|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak obudzić w sobie su*ę?
Cytat:
Ninlil, wysmarowałam Ci długaśnego posta i zeżarło mi go w chwili wysyłania, myślałam, że [tu wstawić wiele brzydkich słów]! Szkoda,że cały sie nie wkleił, ale piekie Ci dziękuję za poświecenie czasu ![]() póki co raz go tak zaskoczyłam - postanowiłam podejść do tego lajtowo i ponieważ obydwoje mamy wiele fetyszy związanych z militariami, ubrałam się w kombinezon RAF-u i zabawiłam w panią porucznik wykorzystującą szeregowca. Wyszło nieźle, facet zachwycony; jeśli interesują Cię takie klimaty, mogę podrzucić więcej pomysłów.Bardzo mnie interesuja.Chetnie przeczytam o nnych pomysłach.Kazdego dnia zaskakuje sie tym, jakie ludzie moga mieć fetysze. Wow, kombinezon RAF-u , nawet do głowy by mi taka rola nie wpadła Z drugiej strony to super sprawa, ze ludzi podniecają tak różne rzeczy. Ja na przyklad uwielbiam jak mój partner zaklada okulary zerówki i podwija do łokcia rękawy koszuli. Nie potrafie tego uzasadnić, ale te rekawy dzialają na mnie niemiłosiernie. Nie wiem, czy spotkałaś się kiedyś z ideą kwestionariusza dot. preferencji Czy mogłabyś podrzucić linka do dobrego kwestionariusza? Byłabym bardzo wdzieczna Dziękuje również za stronki!!!!!
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W efekcie scena "pani porucznik wykorzystuje szeregowca" została pod przymusem zastąpiona sceną "szeregowiec z dziką satysfakcją odgrywa się na zepsutej panience po szkole oficerskiej za krzywdy własne i wszystkich kumpli z oddziału". Ja np. nie czuję w ogóle dominacji psychicznej, nie umiem tego robić po prostu, więc jeśli czegoś próbuję, to podchodzę do tego lekko i z humorem, tak jak w całej tej scenie (co ciekawe, to nie przeszkadza w podnieceniu, a wręcz przeciwnie). Ale jeśli twoja dominacja jest czymś, o czym ty sama fantazjujesz, to masz nieporównanie większe szanse ode mnie, po prostu ze względu na bycie dotychczas uległą brakuje Ci hmmm, warsztatu. Czytałam ciekawą książkę w temacie - 'The Topping Book' pań Easton&Hardy; nie jest to typowa książka 'how-to', ale być może pomogłaby Ci jakoś "wczuć się w klimat". Co do kwestionariuszy, to one są na ogół przystosowane pod ludzi, którzy dopiero się poznają, ale coś tam znajdziecie dla siebie na pewno. To jest największy, najbardziej wszechstronny i czytelny, jaki znalazłam: http://www.soulshaven.f2s.com/newche...rfriendly.php3 Z tego właśnie korzystaliśmy, tylko ze zmienioną punktacją: http://www.fetishexchange.org/bdsm-checklist.shtml Kolejny fajnie zrobiony: http://www.domsubfriends.com/library/question1.shtml (w ogóle to obczaj sobie na tej stronie dział Resources, tam jest tona linków) Tu jest do wypełnienia w necie: http://thebrc.net/check_list/default.htm I tu też: http://www.prophett.net/library/info...checklist.html Tu jest raczej lista pomysłów:http://www.domsubfriends.com/library/humiliation1.shtml (A tak w ogóle - to pytanie do moderacji - czy ja mogę tu wklejać takie linki?) Mam nadzieję, że coś się przyda. Edytowane przez miss_spitfire Czas edycji: 2010-10-01 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja np. nie czuję w ogóle dominacji psychicznej, nie umiem tego robić po prostu, więc jeśli czegoś próbuję, to podchodzę do tego lekko i z humorem, tak jak w całej tej scenie (co ciekawe, to nie przeszkadza w podnieceniu, a wręcz przeciwnie).
Ja również jej nie czuję, ale fantazjuje o niej .Dzis wielki dzień ![]() Juz się zapowiedziałam . Mam nadzieję,że nie stchórzę tym razem ![]() miss_spitfire- dziękuję Ci ( jak również wszystkim dziewczynom ,które udzieliły się na tym wątku) za okazanie zainteresowania i pomoc. Wyciągnęłam następujące wnioski: Przede wszystkim komfort psychiczny czasu i miejsca , bez którego nie może sie udać Odpowiednie nastawienie ( nie mogę na niego spojrzeć jak na słabą istote którą można poniewierać, niestety) Odpowiedni strój ( muszę czuc się dobrze ze sobą i czuć, ze podobam się partnerowi w takim imidżu) Nie rzucać sie na głęboką wodę bo utonę ![]() Spróbować mimo wstydu, bo moze byc tylko lepiej, gorzej juz nie bedzie ( Dzięki Lexie!) Podejście do sprawy mniej poważnie i z humorem ( kupiłam smycz )Uff, bedzie ciężko... Miss_spitfire, szczerze mówiąc ostatni wklejony przez ciebie link to hardcore Niektóre propozycje mnie przeraziły, ale nie wkleję bo nie wiem czy mogę. Wykorzystam niektóre z podanych w tym linku opcji. Czy mogłabyś napisać cos wiecej o tej książce? Czy jest ona dostępna w naszym jezyku? Szukałam w necie, ale wszystko obcojęzyczne. Czy to są opowiadania? |
|
|
|
|
#34 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No widzisz, a ja nie pomyślałam jakoś, że ten link jest taki zły. Część rzeczy z niego jest dla mnie niedopuszczalna, a wręcz ohydna, ale pozostałe... mrrrr..... Ważne, że wybrałaś coś dla siebie."The Topping Book" to nie jest beletrystyka w ogóle, tylko poradnik dla początkujących , i nie ma jej po polsku, przynajmniej nie oficjalnie. Autorki w lekki sposób piszą o tym, co to znaczy być dominującym, o odpowiedzialności, bezpieczeństwie, komunikacji, reagowaniu na niespodziewane sytuacje, gadżetach i innych sprawach, okraszając to anegdotkami ze swojego doświadczenia. Pomiędzy rozdziałami poradnikowymi pojawiają się literackie interludia - krótkie opowiadanka dla inspiracji. Dla mnie nie jest to może książka wybitna czy olśniewająca, ale na pewno dowiedziałam się z niej więcej niż kilku ciekawych rzeczy. A, z tego co wiem, autorki są lesbijkami, więc jest to bądź co bądź kobiece spojrzenie na dominację. Tu masz opinie na jej temat z Amazonu. Z książek po polsku nie wiem o żadnych poradnikach, natomiast jest sporo beletrystyki, od "klasycznej" po najnowszą, plus jakieś albumy i książki naukowe zahaczające o temat. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
miss_spitfire możesz więcej o tych kwestionariuszach napisać? Bo pierwszy raz słyszę;D
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Truskawko, te kwestionariusze to nic innego, jak rodzaj ankiety, którą wraz z partnerem przeprowadzacie na sobie, żeby sprawdzić, co was najbardziej kręci, gdzie wasze zainteresowania się pokrywają, a gdzie się mijają. Masz np. daną jakąś aktywność, zaznaczasz, czy już to robiłaś, oceniasz ją lub swoje wyobrażenie o niej w skali np. 1-5, dopisujesz jakieś uwagi. W necie dostępnych jest sporo gotowych, ale bez problemu taką liste można sobie zrobić samemu. Z tego, co się zdążyłam zorientować, one w większości są napisane tak, by były przydatne ludziom, którzy szukają partnera, z którym mogliby zrealizować swoje bdsmowe fantazje, najczęściej są przeznaczone do uzupełnienia przez osobę uległą dla informacji dominującego, jako wstęp do negocjacji. Nie wiem, jak wiele osób w rzeczywistości korzysta z nich w tym celu i czy w ogóle ktoś (po prostu nie jestem częścią ani nie znam żadnego "środowiska" bdsmowego).
Wiadomo, że w stałym związku zna się po prostu wiele swoich preferencji, a pytania o np. zgodę na seks oralny są raczej nieprzydatne, dlatego proponawałam Ninlil potraktowanie tego raczej jako źródła inspiracji. My jesteśmy w związku prawie 4 lata, a mimo to uzupełnienie czegoś takiego z moim facetem dużo nam dało, łatwiej nam było (zwłaszcza mi ) przyznać się do bardziej ekstremalnych fantazji w bądź co bądź chłodnej i "nieosobistej" formie ankiety, poza tym było z tym mnóstwo zabawy. Moim zdaniem to jest fajna opcja dla osób, którym łatwiej zorganizować myśli w formie pisemnej (i oczywiście i tak jest drugorzędna w stosunku do szczerej rozmowy). Nie wiem, czy o taką odpowiedź Ci chodziło...
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Mniej więcej
nie wiedziałam że coś takiego w ogóle istnieje i chciałam na własne oczy zobaczyć taki gotowy My co prawda dużo już o sobie wiemy, w końcu minęło troszke czasu, ale w kwestii bdsm jestem pewna że moglibyśmy się dużo jeszcze o sobie dowiedzieć. I to nie tylko ja o nim, on o mnie a każde o samym sobie też No i na pewno to dobra zabawa
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Jak wyżej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

Wyszło nieźle, facet zachwycony; jeśli interesują Cię takie klimaty, mogę podrzucić więcej pomysłów.