2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 10:32   #2221
elenka1
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

dziewczyny widze u Was nowe zakupy co jakis czas, jak Wy to robicie??? zostawiacie dzieci z mężami, babciami, czy chodzicie na zakupy z malcami?????
ja chcialabym wyrwac sie na zakupy do reala a nie mam jak, przynajmniej tak mi sie wydaje, no moze Ola za mała jeszcze dzisiaj dopiero ma 3 tyg

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:37   #2222
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Pomi super wyglądaliście ty wypoczęta, promienna, a sukienka uwielbiam takie kolory, slicznie a jesli chodzi o tż to na pewno chwilowy kryzys my też nie mamy zbyt wiele czasu dla siebie , praktycznie tylko w niedziele spędzamy jak rodzina w tygodniu tż wraca po 16 z pracy, je obiad i leci do firmy, wraca na kąpanie koło 19.30 choć nie zawsze zdąży, wtedy pomaga mi mama. Po kąpieli tż się nią zajmuje , ja jem kolację, idę pod prysznic, potem ją usypiamy, chwilę jakiś film i 22 już śpimy. No ale i tak się ciesze ,że ma duzo zleceń bo jest kasa, a teraz nam będzie bardzo potrzebna

Elenko widzę ,że u ciebie podobny rozkład dnia a jak z malą, wykurzyłaś ją z łózka? dobrze, ze nie tylko ja mam takie odczucia wieczorem

Jeszcze zapomniałam się pochwalić że dostaliśmy becikowe a macierzyńskiego jak nie było tka nie ma

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:40   #2223
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Zaraz poszukam jakiś zdjęć ze ślubu braciaka (chociaż raczej mi się nie podobają ) i coś wkleję.
Sukienka idealnie maskująca brzuch

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
i wrzucam fotki z wczorajszych zakupów
Bajerancki królik

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Też tak macie ,że bardziej kochacie swoje dzieci rano niż wieczorem ja mam jej już czasem wieczorem dość i wtedy tż ją nosi, a rano jak wita mnie usmiechem to kocham ją na nowo z nową siłą i energią do zajmowania się nią
Haha mam to samo Jak idę do niej rano to się szeroko uśmiecha, jedną rączkę pakuje do buźki a drugą się zasłania jakby się wstydziła

Dziś Tż wstawał do Asi w nocy. Ale jaka walka była, żeby go zmobilizować za każdym razem do wstania ... Czyli i tak się lepiej nie wyspałam.
Stary 2010-10-27, 10:51   #2224
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora trzymam kciuki żeby między wami było lepiej a Tymo super w ogóle to rewelacyjnie wyglądałaś

ninaad super zakupy

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

martucha
a CANPOL premium probowalas? Ale PREMIUM, bo sa tez zwykle i one chyba sa kijowe. U mnie narazie CANPOL premumim wygrywa!
Powiedz ile wypada Ci karmien na dobe wg łatwego planu... bo u mnie zaczyna sie systematyzowac, ale za chiny nie wychodzi mi wiecej niz 7 karmien na dobe... i juz sama nie wiem czy to nie malo...

A my dostalismy na piatek zaproszenie na parapetówke... i nie wiem co zrobic. Gospodyni powiedziala, że ze wzgledu na Nadie mamy fora i mozemy przyjsc i wyjsc o kotrej chcemy, tzn przyjsc przed wszytskim i wyjsc przed pierwszym gosciem... a mi i tak to srednio sie usmiecha... jakie to beztroskie zycie bylo bez dziecka i jak tej beztroski czlowiek nie docenial...
premium nie, tymi zwykłymi byłam tak zniesmaczona że podziękowałam.. ale dla mnie nuby są najlepsze takie chłonne że szok! hmm no i po lovi które czekają w kolejce spróbuje te preminum wszytko wolę wypróbować, ale coś czuję że jak "skończę" me testowanie to zastanie mnie grudzień i koniec karmienia hahaha
nam karmienia w dzień wypadają o 7, 9:30, 12, 14:30, 17, 19:30 no i potem o 1 i 4 (choć czasem też o 23 jak mu się coś odwidzi) 6 w dzień i 2 w nocy czyli 8 max 9 ale teraz po tym ostatnim skoku coś mu się poprzestawiało i jemy pół godziny wcześniej, tyle samo karmień ale od 6:30 do 19 ehsss faceci.. aaa no by my się karmimy z żarłokiem co2.5h a nie co 3
a ja bym na twoim miejscu poszła na parepetówe a co, z małą i to wtedy jak będą inni goście, ostatecznie zawsze możecie wyjść wcześniej, albo położyć małą do drugiego pokoju, my wychodzimy z Patem do znajomych już prawie co week, wprawdzie do 21 max 22 ale jednak.. bo tak jak piszesz było beztrosko a teraz... więc żeby dziecko nam nie zamknęło towarzyskiego życia chodzimy z nim tyle że on od 19 śpi jak zabity gdziekolwiek by nie byłbudzi się tylko na karmienia więc jest nam łatwiej

Cytat:
Martucha , Ewa dzięki za odpowiedzi w sprawie pieluch
proszę
my teraz skończymy nowo zaczęte opakowanie 3 i wchodzimy w 4 bo już jedną sprawdziliśmy i jest "wygodniejsza..

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny widze u Was nowe zakupy co jakis czas, jak Wy to robicie??? zostawiacie dzieci z mężami, babciami, czy chodzicie na zakupy z malcami?????
ja chcialabym wyrwac sie na zakupy do reala a nie mam jak, przynajmniej tak mi sie wydaje, no moze Ola za mała jeszcze dzisiaj dopiero ma 3 tyg
na początku chodził tylko mąż, potem na większe chodziliśmy razem a Pat był u moich rodziców, teraz coraz częściej bierzemy go ze sobą no chyba że to mają być naprawdę duże zakupy np ostatnio na "ubranowiowe" na zimę go zostawiliśmy tyle że my mamy już prawei 3 mce

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:38
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:52   #2225
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
czasami wybywamy gdzieś na większe zakupy z TŻtem. Karmię małą, przewijam i zostawiam z babcią- w 3 godziny do następnego karmienia jakoś udaje nam się uwinąć.
Wczoraj byłam z małą u lekarza i w drodze powrotnej zaszłyśmy do pobliskiego centrum handlowego

Cytat:
Jeszcze zapomniałam się pochwalić że dostaliśmy becikowe a macierzyńskiego jak nie było tka nie ma
ja macierzyński- za część września i październik, dostałam dzisiaj
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Bajerancki królik
no ba. Jest naprawdę fajny- mięciutki (miziam nim małą po buzi- i chyba jej się to podoba), porządnie wykonany, można prać w pralce. No i w sumie chyba niezbyt drogi-10zł w rossmannie. Polecam

Dziś Tż wstawał do Asi w nocy. Ale jaka walka była, żeby go zmobilizować za każdym razem do wstania ... Czyli i tak się lepiej nie wyspałam.
no ale przynajmniej on też się nie wyspał i zobaczył trochę jak to jest wstawać do dziecka w nocy
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:02   #2226
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Pomidora, wygladałaś szałowo
nie doradzę nic w sprawach damsko męskich bo nie wiem jak to jst w związku tuż o narodzinach dziecka teoretycznie wg mnie powinno byc lepiej, szczęścia przecież przybyło, ale myślę, że taka zmiana odbija się nie tylko na nas, kobitach, ale na facetach również. Będzie na pewno dobrze Tymuś jak pięknie wystrojony na Fifka dżiny jeszcze za duże

Cytat:
naked no Filipek na moje oko chyba do Ciebie nie podobny???

wiem
Stary 2010-10-27, 11:08   #2227
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
my teraz skończymy nowo zaczęte opakowanie 3 i wchodzimy w 4 bo już jedną sprawdziliśmy i jest "wygodniejsza..
jejciuś już 4?? Mój Dominik nosi 4
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:11   #2228
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
jejciuś już 4?? Mój Dominik nosi 4
4 są od 7 kg a my mamy coś koło 6.. więc myślę żeby wykończyć 3 którr mamy zakupione w domu i dawać 4.. ale rozpiętości to one mają od 7 do 18
Stary 2010-10-27, 11:29   #2229
ninaad
Wtajemniczenie

zapisałam właśnie małą do pediatry na piątek. Pokażę tę zapryszczałą mordkę. Może to faktycznie tylko trądzik niemowlęcy, a może i nie- w każdym razie krostek jest coraz więcej. Niby część zbladła, ale pojawiły się nowe i wygląda to paskudnie. Wolę się upewnić, że nie ma się co przejmować. No i przy okazji podrzucę wyniki od kardiologa i neurologa.
Stary 2010-10-27, 11:29   #2230
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Kurcze aż się wierzyć nie chce, wy już na 3 i 4 niedługo, a my od miesiąca na jedynkach i narazie nie zapowiada się żebyśmy mieli na 2 przejść Mam jeszcze jedną pakę jedynek, więc może spróbuję 2 jak je skończymy

Mi mały wkońcu dał spać. Wprawdzie budził się co 3 godziny na mleczko, ale co tam... wcześniejsze 2 noce był nie do zniesienia, gadał sobie wypłuwał smoczka i darł się jak nikt wczas nie podał.... ale wczoraj około 12 zrobił mega kupeee i mu przeszło. Teraz spi jak anioł

Ja macierzyńskiego też jeszcze nie dostałam na konto, ale to pewnie lada dzień. Sama zaniosłam sobie dokumenty do ZUS więc nie byłam uzależniona od chęci/niechęci ksiegowych A becikowe mają mi przelać dziś, przynajmniej tak jest w decyzji

Super foteczki robicie, śliczności, też bym chciała takie umieć.... która mnie przeszkoli ??
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:30   #2231
ninaad
Wtajemniczenie

Czy wasze dzieciaki też tak przebierają czasami nóżkami jakby gdzieś chciały biec? Przy przewijaniu kopie mnie zawsze w cycki (chociaż chyba nie ze złości) No a wczoraj u lekarza tak przebierała nóżkami, że mieli problem, żeby zrobić jakieś sensownie wyglądające ekg
Stary 2010-10-27, 11:38   #2232
elenka1
Rozeznanie

gabisun to rzeczywiscie podobny rozkład dnia ola spala do pierwszego budzenia w łóżeczku, po czym wzielam ja do nas i usnelam, ale mialam zamiar wsadzic do łózeczka za to po drudim budzeniu znowu wyladowala w swoim łózeczku a tz powrócił do naszego łoża

fajnie ze Twój maz ma duzo zlecen, szybciej wybudujecie dom
moj tez rozkreca firme i narazie jego nie ma w domu i kasy tez nie ma ale jestem optymistka i wierze ze niedlugo to sie zmieni, ale moge go pochwalic za to jak bardzo sie stara i co wieczor kiedy jest mi smutno mowi ze robi to dla nas chociaz tyle

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:52   #2233
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Nina- fajne ciuszki, a grzechotke mamy taka sama. Maly ogolnie niespecjalnie jeszcze lubi grzechotki (ma 6tyg dzisiaj) A jak wasze dzieci?

U nas chyba przezywamy skok....
Nie wyrabiam juz, tylko na rączki i koniec i jesc co 1,5h najlepiej...

no i wszechobecny ryk, ktory cudowmym zbiegiem okolicznosci przechodzi na rączkach... ech..
garba sie dorobie niedlugo
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:53   #2234
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A ja ostatnio jestem u rodzicow. Troszke sobie odpoczywam, bo mama mi duzo pomaga.
Ostatnio mam troszke dola jak patrze na swoje cialo. Wielki brzuch, wogole gruba jestem ;( Ma moze ktoras z was jakis pas ciazowy lub cos innego sciskajacego? Nic sie na mnie nie miesci sprzed ciazy ;( co najgorsze nawet w butach mi ciasno ;(

Zuziczka- moj zaczyna 7 tydz i grzechotki lubi. Nawet umie lapac do raczki i nia troszke pokrecic (chociaz pewnie nie wie jeszcze co to). Ale za to ciezko mi go nauczyc lezenia na brzuszku ;( Caly czas teraz po malu go klade aby sie przyzwyczail.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:56
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:02   #2235
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
zapisałam właśnie małą do pediatry na piątek. Pokażę tę zapryszczałą mordkę. Może to faktycznie tylko trądzik niemowlęcy, a może i nie- w każdym razie krostek jest coraz więcej. Niby część zbladła, ale pojawiły się nowe i wygląda to paskudnie. Wolę się upewnić, że nie ma się co przejmować. No i przy okazji podrzucę wyniki od kardiologa i neurologa.
Nina- u nas tez masakra z krostkami. Rzucily sie Olkowi na twarz i glowe i szyje w kilka dni Wypryszczylo go jak nie wiem, nawet uszy Boje sie, ze to skaza. Dzis idziemy do pediatry. I tez bede prosic o skierowanie do neurologa przed szczepieniami. Lepiej miec pewnosc, w koncu Olek to wczesniak.

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Kurcze aż się wierzyć nie chce, wy już na 3 i 4 niedługo, a my od miesiąca na jedynkach i narazie nie zapowiada się żebyśmy mieli na 2 przejść Mam jeszcze jedną pakę jedynek, więc może spróbuję 2 jak je skończymy
U nas tez ciagle jedynki, a mamy juz 6tygodni I jeszcze jedna wielka paka zostala.
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:03   #2236
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Nina- fajne ciuszki, a grzechotke mamy taka sama. Maly ogolnie niespecjalnie jeszcze lubi grzechotki (ma 6tyg dzisiaj) A jak wasze dzieci?
młoda ma 5,5 tygodnia. Póki co sama się jeszcze nie bawi, ale ja jej na razie tylko przesuwam przed oczami, grzechoczę raz przy jednym, raz przy drugim uszku- wodzi wzrokiem, przekręca główkę albo robi wielkie oczy

no i wszechobecny ryk, ktory cudowmym zbiegiem okolicznosci przechodzi na rączkach... ech..
skąd ja to znam Póki co staram się nie dawać i nie nosić jej całymi dniami na rękach No i udało mi się ją chyba odzwyczaić od karmienia co 1,5 godziny- trochę było ryku, ale jest ok- teraz jada co ok. 3 godziny
Stary 2010-10-27, 12:06   #2237
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
A my dostalismy na piatek zaproszenie na parapetówke... i nie wiem co robic. Gospodyni powiedziala, że ze wzgledu na Nadie mamy fora i mozemy przyjsc i wyjsc o kotrej chcemy, tzn przyjsc przed wszytskim i wyjsc przed pierwszym gosciem... a mi i tak to srednio sie usmiecha... jakie to beztroskie zycie bylo bez dziecka i jak tej beztroski czlowiek nie docenial...
Nio teraz człowiek to doecnia ale po fakcie ALe z dzidziusiem idzicie, na pewno znajdzie się ktoś do bawienia i będziesz miała wolne rece)

Pomidora - piękna mamuska z ciebie sukienka ekstra na TObie leży, wywglądasz szalowo- zazdraszczam
a Tżtem się nie martw, chyba każda ma jakieś "ale" teraz... Mój na mnie się obraża bo nie chce sexu był raz od porodu i jakoś nie mam ochoty na jeszcze...
ale tak ogólnie jest ok

Cytat:
Napisane przez agata81 Pokaż wiadomość
Bardzo chciałam karmic piersią. Z Kubusiem mi nie wyszlo chociaż tez chciałam, ale nie miałam sily i cierpliwości walczyć i po 2 tyg. dostał butle i nie powiem bo byłam bardzo zadowolona. Teraz też bardzo chcę , ale ''zajechać'' sie nie dam i i wprowadziłam juz butle na razie 1-2 razy dziennie, ale jest lepiej
.
Masz racje, Mamusi musi być szcześliwa dla swoich dzieci!!
Powodzenia życze i nie przejmuj się, że dajesz butle, ja tak robie. Daje butle z moim mleczkiem i Milenka spokojniesza jest i ja szczesliwsza

Cytat:
dziewczyna
Też tak macie ,że bardziej kochacie swoje dzieci rano niż wieczorem ja mam jej już czasem wieczorem dość i wtedy tż ją nosi, a rano jak wita mnie usmiechem to kocham ją na nowo z nową siłą i energią do zajmowania się nią
Mam dokladnie tak samo jak juz zaczyna sie wieczorna kolka to bym Milenke za okno wyrzuciła ehehhe

Cytat:
Ja nie wiem,, ale z moją to do rzadnego sklepu nie moge wejśc bo zaraz się budzi i zaczyna strasznie płakać, że musze wyjść.
Duze zakupy jak robimy to wozimy Niunie do tesciow

Cytat:

Przerabialam to, ale wiedz, że bedzie lepiej
Stary 2010-10-27, 12:09   #2238
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Nina- u nas tez masakra z krostkami. Rzucily sie Olkowi na twarz i glowe i szyje w kilka dni Wypryszczylo go jak nie wiem, nawet uszy Boje sie, ze to skaza. Dzis idziemy do pediatry. I tez bede prosic o skierowanie do neurologa przed szczepieniami. Lepiej miec pewnosc, w koncu Olek to wczesniak.
masz rację, lepiej sprawdzić My dostałyśmy w szpitalu zalecenie, żeby iść na konsultację do neurlologa- ze względu na tę waskulopatię czy inne tałatajstwo

U nas tez ciagle jedynki, a mamy juz 6tygodni I jeszcze jedna wielka paka zostala.
no ale Olek malutki się chyba urodził z tego co pamiętam. Ola jeszcze nie ma 6 tygodni, ale z 2 wyrasta już. Zdecydowanie lepiej sprawdzają się 3
Stary 2010-10-27, 12:12   #2239
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

U mnie masakara, mała od wczoraj nie może zrobić kupki. Lulam, noszę, głaszczę, masuję, rowerek robię itd. nic nie pomaga

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Klarissa, my się nie lulamy. Kładę po jedzeniu i odbiciu Małego do łóżeczka i sam zasypia. Także chociaż to mam z głowy
Przepiękne zdjęcia! Ty to masz talent kobieto!
Moja to taki przytulas, bez wiszenia na mamusi nie zaśnie...

Cytat:
Czy jak Wasze maluszki mają czkawkę to dajecie im cyca? Czy czekacie aż sama ustąpi?
Moja ma czkawkę po jedzeniu, więc czekam aż jej minie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
wrzucam fotki Martyska- dzisiaj moja Królewna skończyła 2 miesiące
Bardzo fajne foteczki.
Gratulacje z okazji 2 miesięcy, my dzisiaj kończymy miesiąc.

Cytat:
Widzę, że udane zakupki

Cytat:
Klarissa mała to normalnie skóra zdarta z ciebie! śliczna dziewczynka, wiadomo po kim ma urodę a co dolewacie do wody, że taka biała?
Mnie się wydaje, że ona jest do tż-ta podobna... a w wodzie jest Emolium, dlatego taka biała.

Cytat:
Taaak

Cytat:
Do małych sklepów chodzę z dzieckiem, a do marketów lub centrów handlowych sama - wieczorami po kąpieli i karmieniu, tzn. do tej pory byłam aż 3 razy a po osiedlu to się szwendam codziennie.
Stary 2010-10-27, 12:18   #2240
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziękujemy Wam z gratulację

Mały śpi ja pozwoliłam sobie na forum

Od wczoraj szkrab je prawi co 3 h więc jest nieźle Jak tak będzie to super.

Na początku chciał jeść częściej a ja dawałam mu na każde żądanie ale mu się często ulewało i stwierdziłam że się przejada i go trochę przetrzymałam i teraz się normujemy

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

Czy jak Wasze maluszki mają czkawkę to dajecie im cyca? Czy czekacie aż sama ustąpi?
A moje maleństwo dziś zwymiotowało Tak mi go było strasznie szkoda... Tż miał całą szyję i plecy w mlecznych wymiocinach

Jutro jedziemy na cały dzień do babci! Życzcie mi powodzenia, bo nie wiem jak to się skończy
Ja daję jak mały ma czkawkę kilka pociągnięć i mu przechodzi i wtedy odstawiam .

Cytat:
Cześć dziewczyny

Jestem, żyję, ale nie mam nastroju do pisania. Tymek coraz fajniejszy i zakochany w macie edukacyjnej Natomiast miedzy mną i mężem jakoś tak średnio na jeża, nawet ostatnio kiepsko bym powiedziała. Martwi mnie to, ale jestem za bardzo zmęczona, żeby rozmawiać, zastanawiać się itd. Są dni, kiedy ciagle mam problemy z odnalezieniem się w tym wszystkim

Pomi hmm ciężko mi coś powiedzieć Ja z mim Tz muszę też porozmawiać Tzn wszytko jest ok ale ja się obawiam że to minie Ja czuję się ogólnie dobrze ale mam momenty że staję przed lustrem i wyję bez powodu Mam nadzieję że to nie deprecha tylko moje hormony w końcu jestem 5 dni po porodzie...
Dlatego też chcę z nim porozmawiać żeby mnie wspierał tzn był ze mną tak psychicznie....
Dziś jeszcze jest w rozjazdach tzn załatwi wszystkie formalność z Frankiem Dostał od mojej gin 14 dni opieki więc posiedzi z nami w domku z czego się bardzo cieszę

A teraz biorę się za tego *******niętego psa sąsiadów dałam im dwa miesiące Pies od wczoraj szczeka i wyje oczywiście od strony sypialni Franka Dziś się mawiam z dzielnicowym i zakładam sprawę Nie będę już chodzić i prosić się debili żeby coś z nim zrobili bo dzieci , bo przeszkadza a oni się gapią i śmieją ...
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:45   #2241
falbala
Raczkowanie

hej a my wrócilismy od moich rodziców, bylismy u nich 4 dni i było super )) gorzej tylko z powrotem do wawy ale cóz uwielbiam jezdzic przez kujawsko-pomorskie wrrrrrrr!!

ostatnio jak bylismy u pediatry kazala odchudzac wiktora i zmienc mu mleko na bebilon i ... okazało sie ze mały ma na nie uczulenie, jadł 2 razy i dwa razy juz podczas jedzenia dostawał okropnej czerwonej wysypki na buzce, która ok godziny po jedzeniu znikala! Wiec wrócilismy z powrotem do Nan i jest gites ) poprostu dajemy młodemu jesc co 3 h i kwadrans i bedziemy starali sie stopniowo wydłuzac ten czas.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

AAA a propos GRIPE WATER dalam ciotce która pracuje w laboratorium do sprawdzenia i zawartość alko 0% !! wiec Wiktor bedzie to dostawał na kolki i łatwą kupke, bo faktycznie robi 1 na 1-2 doby, ale za to duza i zupelnie sie przy tym nie meczy, do tego kupka konsystencji jajecznicy
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:47   #2242
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
my wychodzimy z Patem do znajomych już prawie co week, wprawdzie do 21 max 22 ale jednak..
A jak wtedy z kąpielą? Ja boję się zostawać tak długo, że Asia się rozreguluje i nie będzie spać.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
nie doradzę nic w sprawach damsko męskich bo nie wiem jak to jst w związku tuż o narodzinach dziecka teoretycznie wg mnie powinno byc lepiej, szczęścia przecież przybyło, ale myślę, że taka zmiana odbija się nie tylko na nas, kobitach, ale na facetach również.
U nas właśnie jest lepiej Problemy są jak były, ale zbliżyliśmy się do siebie dzięki Asi. Chociaż czasem muszę go prosić żeby się nią zajął i wtedy mam ochotę go

Cytat:
Asia dziś kończy 2 miesiące i od kilku tygodni lubi grzechotkę Muszę jej pomagać złapać ale trochę sobie pomacha, lubi jak ja jej macham przed buźką

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
U mnie masakara, mała od wczoraj nie może zrobić kupki. Lulam, noszę, głaszczę, masuję, rowerek robię itd. nic nie pomaga

Współczuję U nas właśnie pojawiła się trzecia kupa dziś A zazwyczaj jest tylko jedna na dobę

Gratulacje z okazji 2 miesięcy, my dzisiaj kończymy miesiąc.
A my dwa Widzę równo o miesiąc moja córcia starsza
Stary 2010-10-27, 12:58   #2243
falbala
Raczkowanie

pytanie do mszu i ray zalatwialyscie juz w wawie becikowe? bo nie wiem czy formularz mam brac od nich jakis specjalny czy wystarczy jak mi gin wypisze na swoim? bo chciałam isc w koncu na wizyte i tak cholerka minęło juz 7 tyg i musze to w koncu zaltwic a tata ma wpasc do nas na pare dni wiec posiedzi z mlodym a ja sobie wszystko pozałatwiam W KONCU !

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Co do zachowania tż po narodzinach młodego.. musze stwierdzic, że normalnie mu odbilo!! Jak tylko wraca z pracy to zaraz sie nim zajmuje, karmi, zmienia pieluszki, pluska w wanience, gada do niego, opowiada rózne rzeczy a młody w tacie zakochany jak tz ma wolne, to sie zamieniamy i on ma nocke z młodym a ja kimam w drugim pokoju, wiec chociaz raz na pare dni sie wyspie. Nie wyobrazam sobie, że tylko ja miałabym sie nim zajmowac.. Zwłaszcza ze decyzja o tym, ze chcemy małego i produkcja była wspólna

A jesli chodzi o relacje tż - ja to tez nie mam co marudzic owszem mamy zdecydowanie za mało czasu dla siebie, do znajomych nie chodzimy bo nawet nie mamy jak, tz pracuje na 3 zmiany ( ale jak jest w domu, to zawsze usłysze jakis komplement, dostane kissa, przytuli mnie i mówi, że bardzo nas kocha
Co do sexu, to niestety był raptem 3 razy po porodzie ale to bardziej ze zmeczenia.. i bylo całkiem fajnie, nie liczac nasłuchiwania czy młody nie zacznie wyc hihihi

jedyne co bym chciała zmienic, to zebysmy mieli wiecej czasu dla siebie ale niestety do pracy chodzic trzeba bo kasa potrzebna, co prawda moi rodzice na bardzo pomagaja, takze bede mogła siedziec z młodym w domu 1,5 roku i nie martwic sie ze macierzynskiego juz nie mam ale za to tz bedzie w robocie
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:42   #2244
ycnan
Zadomowienie

Dziękuję szanownym paniom za pozytywne opinie o moich zdjęciochach

Pomidora, super wyglądałaś na weselu, a Tymek - przystojniak
Z mężem na pewno się niebawem ułoży. W końcu dzieciątko coraz starsze i życie z nim jest coraz łatwiejsze

gabisun, ja tam mojego Boryska kocham najmocniej w nocy ...bo (zazwyczaj) szybko usypia

mszu, rok temu dostali zdjęcie w ramce, ale nie dziecka, tylko z naszego slubu, bo straaasznie o nie truli
A czemuż to nie chcesz wyjść z domu? ...Rozleniwiłaś się

aaneczka1984, współczuję nocki
A zdjęcia najlepiej obrabiać w fotoszopie , ale znajdziesz też w internecie darmowe programy ze sporymi możliwościami

elenka1, moja parówka też nie raczy nic sprzątnąć, bo zmęczony i "nie ma kiedy" (ale do komputera to ma kiedy siąść ) i w domu jest przez to syf, bo ja zazwyczaj nie mam czasu.
Co do wychodzenia do sklepu, to ja też mam z tym problem. W małych sklepach - ok, ale do takiego lidla np nie da się wjechać wózkiem, bo są te dziwne bramki. Zresztą, wolno wjeżdżać gondolą do tesco? Zawsze widywałam ludzi z dziećmi w nosidełkach, ale w gondoli...

bordowa, przynajmniej ruszył zadek w nocy i wie jakie to fajne jest

czita18, super, że choć dziś już więcej spałaś
Cytat:
Czy wasze dzieciaki też tak przebierają czasami nóżkami jakby gdzieś chciały biec?
Też Zwłaszcza, jak mu się siku chce na przewijaku

Jeśli chodzi o zmianę zachowania TŻ po narodzinach dziecka, to u mojego nic takiego nie zauważyłam. Wręcz przeciwnie - nic się nie zmienił. Dalej siedzi przed komputerem, chodzi spać, kiedy mu pasuje i w zasadzie, gdyby nie to, ze to on kąpie małego i czasem bierze go na ręce, to w jego życiu nic by się nie zmieniło... Cwaniak jeden... Aha, miał przebierać małego jak odpadnie kikut, ale jak kiedyś synek zabrudził pieluchę będąc u taty na rękach, to ten jak poczuł smrodek to od razu zbladł i mi dziecko oddał... W dodatku moje mleko na ubraniach/ściereczkach/ręcznikach też mu śmierdzi. Aż dziwne, że się jeszcze przytulać chce.

...
Kurna, moje dziecię próbowało zasnąć od godziny (walczył ze smokiem ) i co? Usnął... dokładnie wtedy, kiedy miał jeść I zrozum tu takiego... Ma 20 minut opóźnienia już, ale budzić nie będę, bo nie spał od 7:30. Zresztą, coś mi się dziś przesunął o prawie godzinę, więc akurat się wyrównają pory karmienia
BTW, w weekend przestawiamy zegarki do tyłu, więc godziny karmienia się zmienią Trzeba będzie się wysilić i "przestawić" dziecko.

---------------------------
Kurna nr 2
Borysina moja nadal ma krostki na klatce, i na buźce... Od czwartku unikałam nabiału... w zasadzie to jadłam sam chleb, flipsy i piłam herbatkę. I może odrobinę zjaśniały, ale nadal są, i wyglądają brzydko. W dodatku, teraz mu się policzki świecą :/ Zastanawiam się, czy to czasem nie będzie uczulenie na psa, bo wszystko inne, co może go uczulać już dawno odstawione...
A, no i jeszcze czoło mu się łuszczy. Ma ciemieniuchę na brwiach i na czole w zasadzie też (ma porośnięte takim meszkiem), więc smaruję oliwką i zdrapuję, ale wczoraj zapomniałam posmarować i dziś rano się przeraziłam, jak własne dziecko zobaczyłam. Straaasznie wysuszona skórę ma na czole...

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-10-27 o 13:48
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:52   #2245
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny długo cierpiałyscie na zaparcia???? bo ja umieram na kibelku tragedia ból niesamowity a od porodu minęły 3 tyg a ja dopiero 4 raz dzisiaj usiadłam na kibelku
elenka1 ja wogóle nie wiem co to są zaparcia w ciąży i po porodzie. Kupę zrobilam zaraz po wyjściu ze szpitala bo na tym szitalnym jedzeniu to długo sie zbierało coś na wydalenie. I do dnia dzisiejszego wszystko normalnie funkcjonuje jeśli chodzi o te twarde i miękkie sprawy.

Dziś natomiast mój mały zrobił pierwszą kupkę tak po moim mleku.

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo dziś na 17 idę na zdjęcie szwów. doskwiera to cholerstwo i mam nadzieję, że nie będe bardzo ciepiała przy ich zdejmowaniu.

A teraz póki mały spi ide wstawic obiadek do parowaru bo wkońcu jeśc trzeba
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:56   #2246
malwina1204
Rozeznanie

ninaad świetne zakupy
Pomi świetnie wyglądasz , synuś śliuczny
naked21 świetnie wyglądacie

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:04   #2247
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

...
Kurna, moje dziecię próbowało zasnąć od godziny (walczył ze smokiem ) i co? Usnął... dokładnie wtedy, kiedy miał jeść I zrozum tu takiego... Ma 20 minut opóźnienia już, ale budzić nie będę, bo nie spał od 7:30. Zresztą, coś mi się dziś przesunął o prawie godzinę, więc akurat się wyrównają pory karmienia
BTW, w weekend przestawiamy zegarki do tyłu, więc godziny karmienia się zmienią Trzeba będzie się wysilić i "przestawić" dziecko.

---------------------------
Kurna nr 2
Borysina moja nadal ma krostki na klatce, i na buźce... Od czwartku unikałam nabiału... w zasadzie to jadłam sam chleb, flipsy i piłam herbatkę. I może odrobinę zjaśniały, ale nadal są, i wyglądają brzydko. W dodatku, teraz mu się policzki świecą :/ Zastanawiam się, czy to czasem nie będzie uczulenie na psa, bo wszystko inne, co może go uczulać już dawno odstawione...
A, no i jeszcze czoło mu się łuszczy. Ma ciemieniuchę na brwiach i na czole w zasadzie też (ma porośnięte takim meszkiem), więc smaruję oliwką i zdrapuję, ale wczoraj zapomniałam posmarować i dziś rano się przeraziłam, jak własne dziecko zobaczyłam. Straaasznie wysuszona skórę ma na czole...
Haha chyba możemy podać sobie ręce
Ad.kurna1
Mój się wił od godziny w kołysce, marudził, wypluwał smoka a ja chciałam go przeciągnąć do 14 na jedzonko. Ja przed chwilą umyłam głowę, wzięłam suszarkę, wysuszyłam włosy, patrze a zaraza śpi jak zabita.... suszarka go dobiła.... a chciałam po karmieniu na spacerek trochę wyjść póki słońce świeci.....
Ad.kurna2
My dopiero co zwalczyliśmy ciemieniuchę na brwiach Zostały jeszcze jakieś resztki, ale to już nic w porównaniu z tym co było. Do tego mamy jakies kurna białe krostki na buzi....grrrr
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:04   #2248
rptrbj1978
Rozeznanie

hej jestem z mam listopadowych mam pytanie te 14 dni dla taty nalezy sie tylko po esarce czy tez po sn?

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:28   #2249
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Pamiętacie mnie jeszcze?

Miałam się wcześniej odezwać, ale znowu wylądowaliśmy w szpitalu.
Pascal wymiotował, bo trudno to nazwać inaczej. Schudł, zamiast przybrać, no i ta cholerna żółtaczka znowu się nasiliła. Musiał być nawodniony, więc był parę dni w szpitalu pod kroplówką, a ja razem z nim.
Wczoraj dopiero w południe wyszliśmy i wieczorem pożegnaliśmy moją mamę, która poleciała do Polski.
A więc od dziś jesteśmy sami.
Dziś już była moja położna. Zważyła Pascala - on nie przybiera. Nie chudnie już, ale nie przybiera. Nie jest dobrze. Obliczyła, że on powinien już ważyć 2950g, a waży 2650g.
No i nadal nie utrzymuje prawidłowej temperatury ciała. Właściwie prawidłową temperaturę ma tylko gdy leży na mnie opatulony kocem i kołdrą.
Gdy leży sam - zawinięty w gruby kocyk, przykryty pierzynką - jest zimny jak sopel.

W piątek znowu jedziemy do kontroli.

Postaram się poczytać, no i pisać cześciej.
Stary 2010-10-27, 14:32   #2250
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamuśki

My właśnie wróciłyśmy ze spacerku.
Muszę się przyznać, że poprostu kocham swoje dziecko za poranne spanie, codziennie wstajemy między 10 a 11 a że ja zawsze byłam strasznym śpiochem to ogromnie cieszę się, że i teraz mogę się wyspać.
Mała po porannym karmieniu, które wypada w okolicach 6-7 godziny, ma ok godziny aktywności i idzie spać znowu do właśnie ok. 10-11 a ja z nią. Później moja kąpiel, śniadanie, karmienie (w różnych kolejnościach) i ubieramy się i spacerek. I już 14-ta.
Teraz po spacerku mała śpi a ja kawka i wizaż, a za godzinę mąż z pracy wróci i stęskniony zajmie się córcią ja przygotuję obiad (tzn odsmażę pierogi które na spacerze kupiłam w pierogarni) i jakoś dzień śmignie.
Szybko mijają mi te dni macierzyńskiego. Oby jak najdłużej mała pozostała grzeczna i niepłacząca

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Szczęsliwa, piękne te kiecki dla Małej, pochwal się też tą dla siebie
Moja kiecka u krawca (małe przeróbki), odbiór za tydzień, ale pokaże się chyba dopiero po chrzcie bo muszę kilka kilo do niej schudnąć

Cytat:
Jestem, żyję, ale nie mam nastroju do pisania. Tymek coraz fajniejszy i zakochany w macie edukacyjnej Natomiast miedzy mną i mężem jakoś tak średnio na jeża, nawet ostatnio kiepsko bym powiedziała.
Świetna sukienka, i taka "sprytna" na okres po ciąży
A z mężem się ułoży, niestety trudno dbać o siebie (tzn. małżeństwo)w tym okresie. Każdy jest zmęczony, no i brak jest czasu spędzanie czasu we dwoje, bo dziecko nawet jeśli grzeczne to wymaga ciągłej uwagi. A jak śpi to jest tysiąc innych rzeczy do zrobienia np. pranie, prasowanie, obiad, sprzątanie. Trudno dbać o związek i nic się nie chce- tak sobie myślę, że i ja muszę się do tego bania przyłożyć

Cytat:
Aż wczoraj zaszłyśmy po lekarzach do kilku sklepów i kupiłam kilka ciuszków i grzechotkę dla małej (że była taką grzeczną pacjentką)
Mamy taką samą grzechotkę tylko wersję z różową owieczką
Fajna kiecuszka.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Szczęśliwa, super te wszystkie ubranka. A to do kościoła nawet nie drogie
podałam małemu z butelki... i strasznie mi się spodobało Wprawdzie nie było tego wiele (70ml) i Borysek possał potem cycka, ale tylko 2 minuty i zaraz się zbączył Kurcze, niedobra ze mnie matka...
Dzięki -tanie bo używane, ale na wierzch by sie nadawało.

A co się dziwisz, że karmienie butlą się podoba- szybko jest
Ja karmię za każdym razem 2 piersiami- bo pokarmu mało i za każdym razem przygotowuję i podaję jeszcze Bebiko 1- to łącznie z przebieraniem schodzi ok 45-60 minut. I też sobie myślę, że karmienie samą butlą byłoby o wiele szybsze i łatwiejsze.

Cytat:
[

i kupiłam wkładki z nuk dla mnie tragedia.... przeciekam, co karmienie muszę brać nowe a jak się zbliża kolejne to już jestem mokra, nawet shit z belli nie był taki awaryjny... jeszcze muszę stestować lovi z wkładem żelowym, ale póki co bezkonkurencyjne są z nuby a testowałam chyba wszystkie bo nuby nuk avent belle babyono rossmam conopol baby jonson..
Ja kupiłam ostatnio Penaten- super dla mnie ale cena niestety 19 zł za 30 sztuk- nie do przyjęcia, ale kupiłam przypadkiem w aptece nie pytając o cenę Są fajne bo grube, chłonne i nie zmieniają kształtu, ale nie wiem czy sprawdzą się przy dużych piersiach, bo są dosyć małe.

Cytat:
Do sklepów (marketów) małej nie bierzemy, teraz okres gryp itp. lepiej odpuścić.
Chodzimy na zakupy na zmianę, jedno z dzieckiem drugie na mieście. Ale w przyszłym tygodniu musimy się wybrać na duże zakupy ciuchowe- zimowe i wtedy z małą zostaną moi rodzice, już prosiłam ich o przyjazd- 3-4 godziny powinno wystarczyć.

Cytat:
Czy wasze dzieciaki też tak przebierają czasami nóżkami jakby gdzieś chciały biec?
Moja non stop, czy leży boczkiem czy na plecach, nogi w ciągłym ruchu.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości