Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 10:49   #4651
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Na konkurs już się nie załapałam chyba, ale Siala- specialy for U

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:50   #4652
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
wlasnie siedze na wizazu a tz nie lepszy bo na forum focusa cudownie rodzice z nas dziecko samopas ...żartuje Adaś leży na macie i probuje robic kupke(najlepiej mu to wychodzi przy karuzeli i na macie ) potem go nakarmie i pojdziemy na spacer ...
Wogole to od kilku dni juz nie robi mostków i spodobało mu się dzwiganie za raczki , czasem uda mu sie przytrzymac dluzej glowke ale jednak jeszcze sie kiwa Potem sie denerwuje ze chce jeszcze tak samo tzw.samolot tez mu sie podoba....

misiek tez lubi samolot i najchetniej to tylko by siedzial ale ja mu pozwalam tak na chwilke tylko bo to chyba za szybko
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:54   #4653
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
1.Adas przy zapaleniu pecherza sikał bardzo często
2.Łapał smoka tylko jak był tydzień sam w szpitalu(pewnie nie mial tam wyjscia bo one sie tam nie przejmowaly jak dziecko plakalo) i udalo mu sie zlapac na chrzcinach i chyba kiedys przy spaniu raz jeden jedyny a tak to sie nim dlawi mamla tak smiesznie moge i pol godziny trzymac a i tak nie zalapie..wyprobowalam ich mnostwo i jedyne co zlapal to nuby i nuk....no ale teraz leza wiadomo...biore jeszcze do wozka w razie w ale i tak bym musiala mu wtedy trzymac....
Co do nocnego jedzenia to pewnie pamietasz jak pisalam po zabiegu ze budzil sie co godzine na modyfikowane i zaledwie 10 ml wypijal.(wyedy napisalas ze moze pic mu sie chce)Teraz pewnie podobnie wypija bo possie chwile i spokojnie spi dalej a kolo 4 zaczyna sie prezenie na kupke....ale jeszcze po jedzeniu zasypia.
3. co sie nie chce a tak na serio to naprawde super
4.Moze sie w koncu uda

-
A spróbuj mu właśnie w nocy może dać tego smoka?Bo jak tak krótko ssie, to na moje zaspokaja potrzebę bliskości lub właśnie ssania. Nawet na picie to w sumie za mało...

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-26, 10:55   #4654
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
dorodne wychodowałaś dzidziuś konkurs zakończony coprawda i kurcze siala go wygrała choć my z anoxą uważamy że to nie sprawiedliwe że jury samo w sobie zwyciężyło mnie się choć wyróżnienie trafiło za pasiaste udko

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:15   #4655
agravka
Wtajemniczenie

moja królewna własnie bawi się w macie edukacyjnej, po raz pierwszy, bo dotąd leżała i nie wiedziała takjakby co ma robic.a teraz zdjęłam te beznadziejne maskotki, które były w macie i przywiesiłam swoje, dłuzsze i ciekawsze i teraz ciąga je ))i gada)))) super!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:34   #4656
agravka
Wtajemniczenie

wklejam Wam moje słonko
Stary 2010-10-26, 11:38   #4657
FraniaPirania
Rozeznanie

sliczne sloneczko dobrze ze zmienilas jej zabawki, przynajmniej jest teraz zainteresowana maja mata ma jakies takie plastikowe zabawki, osobiscie mi sie nie podobaja, ale Ernesta rajcuja

mam pytanie dotyczace chrztu, kupowalyscie zaproszenia? a jak tak to zwykle? czy ze zdjeciem dziecka?
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:04   #4658
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
mam pytanie dotyczace chrztu, kupowalyscie zaproszenia? a jak tak to zwykle? czy ze zdjeciem dziecka?
my robilismy zaproszenia u rodzicow tz ( z racji tego ze maja drukarnie mielismy je za darmoszke) zaproszenia zrobilismy ze zdjęciem Ady, wzór ściągneliśmy z allegro, ale i tak nie wyszły zbyt ładne, no ale...
Stary 2010-10-26, 12:11   #4659
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
dorodne wychodowałaś dzidziuś konkurs zakończony coprawda i kurcze siala go wygrała choć my z anoxą uważamy że to nie sprawiedliwe że jury samo w sobie zwyciężyło mnie się choć wyróżnienie trafiło za pasiaste udko
Co wyhodowałaś? Co wyhodowałaś? One same kurna się wyhodowały. Wcale nie pomagałam.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-26, 12:17   #4660
anoxa
Zakorzenienie

aniaa tak sa rozne cafe latte cappuccino cafe choco sa smaki np carmel i vanilia itp zaraz ci wkleje link z allegro z roznymi smakami http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=senseo

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

dzidzia moje sa wieksze :P

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

sie wkurzylam.... wylicytowalam malemu kombinezon z coccodrillo taki jak chcialam w zeszlym roku kupic ale przez meza nie kupilam no i nie zostala osiagnieta cena minimalna i mi go nie sprzeda baba to po cholere dawala minimalna cene 50zl mogla dac wiecej to bym wiecej wbila i chyba w piatek mu w h&m'ie kupie taki jak widzialam buuuu
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:37   #4661
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
ooo te mi się podobają Ale konkurs już zamknięty.. może przy kolejnych ciążach porywalizujemy znowu
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość

my telefonicznie

kurna.. ja jeszcze w piżamie :[ mały marudzi i nie mam czasu się wyszczać ale te kilka minut na wizaż zawsze znajdę choćby jak go karmię to na jednej ręce się mały opiera, brodą mu trzymam butelkę a drugą ręką operuję na kompie mam chwytną brodę

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

ja dziś zaczynam przechodzić z bebilonu comfort na bebilon zwykły... i chyba nie podam dziś nic ze słoiczków bo nie mam już jabłka co jest sprawdzone a z nowościami nie ryzykuję bo jak zacznie się coś dziać to nie będę wiedziała czy od słoiczka czy od mleka
bardzo mi się podoba "zaawansowanie techniczne" puszki zwykłego bebilonu

mały marudzi jak nie wiem co.. na szczęście matę zaczyna lubić bo do tej pory ledwo położony beczał.. a teraz trochę kwęka i się wnerwia, że nie może zabawek chwycić bo mu uciekają a trochę się cieszy i pokrzykuje bo czasem mu się uda

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:01   #4662
wiolek1
Zadomowienie

nie odzywałam się znowu pare dni bo co usiadłam na kompie to robiłam testy bo wczoraj miałam egz na prawko. oczywiście nie zdałam wymusiłam pierszeństwo głupia ja i to jeszcze na rondzie
no nic będę próbować dalej tylko kasy narazie brak a musze sobie godziny wykupić bo jeździć to ja nie umiem a kurs robiłam rok temu ale trzeba się wkońcu ogarnąć

kurcze nie lubie być tak w tył bo jest tyle rzeczy do których się chce odnieść, że już nie wiem od czego zaczynać więc nie będę do niczego
ale już będę na bierząco
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:20   #4663
anoxa
Zakorzenienie

my po pierwszej Hubcia marchewce plucia bylo co nie miara aaa i zapomnialam wam napisac ze wczoraj sie pierwszy raz z brzucha na plecy przewrocil a dzisiaj co go na brzuszku poloze on ciach i na plecy
Stary 2010-10-26, 13:26   #4664
Alguien
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie spie dzis od 6 ale nawet wyspana jestem. misiek przd 1 wstal na jedzonko ale na szczescie w miare sie udalo go uspic wiec nie bylo zle. no i kwekal dzis tak co 40 min- godzine wiec zawsze juz lepiej niz co 15-20 min. milego dzionka mamuski. spadam na papieroska z mezuskiem
Aniu musisz juz byc w sumie po czesci przyzwyczajona do tych kiepskich nocek ostatnio. Mam nadzieje, ze przejda jak najszybciej, bo prawie w ogole sie nie wysypiasz pewnie...

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
U nas noc jakis koszmar Maja co 2h jadla i mi mleka zabraklo i mm musialam robic a o 4 stwierdzila, ze sie bawic chce
oby to jednorazowe

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
klimatu to ja nie wiem o co chodzi Pewnie mnie wiele ominęło... to teraz już się wszystkie nei lubimy czy jak ?
nic z tych rzeczy...troche niezrozumienia sie wdarlo

dzidzia ale super z tym masazem!!! dla TZ Ja ostatnio w niespodziance mojej mamie wykupilam (przez siostre) i tez byla wniebowzieta

itakasia
udanego dnia i czekamy pozniej na relacje

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wklejam Wam moje słonko
sliczna!!!

anoxa mam nadzieje, ze teraz lepiej sie wyrazilam i ze juz jasne, ze nie mam nic do nikogo, a tymbardziej do Ciebie, bo przeciez zawsze milo nam sie gawedzilo.

wiolek
witaj a z prawkiem dasz rade, za ktoryms razem sie uda
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:37   #4665
wiolek1
Zadomowienie

anoxa dla Hubcia cieszą takie rzeczy
ja się nie mogę doczekać aż aleks zacznie chwytać coś w rączki bo podobnie jak Blanka bajki nie robi tego. jutro idziemy na rechabilitacje znowu muszę dopytać co konkretniej w domu z nim robić bo jakoś szczególnie nie ćwiczymy tzn dużo mam go przekładać żeby mięśnie karku pracowały bo nie ciągnie główki wogóle

wstawie wam zdj mojego rekina 3 miesięcznego te co mają fb widziały matko kiedy to zleciało

Algiuen dzięki no za którymś razem na pewno
ale lepiej szybciej niz później
pożycz małża co by takie niespodzianki ktoś mi robił

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-10-26 o 13:40
Stary 2010-10-26, 13:55   #4666
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wstawie wam zdj mojego rekina 3 miesięcznego te co mają fb widziały matko kiedy to zleciało
swietny!i jaka ma gladka buziunie!!!robil as moje ciasto?cos karolci nie widac...
Stary 2010-10-26, 14:04   #4667
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
swietny!i jaka ma gladka buziunie!!!robil as moje ciasto?cos karolci nie widac...
Twoja Adusia kochana i jakie ma fajne zabaweczki
robiłam robiłam i wyszło hmm w sumie podobnie jak normlana szarlotka tyle, że to ciasto było takie twarde. no ale zjeść się dało

czasem są dni co ma taką gładziutką buźke ale u niego to się zmienia z godziny na godzine potrafi wstać i mieć całą twarz w rankach a po południu już śliczna gładka ( ale zdj robię mu jak jest piękniusi )

i powiem ci, że ja od niedawna ciasta z jajkami jem i wogóle nie przestrzegam już tej diety.
tzn nie jem mleka i jego przetworów chociaż przyznam się, że przed wczoraj zjadłam pizze z serem i jakiś większych zmian nie miał standardowo te co zawsze
Stary 2010-10-26, 14:04   #4668
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Ale przystojny kawaler
A meza nikomu nie oddam Tylko z jego powodu jestem w juesej Wiec lepiej niech bedzie dla mnie dobry

agravka karolcia pojechala do babci chyba
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:08   #4669
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoja Adusia kochana i jakie ma fajne zabaweczki
robiłam robiłam i wyszło hmm w sumie podobnie jak normlana szarlotka tyle, że to ciasto było takie twarde. no ale zjeść się dało

czasem są dni co ma taką gładziutką buźke ale u niego to się zmienia z godziny na godzine potrafi wstać i mieć całą twarz w rankach a po południu już śliczna gładka ( ale zdj robię mu jak jest piękniusi )

i powiem ci, że ja od niedawna ciasta z jajkami jem i wogóle nie przestrzegam już tej diety.
tzn nie jem mleka i jego przetworów chociaż przyznam się, że przed wczoraj zjadłam pizze z serem i jakiś większych zmian nie miał standardowo te co zawsze
w takim razie moze sie wyleczyl???super!!!

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
agravka karolcia pojechala do babci chyba
aaaa no tak!!! gapa ze mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 14:27   #4670
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam Wam moje słonko
sliczna jest. fajnie ze zaczela sie bawic na macie. ja miskowi tez przywieszam dluzsze zabawki zeby do pysia mogl wpychac

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aniaa tak sa rozne cafe latte cappuccino cafe choco sa smaki np carmel i vanilia itp zaraz ci wkleje link z allegro z roznymi smakami http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=senseo
dzieki. ty chyba go w niemczech kupilas co? bo jak wpisuje to same niemieckie strony mi sie pokazuja a on sie rozni czyms od takiego?
http://allegro.pl/ekspres-do-kawy-ph...282578072.html
i czy te kawy to sa do nich takie same czy np do roznych modeli inne?
ale ci truje z tym ekspresem

Cytat:
nie odzywałam się znowu pare dni bo co usiadłam na kompie to robiłam testy bo wczoraj miałam egz na prawko. oczywiście nie zdałam wymusiłam pierszeństwo głupia ja i to jeszcze na rondzie
no nic będę próbować dalej tylko kasy narazie brak a musze sobie godziny wykupić bo jeździć to ja nie umiem a kurs robiłam rok temu ale trzeba się wkońcu ogarnąć
szkoda nastepnym razem sie uda
mlody jest przeslodki

Cytat:
my po pierwszej Hubcia marchewce plucia bylo co nie miara aaa i zapomnialam wam napisac ze wczoraj sie pierwszy raz z brzucha na plecy przewrocil a dzisiaj co go na brzuszku poloze on ciach i na plecy
spryciarz maly

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Aniu musisz juz byc w sumie po czesci przyzwyczajona do tych kiepskich nocek ostatnio. Mam nadzieje, ze przejda jak najszybciej, bo prawie w ogole sie nie wysypiasz pewnie...
chyba tak ale dzisiaj to bylo w miare bo nawet mi sie przysnac udawalo na troche. bo jak te pobudki co 15-20 minut byly to zasnac nie zdazylam a juz niuniek sie wiercil i stekal. moze kiedys sie wyspie
wogole to dzis jakis lepszy humor mam i moze dlatego misio spokojniejszy w dzien?
Stary 2010-10-26, 14:48   #4671
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ale dzisiaj to bylo w miare bo nawet mi sie przysnac udawalo na troche. bo jak te pobudki co 15-20 minut byly to zasnac nie zdazylam a juz niuniek sie wiercil i stekal. moze kiedys sie wyspie
wogole to dzis jakis lepszy humor mam i moze dlatego misio spokojniejszy w dzien?
matko okropnie tak nie spac w nocy, współczuję... ale może mu sie to odmieni zaraz...trzymam kciuki za lepsze nocki.
a propos depresji zwiazanej z dzieciakami i z jesienia...tez mi sie wczoraj wydawalo, ze to mam, ale dzis jak lepiej sie czuje to i Ada jest fajniejsza i nie sprawia problemow...
Stary 2010-10-26, 14:51   #4672
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
wklejam Wam moje słonko
Sliczna. Krostki skazowe juz jej zeszly? Sliczna ma buzie.
Ja tez dostalam od Ciebie przepis ale jeszcze nie robilam.
Stary 2010-10-26, 14:55   #4673
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Sliczna. Krostki skazowe juz jej zeszly? Sliczna ma buzie.
Ja tez dostalam od Ciebie przepis ale jeszcze nie robilam.
zeszły, zeszły, już jakiś czas temu, także dieta przynosi rezultaty, a jak u Ciebie?
Stary 2010-10-26, 15:03   #4674
alutka78
Rozeznanie

Ja jestem dopiero dwa tyg na diecie bez nabialu, jeszcze wszystko nie zeszlo, nieco zbladly, a i nowe czasem wychodza. Nadal jestes na diecie?
Dzis jade z mala do pediatry, na kontrole.
Powiedz mi czy dokarmiasz mala mlekiem mm?
Stary 2010-10-26, 15:09   #4675
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
ja tak na szybko

przepisy wrzucam:

http://przepisydladzieci.webpark.pl/5.htm
Dziękuję, skorzystam

Wiolek, agravka - piękne dzieci
agravka - dziękuję za pamięć
wiolek - zdasz na pewno, ten kto dobrze sobie radzi zawsze ma pod górkę choć ja nie wyobrażam sobie życia bez prawka, mam już 4 lata i dziś pojeździłam hondą

dzidzi - ciekawe sobie rozstępy wyhodowałaś

Już w domku jesteśmy, wypakowałam kaczuszkę, jajeczka i ziemniaczki
Mała nie mogła zasnąć u babci, ale za to w aucie odleciała

W pracy liczyli mi kiedy mam wrócić no i nie pasi mi zbytnio, bo albo tydzień wcześniej albo tydzień później.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 15:50   #4676
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć

Dziś biegałam po urzędach, bo musiałam załatwić parę spraw, byłam na zakupach i jestem zmęczona. Iga została z babcią.

Mam pytanie- jeśli Iga śpi całą noc, nieraz 11-12 godzin bez przerwy to czy jest w tym coś niepokojącego? Ona praktycznie od urodzenia budziła się w nocy tylko raz, a jak miała 1,5 miesiąca to zaczęła przesypiać calutkie noce.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 15:59   #4677
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziś biegałam po urzędach, bo musiałam załatwić parę spraw, byłam na zakupach i jestem zmęczona. Iga została z babcią.

Mam pytanie- jeśli Iga śpi całą noc, nieraz 11-12 godzin bez przerwy to czy jest w tym coś niepokojącego? Ona praktycznie od urodzenia budziła się w nocy tylko raz, a jak miała 1,5 miesiąca to zaczęła przesypiać calutkie noce.
jest to cos wspanialego i tylko mozna zazdroscic a ktos Ci powiedzial ze to zle?
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 16:12   #4678
anoxa
Zakorzenienie

aniaa nie niczym sie w sumie nie rozni wlasnie nie pamietam ile my placilismy za nasz bo kilka rzeczy zamawialam w tym samym czasie ale mozna do nich uzywac roznych kaw nie musza byc koniecznie orginalne senseo poza tym one sa te same do roznych modeli wygladaja troche jak herbata bo w takich torebkach sa ale zadzwon sie spytaj czy jest lyzka do podwojnej kawy bo nie wszystkie maja a taka lyzka sama kolo 35zl kosztuje a z niej sie lepiej cafe latte parzy bo jest gruba saszetka mysle ze ten jest dobry a my tez na allegro zamawialismy

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

i nasz jest chyba taki sam tylko my mamy jakis kolor bialy ze srebrnym

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

anuszka tez tak mielismy a od poltora tygodnia Hubciowi sie odmienilo i budzi sie kolo 1 i kolo 6
Stary 2010-10-26, 16:27   #4679
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Algiuen dzięki no za którymś razem na pewno
ale lepiej szybciej niz później
pożycz małża co by takie niespodzianki ktoś mi robił
Aleks boski . Chyba mu się zaokrągliło co?
Ja bym Cię jeździć nauczyła . Za pierwszym razem zdałam

Właśnie- Anuszka, jak waga Igi?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-26, 16:35   #4680
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa nie niczym sie w sumie nie rozni wlasnie nie pamietam ile my placilismy za nasz bo kilka rzeczy zamawialam w tym samym czasie ale mozna do nich uzywac roznych kaw nie musza byc koniecznie orginalne senseo poza tym one sa te same do roznych modeli wygladaja troche jak herbata bo w takich torebkach sa ale zadzwon sie spytaj czy jest lyzka do podwojnej kawy bo nie wszystkie maja a taka lyzka sama kolo 35zl kosztuje a z niej sie lepiej cafe latte parzy bo jest gruba saszetka mysle ze ten jest dobry a my tez na allegro zamawialismy

dziekuje

jesli sie zdecydujemy to bardzo mi sie przydadza wszystkie informacje od ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości