|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
|
|
|
|
#603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
właśnie, muszę barszcz sobie zrobić
i to stąd moje migreny ostatnie, jak się okazuje - z braku żelaza!Cytat:
ech. No zobaczymy, jak z tymi wzdęciami, do tej pory prawie ich nie miałam...Cytat:
|
||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
też jadłam dzisiaj frytki
![]() teraz jem brzoskwinie z puszki
|
#605 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no proszę jaki brzusio
ja też tu gdzies podawałam ale nie pamiętam czy na tym czy poprzedniej części wątku Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kolekcja cała ![]() ![]() śliczneCytat:
jak najbardziej hehe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja się musze pochwalić kupiliśmy dziś ciuszki śpioszki, becik, kaftaniki, body takie śliczne kompleciki ale dziś mi się zdjęć nie chce robić i potem nas naszło pojechaliśmy do ikei kupić regał dla maluszka na ciuszki i taki fajny z trzema szerokimi szufladami kupiliśmy za niecałe 200zł ach już się doczekać nie mogę jak będę tam ciuszki wkładać ![]() ![]()
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
ha, no to się obkupiliście
u nas szafa jest i pusta stoi, czeka na ciuszki
|
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Eirene a ty kiedy masz połówkowe ??? masz już konkretny termin???
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
A faktycznie niutki nie ma?!a tyle zawsze miala do powiedzenia
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem,ze strasznie podobają mi się ciuszki z tesco dla dzieci ,są tanie a jakie śliczne, mam piękny niebieski polarek dla Fabianka, i masę innych rzeczy, milusie w dotyku. Dla dziewczynek też super
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
Ja to do polowkowego chyba zwariuje ;( jeszcze 24 dni !!!!!
USG 20 listopada |
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz w sklepach nie brakuje a my to tak przy okazji sobie pokupiliśmy ![]() wiesz co sama nie wiem idę teraz 2listopada na wizytę będę wtedy dokładnie 18tydzień znaczy się koniec 18tygodnia więc może mi zrobi połówkowe a może powie że dopiero za 2-3tygodnie ja to bym już chciała podejrzec maluszka tym bardziej że pierwszy raz tż ze mną idzie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
A moj Tż teraz pieczarki smazy i juz mi sie zbiera na jedzenie i wez tu czlowieku nie przytyj
![]() |
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
heyy heyyy tu powinien być zakaz pisania która co je,
az mi w brzuchu burczy
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawie oboje sie poryczelismy ze szczescia ......ja bylam 9X wiec ponad miesiac bedziemy czekac na kolejne usg
|
|
|
|
|
#616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedziałam mu że czekam z niecierpliwością |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
mój był ze mną 3 razy
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tak czytam to mi się wydaje, że coś często macie te usg, ja miałam dwa do tej pory, a teraz muszę 6 tygodni czekać!
to będzie 21 tc, pod warunkiem, że mi się uda dostać, jeśli nie to chyba chrzanię i idę prywatnie... |
|
|
|
#619 | |
|
Zadomowienie
|
A pisałyście jeszcze o tym dotykaniu brzuszka przez inne osoby. jeżeli chodzi o mnie to dotyka mnie tylko mąż. Nikt mojego brzuszka nie dotyka. A już nie wyobrażam sobie jakby to jakaś sąsiadka czy coś. Na pewno nie spodobało by mi się to. To takie trochę bez dystansu....
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
miałam 20.09 a kolejne 15.11 to prawie 2 miesiące przerwy. mój lekarz uważa że jak wyniki są dobre i nie dzieje się nic niepokojącego to usg robi się 3 - 4 razy w ciągu całej ciąży. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie ma rację... ale chyba przyznasz sama, że ciężko doczekać następnej wizyty
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pooglądamy, mój pierwszy zakup to tez będą mebelki, żeby miec gdzie skladowac kolejne zakupy
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczekiwanie jest koszmarne..... wizyty u gina mam co 3 tyg. tylko to usg tak rzadko...ale za to systematycznie robię badania krwi, moczu, bada mnie ginekologicznie. |
|
|
|
|
#623 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyjde na dwor - bola, ide z przystanku do pracy - bola... Czasem nie wiem jak reagowac gdy jestem w towarzystwie, bo po prostu tylko trzymanie ich i ogrzewanie jakos pomaga, no ale tez i glupio wygladaI dla mnie tez nie... Cytat:
za poznanie plci!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja juz mulen i mdlosci nie mam, brzuszek wyskoczyl juz jakich czas temu, sikam tez rzadziej - zyc nie umierac![]() Cytat:
![]() I znow reszta na jutro... Ide cos zjesc ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Uffff! Nadrobilam ale juz padam i ide do wyrka
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny jestem z Mam majowych. Piszecie o tym jedzeniu a ja mam mdłości jeszcze
i zero apetytu a nawet wstręt do niektórych potraw . Mogłąbym jeśc tylko jabłka i kanapki z dzemem![]()
|
|
|
|
#625 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
black nie masuj brzuszka bo to ponoć powoduje skurcze-tak mi w szpitalu mówili.[/QUOTE] Cytat:
Nie masujemy brzyszkow, bo to grozi postawieniem sie macicy. Zapomnialy juz co sie przydarzylo Jok3r? Od brzuchow i cyckow rece z daleka ![]() Cytat:
Kiedys byl zabobon, ze dotyka sie na szczescie.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#626 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam nową mamusię Ego-ego ja Ci jeszcze nie pogratulowałam zmiany stanu cywilnego wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Tola gratuluję synka ![]() Cytat:
a ja się cieszę bo chodzę prywatnie więc mniej wizyt = mniej pieniążków wydanych. Do poprzedniego gina biegałam co 4 tyg. a i tak nie byłam zadowolona bo doprowadził mnie do sporej anemii, nie przepisał mi żelaza tylko kazał jeść buraczki, no buraczki to sobie można jeść dodatkowo żeby dobre żelazo utrzymywać ale jak ktos juz ma sporą anemię to niestety ciężko się obyc bez farmakologii
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
ja dzis do endokrynologa na wizyte a wstac mi sie nie chcialo okropnie !!!!objadlam sie wczoraj na noc pieczarek i pozniej brzucho mi wzdelo glupota totalna ale......oprzec sie nie moglam .....Dziewczyny wrocila mi ochota na sex i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa zreszta Tż-ecik rowniez ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- A zapomnialam dodac ze dzieki temu "poruszaniu" nocne wzdecia minely ![]() Maleństwo 12 kwietnia 2011 Edytowane przez monika267 Czas edycji: 2010-10-27 o 08:16 Powód: poprawki |
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin o tym wie, i nie uważa tego za coś złego ja też chce linka ![]() Cytat:
i zawsze mam usg, z czego się cieszę
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-27 o 09:43 |
||
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Castia! Nie planuję już trzeciego malucha. Mam nadzieję, że na tym drugim się zakończy moje rodzenie dzieci. Tak więc córeczki raczej już nie będę miała, choć jak wiadomo... nigdy nie mów nigdy... Wszak wszystko się może zdarzyć, nie?Ego_ego! Ja też jeszcze nie pogratulowałam. Już się poprawiam. Najlepsze życzenia z okazji ślubu. Jak możesz to wklej parę fotek. Harrods! Gratuluję chłopca! Black! Trzymam kciuki za wizytę. Oby wszystko było ok. Buziaki!
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
hej
a ja chodzę do swojego teraz co miesiąc . ale ja nie chodzę prywatnie tylko przez NFZ .ostatnie USG miałam we wtorek 14.09 wtedy maluszek miał 10 tygodni . i USG przysługują mi tylko 3 tak samo jak badania krwi bo się pytałam. teraz połówkowe będę miała 14.12 i potem kolejne jeszcze w lutym coś tak wspominała ginekolog. jak na razie badania krwi miałam na początku ciąży i teraz jak do niej pójdę 22.11 to powiedziała że mi da skierowanie na badania . ale i tak teraz idę prywatnie na USG po 10.11 będzie wtedy 18tc mam nadzieję że poznam płeć a w szczególności idę zobaczyć maluszka pierwszy raz mój TŻ też zobaczy i po zdjęcie bo moja ginekolog nie ma możliwośći wydruku zdjęć z USG a ja tak bardzo chcę mieć pamiątkę. tak że czekam teraz z niecierpliwością te 2 tygodnie do USG. ![]() a dziś zaczynam równy 16 tc Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2010-10-27 o 09:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

i to stąd moje migreny ostatnie, jak się okazuje - z braku żelaza!
wiec malo !!!!!Przepisala mi Tardyferon a ja nie chce brac zelaza po nim mam straszne wzdecia.zaparcia aaaaaaaaaa szkoda gadac po prostu czuje sie po nim okropnie
......zaczel am jesc wiecej mieska,buraczkowa sobie gotuje moze mi cos podskoczy no i witaminki dla ciezarnych lykam teraz koncze prenatal ale zmienie na takie co maja w swoim skladzie wiecej Fe bo w poprzedniej bralam Feminatal i bylo duuuzo lepiej .
ech. No zobaczymy, jak z tymi wzdęciami, do tej pory prawie ich nie miałam...
a jeszcze przed tem ciastka ale mnie po nich zemdlilo i sobie darowalam dojedzenie do konca ;D
chociaż nic mu nie powiedziałam

Wyjde na dwor - bola, ide z przystanku do pracy - bola... Czasem nie wiem jak reagowac gdy jestem w towarzystwie, bo po prostu tylko trzymanie ich i ogrzewanie jakos pomaga, no ale tez i glupio wyglada
Tak więc córeczki raczej już nie będę miała, choć jak wiadomo... nigdy nie mów nigdy... Wszak wszystko się może zdarzyć, nie?