Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 19:47   #601
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A ja wcinam fryty, małż zrobił
też bym zjadła
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:51   #602
monika267
Raczkowanie

GG do monika267
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
też bym zjadła
Ja ostatnio frytami sie przejadlam i narazie omijam je z daleka ale jak mnie najdzie to bede w nocu smazyc
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:58   #603
prunelle
Wtajemniczenie

właśnie, muszę barszcz sobie zrobić i to stąd moje migreny ostatnie, jak się okazuje - z braku żelaza!

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Ja tez mam anemie poziom Hb 9 wiec malo !!!!!Przepisala mi Tardyferon a ja nie chce brac zelaza po nim mam straszne wzdecia.zaparcia aaaaaaaaaa szkoda gadac po prostu czuje sie po nim okropnie......zaczel am jesc wiecej mieska,buraczkowa sobie gotuje moze mi cos podskoczy no i witaminki dla ciezarnych lykam teraz koncze prenatal ale zmienie na takie co maja w swoim skladzie wiecej Fe bo w poprzedniej bralam Feminatal i bylo duuuzo lepiej .
ooo, dokładnie to samo mi przepisała, a oprócz tego Feminatal 400 - jeśli i w tym jest żelazo, to naprawdę musiałam nieźle nabroić, że tyle mi każe brać ech. No zobaczymy, jak z tymi wzdęciami, do tej pory prawie ich nie miałam...

Cytat:
Teraz wcinam ogorka bo mnie ochota naszla a z 20min gruszke wszamalam a jeszcze przed tem ciastka ale mnie po nich zemdlilo i sobie darowalam dojedzenie do konca ;D
ciastka a potem ogórek szaleństwo

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:00   #604
iizabelaa
Zakorzenienie

też jadłam dzisiaj frytki
teraz jem brzoskwinie z puszki
Stary 2010-10-26, 20:04   #605
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a oto mój brzuchol w 13 tyg i ciuszki które dziś kupiłam
no proszę jaki brzusio super ciuszki przepiękne

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
na stronie maluchy pl jest cała wyprawka
ja też tu gdzies podawałam ale nie pamiętam czy na tym czy poprzedniej części wątku

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
uch, też tego nie znoszę, raz jak byłam u znajomych dopiero co poznany chłopak przystawił mi do brzucha głowę! no nie wiem co on tam usłyszał, burczenie co najwyżej, ale wkurzyło mnie to strasznie... chociaż nic mu nie powiedziałam
jaki cham i prostak no też bym się wnerwiła strasznie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no ja tez się zastanawiam, moj Tz tydz po zabiegu na przepuklinę, więc my to już w ogole dwie kaleki
jakies przytulance sie potanczy
heh wyobraziłam sobie was takich skulonych w pół w tańcu

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja pisze na forum - mamy majowo-czerwcowe...ale termin mam na kwiecien 26. ostatnia @ 20 lipca. mam pytanko do tych co sa w 4 misiacu- brzuszki wam wyskoczyly??? mdlosci minely??? ja jestem w 14 tyg.
witamy na naszym więc

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej
zrobiłam zdjęcia kilku ciuszków które posiadam resztę zrobię rano bo słabe zdjęcia wychodzą .

pierwsze zdjęcie to czapeczki oraz skarpeteczki i buciki.
kolejne zdjęcia to majteczki i zbiór śliniaczków.
ło matko ile bucików i śliniaczków kolekcja cała śliczne

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki
jestem po wizycie ale oczywiście bez usg. jednak badania krwi i moczu mam ok Waga +1 kg w przeciągu 3 tyg.
badanie ginekologiczne ok. podobno mam macicę do pępka haha. kolejna wizyta 16.11, a 15.11 połówkowe
super że wszystko dobrze

Cytat:
kurde wasze forum pasuje tez do mnie...
jak najbardziej hehe

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ee forum istnieje od lipca albo końcówki czerwca, trzeba sprawdzić pierwszą część
boże a już listopad patrzcie jak leci

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
aja1 pęcherz też był pełny może dlatego ,że dużo piłam na wizycie w poczekalni.

a ciekawe co z niutką
właśnie też się dziś zastanawiałam może odpoczywa w końcu dwa maluchy jeszcze ma

a ja się musze pochwalić kupiliśmy dziś ciuszki śpioszki, becik, kaftaniki, body takie śliczne kompleciki ale dziś mi się zdjęć nie chce robić i potem nas naszło pojechaliśmy do ikei kupić regał dla maluszka na ciuszki i taki fajny z trzema szerokimi szufladami kupiliśmy za niecałe 200zł ach już się doczekać nie mogę jak będę tam ciuszki wkładać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:09   #606
prunelle
Wtajemniczenie

ha, no to się obkupiliście u nas szafa jest i pusta stoi, czeka na ciuszki

Stary 2010-10-26, 20:10   #607
megi2015
Zadomowienie

Eirene a ty kiedy masz połówkowe ??? masz już konkretny termin???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 20:16   #608
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A faktycznie niutki nie ma?!a tyle zawsze miala do powiedzenia
Stary 2010-10-26, 20:16   #609
Montii
Zakorzenienie

a ja wam powiem,ze strasznie podobają mi się ciuszki z tesco dla dzieci ,są tanie a jakie śliczne, mam piękny niebieski polarek dla Fabianka, i masę innych rzeczy, milusie w dotyku. Dla dziewczynek też super

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:17   #610
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Ja to do polowkowego chyba zwariuje ;( jeszcze 24 dni !!!!!

USG 20 listopada
Stary 2010-10-26, 20:21   #611
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ha, no to się obkupiliście u nas szafa jest i pusta stoi, czeka na ciuszki
na wszystko przyjdzie czas teraz w sklepach nie brakuje a my to tak przy okazji sobie pokupiliśmy

Cytat:
Eirene a ty kiedy masz połówkowe ??? masz już konkretny termin???
wiesz co sama nie wiem idę teraz 2listopada na wizytę będę wtedy dokładnie 18tydzień znaczy się koniec 18tygodnia więc może mi zrobi połówkowe a może powie że dopiero za 2-3tygodnie ja to bym już chciała podejrzec maluszka tym bardziej że pierwszy raz tż ze mną idzie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 20:23   #612
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A moj Tż teraz pieczarki smazy i juz mi sie zbiera na jedzenie i wez tu czlowieku nie przytyj
Stary 2010-10-26, 20:26   #613
Montii
Zakorzenienie

heyy heyyy tu powinien być zakaz pisania która co je,
az mi w brzuchu burczy

[LEFT]
Stary 2010-10-26, 20:29   #614
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

wiesz co sama nie wiem idę teraz 2listopada na wizytę będę wtedy dokładnie 18tydzień znaczy się koniec 18tygodnia więc może mi zrobi połówkowe a może powie że dopiero za 2-3tygodnie ja to bym już chciała podejrzec maluszka tym bardziej że pierwszy raz tż ze mną idzie
no kurcze ja ostatnie usg miałam 20 września i kolejne będe miała dopiero te połówkowe 15.11. tyle czasu nie widziałam swojego maleństwa. też bym chciała podejrzeć. a mąż był ze mną I raz na usg właśnie 20 września. fajne wspólne przeżycie.
Stary 2010-10-26, 20:34   #615
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
no kurcze ja ostatnie usg miałam 20 września i kolejne będe miała dopiero te połówkowe 15.11. tyle czasu nie widziałam swojego maleństwa. też bym chciała podejrzeć. a mąż był ze mną I raz na usg właśnie 20 września. fajne wspólne przeżycie.
Mój tez byl ze mna naprawde fajne wspolne przezycie prawie oboje sie poryczelismy ze szczescia ......ja bylam 9X wiec ponad miesiac bedziemy czekac na kolejne usg
Stary 2010-10-26, 20:41   #616
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Mój tez byl ze mna naprawde fajne wspolne przezycie prawie oboje sie poryczelismy ze szczescia ......ja bylam 9X wiec ponad miesiac bedziemy czekac na kolejne usg
dziś właśnie powiedziałam lekarzowi że mam tak rzadko te usg, a chciałabym podpatrzeć dzidziusia wcześniej - oczywiście tak trochę żartem. i mi powiedział że tak za ok. 2 tyg. powinnam poczuć pierwsze ruchy więc pewnie będę spokojniejsza, bo będę miała już kontakt z maluszkiem. powiedziałam mu że czekam z niecierpliwością
Stary 2010-10-26, 20:43   #617
Montii
Zakorzenienie

mój był ze mną 3 razy

[LEFT]
Stary 2010-10-26, 20:49   #618
prunelle
Wtajemniczenie

jak tak czytam to mi się wydaje, że coś często macie te usg, ja miałam dwa do tej pory, a teraz muszę 6 tygodni czekać! to będzie 21 tc, pod warunkiem, że mi się uda dostać, jeśli nie to chyba chrzanię i idę prywatnie... to właśnie będzie połówkowe, a 3d/4d nie zrobią mi tam, gdzie chodzę, to pewne. Bożeeeeee, tyle czasu do grudnia!

Stary 2010-10-26, 20:53   #619
megi2015
Zadomowienie

A pisałyście jeszcze o tym dotykaniu brzuszka przez inne osoby. jeżeli chodzi o mnie to dotyka mnie tylko mąż. Nikt mojego brzuszka nie dotyka. A już nie wyobrażam sobie jakby to jakaś sąsiadka czy coś. Na pewno nie spodobało by mi się to. To takie trochę bez dystansu....

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
jak tak czytam to mi się wydaje, że coś często macie te usg, ja miałam dwa do tej pory, a teraz muszę 6 tygodni czekać! to będzie 21 tc, pod warunkiem, że mi się uda dostać, jeśli nie to chyba chrzanię i idę prywatnie... to właśnie będzie połówkowe, a 3d/4d nie zrobią mi tam, gdzie chodzę, to pewne. Bożeeeeee, tyle czasu do grudnia!
ja nie mam za często
miałam 20.09 a kolejne 15.11 to prawie 2 miesiące przerwy. mój lekarz uważa że jak wyniki są dobre i nie dzieje się nic niepokojącego to usg robi się 3 - 4 razy w ciągu całej ciąży.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 20:54   #620
prunelle
Wtajemniczenie

pewnie ma rację... ale chyba przyznasz sama, że ciężko doczekać następnej wizyty

Stary 2010-10-26, 20:56   #621
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się musze pochwalić kupiliśmy dziś ciuszki śpioszki, becik, kaftaniki, body takie śliczne kompleciki ale dziś mi się zdjęć nie chce robić i potem nas naszło pojechaliśmy do ikei kupić regał dla maluszka na ciuszki i taki fajny z trzema szerokimi szufladami kupiliśmy za niecałe 200zł ach już się doczekać nie mogę jak będę tam ciuszki wkładać
wrzuc linka do regału
pooglądamy,

mój pierwszy zakup to tez będą mebelki, żeby miec gdzie skladowac kolejne zakupy
Stary 2010-10-26, 20:57   #622
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
pewnie ma rację... ale chyba przyznasz sama, że ciężko doczekać następnej wizyty

oczekiwanie jest koszmarne.....

wizyty u gina mam co 3 tyg. tylko to usg tak rzadko...ale za to systematycznie robię badania krwi, moczu, bada mnie ginekologicznie.
Stary 2010-10-26, 21:53   #623
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kobietki, dziękuję
Miesiąc temu gin już nam zasugerował synka (nic nie mówił, tylko zatrzymał obraz na potencjalnym momencie gdzie można było zobaczyć płeć i wymownie spojrzał) i nam też się wydawało, że widzimy siurka ale im dalej od usg,tym wątpliwiej podchodziliśmy do wiarygodności płci i dziś znów byliśmy nastawieni 50/50. Jednak prognozy się sprawdziły
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dzień dobry

to oby nie było to nic poważnego

piersi mam cieplutkie jak świeże bułeczki i to od paru tygodni. Jutro poinforumuje o wszystkim gine zobaczymy co on na to. Wczoraj to 4 razy pomoczyłam bluzke i to potem już dołączył się drugi cyc

Tity troszkę mnie uspokoiłaś, bo bałam sie że sama już jestem co mi tak leci i że coś może z cycuchami nie tak dlatego ciepłe.
A mnie piersi tak bola jak jest chlodno w poblizu, ze sie skrecam z bolu... Wyjde na dwor - bola, ide z przystanku do pracy - bola... Czasem nie wiem jak reagowac gdy jestem w towarzystwie, bo po prostu tylko trzymanie ich i ogrzewanie jakos pomaga, no ale tez i glupio wyglada

Cytat:
a dla mnie seks nadal mógłby nie istnieć biedny mąż...
I dla mnie tez nie...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
tak, tak welurkowe i fakt mulusie i to baaardzo
A płec znam- będzie córa lekarz na połówkowym tak stwierdzil - ja co prawda za duzo nie widziałam (ślepa chyba jestem.....)
za poznanie plci!!

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
No, ale niestety... albo stety... u nas będzie CHŁOPAK. No i będę miała drugiego chłopaka, z moim małżem licząc to już trójka. I co? Chłopy z chłopami, a mamusia sama... Nie no żartuję, bardzo się cieszę, tylko właśnie teraz powstaje problem imienia, bo tak jak już pisałam w klubie cały świat sprzeciwił się przeciwko mnie. No, ale zobaczymy. Ja na złość wszystkim mówię do brzuszka właśnie tak jak sobie wymyśliłam. O!
brawo dla kolejnego kawalera dla naszych dziewczynek!!

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
widze że z tym sexem to urok ciąży hehe że są takie wahania.

Dziewczyny śliczne ciuszki, ten malutki rozmiar dodaje im uroku

a ja zwijam się z bólu rwie mnie jak przy okresie, dzwoniłam do gina i mam wziąść nospe a jutro koniecznie do niego, jak nie przejdzie po tabletce to do szpitala. Ide leżeć bo bół się nasila zamiast maleć po tej tabletce. Boje się, że macica robi mi skurcze
Oj, mam nadzieje, ze obedzie sie bez szpitala! Uwazaj na siebie i odpoczywaj!!

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Dzięki za kciuki i przepraszam że wczoraj nie dałam znać Więc...od najważniejszego...na 95% (bo to dopiero 17tc) będzie DZIEWCZYNKA : Jestem w szoku i boję się nawet cieszyć. Czekam jeszcze 2 tygodnie na wyjazd do Łodzi i potwierdzenie, dopiero wtedy zacznę szaleć Z malutką (?) wszystko ok, ma już 10cm (bez nóżek) i gin stwierdził że jest bardzo proporcjonalnaGorzej ze mną...od kilku dni napina mi się macica, skurcze są dłuuugie, brzuch twardy jak kamień i trzyma o wiele za długo. To może oczywiście grozić skracaniem szyjki i przedwczesnym porodem. Ale szyjka jak na razie jest taka jak poprzednio, twarda i ładnie trzyma więc wierzę w to że wytrzyma Nie wracam do pracy, mam duzo wypoczywać i nie forsować się, no i oczywiście brać buscopan rozkurczowo. Na szczęscie wycofali Kaprogest bo gin najchętniej zafundowałby mi zastrzyki w brzuch, brrr. No i na razie tyle
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Gratuluję Wam poznania płci.
Teraz jak już poznałyście płeć to dopiero zakupowe szaleństwo się zaczyna .

Mam do Was pytanko... jak się czujecie jak znajomi albo prawie obce osoby dotykaja Waszego powiększającego się brzuszka.?
Mnie to jakoś krępuje. Co innego Mąż albo moi Rodzice. Kiedy TŻ smaruje kremem albo gada do Malutkiej, to sprawia mi to ogromną przyjemność, ale sąsiadka dotykająca mojego brzucha w windzie albo jakaś koleżanka na ulicy-już mi tej przyjemności nie sprawia. Spinam się jakoś i to uczucie wręcz mnie irytuje. Chyba poprostu nie lubię jak osoby z poza mojego najbliższego otoczenia naruszają moją "nietykalność fizyczną". A jak jest z Wami i Waszymi brzuszkami?
Mnie tylko TZ dotyka, bo my i tak rodziny tu nie mamy i niewielu przyjaciol a koledzy z pracy jeszcze nic nie kombinowali, wiec mam nadzieje, ze to im do glowy nie wpadnie

Cytat:
hej dziewczyny, ja pisze na forum - mamy majowo-czerwcowe...ale termin mam na kwiecien 26. ostatnia @ 20 lipca. mam pytanko do tych co sa w 4 misiacu- brzuszki wam wyskoczyly??? mdlosci minely??? ja jestem w 14 tyg.
Czyli mamy taki sam termin prawie ze Ja juz mulen i mdlosci nie mam, brzuszek wyskoczyl juz jakich czas temu, sikam tez rzadziej - zyc nie umierac

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Mi wyskoczyl brzusio w 14 tygodniu..a mdlosci tez mialam do 14 tygodnia...Teraz jestem w 17 tyg i 4 dni i naprawde swietnie sie czuje...matko...jestem caly czas glodna!!!!Wy tez tak macie???
Ja jestem w 15 i tez ciagle bym jadla! Przytylam juz 200g od poczatku ciazy

I znow reszta na jutro... a jutro znow naprodukujecie 5 kolejnych stron i tak bedzie ciagle

Ide cos zjesc

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Witajcie, wczoraj się dowiedziałam że w moim brzuszku siedzi chłopiec. Muszę przyznać, że trochę byłam w szoku, bo zawsze chciałam mieć dziewczynkę... Ale nie ma co się zastanawiać, bo jest chłopcem. Jak wracałam od lekarza, to weszłam do Smyka i kupiłam trzy ciuszki dla małego i od razu humor mi się poprawił. Ja mam skończony 17 tydzień i jeszcze nie czuję ruchów małego i fakt, że dowiedziałam się że jest chłopcem zrobił na mnie ogromne wrażenie. Wszystko stało się jeszcze bardziej realne.
Wspaniale! Przywykniesz!!

Uffff! Nadrobilam ale juz padam i ide do wyrka

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 22:05   #624
mała migotka
Zakorzenienie

hej dziewczyny jestem z Mam majowych. Piszecie o tym jedzeniu a ja mam mdłości jeszcze i zero apetytu a nawet wstręt do niektórych potraw. Mogłąbym jeśc tylko jabłka i kanapki z dzemem
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 23:25   #625
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanko wiecie cos moze na temat pieskow ' sznaucer miniaturka ' bo chcemy z Tz kupic.Moze slyszalyscie cos za i przeciw tym psiakom.
W zasadzie nie wymagaja specjalnego traktowania oprocz regolarnego strzyzenia

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja też już troszke rzeczy mam mój mąż sie msieje ze mnie, że jeszzce tyle czasu a tu tyle rzeczy juz nakupowałam ale co tam...nigdy nie wiadomo jak będe się czuła za 2-3 miesiace, poza tym będzie zimno, mokro brrrr
załaczam Wam fotki co osttanio kupiłam dla mojej gwiazdy

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

hmmm...mam jakiś problem z tymi fotami

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Dokladnie wychodze z tego samego zalozenia. Po co pozniej marznac, brodzic w sniegu, sapac i meczyc sie z wielkim brzuchem jak mozna teraz na spokojnie.

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Glowa do gory kochana trzymam kciuki...bedzie dobrze zobaczysz..... odpoczywaj i masuj brzusio a na pewno przejdzie

black nie masuj brzuszka bo to ponoć powoduje skurcze-tak mi w szpitalu mówili.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
black nie masuj brzuszka bo to ponoć powoduje skurcze-tak mi w szpitalu mówili.
Ja tam czasem jak dzidzia zapuka czy mnie pobolewa brzusio to podotykam brzuszek, troszke pomasuje jak leze czy potrzymam i przechodzi...... a jak krem sie wmasowuje w brzuch na rozstepy czasem razem 2 razy dziennie to tez nie wolno????? trzeba klepac czy jak ????[/QUOTE]

Nie masujemy brzyszkow, bo to grozi postawieniem sie macicy. Zapomnialy juz co sie przydarzylo Jok3r? Od brzuchow i cyckow rece z daleka

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Gratuluję Wam poznania płci.
Teraz jak już poznałyście płeć to dopiero zakupowe szaleństwo się zaczyna .

Mam do Was pytanko... jak się czujecie jak znajomi albo prawie obce osoby dotykaja Waszego powiększającego się brzuszka.?
Mnie to jakoś krępuje. Co innego Mąż albo moi Rodzice. Kiedy TŻ smaruje kremem albo gada do Malutkiej, to sprawia mi to ogromną przyjemność, ale sąsiadka dotykająca mojego brzucha w windzie albo jakaś koleżanka na ulicy-już mi tej przyjemności nie sprawia. Spinam się jakoś i to uczucie wręcz mnie irytuje. Chyba poprostu nie lubię jak osoby z poza mojego najbliższego otoczenia naruszają moją "nietykalność fizyczną". A jak jest z Wami i Waszymi brzuszkami?
Nie lubie jak mnie ktos obcy w ogole dotyka, a do brzucha mam juz calkiem nerwowe podejcie. Tz jak widze, ze ktos wyciaga lapy, zeby pomacac to sie cofam i warcze Kiedys byl zabobon, ze dotyka sie na szczescie.

Cytat:
no proszę jaki brzusio super ciuszki przepiękne

ja też tu gdzies podawałam ale nie pamiętam czy na tym czy poprzedniej części wątku

jaki cham i prostak no też bym się wnerwiła strasznie

heh wyobraziłam sobie was takich skulonych w pół w tańcu

witamy na naszym więc

ło matko ile bucików i śliniaczków kolekcja cała śliczne

super że wszystko dobrze

jak najbardziej hehe

boże a już listopad patrzcie jak leci

właśnie też się dziś zastanawiałam może odpoczywa w końcu dwa maluchy jeszcze ma

Wklej liznka do tej komody plz
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 06:25   #626
*kaalinaa*
Zadomowienie

Hej

Witam nową mamusię

Ego-ego ja Ci jeszcze nie pogratulowałam zmiany stanu cywilnego wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Tola gratuluję synka

Cytat:
oczekiwanie jest koszmarne.....

wizyty u gina mam co 3 tyg. tylko to usg tak rzadko...ale za to systematycznie robię badania krwi, moczu, bada mnie ginekologicznie.
Co lekarz to inna opinia, ja chodzę do swojej co 5-6 tyg. bo moja ginka uważa, że jak ciąża rozwija się fizjologicznie, prawidłowo to nie ma potrzeby biegać co 3 tyg. bo ciąża to przecież nie choroba a ja się cieszę bo chodzę prywatnie więc mniej wizyt = mniej pieniążków wydanych. Do poprzedniego gina biegałam co 4 tyg. a i tak nie byłam zadowolona bo doprowadził mnie do sporej anemii, nie przepisał mi żelaza tylko kazał jeść buraczki, no buraczki to sobie można jeść dodatkowo żeby dobre żelazo utrzymywać ale jak ktos juz ma sporą anemię to niestety ciężko się obyc bez farmakologii

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 07:14   #627
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc dziewczynki ja dzis do endokrynologa na wizyte a wstac mi sie nie chcialo okropnie !!!!objadlam sie wczoraj na noc pieczarek i pozniej brzucho mi wzdelo glupota totalna ale......oprzec sie nie moglam .....

Dziewczyny wrocila mi ochota na sex i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa zreszta Tż-ecik rowniez

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

A zapomnialam dodac ze dzieki temu "poruszaniu" nocne wzdecia minely

Maleństwo 12 kwietnia 2011

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2010-10-27 o 07:16 Powód: poprawki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 08:35   #628
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość
Nie masujemy brzyszkow, bo to grozi postawieniem sie macicy. Zapomnialy juz co sie przydarzylo Jok3r? Od brzuchow i cyckow rece z daleka

Wklej liznka do tej komody plz
ja 2 razy dziennie wsmarowuję krem i w brzuszek i w piersi
mój gin o tym wie,
i nie uważa tego za coś złego

ja też chce linka

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Co lekarz to inna opinia, ja chodzę do swojej co 5-6 tyg. bo moja ginka uważa, że jak ciąża rozwija się fizjologicznie, prawidłowo to nie ma potrzeby biegać co 3 tyg. bo ciąża to przecież nie choroba a ja się cieszę bo chodzę prywatnie więc mniej wizyt = mniej pieniążków wydanych. Do poprzedniego gina biegałam co 4 tyg. a i tak nie byłam zadowolona bo doprowadził mnie do sporej anemii, nie przepisał mi żelaza tylko kazał jeść buraczki, no buraczki to sobie można jeść dodatkowo żeby dobre żelazo utrzymywać ale jak ktos juz ma sporą anemię to niestety ciężko się obyc bez farmakologii
ja chodzę co 4 tyg.,
i zawsze mam usg, z czego się cieszę

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-27 o 08:43
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 08:44   #629
tola3804
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Castia! Nie planuję już trzeciego malucha. Mam nadzieję, że na tym drugim się zakończy moje rodzenie dzieci. Tak więc córeczki raczej już nie będę miała, choć jak wiadomo... nigdy nie mów nigdy... Wszak wszystko się może zdarzyć, nie?

Ego_ego! Ja też jeszcze nie pogratulowałam. Już się poprawiam. Najlepsze życzenia z okazji ślubu. Jak możesz to wklej parę fotek.

Harrods! Gratuluję chłopca!

Black! Trzymam kciuki za wizytę. Oby wszystko było ok.

Buziaki!
Stary 2010-10-27, 08:47   #630
laseczkaa
Zadomowienie

hej

a ja chodzę do swojego teraz co miesiąc . ale ja nie chodzę prywatnie tylko przez NFZ .ostatnie USG miałam we wtorek 14.09 wtedy maluszek miał 10 tygodni . i USG przysługują mi tylko 3 tak samo jak badania krwi bo się pytałam. teraz połówkowe będę miała 14.12 i potem kolejne jeszcze w lutym coś tak wspominała ginekolog. jak na razie badania krwi miałam na początku ciąży i teraz jak do niej pójdę 22.11 to powiedziała że mi da skierowanie na badania .

ale i tak teraz idę prywatnie na USG po 10.11 będzie wtedy 18tc mam nadzieję że poznam płeć a w szczególności idę zobaczyć maluszka pierwszy raz mój TŻ też zobaczy i po zdjęcie bo moja ginekolog nie ma możliwośći wydruku zdjęć z USG a ja tak bardzo chcę mieć pamiątkę. tak że czekam teraz z niecierpliwością te 2 tygodnie do USG.

a dziś zaczynam równy 16 tc

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-10-27 o 08:59
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości