|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Ale nie ma reguły.Inne dziewczyny rodziły lżej ![]() Ja mam tyłozgięcie macicy i to trochę utrudnia. Zachcianki przy chłopcach?-przy trójce były zawsze: -żelki Haribo -mandarynki -Rafaello -szaszłyki -masa słodyczy to codziennie A raz kiedyś:maliny,truskawki,b oczek pieczony. Chcąc nie chcąc trzeba było rodzić,jak weszło,to i wyjść musiało Mój mały nadal ssie cyca-ciekawe jak długo jeszcze
|
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Tobie i ewesce to pewnie brzuszki rosna dwa razy szybciej...??? ale witaminy bierzecie normalnie ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
ciekawe co bedzie bo chce synka... a ty jak urodzisz coreczke bedzie miala fajnie z trzema bracmi kolegow pozna wielu i wrazie czego bedzie mial ja kto bronic ja nigdy brata nie mialam i strasznie nad tym ubolewam...ssie cyca?? no patrz... z ciebie to 100% mamuska ... a co bedzie jak male sie urodzi??
|
|
|
#4173 |
|
BAN stały
|
No właśnie-co będzie?-2 przy cycu?
A Krystian bez cyca zyć nie umie.Cały czas tylko drrr,drrry woła. Póki daję radę,to mu daję. |
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Dziewczynki, widze ze Wy ranne ptaszki komupterowe, ja dzis nie mialam czasu, no i prasowanko nadal czeka, juz nie mamy z mezem co na grzbiet wrzucac
U mnie strasznie leje, chyba zescie mi pozazdroscily tego sloneczka i wyslalyscie mi brzydka pogode z Polski Wiecie co zauwazylam, ze po tych zastrzykach z progesteronu to jakos mnie macica pobolewa i jajniki jakby takie bulgotanio-klucia ![]() nerola gratuluje 4tego dziudziulka, juz wiesz czy bedzie dziewczynka? 27kasia86 ja ostatnio wcinam klementynki (odmiana mandarynek), ale na slodkie tez mam ochote, wczoraj wchlonelam banana w czekoladzie, napewno te slodkosci nie sprzyjaja mojej cerze ![]() anulinka moje TSH sprzed 2 tygodni jest rowne 1, teraz za dwa tygodnie znowu ide na pobranie krwi, narazie wciaz biore eutyrox 0,25, a kolezanka teraz z Pl ma mi przywiezc ten femintal DHA, akurat bede miala na pozniej ![]() monique hmm ciezka sprawa z Tz-etem, napewno cierpisz we wnatrz, powinniscie szczerze porozmawiac, bo nie mozesz teraz sie denrwowac!!! a ja "zaszalalam" i kupilam dzisiaj jeszcze kalendarz noworodka taki na sciane cos w stylu tego ciazowego (z tej samej serii) ![]() Cytat:
|
|
#4175 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was,
jestem właśnie po pierwszej wizycie. z ciążą ok ale okazało się, że mam mięśniak na macicy. lekarz średnio entuzjastycznie mówił o dalszym ciągu. jestem totalnie przybita. kazał mi przyjśc za 4 tygodnie, przy czym nic nie wspomniał o żadnych badaniach ani o braniu kwasu foliowego. nie wiem co mam o tym myśleć. postanowiłam skonsultować to jeszcze z innym lekarzem. jak macie jakieś info o mięśniakach w czasie ciąży to napiszcie proszę |
|
|
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w dzisiejszych czasach malo takich mam... ja na razie planuje jedno dziecko. Nie wiaże sie to z tym, ze nie chce wiecej, ale z sytuacja finansowa jaka mam... wynajmuje z Tż mieszkanie... mamy kredyt jeszcze... i ciagle nam brakuje kasy. Strasznie sie boje ze nie bede mogla dac malenstwu wszystkiego co bedzie potrzebowac, a rodzice i tescie daleko stad (sami ledwo zyja od miesiaca do miesiaca)...a Ty masz trojke, czwarte w drodze jak to ogarniasz??? podziwiam i zazdroszcze 2 lata siedzialam w niemczech z Tż, jak juz nie mialam pracy lgnelam do kraju...on rzucil dobra prace i pojechal za mna... do tej pory nieraz wypomina... szkoda ze wtedy nie zaszlam w ciaze... moze bysmy tam zostali... a tak w tej polsce jeszcze ta bariera jezykowa byla wtedy nie dozniesienia...zero przyjaciol itp ale bylo nas stac na wszystko nawet slub biore cywilny na 16 osob zeby na tym zaoszczedzic... ahhh nie chce wam psuc humoru
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na twoim miejscu skonsultowalabym sie z innym lekarzem. a kwas foliowy kup sobie nawet juz teraz...jest zalecany nawet jak sie dopiero ciaze planuje... bo ty jestes jeszcze przed 12tyg? mozesz tez kupic feminatal 800 - od momentu planowania ciazy do 12 tyg( tyle ze jest drozszy). Te witaminki sa bez recepty i przypuszczam ze miesniak nawet jesli jest nie ma nic do brania tych witamin. Napisz koniecznie pozniej jak sie twoja sprawa rozwiazala.
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, pisz, może będzie Ci lepiej
Iga, koniecznie idź do innego lekarza i wypytaj o wszystko. Lekarze rzadko wszystko mówią, co nas interesuje. Ja wczoraj w gabinecie wypytałam o wszystko, nawet o dawkę kwasu foliowego, przyszłe badania, scenariusze wydarzeń itp. eee... a o jakie zaproszenia chodzi?
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-10-26 o 15:16 |
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 dziekuje
24kasia86 Kochana napewno zapewnicie malenstwu wszystko to co niezbedne, a najwazniejsze ze bedzie kochane, wiele rzeczy mozna sobie odmowic, niestety zagranica tez nie jest tak rozowa jak nam sie by moglo wydawac, my mamy ciezki kredyt na mieszkanie, mieszkania kosztuja kolosalnie wiecej niz w Pl, kredyt na firme, praktycznie caly Zachod zyje na kredytach i pozyczkach, stad ten kryzys, wiadome ze golym okiem tego nie widzimy, bo tak naprawde widzimy u innych rzeczy powierzchowne, piekny drogi samochod, wakacje, drogie ciuchy, a to wszystko na debet...Jakbym Ci opowiedziala jak zyje 80% Wlochow to bys sie za glowe zlapala
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
iga7080 bo to ze lekarz ci mowil, zebys przyszla na 4 tyg jest smieszne. Jezeli rzeczywiscie masz miesniaka, moim zdaniem powinnas miec czestsze kontrole, tak samo z robieniem usg...lekarz kontroluje, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz sprawdza, jak zachowuje się mięśniak, żeby w razie potrzeby szybko wkroczyć do akcji...
idz do innego lekarza jak najszybciej
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak masz możliwość to skonsultuj to jeszcze z kimś innym, będziesz spokojniejsza. Ja się odmeldowuję do endo. Będę wieczorkiem. |
|
|
|
|
#4183 |
|
Przyczajenie
|
dzięki, nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś. od wczoraj chodziłam jak struta. folik biorę od dawna ale zraziło mnie w podejście tego lekarza, odniosłam wrażenie że spisał mnie na straty (wiem okropmie to brzmi ale tak czułam).
teraz umówiłam sie na czwartek. napiszę po wizycie buziaki, dzieki |
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od 3 tygodni obiecuje sobie, że na bank wypytam o wszystko, ale wiem, że jak wejdę to zapomnę z czym przyszłam i taki będzie finał całej wizyty
![]() Miałam zapytać czy mogę cocculine- na chorobę lokomocyjną, to najważniejsze. |
|
|
|
#4185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
masz rację biorę się w garść, koniec biadolenia. dzieki za odpowiedź |
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
principessina siostra męża mieszka od kilku lat we Włoszech, wyszła za mąż za Włocha. Wiem że nie jest tam łatwiej niż u nas. Moja teściowa zawsze powtarza że w Italii to to, to tamto, wszystko lepsze i w ogóle..jakie to tam drogie części, sprzęty...wszystko przelicza na złotówki. Głupi przykład sterylizacji kotki, siostra zapłaciła za nią 120 euro, my 120zł. Oczywicie my zapłaciliśmy mniej bo oni 400zł
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
to sobie zapisuj pytania, jakie przyjdą Ci do głowy do czasu wizyty. Kartka lekarza nie zdziwi, a Ty o niczym nie zapomnisz.
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciezkie czasy nastaly, a po doopie dostaja jak zwykle ci biedniejsi... nie narzekam az tak bo jakos daje rade, sami splacamy kredyt i placimy za mieszkanie tyle ze to wymaga od nas wiele wyrzeczen- chocby nawet samochod Tż ktory sie psuje non stop i nie wiem kiedy my go do mechanika zaprowadzimy...ale o tym moglabym dyskutowac raczej na innym forum.... zycie to nie bajka... ale masz racje milosc jest najwazniejsza ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#4189 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nerola musze z nim porozmawiać chociaż wcale nie mam na to ochoty. wiesz co -gdybym jeszcze miała strasznego fioła na punkcie dziecka to mogłabym go zrozumieć. on się wcale tym nie interesuje, ale rozumiem, że nie odczuwa tego tak jak ja. czasem sobie przypomni to mnie okrzyczy że mam się nie denerwować , to ja siedze i sie trzymam za brzuch, mówie do mojej rybeczki, on chyba sie wstydzi.ale może masz racje, na pewno w łóżku jest inaczej i rzadziej, może ma swoje własne problemy - dzięki że powiedziałaś o przeżycia cg twojego TZta, jakbym miała tak długo czekać aż mój się otworzy to chyba bym zwariowała. baza wiedzy nasza Kasia mnie jest ciut lepiej jak się tu wygadałam. od tego jesteśmy .
|
||||
|
|
|
#4190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyklad... moj Tż zarabial ok. 1500euro na msc... kupil kurtke za 50 euro... w polsce zarobisz 1500 zl kupisz kurtke za 200 zl.... wiec gdzie bardziej boli??? logiczne ze w polsce ( za 50zl kurtki nie kupisz...)
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-26 o 15:38 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka1 no ja przykladowo za ginekologa place 130-150 euro, takich cen w Pl nie ma...co z tego, ze zarabiam wiecej, jak na to samo wychodzi, bo jest 3x drozej
znaczy nie narzekam, tylko denerwuje mnie jak znajomi mysla, ze nam kasa z nieba spada, a jak zapraszam na wakacje to zlotowki skapia i mowia, ale u Was drogo i najlepiej jakby za nich placic, takze juz sie przekonalam jak jest naprawde i zapraszam tylko mi bliskie osoby![]() 24kasia86 przy pensji 1500euro z dzieckiem i kredytem to u mnie w ogole czlowiek by nie wyzyl a klepal biede...na rodzine 2+1 z kredytem na mieszkanie trzeba miec miesiecznie jakies 3 tys euro
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
No ja za gina płacę 100zł za samą wizytę, w przyszłym tygodniu 250zł. Ja nie pracuję, mąż zarabia 2tysiące.
Szwagierka jest kimś na zasadzie salowej w szpitalu prywatnym. Zarabia ponad 1500euro. Gdzie u nas salowa taką kwotę dostanie. Moim zdaniem wszędzie życie kosztuje tak samo. Swego czasu grałam z siostrą w orkiestrze symfonicznej przy szkole muzycznej niemieckiej. I oni wszelkie wyjazdy i opłaty rozwiązywali w ten sposób. Jeżeli stawka którą trzebabyło dopłacić samemu wynosiła 120 euro, to Polacy płacili 30 euro. Bo wyliczyli ile to dla nas to 30 euro i wychodziło na to samo co ich 120.
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka1 no sama widzisz, dla mnie te 150 euro za wizyte to jest b.duzo tak jak dla Ciebie moze te 100zl, musimy moze zaczac grac w totka hehe
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na kolacje i tak bedzie salatka z jogurtu nat z warzywkami
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
nawet lotek jest drogi, 3 zł za los
no ale jeszcze nawiążę do cen...szwagierka kupiła teściowej telefon za 30E. Nie jakiś taki wybajerzony, zwykły telefon. Nawet firmy nie znam bo w Polsce takich nie ma. A gdzie u nas kupisz telefon za 30zł?? Można przeliczać ale przeliczajmy wtedy też nasze zarobki. Tak jak pisałam mąż zarabia 2 tysiące, czyli koło 450euro. No to ja za gina płace 25 euro, za sterylizację kotki 30euro. Wychodzi na to samo. A samej raty kredytu mam blisko 200euro
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka1 wiesz ja tak np. patrzylam ubranka dla dzieci, zwykle nie zadne oryginalne, bawelniane to nie ma nawet w najtanszym sklepie niczego ponizej 15-20 euro, mam tu na mysli pajacyka czy body, takze chyba sie rozumiemy
My raty mamy 1000 euro za samo mieszkanie, takze na to samo wychodzi My gralismy w lotka jakies tydzien temu, bo jest wielarna suma, ale znowu nikt nie wygral hehea zrobilam sobie galaretke truskawkowa, jakas taka nijaka w smaku
|
#4197 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
to my chyba też nie mamy tak najgorzej- razem 2600zł miesięcznie. mamy kredyt, wszelkie inne opłaty, trochę rodzice nam pomagają, ale to raczej w urządzaniu mieszkania. choc nie powiem- dziś moja mama kupiła mi kurczaka :P ale na mięso mnie odrzuca
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzeba myśleć POZYTYWNIE !Cytat:
ale ostatnio byłam z TŻtem i cieszę się, że był, bo to on już po usg zadawał najwięcej pytań. pamiętał o wszystkim. a jak coś to, tak jak piszą dziewczyny- karteczka i przeprowadzasz wywiadzik albo nagraj np. telefonem rozmowę hihi ![]() Cytat:
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
principessina jak chcesz to ja ci zrobię zakupy ubrankowe w Polsce i Ci wyślę
U nas śpioszki niefirmowe można kupić za 15zl a sa naprawdę fajne poważnie mówię
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkają tam nasze rodziny całe \] \ ' (to Zosia )
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka no fajnie by bylo, tylko wysylka chyba jest dosc droga
![]() a tak z innej beczki, uzywalyscie kiedykolwiek rozswietlacza do twarzy, znalazlam taki w kamieniu, a moze mozecie mi jakis polecic? ![]() http://allegro.pl/smashbox-light-cas...291163639.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

) ...teraz wlasnie wcinam plus kiwi...pychotka

ja nigdy brata nie mialam i strasznie nad tym ubolewam...

trzeba myśleć POZYTYWNIE !