Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 11:55   #4441
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Dzień dobry!

A my z mężulkiem czekamy- termin mam na jutro, objawów zero, jutro mamy jechać do szpitala na ktg, muszę tam zadzwonic i się dowiedzieć co i jak, czego sie moge spodziewać...Tyle dziewczyn juz urodziło, przed terminem a ta moja mała dziewczynka nie chce wyjść...

Byłam dziś w lidlu i kupiłam 3 paczki pampków rozm 2 (3-6 kg), łącznie mam 5 paczek tego rozmiaru. Nie wiecie jak mniej więcej tyją i rosną dzieci? chyba się nie zmarnuja?

Joanna- spuchnięta to ja jestem cały czas, szczególnie jak dużo pochodzę, to wtedy bardziej, a tak normalnie to czuję w dłoniach i w stopach...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:56   #4442
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
no właśnie na te uczucie kopniaków w pochwie ja bym uważała bo może to są skurcze które skracają nam szyjki... a mnie tak cały weekend pobolewało, kiedy byłam na uczelni

e tam klopsika-to po prostu duży facet będzie-po tatusiu
ja wystarczy ze troche polaze w domu lub pojde np do sklepu i po powrocie mam takie cos(no a piesciami przeciez nie moze mi pecherza boksowac bo sie nie da,a wiem ze glowke ma nisko),wtedy zaczyna sie silne parcie na pecherz i konczy sie na tym ze po 15 minutach ide sie polozyc lub dostaje biegunki..
Stary 2010-10-26, 12:02   #4443
gimikis
Rozeznanie

Hej mamuśki.

Gustawek gratuluje!!!!
Kretencja- super że wizyta ok.

Od 3 dni mam straszne parcie na szyjkę. Małą nieźle dociska. A wizyta jest na 4 listopada. Więc tydzień muszę poczekać.
A na dodatek wczoraj pokłóciłam z się z TŻtem. Nie odzywałam sie do niego przez pół dnia. Wykąpałam się i o 20 położyłam się do łózka. Przyszedł i mnie przytulił to coś we mnie pękło i rozryczałam się jak bóbr. Nie mogłam się uspokoić. Kłótnia poszła o głupstwo (jak zwykle z resztą) ale to raczej wina moich hormonów że mam takie "płaczliwe dni".

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:03   #4444
Anecka
Zakorzenienie

Dostalam dzis pampersy z tej przesylki reklamowej, szybko

paulinka, dzieki, ze pytasz, ano lepiej.. wczoraj do polnocy ryczalam.. masakra bez powodu albo mialam powod ale tak glupi i błahy ze dzis mi sie smiac z tego chce
Troche mam dzis nerwa, ale ojciec pojechal, tz w pracy to leniuchuje. Pojde tylko do biedronki po pare rzeczy.
Dziwie sie tylko ze niektore dziewczyny chodza az do porodu a mnie naprawde przy łażeniu bola te pachwiny

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
to sie pochwaliłm juz od wczraj zaczynam czuc delikatne bóle w dolnej czesci brzucha....to juz ten czas kiedy przestaje byc wesoło....
Witam....
Oj nie jest weslo, nie jest..
Ja tak mam od moze 2 tygodni kiedy mnie bolą pachwiny (?) czy jak sie to zwie..

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh ale mam dziś zły humor wszystko mnie wkurza i chyba za chwilę uduszę mojego kota. oczywiście to pewnie z nerwów przed jutrzejszym wszystko mi z rąk leci jeszcze dziś ten głupi dentysta tak mi się nie chce do niej iść ta babka zawsze mnie wpienia dziś jej chyba coś wreszcie powiem. poza tym nasi nowi sąsiedzi - kolejni alkoholicy ja to mam szczęście -
kombinują coś z prądem co chwila się wyłącza chyba nie wytrzymam i zaraz im wygarnę, kurde a miałam się nie denerwować... nie wiem jak ja dzisiejszy dzień przetrwam
Nie dus kota Wez gleboki oddech i sie zrelaksuj!

U mnie tez z pradem kombinuja ale wieczorem.. i tylko router ciagle wysiada.. eh

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Mialam dzisiaj straszny sen,ze tz odkryl koldre a pod nia wielka plama z wod plodowych(podswia domy strach przed tym ze zalatwie nowe lozko)

Cytat:
Hej Dziewczynki

ja też już po wizycie i u mnie nie najlepiej :/
szyjka z 4,5cm skróciła się do 2,8 Młody wstawiony elegancko w kanał i napiera dalej na szyjkę
Hultaj mały mi rośnie... i na dodatek ma już 2200g
Zamiast się słuchać rodziców i czekać do stycznia to on już kombinuje jak by tu sobie wyleźć szybciej
A najśmieszniejsze jest to że ja żadnych skurczy nie czuję i mogę jedynie przypuszczać że gdy czułam kopniaki w pochwie to właśnie wtedy szyjka się skracała-bo przecież głową nie da się kopać
Mam leżeć i brać 3x1 nospe forte. Zdenerwowałam się bo tylko co ustaliłam ze wszystkimi że będę zaliczać egzamy 27.11 a tu nie wiadomo czy w ogóle będę mogła pojechać...

Pokój niegotowy, ubranka nieuprane (dobrze że w ogóle je mam) i nic więcej nie mam i tak na prawdę nie wiem w co ręce wsadzić bo miałam pisać pracę i uczyć się - siedzieć w czytelni

i gin powiedziała ze w tym tempie to mały osiągnie ponad 4kg jak wytrzyma do połowy grudnia póki co wszystkie wymiary wskazują 34-35tc a nie 31t1d

i tak zawsze jest - człowiek sobie zaplanuje a tu proszę...

idę poleżeć i to przemyśleć
Super ze wizyta sie udala, fajie ze wiesz o tej szyjce tzn te centymetry i wiesz ile wazy dziecko..

Ja dzis bylam na OSTATNIEJ wizycie no i tak:
- szyjka zamknieta, długa ale zgładzona lekko (?)
- dziecko ulozone glowka w dol

i to na tyle

Nie mialam zrobionego USG, zapytalam dlaczego to powiedzial ze a po co.. wiec pytam o wage a on do mnie ale ze to sa fanaberie i on nie bedzie czasu tracil, ze to tak naprawde jest nieistotne!

Posluchal tetna dziecka, wszystko OK.

No i ... zapowiedzial mi ze nie urodze w terminie i jakbym nie urodzila tydzien po terminie to mam sie zglosic do niego a potem do szpitala
Nie musze robic zadnych badan typu wymaz, hbs.. nic no ale dobra.. zawsze to kasa w kieszeni.

Mam teraz dylemat czy sciagac wszystko z lozeczka zeby sie nie kurzylo ?

No i dziewcyzny, za wizyty kciukasy !!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:06
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:05   #4445
Vcelka
Wtajemniczenie

Hej,

Ja dziś miałam usg, wszystko jest dobrze, strasznie się cieszę, bo synuś w końcu ma główkę w kanale rodnym i lekarz powiedział, że już na pewno nie zmieni pozycji bo nie ma na to miejsca, a był uparciuszek i za nic w świecie nie chciał się prawidłowo przekręcić Waży 2700 g i wygląda na to, że moja cukrzyca nie wpływa na jego zbyt dużą masę. Do terminu porodu pozostało 25 dni.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:07   #4446
kliwia
Zakorzenienie

anecka woal znad lozeczka bym zdjela chyba a lozeczko by sie nie kurzylo , skoro juz masz posciel wyprana tam wsadzona, to przykryj duzym przescieradlem.

beata mysle ze 3-4 paczki tylko zuzyjesz. Choc to zalezy od wielkosci dziecka.
Ja na razie dwojek mam 1 paczke Jeszcze kupie w biedronce tansze, bo skoro na poczatku bedzie czesto robic kupke to szkoda mi bedzie pampersow oryginalnych na godzine zakladac.
Te rozmiary pamkow sie fajnie zazebiaja.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:10   #4447
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie wiem czy to prawda, ale z tego co słyszałam, to na większości porodówek wszystkie badania na obchodzie lekarzy odbywają się w tej samej sali, z innymi pacjentkami. Czyli jak lekarz wchodzi to bada krocze każdej jak leci bez żadnych parawanów itp??
No tak jest niestety

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

A my z mężulkiem czekamy- termin mam na jutro, objawów zero, jutro mamy jechać do szpitala na ktg, muszę tam zadzwonic i się dowiedzieć co i jak, czego sie moge spodziewać...Tyle dziewczyn juz urodziło, przed terminem a ta moja mała dziewczynka nie chce wyjść...
to 3mam kciuki, żeby jutro chciala wyjsc

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

i to na tyle

Nie mialam zrobionego USG, zapytalam dlaczego to powiedzial ze a po co.. wiec pytam o wage a on do mnie ale ze to sa fanaberie i on nie bedzie czasu tracil, ze to tak naprawde jest nieistotne!

No i ... zapowiedzial mi ze nie urodze w terminie i jakbym nie urodzila tydzien po terminie to mam sie zglosic do niego a potem do szpitala
Nie musze robic zadnych badan typu wymaz, hbs.. nic no ale dobra.. zawsze to kasa w kieszeni.
dziwny lekarz, że nic nie zalecił zrobić, no ale w szpitalu ci pewnie zrobią wszystko jak już pójdziesz rodzić.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:13   #4448
mallinka
Zadomowienie

Anecka ten Twój lekarz działa mi na nerwy jak to po co usg?!? a po co przysługuje każdej pacjentce 3xusg w czasie ciąży?! mógłby chociaz sprawdzić jak Nina jest ułożona... maskara jakaś... ja na Twoim miejscu przed TP poszłabym do szpitala żeby wszystko sprawdzili-wiesz z tekstem że się niepokoisz itp a wyniki przeciez trzeba mieć aktualne

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:16   #4449
rptrbj1978
Rozeznanie

Mysle o kotku81 ale historia...
Anecka waga jest wazna jak mozna stwierdzic ze nie?????? po porostu załaka
ja zaczynam czuc jak raczki w kroczu....
Beata_Batumi eh to czekanie...

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:22
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:18   #4450
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Byłam dziś w lidlu i kupiłam 3 paczki pampków rozm 2 (3-6 kg), łącznie mam 5 paczek tego rozmiaru. Nie wiecie jak mniej więcej tyją i rosną dzieci? chyba się nie zmarnuja?

Joanna- spuchnięta to ja jestem cały czas, szczególnie jak dużo pochodzę, to wtedy bardziej, a tak normalnie to czuję w dłoniach i w stopach...
My zużyliśmy 1 paczkę rozm.1 i przeszliśmy na 2, ale Nika ma je za duże i musimy dokupić jeszcze rozm.1.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:21   #4451
Artystka23
Dragonfly

Anecka wlasnie-przykryj je czyms,bo szkoda by sie kurzylo,ja wozio tez mam zapakowany w stara poszwe babki,choc jedna sie na cos przydala wlasnie najgorsze jest to ze nie znamy dnia ani godziny,bo mozemy z nienacka urodzic wczesniej lub denerwowac sie po terminie..Jedno jest pewne-kiedys ten dzien nadejdzie

Najlepsza byla moja byla nauczycielka fotografii z SR(mamy mala grupe i wszyscy sie dosc dobrze zzyli)..Miala wielka prezentacje zamowiona,robila ja dlugo,a termin jej oddania przypadal na 9 miesiac,jakos na termin jej porodu i ona umawiala sie z mala ze tego dnia moze wyjsc,a tego nie(dobrze ze nie z kalendarzem w rekuale i tak bylo wesolo).Zostaly jej ostatnie strony do dokonczenia, a wylecial czop i przyszla na zajecia ze skurczami co 10 minut,co 7 minut...Pozniej sie dowiedzialam,ze wtedy jej skurcze ucichly,dokonczyla prace na spokojnie i nastepnego dnia wieczorem naprawde zaczela rodzic

Ja meble mam skrecone,wlasnie powoli wszystko sprzatam,nawet ubranka wczoraj wyprasowalam,jutro jade badania zrobic,w czwartek jade do chorej babci tak wiec hmmmmm mysle,ze w przyszlym tygodniu moge sie posypac,bo bede gotowa ze wszystkim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 12:22   #4452
_paulinka2
Wtajemniczenie

apolonia właśnie widzę że jest nowy odcinek plotkary hihi
ojjj a kiedy masz wizytę ?

mallinka może teraz jakoś taki miał przypływ mocy i tak urósł ale się unormuję i dotrwa do terminu chociaż

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:29   #4453
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Hej,

Ja dziś miałam usg, wszystko jest dobrze, strasznie się cieszę, bo synuś w końcu ma główkę w kanale rodnym i lekarz powiedział, że już na pewno nie zmieni pozycji bo nie ma na to miejsca, a był uparciuszek i za nic w świecie nie chciał się prawidłowo przekręcić Waży 2700 g i wygląda na to, że moja cukrzyca nie wpływa na jego zbyt dużą masę. Do terminu porodu pozostało 25 dni.
Dobrze ze wszystko OK! no wlasnie.. glowka w kanale rodnym a ja do terminu mam 2 tygodnie i tylko wiem ze glowka w dole ale czy w kanale? nie no pewnie tak

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka woal znad lozeczka bym zdjela chyba a lozeczko by sie nie kurzylo , skoro juz masz posciel wyprana tam wsadzona, to przykryj duzym przescieradlem.

beata mysle ze 3-4 paczki tylko zuzyjesz. Choc to zalezy od wielkosci dziecka.
Ja na razie dwojek mam 1 paczke Jeszcze kupie w biedronce tansze, bo skoro na poczatku bedzie czesto robic kupke to szkoda mi bedzie pampersow oryginalnych na godzine zakladac.
Te rozmiary pamkow sie fajnie zazebiaja.
Ano sciagne ten baldachim, przescieradlo i zabezpieczenie na szczebelki. Falbane zostawie z materacem, tylko przykryje czyms Poscieli nawet nie wyjmowalam z opakowania bo nie bede jej uzywac, mam rozej ktory po rozlozeniu jak kolderka jest no i spiworek..

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość

dziwny lekarz, że nic nie zalecił zrobić, no ale w szpitalu ci pewnie zrobią wszystko jak już pójdziesz rodzić.
No tak tylko oby to nie bylo tak ze urodze w 2 h (tzn no chcialabym ) i nie zdarza zrobic bo albo usg bedzie zajete albo cos.. bo wiadomo ze jak nie urok to sr...ka

Cytat:
Anecka ten Twój lekarz działa mi na nerwy jak to po co usg?!? a po co przysługuje każdej pacjentce 3xusg w czasie ciąży?! mógłby chociaz sprawdzić jak Nina jest ułożona... maskara jakaś... ja na Twoim miejscu przed TP poszłabym do szpitala żeby wszystko sprawdzili-wiesz z tekstem że się niepokoisz itp a wyniki przeciez trzeba mieć aktualne
Mialam juz 4xusg u niego ale z czego 2x tak niechetnie..
A z tym ze do szpitala isc przed TP, to trzeba na izbe sie zglosic czy oddzial od razu isc? W czwartek jade do szpitala z TZ porozmawiac z ordynatorem zey TZ byl przy porodzie, to moze wtedy y mi zrobili usg napomkne ze cos sie malo rusza dzidź

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Mysle o kotku81 ale historia...
Anecka waga jest wazna jak mozna stwierdzic ze nie?????? po porostu załaka
ja zaczynam czuc jak raczki w kroczu....
eh to czekanie...
No wlasnie gdyym nie poszla na 3d w 26tc to bym dalej nie wiedziala jaka plec i jaka waga
Dzis znow sie pytal ile wazylam przy porodzie i stwierdzil wlasnie ze dziecie bedzie dlugi i chude (a sam mi mowil kiedys ze wróżką nie jest.. )

Kurde podarly mi sie spodnie ciazowe musze naszyc cos bo przeciez nowych nie bede kupowac a i tak kasy nie mam

No nic ide do biedrony

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:29   #4454
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka to dzisiaj leniuchuj sobie jak masz dzień bez chłopów a ten gin jakiś dziwny a następny raz za te płaksy to żeby tam się Nina nie denerwowała <nonono>

vcelka to super

dbam o włosy

Stary 2010-10-26, 12:31   #4455
kliwia
Zakorzenienie

anecka na izbe przyjec porodową [u mnei w szpitalu jest izba przyjec zwykla - urazowka, a nastepne wejscie to wlasnie izba przyjec porodowa.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:31   #4456
_paulinka2
Wtajemniczenie

dziewczynki mam pytanko, bo mama mi coś mówiła czy nie trzeba mieć skierowania do szpitala ? trzeba czy nie trzeba ?

dbam o włosy

Stary 2010-10-26, 12:34   #4457
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam pytanko, bo mama mi coś mówiła czy nie trzeba mieć skierowania do szpitala ? trzeba czy nie trzeba ?
ale skierowania do szpitala jak sie rodzi?
Stary 2010-10-26, 12:34   #4458
gimikis
Rozeznanie

Do szpitala nie potrzebujesz żadnego skierowania. Idziesz i rodzisz

Stary 2010-10-26, 12:36   #4459
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Jeżeli masz na myśli po porodzie, to raczej tak- do sali, gdzie leżą mamy wchodzi obchód i każą Ci odsłonić krocze i naciskają na brzuch, czy się dobrze obkurcza itd, ale nie badają ginekologicznie, przynjamniej mnie tak nie badali- tylko kazali pokazać. Nie jest to przyjemne ani intymne, ale raczej dziewczyny nie patrzą się, bo same mają to samo.
ja w parwdzie nie rodziłam nigdy ale leżałam kilka razy na oddziale ginekologicznym i rzeczywiscie w czasie obchodu po pierwsze nie można mieć majtek na sobie, po drugie lekarz odsłania kołdrę i patrzy, ale nie bada ginekologicznie, u mnie bardziej sprawdzał, jak się goi rana po operacji. A za nim stało mrowie innych lekarzy. Ale da się to przeżyć a inne dziewczyny nie patrzyły się, ja z resztą też nie byłam zainteresowana widokiem innych dziewczyn jak je oglądali
Cytat:
aliszcze, sylwia dzieki. Zaparc nie mam, codziennie chodze do toalety. Tylko czasami kupka jest wieksza niz otwor... a do tego sucha po tym zelazie.
A skoro jest maly i nie boli to wystarczy sama masc? czy koniecznie trzeba czopki i masc.?
Wizyte mam 8go - ale do tego czasu to sie bym mogla podleczyc sama.
mi na razie maść wystarczy, gin nie mówiła nic o czopkach. Ja po maści widzę (a raczej czuję) efekty, ale pewnie jak maść nie pomoże to wtedy trzeba czopki.
Cytat:
Dzień dobry!

za dobrze jej u mamy i nie chce wyjść wiesz, objawy moga nagle przyjść, także bądź zwarta i gotowa....ale kurcze, ja pewnie już bym była mega zestresowana i wszystko brałabym za skurcze
Cytat:

i to na tyle

dobrze, że to ostatnia wizyta bo ten gin naprawdę zasługuję na wciągniecie go na jakąś czarną listę ginów
Cytat:
Hej,

25 dni?? łoo matko no to tuż, tuż synek już się ustawił do wylotu na ten swiat
Cytat:
Najlepsza byla moja byla nauczycielka fotografii z SR(mamy mala grupe i wszyscy sie dosc dobrze zzyli)..Miala wielka prezentacje zamowiona,robila ja dlugo,a termin jej oddania przypadal na 9 miesiac,jakos na termin jej porodu i ona umawiala sie z mala ze tego dnia moze wyjsc,a tego nie(dobrze ze nie z kalendarzem w rekuale i tak bylo wesolo).Zostaly jej ostatnie strony do dokonczenia, a wylecial czop i przyszla na zajecia ze skurczami co 10 minut,co 7 minut...Pozniej sie dowiedzialam,ze wtedy jej skurcze ucichly,dokonczyla prace na spokojnie i nastepnego dnia wieczorem naprawde zaczela rodzic
dobre mój kuzyn z żoną jak byli to opowiadali, że jego żona miała termin na poniedziałek, ale zaczęła mieć skurczę w piątek wieczór. I mówi do swojego meża, że już chyba się zaczęło i że trzeba do szpitala. A mąż na to, że jak to, przecież termin ma na poniedziałek, a przecież mieli na weekend jeszcze na działkę jechaćnormalnie popsuła mu plany

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 12:37   #4460
_paulinka2
Wtajemniczenie

no taaaaaaaak skierowanie do porodu

acha no dzięki bo coś mówiła, że kiedyś trzeba było mieć... ale teraz patrze na stronach szpitala to nie ma podanego w dokumentach żadnego skierowania

dbam o włosy

Stary 2010-10-26, 12:38   #4461
Artystka23
Dragonfly

najlepiej prosto z ulicy..Wszyscy mi mowia zeby sie za bardzo nie spieszyc jak sie zacznie,a na SR to mowila ze jechac ze skurczami co 5 minut jak beda regularne,chyba ze odejda zielone wody to wtedy od razu..
Stary 2010-10-26, 12:42   #4462
Vcelka
Wtajemniczenie

A w ogóle jak czekałam na usg, to na izbę przyjęć wpadła dziewczyna w samej koszuli nocnej na ramiączkach ( dodam, że miała ja bardzo kusą, ledwo tyłek zakrywała ), że jej wody odeszły i że zaczęła rodzić. Na początku nie wiedziałam o co chodzi, zimno na dworze, myślałam, że może przyszła z jakiegoś oddziału ginekologicznego...:brzyd al:śmiesznie to wyglądało i mam nadzieję, że ja tak nie spanikuję i chociaż się odpowiednio ubiorę do pory roku

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:44   #4463
Artystka23
Dragonfly

Aliszcze to biedak sie nawet nie zdarzyl porzadnie przestraszycMoj uparcie pisze znajomym jak sie pytaja kiedy ja rodze,ze za kilka dni,a ja prostuje "moze tygodni????zapytaj sie jej"..Sie stresuje biedak,bo za nim meble przyszly to mnie bolal brzuch,bolal krzyz i on bal sie ze urodze,to mi kazal lezec plackiem
Stary 2010-10-26, 12:46   #4464
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
anecka na izbe przyjec porodową [u mnei w szpitalu jest izba przyjec zwykla - urazowka, a nastepne wejscie to wlasnie izba przyjec porodowa.

Własnie dzwoniłam do szpitala- połozne powiedziały żeby przyjechac na badania ale mam jeszcze zadz na izbę, lekarz z izby mi znowu mówi "a po co ma Pani przyjeżdzać jak sie nic nie dzieje?" i odsyła mnie do poradni przyszpitalnej w której non stop tel zajęty. Bądź tu człowieku mądry i spokojny!!!! I tak pojadę, niech mnie zbadaja i powiedzą coś konkretnego. Kuzynka miała taką sytuację jak ja to pościemniała troche i po 3 dniach jej wywołali poród.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:52   #4465
79 Marta
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny, przyznaję szczerze, że Was nie nadrobiłam zaczynam się "ciut" kiepsko czuć, non stop ból w krzyżach ( nie jakiś mocny, ale wkurzający), dziś łapnęły mnie ( chyba) dwa skurcze- bolesne jak cholera. Mała wyjątkowo nerwowa jakaś, wypina się, potem skacze po pęcherzu. ech...
idę nadrabiać, od wczoraj więc pewnie trochę tego mam
Stary 2010-10-26, 12:52   #4466
gimikis
Rozeznanie

Anecka- mam do Ciebie pytanko. Jeśli możesz to napisz mi jaka jest ogólna wysokość łóżeczka z baldachimem. Bo chce zobaczyć czy zmieści mi się na skośnej ścianie.

Stary 2010-10-26, 12:52   #4467
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
apolonia właśnie widzę że jest nowy odcinek plotkary hihi
ojjj a kiedy masz wizytę ?

mallinka może teraz jakoś taki miał przypływ mocy i tak urósł ale się unormuję i dotrwa do terminu chociaż

to oglądaj

dopiero 4 listopada:/

dobra spadam się położyć bo coś zaczyna boleć paap Dziewczyny
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:01   #4468
mallinka
Zadomowienie

Beata a może męża zmolestuj w celu wywołania ? a najgorzej jak każdy mówi co innego-i bądź tu człowieku mądry... a jeszcze żeby się nie denerwować... powinny być wyznaczone oddzielne procedury do obsługi ciężarnych w szpitalach

Gimikis to tak patrzę że nasze maluchy się umówiły z tym napieraniem na szyjkę my tu na forum w ogóle wszystko falami przechodzimy

Cytat:
Hej,

o jaki grzeczny chociaż jeden

a ja właśnie wcinam placki z jabłkami-moje ulubione teściowa mi zrobiła

TŻ się przestraszył i zabronił mi wstawać

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:05   #4469
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Własnie dzwoniłam do szpitala- połozne powiedziały żeby przyjechac na badania ale mam jeszcze zadz na izbę, lekarz z izby mi znowu mówi "a po co ma Pani przyjeżdzać jak sie nic nie dzieje?" i odsyła mnie do poradni przyszpitalnej w której non stop tel zajęty. Bądź tu człowieku mądry i spokojny!!!! I tak pojadę, niech mnie zbadaja i powiedzą coś konkretnego. Kuzynka miała taką sytuację jak ja to pościemniała troche i po 3 dniach jej wywołali poród.
moim zdaniem lekarz ma racje, skoro sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby gnac do szpitala, tak naprawde masz jeszcze ok 2 tyg rezerwy na rodzenie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:07   #4470
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
co stosujecie na hemoroidy? Bo mi sie mały zrobił
Zewnętrznie to nic nie stosowałam (kieeeedys procto-glyvenol). szłam do sklepu po maślanką i ważne: szklanka wody na czczo. Najważniejsze, żeby nie doprowadzic do zaparć.

Cytat:
O kurcze Mallinka,to nie zazdroszcze,ale moze jak bedziesz grzecznie lezec to ta szyjka Ci sie wydluzy?Moja kolezanka tak miala...Kopniaki w pochwie?heh tez mam takie uczucie i moze ja z jakims rozwarciem albo tez skrocona szyjka laze i nic o tym nie wiem,a u gina bylam na poczatku miesiaca i dopiero na poczatku listopada ide znowu hodujesz klopsika
Szyjka to się raczej nie wydłuży, przeważnie to została wczesniej źle zmierzonaTen temat to już mam obcykany. Od miesiąca "chodze" (raczej poruszam się) z 2 cm szyjką i pewnie już jest całkiem zgładzona. O rozwarciu tez nic nie wiem, pewnie tez już mam.następna wizyta to już pewnie na pordówie

Cytat:

i to na tyle

No i dziewcyzny, za wizyty kciukasy !!
To długa czy zgładzona? Chyba chodziło mu o skróconą
A USG to powinien ci zrobić jak już byłas na tej wizycie. Nawet jeśli waga dziecka to dla niego fanaberia to nie powinien ci tego mówić

Kolejna koszmarna noc za mną. Budziłam się co chwile, mała szalała jak nigdy. wczoraj mój post przeszedł bez echa więc zapytam sie dzis jeszcze raz czy może któraś z was nawet w nocy w pozycji leżącej ma kamienny brzuch??w dzień jest w miarę ok nocka bez nospy to juz się nie obejdzie. Moze powinnam sie zgłosić do szpitala?Już sama nie wiem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

AA i w końcu brzuch mi trochę urósł z 97 na 100cm.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości