|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
łapanie moczu - masakra, po nocy mamy pełny pampers i suchy woreczek, to dziadostwo się odkleiło. przylepiłam teraz nowy i mamy już 10ml.
Ile moczu potrzeba do badania?????????????????? ???? Teraz ma 3ci przyklejony, jak siknie przed 8:45 to będzie z 2ch a jak nie to muszą z tego 10ml zrobić badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() U mnie szaro buro ![]() ![]() Będę tęsknić... Przywiozę jakieś ekologiczne rzeczy do jedzonka ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() misiek tez w dzien zasypia tylko w wozku ![]() Cytat:
fajnie ze juz u was jest poprawa. no i daj znac jak tam Hubciowi smakuje marchewka ![]() napisz tez jak kawka z senseo. damian chce krupsa kupic ale moze go namowie na cos tanszego ladnie poszalalas na zakupach. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pokaz foteczki i pisz co tam u was Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba mi nie zacytowalo wszystkiego znow ![]() ![]() nie spie dzis od 6 ale nawet wyspana jestem. misiek przd 1 wstal na jedzonko ale na szczescie w miare sie udalo go uspic wiec nie bylo zle. no i kwekal dzis tak co 40 min- godzine wiec zawsze juz lepiej niz co 15-20 min. milego dzionka mamuski. spadam na papieroska z mezuskiem ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
U nas noc jakis koszmar Maja co 2h jadla i mi mleka zabraklo i mm musialam robic a o 4 stwierdzila, ze sie bawic chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zadomowienie
|
ja tak na szybko
![]() przepisy wrzucam: http://przepisydladzieci.webpark.pl/5.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() Siala mącicielko? Że co??
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-26 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W domu np wsadza juz, bo ma ten etap, że wszystko do buzi, jak wsadza nerowowo i widzę, że jadł z 2,5 -3 godziny temu to znaczy, że głód idzie. Z czasem trzymanie łapek w buzi i nerwy, płacz możę oznaczać zęby. Dziś się skurkowaniec przekręcil sam na brzuch - nie wiem jak bo zostawilam na macie i poszlam umyć butlę przychodzę a ten na brzuchu - choc wcześniej już nie chciał, bo był zmęczony ![]() Byłam u znajomej wczoraj - ma małe dzieci i skończyło się rykiem - bo on takie gwałtowne i mocne ruchy mają i by się chciały pocałować czy przytulić ale wszystko za mocno ![]() ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-10-26 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hmm a co do sympatii i klimatu to ja nie wiem o co chodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wszystko mi zacytowało. Agravko- jeśli mała psioczy na prawego cycka, to prawdopodobnie chlupie jej za silny strumień do gardła albo po prostu jest zmęczona a nie głodna...Moja miewa to samo. Spróbuj może karmić spod pachy- ja układam małą tak, że jej ciałko leży po moim prawym boku, a buźkę ma pod piersią. Kładę ją na poduszce. Papi- pisałaś, że będziesz dalej podawać bobotic. Wczoraj u lekarza dowiedziałam się, że jeśli po kilku dniach stosowania danego środka przeciwwzdeciowego nie widać poprawy, to poleca się wypróbowanie innego (mimo tego samego składu), bo dzieci na jedne reagują, a na inne nie. Sami stosowaliśmy espumisan, ale się skończył. Kupilam infacol, bo nie było espumisanu i szok!!! Bączki idą bezbolesne, kupki idą w dużych ilościach i zdrowe i... minęły kolki!!! Już 2 dzień nie ma. (odstawiłam gripe water). Acha- Alisa nie cierpi go pić, no ale są efekty... Z soboty na niedzielę Aliska poszła spać bez jedzenia- kolka ją wymęczyła- nie jadła aż 8 godzin (przy czym spała 5). Byłam przerażona. Potem poszła na spacer z tatą i znowu 5h nie jadła. Ale za to nie miała kolki. Na wszelki wypadek byłyśmy wczoraj u pediatry. Powiedziała, żeby się tym nie przejmować- że jeśli dziecko nie przesypia karmienia, tylko po prostu nie ma ochoty, to widocznie nie potrzebuje. Zaznaczam, że w nocy Mała je pięknie (dziś np. o 1, 4, 6, przed 8 i potem przed 10) . Ale w ciągu dnia zaliczamy może 2-3 karmienia. A no i nagle jak ustały kolki, to zaczęła bardzo dużo spać. Wczoraj np. spała od pólnocy licząc- do 4- jedzonko, potem do 6.30- jedzonko, potem do 10. Potem od 11.30 do 14.15, potem znowu 40minut, potem znowu 2h i o 20 już spała. Aktywności miała w ciągu dnia może 5 godzin, z czego połowa to karmienia. Wczoraj była 4 rocznica naszego związku. Ł. zrobił mi niespodziankę. Zawiózł mnie w jakieś miejsce, kazał patrzeć na podłogę i zaprowadził do...gabinetu masażu. Najpierw godzina refleksjologii stóp (bolało jak cholera), a potem masaż relaksujący pleców. Mój kręgosłup czuje się znacznie lepiej ![]() ![]() No i kupiłam sobie 2 pary spodni. Rozmiar podobny do tego sprzed ciąży. Ale wyglądam jakoś lepiej w nich ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-10-26 o 09:28 |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Łaaaaaaaaaaaaaaaaaał gratuluje rocznicy to Ł. się postarał a tobie zazdraszczam .Super że w końcu coś ze sobą zrobiłaś bo wiem ze chyba mialas taki okres ze ci sie nie chciało ![]() Moj tz mnie wlasnie ucisza bym nie klepala tak po klawiaturze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wogole to ma tydzien wolnego z jednej strony sie ciesze bo popedziemy wszyscy razem troche a z drugiej dobrze ze to tylko tydzien ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-26 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. a czy Adaś umie ssać smoka? Dużo zjada co te 2h? 3. nadal mi się nie chce- ale było zapłacone, to przecież nie odmówię ![]() Choć zastanawiam się nad karnetem na masaże... 4. Łukasz ma trochę zaległego urlopu, ale nie możemy się dogadać co do terminu, więc czas leci...a jego w domu ni ma... Ja to bym chciała, żeby trochę z nami pobył..
![]() |
#4634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzidzia super prezent. a Aliska moze odsypia kolki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
witam
dzis bede tylko chwile i dopiero wieczorkiem bo tz w domku, wzial wolne bo corunie tatunia biora dzis udzial w konkursie recytatorskim i o 12 idziemy cala rodzinka a pozniej malz zabiera nas na obiad, nastepnie wizyta u prababci i tance Marysi ![]() ![]() Siala dawaj maila to ci posle jak wyglada blada zebra ![]() Morgana fajnie ze jestes i gratki egzaminu ![]() Alguien ja zazdroszcze kazdemu kto ma cieplej niz my ![]() ![]()
![]() |
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcie ja też chcę!!!
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
#4638 |
Rozeznanie
|
Ci nasi tz to chyba zazdrosni o wizzaz
![]() ![]() ![]() Morgana le Fay ja Cie wczoraj czytalam, ino nic nie pisalam ![]()
#4639 | |||
Zakorzenienie
|
anoxa koniecznie daj znac jak ten ekspres
![]() niezawsze wspolczuje bo wiem ze Maja sypia dluzej vette, farminka ![]() morgana no gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() siala gratuluje tych 7 kilosków ![]() anuszka sliczny sweterek też lubie proste rzeczy bajka kciuki za rehabilitacje to super!!! no takie juz to zycie jest niesprawiedliwe ze jedne sa popekane na dole i maja kreche na brzuchu a inne nic ![]() ![]() i fajnie że chrzciny udane.... a moj tz kiedys wylal sobie cole na klawiature wiec wspolczuje bo wiem jak takie klawisze wyglądają ![]() agravka kuruj się ![]() alguien udanego wypoczynku ![]() agamarcio ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() karolcia udanego pobytu ![]() mlm no sliczna corcia ![]() kinia super z ta wyprawka ![]() ![]() Adasiek sie budzi spal 2 h w huśtawce |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Raczkowanie
|
jednak jeszcze mnie pamiętacie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że u nas cały misternie ułożony cykl dnia poszedł w ... Anastazja zaczęła jeść na potęgę. Nie jestem czasem w stanie tego opanować, wyjadani ze mnie wszystko i dalej głodna... Parę razy już NAN dostała nawet :/ Przetestowałam ją raz karmiąc z butelki i potrafię nawet 2 wciągnąć!!!! A od 6 tygodni przybrała jedynie 500 gram. Jak na 3 miesięczne dziecko waży dokładnie 5 kilo... Denerwuje mnie tylko moja mama tekstami: 'bo masz za mało mleka, powinnaś ją dokarmiać', patrz! ona jest głodna!, masz pewnei chude mleko, mało wartościowe... Można się nabawić braku ochoty do karmienia piersią naprawdę :/ No ale nie dałam się powoli moje piersi zaczynaja sie do niej dostosowywać ![]() a no kochane, czy któraś z Was mogłaby podesłac jakąś dokładną liste co 3 miesięczne dziecko powinno robić, a co nie ? szukałam w necie, ale są same ogólne :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja tu wyjezdzam z franiapirania ![]() ![]() 3 miesieczen dziecko powinno duzo spac, jesc w normie, bawic sie samo... dac mamie posiedziec na wizzaz... aaa to nie koncert zyczen? ![]() tak na serio ktoras z dziewczyn wklejala cos takiego wlasnie, moze sie odezwie ![]()
![]() |
#4642 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
żabka wklejała dokładne, ja podręcznie korzystam z takiego: http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis czuje sie o niebo lepiej!,dziekuje za troskę. To chyba było jednodniowe przeziębienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
olakola 10ml powinno wystarczyc
aniaa powodzenia z lapaniem srodkowego strumienia ![]() papateria 4 sa od 7kg ja juz wzielam 4 bo 3 mam paczke kolo 80szt wiec je zurzyje i wejdziemy w 4 ekspres super! kawka pyszna a za jacobsa padsy w kauflandzie zaplacilam 1.70euro za 16szt to cos kolo 7zl nap[rawde smaczna kawka wlasnie pije cafe late ![]()
#4646 |
Wtajemniczenie
|
zastanawiam się, czy jutro nie pójść sobie do silver screena na ten seans "baby cośtam"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() olakola-dziękuję za miłe słowa a dla was gratki z okazji 4m-c! i trzymam kciki za rehabilitację Kubusia-będzie dobrze ![]() alquien,papi-dziękuję Kochane ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-26 o 10:43 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Łapał smoka tylko jak był tydzień sam w szpitalu(pewnie nie mial tam wyjscia bo one sie tam nie przejmowaly jak dziecko plakalo) i udalo mu sie zlapac na chrzcinach ![]() Co do nocnego jedzenia to pewnie pamietasz jak pisalam po zabiegu ze budzil sie co godzine na modyfikowane i zaledwie 10 ml wypijal.(wyedy napisalas ze moze pic mu sie chce)Teraz pewnie podobnie wypija bo possie chwile i spokojnie spi dalej a kolo 4 zaczyna sie prezenie na kupke....ale jeszcze po jedzeniu zasypia. 3. ![]() ![]() ![]() 4.Moze sie w koncu uda ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() a co do umiejetnosci to zabka chyba wklejala ![]() itakasia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wogole to od kilku dni juz nie robi mostków i spodobało mu się dzwiganie za raczki , czasem uda mu sie przytrzymac dluzej glowke ale jednak jeszcze sie kiwa ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-26 o 10:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlanie mialam pytac. do tego ekspresu tez sa takie rozne kawki jak do krupsa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze co do pieluszek my dalej w rozmiarze 3-6 ![]() moje dziewczyny robiły mojej niuni prezent i m.in.kupiły jej jumbo pake pampersów tych pomarańczowych-w domu patrzę a tu rozmiar 7-18 ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.