|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
aaaa mialam sie was zapytac, od 2 tyg biore luteine pod jezyk, gin mi ja zapisala gdy mnie brzuszek bolal i plecy strasznie jak na @....
bole przeszly ale mam biale oplawy- myslicie ze to dlatego??? ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz zamiast isc jesc zupe pomidorowa to mi niedobrze... ![]() kto mi tu robi ochote na tooostyyy |
|
|
|
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedzi. pewnie będę musiała brać Feminatal 400 plus DHA, skoro to najlepsze na rynku.
wczoraj farbowałam włosy. mam nadzieję, że nie stało się nic. ponoć to już tylko zabobon, żeby nie farbować w ciąży włosów. aczkolwiek teraz dopiero myślę, że mogłam poczekać z 2tyg jeszcze, bo to 11tydz
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-10-26 o 12:33 |
|
|
|
#4144 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a możecie mi napisać, ile Feminatal 400 + DHA ma jodu?? Ile jednostek??
Zapytałabym dzisiaj endo, czy mogę zażywać. W przyszły wtorek będę zaczynać 13 tc, więc byłoby w sam raz. Z góry dziękuję |
|
|
|
#4145 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
No i cały czas jadę na Urinalu, ale to z powodu bakterii, które wcześniej miałam i teraz zapobiegawczo mam łykać. Cytat:
![]() I tak podczas tej ciąży już nałykałam się leków jak nigdy dotąd, chyba przez 5 lat nie nałykałam się tego wszystkiego jak teraz w ciąży. |
||
|
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Foliany 400 ug 200* - kwas foliowy 200 ug 100* - L-metylofolian wapnia (Metafolin) 208 ug 100* witamina B1 1,2 mg 100* witamina B2 1,6 mg 100* witamina B6 1,9 mg 95* biotyna 60 ug 40* niacyna 15 mg 83* kwas pantotenowy 6 mg 100* witamina C 110 mg 183* Witamina E (ekwiwalent alfa-tokoferolu) 13 mg 130* jod 150 ug 100* 1 kapsułka zawiera: DHA 200 ug Witamina E (ekwiwalent alfa-tokoferolu) 12 ug 120* *procent zalecanego dziennego spożycia
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Catia88, ciekawie wyglada ten poszerzacz.
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli jodu jest tyle, ile trzeba mojej tarczycy
|
|
|
|
|
#4149 |
|
BAN stały
|
Ależ naskrobałyście
![]() Widzę,ze macie tu problemy z kwasem foliowym-ogólnie bierze sie do 12-go tygodnia. Potem wystarczą witamyny,które go zawierają.Ja przy 3 ciażach brałam(i biorę) Prewnatal.Jest tam sporo witamin a i dawki przyzwoite. Po innych miałam mdłości. A Falvit niestety nie zawiera wielu minerałów i witamin. Moniqua-tak jest z facetami jak kobieta jest w ciąży. Mówimy tylko o dizecku,o zmianach a oni czują się odepchnięci na dalszy plan. Nawet w łóżku nie jest tak jak było. Mój w ciaży niby nie chce(bo zawsze miałam krwawienia i skurcze) ale tyo tylko takie gadanie. Jak już do tego dochodziło to pierwsze co robiłam po,to sprawdzałam czy krew leci. Takze tu znowu sygnał,że podczas miłości nie myślimy o facecie a o dziecku. Oni pewnie myślą,że mają rywala,którego jeszcze nie widać a tak zmienił wszystko wokół. Mój dopiero po urodzeniu Krystiana po roku się przyznał w czym był problem. I to ten wyżej wymieniony. Ja nie mam zachcianek ale to dobrze bo sama sie ich boję ![]() Kupujecie ciuszki na brzuszek a ja sie pozbyłam wszystkich bo myślałam,ze to koniec produkcji a tu pach i znów trzeba będzie kupić. Catia 88-no my nie mamy problemów z ZUS-em,pracodawcom ale zobacz jakie są problemy. Nasz kraj nie pomaga matkom. Wiele mam pracuje do końca bo boi sie powrotu do niczego. Co do Apapu-mój kochany pan gin kiedyś mi powiedział,że lepiej wziać tablekę i zapomnieć o bólu niż stresować ciężarną i maleństwo bólkem i stresem. Takze śmiało wolno nam paracetamol. Nie takie leki dostawałam w szpitalu i z każdym jest dobrze ![]() Nie męczcie się. Ale mamy tu "wielkoludy" po USG
|
|
|
|
#4150 | |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo proszę
Cytat:
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, mój gin mówił że upławy dopóki nie śmierdzą są ok i nawet mi mówił e teraz to zwiększona produkcja śluzu będzie. Nie wiem jak Wasi ginowie ale mój za każdym razem wącha wziernik jak tam pachnę
|
|
#4152 |
|
BAN stały
|
Upławy są często spowodowane zmianami hormonalnymi i to nic złego.
Są gęstsze,bielsze i więcej. Póki nie mają innego koloru i brzydkiego zapachu,jest dobrze. Ale na wizycie musisz powiedzieć. Czeka Cię zakup wkładek |
|
|
|
#4153 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
U mnie dopóki nie ma jakiś innych objawów tz. inny zapach, kolor, pieczenia itp. to na razie nic nie biorę, a jak coś sie przyplątało to wyjdzie a cytologii. W sumie nigdy nie miałam problemów ze stanami zapalnymi, grzybicami itp. nawet w pierwszej ciąży i mam nadzieję, że w tej też mnie to ominie
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no też słyszałam, że w ciąży upławy to normalka. ja mam od samego początku, ale nic nie swędzi, ani nie śmierdzi, a bywało i tak przed ciążą, więc jest ok
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam pytanko do ciebie- kazde dziecko rodzilas naturalnie??
|
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
A mi gin. mówiła, żeby brać folik do 14 tyg., bo w sumie skoro 1 dzień ciąży liczy się od 1 dnia miesiączki, to tak naprawdę z 12 tyg. pierwsze dwa wypadają w czasie przed zapłodnieniem.
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja biore na szczescie tylko witaminy i luteine ale oplawy sa i mnie to drazni... (w lipcu mialam grzybice wtedy lekarz mi i Tż przepisal antybiotyki- potem zaszlam w ciaze i do tej pory nic nie piecze...) ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#4158 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
The_sania no ja się pierwszy raz z spotkałam z takim zachowaniem gina...no ale jeżeli ma to pomóc w razie jakiejś infekcji której ja jakimś cudem nei zauważyłam, to niech sobie wącha...może lubi
|
|
#4160 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pierwsze-poszło nawet,nawet-ból był(ja mam i krzyżowe) -12 godzin. Drugi-nie było ciekawie-ból niemożliwy-5 godzin. Trzeci-istna tragedia-mały sie zablokował,z tego wszystkiego dostał zapalenia płuc a nie chcieli mi podać oxytocyny...bo to święta. Wody mi nigdy same nie odeszły.Za każdym razem miałam przebijany pęcherz. Takiego porodu nie życzę nawet wrogowi. Teraz sie boję i chyba zrobie wszystko by mieć CC,choć zawsze byłam jego przeciwniczką jesli stan zdrowia mamy i dziecka pozwalał na naturalny. Kwas foliowy jest w witaminach i branie go więcej niż 12 tyg.,to tylko naciąganie na kasę bo i tak zostaje kilkanaście tabletek w blistrze. |
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
kupujecie już ciążowe ciuchy? Bo mnie się robią przyciasne spodnie, a nie chcę gnieść maleństw. Kurcze, gin mi powiedział, że przy bliźniakach szybciej będę rosła w obwodzie, ale nie spodziewałam się, że tak szybko. Idzie mi 9 tc dopiero...
|
|
|
|
#4162 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A jak się czujesz??? Kiedy masz wizytę u gina ??? |
|
|
|
|
#4163 | ||
|
Rozeznanie
|
wygląda ciekawie
Jaki będzie sprawował się w praktyce- zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też chodzę na nfz, ale nic nie płaciłam.
|
|
#4166 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Co do badania to dobrze byłoby je zrobić, wtedy masz pewność że nic się nie dzieje, ja miałam ostatnio cytologię w maju i teraz tydzień temu ponownie. I lekarz mówił, że w ciąży będę miała jeszcze ze dwie cytologie. |
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
matko znowu tyle do nadrabiania
dobra ide czytać, buziaki Mieszkam we Wrocławiu, ale pochodzę z okolic Konina właśnie czuję to samo, nie wiem dlaczego tak jest, ale boję sie chyba więcej, choć porodu i ciąży wcale źle nie wspominam ....
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-26 o 13:52 |
|
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
z tymi zachciankami ze ich nie mam troche przesadzilam, zapomnialam dodac ze chodza za mna mandarynki i moglabym je jesc kilogramami ( drogie sa jeszcze
) ...teraz wlasnie wcinam plus kiwi...pychotkaa pic to tak mi sie chce ze szok nerola jakie mialas zachcianki przy synkach...za kazdym razem te same...??
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, dziękuję
dzieciaki rosną, usg biometryczne mam 22 listopada, w 12 tygodniu. To podobno jedno z najważniejszych, bo określa, czy dzieci rozwijają się dobrze. A na razie odpoczywam w domu. Wczoraj byłam u gina i się dowiedziałam, że to dwuowodniowa ciąża, a że jest dwukosmówkowa, to podobno najlepszy z możliwych wariantów, bo najmniej jest komplikacji no i powoli będę inwestować w jakieś szersze spodnie ![]() Kasia, bo my chyba teraz w ogóle powinnyśmy więcej pić. |
|
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=[B]eweska[/B];22887561]No to nie wiem dziwnie jakoś. Może to zależy od przychodni, ale to jest podstawowe badanie ginekologiczne i na nfz zawsze było refundowane i nie trzeba za nie płacić. Chyba że się coś pozmieniało,nie wiem bo już ze 3 lata nie chodzę do gina na nfz.
Co do badania to dobrze byłoby je zrobić, wtedy masz pewność że nic się nie dzieje, ja miałam ostatnio cytologię w maju i teraz tydzień temu ponownie. I lekarz mówił, że w ciąży będę miała jeszcze ze dwie cytologie.[/QUO no a moja gin chce mi ja zrobic w styczniu czyli w 6msc ciazy....chyba to niedobrze:-( ostatnia mialam w tamtym roku.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

no ale jak mam wybór jeść suchy chleb, albo chleb z jakimś serkiem...to wiadomo co wybieram...