|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Hej!
Patka ale te zeby ida, jak burza Miłej zabawy w basenie![]() Zdaj relacje potem ![]() Pysiamn swiete zabawki wkleiłas Tajga Sebus tez nie bedzie szybko chodził, ale pchacza juz mamy i swietnie sie bawi tym panelem na siedzaco Jest zachwycony![]() Pantee za nockeKarola doskonale wiem, co czujesz z ciuchami. Mam tak samo i ta pogoda A z ta wypozyczalnia tez bym w zyciu nie pomyslała ![]() Ja narazie nie mam pomysłu na prezent, ale wystarczy ze przejde sie do sklepu to zaraz cos znajde Taki duzy wybór![]() Sebus dzis spał do 7.45 Raz sie przebuził w nocy, wstałam do niego i zlapal mnie taki mocny skurcz w lydce. Jak mega bólU nas pogoda deszczowa, ale wybierzemy sie tylko do sklepu Mamy juz spiworek wiec jest cieplutko![]() A wieczorem na 18.00 mam zebranie w pracy
|
#4622 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Filka - ja bym wcale nie musiała się przebierać: Adaś tak często budzi się teraz w nocy, że bez mejkapu wyglądam jak upiór w operze. Poproś Adusię - niech Ci pomoże, kilka nieprzespanych nocek i mamusia bez kostiumu wygrywa konkurs na najlepsze przebranie.
Ja bym mogła Cię upiornie pomalować - malowałam szwagra jak szedł do ZUS'u na kontrolę zwolnienia; wszedł i wyszedł tak źle wyglądał w moim mejkapie Kamyk - a ja obieram sobie pomidorka Pantee - idź poplotkuj, każdej mamusi takie wyjście dobrze robi " - dobre Blonde - przyjemności na zebraniu . Może też o pomidorkach będzie
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-10-26 o 12:02 |
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja TŻowi nie bronię obierać pomidorów... Ale niech sobie to robi sam...
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski u nas nocka koszmarna maly budzil sie co chwile wzielam go do nas do lozka ale i tak sie budzil w koncu o 3,30 usnal spokojnie wiec go odlozylam do lozeczka i jako tako pospal
pysiu fajne zabaweczki my zastanawiamy sie nad kilkoma rzeczami dla Szymka http://www.smyths.ie/Vtech-Pop-and-P...6883-prod.aspx takim stoliczkiem http://www.smyths.ie/LeapFrog-Learni...6252-prod.aspx na urodzinki chcemy mu kipic taki rowerek http://www.smyths.ie/-Smart-Trike-Zo...d-8459bcf924bb |
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Karola ale sie usmialam z tym szwagrem
Bym chciała, zeby na tym zebraniu bylo tylko o pomidorkach, ale niestety miło nie bedzie...nigdy nie jest tam milo w konfrontacji z szefostwemElcia dokładnie taki sam rowerek chce Sebusiowi kupic moja mama na 1 urodzinki Tez mi sie one bardzo podobaja
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
Elcia, Blonde - fajny rowerek, ale matko jedyna, ta cena. Normalnie bym musiała przy szosie stanąć i dorobić
. A wiek już nie ten niestety - mogłabym nie mieć brania
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie one sa od 60f do ok 80 Dla mnie to jedna nocka w pracy![]() Tutaj zarobki sa inne niz w Pl dlatego Cie ceny moga szokowac
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
Blonde - natychmiast przyjeżdżam do Ciebie do pracy! Spytaj szefową czy ma etat dla wygadanej pani po studiach wyższych (anglistyka), bo w Pl zarobki są po prostu ŚMIECHU WARTE. I ja na taki rowerek musiałabym poskładać ze 2 miechy, uwzględniając pozostałe wydatki.
Normalnie wyprowadzam się z tego durnego kraju.
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu nowi pracownicy sa zawsze mile widziani bo kazdy stad ucieka...własnie ze wzgledu na niemila stara(80 )pania Szefowa!
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
Blonde - jeżeli chodzi o wiek to wiesz : "jaki pan taki kram"
. To Ty twarda baba jesteś, że jeszcze nie zwiałaś. Nie, no, Blonde - do każdego człowieka trzeba mieć odpowiednie podejście: musisz powiedzieć tej
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jeszcze pytanie odnosnie fotelików samoch
![]() Ma któras takie foteliki: Maxi Cosi Priori SPS Maxi Cosi Priori XP 9-18kg Britax Wacham sie miedzy MC a Britaxem
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Karola super facet w rajtuzach
Dzięki za miłe słowa. Moja Mi pewnie będzie biegać, gadać, skakać, ale zębów mieć nie będzie ![]() Pysiu super zabawki. Mi tak jak Julka ma dużo po Olafku i nie mam pojęcia co kupić na święta, roczek. Dla Olafka też nie mam pomysłu. Chociaż ostatnio odkrywa na nowo stare zabawki czyli te, którymi mi się bawi ![]() Blonde kciuki za zebranie. 80 funtów za noc, ja na tyle muszę tydzień na tyle pracować Ja mama Maxi Cosi Priori SPS i moim zdaniem jest super. Bezpieczny, szerokie siedzonko. Rozkładam do leżenia siedząc z przodu. Sąsiedzi mieli taki dla córki i jeździła w nim aż miała ponad 3 lata. Ja polecam. Ja obieram pomidory ze skórki, bo kilka razy miałam akcję jak Karola. U nas na zebraniu w przedszkolu (pomimo, że prywatne) ludzie takimi pierdołami sobie głowy nie zawracają ![]() Dzisiaj udało mi się ją nakręcić z zza szafy jak się bawi na stojaka http://www.youtube.com/watch?v=172_-2WtFwU
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-10-26 o 12:53 |
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ona komplementów nie uznaje![]() Trzymam sie dzielnie juz 3 lata tam, ale jak wychodze to zawsze klne pod nosem ![]() Wieci co ta baba ostatnio wymysliła? Juz kiedys pisałam, ze ona ma bzika na punkcie oszczedzania(na ludziach rzecz jasna )Zawsze kazała wyłaczac ogrzewanie pomiedzy 24 a 4 rano( a ona dzwoni do nas(mieszka pietro wyzej)o 5.20, ze mamy wyłaczyc ogrzewanie![]() Ona pewnie 3 piecyki koło siebie, gruba kołdre, a ludziom kaze wyłaczac ![]() A ludzie kupe kasy płaca za mieszkanie w tym domu ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Malinka dziekuje za opinie odnosnie fotela ![]() a za noc mam 70, zalezy ile podatku zabieraja a sporo zabieraja![]() takze takie wieksze zakupy zawsze sobie przeliczam na moje nocki wtedy chce mi sie pracowac![]() Ale swietnie sie bawi Super stoi
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-10-26 o 13:03 |
|
|
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
Malinka - jestem pod wrażeniem
. Mi jest super sprawna ruchowo. Hmmm, kiedy to mój Adaś będzie tak wstawał...Blonde - u nas też takie oszczędzanie na ludziach; nie raz były o tym programy. Powołaj się na Lecha i zagroź utworzeniem lokalnej Solidarności w obronie uciśnionych. Może się przestraszy durne babsko.
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka super
![]() U nas też zimno... Jak jest 16 stopni, to piec trzeba wyłączyć... Tyle, że szefowa tu siedzi 2-3 gdzoiny i idzie do domu, a my marzniemy... Albo w futrze już nie raz zeszłej zimy siedziała...
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
blonde dokladnie u nas to samo jeden dzien pracy TZ a i takie rowerek moge kupic Szymkowi wiec widac roznice miedzy karajami w pl pewnie musiala bym dwa miechy odkladac na taki rowerek
karola nie zastanawiaj sie tylko wybywaj na wyspy ja z poczatku niehcetnie tu jechalam ale teraz nie wyobrazam sobie zycia poki co w pl tych kosmicznych cen chce wrocic do pl ale jeszcze nie teraz na pewno ogolnie zycie tu jest duzo tansze i spokojniejsze bo nie musze sie bac ze mi do 1 nie wytarczy spokojnie zyjemy z pensji TZ a i jeszcze dodatkowo odkladamy na domek w pl, malinka no szokkkkk jak Mi pieknie stoi az normalnie mnie zatkalo Szymek postoi sam ale z 30 sekund max normalnie zdolna ta twoja corcia
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
doberek.
Te pomysly na prezenty co zapodala Pysia sa super. My mamy to pudelko uczydelko (super zabawka - polecam), mamy tez fontanne (tego sie Adas na poczatku bal, ale pozniej strasznie polubil). Ta druga kostka tez jest fajna i pamietam, ze chcialam ja kupic albo to pudelko-uczydelko. Buziaki Do mnie sie juz ludzie z pracy odzywaja. To czas, ze niebawem powrot (22.11.201o). Naszczescie wiem, ze praca na mnie czeka, wiec nie jest zle (bo juz sie balam, ze wroce a tu nic nie ma). Rozmawialam z przelozonym i mam do wyboru dwa stanowiska. Mysle, mysle, mysle. |
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny a moj Krzys chory
no i bylam dzis w kopalni u tz - fajnie bylo. opisze wieczorkiem w klubie. Malinka super Mi stoi zdolniacha
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Malnka cudownie!!! Zdolna córcia
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ja nawet nie wiem jaki my mamy pakiet
Mam Britaxa (dostalam gratis do wozka),ale od poczatku typowalam MC priori i teraz na niego poluje Zebcia Pysiu dzieki za propozycje Mate wodna mamy - taka: http://allegro.pl/tomek-i-przyjaciel...285981636.html Lu sie bardzo podoba,ale oczywiscie jest jeszcze za mala zeby sama sie bawic Najchetniej to bym jej kupilas cos,co nie jest zabawka,bo ona mam maly sklep z zabawkami Ale wlasnie brakuje mi pomyslu Kancia pchacza mamy,stoliczek tez PatkaM ![]() Filka wspolczuje malego niedobroska,moja sie jakos lekko uspokoila (ciekawe na jak dlugo )Pantee Kamyk ja tez musze miec obranego pomidora Malinka ![]() Gosbaj zdrowka dla Krzysia |
|
|
|
#4641 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pomidory też obieram, bo już parę razy ![]() Cytat:
Kurde, TŻ chory, mnie też coś bierze, a młody marudzi jeszcze bardziej niż przez ostatnie dni. Albo dalej zęby, albo też go bierze Malinka - super!!!! Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-10-26 o 18:01 |
||
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila zdrowka
A ja szukam stroju sw. Mikolaja dla TZ na swieta Zapytalam go dzisiaj czy sie przebierze i od razu sie zgodzil |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje że doceniłyście moje wypociny
![]() Ja dziś byłam cały dzień poza domem ... Karola ... te twoje metafoty mnie rozwalają ![]() Malinko Mi ![]() Julka w stosunku do Mi to gapa do potęgi "n" ![]() ale może sięwyrówna i jak kiedyś nas odwiedzicie razem będą szlały ![]() Dziś byłam z mężem w Centrum są już świateczne dekoracjie w witrynach...i mozna juz kupic ozdoby choinkowe
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-10-26 o 19:02 |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia super propozycje zabawek.u nas na prowincji jeszcze nie ma świątecznych wystaw
![]() Patka jak na basenie? Gosbaj jak Synek? ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- aha, byłam w pracy, jakaś senna byłam.potem pojechaliśmy po dywan,coś już wybraliśmy,jutro zakupimy.Dawid marudny. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2010-10-26 o 19:58 |
|
|
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko truskawki sie udaly, ale Liw byla jeszcze za malutka na truskawy okazalo sie, ze jednak ta chemia na cos sie przydaje, i nie tak latwo sobie poradzic z natura...
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
hej synek usnal wiec moge napisac co tam u lekarza. poszlismy na 17 a pani dr przyjmowala do 18 a i tak bylo jeszcze z 10 osob
teraz na noc nasmarowalam go mascia rozgrzewajaca a ona jeszcze taka eukaliptusowa wiec lepiej mu sie bedzie oddychac ale i tak czuje ze nocka bedzie kiepska. no wzielam sobie L4 na niego do piatku. wole ja z nim posiedziec i sie zajac niz babcia ma sie meczyc i martwic. aha no i kupilismy dzisiaj nawilzacz powietrza. bo u nas przez ogrzewanie jest bardzo suche powietrze i moze to przez to maly ma tak czesto ten cholerny katar. juz mu zalaczylam na noc w pokoju. a powiedzcie mi czy do tego nawilzacza moge dodac jakies krople eukaliptusowe albo jakis amol lub cos w tym stylu co pomogloby Krzysiowi w nocy lepiej oddychac. bo kompletnie sie na tym nie znam a wiem ze duzo z was ma nawilzacz. |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj - Emi też zażywa elofen-ile wam kazała go brać? Emi bierze 3x 4ml-jutro będzie tydzień, a wy jak długo macie brać?bo jemu kaszel minął ale katar ma w dalszym ciągu..
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu budziaki dla choruska
Pewnie Elofen i Flegamina pomogą... U nas też Julka zaczyna pokasływać
|
#4649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W klubie wam opisalam i dalam fotki z mojego dzisiejszego wypadu do kopalni ![]() Pysia dzieki no wlasnie juz mam dosc tej pory roku. maly dopiero 2 tygodnie temu wyzdrowial bo tez mial mega katar i pokaslywal. a teraz znowu. tylko teraz kaszle tak na powaznie, wczesniej to bylo tylko pokaslywanie a teraz chyrla jak gruzlik
Edytowane przez gosbaj Czas edycji: 2010-10-26 o 21:23 |
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Nadrobiłam ale nie mam siły odpisywać ![]() Idę jeszcze do Klubu ![]() Aldii - szacun!! ![]() normalnie smażyłam na odrobinie masła
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Miłej zabawy w basenie
za nocke

" - dobre

miło nie bedzie...nigdy nie jest tam milo w konfrontacji z szefostwem

. Mi jest super sprawna ruchowo. Hmmm, kiedy to mój Adaś będzie tak wstawał...
Ale wlasnie brakuje mi pomyslu
parę razy
no wlasnie juz mam dosc tej pory roku. maly dopiero 2 tygodnie temu wyzdrowial bo tez mial mega katar i pokaslywal. a teraz znowu. tylko teraz kaszle tak na powaznie, wczesniej to bylo tylko pokaslywanie a teraz chyrla jak gruzlik