Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 12:43   #2611
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Chyba mojego tez wysle do takiej pracy

Są plusy i minusy takiej pracy ale jakos trzeba zacisnac zęby.
Ty i tak swietnie dajesz sobie rade
A ja myslałam, ze Twoj małz to marynarz
Na początku był zwykłym marynarzem ale sie dokwalfikował i teraz jest oficerem DP siedzi cały dzień i gra na play station po prostu ma mnóstwo guziczków, manetek i taka to praca. Szwagier też tak pracuje a mój brat jest oficerem ale w maszynie a nie na pokładzie więc taka to rodzinka

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:44   #2612
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

A co do kosmetyków to tez je uwielbiam ale ostatnio mam takiego lenia, ze nawet nie smaruje sie balsamem Zwyczajnie mi sie nie chce. Zdarza sie, ze zapomne o kremie na buzke. Nie wiem co sie ze mna dzieje bo kiedys taka nie byłam.
Kiedys miałam fiola na punkcie zeli pod prysznic, a teraz mam 3 i mi w zupełnosci wystarcza. To samo balsamy do ciała. Kilka chyba nawet sie przeterminowało a użyłam je 2-3 razy.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:45   #2613
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
A co do kosmetyków to tez je uwielbiam ale ostatnio mam takiego lenia, ze nawet nie smaruje sie balsamem Zwyczajnie mi sie nie chce. Zdarza sie, ze zapomne o kremie na buzke. Nie wiem co sie ze mna dzieje bo kiedys taka nie byłam.
Kiedys miałam fiola na punkcie zeli pod prysznic, a teraz mam 3 i mi w zupełnosci wystarcza. To samo balsamy do ciała. Kilka chyba nawet sie przeterminowało a użyłam je 2-3 razy.
Cass to naganne tak marnować kosmetyki musisz się nawrócić

My idziemy na dwór. Proszę nie pisać za dużo

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:46
Stary 2010-10-26, 12:48   #2614
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Na początku był zwykłym marynarzem ale sie dokwalfikował i teraz jest oficerem DP siedzi cały dzień i gra na play station po prostu ma mnóstwo guziczków, manetek i taka to praca. Szwagier też tak pracuje a mój brat jest oficerem ale w maszynie a nie na pokładzie więc taka to rodzinka
Czyli masz rodzinke pływającą po morzach i oceanach

Od zawsze podobal mi sie zawod marynarza i te ich mundury

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Cass to naganne tak marnować kosmetyki musisz się nawrócić

My idziemy na dwór. Proszę nie pisać za dużo
Wiem

My juz bylismy w południe i pod samym domem Kuba usnał.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-10-26, 12:55   #2615
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Musi Ci byc ciezko wtedy kiedy on jest w pracy.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:01   #2616
Karolinak82
Zakorzenienie

Macie jakiś fajny pomysł co kupić małej Lence? Mam dla niej bodziaki takie słodkie z Mothercare ale chciałabym coś takiego fajnego, oryginalnego i osobistego kupić myślałam o albumie ale w sumie nie wiem moze coś mi podpowiecie
Stary 2010-10-26, 13:07   #2617
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Macie jakiś fajny pomysł co kupić małej Lence? Mam dla niej bodziaki takie słodkie z Mothercare ale chciałabym coś takiego fajnego, oryginalnego i osobistego kupić myślałam o albumie ale w sumie nie wiem moze coś mi podpowiecie
Cos osobistego trudno doradzic
Ja bym chciała np. jakies kosmetyki dla dziecka a nawet pieluchy wszystko bardzo przydatne. Chociaz i albumem bym nie pogardziła

Karo, pytałas sie o dobry krem do rąk. Kilka dni temu nabyłam w Rossmanie Neutrogene do stóp. Jest swietna i naprawde dobrze poradziła sobie z sucha skora stop. Co prawda nie miałam Neutrogeny do rąk ale czytałam duzo dobrych opinii o niej takze moze warto to kupic.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-10-26, 13:13   #2618
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a o jakiej kwocie myślisz?
Album to fajna sprawa, może taki zestaw do odcisku rączki, stópki w gipsie?
Widziałam też na all takie śliczne narysowane obrazki z Aniołem Stróżem i imieniem, datą urodzenia dziecka, no ale to taki religijny prezent, nie każdemu dopowiada...

Farta mam od wczoraj do all, wygrałam 3 aukcje dla malej , spodnie z h&m za 9,50, spodnie ocieplane jeansiki z next za 8 zł i zestaw: sweterek 5-10-15, spodnie h&m i jedne no name za 10 zł

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-10-26 o 13:15
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:15   #2619
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Cos osobistego trudno doradzic
Ja bym chciała np. jakies kosmetyki dla dziecka a nawet pieluchy wszystko bardzo przydatne. Chociaz i albumem bym nie pogardziła

Karo, pytałas sie o dobry krem do rąk. Kilka dni temu nabyłam w Rossmanie Neutrogene do stóp. Jest swietna i naprawde dobrze poradziła sobie z sucha skora stop. Co prawda nie miałam Neutrogeny do rąk ale czytałam duzo dobrych opinii o niej takze moze warto to kupic.
No właśnie mi najbardziej podobał się prezent od mojej przyjaciólki dla Zu...dostała album i aniołka anne geddes Załącznik 3493342Załącznik 3493343
Dla mnie to był cudowny, przemyślany prezent...a nie taki :byleby coś kupić:

Właśnie już dziewczyny zachwalały neutrogene i na niego się zdecyduje, ale w Intermarche przy pracy nie było pójdę póxniej do rossmanna
Stary 2010-10-26, 13:18   #2620
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
a o jakiej kwocie myślisz?
Album to fajna sprawa, może taki zestaw do odcisku rączki, stópki w gipsie?
Widziałam też na all takie śliczne narysowane obrazki z Aniołem Stróżem i imieniem, datą urodzenia dziecka, no ale to taki religijny prezent, nie każdemu dopowiada...
Nie myślałam o kwocie
ja kupiłam ten zestaw do odcisku i Mała się kręciła więc nie odcisnęłam za pierwszym razem, a jak chciałam drugi raz spróbować to już gips był twardy
jeśli chodzi o Aniołki to zawsze jestem na TAK a masz gdzieś taką aukcje na oku?
Stary 2010-10-26, 13:19   #2621
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
biedaki...mam nadzieję, że to jednorazowe

Już po spaniu na pewno ale ja nigdy Martysi nie budzę, jak nockę odsypia, zemściłoby się to na mnie potem
(...)
ja się nie dziwię, po takiej nocce
, ja też

Zapamiętam

Miałam Ci napisać i zapominam - Kochana, warto czekać cierpliwie na te pierwsze kroczki i próby chodzenia , Kuba wygląda słodziutko , wzrusza mnie do łez , nie mogę się napatrzeć

Cytat:
dobra Mama]
A co? Myślałaś, że zła?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:27   #2622
aannuullaa
Wtajemniczenie

Karo tak na szybko, te mi się kiedyś podobały, sporo innych też jest to pewnie byś coś znalazła, nad łóżeczkiem można powiesić

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
,

Miałam Ci napisać i zapominam - Kochana, warto czekać cierpliwie na te pierwsze kroczki i próby chodzenia , Kuba wygląda słodziutko , wzrusza mnie do łez , nie mogę się napatrzeć
nie dziwię się

No ja czekam cierpliwie..i na pierwsze świadome mama też czekam

Stary 2010-10-26, 13:28   #2623
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A co? Myślałaś, że zła?
Nigdy w zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-10-26, 13:28   #2624
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A co? Myślałaś, że zła?
a te się znowu awanturują

Stary 2010-10-26, 13:35   #2625
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Kobiałki

Ale mieliśmy noc
Najpierw Kuba nie mógł usnąć przez 1,5 godziny, zasnął w końcu na naszym łóżku o 21. Obudził się o północy z płaczem, ale jakoś dał się utulić. O 2. już tak płakał, że Małż sam nie dawał rady, musiałam ja Go usypiać, zajęło mi to godzinę , o 3.07 kładłam się spać, o 3.27 Kubuś znów płakał . Wzięliśmy Go do nas do łóżka, ale On nie umie z nami spać, wałkonił się, przewracał, kładł do góry nogami, na mnie, na Małża Położyłam Go z powrotem do Jego łóżeczka, zasnął ok. 5., a o 6.30 znów płakał
Takiej nocy to my do tej pory nie mieliśmy.

Rano rozmawiałam z lekarzem, kazał do czwartku jeszcze pociągnąć Clemastinum i robić ihhalacje, powiedział, że może to być końcówka infekcji, ale jak nie przejdzie, to trzeba szukać, co się dzieje

I tu następny problem - inhalacje. Kuba darł się, jakbyśmy Go żywcem ze skóry obdzierali, ale najgorsze było to, że nie byliśmy w stanie Go utrzymać. Udało nam się przez minutę. Horror jakiś Eh
współczuję, tym bardziej, że Kubulek zawsze ładnie sypiał

Doczytałam, że masz inhalator z maseczką, Maciuś też takiego nie znosił (jak byliśmy w szpitalu). Dostał wtedy taki z rurą, który był bezgłośny i walił taką ilością dymu, że wyglądało jakbyśmy fajkę wodną palili Wątpię, żeby takie były dostępne w aptekach
p4w podpowiedziała Ci fajny pomysł, spróbuj może podziała

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
rozmawialam przed chwila z mama, tata prawdopodobnie juz jest na stole
stresuje sie, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze
ehhh pieprzeni partacze, przez nich znowu wszystko od nowa, cala reke bedzie mial podziurawiona, mam nadzieje, ze tym razem sie ten lekarz postara

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny wpadam do Was po długiej nieobecności....

bardzo was przepraszam, że się nie odzwyam ale wszystko mi sie wali i sił mi brak.....

dziękuję wam pięknie za pamięć i życzenia urodzinowe, dziś tak ilk stron wstecz poczytałam was ale nie dam rady nadrobić to za dużi, i tak głupio żebym po takim czasie wtrącała sie w temty....

pozdrawiam z całego serducha całuje i tesknie za wami straszliwie....
Witaj
Przykro mi, że dopadły Cię problemy. Z czasem wszystko się poukłada

Cytat:
...No i znowu dwa zapachy czekają na zgodę...Załącznik 3493075Załącznik 3493076
Karolax jakbyś widziała DKNY Be Delicious Blossom, to daj znać
Gratki dla koleżanki

Unholy oby Ci się udał naprawić lapka, niestety nie umiem Ci pomóc, mogę tylko zacisnąć.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:39   #2626
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Doczekasz sie Juz niedlugo

To mama jest chyba najcudowniejsze ze wszystkich słowek. Chociaz ostatnio moje dziecko nadużywa tego słowa cały czas słysze tylko mama i mama w roznej tonacji Nawet w nocy jak sie obudzi z całych sił krzyczy mama - nawet umarłego by to obudziło
A z nowosci - Kuba nauczył sie pytac "co to?". Tak fajnie mu to wychodzi, bo jak cos znajdzie ciekawego i nie wie do czego to sluzy to podbiega z tym do mnie i tak fajnie mowi "cio to?" Albo jak go wołam to on odzywa sie "cio" Czasami tak do niego mowiłam, w żartach i on to szybko podłapał.

Kuba spi juz 2 godz. Zupa czeka (dzisiaj barszcz ukrainski na skrzydelkach), kolezanka z dziecmi juz na spacerku, czekaja na nas.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-10-26, 13:40   #2627
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

Ja też.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:40   #2628
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Album jest super prezentem Możesz dołączyć fajną książkę dla Rodziców. My dostaliśmy książkę Leszka Talki o urokach macierzyństwa na wesoło. Przeczytałam i ja i Małż i pokładaliśmy się ze śmiechu.

Cytat:
...Farta mam od wczoraj do all, wygrałam 3 aukcje dla malej , spodnie z h&m za 9,50, spodnie ocieplane jeansiki z next za 8 zł i zestaw: sweterek 5-10-15, spodnie h&m i jedne no name za 10 zł

Oooo Pokażesz, jak przyjdą

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:43   #2629
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kobiałki

Ale mieliśmy noc
Najpierw Kuba nie mógł usnąć przez 1,5 godziny, zasnął w końcu na naszym łóżku o 21. Obudził się o północy z płaczem, ale jakoś dał się utulić. O 2. już tak płakał, że Małż sam nie dawał rady, musiałam ja Go usypiać, zajęło mi to godzinę , o 3.07 kładłam się spać, o 3.27 Kubuś znów płakał . Wzięliśmy Go do nas do łóżka, ale On nie umie z nami spać, wałkonił się, przewracał, kładł do góry nogami, na mnie, na Małża Położyłam Go z powrotem do Jego łóżeczka, zasnął ok. 5., a o 6.30 znów płakał
Takiej nocy to my do tej pory nie mieliśmy.

Rano rozmawiałam z lekarzem, kazał do czwartku jeszcze pociągnąć Clemastinum i robić ihhalacje, powiedział, że może to być końcówka infekcji, ale jak nie przejdzie, to trzeba szukać, co się dzieje

I tu następny problem - inhalacje. Kuba darł się, jakbyśmy Go żywcem ze skóry obdzierali, ale najgorsze było to, że nie byliśmy w stanie Go utrzymać. Udało nam się przez minutę. Horror jakiś Eh
Q matko

buziaki dla Kuby i przytulaski dla ciebie
Takiej nocy nigdy nie mielismy, nawet sobie nie wyobrazam
za to w pracy czesto, ale to nie moje dzieci, wiec tak inaczej do nich podchodze, chociaz tez mi ich zal, ale nie ma juz takiego emocjonalnego zaangazowania.
Cytat:
hej dziewczyny

dzis moj tata ma operacje wiec prosze dalej o kciuki
beda mu wsystko wyciagac, blache, sruby.....i wkladac nowe inne ehh

Miramej wspolczuje nocki

co do leginsow, ja uwielbiam, mam wiecej ich w szafie niz zwyklych spodni, roznych, przeroznych, gladkich, we wzory, w panterki, w kwiaty, w paski, cienkich, grubych, dzinsowych, materialowych...........u wielbiam
i sa najwygodniejsze i najlepsze do kozakow
bo nic sie wtedy nie marszczy i nie wylazi z buta
Kciuki mocno trzymam, mam nadzieje, ze tym razem wszystko bedzie dobrze

Ja sobie kupilam 2 pary czarnych i 1 jegginsy
Cytat:
rozmawialam przed chwila z mama, tata prawdopodobnie juz jest na stole
stresuje sie, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze
ehhh pieprzeni partacze, przez nich znowu wszystko od nowa, cala reke bedzie mial podziurawiona, mam nadzieje, ze tym razem sie ten lekarz postara

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny wpadam do Was po długiej nieobecności....

bardzo was przepraszam, że się nie odzwyam ale wszystko mi sie wali i sił mi brak.....

dziękuję wam pięknie za pamięć i życzenia urodzinowe, dziś tak ilk stron wstecz poczytałam was ale nie dam rady nadrobić to za dużi, i tak głupio żebym po takim czasie wtrącała sie w temty....
Sciskam mocno
Przykro mi, ze sie nie uklada, mam nadzieje, ze wkrotce bedzie lepiej.
Suuuuper, ze Myszka swietnie sobie radzi
------------------------------
Zakupy zalatwione, nawet tak mocno nie padalo, folia przeciwdeszczowa dala rady.
Bylismy u fryzjera. 2/3 czasu siedzial ladnie, reszte sie buntowal i mowil "nie nie nie"

Fotki moze cykne wieczorem, bo teraz Malutek spi, a ja tez sie poloze, a potem mam troche rzeczy do zrobienia.
Nie polozylam go spac o 10 i bylo tragicznie, o 12 juz tak jeczal, a jak mu zmienialam pieluche, to przez 15 minut plakal, jak nigdy.
cos nie chce sie przestawic na tryb zimowy. Widocznie potrzebuje w domu krotka drzemke rano i dluzsza popoludniu, bo u niani to inna hostoria

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 13:48   #2630
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Doczekasz sie Juz niedlugo
jestem dobrej myśli

Muszę Martynke pochwalić - zaczyna kojarzyć dźwięki, tzn wydawać je świadomie (wiem że dla was to żadna nowość ale u nas postęp duży ) potrafi już pokazać jak robi konik, karetka jak znajdzie śmieć to mówi be i mi go oddaje
no i moja siostra nauczyła ją hitu :

-Martynko jak mama opowiada?
-ble ble ble

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Ja też.
otworzymy szampana razem

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Oooo Pokażesz, jak przyjdą
jasne

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
za to w pracy czesto, ale to nie moje dzieci, wiec tak inaczej do nich podchodze, chociaz tez mi ich zal, ale nie ma juz takiego emocjonalnego zaangazowania.
Martynka przez pierwszą noc po porodzie podobno płakała i płakała, położne i pediatra ochrzciły ją "małym dożartuskiem " byłam przerażona tym, co czeka mnie w domu

Czekamy na zdjęcia w takim razie, nowy image pewnie powala

Stary 2010-10-26, 13:51   #2631
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, współczuje nocki

Cytat:
Farta mam od wczoraj do all, wygrałam 3 aukcje dla malej , spodnie z h&m za 9,50, spodnie ocieplane jeansiki z next za 8 zł i zestaw: sweterek 5-10-15, spodnie h&m i jedne no name za 10 zł
, pochwal się fotkami

Cytat:
nie dziwię się

Skoro ja się doczekałam, to Ty też się doczekasz , choć wiem, jak to czasem jest z tym czekaniem

Cytat:
Nigdy w zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No

Cytat:
a te się znowu awanturują
To Karola

Cytat:
współczuję, tym bardziej, że Kubulek zawsze ładnie sypiał

Doczytałam, że masz inhalator z maseczką, Maciuś też takiego nie znosił (jak byliśmy w szpitalu). Dostał wtedy taki z rurą, który był bezgłośny i walił taką ilością dymu, że wyglądało jakbyśmy fajkę wodną palili Wątpię, żeby takie były dostępne w aptekach
p4w podpowiedziała Ci fajny pomysł, spróbuj może podziała
, chylę czoła przed Tobą, ja dzisiaj ledwie zipię

ale mi poprawiłaś humor , i tak bym nie kupiła drugiego, bo mnie nie stać. Spróbuję

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-26, 13:54   #2632
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

, pochwal się fotkami

To Karola
cyknę jak ciuszki przyjdą

jak to MOJA BABCIA mówi : " Obie po jednych piniondzach"

Stary 2010-10-26, 14:00   #2633
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A z nowosci - Kuba nauczył sie pytac "co to?". Tak fajnie mu to wychodzi, bo jak cos znajdzie ciekawego i nie wie do czego to sluzy to podbiega z tym do mnie i tak fajnie mowi "cio to?" Albo jak go wołam to on odzywa sie "cio" Czasami tak do niego mowiłam, w żartach i on to szybko podłapał.

Cytat:
Album jest super prezentem Możesz dołączyć fajną książkę dla Rodziców. My dostaliśmy książkę Leszka Talki o urokach macierzyństwa na wesoło. Przeczytałam i ja i Małż i pokładaliśmy się ze śmiechu.
On kiedyś pisał felietony w dodatku do jakiejś gazety (może do Wysokich Obcasów), uwielbiałam je

Cytat:
Q matko

buziaki dla Kuby i przytulaski dla ciebie
Takiej nocy nigdy nie mielismy, nawet sobie nie wyobrazam
(...)
Bylismy u fryzjera. 2/3 czasu siedzial ladnie, reszte sie buntowal i mowil "nie nie nie"
, no my do tej pory też sobie nie wyobrażaliśmy, ale była bardzo realistyczna

A Kuba u fryzjera na początku się cieszył, potem chlipał, a na koniec bardzo żałośnie płakał, co najmniej jakby Mu uszy fryzjerka obcinała

Cytat:
jestem dobrej myśli

Muszę Martynke pochwalić - zaczyna kojarzyć dźwięki, tzn wydawać je świadomie (wiem że dla was to żadna nowość ale u nas postęp duży ) potrafi już pokazać jak robi konik, karetka jak znajdzie śmieć to mówi be i mi go oddaje
no i moja siostra nauczyła ją hitu :

-Martynko jak mama opowiada?
-ble ble ble
(...)
Martynka przez pierwszą noc po porodzie podobno płakała i płakała, położne i pediatra ochrzciły ją "małym dożartuskiem " byłam przerażona tym, co czeka mnie w domu
, widzisz a Kuba nic
Pleciesz trzy po trzy znaczy się

Jak to pierwsze wrażenie może zmylić

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-26, 14:07   #2634
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

powiem po cichu ze bede miala troche kaski i chce wreszcie cos dla siebie zrobic. kupic buty, torebke, jakies kosmetyki... wszystko co mam kaski ponad(albo i niekoniecznie) to na Amelke wole niz na siebie...Amelka druga szafke ciuszkow ma juz na 86 i mozliwe ze tego nie przechodzi (chociaz teraz tak nie rosnie) chce wreszcie cos dla siebie zrobic
Swietnie, wydaj troche na siebie, jesli bedziesz miala nadprogramowe pieniadze.
Ja cie poniekad rozumiem, rowniez wole wydac na Antosia, na ubrania i zabawki, niz na ciuchy dla siebie. g
Glownie dlatego, ze jeszcze mi brakuje do upragnionej figury z przeszlosci. Nawet na zakupy nie chce mi sie chodzic i ogladac siebie w lustrze. Chociaz powoli juz mi ochota przyhcodzi, aby sobie cos kupic;D i nie moge juz patrzec an te moje znoszone ciuchy
Antonio ma ubran duzo, ale teraz juz nasze dzieciaczki tak ne rosna, wiec spokojnie mu wystarcza na pol roku lub i dluzej. Sporo spodni, rekawow mu jeszcze podwijam itp.

Ja lubie nosic dlugie, luzne swetry do leginsow
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wąchał ktoś za zgromadzonych La Prairie Midnight rain? Wzięłam 5 ml na spróbowanie
Mocny, slodki, owocowy zapach. Bardzo dlugo sie trzyma mojej skory. Kiedys sobie kupie, ale ostatnio pozalowalam na lotnisku,bo 50 ml chyba kosztowalo ponad 70 funtow, a zapachow mam duuuzo, wiec nie mialam az takiego cisnienia.
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Problem z danymi jest taki, ze to lapek służbowy. Wszystko przy nim bedą robili w pracy Małża. Nie wiem czy chciałabym, żeby przegrywali moje fotki na inny dysk (jest też tam moja naga sesja ). Także, to bardziej skomplikowana sprawa...
Niestety jak ja coś zacznę to musze skończyć, taka już jestem. Nie zasnę jak nie zrobię wszystkiego. Czyli dzisiaj akcja reanimacja lapka - jestem skupiona na tym w 99%.
Ola
wiem, ze ci niesmiesznie
Dlatego ja takich zdjec nie robie
Kiedys maz zrobil mi w wannie, kiedy zaaranzowal romantyczna kapiel ze swiecami i platkami roz. Bylam cala w pianie, ale i tak sie martwilam, kiedy pozyczyl swoj lapek przyjacielowi i dam sobe glowe uciac, ze ten na bank ogladal zdjecia. Ze swoja zona pewnie
Nie wspomnial ani slowa, wiec na bank widzial, bo go dobrze znam
Stary 2010-10-26, 14:12   #2635
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys maz zrobil mi w wannie, kiedy zaaranzowal romantyczna kapiel ze swiecami i platkami roz. Bylam cala w pianie, ale i tak sie martwilam, kiedy pozyczyl swoj lapek przyjacielowi i dam sobe glowe uciac, ze ten na bank ogladal zdjecia. Ze swoja zona pewnie
Nie wspomnial ani slowa, wiec na bank widzial, bo go dobrze znam
Chociaż tyle

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-26, 14:14   #2636
aannuullaa
Wtajemniczenie

http://demotywatory.pl/2197783/Swieze-powietrze

Stary 2010-10-26, 14:14   #2637
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Miałyście tyle nie pisać
Serek wypasany na dworze aż dostał rumieńców my nie używamy wózka bo chodzimy za płot do lasu z pieskiem a potem biega po podwóku, używam tylko wózka samochodowego na shopping albo dziadki jak gdzieś chcą go zabrać na spacer. Moja mama nie może patrzeć jak się moje dziecko przewraca na trawę i wszystko brudzi więc uznaje tylko spacerki w wózku
Co do prezentu to jest masa rzeczy które można kupić np. ręcznik z haftowanym imieniem, imię takie literkowe nad łóżeczko albo ogólnie do pokoju, album taki ręcznie robiony, kocyk z haftem, odcisk na stópkę i rączkę z rzeźbionym imieniem i datą urodzin.

Serek nie był jeszcze u fryzjera bo mi szkoda jego ślicznych loków więc odwlekam jak mogę a grzywkę obcięłąm sama

Stary 2010-10-26, 14:19   #2638
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
O to, to!

Czesto patrze na Antosia i mam lzy w oczach. Jest wspanialszy, niz kiedykolwiek sobie wyobrazalam, ze moze byc
I kocham go ponad zycia
Gdyby ktos mogl mi to obiecac 1,5 roku temu, ze bedzie sobie tak dobrze radzil, to nie mialabym takiego fatalnego roku

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Chociaż tyle
Nie jestem tego taka pewna
I tak mnie nie znosi
a moja glowa i w domysle cielsko zanurzone w pianie na pewno nie poprawilo jej wyobrazenia o mnie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Chyba zadzownie do mamy, bo Antonio spi juz ponad 2 godziny i chyba sie nudze
Stary 2010-10-26, 14:22   #2639
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
O to, to!

Czesto patrze na Antosia i mam lzy w oczach. Jest wspanialszy, niz kiedykolwiek sobie wyobrazalam, ze moze byc
I kocham go ponad zycia
Gdyby ktos mogl mi to obiecac 1,5 roku temu, ze bedzie sobie tak dobrze radzil, to nie mialabym takiego fatalnego roku

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Nie jestem tego taka pewna
I tak mnie nie znosi
a moja glowa i w domysle cielsko zanurzone w pianie na pewno nie poprawilo jej wyobrazenia o mnie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Chyba zadzownie do mamy, bo Antonio spi juz ponad 2 godziny i chyba sie nudze
, teraz będzie za to lepiej, bo już wiesz

No to chyba Jej problem , skoro taka jest to i suknia wieczorowa niewiele by pewnie dała

Hehe , na bank zaraz się obudzi

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-26, 14:27   #2640
morska
Zadomowienie

Ło rany, ile mam nadrabiania No jak można tyle pisać
Chyba specjalnie to robicie, żebym nie nadążała się odzywać

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości