|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2792 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
no ale moze bedzie wiecej kolorow jak bede zamawiac w listopadzie planuje
|
|
|
#2793 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boli, biorę Ketonal. Jak jutro będzie tak samo, to pójdę do dentystki, bo pewnie znowu mi się nie goi Biedna Amelka ![]() Cytat:
Masz zupełną rację Cytat:
![]() --- Wróciliśmy ![]() Małż dzwonił przed chwilką, czy poszlibyśmy na Andrzejki. W sumie fajnie, bo z tej grupy ludzi znałabym wszystkich, bo to ludzie ode mnie z pracy i rozerwałabym się trochę... tylko, nie mam co na siebie włożyć Nowa kreacja nie wchodzi w grę, bo kaski brak, a wstęp też kosztuje. Teraz będę miesiąc dumać, co wciągnąć na tyłek
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brązowych nie chcę ale może będą inne kolory. Daj znać to może wezmę wtedy. Dziękujemy za komentarze ![]() ![]() ![]() Ja mam takie zaległości w albumach, że aż wstyd
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały jeszcze śpi a ja mam chwilę. Nie cytuję bo za dużo tego i na bank mi wizaż połowę wywali. Ciniusiowa dla Ninki za samodzielność.SVI za tatę. Szkoda że nie mógł zostać jeszcze w szpitalu, przecież to poważna operacja.Unholyaby małż się szybko nie kapnął co z lapkiem. Ale ty dziewczyno się starasz, trylko nie przesadź z tymi słodkimi wieczorami bo zacznie coś podejrzewać ![]() Gorgulek miłego świętowania, apropo co to za święto? rocznica? urodziny? Miramej a dawałaś Kubie coś czego zazwyczaj mu nie wolno?(ładowarka od tel. pilot, może jakiś kubek z łyżka do postukania) Może tym się zajmie podczas inhalacji. Z mojego doświadczenia uważam że maseczką raczej nie uda ci się go inhalować. Wszystkie dzieciaki się jej boją. A nie masz innej końcówki? My np. mamy taką rureczkę zwężaną na końcu i to się trzyma dziecki w okolicy buzi i jest super. I wcale nie jest to jakaś słabsza inhalacja od maseczkowej Anula widziałam że pomyśłałaś o mnie przy rozmowie o klubach malucha Megi u was widzę ze wirusy rozszalały się na całego. I jeszcze mąż . Chory mąż to jak troje dzieci wiecej w domu![]() Nie wiem co ja tam jeszcze miałam, napewno mnóstwo rzeczy zapomniałam. Aaaaa z minerałow raczej rezygnuję, nie mogę się połapać co i jak z tym wszystkim. Jakś tępa strasznie jestem chyba. Może spróbuję i coś normalnie na allegro se zamówie, ale to drogo wychodzi. No nic zobaczę. Aaaa i jeszcze o siusiakach widzę zę mowa jest. Alanowi pediatra nigdy nie zaglądała do siusiaka. A wogóle jak powinien ten napletek się odciągać?? Gdy ja coś próbuję zrobić to schodzi tak z poł centymetra ale tylko z jednej strony a z drugiej ani drgnie jakby był przyklejony. To tak powinno być? |
|
|
|
#2796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie Was się nie da nadrobić
Miramej z Serkiem było to samo przy inhalacji istny koszmar darł się, wyrywał i pełna histeria, inhalowałam go na siłę ale to nigdy nie było jak trzeba i właśnie wtedy skończyło się na zastrzykach. Mam trochę żal do siebie bo może gdyby szło mi lepiej to nie musiałby być codziennie kłuty ech ale cóż. Próbuj bo naprawdę inhalacje wiele dają wiem że pewnie Ci ciężko ale robisz to dla jego dobra chociaż on zupełnie tego nie rozumieSvi mam nadzieję, że tym razem z ręką będzie dobrze i Twój tata już nie będzie cierpiał. Cinusowa bez przesady z tymi obiadami w końcu ja też to szamam i w połowie staram się ze zwykłego egoizmuA Miramej mojego Tż nie było 6 tyg. to dużo krócej niż kiedyś ale dla nas i tak za długo, za każdym razem jak wraca traktujemy to jak święto Ciasto do pleśniaka się chłodzi Serek ma drzemkę, padł po bieganiu i brojeniu
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Agga no takie małe "święto" - imieniny
![]() I w końcu mogę odetchnąć bo wygrałam sprawę z moim byłym pracodawcą. |
|
|
|
#2799 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, miłego świętowania Cytat:
![]() Super kurtka i fajny kolor Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zaplanujesz w co się ubrać a na 10 minut przed wyjściem zmienisz wszystko całkowicie, bo większość kobiet tak maMy nie mamy co liczyć na żaden bal andrzejkowy, bo z kasą krucho w tym miesiącu i do końca roku lepiej też nie będzie ![]() Przyszedł właśnie nasz nowy wózek pocztą, ten co wam już pokazywałam Zaraz po rozłożeniu zwróciłam uwagę na kółka, bo mi napisałyście, że wyglądają na delikatne ale na szczęście takie złudzenie robiły tylko na zdjęciach, W rzeczywistości są większe od naszych z poprzedniego i solidne
|
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skąd masz informację, że inhalacja z maską i końcówką są tak samo skuteczne? Bo na moje oko przy masce straty są mniejsze niż przy końcówce , ale tylko tak wydedukowałam.To taki siusiak, jak "dorosły", tylko mniejszy ![]() Czyli krzywo jest ściągnięta? Bo nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Nie dziwię się, 6 tygodni to też długo ![]() To powinno być dużym drukiem i na kolorowo
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-10-27 o 15:11 |
||
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baardzo lubieCytat:
Twoje? ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Dokładnie
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie nie informowałam tu na bieżąco a nawet wykasowałam z klubu moje wpisy bo bałam się, że ktoś "niepowołany" może to przeczytać. Bo przecież tam wstęp mają organizatorki i moderatorzy i nie jest to tylko taki nasz intymny klub. Cytat:
![]() Oj tam
|
||
|
|
|
#2804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam pleśniaka mojej babci ![]() Cytat:
Czekamy na zdjęcia ![]() Nam przyszedł kombinezon C. i stwierdzam, że mój szkrab jest wysoki i ma długie ręce i nogi. Rozmiar 86 jest akurat, a miałam nadzieję, że będzie ciut większy. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- gorgulku
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
gorgulku cieszę się, że sprawiedliwość zwyciężyła.
A czym zasłużył sobie pracodawca na wyrok? I już jest prawomocny wyrok? Bo jak nie to ma prawo się odwołać i albo utrzymają w mocy, albo uchylą do ponownego rozpoznania albo Sąd Okręgowy jeszcze może zmienić w nim trochę... ![]() Cytat:
![]() My kombinezonik specjalnie rozmiar większy kupowaliśmy i jak Nina teraz nosi na styk 86 to kombinezonik zamówiłam na 92 żeby wystarczył do końca zimy, a nie jak ten z zeszłego roku, gdy musiałam na koniec zimy kupić kurtkę
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Gorgulku gratuluję
Miramej mi pani dr mówiła, że jak pokrzyczy dzieć to lepiej bo więcej wdycha Magi zostanie z nami 6 tyg. tyle ile w pracy tyle z domku
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kamień z serca, to prawda Cytat:
![]() Złożyłam wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy chroniący mnie przed zwolnieniem przez okres 12 mscy. Zwolnił po 3 dniach Ale nie tylko to.Prawomocny i nie ma już gdzie się odwołać. Nawet skargi kasacyjnej nie może wnieść
|
||
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja nadal nie wierzę. Sędziego pytałam, dziś dzwoniłam jeszcze do sekretariatu sądu i wczoraj net przekopałam w odszukaniu info. Ale niedowiarek... ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cocodrillo ma zawyżoną rozmiarówkę i myślałam, że będzie ok, no nic. Małż powiedział do Maćka "Proszę Cię synku nie rośnij szybko tej zimy" ![]() Rozumiem Cytat:
|
|
|
#2811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwonko piękny prezent dostałaś na imieniny Ja życzę Ci zdrówka i dobrych ludzi wokół Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i trochę mnie to pociesza
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby się dziecku spodobał![]() Jeszcze do nas nie dotarł, czekam na przesyłkę więc na razie pokażę link do aukcji na allegro, na której go kupiłam. O TAKI
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest ok, ale szału nie ma.
Wstawiłam zdjęcia kombinezonu (bez spodni) w albumie i zdjęcia z wykorzystaniem nocnika.
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za zdjęcia, mam od razu lepszy humor
|
|
|
#2816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie bohater 2. planu się do tego przyczynił ![]() Jak będziesz miała kiepski humor, to mam jeszcze kilka zdjęć w zanadrzu ![]() ps.Butki Befado
|
|
|
#2817 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny lubiace orientalne kadzidaki - jest rozbiorka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post22909468 Cytat:
![]() nie powinno tak byc, czyli jest przyklejony z jednej strony, ale moze mu sie sam odklei potem nie wiemnajlepiej jakbys poszla z tym do urologa albo chirurga to Ci powie czy cos z tym trzeba juz robic czy nie Cytat:
no i wieeeeeeeeeeeeeeeelkie gratulacje Cytat:
jaki wozek? poka
|
|
|
#2818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój Alan nawet tą końcówkę bierze do ust i wygląda jakby fajkę palił Aha no dobra, rozumiem o co kaman z dorosłym ale małego nie pojmuje Właśnie jest tak krzywo ściągniety, z jednej strony schodzi ok 0,5 cm a z drugiej ani drgnie.Moim zdaniem nie powinnas na siłę Małego inhalowac bo tylko on się spłacze a na przyszłość zostanie pewnie uraz i już wogóle nic z tego nie będzie. Gdy Kuba będzie wiekszy to już go na siłę nie utrzymasz Wiem że grozi mu RTG i inne badziewie. No ale.... jeśli inhalacje i tak nic nie pomogą ?? Fajnie że tak długo będzie z wami Ale na poród to chyba wróci, co?? I trochę zostanie żeby pomóc, czy masz kogoś innego do pomocy?Spadam bo babcia się zajmuje Alanem, a raczej Alan babcią ![]() Już na górze słyszę jak babcia sapie ze zmęczenia |
||
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
musieliśmy zamówić inny, bo nasz stary się złamał na spacerze
Ta część co idzie od samej rączki do przednich kół nam się złamała w pół ![]() Teraz zamówiliśmy TAKI właśnie dotarł i jestem jak na razie bardzo zadowolona Przednie koła są naprawdę dość duże i solidne a tu na fotkach wyglądają na takie małe i niesolidne
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Uciekam. Małż wrócił, zaraz zawiezie Zuzię do Babci ![]() Miłego wieczorku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

NIE LUBIĘ TROLLI
klask i:

jak tam po zabiegu? boli?
wszystkim ciociom
Rano małż wrócił z pracy z wiadomością, że i jemu jest niedobrze
Dałam mu tabletkę i śpi. Znów łapałam rano siku do badania i
znów 2 godziny zmarnowane
Ogólnie Amelka jest nie swoja, marudzi, cieplutka jakaś, jeść nie chce, dziąsła bardzo opuchnięte i do tego katar spory
Chyba wszystko na raz się złożyło te zęby, wirus i jakieś przeziębienie. Ja też dalej czuję się do kitu.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY