Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 06:53   #4621
olakola
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

łapanie moczu - masakra, po nocy mamy pełny pampers i suchy woreczek, to dziadostwo się odkleiło. przylepiłam teraz nowy i mamy już 10ml.
Ile moczu potrzeba do badania?????????????????? ????
Teraz ma 3ci przyklejony, jak siknie przed 8:45 to będzie z 2ch a jak nie to muszą z tego 10ml zrobić badania.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 07:19   #4622
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wazne pytanie mam mamuski te co juz daja warzywka dziecia

pierwsza marchewke jaka dawalyscie same robilyscie znaczy sie gotowalyscie i rozdrabnialyscie czy kupna ze sloiczka??????
Ja ze słoiczka, bo na początek jadła nie wiele, więc więcej gotowania niż to warte, po 4 m-cu spróbuje coś jej ugotować

U mnie szaro buro ale zaraz się zbieramy i jedziemy do prababci, mam nadzieje, że nie będziecie szaleć z postami
Będę tęsknić...

Przywiozę jakieś ekologiczne rzeczy do jedzonka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 07:25   #4623
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Cześć,
Pamietacie mnie jeszcze?
Mam sajgon z Agatą. W dzień śpi tylko na spacerze i robi sobie 20 minutowe drzemki. Nie mam kiedy zjeśc porządnie, a co dopiero pisać tutaj

Aniaa, ja też zaczynam mieć pierwsze objawy zmęczenia materiału. Jak słyszę płacz dziecka to ściska mnie w żołądku. Ty masz chyba jeszcze trudniej niż ja więc
Moja zaraz się budzi jak wózek staje, więc u nas wystawianie odpada. Muszę chodzić z nią po dworze.
Dziewczyny, czy wasze smoczkowe dzieci też gubią smoczki w nocy i trzeba im je wtykać? Ja połowę nocy spędzam na wsadzaniu smoczka bo Agata go wypluwa i zaraz stęka że go chce...
pewnie ze pamietamy widze ze dzieciaczki mamy podobne ja jak misiek idzie na drzemke to jem sniadanie czytajac was a potem raczej wieczorem nadrabiam chyba ze obiadu robic nie musze to w ciagu dnia troche czasu.
misiek tez w dzien zasypia tylko w wozku na noc na szczescie udaje sie w lozeczku. no i tez w nocy musze co jakis czas wstawac dac mu smoka ale to chyba nie chodzi o to ze on go caly czas musi ciumkac tylko cos go wybudza. jak zasnie wieczorem to wypluwa smoka i tak kilka godzin spi

Cytat:
mozesz przelac do jednorazowego pojemnika na mocz ja dalam w woreczku bo my czekalismy w laboratorium az nasiusia i zrob ogolne badanie moczu i posiew w razie "w"
wspolczuje zrobcie te badania moze akurat u nas odpukac od kad maly jest na antybiotyku jest lepiej fakt ze budzi sie w nocy dwa razy na jedzenie kolo 1 i 6 ale nie ma tego krecenia sie juz trzy noce bylo ok
wczoraj do tej znajomej pediatry dzwonilismy. mowila ze mocz powinien byc ze srodkowego strumienia. niby jak ja mam to zrobic? masakra. dzis sobie odpuscilam.
fajnie ze juz u was jest poprawa. no i daj znac jak tam Hubciowi smakuje marchewka
napisz tez jak kawka z senseo. damian chce krupsa kupic ale moze go namowie na cos tanszego
ladnie poszalalas na zakupach.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ania22 - a wy coś ćwiczycie ? Misio ma asymetrie czy już jest równy? (pytam bo nam się asymetria pojawiła a pamiętam, że Misio miał)
nie cwiczymy. tzn zadnych cwiczen nikt nam nie pokazal. misiek sie przekrzywial w lewo i caly czas trzymal glowke na prawa strone wiec nam powiedzieli zeby caly swiat mu na lewa strone przeniesc zeby jak najwiecej na brzuchu lezal. i to chyba tyle. rechabilitacje mamy 23 listopada (udalo sie zalatwic)

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mam nadzueje, ze Michas zaraz wyrosnie z marudkowania i ze bedzie dluzej spal skowronek maly
ja tez mam taka nadzieje

Cytat:
wazne pytanie mam mamuski te co juz daja warzywka dziecia

pierwsza marchewke jaka dawalyscie same robilyscie znaczy sie gotowalyscie i rozdrabnialyscie czy kupna ze sloiczka??????
sloiczki. narazie to tylko tak na smaka wiec nie chce mi sie robic, ale juz dotarla do mnie ekologiczna marchewka od mamci wiec pewnie sprobuje. tylko nie wiem jak

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Lenka je wszystko co jej daję,nie wybrzydza i na nic nie miała jak do tej pory uczulenia,a wypróbowałyśmy już chyba prawie wszystko co było w słoiczkach obiadkowych od 4 miesiąca.Nawet szpinak wcinała bez skrzywienia Aaa tylko rosmanowski słoiczek nie podszedł w smaku Zjada zawsze cały słoiczek na obiadek,pół albo 1/3 owocków na deserek (tyle daję,bo nie wiem ile się powinno ). Rosnąć chyba rośnie,ale dowiemy się jak bardzo w środę,bo mamy szczepienie. Poza tym to chyba u nas bez zmian. Kupiłam ubranko do chrztu na 68 i ledwo sie mieści,a chrzciny dopiero 11 listopada.Oby udało się ją wcisnąć w tą sukienkę
ale fajnie ze tak wszystko zjada pokaz zdjecie swojej slicznotki mam nadzieje ze sobie innego chlopaka nie znalazla

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Cześć mamy

Pewnie o mnie już zapomniałyście co ?

Mogę się pochwalić, że zdałam egzamin! heheheheh no elpiej późno niz wcale jeszcze tylko pare szczegółów i zdam indeks!
witaj gratulacje!
pokaz foteczki i pisz co tam u was

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
W czapkach to jakims cudem i tak mu sie podwijaja ,ale on kreci ta glowka na wszystkie strony wiec nie dziwne. Opasek tu za bardzo nie widzialam,moze poszukam jakis jeszcze ,ale jak juz to tylko rozowe ,trudno bedzie nosil . Kurcze a tak sie cieszylam ,ze nie bedzie mial odstajacych uszek po mnie ,a tu jest jeszcze gorzej bo odstaja mu tylko od dolu i wyglada jak Plastus Juz mu nawet rajstope zaciagalam na glowe

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
Dostałam mega paczke od cioci z Australii z ubrankami i innymi rzeczami dla Natanka (i moich kuzynek ze strony cioci tzn jej dzieci które też już mają dzieci)

Szkoda tylko, że wszystkie są ciuszki na teraz bo Natanek szybko rośnie i pewnie niektóre w ogóle nie będą założone.. ale normalnie całą wyprawkę dostałam.. smoczki, butelki, zabawki, ręczniki, bluzy (cieplutkie), ciuszki (spodenki, skarpetki ze sznurowadłami , body, bluzeczki, majteczki na basen, kąpielówki, kamizelkę, kurtkę, śpioszki, komplety- jakiś dresik, wielki cienki kocyk- coś jak na piknik :P, śpiworek, itp) no dosłownie wyprawka...
super. tez bym tak chciala

chyba mi nie zacytowalo wszystkiego znow udalo mi sie was nadrobic ale sniadania nie zjadlam a mis pewnie zaraz sie obudzi

nie spie dzis od 6 ale nawet wyspana jestem. misiek przd 1 wstal na jedzonko ale na szczescie w miare sie udalo go uspic wiec nie bylo zle. no i kwekal dzis tak co 40 min- godzine wiec zawsze juz lepiej niz co 15-20 min. milego dzionka mamuski. spadam na papieroska z mezuskiem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 07:47   #4624
niezawsze
Zakorzenienie

U nas noc jakis koszmar Maja co 2h jadla i mi mleka zabraklo i mm musialam robic a o 4 stwierdzila, ze sie bawic chce

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 08:08   #4625
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
U nas noc jakis koszmar Maja co 2h jadla i mi mleka zabraklo i mm musialam robic a o 4 stwierdzila, ze sie bawic chce
o matko. wspolczuje
Stary 2010-10-26, 08:18   #4626
vette
Zadomowienie

ja tak na szybko

przepisy wrzucam:

http://przepisydladzieci.webpark.pl/5.htm
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 08:37   #4627
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
ja tak na szybko

przepisy wrzucam:

łoo jakie fajne, na pewno skorzystam w przyszłości

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
olakola prosze bardzo! ten filmik nakrecilam jak pierwszy raz go do tego wlozylismy. teraz tak sie drze i kwiczy w tym z radosci ze czasami mnie glowa boli. sprobuje dzisiaj nagrac filmik to zobaczysz co teraz wyprawia
http://picasaweb.google.com/basiapio...30312954380578
Nie no bajer! A Oscar przeszczęśliwy

Siala mącicielko? Że co??

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-10-26 o 08:40
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 08:54   #4628
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość

Jedna z was napisała, że wszyscy myślą że jak jej dzidziuś ciumcia rączkę to myślą że jest głodne..
A co tooznacza? Bo Natanek też zaczął cmokać rączkę ale mi się wydaje że to z głodu ( bo mojego palucha też cmoka albo mnie) i czasem jak tak cmoka to nagle jest płacz ;/ nie wiem czemu... czy za bardzo zassał rączkę czy płacze bo mu mleczko nie leci?
Ja pisałam, to zależy kiedy musisz sama obaczić - co się potem dzieje, czy to po karmieniu czy przed czy na spanie. U nas np. zwykle to znaczyło, że "chcę sobie possać i pospać" - w chuście nie daję smoka.
W domu np wsadza juz, bo ma ten etap, że wszystko do buzi, jak wsadza nerowowo i widzę, że jadł z 2,5 -3 godziny temu to znaczy, że głód idzie.
Z czasem trzymanie łapek w buzi i nerwy, płacz możę oznaczać zęby.

Dziś się skurkowaniec przekręcil sam na brzuch - nie wiem jak bo zostawilam na macie i poszlam umyć butlę przychodzę a ten na brzuchu - choc wcześniej już nie chciał, bo był zmęczony Natomiast 2 tygodnie temu przewaracał sie przez 2 dni z brzucha na plecy i mu się odwidziało jak na razie.

Byłam u znajomej wczoraj - ma małe dzieci i skończyło się rykiem - bo on takie gwałtowne i mocne ruchy mają i by się chciały pocałować czy przytulić ale wszystko za mocno aż czekałam kiedy już sobie pójdziemy bo się bałam, że krzywdę zrobią.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-10-26 o 08:59
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:01   #4629
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hmm...chyba nie do konca sie zrozumialysmy Ja absolutnie nie mam nic do nikogo i nie wydaje mi sie, zebym komus cos niemilego kiedys napisala, a jakos dziwnie czuje, ze sa osoby, ktore chyba nie przepadaja za mna...Moze tylko mi sie zdaje, ale takie jakos ostatnio odnioslam wrazenie.
Nie jestem pierwsza, ktora powiedziala, ze jakos inaczej teraz jest. Kilka dni temu widzialam pare dziewczyn cos o tym wspominalo. I tu nie chodzi o zadne dystansowanie, bardzo chcialam uczestniczyc w watku, ale czasem ciezko mi sie wbic jakos, zreszta chyba roznica czasu tez robi swoje, bo jak wstane rano, to Wy juz macie kilka stron do przodu
oho, mne nei było 2 tygodnie i jak wróciłam nikt nawet nei zauważył mojego postu he, no ale co tam. Faktycznie prosukcja postów jest teraz tak duża, że nawet jak codziennie zaglądałam na forum, zajmowało mi to kupe czasu żeby chociaż nadrobić, a co dopiero być na bieżąco!

hmm a co do sympatii i klimatu to ja nie wiem o co chodzi Pewnie mnie wiele ominęło... to teraz już się wszystkie nei lubimy czy jak ?
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:16   #4630
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
łapanie moczu - masakra, po nocy mamy pełny pampers i suchy woreczek, to dziadostwo się odkleiło. przylepiłam teraz nowy i mamy już 10ml.
Ile moczu potrzeba do badania?????????????????? ????
Teraz ma 3ci przyklejony, jak siknie przed 8:45 to będzie z 2ch a jak nie to muszą z tego 10ml zrobić badania.
Ja łapałam mocz rano (dwa razy) i nie miałam problemu, ale rozbierałam małego, lezał z gołą dupką na podkładzie , przyklejałam woreczek i czekałam do kilku minut i już .Ale podejrzewam ze było mi łatwiej bo po prostu mały miał zapalenie i sikał często, ale zmiana temperatury na pewno tez miała wpływ na "prowokację" siusków

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:19   #4631
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Misio uroczy!
a wlasnie jak to jest z tym siadaniem? Maja lubi bardzo siedziec denerwuje sie jak jest na lezaco lub w pol lezaca i juz sama sie podciaga by byc w pozycji siedzacej i oczywiscie tam jak bylam kazdy mowil tylko i mnie pouczal jak mam trzymac wlasne dziecko
Taaa..znam to. Moja mama wiecznie mi zwraca uwagę, że źle trzymam, bo jest za Mała na takie siedzenia itd. Ale skoro ona to lubi i nie męczy się, to przecież nie każę jej leżeć

Cytat:
aaa i przypomnialo mi sie co mnie wkurzylo i zabolalo jednoczesnie najbardziej!!!!!!
Siostra tz mowi, zeby mi oddac juz Maje, bo pewne chce do mamy a tata tz na to, ze ona i tak nie poznaje kto jest jej mama i to wszystko jedno kto ja trzyma jak to dobbrze, ze oni daleko mieszkaj...
A to burak. A nam wczoraj pediatra sama mówiła, że Mała mamusie rozpoznaje, bo się śmieje do mnie.
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze na Poczekalni jakos tak milej bylo, pewnie wynika to z wielu powodow i mozna by tu gdybac, co i jak. Jasne, ze nie zawsze lubi sie wszystkich i to normalne, ze z niektorymi ma sie wiekszy kontakt niz z innymi, ale teraz na Odchowalni osobiscie czuje wyrazna antypatie od kilku osob. Czesciowo odbiera to chec uczestniczenia w watku, a czesciowo po prostu jak ja mam chwile, to u Was juz ciemna nocka i spici
Aleś wymyśliła. ;P

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
a to moja dziewczynka na dzisiejszym spacerku
w końcu udało mi się uchwycić uśmiech aczkolwiek to jeszcze nie to
Kurcze ona ma kombinezonik różowy czy śpiworek? Śliczny. Gdzie kupiłaś???

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Od paru tygodni jest to 20. Franek o 20 je i zasypia, sam sie tego domaga. Nie ma siły, żeby go przetrzymać.
U nas identyko. Punkt 20 dziecka nie ma.

Cytat:

u nas dzisiaj powiedziała dokładnie to samo, rano będę siuśki łapała do woreczka

mi lekarka kazała ten woreczek włożyć do kubeczka (z apteki), a przed przyklejeniem woreczka umyć siuśka
Czytałam, że założyłaś woreczek na noc- ale to siusiu nie powinno być takie "stare". 10ml wystarczy na zwykłe badanie- nie wiem jak z posiewem.
Cytat:
aa no i chcialam napisac ze troche mi smutno po poscie alguien odnosnie atmosfery na watku bo tak samo sie tutaj dobrze czuje jak i czulam sie w poczekalni moze jedni udzielaja sie wiecej inni mniej i czasem wychodza male nieporozumienia ale z tego co pamietam na poczekalni tez byly i nadal lubie nasz watek i przykro mi ze niektore mamuski zaczynaja brac "nas" na dystans
JA też, choć dołączyłam dość późno.

Cytat:
A co do umiejetnosci ,ostatnio Szymek zauwazyl swoje stopki i kolanka ,lapie sie za nie i podciaga sobie spodenki ,a ja latalam i sie chwalilam wszystkim ,macierzystwo nauczylo mnie cieszenia sie z tak malych rzeczy ,nie wiedzialam ,ze tak wiele radosci moga sprawiac I ,ze rozwoj dziecka jest az tak ekspresowy!
Moja Mama w niedzielę myślała, że jest mi przykro, bo akurat nie patrzyłam na moją Niunię, jak się pierwszy raz zaśmiała głośno jak ją tatuś łaskotał. A ja się wzruszyłam... (tylko słyszałam ten śmiech).

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
nie wiem czemu odniosłam wrażenie, że niektóre do mnie "piją", że niby to ja jestem mącicielką wątku... może skoro takie wrażenie odnoszę to coś w tym jest ale nic nie poradzę na to, ze nie potrafię siedzieć cicho jak ktoś inny wypisuje coś co w moim mniemaniu jest farmazonami.
Dziękuję, "panie marszalu, droga lacho (łowcy.b) oddaję głos wysokiej ciżbie"
Ty goopia babo nie wydurniaj się, bo jak Ci wymaluję, to się z pół obrotu przekręcisz i zgubisz orientację, gdzie masz d.. a gdzie "paszczaka" . To się wyżyłam :P.

Nie wszystko mi zacytowało.
Agravko- jeśli mała psioczy na prawego cycka, to prawdopodobnie chlupie jej za silny strumień do gardła albo po prostu jest zmęczona a nie głodna...Moja miewa to samo.
Spróbuj może karmić spod pachy- ja układam małą tak, że jej ciałko leży po moim prawym boku, a buźkę ma pod piersią. Kładę ją na poduszce.

Papi- pisałaś, że będziesz dalej podawać bobotic. Wczoraj u lekarza dowiedziałam się, że jeśli po kilku dniach stosowania danego środka przeciwwzdeciowego nie widać poprawy, to poleca się wypróbowanie innego (mimo tego samego składu), bo dzieci na jedne reagują, a na inne nie. Sami stosowaliśmy espumisan, ale się skończył. Kupilam infacol, bo nie było espumisanu i szok!!! Bączki idą bezbolesne, kupki idą w dużych ilościach i zdrowe i... minęły kolki!!! Już 2 dzień nie ma. (odstawiłam gripe water). Acha- Alisa nie cierpi go pić, no ale są efekty...

Z soboty na niedzielę Aliska poszła spać bez jedzenia- kolka ją wymęczyła- nie jadła aż 8 godzin (przy czym spała 5). Byłam przerażona. Potem poszła na spacer z tatą i znowu 5h nie jadła. Ale za to nie miała kolki. Na wszelki wypadek byłyśmy wczoraj u pediatry. Powiedziała, żeby się tym nie przejmować- że jeśli dziecko nie przesypia karmienia, tylko po prostu nie ma ochoty, to widocznie nie potrzebuje.
Zaznaczam, że w nocy Mała je pięknie (dziś np. o 1, 4, 6, przed 8 i potem przed 10) . Ale w ciągu dnia zaliczamy może 2-3 karmienia. A no i nagle jak ustały kolki, to zaczęła bardzo dużo spać. Wczoraj np. spała od pólnocy licząc- do 4- jedzonko, potem do 6.30- jedzonko, potem do 10. Potem od 11.30 do 14.15, potem znowu 40minut, potem znowu 2h i o 20 już spała. Aktywności miała w ciągu dnia może 5 godzin, z czego połowa to karmienia.

Wczoraj była 4 rocznica naszego związku. Ł. zrobił mi niespodziankę. Zawiózł mnie w jakieś miejsce, kazał patrzeć na podłogę i zaprowadził do...gabinetu masażu. Najpierw godzina refleksjologii stóp (bolało jak cholera), a potem masaż relaksujący pleców. Mój kręgosłup czuje się znacznie lepiej . Kochany mój . W tym czasie zabrał oczywiście Małą i wreszcie świetnie dali sobie sami radę.

No i kupiłam sobie 2 pary spodni. Rozmiar podobny do tego sprzed ciąży. Ale wyglądam jakoś lepiej w nich

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-10-26 o 09:28
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:31   #4632
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Papi- pisałaś, że będziesz dalej podawać bobotic. Wczoraj u lekarza dowiedziałam się, że jeśli po kilku dniach stosowania danego środka przeciwwzdeciowego nie widać poprawy, to poleca się wypróbowanie innego (mimo tego samego składu), bo dzieci na jedne reagują, a na inne nie. Sami stosowaliśmy espumisan, ale się skończył. Kupilam infacol, bo nie było espumisanu i szok!!! Bączki idą bezbolesne, kupki idą w dużych ilościach i zdrowe i... minęły kolki!!! Już 2 dzień nie ma. (odstawiłam gripe water)
Wczoraj była 4 rocznica naszego związku. Ł. zrobił mi niespodziankę. Zawiózł mnie w jakieś miejsce, kazał patrzeć na podłogę i zaprowadził do...gabinetu masażu. Najpierw godzina refleksjologii stóp (bolało jak cholera), a potem masaż relaksujący pleców. Mój kręgosłup czuje się znacznie lepiej . Kochany mój . W tym czasie zabrał oczywiście Małą i wreszcie świetnie dali sobie sami radę.

No i kupiłam sobie 2 pary spodni. Rozmiar podobny do tego sprzed ciąży. Ale wyglądam jakoś lepiej w nich
Dzidzius Bobotic działa (chyba ze to dicoflor) bo idzie nawet do 5 kup dziennie (tez sie teraz zastanawaim czy nie za duzo )i pierdy a kolek juz z 3 tygodnie nie ma (no raz nocy jak zjadlam czekolade i placki z kurczaka na oleju ktores z tych podejrzewam)...tylko w dalszym ciagu dobija mnie to ze ciśnie prawie non stop czy sie bawi czy jest na raczkach etc...pediatra powiedziala ze tak jakby po zalatwieniu nadal mu cos zalegalo i fermentowalo i pisalam juz wczesniej ale nawet mnie zrostami postraszyla mowiac jednak ze bylo by po brzuszku widac...ale w skrocie ze po przepuklince moze miec gdzies zwezenie w jelitku czy jakos tak czy przez szycie zwezenie sama do konca nie wiem o co chodzi ale ze przez to moze miec taki dyskomfort a ze to z czasem sie rozciagnie....no i by podawac wlasnie jakies kropelki na gazyJednak noce sie nie zmienily , budzi sie regularnie co 2 h na jedzenie a kolo 4 zaczyna sie prezyc , ale nie narzekam bo bywalo gorzej
Łaaaaaaaaaaaaaaaaaał gratuluje rocznicy to Ł. się postarał a tobie zazdraszczam .Super że w końcu coś ze sobą zrobiłaś bo wiem ze chyba mialas taki okres ze ci sie nie chciało
Moj tz mnie wlasnie ucisza bym nie klepala tak po klawiaturze bez przesady a wczoraj wiercil w lazience a maly spal twardo
Wogole to ma tydzien wolnego z jednej strony sie ciesze bo popedziemy wszyscy razem troche a z drugiej dobrze ze to tylko tydzien

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-26 o 09:33
Stary 2010-10-26, 09:39   #4633
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Dzidzius Bobotic działa (chyba ze to dicoflor) bo idzie nawet do 5 kup dziennie (tez sie teraz zastanawaim czy nie za duzo )i pierdy a kolek juz z 3 tygodnie nie ma (no raz nocy jak zjadlam czekolade i placki z kurczaka na oleju ktores z tych podejrzewam)...tylko w dalszym ciagu dobija mnie to ze ciśnie prawie non stop czy sie bawi czy jest na raczkach etc...pediatra powiedziala ze tak jakby po zalatwieniu nadal mu cos zalegalo i fermentowalo i pisalam juz wczesniej ale nawet mnie zrostami postraszyla mowiac jednak ze bylo by po brzuszku widac...ale w skrocie ze po przepuklince moze miec gdzies zwezenie w jelitku czy jakos tak czy przez szycie zwezenie sama do konca nie wiem o co chodzi ale ze przez to moze miec taki dyskomfort a ze to z czasem sie rozciagnie....no i by podawac wlasnie jakies kropelki na gazyJednak noce sie nie zmienily , budzi sie regularnie co 2 h na jedzenie a kolo 4 zaczyna sie prezyc , ale nie narzekam bo bywalo gorzej
Łaaaaaaaaaaaaaaaaaał gratuluje rocznicy to Ł. się postarał a tobie zazdraszczam .Super że w końcu coś ze sobą zrobiłaś bo wiem ze chyba mialas taki okres ze ci sie nie chciało
Moj tz mnie wlasnie ucisza bym nie klepala tak po klawiaturze bez przesady a wczoraj wiercil w lazience a maly spal twardo
Wogole to ma tydzien wolnego z jednej strony sie ciesze bo popedziemy wszyscy razem troche a z drugiej dobrze ze to tylko tydzien
1. Alisa też ciśnie i nawet myślałam o tym pęcherzu, ale ona robi dużo siusiu...
2. a czy Adaś umie ssać smoka? Dużo zjada co te 2h?
3. nadal mi się nie chce- ale było zapłacone, to przecież nie odmówię .
Choć zastanawiam się nad karnetem na masaże...
4. Łukasz ma trochę zaległego urlopu, ale nie możemy się dogadać co do terminu, więc czas leci...a jego w domu ni ma... Ja to bym chciała, żeby trochę z nami pobył..

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-26, 09:40   #4634
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
ja tak na szybko

przepisy wrzucam:

ooo dzieki

Cytat:
bo na gry i wizaz nie bedzie czasu hi hi mnie wczoraj damian opitolil ze myszka klikam i malego budze

dzidzia super prezent. a Aliska moze odsypia kolki super ze juz sie nie meczy
Stary 2010-10-26, 09:40   #4635
itakasia
Zakorzenienie

witam
dzis bede tylko chwile i dopiero wieczorkiem bo tz w domku, wzial wolne bo corunie tatunia biora dzis udzial w konkursie recytatorskim i o 12 idziemy cala rodzinka a pozniej malz zabiera nas na obiad, nastepnie wizyta u prababci i tance Marysi trzymajcie kciuki za moje dziewczynki
Siala
dawaj maila to ci posle jak wyglada blada zebra
Morgana
fajnie ze jestes i gratki egzaminu
Alguien
ja zazdroszcze kazdemu kto ma cieplej niz my choc jak sobie przypomne ostatnie upaly w wakacje i jak pot sie lał po tylku to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 09:48   #4636
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
dzis bede tylko chwile i dopiero wieczorkiem bo tz w domku, wzial wolne bo corunie tatunia biora dzis udzial w konkursie recytatorskim i o 12 idziemy cala rodzinka a pozniej malz zabiera nas na obiad, nastepnie wizyta u prababci i tance Marysi trzymajcie kciuki za moje dziewczynki
Siala
dawaj maila to ci posle jak wyglada blada zebra

A zdjęcie ja też chcę!!!

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-26, 09:52   #4637
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
A zdjęcie ja też chcę!!!
ku pocieszeniu? daj maila
Stary 2010-10-26, 09:52   #4638
FraniaPirania
Rozeznanie

Ci nasi tz to chyba zazdrosni o wizzaz moj wczoraj pyta: znowu jestes na wakacyjne cycuszki opuscily brzuszki? zawsze przekreci nazwe i ma radoche

Morgana le Fay ja Cie wczoraj czytalam, ino nic nie pisalam a kiedys nawet mi sie snilas, bylam gdzies z Toba umowiona, a to chyba dlatego ze caly czas intryguje mnie Twoj nick, skad taki? oznacza cos?
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:52   #4639
papeteria
Zakorzenienie

anoxa koniecznie daj znac jak ten ekspres a od ilu kg sa pampers 4 ? zastanawiam sie czy jechac jeszcze na 3 czy juz przerzucic sie na 4 ....
niezawsze wspolczuje bo wiem ze Maja sypia dluzej
vette, farminka
morgana no gratulacje
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Byłam u znajomej wczoraj - ma małe dzieci i skończyło się rykiem - bo on takie gwałtowne i mocne ruchy mają i by się chciały pocałować czy przytulić ale wszystko za mocno aż czekałam kiedy już sobie pójdziemy bo się bałam, że krzywdę zrobią.
wiem cos o tym bo u nas w rodzinie jest trojka dzieci i normalnie ostatnio tez mielismy masakre
siala gratuluje tych 7 kilosków
anuszka sliczny sweterek też lubie proste rzeczy
bajka kciuki za rehabilitacje
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
papeteria nie, nie miałam nawet jednego maluteńkiego szewka
to super!!! no takie juz to zycie jest niesprawiedliwe ze jedne sa popekane na dole i maja kreche na brzuchu a inne nic
i fajnie że chrzciny udane.... a moj tz kiedys wylal sobie cole na klawiature wiec wspolczuje bo wiem jak takie klawisze wyglądają
agravka kuruj się
alguien udanego wypoczynku
agamarcio ślicznie
Cytat:
Maja na balkonie spala od 15 do 18 czasem mam wyrzuty sumienia, ze ja tak wystawiam, ale ona wtedy najlepiej spi i nie jest zimna w ogole, wiec chyba jej dobrze tak
jakbym miala duzy balkon to tez bym wystawiala
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez. jesienna + dzieciowa jestem wykonczona fizycznie i psychicznie i chyba coraz wiekszego dolka zaczynam lapac

karolcia udanego pobytu
mlm no sliczna corcia
kinia super z ta wyprawka
Cytat:
... Juz mu nawet rajstope zaciagalam na glowe

Adasiek sie budzi spal 2 h w huśtawce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 10:11   #4640
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

jednak jeszcze mnie pamiętacie jeszcze nie ma co gratulować, bo nie zdałam wciąż indeksu... ale raczej jest to już równia pochyła ( czy jakoś tak)

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
Morgana le Fay ja Cie wczoraj czytalam, ino nic nie pisalam a kiedys nawet mi sie snilas, bylam gdzies z Toba umowiona, a to chyba dlatego ze caly czas intryguje mnie Twoj nick, skad taki? oznacza cos?
Nick taki, bo jest autentyczną fanatyczką legend arturiańskich... Pisze na ten temat magisterkę.. i tak dalej... Planuję w przyszłym roku zwiedzić cała Kornwalię w związku z tym W zasadzie legendami zajmuję sie od początku moich studiów, czyli z 5 lat No a Morgana to moja faworytka he

Powiem Wam, że u nas cały misternie ułożony cykl dnia poszedł w ... Anastazja zaczęła jeść na potęgę. Nie jestem czasem w stanie tego opanować, wyjadani ze mnie wszystko i dalej głodna... Parę razy już NAN dostała nawet :/ Przetestowałam ją raz karmiąc z butelki i potrafię nawet 2 wciągnąć!!!! A od 6 tygodni przybrała jedynie 500 gram. Jak na 3 miesięczne dziecko waży dokładnie 5 kilo...

Denerwuje mnie tylko moja mama tekstami: 'bo masz za mało mleka, powinnaś ją dokarmiać', patrz! ona jest głodna!, masz pewnei chude mleko, mało wartościowe... Można się nabawić braku ochoty do karmienia piersią naprawdę :/ No ale nie dałam się powoli moje piersi zaczynaja sie do niej dostosowywać

a no kochane, czy któraś z Was mogłaby podesłac jakąś dokładną liste co 3 miesięczne dziecko powinno robić, a co nie ? szukałam w necie, ale są same ogólne :/
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:17   #4641
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:

Nick taki, bo jest autentyczną fanatyczką legend arturiańskich... Pisze na ten temat magisterkę.. i tak dalej... Planuję w przyszłym roku zwiedzić cała Kornwalię w związku z tym W zasadzie legendami zajmuję sie od początku moich studiów, czyli z 5 lat No a Morgana to moja faworytka he

a no kochane, czy któraś z Was mogłaby podesłac jakąś dokładną liste co 3 miesięczne dziecko powinno robić, a co nie ? szukałam w necie, ale są same ogólne :/
wiedzialam ze to ma glebsze znaczenie

a ja tu wyjezdzam z franiapirania no normalnie wiocha

3 miesieczen dziecko powinno duzo spac, jesc w normie, bawic sie samo... dac mamie posiedziec na wizzaz... aaa to nie koncert zyczen?

tak na serio ktoras z dziewczyn wklejala cos takiego wlasnie, moze sie odezwie
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:25   #4642
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaa Cie... no to napewno jestes wykonczona
Cytat:
hehe, no niezle fajnie Ci, ze masz tz przy sobie przez tydzien, ale tak jak piszesz, ze dobrze, ze to tylko tydzien co za duzo, to niezdrowo
Cytat:
witam
trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze!!! fajnie, że macie takie rodzinne dni jesteście super rodzinni z tego, co piszesz
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:28   #4643
entertete
Rozeznanie

Cytat:

żabka
wklejała dokładne, ja podręcznie korzystam z takiego:

http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:29   #4644
agravka
Wtajemniczenie

ja dzis czuje sie o niebo lepiej!,dziekuje za troskę. To chyba było jednodniowe przeziębienie)hehe
Stary 2010-10-26, 10:33   #4645
anoxa
Zakorzenienie

olakola 10ml powinno wystarczyc

aniaa powodzenia z lapaniem srodkowego strumienia hehe nie wiem w szpitalu jak lezelismy i etraz braly calosc co nasiural bo ten srodkowy strumien to troche graniczy z cudem

papateria 4 sa od 7kg ja juz wzielam 4 bo 3 mam paczke kolo 80szt wiec je zurzyje i wejdziemy w 4

ekspres super! kawka pyszna a za jacobsa padsy w kauflandzie zaplacilam 1.70euro za 16szt to cos kolo 7zl nap[rawde smaczna kawka wlasnie pije cafe late
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:35   #4646
agravka
Wtajemniczenie

zastanawiam się, czy jutro nie pójść sobie do silver screena na ten seans "baby cośtam" grają "red" ale trochę się boję... nie wiem jak mała na to zareaguje, ale chyba zaryzykuję.najwyżej wyjdę. tylko nie wiem jak ją zapakować, bo podobno w foteliku dziecko tam musi byc, a ja z gondolką się poruszam . tam podobno dają foteliki, ale czy one napewno są "świeze"?
Stary 2010-10-26, 10:35   #4647
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
tz tez chory... jutro idziemy razem do lekarza...mala nie chce spac tylko sie bawic...jak Wy to robicie, ze Wasze dzieci zasypiaja same w lozeczku? Ada tylko i wylacznie przy cycku no i na roniach
u nas to wygląda tak; aktywność -kąpiel,kosmetyka -jedzonko-odbicie przytulam małą w tym czasie ona się powoli wycisza i zasypia ale jeszcze jak jest w takim pół śnie odkładam ją do łóżeczka daje buziaka chwilkę przy niej stoję-ona się układa po swojemu i zasypia-właczam ,,nianie'' i wychodzę do drugiego pokoju.
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Cześć,
Pamietacie mnie jeszcze?
Mam sajgon z Agatą. W dzień śpi tylko na spacerze i robi sobie 20 minutowe drzemki. Nie mam kiedy zjeśc porządnie, a co dopiero pisać tutaj

Słodziusieńka
dziękuję
Dziewczyny, czy wasze smoczkowe dzieci też gubią smoczki w nocy i trzeba im je wtykać? Ja połowę nocy spędzam na wsadzaniu smoczka bo Agata go wypluwa i zaraz stęka że go chce...
ja się bardzo cieszę że moja Karola nie doi smoka w nocy więc nie mam tego problemu-naszczęście.Zresztą od kąd odkryła swoje rączki zwłaszcza kciuki smok przestał ją w ogóle interesować i używamy go tylko czasami na dworze bo wtedy ma rękawiczki na łapkach i nie ma wyjścia

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
U mnie szaro buro ale zaraz się zbieramy i jedziemy do prababci, mam nadzieje, że nie będziecie szaleć z postami
Będę tęsknić...
u nas też miłego wypadu
Cytat:
ojjj wspólczuję Kochana
Cytat:
Kurcze ona ma kombinezonik różowy czy śpiworek? Śliczny. Gdzie kupiłaś???
Kochana to kombinezonik jest super tylko jeszcze za duży bo rozm.68 więc wczoraj jej tak na próbę założyłam i popodwijałam rękawy i nogawki Dostała go mała m.in.w prezencie od moich dziewczyn z pracy-kupiony w sklepie KRZYŚ (nie wiem czy znacie ten sklep) materiał fajny i bardzo przyjemny w dotyku no i cieplutki

U nas identyko. Punkt 20 dziecka nie ma.
u mnie to samo

mi też położna polecała espumisan podobno skuteczniejszy z tym że nam póki co potrzebny nie był-więc nie wiem.

klask i:

fajnie
Cytat:
trzymajcie kciuki za moje dziewczynki
kciuki są

ja zazdroszcze kazdemu kto ma cieplej niz my choc jak sobie przypomne ostatnie upaly w wakacje i jak pot sie lał po tylku to
szczerze mówiąc wolałabym te upały brzuszka już nie mam nogi nie puchną ja nie cierpie jesieni i zimy tego ubierania i jak zauważyłam moja Karola też nie cierpi się ubierać i nie lubi jak jest ciepło ubrana i w domu jest za ciepło a wyraża to krzykiem takim jakby ją ze skóry obdzierali więc jak by było ciepło to by była szczęśliwa w samych bodziakach albo najlepiej tylko w samym pampku

olakola-dziękuję za miłe słowa a dla was gratki z okazji 4m-c! i trzymam kciki za rehabilitację Kubusia-będzie dobrze
alquien,papi-dziękuję Kochane

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-26 o 10:43
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:47   #4648
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
1. Alisa też ciśnie i nawet myślałam o tym pęcherzu, ale ona robi dużo siusiu...
2. a czy Adaś umie ssać smoka? Dużo zjada co te 2h?
3. nadal mi się nie chce- ale było zapłacone, to przecież nie odmówię .
Choć zastanawiam się nad karnetem na masaże...
4. Łukasz ma trochę zaległego urlopu, ale nie możemy się dogadać co do terminu, więc czas leci...a jego w domu ni ma... Ja to bym chciała, żeby trochę z nami pobył..
1.Adas przy zapaleniu pecherza sikał bardzo często
2.Łapał smoka tylko jak był tydzień sam w szpitalu(pewnie nie mial tam wyjscia bo one sie tam nie przejmowaly jak dziecko plakalo) i udalo mu sie zlapac na chrzcinach i chyba kiedys przy spaniu raz jeden jedyny a tak to sie nim dlawi mamla tak smiesznie moge i pol godziny trzymac a i tak nie zalapie..wyprobowalam ich mnostwo i jedyne co zlapal to nuby i nuk....no ale teraz leza wiadomo...biore jeszcze do wozka w razie w ale i tak bym musiala mu wtedy trzymac....
Co do nocnego jedzenia to pewnie pamietasz jak pisalam po zabiegu ze budzil sie co godzine na modyfikowane i zaledwie 10 ml wypijal.(wyedy napisalas ze moze pic mu sie chce)Teraz pewnie podobnie wypija bo possie chwile i spokojnie spi dalej a kolo 4 zaczyna sie prezenie na kupke....ale jeszcze po jedzeniu zasypia.
3. co sie nie chce a tak na serio to naprawde super
4.Moze sie w koncu uda

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
wiedzialam ze to ma glebsze znaczenie

a ja tu wyjezdzam z franiapirania no normalnie wiocha

3 miesieczen dziecko powinno duzo spac, jesc w normie, bawic sie samo... dac mamie posiedziec na wizzaz... aaa to nie koncert zyczen?

tak na serio ktoras z dziewczyn wklejala cos takiego wlasnie, moze sie odezwie
co ty chcesz fajny nick
a co do umiejetnosci to zabka chyba wklejala
itakasia
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
bo na gry i wizaz nie bedzie czasu hi hi mnie wczoraj damian opitolil ze myszka klikam i malego budze
wlasnie siedze na wizazu a tz nie lepszy bo na forum focusa cudownie rodzice z nas dziecko samopas ...żartuje Adaś leży na macie i probuje robic kupke(najlepiej mu to wychodzi przy karuzeli i na macie ) potem go nakarmie i pojdziemy na spacer ...
Wogole to od kilku dni juz nie robi mostków i spodobało mu się dzwiganie za raczki , czasem uda mu sie przytrzymac dluzej glowke ale jednak jeszcze sie kiwa Potem sie denerwuje ze chce jeszcze tak samo tzw.samolot tez mu sie podoba....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-26 o 10:47
Stary 2010-10-26, 10:48   #4649
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

aniaa powodzenia z lapaniem srodkowego strumienia hehe nie wiem w szpitalu jak lezelismy i etraz braly calosc co nasiural bo ten srodkowy strumien to troche graniczy z cudem

ekspres super! kawka pyszna a za jacobsa padsy w kauflandzie zaplacilam 1.70euro za 16szt to cos kolo 7zl nap[rawde smaczna kawka wlasnie pije cafe late
heh dlatego dzis sie rozmyslilam i nie lapalam siuskow. mysle ze normalnie mu to przykleje nie bede cudowac

wlanie mialam pytac. do tego ekspresu tez sa takie rozne kawki jak do krupsa?
Stary 2010-10-26, 10:48   #4650
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:

kurcze co do pieluszek my dalej w rozmiarze 3-6
moje dziewczyny robiły mojej niuni prezent i m.in.kupiły jej jumbo pake pampersów tych pomarańczowych-w domu patrzę a tu rozmiar 7-18 więc sobie jeszczeeee poczekają

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości