|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Odbrałam wynik TSH - 1,71 czyli w normie
![]() Chociaż przez ostatnie 4 tygodnie podniósł się o 0,70. Myślę, że dostanę większą dawkę hormonów, bo bejbik po prostu rośnie i trzeba nam więcej |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac bo faceci czasem tacy są...trzymaj się i nie denerwuj bo nie warto a spokój teraz jest Nam potrzebny
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co mogę poradzić to szczera rozmowa. Ale na wstępie zaznacz, żeby zachowywał się jak dorosły mężczyzna, a nie jak dziecko - tj. bez obrażania, unoszenia się... |
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mogłam napisać "młodszych mam" ![]() oni tak mają chyba, że nie potrafią znieść krytyki czy co. mój tak samo jak mu coś powiem, to cicho siedzi i jakieś głupie miny wali. jak mały chłopiec wtedy ja się czuję, jak taka najgorsza, która tylko się czepia, a on przecież taaaaaki dobry i kochany.a Twoim TŻ się nie przejmuj (zwłaszcza teraz). przez kilka dni niech zapomni, co to są obiadki, sprzątanie, pranie skarpetek itp
|
|
|
#4085 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam bóle głowy, ale dlatego, że mam problemy z karkiem - mam zniszczony kręgosłup szyjny, dlatego pewnie będę miała cc. nie męcz sie kochana - czasem brany będzie napewno dobrym rozwiązaniem. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
|
||||
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak ci wysle hehe ![]() APEL!! JESLI OSOBA, KTORA NIE MA ZAPROSZENIA UDZIELA SIE NAA WATKU CO NAJMNIEJ CO 2-3 DZIEN TO BARDZO PROSZE O WIADOMOSC NA PRIVA BO CZASEM OMINE JAKIS WPIS a )OCZYWISCIE PRZEZ PRZYPADEK ![]() zaproszenie zaraz beda dostarczne : ![]() przypominam, ze nie wysylam zaproszen tym, ktorzy pojawiaja raz na 2 tygodnie na innych watkach byly takie 'ala oszuystki, ktore udawaly, ze sa w ciazy a pozniej roznosily wszelakie info po forum a chyba czestotliwosci kochan sie z wlasnymi mezami nie chcialybyscie wywlekac gdzies tam |
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Nasi faceci teraz pewnie czują się zagrożeni, wiecie jak dzieci. Pojawia się nowe dziecko i to starsze martwi się czy ono będzie nadal kochane.
Ja ostatnio pożarłam się ze swoim tż...i mu to powiedziałam, że jest zazdrosny, bo teraz ja zamiast martwić się jego przeziębieniem i katarem (a wiadomo jaki jest facet gdy jest przeziębiony, ha żeby on był chociaż przeziębiony, a to kichnęło kilka razy i smarnęło nosem) to marudze mu o moich mdłościach.
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
bzyczka, listopadowa, the_sania
musze rzeczywiście z nim porozmawiać, ale to nie teraz, teraz będzie cisza, bo tak jak pisze the_sania - on jest przecież dobry, a ja jakaś nerwowa ostatnio jestem (no może jestem w ciąży?!!!) i sie czepiam. dziękuje Wam. bzyczka dokłądnie
|
|
|
|
#4089 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam Was Mamusie
Wiecie co..muszę to napisać Dziś nareszcie doczekam się moich tak bardzo upragnionych placków ziemniaczanych z pieczarkami! ajj mniam a tak poza tym to nic ciekawego się nie dzieje ![]() Cytat:
Vinca więcej optymizmu! Ja jak mam takie gorsze dni to myślę sobie,że mój Bejbik po narodzinach wszystko mi wynagrodzi ![]() Ja też na szczęście nie mam problemów z L4 itd. bo z tego co widze, to strasznie dużo problemów z tym wszystkim... :/ W życiu by mi do głowy nie przyszło,że tyle różnych przepisów i haczyków jest, chociaż czego się spodziewać po naszym kraju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moniqac co do twojego Tżta... kurcze, faktycznie nie za fajna sytuacja, rozumiem Cię całkowicie Faceci czasem tacy są. Ja też ostatnio się trochę pokłóciłam z moim..ale na szczęście wyjaśniliśmy sobie wszystko i póki co jest ok. Może pogadaj z nim tak szczerze i powiedz mu co Cię boli, że sprawia Ci przykrośc itd? Pogadajcie ale tak na spokojnie, bez nerwów. Teraz, zwłaszcza teraz, powinniście się dobrze dogadywać, powinien Cię wspierać i pomagać i na pewno nie dawać powodów do nerwów i stresów 3mam za Was kciuki! |
||||
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, tak jesteś w ciąży i pewnie wyolbrzymiasz to, jak się czujesz, że chcesz odpoczywać więcej itp. mój mi trochę wyrzuty robi z tego powodu
|
|
#4091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak u gina jak powiedziałam, że mam mega mdłości i nic nie jem i chodzę jak cień po ścianch to powiedział ze to normalne i za jak schudnę to mi na dobre wyjdzie... Całe szczęście, że TŻ wyrozumiały i dba o mnie tylko, że widujemy się tylko w weekendy
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane;*
Chetnie i ja sie usmiechne do kolezanek co sie na zwolnieniach znaja ![]() Ja jestem na stazu do konca lutego, teraz mam zwolnienie do 2.11 bo mam zapalenie pecherza, polozna mowila,ze powinnam juz zostac na zwolnieniu. I czy wlasciwie moge? Czy nie rozwiaza mi stazu? Czy moge poprostu nosic kolejne zwolnienia, no i czy musze pracodawcy i w urzedzie mowic o ciazy? the_sania, ja w 14 tyg nadal mam mdlosci, a myslalam,ze juz z nimi koniec. Cos mi sie przypomnialo, mialam 3 lata temu kark skrecony, bylo podejrzenie zlamania, ale wraz po kilku rezonansach nie byli wstanie dokladnie okreslic. No i wiadmo pozrywane wiezadla przy calym kregoslupie, potem jak cos dzwigne wyskakuje mi kregoslup na odcinku piersiowym, a ostatnio jak sie bardziej gimnastykuje to czuje jak mi kregi tra o siebie w krzyzu, po tym wypadku moge miec jakies przeciwskazania do porodu naturalnego? Bo nie mowilam o tym lekarzowi, niewiem czy to istotne.
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4094 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu chcesz zmienić lekarza? Ja w 6t. też nie dostałam zdjęcia i chyba rzadko lekarze dają fotkę tak wcześnie. Cytat:
maluszka !A co do lęków, to pewnie każda z nas je ma. I to są lęki tak jak piszesz o b. szerokim zakresie więc nie przejmuj się, to zupełnie normalne Cytat:
http://www.brioko.pl/dzienniczek-ciazy.html Co do witamin, ja biorę od wczoraj feminatal 400 czyli od 12t. 5d.. Rzeczywiście jest tabletka i kapsułka ale to strasznie drogieee, w szoku byłam , 62zł zapłaciłam za opakowanie, które starczy na miesiąc. 800'tka była chyba 3 x tańsza. Cytat:
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powinien tak mowic, ze na dobra wyjdzie... to, ze to normalne to okej ja mialam pare mdlosci ale zero zygania czy niejedzenia w ogole jakos tak dziwnie mi, bo wy tu wszystkie megazyjagajce a ja nic... hehe glowka do gory, jutro bedzie lepiej, pmdlosci przejda, za chwile dzidzius zacznie kopac to ci przejdzie ![]() moria44 kochana zapomniawszy o tobie juz sle ci zaproszonko ![]() bylam pewna, ze je dostalas tak tam piszesz to, czergo nie chcesz ujawniac na glownym czytaja tylko te co maja zaproszenie mamusie, które zaczęły 14 tydzień witajcie w II trymestrze mam nową zachciankę ALMETTTEEEEEE Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-10-26 o 11:00 |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
nerola
mi tez sie podobaja jeszcze imiona joanna ale mam tak sie nazywa, a Julita, tez ale tż nie chce ![]() the_sania dokładnie antonina, brzmi powaznie dlatego wole tego dziecku zaoszczedzic, mysle tu o czasach przedszkola, szkoly, itp. Lolka1212 ja mialam przez praawie 3 miesiace migreny, ale nic na to nie brala, po prost bylam w komfortowej sytuacji ze moglam lezec, i drzemac caffelate05 ale fajny ten twoj dzidziusiek 55 mm to juz cos![]() sliczne fotki, magdeczka witaj z nami ![]() bzyczka1 ja biore falvit mama od 9 tygodnia, lekarz juz mi nie kazal brac dodatkowo kwasu, bo tam wszystko jest, ale nie wiem ja tez mam straszne problemy z jelitami, i moze dlatego mam brac tylko to gdzie wszystko jest. Cytat:
on sie przyzwyczail ze 3 miesiace zdychalam, i wystraszyl sie ze cos jest nie tak:P wogole witam was seredecznie
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej co do Tż mam to samo. Wczoraj sie obrazil nawet nie wiem na co, ale chyba mu sie chcialo kochac a mi nie... w ogole moje libido jest na poziomie zero.... a on chyba tego nie rozumie, mysli ze dziecko jest wazniejsze, a on sie juz nie liczy...nie wiem. jest taki milczacy, nie chce nic powiedziec, jest w pracy od 7 i nawet smsa nie napisal jeszcze
|
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
24kasia86 ajj,z tymi Tżtami tyle problemów
Kasia,musisz z nim pogadać. On pewnie nie rozumie stanu, w którym jesteś, co się z Tobą dzieje, dlaczego się tak zachowujesz a nie inaczej Faceci chyba ciąży nigdy tak naprawdę nie zrozumieją,bo oni nigdy jej nie przeżyją na własnej skórze ![]() A ja od chyba już paru tygodni jak siedzę w domu tak do południa to oglądam sobie filmy na necie. Wczoraj oglądałam "Diabeł ubiera się u Prady". Nie macie jakiś filmów do polecenia??? Bo mi już brakuje pomysłów co oglądać ![]() Agus a ja sobie dzisiaj właśnie kupiłam Almette
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-26 o 11:10 |
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja wczoraj kazalam tesciwej kupic ziolowy albo ogorkowy a;e nie bylo i wziela z bazylia, no i myalalam, z enie przelkne a tu mila niespodzianka a na obiad poprosilam o zupe pomidorowa na swiezych pomidorach z ryzem
|
|
|
|
|
#4101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a propos "tak to już jest" to napisałam TŻtowi smsa, że mdli mnie nadal od wczoraj.
to napisał, że "chciałby mi jakoś pomóc, ale chyba tak to jest w ciąży". właśnie tak to jest............. do kiedy mam brać kwas foliowy? a od kiedy coś innego? Cytat:
ale ciesz się tym, że jest dobrze i nie zadręczajcie się negatywnymi myślami ![]() Cytat:
![]() porozmawiaj z nim i powiedz mu jak to jest
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
ja serek z Piątnicy, ten taki jak almette kupiłam już w zeszłym tygodniu i go zajadam.
Moria ja w 6 tygodniu dostałam 3 zdjęcia w 8 tygodniu już jedno. Za tydzień mam kolejną wizytę mam nadzieję że też ze zdjęciem, w końcu za coś płacę te 200zł
|
|
#4103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym nie pracuje w tutejszym szpitalu i z tego co wiem jest ciężki w zwolnieniach a ja już o tym myślę bo mam stresująca pracę, wciąż widuję się z mnóstwem ludzi, połowa z nich kicha i kaszle i to kwestia czasu jak będę chciała iść na zwolnienie, bo nie chce w swoim wieku (35 lat) stracić swoje upragnione i wyczekiwane dziecko. Dlatego myślę o zmianie lekarza. W mojej przychodni przyjmuje trzech ginekologów i myślę o pewnej Pani, którą też lubię. A i jeszcze kwestia cc, ponieważ mam wadę wzroku chciałabym mieć cc, a wiem, że ta Pani nie robi z tym problemów. |
|
|
|
|
#4104 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuje za dobre slowa i rady i kciuki Cytat:
Cytat:
nie zaszkodzi pogadać. Cytat:
![]() tak.... ten kosztuje ponad 60zł... ale chyba go zaczne brac bo od niedzieli nic nie biore. Cytat:
![]() Cytat:
zaraz. wiem. testosteron |
||||||
|
|
|
#4105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pulp fiction, american history x, malowany welon, ocean's 11,12; bękarty wojny, paranormal activity, piraci z karaibów, fight club, iiii south park, ale serial różne filmy polecam- te starsze też
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam fazę na serki
aczkolwiek przez mdłości ochota mi nawet na to przechodzi. lody
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
no ja ze względu na mdłości jem głównie serki, topione, żółte, te właśnie z piątnicy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

). tak sie pokłóciliśmy, że aż powiedziałam, że nie wiem czemu za niego wyszłam. masakra. i te nerwy i stres i potem zaczęłam jeszcze bardziej płakać bo uświadomiłam sobie, że mogę nerwami dziecku zaszkodzić.
Ależ on podnosi na duchu
.
wtedy ja się czuję, jak taka najgorsza, która tylko się czepia, a on przecież taaaaaki dobry i kochany.

.
pięknie 

. A nawet powiedziałabym, że jestem bardziej niespokojna niż gdy byłam w ciąży pierwszy raz...
. Rozważali zakażenie, ostatecznie stwierdzono, że było to spowodowane osłabieniem organizmu.
Faceci czasem tacy są. Ja też ostatnio się trochę pokłóciłam z moim..ale na szczęście wyjaśniliśmy sobie wszystko i póki co jest ok. Może pogadaj z nim tak szczerze i powiedz mu co Cię boli, że sprawia Ci przykrośc itd? Pogadajcie ale tak na spokojnie, bez nerwów. Teraz, zwłaszcza teraz, powinniście się dobrze dogadywać, powinien Cię wspierać i pomagać i na pewno nie dawać powodów do nerwów i stresów