Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 10:38   #4621
olajka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Uciekam posprzątać jestem śpiąca, ale ju nie usnę. Ja nie wiem czy wyjmują u mnie w szpitalu ta mate z rożka, bo chce ją kupić nawet jak wyjdziemy ze szpitala, chwalona jest, nawet przez położne.
W tym tygodniu leci mi 38 t.c. nieźle. Wszystko się pospieszyło. Muszę zakupić pare rzeczy jeszcze i się spakować, TŻ mnie często pyta ostatnio kiedy ja się w końcu spakuje do tego szpitala A ja mu na to, że spokojnie, zdąże..
Miłego Dnia Kobity

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:44   #4622
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
andziat Mój nie ma żadnych przyjaciółek damskich, ani ja nie mam przyjaciółek męskich ma kolegów, ale też jak złapałam go na tym że z jednym za dużo gadał, to awantura byla i się skończyło, chłopy jak chłopy też lubią pogadać o swoim związku z drugim chłopem. Źle wpływa na związek jak facet się tak żali drugiemu, a co dopiero kobiecie!!! Baby są zawistne i potrafia takie rzeczy wykorzystać potem przeciwko tej osobie. Trzeba ukrócić takie rozmowy moim zdaniem De..

Artystka cuś jest chyba na rzeczy
Heh ja jeszcze mam dzisiaj cala chate do wysprzatania, urodze jak skonczea moze to kolka nerkowa mi nawraca-normalnie od rana mam tak

Dzisiaj postanowilam ze jak skoncze sprzatac to w kaciku dziecka namaluje misie i gwiazdki i kurcze zrobie to chociazby nie wiem cowtedy naprawde wszystko bede miala zrobione i gotowe

Przyjazn mesko damska nie istnieje,bo czesto jest tak ze ktoras ze stron ulega fascynacji...
Stary 2010-10-27, 10:47   #4623
melabn
Wtajemniczenie

przyjazn damsko meska wg mnie nie ma czegos takiego i prowadzi to do romansu
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:47   #4624
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Ja jak tylko się położę na prawym boku i czuje kopniaki małej to od razu zmieniam pozycje żeby a nóż widelec krzywdy nie zrobić
Ciekawe jak tam Sereniti. Godzina "0" wybiła.

Anecka- ja nie rozumiem takiego zachowania. Skoro podjęli się zadania mieć rodzinę to niech zajmują się nami i naszymi dziećmi a nie latają na każde skinienie mamusi czy tez siostry. Teraz to my mamy być ich numerem 1!!!!
O taaaak my powinnysmy yc numerem jeden i to szczegolnie teraz. Moj ojciec kiedys z tz rozmawial o tym bo pare miechow temu ostro sie poklocilismy wlasnie o jego rodzine.. heh

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Hej

ja od kilku dni mam dziwne sny
mam dziecko ale nie jest to dziecko TŻ

dziś dziecko miałam z koleżanką i się zastanawiałam jak ją z tego biznesu wykręcić by było tylko moje haha
a do TŻ mówiłam że czuje wielki żal że to nie jego

-------------------------------

Moja teściowa też mnie zdenerwowała
dzwoniłam do niej dwa dni po wizycie i powiedziałam że muszę leżeć
do tej pory nawet nie zadzwoniła

wie że nie mogę nic robić a tu nawet telefonu z pytanie czy w czymś pomóc..

tzn. dzwoniła do TŻ i go opier...liła że nie chce siostrze auta znaleźć które mogła by kupić!
nerwy mnie poniosły bo TŻ pracuje po 11 godzin dizenie a dochodziło do 15!! jak mówiłam to teściowej to ona zachwycona że taki pracuś
ale o mnie nie pomyślała że mogę potrzebować pomocy i jestem całe dnie sama

a teraz jak siostrunia potrzebuje to go zjechała że nie ma czasu poszukać jej auta! a ona biedna musi jeździć starym
Jakie sny

No i te tesciowe.. nie bede nic pisac bo po prostu szkoda slow na to

Cytat:

[/COLOR]Fajnie, że znacie wage swoich dzieci, nie to co ja martwie się że może zbyt mało ważyć moje dziecię
Ja tez nie wiem a juz koncowka.. w 26 tyg. wazylo jakies 800gram i tylko tyle co mi wiadomo

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Dopiero teraz dołączam się do waszego wątku. Ja mam termin na 22 grudnia -lekarz mówił, że na 100% będzie dziewczynka, więc wybraliśmy imię Wiktoria.
Mam nadzieję, że na tym wątku będę częstym gościem.
Pozdrawiam
Hej tez mielismy nadac imie Wiktoria

Bedziesz gosciem ale juz chyba na odchowalni a tutaj musisz zagladac co godzine najlepiej

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Monika 85 witaj
Olajka jejus jak fajnie ja tak dawno nigdzie nie byłam, koszmar

a tu cos na rozweselenie:
http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...279801335.html

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
HEJ
okropne samopoczucie mam!! napisze tylko teraz i pomilcze troche bo az mnie kreci w srodku od wczoraj z nerwow!!
jestem dodatkowo przemeczona a nie mam tak naprawde czym bo nic nie robie!!! i to jest bol
apropo bolu - okropnie dokucza mi kregoslup krzyzowy i ogonowy (mam poza obciazeniem Grzesia ocierajace sie kregi o siebie :/ i mala dyskopatie) ;(

nie nie nie - nie po miesiącu a do miesiąca ciesze sie ze podostawalyscie - otworzylyscie juz je? macalyscie? miekkie nie
Jak mas zdyskopatie to sie musisz naprawde oszczedzac, nie schylac i nie dzwigac a Twoj mały chodzi czy nie?
3maj się!

Spadam do biedry, jak beda jakies promocje to napisze ofkorz

melabn, a ja sie nie zgodze, mam przyjaciela z ktorym nic a nic mnie nie laczy procz przyjazni, rozmawiamy o wszystkim i nie jest gejem :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-27 o 10:48
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:50   #4625
_paulinka2
Wtajemniczenie

Beata mi ta stronka chodzi b,dobrze tfu tfu chyba że dużo ludzi akurat ogląda to co ja, to wtedy wolno się buforuję. Ale kiedyś oglądałam na tej stronie

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠/

tylko, że tam z opóźnieniem są wgrywane nowe odcinki.

Anecka
ja mam to samo z ruchami, na początku ok jak trochę pokopię, ale jak ona potrafi 2 godziny tak mnie bić ? boliiiii wtedy

Aliszcze, ale Ci ludzie to bezmyślni są brak słów

SERENITI trzymaj się dzielnie

De

olajka moja to chyba nie ma tam w ogóle miejsca tak się rozpycha

gimikis współczuję nerwów spróbuj zająć myśli czymś innym

apolonia sny the best

andziat
to teraz uważaj na siebie ja mam te wszystkie objawy oprócz puchnięcia, no może delikatnie kostki, bo czuję jak mi po jakimś czasie skarpetka zaczna uwierać ooo i dobrze, że mi przypomniałaś o torbie do szpitala... ja też spakuję

Karolina uśmiałam się... jeszcze pół roku ? jeju oo co do długów to tak mnie tżta tata wk**wia ciagle nie ma kasy, no ciągle, żeby oddać tzowi zaległe 800 zł !! i miało być pod koniec października a on teraz napisał że jednak za jakies 2-3 tygodnie. Jestem wściekła, bierze za roboty po 20 tys, a dla syna nie ma... jeszcze do niego z tekstem że go za 2-3 tygodnie poratuje. Jakie poratuje??? Zapłaci za to, na co tż zapracował... Wrrr... Normalnie gotuję się jak o tym myśle :/

moniak witaj gratulację

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:51   #4626
melabn
Wtajemniczenie

Anecka ja zartowalam ,ale fakt faktem ,ze moj maz przyjaciolek nie ma i miec nie bedzie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:55   #4627
andziat
Zakorzenienie

pelnia1980
chodzi o to, że lepiej jakbym jeszcze nie jechała skończyłam 36 tc lekarka mi wczoraj powiedziała, że coś się może już zaczyna dziać, wstepnie mam cc zaplanowane między 16 a 18 listopada ale moge do tego czasu nie dotrwać, cc z powodu odklejającej się siatkówki i ułożenia miednicowego dzidzi.
Stąd moje pytanie czy jak odejdzie czop nawet przed ustalonym terminem to mam jechać od razu do szpitala?

pieluszki super mięciutki ale takie maciupeńkie, że aż mi sie łezka zakręciła
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:56   #4628
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was Dziewczyny GRATULUJE WSZYSTKIM KTÓRE URODZIŁY JUŻ SWOJE MALUCHY
Ja spędziłam 5 dni w szpitalu. Robili mi badania, i wyszlo na usg skąd ten ból w dole pleców..jest to ucisk na lewą nerkę. Nie wiem czemu jest powiększona, bo ta prawa jest mniejsza. Nie mogli mi nic za bradzo poradzić na ten ból, dostałam dwa razy no-spe w zastrzyku i raz tabletkę Paracetamolu, i tylko ona tak naprawde mi pomogła. W jedną noc w szpitalu miałam ból przeokropny, że aż na wymioty mnie przez to ciągnęło i miałam dreszcze, aż mnie położna okrywała, mówie Wam nie życze nikomu takiego bólu! Obliczono mi, że jestem w 37 t.c. jednak. Napatrzyłam się znowu jak dziewczyny nie mogą urodzić i leżą po terminach, chodzą po schodach i biorą ciepłe prysznice żeby ruszyło ich na rodzenie. I niektóre się czują zrezygnowane.
O kurcze ale dobrze ze juz jestes w domku ...

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
Kurde codziennie staram się Was nadrobić i dzis wresszcie mi sie udało- ale produkujecie naprawde sporo!

Oczywiście gratulacje dla nowych mam - porody sie na dobre rozkreciły widze!

Ja czuje sie w miarę - chociaż coraz więcej mi doskwiera - jakies bóle w krzyżu, twardniejący brzuch itd...
Ale nie ma co narzekać- byleby gorzej nie było.

Mam pytanie - od którego tygodnia kontrolnie robicie sobie ktg??
Mnie gin wysłał za 2 tyg czyli w 38 t.c. chociaz i tak stwierdził ze urodze do tego czasu

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
mallinka no co dużo mówić - STRESSSSS mnie zjada nie wiem czy w ogóle dziś zasnę nawet młoda coś nerwowa dziś jest pewnie udziela jej się mój nastrój. 3majcie dziewczyny kciuki jutro o 9 żeby wszystko było OK. oczywiście dam znac co i jak DOBRANOC życzymy ostatni raz w dwupaku
Kochana ty juz pewnie po Czekamy na wiesci ...

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
cześć,
zanim was nadrobię napisze co u mnie po wczorajszej wizycie.

Te wszystkie objawy typu: spuchnięte dłonie, stopy, zdrętwiałe palce, delikatnie podwyższone ciśnienie, uderzenia gorąca (nie tylko pocenie sie w nocy), dosyć bolesne kłucia w pochwie i napieranie dziecka w trakcie chodzenia są oznaką, że coś się zaczyna zbliżać.
Jak weszłam do gabinetu to byłam strasznie czerwona i lekarka od razu zapytała czemu mam takie wypieki i powiedziała, że mam spuchniętą buzię, obejrzała też dłonie i stopy. Co prawda skończyłam dopiero 36 tc ale mówi, żeby się oszczędzać bo chciałaby żebym dotrwała do 38 co najmniej i jeśli tak będzie to w następnym tygodniu będę miała cc w terminie między 16 a 18 listopada. Mam się w tym czasie codziennie ważyć i mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie i zapisywać wszystko żeby lekarka mogła sprawdzić.
Córcia waży 2700 i pani doktor chce żeby jeszcze przytyła, poza tym wszystko w porządku ale muszę na siebie uważać. Ja już mam 16 kg na plusie, nie wiem kiedy się tego pozbędę
Następna wizyta 9 listopada (jak dotrwam) i wtedy da mi skierowanie do szpitala.
Jeśli cos się zacznie dziać to mam od razu jechac do szpitala i ponieważ córcia się nie odwróciła i ma położenie miednicowe to natychmiast robią cc (tak jest akurat w tym szpitalu). Niepotrzebne jest wtedy skierowanie jedynie trzeba pokazać ostatnie usg, zdjęcia i opis.
Natalka jest strasznie zwinięta główkę ma schyloną do klatki piersiowej, na główce stopy a po bokach przyciśnięte rączki do brzuszka lub czasami do główki, pupcia na dole. Ma mało miejsca stąd takie bolesne to jej wiercenie

Dzisiaj spakuję torbę do szpitala
No własnie czekałam na wiesci jak u Ciebie na wizycie I koniecznie torbe juz powinnas miec spakowana.....

Cytat:
Hej Dziewczyny. Dopiero teraz dołączam się do waszego wątku. Ja mam termin na 22 grudnia -lekarz mówił, że na 100% będzie dziewczynka, więc wybraliśmy imię Wiktoria.
Pozdrawiam
Witaj

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:59   #4629
_paulinka2
Wtajemniczenie

pelnia

dbam o włosy

Stary 2010-10-27, 11:00   #4630
Artystka23
Dragonfly

Anecka jak idziesz do biedry to ja poprosze chipsy o smaku ziol wloskich

Babka dzis bedzie,ciekawe co wymysli tym razem..Dzisiaj ja tu zadnych gosci nie chce,niech idzie sobie z nimi do malego pokoiku,a nie,ze ja nawet nie bede sie miala jak polozyc bo beda siedzialy na moim lozku(chyba dostala za to o*******,bo powiedzialam tesciowej ze bylo mi strasznie wstyd,ze jestesmy rozgrzebani z meblami,mieszkanie nieposprzatane,ja zmeczona i obolala,a nie mam gdzie sie polozyc a ona mi tu jakies obce baby wpuszcza),naprawde-ona tu nie mieszka a sie rzadzi,nawet sie mnie nie zapytala czy nie beda mi goscie przeszkadzac...Juz do tesciowej mowilam,ze jak babka przyjedzie zobaczyc prawnuczke i posciaga tu stare dewoty by sie chwalic,to te baby wyrzuce przez okno bo dziecko moga zobaczyc jak wyjde na spacer,a ja przez pierwsze tygodnie potrzebuje spokoju a nie ciekawskich plotkar,to nie jest moja rodzina.
Stary 2010-10-27, 11:02   #4631
kretencja
Zakorzenienie

Mój mąż ma przyjaciółkę ze studiów jeszcze, poznałam ją, bardzo fajna kobitka. Ale mieszka od paru lat w innym kraju Chyba dzięki temu jestem spokojna

U mnie natomiast... przyjaźń damsko-męska przeszła różne zakręty i w sumie to jest dowodem na to, że w czystej postaci raczej nie istnieje Tzn. ja zakochałam się w moim przyjacielu (on we mnie nie), będąc już z moim obecnym mężem Dużo czasu mi zajęło żeby się z tego wyleczyć jako-tako (w międzyczasie sama wyszłam za mąż, on niedawno się ożenił), żeby odbudować naszą relację jako przyjacielską... I powiem Wam tak - jest fajnie, świetnie się rozumiemy, mogę mu wszystko powiedzieć, mogę na niego liczyć, ale... Nie jest jak przedtem i wiem, że nigdy już nie będzie. Nie tylko przez to, że oboje wzięliśmy śluby (wiadomo, że wtedy ogólnie relacje towarzyskie trochę się zmieniają), ale właśnie przez tamto moje w nim zakochanie...
Tak że w sumie myślę, że można nieraz wypracować sobie taką przyjaźń, ale jest ekstremalnie trudna i wymaga bardzo dużo dobrej woli i pracy z obu stron...

Andziat, mnie gin powiedział w ogóle, że mam czekać do oznak porodu i wtedy jechać (tez mam cc ze wzgl. na oczy) ale coś mu nie dowierzam. On nie pracuje w żadnym szpitalu w moim mieście, więc po prostu zadzwonię dziś lub jutro tam, gdzie chyba zdecyduję się rodzić i zapytam, jak to u nich wygląda. Być może wyznaczą mi termin albo powiedzą to samo co on Położna na SR mówiła mi, że gdybym nie dotrwała do terminu to na każdą oznakę porodu mam jechać szybko do szpitala. Pewnie odejście czopa jest sytuacją, w której bym pojechała, lepiej sprawdzić i żeby mnie odesłali do domu, niż żeby potem była bieganina i cesarka na cito bo za długo zwlekałam...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:07
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:02   #4632
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
No własnie czekałam na wiesci jak u Ciebie na wizycie I koniecznie torbe juz powinnas miec spakowana...
właśnie pakuję
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:05   #4633
De28
Wtajemniczenie

No to mnie zmartwilyscie Ja chcialam byc dobra partnerka i sie w te jego przyjaznie nie wtracalam, tym bardziej, ze kazda z tych znajomych byla w zwiazku. Ale zauwazylam u jednej ze odkad wzielismy slub, to ona baaaardzo ukrocila kontakty z tzetem.Tak jakby wczesniej jeszcze miala jakas nadzieje, a po slubie to juz dala sobie spokoj. Wyprowadzila, odmawiala spotkania itp. Dla mnie to bylo oczywiste, ze wczesniej podkochiwala sie w moim tzecie a on byl slepy Tesciowie potwierdzili moje przypuszczenia.Sami powiedzieli,ze ich zdaniem, to ona miala nadzieje na cos wiecej a moj maz traktowal to czysto przyjacielsko. A ze dziewczyna moim zdaniem nie byla w jego typie, tak mi sie przynajmniej wydawalo, to nie robilam z tego problemu.Czesto nawet sama mu sugeruje, by do niej zadzwonil i pogadal, bo bylam zdania, ze zakazany owoc kusi a taki dozwolony juz nie
Ja mam naraziue jednego takiego super przyjaciela-w sumie nasz wspolny przyjaciel- do ktorego NAPEWNO nigdy niczego nie poczuje, bo jest dla mnie szalenie nieatrakcyjny Ale facet ma serce na dloni i jest poprostu kochany. Ale to nasz wspolny przyjaciel, wiec tz nic do niego nie ma.Zreszta on nie ma nic przeciwko bym ja miala meskich przyjaciol.Mam takich i moge nawet do pozna w nocy z nimi wyjsc a reakcja bedzie: i co?Fajnie sie bawilas Zero zazdrosci Kiedys mi sie to podobalo, teraz mnie wkurza No i tz dostaje na urodziny prezenty od przyjaciolek- poczta- bo mieszkaja daleko i on tez im wysyla. Tylko ze najczesciej zapomina o ich urodzinach wiec az tak wazne chyba dla niego nie sa Chyba najgorzej bylo jak na poczatku mielismy zwiazek na odleglosc a on mi smsa wysyla, ze wlasnie idzie do pubu ze swoja przyjaciolka...wscieklosc mnie zzerala.Ale odkad zamieszkalismy razem, jakos bardziej te kontakty sa przez smsa i emaila, oraz telefon.Tylko czasem jest zjazd bylych studentow (moj maz jest w klubie studenckim) i wszyscy sie tam spotykaja. A to 400 km stad, zjazd na weekend, spanie w domu studenckim. Moge w sumie z nim jechac, ale bym sie tam zanudzila, wiec jezdzi sam.A tam spotyka tez swoje dawne znajome.A ja sie wsciekam..

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:10
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:10   #4634
mamuska003
Raczkowanie

Witajcie mamuśki
Ale macie tempo pisania. U mnie humor kiepski od wczoraj. Załapałam małego doła
Jeśli chodzi o opuchliznę to ja miała tak że mi spuchły dłonie i stopy. Tak miałam przez parę dni i nie schodziło nawet po nocy. Jak poszłam do gina to jeszcze miałam podwyższone ciśnienie i powiedział że to początki zatrucia ciążowego. Musiałam przejść na dietę, ważyć się codziennie czy nie rośnie mi gwałtownie waga i mierzyć ciśnienie 3x dziennie. Także uważajcie z opuchlizną, jak utrzymuje się parę dni to biegiem do lekarza.

A doła mam bo mi badania źle wyszły. Czy któraś z was robiła wymaz z pochwy i wyszedł wam dodatni wynik ?????
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:14   #4635
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzień dobry Kobietki

Sereniti już chyba po Ciekawe jak się czuje ona i malutka Tak bardzo się bała

Cytat:
[/COLOR]Fajnie, że znacie wage swoich dzieci, nie to co ja martwie się że może zbyt mało ważyć moje dziecię
Olajka, ale ta waga i tak jest tylko orientacyjna... I dziewczyny pisały, że nieraz bywają pomyłki prawie do kilograma w 1 lub drugą stronę, więc się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Beata_Batumi - ooooo faktycznie ty już dzisiaj! masakra z tym czekaniem!!! heheheh a mój TŻ zapytał sie mnie wczoraj, czy nie mogłabym urodzić za pół roku zapytałam, dlaczego chce mnie tak skrzywdzić?????????

Gimikis - nie denerwuj się, pogadaj z TŻ, tak jak Anecka mówi. Wiecie co? Szkoda, że nie można wygarnąć takim mamuśkom, co swoich synów nie umieją wypuścić, żeby zostawiły ich w spokoju i pozwoliły im zająć sie swoją rodziną!!! Mam takiego durnego nerwa dzisiaj, że mogłabym dzisiaj, np. ściągać długi... albo dajcie wszystkie wkurzone na teściówki dziewczyny numery, już ja im nagadam

Tylko skąd u mnie taka agresja??
KarolinaB pół roku??? Faceci są bez wyobraźni

Ja Ci dam numer na mojego teścia Żeby nie było, że tylko teściowe są złe

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
One są tylko dobre po to żeby wypytać się ciekawostek i klepać później na prawo i lewo. Ja po plamieniu (które miałam na początku ciąży) też musiałam leżeć. Zero pomocy. Sama musiałam wstać i zrobić obiad dla TŻta. Okno tez sama umyłam. Choć deklarowała ze przyjdzie umyć powiedziała konkretny dzień. Czekałam 2 tygodnie i co?? I cisza. Przylecą jak się dziecko urodzi. A wtedy serdecznie podziękuje za jej pomoc która będzie chciała zaoferować. Na dodatek TŻ ma 13 letnią siostrę której wszystko trzeba podać na tacy. Ja psychicznie wytrzymuje. Matka ja kapie, myje jej włosy, odrabia za nią lekcje, śpią razem, szykuje kolacje punktualnie na 16.30 bo później nie może być. A ona nawet nie umie po sobie posprzątać. I mi zapowiedziała że będzie się opiekowała moim dzieckiem. Ha ha ha. Niedoczekanie. W czwartek teściowa ma wizytę u alergologa. Zapowiedziałam TŻtowi niech tylko spróbuje ją gdziekolwiek zawieść albo jej coś załatwić. Dosyć mam już tego. Ma męża to niech zjedzie z delegacji i ją zawozi. Nade mną nikt się nie lituje jak potrzebuje gdzieś jechać to zawożę TŻta do pracy i biorę auto a jak nie to autobusy zostają. Sorry dziewczyny ale musiałam to wyrzucić z siebie. Od razu większa ulga...
Gimikis o rany... Ale Ona przecież po prostu krzywdzi to dziecko!!!! I to w jeden z najgorszych z możliwych sposobów!!! Przecież to będzie kaleka życiowa i społeczna z tej dziewczynki!!! Faktycznie trzymaj swojego malucha z dala od niej bo to będzie masakra!!! Ale takich ludzi to powinno się I bardzo dobrze, że to z siebie wyrzucasz, bo takich rzeczy nie powinno się tłumić Ale TŻ... Też powinien się postawić... Wiem, że to niełatwe, ale możliwe... Mój TŻ bardzo rzadko rozmawia z rodzicami właśnie dlatego, że stwierdził, że nie jest dzieckiem i nie pozwoli o wszystkim za siebie decydować, a już tym bardziej o naszym dziecku...

Cytat:
Pozdrawiam
Witaj Moniak85 Ładne imię wybraliście

A ja mam dzisiaj doła... Tzn... sama nie wiem jak się czuję tak naprawdę... Mam wrażenie jakbym była za jakąś szklaną ścianą, a część moich emocji i mnie samej była po jej drugiej stronie... Fizycznie jestem padnięta... Ciągle mi się chce spać i nie mogę się dobudzić... Do tego jest mi niedobrze i mam popuchnięte nogi co mnie strasznie wkurza... Bo stopy to już mam jak 2 małe baniaki... A kręgosłup, biodra i krocze też bolą mnie masakrycznie... Ehhh... A jak gdzieś idę to zaraz mam parcie na pęcherz i mam wrażenie nie wytrzymam... Normalnie aż tak nie zwracam na to wszystko uwagi i się śmieję do TŻ, że mam uroki 3 trymestru ciąży...
Ale do tego wszystkiego zadzwoniła do mnie wczoraj babcia... I mi powiedziała, że mój tata ma raka... Mój brat o tym wie, ale stwierdził, że to nie jest rozmowa na telefon i mi nie powiedział... A ja z moim ojcem nie rozmawiałam 5 miesięcy... Oboje mieliśmy do siebie żal... Ja do niego pisałam nawet ostatnio ale cisza... I stwierdziłam, że mam to w i jadę dzisiaj do niego... On ponoć bardzo chce mnie zobaczyć, ale, żebym to ja przyjechała No co za uparciuch... Nigdy nie potrafi odpuścić... Z jednej strony wkurza mnie to, a z drugiej przestało być takie ważne... Kurczę jestem taka zagmatwana... Tyle rzeczy chciałabym z siebie wywalić a nie potrafię...

Przepraszam, że tak Wam smęcę, ale musiałam to chociaż troszkę wywalić z siebie... Teraz siedzę i ryczę... Bo zaczyna do mnie docierać co to znaczy... Wczoraj byłam jakaś spokojna... Aż za bardzo... Teraz też jestem jakaś dziwna... Normalnie sama siebie nie rozumiem...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:14   #4636
kootekk
Zakorzenienie

mela masz racje co do przyjazni damsko meskiej, moj maż był moim przyjacielem przez 2 lata i widzimy jak to sie skonczyło

dzisiaj juz bardziej wyspana, maly spał w nocy 4 h i pozniej znowu po 2,5 ale te 4 godzinki wystarczyly zebym sie wyspała

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:15   #4637
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
No to mnie zmartwilyscie Ja chcialam byc dobra partnerka i sie w te jego przyjaznie nie wtracalam, tym bardziej, ze kazda z tych znajomych byla w zwiazku. Ale zauwazylam u jednej ze odkad wzielismy slub, to ona baaaardzo ukrocila kontakty z tzetem.Tak jakby wczesniej jeszcze miala jakas nadzieje, a po slubie to juz dala sobie spokoj. Wyprowadzila, odmawiala spotkania itp. Dla mnie to bylo oczywiste, ze wczesniej podkochiwala sie w moim tzecie a on byl slepy Tesciowie potwierdzili moje przypuszczenia.Sami powiedzieli,ze ich zdaniem, to ona miala nadzieje na cos wiecej a moj maz traktowal to czysto przyjacielsko. A ze dziewczyna moim zdaniem nie byla w jego typie, tak mi sie przynajmniej wydawalo, to nie robilam z tego problemu.Czesto nawet sama mu sugeruje, by do niej zadzwonil i pogadal, bo bylam zdania, ze zakazany owoc kusi a taki dozwolony juz nie
Ja mam naraziue jednego takiego super przyjaciela-w sumie nasz wspolny przyjaciel- do ktorego NAPEWNO nigdy niczego nie poczuje, bo jest dla mnie szalenie nieatrakcyjny Ale facet ma serce na dloni i jest poprostu kochany. Ale to nasz wspolny przyjaciel, wiec tz nic do niego nie ma.Zreszta on nie ma nic przeciwko bym ja miala meskich przyjaciol.Mam takich i moge nawet do pozna w nocy z nimi wyjsc a reakcja bedzie: i co?Fajnie sie bawilas Zero zazdrosci Kiedys mi sie to podobalo, teraz mnie wkurza No i tz dostaje na urodziny prezenty od przyjaciolek- poczta- bo mieszkaja daleko i on tez im wysyla. Tylko ze najczesciej zapomina o ich urodzinach wiec az tak wazne chyba dla niego nie sa Chyba najgorzej bylo jak na poczatku mielismy zwiazek na odleglosc a on mi smsa wysyla, ze wlasnie idzie do pubu ze swoja przyjaciolka...wscieklosc mnie zzerala.Ale odkad zamieszkalismy razem, jakos bardziej te kontakty sa przez smsa i emaila, oraz telefon.Tylko czasem jest zjazd bylych studentow (moj maz jest w klubie studenckim) i wszyscy sie tam spotykaja. A to 400 km stad, zjazd na weekend, spanie w domu studenckim. Moge w sumie z nim jechac, ale bym sie tam zanudzila, wiec jezdzi sam.A tam spotyka tez swoje dawne znajome.A ja sie wsciekam..
De my mozemy rzec tylko co bysmy zrobiły reguły zwiazku ustalasz Ty i Twój Tż, grunt zebys sie komfortowo czuła!!!!

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:16   #4638
Donuś
Zadomowienie

Kobietki kochane

Ja tez wczoraj byłam na wizycie... Poki co bez zmian szyjka nadal skrócona i rozwarcie jest ale nie zwiekszyło sie od ostatniej wizyty... Mam brac jeszcze Cordafen 10 dni a potem rodzic To juz bedzie 38 tc wiec gin stwierdził ze nie ma sensu mnie dłuzej trzymac na tych tabletkach.... Mała waży juz 3300 wiec wcale nie taka mała ta nasza kluseczka
Wiec z góry przepraszam ale pewnie sie troche wepchne w kolejke .....

Priety - teraz musicie zapomniec o tym co było ... Koniecznie jedz do niego, jezeli jest taki uparty to ty musisz pierwsza wyciągnąć rękę.....

Edytowane przez Donuś
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:31
Stary 2010-10-27, 11:17   #4639
_paulinka2
Wtajemniczenie

mamuska ja miałam ujemny, więc nie pomogę, ale wiem że jak jest chyba dodatni to oni dobierają Ci jakies antybiotyki i leczysz to cholerstwo

dbam o włosy

Stary 2010-10-27, 11:22   #4640
kootekk
Zakorzenienie

priety przykro mi z powodu choroby ojca, jedz do niego i pogadajcie sobie, napewno bedzie dobrze

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:28   #4641
_paulinka2
Wtajemniczenie

Donuś to dobrze, że rozwarcie nie postępuje :brawo: no i że z dzidzią wszytsko dobrze, bo to najważniejsze

Priety... Bardzo mi przykro odłóż teraz przeszłość na bok, i jedź do taty

dbam o włosy

Stary 2010-10-27, 11:30   #4642
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
De my mozemy rzec tylko co bysmy zrobiły reguły zwiazku ustalasz Ty i Twój Tż, grunt zebys sie komfortowo czuła!!!!
No wlasnie do komfortu to mi daleko

Priety przykro mi z powodu ojca, ale niech walczy.Znam wiele przypadkow, gdzie udalo sie pokonac rana i to w zaawansowanym stadium.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:32   #4643
gimikis
Rozeznanie

Priety- trzymam za Ciebie i Tate. Napewno lody się przełamią jak pogadacie.

A ja lecę do fryzjera. Do zobaczenia później. Miłego dzionka Mamuśki.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:36   #4644
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzięki dziewczyny Mam nadzieję, że mnie w ogóle wpuści bo potrafi być strasznie uparty... Ja właśnie wczoraj doszłam do wniosku, że mam nadzieję, że będziemy potrafili zostawić to co było... I jeszcze się sobą trochę nacieszyć... No i żeby się jeszcze wnukiem nacieszył... To jego pierwszy...

De Chciałabym w to wierzyć... Ale jego nawet leczyć nie będą prawdopodobnie... On ma 74 lata, i parę innych chorób... Chociaż... My zawsze się z mamą śmiałyśmy, że jego tam na górze bardzo nie chcą na dole chyba też nie, bo miał tyle wypadków, chorował i dalej się trzyma...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:41   #4645
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

Kurde napisałam takiego długiego posta a mi go wcieło!!

Dziewczyny powiem tyle żebyscie nie bagatelizowały opuchnięć bo jeśli im towarzyszy podwyższone ciśnienie i szybki przyrost wagi to nie jest to dobrze....ja tak miałam. Przez 8 miesięcy tylko 8kg przytyłam a w ostatnich 3 tygodniach 9kg!!! I to była sama woda która mi sie zebrała w organizmie!! Do tego miałam przeczucie że cos jest nietak bo mały 3 tygodnie przed rozwiązaniem wogole sie nie ruszał a wczesniej to przeciez małe adhd było. Co sie okazało że jak go wyciagneli z brzusia i mi go pokazali to byl cały siny urodził sie z niedotlenieniem mocnym nie pisałam chyba o tym wczesniej ale dostał tylko 7 pkt Apgar przez to niedotlenienie własnie...i ten widowk jak go zabieraja bo wogole nie plakał i masaz serca na takiej malutkiej istotce...no obłęd ;/Zwiazana pepowina miał prawa raczke i nozke i szyje...
Także kobietki jeśli macie jakieś przeczucie że cos źle sie dzieje to iddzie lepiej to skontrolować...mi nikt nie chciał wierzyć że cos zlego sie dzieje wszyscy mysleli ze tylko panikuje a jednak kobieta i matka nigdy sie nie myli....

Anecka Junior śpi róznie ale przeważnie śpi ok 3-4 godziny. Zdarza sie ze krocej czasem ale to sobie wtedy leży z otwartymi oczkami no teraz już mały cwaniak jak zje to czasem nie od razu chce zasnąć tylko chce sie nosić i rozglądać wokoło W nocy wstaje srednio 2-3 razy zalezy o ktorej zje wieczorem. Np jak zje ok godziny 22:00 to pobudka około 1:00 potem koło 5:00 ale to tez zalezy czasem w nocy trzeba go ponosic albo go zabieram do łozka wtedy jest spokojniejszy. A zmieniam pampersiaka jak sie obudzi przed karmieniem. Nie widze potrzeby rozbudzania dziecka w tym celu...jak sobie spi to niech spi

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:50
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:44   #4646
_paulinka2
Wtajemniczenie

dziewczyny zeszłam na dół, bo dzwonił stacjonarny i tak mnie okropnie rozkuło w pochwie że nawet teraz jak leże to boli... aaaaaa i czułam jakby małą normalnie główką chciała wyjśc ;|

dbam o włosy

Stary 2010-10-27, 11:45   #4647
sylwia01485
Zadomowienie

De - moje obserwacje wskazują na to, że większość dziewczyn ma rację, że przyjażń damsko- męska prędzej czy później kończy się w łóżku. Jednak nie zawsze, bo musi zajść wiele czynników, żeby się tak stało. Nie chcę bronić Twojego męża, ale dla niego ciąża i Twoje problemy ze zdrwiem teraz to ogromny stres, więc szuka ujścia, żeby komuś wypłakać się w rękaw- nie Tobie, żeby Cię dodatkowo nie martwić. Zależy więc dużo od tej drugiej strony- jeżeli to jest mądra kobieta, z ułożonym życiem , a nie poszukująca drugiej połowy- to bym nie robiła afery. Ja też mam takiego przyszywanego brata, wprawdzie rzadko się widujemy, ze względu na odległość, ale powiem mu wszystko- nawet takie rzeczy, o których jakby dowiedział się mój mąż też mógłby mieć pretensje, że to nasze osobiste sprawy. Mądrym wyjściem jest poznać wroga , zaprosić przyjaciółkę, pogadać przy kolacji o dupie Maryni, potem dać dyskretnie czas, żeby sobie sami pogadali.
Zazdrość i stawianie ultimatum to nie wyjście- jak będzie chciał , to zrobi co zechce- a zacznie bardziej przed 'Tobą kombinować , ukrywać, tylko czy Ci to potrzebne?
Ja jestem z tych umiarkowanie zazdrosnych, mój mąż z tych wcale. Ale byłam kiedyś z zazdrośnikiem i chyba wolałabym pijaka Po jakimś czasie czujesz się jak w klatce i chcesz się wyzwolić, a ucieczka do kogoś innego jest najlepszym rozwiązaniem- przemyśl, żeby nie wylać dziecka z kąpielą

Trzymaj się i analizuj na chłodno, tak, jakby to nie Ciebie dotyczyło, a np Twojej koleżanki. Ja to nazywam- stań przed telewizorem i obserwuj tych w telewizorze
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:47   #4648
_paulinka2
Wtajemniczenie

czasami miałam takie kujnięcia, ale żeby aż tak długo to się trzymało ;/

a tżta mama dzwoniła że przyszły jej pampersiaki dla nas

w tej paczce to dużo sztuk ?

dbam o włosy

Stary 2010-10-27, 11:54   #4649
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dziewczyny zeszłam na dół, bo dzwonił stacjonarny i tak mnie okropnie rozkuło w pochwie że nawet teraz jak leże to boli... aaaaaa i czułam jakby małą normalnie główką chciała wyjśc ;|
uuuu teraz to juz nie ma zartów.... Poleż sobie troche i odpocznij ...

Stary 2010-10-27, 11:58   #4650
_paulinka2
Wtajemniczenie

sylwia b. mądrze napisane

mój tż ma przyjaciółkę, jedną jedyną, ale to dziewczyna ze złotym sercem i ja ją pokochałam równie mocno, tak że teraz przyjaźnimy się we trójkę, znaczy on ma mało już kontaktu z nią, ale to przez to że bardzo dużo pracuję. A dla mnie ta dziewczyna jest jedną z najbliższych mojemu sercu Ale podkreślam, że to taka złota dziewczyna, że ja pierwszy raz i pewnie ostatni w życiu taką spotkałam, bo takiej to ze świecą szukać ale miał też taką koleżankę, która była dla niego tylko koleżanką która jak zobaczyła że spotyka się ze mną, jakieś dziwne loty mu zaczęła robić... Pamiętam pewnego dnia, byłam z nim gdzieś na spacerze, i on mówi że umówił się właśnie z nią na piwo i oddać jej książkę i czy chciałabym iść z nimi.. a ja że nieeee umówiłeś się z nią to idź (wiedziałam że ona za mną nie przepada, więc dziwnie bym się czuła) i dzwoni do mnie za jakąś godzinkę, że stoją tu i tu ze znajomymi i żebym wyszła, a że była późna godzina to mówi że przyjedzie po mnie, i wiem że ona się wtedy na niego bardzo obraziła i ich kontakty się ochłodziły... ;| no to chyba o czymś świadczy... dlatego ja nie wierzę w czystą przyjaźń d-m, są wyjątki potwierdzające regułę, ale to się zdarza bardzo rzadko, żeby któraś ze stron nic a nic nie poczuła...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
uuuu teraz to juz nie ma zartów.... Poleż sobie troche i odpocznij ...

leżę leżę chyba mała po prostu tak napierała mocno bo teraz jak leżę to wierci się a ból pomału mija

dbam o włosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości