|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
łapanie moczu - masakra, po nocy mamy pełny pampers i suchy woreczek, to dziadostwo się odkleiło. przylepiłam teraz nowy i mamy już 10ml.
Ile moczu potrzeba do badania?????????????????? ???? Teraz ma 3ci przyklejony, jak siknie przed 8:45 to będzie z 2ch a jak nie to muszą z tego 10ml zrobić badania. |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
U mnie szaro buro ale zaraz się zbieramy i jedziemy do prababci, mam nadzieje, że nie będziecie szaleć z postami Będę tęsknić... Przywiozę jakieś ekologiczne rzeczy do jedzonka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4623 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze dzieciaczki mamy podobne ja jak misiek idzie na drzemke to jem sniadanie czytajac was a potem raczej wieczorem nadrabiam chyba ze obiadu robic nie musze to w ciagu dnia troche czasu. misiek tez w dzien zasypia tylko w wozku na noc na szczescie udaje sie w lozeczku. no i tez w nocy musze co jakis czas wstawac dac mu smoka ale to chyba nie chodzi o to ze on go caly czas musi ciumkac tylko cos go wybudza. jak zasnie wieczorem to wypluwa smoka i tak kilka godzin spiCytat:
fajnie ze juz u was jest poprawa. no i daj znac jak tam Hubciowi smakuje marchewka ![]() napisz tez jak kawka z senseo. damian chce krupsa kupic ale moze go namowie na cos tanszego ladnie poszalalas na zakupach. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pokaz zdjecie swojej slicznotki mam nadzieje ze sobie innego chlopaka nie znalazla ![]() Cytat:
pokaz foteczki i pisz co tam u was Cytat:
Cytat:
chyba mi nie zacytowalo wszystkiego znow udalo mi sie was nadrobic ale sniadania nie zjadlam a mis pewnie zaraz sie obudzi ![]() nie spie dzis od 6 ale nawet wyspana jestem. misiek przd 1 wstal na jedzonko ale na szczescie w miare sie udalo go uspic wiec nie bylo zle. no i kwekal dzis tak co 40 min- godzine wiec zawsze juz lepiej niz co 15-20 min. milego dzionka mamuski. spadam na papieroska z mezuskiem
|
|||||||||
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc jakis koszmar Maja co 2h jadla i mi mleka zabraklo i mm musialam robic a o 4 stwierdzila, ze sie bawic chce
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
ja tak na szybko
![]() przepisy wrzucam: http://przepisydladzieci.webpark.pl/5.htm |
|
|
|
#4627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() Siala mącicielko? Że co??
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-26 o 09:40 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W domu np wsadza juz, bo ma ten etap, że wszystko do buzi, jak wsadza nerowowo i widzę, że jadł z 2,5 -3 godziny temu to znaczy, że głód idzie. Z czasem trzymanie łapek w buzi i nerwy, płacz możę oznaczać zęby. Dziś się skurkowaniec przekręcil sam na brzuch - nie wiem jak bo zostawilam na macie i poszlam umyć butlę przychodzę a ten na brzuchu - choc wcześniej już nie chciał, bo był zmęczony Natomiast 2 tygodnie temu przewaracał sie przez 2 dni z brzucha na plecy i mu się odwidziało jak na razie.Byłam u znajomej wczoraj - ma małe dzieci i skończyło się rykiem - bo on takie gwałtowne i mocne ruchy mają i by się chciały pocałować czy przytulić ale wszystko za mocno aż czekałam kiedy już sobie pójdziemy bo się bałam, że krzywdę zrobią .
Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-10-26 o 09:59 |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
he, no ale co tam. Faktycznie prosukcja postów jest teraz tak duża, że nawet jak codziennie zaglądałam na forum, zajmowało mi to kupe czasu żeby chociaż nadrobić, a co dopiero być na bieżąco!hmm a co do sympatii i klimatu to ja nie wiem o co chodzi Pewnie mnie wiele ominęło... to teraz już się wszystkie nei lubimy czy jak ?
|
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4631 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(tylko słyszałam ten śmiech).Cytat:
. To się wyżyłam :P.Nie wszystko mi zacytowało. Agravko- jeśli mała psioczy na prawego cycka, to prawdopodobnie chlupie jej za silny strumień do gardła albo po prostu jest zmęczona a nie głodna...Moja miewa to samo. Spróbuj może karmić spod pachy- ja układam małą tak, że jej ciałko leży po moim prawym boku, a buźkę ma pod piersią. Kładę ją na poduszce. Papi- pisałaś, że będziesz dalej podawać bobotic. Wczoraj u lekarza dowiedziałam się, że jeśli po kilku dniach stosowania danego środka przeciwwzdeciowego nie widać poprawy, to poleca się wypróbowanie innego (mimo tego samego składu), bo dzieci na jedne reagują, a na inne nie. Sami stosowaliśmy espumisan, ale się skończył. Kupilam infacol, bo nie było espumisanu i szok!!! Bączki idą bezbolesne, kupki idą w dużych ilościach i zdrowe i... minęły kolki!!! Już 2 dzień nie ma. (odstawiłam gripe water). Acha- Alisa nie cierpi go pić, no ale są efekty... Z soboty na niedzielę Aliska poszła spać bez jedzenia- kolka ją wymęczyła- nie jadła aż 8 godzin (przy czym spała 5). Byłam przerażona. Potem poszła na spacer z tatą i znowu 5h nie jadła. Ale za to nie miała kolki. Na wszelki wypadek byłyśmy wczoraj u pediatry. Powiedziała, żeby się tym nie przejmować- że jeśli dziecko nie przesypia karmienia, tylko po prostu nie ma ochoty, to widocznie nie potrzebuje. Zaznaczam, że w nocy Mała je pięknie (dziś np. o 1, 4, 6, przed 8 i potem przed 10) . Ale w ciągu dnia zaliczamy może 2-3 karmienia. A no i nagle jak ustały kolki, to zaczęła bardzo dużo spać. Wczoraj np. spała od pólnocy licząc- do 4- jedzonko, potem do 6.30- jedzonko, potem do 10. Potem od 11.30 do 14.15, potem znowu 40minut, potem znowu 2h i o 20 już spała. Aktywności miała w ciągu dnia może 5 godzin, z czego połowa to karmienia. Wczoraj była 4 rocznica naszego związku. Ł. zrobił mi niespodziankę. Zawiózł mnie w jakieś miejsce, kazał patrzeć na podłogę i zaprowadził do...gabinetu masażu. Najpierw godzina refleksjologii stóp (bolało jak cholera), a potem masaż relaksujący pleców. Mój kręgosłup czuje się znacznie lepiej . Kochany mój . W tym czasie zabrał oczywiście Małą i wreszcie świetnie dali sobie sami radę. No i kupiłam sobie 2 pary spodni. Rozmiar podobny do tego sprzed ciąży. Ale wyglądam jakoś lepiej w nich
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-10-26 o 10:28 |
|||||||||
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)i pierdy a kolek juz z 3 tygodnie nie ma (no raz nocy jak zjadlam czekolade i placki z kurczaka na oleju ktores z tych podejrzewam)...tylko w dalszym ciagu dobija mnie to ze ciśnie prawie non stop czy sie bawi czy jest na raczkach etc...pediatra powiedziala ze tak jakby po zalatwieniu nadal mu cos zalegalo i fermentowalo i pisalam juz wczesniej ale nawet mnie zrostami postraszyla mowiac jednak ze bylo by po brzuszku widac...ale w skrocie ze po przepuklince moze miec gdzies zwezenie w jelitku czy jakos tak czy przez szycie zwezenie sama do konca nie wiem o co chodzi ale ze przez to moze miec taki dyskomfort a ze to z czasem sie rozciagnie....no i by podawac wlasnie jakies kropelki na gazyJednak noce sie nie zmienily , budzi sie regularnie co 2 h na jedzenie a kolo 4 zaczyna sie prezyc , ale nie narzekam bo bywalo gorzej Łaaaaaaaaaaaaaaaaaał gratuluje rocznicy to Ł. się postarał a tobie zazdraszczam .Super że w końcu coś ze sobą zrobiłaś bo wiem ze chyba mialas taki okres ze ci sie nie chciało ![]() Moj tz mnie wlasnie ucisza bym nie klepala tak po klawiaturze bez przesady a wczoraj wiercil w lazience a maly spal twardo ![]() Wogole to ma tydzien wolnego z jednej strony sie ciesze bo popedziemy wszyscy razem troche a z drugiej dobrze ze to tylko tydzien
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-26 o 10:33 |
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. a czy Adaś umie ssać smoka? Dużo zjada co te 2h? 3. nadal mi się nie chce- ale było zapłacone, to przecież nie odmówię .Choć zastanawiam się nad karnetem na masaże... 4. Łukasz ma trochę zaległego urlopu, ale nie możemy się dogadać co do terminu, więc czas leci...a jego w domu ni ma... Ja to bym chciała, żeby trochę z nami pobył..
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie wczoraj damian opitolil ze myszka klikam i malego budze ![]() dzidzia super prezent. a Aliska moze odsypia kolki super ze juz sie nie meczy
|
||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dzis bede tylko chwile i dopiero wieczorkiem bo tz w domku, wzial wolne bo corunie tatunia biora dzis udzial w konkursie recytatorskim i o 12 idziemy cala rodzinka a pozniej malz zabiera nas na obiad, nastepnie wizyta u prababci i tance Marysi trzymajcie kciuki za moje dziewczynki![]() Siala dawaj maila to ci posle jak wyglada blada zebra ![]() Morgana fajnie ze jestes i gratki egzaminu ![]() Alguien ja zazdroszcze kazdemu kto ma cieplej niz my choc jak sobie przypomne ostatnie upaly w wakacje i jak pot sie lał po tylku to
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcie ja też chcę!!!
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
Ci nasi tz to chyba zazdrosni o wizzaz
moj wczoraj pyta: znowu jestes na wakacyjne cycuszki opuscily brzuszki? ![]() Morgana le Fay ja Cie wczoraj czytalam, ino nic nie pisalam a kiedys nawet mi sie snilas, bylam gdzies z Toba umowiona, a to chyba dlatego ze caly czas intryguje mnie Twoj nick, skad taki? oznacza cos?
|
|
#4639 | |||
|
Zakorzenienie
|
anoxa koniecznie daj znac jak ten ekspres
a od ilu kg sa pampers 4 ? zastanawiam sie czy jechac jeszcze na 3 czy juz przerzucic sie na 4 ....niezawsze wspolczuje bo wiem ze Maja sypia dluzej vette, farminka morgana no gratulacje Cytat:
siala gratuluje tych 7 kilosków ![]() anuszka sliczny sweterek też lubie proste rzeczy bajka kciuki za rehabilitacje to super!!! no takie juz to zycie jest niesprawiedliwe ze jedne sa popekane na dole i maja kreche na brzuchu a inne nic ![]() i fajnie że chrzciny udane.... a moj tz kiedys wylal sobie cole na klawiature wiec wspolczuje bo wiem jak takie klawisze wyglądają ![]() agravka kuruj się ![]() alguien udanego wypoczynku ![]() agamarcio ślicznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() karolcia udanego pobytu ![]() mlm no sliczna corcia kinia super z ta wyprawka Adasiek sie budzi spal 2 h w huśtawce |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
jednak jeszcze mnie pamiętacie
jeszcze nie ma co gratulować, bo nie zdałam wciąż indeksu... ale raczej jest to już równia pochyła ( czy jakoś tak) ![]() Cytat:
W zasadzie legendami zajmuję sie od początku moich studiów, czyli z 5 lat No a Morgana to moja faworytka he ![]() Powiem Wam, że u nas cały misternie ułożony cykl dnia poszedł w ... Anastazja zaczęła jeść na potęgę. Nie jestem czasem w stanie tego opanować, wyjadani ze mnie wszystko i dalej głodna... Parę razy już NAN dostała nawet :/ Przetestowałam ją raz karmiąc z butelki i potrafię nawet 2 wciągnąć!!!! A od 6 tygodni przybrała jedynie 500 gram. Jak na 3 miesięczne dziecko waży dokładnie 5 kilo... Denerwuje mnie tylko moja mama tekstami: 'bo masz za mało mleka, powinnaś ją dokarmiać', patrz! ona jest głodna!, masz pewnei chude mleko, mało wartościowe... Można się nabawić braku ochoty do karmienia piersią naprawdę :/ No ale nie dałam się powoli moje piersi zaczynaja sie do niej dostosowywać ![]() a no kochane, czy któraś z Was mogłaby podesłac jakąś dokładną liste co 3 miesięczne dziecko powinno robić, a co nie ? szukałam w necie, ale są same ogólne :/ |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja tu wyjezdzam z franiapirania no normalnie wiocha3 miesieczen dziecko powinno duzo spac, jesc w normie, bawic sie samo... dac mamie posiedziec na wizzaz... aaa to nie koncert zyczen? tak na serio ktoras z dziewczyn wklejala cos takiego wlasnie, moze sie odezwie
|
|
|
#4642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie Ci, ze masz tz przy sobie przez tydzien, ale tak jak piszesz, ze dobrze, ze to tylko tydzien co za duzo, to niezdrowo![]() Cytat:
jesteście super rodzinni z tego, co piszesz
|
|||
|
|
|
#4643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żabka wklejała dokładne, ja podręcznie korzystam z takiego: http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm |
|
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis czuje sie o niebo lepiej!,dziekuje za troskę. To chyba było jednodniowe przeziębienie
)hehe
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
olakola 10ml powinno wystarczyc
aniaa powodzenia z lapaniem srodkowego strumienia hehe nie wiem w szpitalu jak lezelismy i etraz braly calosc co nasiural bo ten srodkowy strumien to troche graniczy z cudem papateria 4 sa od 7kg ja juz wzielam 4 bo 3 mam paczke kolo 80szt wiec je zurzyje i wejdziemy w 4 ekspres super! kawka pyszna a za jacobsa padsy w kauflandzie zaplacilam 1.70euro za 16szt to cos kolo 7zl nap[rawde smaczna kawka wlasnie pije cafe late
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
zastanawiam się, czy jutro nie pójść sobie do silver screena na ten seans "baby cośtam"
grają "red" ale trochę się boję... nie wiem jak mała na to zareaguje, ale chyba zaryzykuję.najwyżej wyjdę. tylko nie wiem jak ją zapakować, bo podobno w foteliku dziecko tam musi byc, a ja z gondolką się poruszam . tam podobno dają foteliki, ale czy one napewno są "świeze"?
|
|
|
|
#4647 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
miłego wypaduCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() olakola-dziękuję za miłe słowa a dla was gratki z okazji 4m-c! i trzymam kciki za rehabilitację Kubusia-będzie dobrze alquien,papi-dziękuję Kochane
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-26 o 11:43 |
||||||
|
|
|
#4648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Łapał smoka tylko jak był tydzień sam w szpitalu(pewnie nie mial tam wyjscia bo one sie tam nie przejmowaly jak dziecko plakalo) i udalo mu sie zlapac na chrzcinach i chyba kiedys przy spaniu raz jeden jedyny a tak to sie nim dlawi mamla tak smiesznie moge i pol godziny trzymac a i tak nie zalapie..wyprobowalam ich mnostwo i jedyne co zlapal to nuby i nuk....no ale teraz leza wiadomo...biore jeszcze do wozka w razie w ale i tak bym musiala mu wtedy trzymac....Co do nocnego jedzenia to pewnie pamietasz jak pisalam po zabiegu ze budzil sie co godzine na modyfikowane i zaledwie 10 ml wypijal.(wyedy napisalas ze moze pic mu sie chce)Teraz pewnie podobnie wypija bo possie chwile i spokojnie spi dalej a kolo 4 zaczyna sie prezenie na kupke....ale jeszcze po jedzeniu zasypia. 3. co sie nie chce a tak na serio to naprawde super ![]() 4.Moze sie w koncu uda ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() a co do umiejetnosci to zabka chyba wklejala itakasia ![]() Cytat:
wlasnie siedze na wizazu a tz nie lepszy bo na forum focusa cudownie rodzice z nas dziecko samopas ...żartuje Adaś leży na macie i probuje robic kupke(najlepiej mu to wychodzi przy karuzeli i na macie ) potem go nakarmie i pojdziemy na spacer ...Wogole to od kilku dni juz nie robi mostków i spodobało mu się dzwiganie za raczki , czasem uda mu sie przytrzymac dluzej glowke ale jednak jeszcze sie kiwa Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-26 o 11:47 |
|||
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlanie mialam pytac. do tego ekspresu tez sa takie rozne kawki jak do krupsa? |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze co do pieluszek my dalej w rozmiarze 3-6 ![]() moje dziewczyny robiły mojej niuni prezent i m.in.kupiły jej jumbo pake pampersów tych pomarańczowych-w domu patrzę a tu rozmiar 7-18
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

bo Agata go wypluwa i zaraz stęka że go chce...
ja jak misiek idzie na drzemke to jem sniadanie czytajac was
a potem raczej wieczorem nadrabiam chyba ze obiadu robic nie musze to w ciagu dnia troche czasu. 
Aaa tylko rosmanowski słoiczek nie podszedł w smaku
mam nadzieje ze sobie innego chlopaka nie znalazla 
i wyglada jak Plastus 

.

he, no ale co tam. Faktycznie prosukcja postów jest teraz tak duża, że nawet jak codziennie zaglądałam na forum, zajmowało mi to kupe czasu żeby chociaż nadrobić, a co dopiero być na bieżąco!

no normalnie wiocha
miłego wypadu
klask i:
co sie nie chce