprawdę rewelacyjne i bardzo często zdarzają się jakieś perełki firmowe, nowe z kompletem metek ![]() Dostawa butów jest w każdą sobotę i co tydzień ludzi przybywa. Zbliża się zima, a kozaków mają bardzo dużo to i chętnych więcej jest. Teraz muszę trochę odpoczywać w domu, ale w sobotę pojadę na buty ![]() ![]() Się rozpisałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Przeswietne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po raz pierwszy udzielam się na wątku, choć po lumpach biegam od dosyć dawna. U mnie w fajnym lumpie dostawy są w poniedzialki i akurat tak mi z pracą podpasowało, bo poniedzialki mam niepracujące, więc chodzilam w dzien dostawy, z rana i polowałam na łupy. Dzięki temu sporo tanich, a pięknych, markowych rzeczy jest w mojej szafie. Niestety, od jakeigos czasu strasznie się pogorszyło i nie chodzi mi wcale o ciuchy, bo one są dalej świetne, ale o ludzi. Czy u Was też zachowanie niektorych jest naprawdę karygodne? U mnie jest często taka sytuacja, że baby pchają się na ściany, wyrywają rzeczy z rąk, wyzywają... Niedawno jedna dziewczyna wybiła zęba... jak otworzyli lumpa z rana i wszyscy zaczęli się pchać i tłoczyć, popchnęli jakąś dziewczynę na ziemię i podeptali ją. Krew się polała, bo skaleczyła też sobie wargę i sprzedawczyni z lumpa wzięła ją na zaplecze, później znaleźli pół zęba. Ostatnio nie chodze już w dzien dostawy z rana, tylko po poludniu, jak tłum jest mniej agresywny (to idealne słowo ![]() A poniżej moje łupy z dnia dzisiejszego (drugi dzien po dostawie ) ![]() 1. Marynarka - 14,50 zł 2. Koszulka-tuniczka, sięga mi za tyłek, ma śliczne wykończenie koronkowe przy dekolcie - 6 zł 3. Sweterek nietoperz i od razu pasek - nowy z metką - 9 zł i 2,20 zł. Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2010-10-26 o 11:44 Powód: opis |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w trzech lumpkach i jestem zła. W jednym dzisiaj była dostawa i nawet można by było znaleźć jakąś perełkę ale ceny kosmiczne. Bluzki koszulowe 20 zł, sweterki od 12- 20 i to też żadna rewelacja
![]() W drugim było wszystko - 50% ale dosłownie same lumpy a w trzecim było wszystko po 4 zł ale same zmechacone sweterki w rozmiarze 42 lub większe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Wtajemniczenie
|
mi sie wydaje, ze u mnie w miescie jest podobnie. ale dzieki temu watkowi znam prawde- to Betinka mi wszystko wykupuje
![]()
#2907 |
Raczkowanie
|
U mnie w mieście (20-25 tys mieszkańców czyli takie średnie miasteczko) są 32 lumpeksy ponoć. Ja chodzę do 2 ulubionych, czasem zajrzę jeszcze do 2 innych, aczkolwiek tam rzadko kiedy coś znajdę. Generalnie ceny mam niezłe, bo w dzień dostawy płacę 45 zł/kg. I ostatnio znalazłam perełkę! Kupiłam sweterek z ZARY, kolor piaskowy, taki za pupę. Zapłaciłam za niego ok 14 zł, po czym wczoraj zobaczyłam go w nowej kolekcji w Zarze w Poznaniu za 100 zł ;DD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
BAN stały
|
Wracając do czepiania się biednej poszkodowanej przez los betinki6, która się tłumaczy a jak wiadomo winny się tłumaczy, stwierdzam, że skoro jesteś bezrobotna to może się puszczasz żeby mieć kasę na " buszowanie" po lumpkach w " wolnym czasie " Oczywiście wolno Ci, jak najbardziej, rób co chcesz, lumpki są dla ludzi i wogóle gratulację. Odpisałaś na moją odpowiedź tak jak ja na Twóją - papugo! WSTRĘTNA!
Tak czy siak, znajdę Cię na allegro i doniosę gdzie trzeba, że się nie rozliczasz z PIT-U. Dlaczego? - bo jestem zazdrosna <hahahahaha> |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj ze nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie i sama sobie mozesz narobic wiekszych problemow.
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
BAN stały
|
Niestety, od jakeigos czasu strasznie się pogorszyło i nie chodzi mi wcale o ciuchy, bo one są dalej świetne, ale o ludzi. Czy u Was też zachowanie niektorych jest naprawdę karygodne? U mnie jest często taka sytuacja, że baby pchają się na ściany, wyrywają rzeczy z rąk, wyzywają... Niedawno jedna dziewczyna wybiła zęba... jak otworzyli lumpa z rana i wszyscy zaczęli się pchać i tłoczyć, popchnęli jakąś dziewczynę na ziemię i podeptali ją. Krew się polała, bo skaleczyła też sobie wargę i sprzedawczyni z lumpa wzięła ją na zaplecze, później znaleźli pół zęba. Ostatnio nie chodze już w dzien dostawy z rana, tylko po poludniu, jak tłum jest mniej agresywny (to idealne słowo
![]() Hej, u mnie to samo. Stado rozwrzeszczanych bab takich jak betinka stoją w drzwiach i jak usłyszą przekręcanie kluczyka to się przepychają jak nienormalne. Póki co ofiar krwiawiących nie było;D no chyba że Beti będzie mi chciała wpieprzyć jak wejdę do jej bezrobotnego sklepu ;0 a tak już całkiem poważnie to wcale się nie dziwię, że takie sytuacje mają miejsce. W dobie pogodni za pieniądzem, którego i tak zawsze jest mało każdy chce lepiej wygladac od innych, dlatewgo ustawiają się w kolejkach do lumpeksów by tylko kupić cos fajnego, taniego i modnego, żeby odpowiedzieć koleżance - " tak orginalne z CUBUSA" ... ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() patrz na swoją dupę złotko Edytowane przez made_1987 Czas edycji: 2010-10-26 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.