Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 11:54   #4621
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Hej!

Patka ale te zeby ida, jak burzaMiłej zabawy w basenie
Zdaj relacje potem

Pysiamn swiete zabawki wkleiłas

Tajga Sebus tez nie bedzie szybko chodził, ale pchacza juz mamy i swietnie sie bawi tym panelem na siedzacoJest zachwycony

Pantee za nocke

Karola doskonale wiem, co czujesz z ciuchami. Mam tak samo i ta pogoda
A z ta wypozyczalnia tez bym w zyciu nie pomyslała

Ja narazie nie mam pomysłu na prezent, ale wystarczy ze przejde sie do sklepu to zaraz cos znajdeTaki duzy wybór

Sebus dzis spał do 7.45Raz sie przebuził w nocy, wstałam do niego i zlapal mnie taki mocny skurcz w lydce. Jak mega ból

U nas pogoda deszczowa, ale wybierzemy sie tylko do sklepuMamy juz spiworek wiec jest cieplutko

A wieczorem na 18.00 mam zebranie w pracy
Stary 2010-10-26, 11:57   #4622
karola_sz
Rozeznanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Filka - ja bym wcale nie musiała się przebierać: Adaś tak często budzi się teraz w nocy, że bez mejkapu wyglądam jak upiór w operze. Poproś Adusię - niech Ci pomoże, kilka nieprzespanych nocek i mamusia bez kostiumu wygrywa konkurs na najlepsze przebranie.
Ja bym mogła Cię upiornie pomalować - malowałam szwagra jak szedł do ZUS'u na kontrolę zwolnienia; wszedł i wyszedł tak źle wyglądał w moim mejkapie

Kamyk - a ja obieram sobie pomidorka . Kiedyś "stanęła" mi skórka na żołądku i rzygałam 2 tyg. Ale ja już taki delikates jestem

Pantee - idź poplotkuj, każdej mamusi takie wyjście dobrze robi "Czyli ogolnie, sto lat za murzynami.." - dobre . Poczekaj, poczekaj jak zaskoczy to zobaczysz. Adaś też długo nic, a teraz spokoju z chłopem nie mam. Co chwilę czegoś nowego się uczy.

Blonde - przyjemności na zebraniu . Może też o pomidorkach będzie

Edytowane przez karola_sz
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:02
karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:02   #4623
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Kamyk - a ja obieram sobie pomidorka . Kiedyś "stanęła" mi skórka na żołądku i rzygałam 2 tyg. Ale ja już taki delikates jestem.
Ja TŻowi nie bronię obierać pomidorów... Ale niech sobie to robi sam...
Stary 2010-10-26, 12:04   #4624
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej laski u nas nocka koszmarna maly budzil sie co chwile wzielam go do nas do lozka ale i tak sie budzil w koncu o 3,30 usnal spokojnie wiec go odlozylam do lozeczka i jako tako pospal
pysiu fajne zabaweczki my zastanawiamy sie nad kilkoma rzeczami dla Szymka
http://www.smyths.ie/Vtech-Pop-and-P...6883-prod.aspx

takim stoliczkiem
http://www.smyths.ie/LeapFrog-Learni...6252-prod.aspx

na urodzinki chcemy mu kipic taki rowerek
http://www.smyths.ie/-Smart-Trike-Zo...d-8459bcf924bb
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:08   #4625
blonde_hair
Zakorzenienie

Karola ale sie usmialam z tym szwagremDobre:hah aha:
Bym chciała, zeby na tym zebraniu bylo tylko o pomidorkach, ale niestetywiele powazniejsze rzeczymiło nie bedzie...nigdy nie jest tam milo w konfrontacji z szefostwem

Elcia dokładnie taki sam rowerek chce Sebusiowi kupic moja mama na 1 urodzinkiTez mi sie one bardzo podobaja
Stary 2010-10-26, 12:22   #4626
karola_sz
Rozeznanie

Elcia, Blonde - fajny rowerek, ale matko jedyna, ta cena. Normalnie bym musiała przy szosie stanąć i dorobić . A wiek już nie ten niestety - mogłabym nie mieć brania

Stary 2010-10-26, 12:27   #4627
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Elcia, Blonde - fajny rowerek, ale matko jedyna, ta cena. Normalnie bym musiała przy szosie stanąć i dorobić . A wiek już nie ten niestety - mogłabym nie mieć brania

z tymi tekstami miałabys wieksze branie niz niejedna nastolatka
U mnie one sa od 60f do ok 80Dla mnie to jedna nocka w pracy
Tutaj zarobki sa inne niz w Pl dlatego Cie ceny moga szokowac
Stary 2010-10-26, 12:33   #4628
karola_sz
Rozeznanie

Blonde - natychmiast przyjeżdżam do Ciebie do pracy! Spytaj szefową czy ma etat dla wygadanej pani po studiach wyższych (anglistyka), bo w Pl zarobki są po prostu ŚMIECHU WARTE. I ja na taki rowerek musiałabym poskładać ze 2 miechy, uwzględniając pozostałe wydatki.
Normalnie wyprowadzam się z tego durnego kraju.

Stary 2010-10-26, 12:39   #4629
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde - natychmiast przyjeżdżam do Ciebie do pracy! Spytaj szefową czy ma etat dla wygadanej pani po studiach wyższych (anglistyka), bo w Pl zarobki są po prostu ŚMIECHU WARTE. I ja na taki rowerek musiałabym poskładać ze 2 miechy, uwzględniając pozostałe wydatki.
Normalnie wyprowadzam się z tego durnego kraju.
pisalam wyzej ze konfrontacje z szefowa nie sa milebo ona sama w sobie nie jest miła
a tu nowi pracownicy sa zawsze mile widziani bo kazdy stad ucieka...własnie ze wzgledu na niemila stara(80)pania Szefowa!
Stary 2010-10-26, 12:50   #4630
karola_sz
Rozeznanie

Blonde - jeżeli chodzi o wiek to wiesz : "jaki pan taki kram" . To Ty twarda baba jesteś, że jeszcze nie zwiałaś.
Nie, no, Blonde - do każdego człowieka trzeba mieć odpowiednie podejście: musisz powiedzieć tej , że wygląda najwyżej na 70, baby łase na komplementy, może będziesz miała fory

Stary 2010-10-26, 12:50   #4631
blonde_hair
Zakorzenienie

ja mam jeszcze pytanie odnosnie fotelików samoch

Ma któras takie foteliki:
Maxi Cosi Priori SPS
Maxi Cosi Priori XP
9-18kg
Britax

Wacham sie miedzy MC a Britaxem
Stary 2010-10-26, 12:51   #4632
malinka118
Rozeznanie

Karola super facet w rajtuzach

Dzięki za miłe słowa. Moja Mi pewnie będzie biegać, gadać, skakać, ale zębów mieć nie będzie

Pysiu super zabawki. Mi tak jak Julka ma dużo po Olafku i nie mam pojęcia co kupić na święta, roczek. Dla Olafka też nie mam pomysłu. Chociaż ostatnio odkrywa na nowo stare zabawki czyli te, którymi mi się bawi

Blonde kciuki za zebranie. 80 funtów za noc, ja na tyle muszę tydzień na tyle pracować

Ja mama Maxi Cosi Priori SPS i moim zdaniem jest super. Bezpieczny, szerokie siedzonko. Rozkładam do leżenia siedząc z przodu. Sąsiedzi mieli taki dla córki i jeździła w nim aż miała ponad 3 lata. Ja polecam.

Ja obieram pomidory ze skórki, bo kilka razy miałam akcję jak Karola.

U nas na zebraniu w przedszkolu (pomimo, że prywatne) ludzie takimi pierdołami sobie głowy nie zawracają

Dzisiaj udało mi się ją nakręcić z zza szafy jak się bawi na stojaka http://www.youtube.com/watch?v=172_-2WtFwU

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:53
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:01   #4633
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde - jeżeli chodzi o wiek to wiesz : "jaki pan taki kram" . To Ty twarda baba jesteś, że jeszcze nie zwiałaś.
Nie, no, Blonde - do każdego człowieka trzeba mieć odpowiednie podejście: musisz powiedzieć tej , że wygląda najwyżej na 70, baby łase na komplementy, może będziesz miała fory
jasne, ona komplementów nie uznaje

Trzymam sie dzielnie juz 3 lata tam, ale jak wychodze to zawsze klne pod nosemTeraz to na reke nam te nocki. I kasa jest i opiekunki nie trzeba i luki w zyciorysie nie ma

Wieci co ta baba ostatnio wymysliła?
Juz kiedys pisałam, ze ona ma bzika na punkcie oszczedzania(na ludziach rzecz jasna)Zawsze kazała wyłaczac ogrzewanie pomiedzy 24 a 4 rano(zimno jak cholera jest, ludzie sie trzesa, ale oszczedzanie najwazniejsze)ostatn io właczylismy o 5 ranoa ona dzwoni do nas(mieszka pietro wyzej)o 5.20, ze mamy wyłaczyc ogrzewanieczyli było całe 20 min właczone, nawet sie nie zdarzyło nagrzaca tam normalnie jak na Alasce
Ona pewnie 3 piecyki koło siebie, gruba kołdre, a ludziom kaze wyłaczac
A ludzie kupe kasy płaca za mieszkanie w tym domu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Malinka dziekuje za opinie odnosnie fotela
a za noc mam 70, zalezy ile podatku zabierajaa sporo zabieraja
takze takie wieksze zakupy zawsze sobie przeliczam na moje nockiwtedy chce mi sie pracowac
Ale swietnie sie bawiSuper stoi

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-10-26 o 13:03
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:09   #4634
karola_sz
Rozeznanie

Malinka - jestem pod wrażeniem . Mi jest super sprawna ruchowo. Hmmm, kiedy to mój Adaś będzie tak wstawał...

Blonde - u nas też takie oszczędzanie na ludziach; nie raz były o tym programy. Powołaj się na Lecha i zagroź utworzeniem lokalnej Solidarności w obronie uciśnionych. Może się przestraszy durne babsko.

Stary 2010-10-26, 13:15   #4635
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Malinka super

U nas też zimno...
Jak jest 16 stopni, to piec trzeba wyłączyć...
Tyle, że szefowa tu siedzi 2-3 gdzoiny i idzie do domu, a my marzniemy...
Albo w futrze już nie raz zeszłej zimy siedziała...
Stary 2010-10-26, 13:28   #4636
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

blonde dokladnie u nas to samo jeden dzien pracy TZ a i takie rowerek moge kupic Szymkowi wiec widac roznice miedzy karajami w pl pewnie musiala bym dwa miechy odkladac na taki rowerek
karola nie zastanawiaj sie tylko wybywaj na wyspy ja z poczatku niehcetnie tu jechalam ale teraz nie wyobrazam sobie zycia poki co w pl tych kosmicznych cen chce wrocic do pl ale jeszcze nie teraz na pewno
ogolnie zycie tu jest duzo tansze i spokojniejsze bo nie musze sie bac ze mi do 1 nie wytarczy spokojnie zyjemy z pensji TZ a i jeszcze dodatkowo odkladamy na domek w pl,
malinka no szokkkkk jak Mi pieknie stoi az normalnie mnie zatkalo Szymek postoi sam ale z 30 sekund max normalnie zdolna ta twoja corcia
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:47   #4637
celka2000
Zakorzenienie

doberek.
Te pomysly na prezenty co zapodala Pysia sa super. My mamy to pudelko uczydelko (super zabawka - polecam), mamy tez fontanne (tego sie Adas na poczatku bal, ale pozniej strasznie polubil).
Ta druga kostka tez jest fajna i pamietam, ze chcialam ja kupic albo to pudelko-uczydelko.

Buziaki
Do mnie sie juz ludzie z pracy odzywaja. To czas, ze niebawem powrot (22.11.201o). Naszczescie wiem, ze praca na mnie czeka, wiec nie jest zle (bo juz sie balam, ze wroce a tu nic nie ma). Rozmawialam z przelozonym i mam do wyboru dwa stanowiska. Mysle, mysle, mysle.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 15:44   #4638
gosbaj
Zadomowienie

hej dziewczyny a moj Krzys chory wczoraj mu sie lalo z nosa, w nocy malo spal bo mial geste gluty a dzis caly dzien kaszle az mu sie cos odrywa. no i nei chce nic jesc caly dzien. o 17 idziemy do lekarza.

no i bylam dzis w kopalni u tz - fajnie bylo. opisze wieczorkiem w klubie.

Malinka super Mi stoi zdolniacha
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 16:05   #4639
zebra666
Zakorzenienie

Malnka cudownie!!! Zdolna córcia

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 17:35   #4640
aldii
Zakorzenienie

Blonde ja nawet nie wiem jaki my mamy pakiet
Mam Britaxa (dostalam gratis do wozka),ale od poczatku typowalam MC priori i teraz na niego poluje
Zebcia ja po prostu otwieram w drugim oknie okienko do odpowiedzi...czytam i od razu odpisuje
Pysiu dzieki za propozycje Najbardziej spodobaly mi sie te wesole klocki
Mate wodna mamy - taka: http://allegro.pl/tomek-i-przyjaciel...285981636.html Lu sie bardzo podoba,ale oczywiscie jest jeszcze za mala zeby sama sie bawic
Najchetniej to bym jej kupilas cos,co nie jest zabawka,bo ona mam maly sklep z zabawkami Ale wlasnie brakuje mi pomyslu
Kancia pchacza mamy,stoliczek tez
PatkaM
Filka wspolczuje malego niedobroska,moja sie jakos lekko uspokoila (ciekawe na jak dlugo )
Pantee milego wieczoru
Kamyk ja tez musze miec obranego pomidora
Malinka
Gosbaj zdrowka dla Krzysia
Stary 2010-10-26, 18:00   #4641
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Filka - ja bym wcale nie musiała się przebierać: Adaś tak często budzi się teraz w nocy, że bez mejkapu wyglądam jak upiór w operze. Poproś Adusię - niech Ci pomoże, kilka nieprzespanych nocek i mamusia bez kostiumu wygrywa konkurs na najlepsze przebranie.
Ja bym mogła Cię upiornie pomalować - malowałam szwagra jak szedł do ZUS'u na kontrolę zwolnienia; wszedł i wyszedł tak źle wyglądał w moim mejkapie

Kamyk - a ja obieram sobie pomidorka . Kiedyś "stanęła" mi skórka na żołądku i rzygałam 2 tyg. Ale ja już taki delikates jestem
dobre z tym szwagrem
A pomidory też obieram, bo już parę razy

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze pytanie odnosnie fotelików samoch

Ma któras takie foteliki:
Maxi Cosi Priori SPS
Maxi Cosi Priori XP
9-18kg
Britax

Wacham sie miedzy MC a Britaxem
Ja mam MC SPS - dla nas rewelacja, Franek jest dość duży, do tego zimowe ubranie - mieści się spokojnie, zasypia pięknie, więc musi być bu wygodnie. Wahałam się między SPS a XP, ale facet od którego kupowałam doradził SPS - tańszy, a do tego nie potrzebne są tak długie pasy jak do XP - on ma takie dziwne, niby bezpieczniejsze mocowanie do siedzenia.

Kurde, TŻ chory, mnie też coś bierze, a młody marudzi jeszcze bardziej niż przez ostatnie dni. Albo dalej zęby, albo też go bierze I do tego nie chce spać. Masakra

Malinka - super!!!!

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2010-10-26 o 18:01
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 18:38   #4642
aldii
Zakorzenienie

Xmila zdrowka

A ja szukam stroju sw. Mikolaja dla TZ na swieta Zapytalam go dzisiaj czy sie przebierze i od razu sie zgodzil
Stary 2010-10-26, 18:58   #4643
pysiamn
Zakorzenienie

Dziekuje że doceniłyście moje wypociny na temat prezentów

Ja dziś byłam cały dzień poza domem ...

Karola ... te twoje metafoty mnie rozwalają

Malinko Mi i musze sięprzyznac że jest bardzo samodzielna prawie się nie chwieje no wielkie
Julka w stosunku do Mi to gapa do potęgi "n"
ale może sięwyrówna i jak kiedyś nas odwiedzicie razem będą szlały

Dziś byłam z mężem w Centrum są już świateczne dekoracjie w witrynach...i mozna juz kupic ozdoby choinkowe

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-10-26 o 19:02
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:59   #4644
pola25
Zakorzenienie

Pysia super propozycje zabawek.u nas na prowincji jeszcze nie ma świątecznych wystaw

Patka jak na basenie?

Gosbaj jak Synek?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

aha, byłam w pracy, jakaś senna byłam.potem pojechaliśmy po dywan,coś już wybraliśmy,jutro zakupimy.Dawid marudny.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2010-10-26 o 19:58
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:30   #4645
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Postanowiliśmy założyć mini ogródek, żeby mieć nienawożone warzywa dla Franka Mamy już nawet zaorany kawałek trawnika... i na wiosnę będziemy siać, jak prawdziwi działkowcy
ja mialam taki ogrodek... i wszystko slimaki wyzarly, szczegolnie salate i pietruszke, w malinach byly robaki, a jezyny kwasne
tylko truskawki sie udaly, ale Liw byla jeszcze za malutka na truskawy
okazalo sie, ze jednak ta chemia na cos sie przydaje, i nie tak latwo sobie poradzic z natura...
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:35   #4646
gosbaj
Zadomowienie

hej synek usnal wiec moge napisac co tam u lekarza. poszlismy na 17 a pani dr przyjmowala do 18 a i tak bylo jeszcze z 10 osob jakas epidemia choruskow chyba. no ale okazalo sie ze dobrze ze poszlam zanim sie to rozwinelo. Krzys ma zaczerwienione gardlo i jakas wirusowa infekcje. oskrzela na szczescie czyste ale strasznie kaszle. ma taki mokry kaszel i nie moze tego dobrze odksztusic. dostalismy Elofen i Flegamine w kropelkach. no i ma taki straszny katar. jest przez to straszna maruda, nie chce jesc dobrze ze chociaz pic chce. jak nie przejdzie do piatku

teraz na noc nasmarowalam go mascia rozgrzewajaca a ona jeszcze taka eukaliptusowa wiec lepiej mu sie bedzie oddychac ale i tak czuje ze nocka bedzie kiepska.

no wzielam sobie L4 na niego do piatku. wole ja z nim posiedziec i sie zajac niz babcia ma sie meczyc i martwic.

aha no i kupilismy dzisiaj nawilzacz powietrza. bo u nas przez ogrzewanie jest bardzo suche powietrze i moze to przez to maly ma tak czesto ten cholerny katar. juz mu zalaczylam na noc w pokoju.

a powiedzcie mi czy do tego nawilzacza moge dodac jakies krople eukaliptusowe albo jakis amol lub cos w tym stylu co pomogloby Krzysiowi w nocy lepiej oddychac. bo kompletnie sie na tym nie znam a wiem ze duzo z was ma nawilzacz.
Stary 2010-10-26, 21:00   #4647
patinka_
Zakorzenienie

Gosbaj - Emi też zażywa elofen-ile wam kazała go brać? Emi bierze 3x 4ml-jutro będzie tydzień, a wy jak długo macie brać?bo jemu kaszel minął ale katar ma w dalszym ciągu..
Stary 2010-10-26, 21:03   #4648
pysiamn
Zakorzenienie

Gosiu budziaki dla choruska
Pewnie Elofen i Flegamina pomogą...
U nas też Julka zaczyna pokasływać

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 21:22   #4649
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Gosbaj - Emi też zażywa elofen-ile wam kazała go brać? Emi bierze 3x 4ml-jutro będzie tydzień, a wy jak długo macie brać?bo jemu kaszel minął ale katar ma w dalszym ciągu..
my mamy brac 3 x po 5ml - ale to pewnie od wagi dziecka zalezy a nasz ma chyba juz z 11kg. tez mam brac przez tydzien. zobaczymy dzisiaj na noc dalam mu pierwszy raz.

W klubie wam opisalam i dalam fotki z mojego dzisiejszego wypadu do kopalni

Pysia dzieki no wlasnie juz mam dosc tej pory roku. maly dopiero 2 tygodnie temu wyzdrowial bo tez mial mega katar i pokaslywal. a teraz znowu. tylko teraz kaszle tak na powaznie, wczesniej to bylo tylko pokaslywanie a teraz chyrla jak gruzlik

Edytowane przez gosbaj
Czas edycji: 2010-10-26 o 21:23
Stary 2010-10-26, 21:29   #4650
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
Nadrobiłam ale nie mam siły odpisywać

Idę jeszcze do Klubu

Aldii - szacun!!

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Youyou robilas jajeczko na parze,czy normalnie smazylas na masle?
normalnie smażyłam na odrobinie masła
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości