|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Wszystko w naturze musi się wyrównać
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
ja tam nie zwrocilam na to uwagi w sumie, karmilam wtedy kiedy byla glodna... a tu babcia mi gada ze je tylko 4 razy dziennie, ze wiotka i cisnela na rehabilitacje, i caly czas mi powtarza ze ona wymaga duuuzo uwagi, cwiczen itp... powiem szczerze ze wkurza mnie to nieziemsko bo przez to czuje sie jak wyrodna matka, tym bardziej ze ona czasami zachowuje sie tak jakby to bylo jej dziecko kilka razy nawet jej sie zdarzylo gadajac do niej nazwac sie mama a nie babcia... kurde mol, ja to rozumiem w sumie bo zrobila sie taka po smierci mojego brata co nie zmienia faktu ze jej nadopiekunczosc odnosie mojej corki doprowadza mnie do szewskiej pasji mimo to uwazam ze jest zarypiasta mama i babcia pomimo paru mankamentow dobrze ze z nia nie mieszkam ufff.
|
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kwiatki dostałam, gotować nie musiałam - wzięliśmy chińskie na wynos -> ale wypas co? i tyle... powinnam się cieszyć, nie? ![]() to wklejam 4 miesiąc ![]() Po ukończeniu 4 miesiąca twoje dziecko powinno umieć: - unieść głowę o 90stopni leżąc na brzuchu - śmiać się głośno - podążać wzrokiem za przedmiotem odległym o ok 20cm od twarzy, obracając główkę o 180stopni z jednej strony na drugą Po ukończeniu 4 miesiąca twoje dziecko prawdopodobnie będzie umiało: - trzymane pionowo, mocno trzymać główkę - leżąc na brzuchu, podnieść klatkę piersiową, opierając się na przedramionach - chwycić grzechotkę lub twoje palce - w uwagą wpatrywać się w coś malutkiego np. rodzynek - wyciągać rączkę po przedmiot - piszczeć z zadowolenia Po ukonczeniu 4 miesiąca twoje dziecko być może będzie umiało: - podciągane do pozycji siedzącej, trzymać głowę w jednej linii z tułowiem - przewrócić się z brzuszka na plecy lub odwrotnie - obrócić się w kierunku, z którego dochodzi głos, zwłaszcza mamy - powiedzieć "gu-gu" lub podobne zbitki samogłosek ze spółgłoskami - śmiać się (wyadawać dźwięki przypominające śmiech) Po ukończeniu 4 miesiąca twoje dziecko może nawet umieć: - opierać się mocno na nogach podtrzymywane pod paszki - siedzieć bez oparcia - protestować przy próbach odebrania zabawki - obrócić się w kierunku, z którego dochodzi głos ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Farminka - ty się nic nie dołuj! po pierwsze Siala ma rację, a po drugie to są dane orientacyjne i nie można się tym do końca sugerować, każde dziecko jest inne... a przy punktach odnoszących się do podnoszenia główki jest gwiazdka i napisane, że: "dzieci, które mniej czasu spędzają leżąc na brzuszku, zwykle później zdobywają tę umiejętność. nie ma powodu do zmartwień" ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Farminko - masz tu cały akapit z tej książki, zaraz obok sekcji "co twoje dziecko potrafi" cytuję: Dzieci osiągają kolejne etapy rozwoju we własnym tempie. Jeśli twój maluszek nie umie wykonać jednej czy kilku z poniżej wymienionych czynności, nie martw się: wkrótce się nauczy. Normalne tempo rozwoju to takie, w jakim się dziecko rozwija. Pamiętaj też, że umiejętności, które można wyćwiczyć, tylko leżąc na brzuszku, nie zostaną przez dziecko opanowane, jeśli nie będzie miało po temu okazji. Koniecznie kładź więc malca (pod nadzorem!) w takiej pozycji. Jeśli rozwój dziecka wzbudza w tobie wątpliwości (ponieważ zauważyłaś, że opuściło któryś z etapów rozwoju lub obawiasz się, że rozwija się za wolno), skonsultuj się z lekarzem. Porozmawiaj z nim nawet jeśli on sam danego tematu nie poruszy - rodzice częśto zauważają pewne niuanse niewidoczne dla lekarzy. Wcześniaki zwykle wykształcają pewne sprawności nieco później niż ich rówieśnicy, zazwyczaj w okresie, w którym osiągnęłyby je, gdyby urodziły się o czasie, a nawet później." koniec cytatu
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale Ona śliczna!! Taka mała laleczka! Widać, że dziewczynka, taka śliczna buźka i drobniutka! Cudo niezawsze o Mai mogłabym napisać to samo co o Lence. Mój mały też lubi TV oglądać ale staram się sadzać Go dalej żeby na razie jeszcze nie patrzył |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
"Pamiętaj też, że umiejętności, które można wyćwiczyć, tylko leżąc na brzuszku, nie zostaną przez dziecko opanowane, jeśli nie będzie miało po temu okazji. Koniecznie kładź więc malca (pod nadzorem!) w takiej pozycji. Jeśli rozwój dziecka wzbudza w tobie wątpliwości (ponieważ zauważyłaś, że opuściło któryś z etapów rozwoju lub obawiasz się, że rozwija się za wolno), skonsultuj się z lekarzem."
Tu się nie zgodzę z książką.. mój synek jest chyba wyjątkiem bo leżeć na brzuchu nie leżał prawie wcale.. ze dwa razy w tygodniu i to na dosłownie 3 minuty bo był ryk a wszystkie umiejętności jakie są związane z główką są u niego w normie a nawet ponad ![]() No ale każde dziecko po swojemu swoim torem pruje ![]() Hihi dzisiaj leżał pod kątem na kołdrze i tak się wiercił, że się osunął i przy okazji wyfikował na brzuch.. ojjj jak się zdenerwował mój aniołek ![]() palcami to się chyba do mózgu dowierciłam xD jaszczuś.. a to tż niedobry.. wygarnij mu a co ![]() mój dziś (bez okazji) wparował do domu z różą (nie cierpię chaszczy! wszelkich kwiatków! Nie ma nic prostszego jak kupić babie kwiatka.. może kurna rajtuzy na dokładkę?! szit) do tego mi dał broszkę! (nosz kutfa, czy ja jestem babką starą żeby się broszkami upinać? Do czego ja se ją mam wpiąć niby.. badziew, nigdy nie miałam, nie używałam i nie będę! ) i do tego ku kupił cień do powiek... kolor ładny ale nie jest w kamieniu ani sypki tylko ... lekko maziaty - też nie całkiem bo jakby był w kremie to okej a on jest taki ni w pindę ni w oko :[i lakier do pazurów.. to juz mam teraz trzydziesty czwarty do kolekcji kolor ładny, fajny, dobrze kryje... ale mam prawie identyczny w swojej kolekcji... z resztą mając taki zbiór to nie łatwo ustrzelić kolor jakiego bym nie miała ![]() i co? Powiecie, że powinnam docenić gest bo się starał.. ale ja mam tego powyżej wszystkiego.. wszystkie jego prezenty są takie o kant żopy potrzaść , jeszcze chyba nigdy ani pół prezentu mnie nie ucieszyło tak szczerze. Kiedyś mi kupił pierścionek.. bo lubię.. ale z takim kurna okiem.. różowym(!) że mogłabym sygnały z kosmosu nim odbijać w dalszą część wszechświata! i za mały jeszcze kiedyś.. parowar - nie użyłam ani raz.. badziewny bo z jakiejś promocji w Kaufie, tyle dobrze, że mniej kasy zmarnował... bo ja w tym nigdy nic nie będę "gotować".Nigdy nie zapyta co chciałabym dostać.. a jak utrafi w coś co mnie mogłoby zadowolić to wybierze taki okaz, że szkoda gadać.... i co? Zła żona jestem pewnie.. no ale ileż można udawać radość z czegoś co jest do dupy nie podobne i mając świadomość, że wydał na to pieniądze, których nie mamy zbyt wiele... mógłby mi dać żywy banknot.. albo iść ze mną do sklepu i żebym sobie coś wybrała.. ale nie. on będzie tak strzelał do usranej śmierci.. no! to się wygadałam!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
siala... ty to zla kobieta jestes
na poczatku znajomosci i pozniej na dzien kobiet hehe, zaznaczam ze jak sie oswiadczal to nawet galezi nie dostalam oooo ale sorry na drugiej randce na spacerze specjalnie dla mnie wyrwal chwasta z korzeniami pod choinke byl pierscionek, na urodziny nic nie dostalam bo stwierdzilismy ze nie bedziemy sie niczym obdarzac w tym roku. jaaaa ja to bym sie cieszyla jakby banie wyterzyl i kupil mi taki cien czy lakier - z tym ze ja sie tylko tuszem maluje hehe. ej no ale tak fajnie przeciez dostac taka *******e, liczy sie gest ja bym mojego po stopach calowala heee a ja mu ostatnio gacie kupilam, w lidlu ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- aaa udalo mi sie w koncu wstawic ten cholerny filmik z cwiczen w domciu. po skonwertowaniu jakosc badziewna, moj glos pozal sie boze, wiec prosze ogladac bez dzwieku ![]() http://picasaweb.google.pl/101307050...54662618250002 |
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siala a skad on te broszke wytrzasnal??? To chyba nawet moje babcie nie nosza broszek ![]() Moj z kolei mi nie robi niespodzianek i kupuje prezenty praktyczne, ostatnio dostalam spodnie dresowe, najbardziej mnie denerwuje jak mu mowie co chcialabym dostac a dostane i tak cos innego, ale w sumie nie moge narzekac , bo bardzo duzo mi kupuje rzeczy. |
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój szkubaniec się do siadania wyrywa ja go chcę karmić a ten nogi w górę, głowa w górę i ciągnie brzuchem do pionu albo jak mu pieluchę zmieniam to się właśnie tak gimnastykuje i kuli jak jeż na pleckach Ja się nie wygaduję co do prezentów ale zawsze lubię krążyć wokół tematu żeby był bardziej ciekawy i niecierpliwy a on jak dziecko się złosci xD Na gwiazdkę mu kupiłam kierownicę do xboxa oszalał ze szczęścia.. a on mi się oświadczył.. ale ja jestem podła i głupia szpiegula i już wcześniej wyszperałam swój pierścionek..schowany na szafie ![]() i najlepsze.. zaglądać do pudełka czy nie.. nie zajrzę - to jak będzie brzydki to będę musiała na szybko udawać, że mi się podoba i może sztucznie wyjść a tak to się przygotuję ![]() Cytat:
Ja lubię praktyczne prezenty ale on nie kija się nie potrafi wstrzelić.. i też mnie wnerwia, że nie dostaję tego co sugeruję.. ostatnio pisałam o odświeżeniu moich dziurek... no więc spodziewałam się nowych kolczyków.. bo te moje pożal się boże to są takie zwykłe z targu.. a ja bym chciała kulki ale srebrne bo od tych to mi uszy czarnieją i ropka się zbiera i boli ucho :/ ale rozumiem, ze to wydatek.. bo potrzeba ich aż 7 :/ a on bidok i tak kupuje mi z kasy co se sam uciuła z napiwków albo ukręci jakoś na lewo bo przecie całą wypłatę oddaje mi co do grosza a ja ją chowam do kasetki, do której tylko ja mam klucz Fakt.. wolałabym żeby mi nic nie kupił niż takie.. takie byle co. Ja mu ostatnio kupiłam spodnie, sweter i bluzę z kapturem.. a on mi ani dziurawej skarpety.. a przydałyby się bo te co mam to już takie sprane węże a nie skarpetki
||
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Siala - ale ty to jesteś, niespodzianka nie trafiano,ale lepsze niż to kupiłam sobie coś odemnie na urodziny tekst mojego TZ a kwiaty to kupuje, no ale....ja też taka zołza jestemA dzieci mają swoje tempo ![]() bajka - fajne ćwiczenie, ja też spróbuje ![]() Nastka spała od 20 do 6 zjadła i zaczęła płakać, przytuliłam ją i zasnęła w moich ramionach, przytulanka i wstałyśmy o 8 Chyba jakiś skok bo strasznie lubi się przytulać ostatnio...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
iga dzis spala ze mna bo troche kaszlala, wzielam ja do swojego lozka, bo balam sie z sie udusi i powiem wam, ze do dooopy takie spanie z dzieckiem![]() Cytat:
a od ilu to duch swiety raczy wiedziec. znajac mojego pecha to nie dostane wcale.siala widzisz, Ty nie lubisz a dostajesz, a ja lubie i nic z tego marek stwierdzil ze kwiatow sie nie oplaca kupowac i ostatnio gdy wrocil z tej swojej delegacji kupil mi piwo on tez nie umie czytac miedzy wierszami ![]() bajka Twoja niunia ma glos identyko jak Iga. Fajne te cwiczenia, moze tez z nia pocwicze w ogole to iga trzymala juz bardzo ladnie glowe jak ja wyciagalam np. z lozeczka a teraz leci jej do tylu i nie wiem co jest grane
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
co do kasy ze szkoły... to praktycznie w każdej jest dodatek, komukolwiek to piszę, to każdy coś zyskał
u mnie było na licencjacie - 1000zł a mój mąż w swojej szkole dostał - 500zł |
|
|
|
#4752 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
siala-jestes niemozliwa!!! ja bym sie cieszyla, ze moj robi mi prezenty...tz ma urodziny 31. kupilam mu ksiazke swiat wg clarksona, kamasutre, koszule z krawatem ))Cytat:
|
|||
|
|
|
#4753 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajka
|
|
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
a wogle to wczoraj bylam godzinke na zakupach sama, a tz z mala zostal i po 20 min byla masakra. tz podobno nachylil sie do malej, tak ze ona sie go przestraszyla i ryk ... potem to podobno nawet nie plakala tylko lapala powietrze... kurde... tz mowi ze ona zauwazyla ze mnie nie ma i dlatego... a jak tz do mnie zadzwonil. to lecialam na zbity pysk i z tego wszystkiego zostawilam siatke z lakierami w przymierzalni w orsayu.... na szczescie maja i dzis odbiore
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- karolcia a jak Nastka? cwiczysz z nia?sa rezultaty? |
|
|
|
#4755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
niezawsze nie wiem czemu nie moge otworzyc tego filmiku
![]() farminka śliczna Lenka i kciuki za dziś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale tz kupil te made in lidl tourjouis czy jakos tak i nawet spoko sa "po domu" chyba lepsze niz te made in kaufland jeszcze Dada(tylko 2 mialam) i Rossmanowskie chce przetestowac lazurowa ![]() wiolek co do prawka mialam kilka podejsc i dupa...ale bylam swiadkiem jak laska gadala z egzaminatorem na boczku potem mimo ze robila bledy to zdala , przewrocila pacholki a ten jej podniosl kazal jechac dalej.Ja nie zaciaglam recznego po manewrze i mialam pozamiatane no a potem juz sama sobie bylam winna z bledami ...no ale moze kiedys sie odwaze znow przydalo by sie bardzo ale ja to nerwus jestem ...kciuki za rehabilitacjemorgana chyba faktycznie skok a u nas zauwazylam ze wszystko odbywa sie troszke wczesniej chyba przez to ze rodzilam w 42tc ale nie wiem jak to z tym do konca jest..po prostu kazde dziecko ma inne tempo i nie idzie ze schematem ksiazkowym a indywidualniemuminek Cytat:
![]() martysek u mnie tez wlasnie nad ranem jest kupa ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- A w ogóle to Adasiek ma dziś już 3 miechy
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-27 o 09:34 |
||||
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
agravka - coś powoli się zaczyna
dziś dalej będziemy ćwiczyć![]() Właśnie wypiła soczek i zjadła deserek (jabłko, marchew i winogron) papetera - a tak jakoś brawo dla Adasia![]() Anastazja dziś kończy 16tyg
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4757 |
|
Rozeznanie
|
bajka dzięki za filmik, my też poćwiczymy, bo jak biorę małego to głowa leci do tyłu, choć na brzuchu czy w pionie jest okej. Myślę, że to nic takiego jeszcze, ale cieszę się, że obejrzałam filmik.
Znowu mamy paskudne krosty, ja już nie wiem od czego, bo nie od mleka, marchewka ostatnio była dawana w sobotę to powinno przygasać je
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A broszki ja lubię... Ciągle nie mogę upolować takiej super super- do gładkiego, prostego stroju wpiąć jako ozdobę? Super. Teraz wpinam takiego badziewnego kwiata... Sto lat dla Adasia. No i mimo wszystko dziwne z tym postękiwaniem... Jak do "kupy" zliczysz całodobowy sen, to ile mu wychodzi? Moja Mała znowu miała dziś fazę w stylu "mamo przytul". O 6 głodna, nakarmiłam, odłożyłam do łóżeczka, a tam płacz. Brzuszek ok, najedzona, śpiąca, ciepło... I nic. A darła się...że hoho. Wzięłam, przytuliłam, położyłam ze sobą pod kołderkę i spała pięknie jeszcze ponad 2h. No i minął 3 dzień bez kolki Chciałam się w weekend napić z Ł. jakiegoś wermuta, ale nie wiem ile powinnam zrobić przerwy w karmieniu... :/
|
|
#4759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że mam zachomikowane troszkę .
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia myśle że jak wypijesz lampkę wina to nie musisz przerywac karmienia, ja czasem sie napiłam
mój mały dziś przekręcił się z brzuszka na plecy ale odwrotnie nie potrafi... na boczek też się nei przekręca, tylko z boczku na plecy potrafi |
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia - moja też ostatnio tak ma
właśnie zasnęła![]() anuszka - ja właśnie nie mogę spać z mała bo prawie nie śpię wtedy Siala, entertete - a do naszej kasy tylko ja mam dostęp, bo tz nie pamięta pinów hehe u nas jakoś tak wyszło, że mamy spólną kasę, ale nie przeszkadza nam to jakoś strasznie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-27 o 10:30 |
|
|
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie tworzyć gospodarstwo i mieć kasę oddzielną, no bo jak? Ja kupię sałatę na obiad a ty kup kurczaka? albo dziś ja kupuję obiad a jutro Ty?ale ok to jeszcze bym przełknęła, bo można ustalić że np. TŻ odpowiada za rachunki a ja za jedzenie. A co w sytuacji kiedy chore jest dziecko? Trzeba ustalić kto kupi leki? Albo za lekarza zaplaci? Ja bym nie umiala tak |
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
W DDTVN mówią o chodzikach itd.
Ola - to chyba, zależy od charakterów itd. ja sobie też nie wyobrażam bo mój tz to beztroski jego nic nie interesuje, ja mam zapłacić i robić tak by było dobrze
|
|
|
#4764 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak pogoda na mnie działa no ale dziękuje w imieniu alusia a Majka jest mały cfaniaczek kurcze mój nie jest taki nie wiem nawet jak to określić hmmm kontaktowny ? ona mi się wydaje taka bardzo rozumna i wogóle mój by tak nie umiał przekręcić główkę farminka hahah ten zimny łokieć mnie rozwalił za szczepieniebajka a ty jej podtrzymujesz palcami główke jak ją podnosiłaś ? bo jak nie to przecież ona ślicznie główke trzyma !!!! to mój aleks kompletnie nie dźwiga zostaje mu na ziemi Cytat:
![]() Cytat:
karolcia Cytat:
co z tego, że odrzuciałam wszystko i tak go wysypywało a wczoraj pisałam agravce, że po serze żółtym jakoś nie szczególnie wysypało małego. no to cofam to bo dzisiaj ma na buzi tarke :/ no w sumie racja to nie wysyfia od razu tylko po paru dniach bo lekarka mi cos tłumaczyła, że to muszą się w organiźmie jakieś przeciwciała wytworzyć i dopiero wtedy wysyfia, no nie wiem w każdym razie jakos tak ![]() a co do kasy nie wyobrażam sobie chyba, że każde z nas by miało jej dużo to może wtedy tak a jak ledwo wystarcza na opłaty to nie ma takiej możliwości
|
||||
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek - a no widzisz jak to z ta kasa jest
dziękuję w imieniu Nastki
|
|
|
#4766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
niee damian caly czas na tego krupsa sie uwzial
a dodam ze w domu mamy 2 ekspresy jeden przeplywowy a drugi cisnieniowy Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciesze sie ze wszystko u was w porzadku ![]() Cytat:
a Maja jest superowa. slicznotka mala Cytat:
hi hi daj znac jak poszloCytat:
zwykle jest tak ze ja kupuje zarelko bo przewaznie ja robie zakupy ale nie mamy podzialu ze ja place za to a ty za tamto. jeszcze przed slubem tego nie bylo i odkad zaczelismy byc razem to mam karte do jego konta ![]() bajka super sobie cwiczycie a te wlosy
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-10-27 o 11:07 |
||||||
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie!
Mam problem. Co zrobic jak mały dostaje nagle histerii bo jest głody, a jak przykładam go do piersi to nie ma siły, żeby chwycił. Teraz robie tak, że szybko grzeje 40 ml mojego leka, daje mu i jak wypije to przykładam go do piersi. Ale strasznie to niepraktyczne. a gdzie nam zaginęła HD? |
|
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
|
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
farminka Przesłodka Niunia
papeteria wszystkiego najlepszego dla Adasia Xawmeli no witamy, witamy. Gdzie to się Pani podziewiała??? Dzień dobry Od nocy testujemy pieluchy te narazie te na noc (Flexi Tot) zdały egzamin.
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
a nie z tą kasą nie chodziło mi, że totalnie sobie nie wyobrazam, tylko totalnie wspólnej
rachunki i kredyt na spółę mamy, zakupy duże też, ale mniejsze różnie, a jakies zakupy dla siebie kupujemy bez konsultacji np.powiedzmy komputer czy rower czy ubrania i to nie idzie ze wspólnej tak jakby puli tylko jak uważam, że stać mnie to kupuję (czy małża).wiolek no ja już nie wiem co z tymi krostami, kończą mi się pomysly. i jeszcze uszy ma jakby naderwane i szorstkie łokcie a niby mmay specjalne mleko i nie powinno być |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

A ona juz za 2 tygodnie 5 miesięcy skończy.Ale ten czas leci.Jutro wizyta u lekarza i szczepienie i już mam pietra...
Wszystko w naturze musi się wyrównać
"
kilka razy nawet jej sie zdarzylo gadajac do niej nazwac sie mama a nie babcia... kurde mol, ja to rozumiem w sumie bo zrobila sie taka po smierci mojego brata co nie zmienia faktu ze jej nadopiekunczosc odnosie mojej corki doprowadza mnie do szewskiej pasji 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za szczepienie