|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Cytat:
jeśli będzie inaczej to będzie wojna ;-) a ze mną lepiej nie walczyć bo wyciągam od razu taka armatę że łooooo póki co mój TŻ mówi mi że będzie pomagał i też mi da wolne wieczory hehe będe miała swoje wychodne hehehe pożyjemy zobaczymy ;-) póki co rozmawiamy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, na dniach jakoś wam napisze co wyszło
![]() moi przyszli teściowie to by oszaleli na punkcie wnuka, a jakby to była wnuczka to już całkowicie ![]()
#3423 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Gucia - fajnie że plany już realnie zarysowane - i to rzucanie palenia no brawo Xxbox - trzymam kciuki za zadawalający wynik testu ![]() Wiecie co dziewczyny, z tym zaniedbaniem, rozmowach o kupkach i takich tam - ja już mam jedno dziecko - nie zamknęłam się z nim w domu, studiowałam, pracowałam (obecnie siedzę jednak w domu i wykonuję różne projekty, zlecenia, więc w sumie pracuję zdalnie) towarzysko tez się udzielałam i udzielam, czasami zostawiam chłopców samych sobie i idę np do kina czy z koleżankami na piwo ale powiem Wam jedno - jak tylko znajdę słuchacza to z przyjemnością nawijam o moim synku, jego problemach, sukcesach, jak jest problem z kupką to potrafię o tym nawijac naprawdę długo i pytać każdego o radę ![]() ![]() co do zadbania i bycia sexy mamą tu też czasami były takie dni że nawet nie to że nie miałam czasu, po prostu nie miałam chęci żeby się umalować i ubrać "jak trzeba" bywały dni że jak już TZ wrócił z pracy to ja w d. miałam to jak wyglądam, wkładałam cokolwiek mi się nawinęło pod rękę, szybki rzut oka czy nie mocno rozczochrana nie jestem i sruuuuu z domu, bo jakbym chwilę dłużej została to rozniosłabym wszystko na szczęście to były sporadyczne sytuacje, no ale gdyby mnie ktoś znajomy wtedy spotkał to by z pewnością powiedział że przy dziecku się zapuściłam
#3424 |
Zakorzenienie
|
diablica a może coś razem otwórzcie z TZ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Raczkowanie
|
a wiesz że były takie pomysły ;-) ja fitness a on salkę z boksem i bjj ;-) no ale na to trzeba kaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeee a my jej nie mamy... być może będziemy się starać o dofinansowanie z ue ale to się okaże... co ja bym dała żeby być na swoim... ehhhhhhhhh... nie powiem etat jest ok jak się ma fajnego i normalnego szefa w innym przypadku człowiek się męczy psychicznie... pożyjemy zobaczymy ;-) ja to mam tyle pomysłów ale nie wiem czy się wyrobie... lata lecą a ja jeszcze bym chciała iść do szkoły masażu, zrobić mgr bo po lic zrobiłam 2 letnią przerwę... no i założyć rodzinę ;-) czy na wszystko starczy czasu i kasy? nie wiem... niby dla chcącego nic trudnego ale wiadomo że wszystko zależy ile "dolarów" będzie w portfelu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na którym roku jesteś? I ile masz lat? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam test więc jutro albo pojutrze napisze wam co mi wyszło.
Na dodatek paskudnie się czuję boli mnie kregosłup strasznie tak jak zawsze przed okresem, i w ogóle ciągle wydaje mi się że dostałam @, a okazuje się że jednak nie, może dostane na dniach dlatego tak się czuję?
#3428 |
Zakorzenienie
|
też myślałam,że to miesiączka
![]() bolał mnie brzuch, ciągle sprawdzałam w wc... i nie było ![]()
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Diablica zawsze warto sie postarać o dofinansowanie, nic nie tracisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę!
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam teścik no i niestety jedna kreseczka, no ale trudno, będzie jeszcze czas na dzidziusia za półtora roku, albo dwa, mam dopiero 20 lat więc mam jeszcze dużo czasu
![]()
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie sie snilo ze sie z tztem ten teges bez jakiegokolwiek zabezpieczenia i sobie skonczyl jak gdyby nigdy nic a ja spanikowana ze dzidzia z tego bedzie, za to on zadowolony hihi,, zupelnie na odrot niz by bylo na jawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
No wiem, wiem że nie dają 1oo% pewności, ale w sumie nam z TZtem zdarzyło się to tylko raz a nie tak łatwo zajść w ciążę na jedyny + tego wszystkiego to to że zapomniałam przed tym zdarzeniem dwóch tabletek a wtedy jest okres wzmożonej płodności po przerwaniu tabsów. No nic, zobaczymy, ale wątpie raczej żeby coś z tego było, TZ odetchnął z ulgą ;P
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, testy nie dają stu procentowej pewności... ale jakby nie było to będzie dobrze! ![]()
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co ciężko powiedziec bo ja przerwałam tabletki w połowie opakowania, i nie wiem czy mam cykl liczyc od ostatniej wziętej tabletki czyli 12 tabletki czy normalnie od 1 wziętej. Czy może od krwawienia z odstawienia?
Szukałam jakiś wskazówek odnośnie tego ale nigdzie nie znalazłam żadnej konkretnej odpowiedzi.
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka była Twoja reakcja, że jedna kreska? ![]() Ja to zawsze się śmieję z siebie, ponieważ tutaj nie chcę narazie ciąży (chyba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ jest w moim wieku, dlatego gdyby dzisiaj wyszły dwie kreseczki byłaby to najnormalniejsza wpadka zresztą tylko i wyłacznie z mojej winy. My z TŻtem od samego początku planowaliśmy dzidzie po ukończeniu szkoły przez TŻta (teraz jest na 3 semestrze), bo ja to jestem rok do tyłu bo zmieniałam uczelnie. Szczerze to kiedyś musiał mnie namawiać na dzidzie po ukończeniu studiów bo ja byłam sceptycznie do tego nastawiona chciałam się wyszaleć a znów on chce miec szybko dzieci bo tak zawsze było w jego rodzinie, i nie chce być starym ojcem ;D
no ja szczerze to się nie przejęłam 1 kreseczka bo byłam max zaspana i poszłam od razu spać, teraz jak sobie o tym mysle to chyba dobrze się stało, nie jesteśmy gotowi, TŻ nie jest gotowy ;D
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też w tym samym wieku tylko jak rok dalej na uczelni (rok 3), bo tż robił technika (obecnie rok 2) ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
oo to rok starsi od nas jesteście
![]() ![]()
#3441 |
Zakorzenienie
|
No po 21 lat mamy
![]() ![]() Chciałabym chociaż rok pracować i iśc na zwolnienie, bo obecnie bezrobotna jestem... ale to możliwe jest (o ile się uda) od września, czyli jeżeli by wszystko poszło zgodnie z planem moglibyśmy się zacząć starać we wakacje 2012r. ![]() Ale z drugiej strony jak będziemy długo czekać to potem nie będzie miał mi kto z dzieckiem zostać, a tak to wykorzystam teściową... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
my to chcemy się starać tak jakoś jak zacznie Tz 7 semestr w szkole, czyli to będzie okolica październik, listopad 2012 roku, troszkę później niż wy. Wtedy zanim sie dziecko urodzi TŻ skończy z tytułem inżyniera i wujek ma mu załatwić prace w firmie transportowej. No ja tez póki co bezrobotna właśnie siedzie i wysyłam CV
![]() ![]() a czemu nie jestes za zlobkiem? Ja chodzilam do zlobka ![]() Moge porozmawiaj z rodzenstwem TZta o ich planach na przyszlosc? ![]()
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy mieliście ślub? planujecie? czy w ogóle nie chcecie? No u nas też właśnie jest problem, bo moi rodzice pracują, tżta tata też, ale teściowa chętna ![]() ![]() ![]() ![]() A co żłobka to jakoś wolę, żeby takie malusie dziecko wychowywało się w rodzinie, pierwsze kroki, pierwsze słowa itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
no to masz trochę niepewną sytuacje, ale pewno wszystko sie jakos ułoży, póki co nie ma się co martwić na zapas
![]() no my nie mamy ślubu, nie jesteśmy nawet zaręczeni, kiedyś powiedziałam TZtowi że nie rozumiem jak mozna się zaręczyć i nie mieszkać razem, więc pewnie posłuchał moich słów (bo mieszkamy osobno- każdy ze swoimi rodzicami) i gdyby doszło do oświadczyn to pewnie jak już zamieszkamy razem, a mieszkanko mamy juz nagrane po babci TŻta bo ona się będzie wyprowadzać do swojej córki(cioci TŻta) tylko jeszcze nie wiadomo kiedy, zreszta nas na mieszkanko będzie stać dopiero jak TŻ skończy 3 rok studiów (czyli mniej więcej wtedy kiedy będziemy się chcieli starać o dzidzie) więc myśle że do tego czasu babcia TŻta spokojnie wyprowadzi sie do córki bo nie może mieszkać sama bo ma zastawkę w sercu i tętniaka w mózgu ![]() ![]() Wiesz gdyby TZ mi się oświadczył a byłabym w ciąży to myślę że odłozyłabym ślub na dalszy plan bo wiadomo obie te rzeczy wymagają dużego nakładu pieniędzy a TŻ chce raczej huczne wesele... ;D a co do żłobka to w sumie masz racje, nigdy nie wiadomo jak tam do końca zajmują się dziećmi, zawsze to lepiej wśród bliskich zostawiać pocieche ![]() Mam nadzieje że te dwa lata studiów miną , nie mogę się już doczekać;D
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie w dobrej sytuacji jesteście z tym mieszkaniem, teraz Młodzi ludzie pod tym względem mają baaardzo ciężko. Ehś... a mój problem nadal nie rozwiązany... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
No własnie ja się orientowałam w cenach normalnych mieszkań i szok, w zyciu by mnie nie było stać. Może po prostu to znak że musicie się pośpieszyć
![]()
#3447 |
Zakorzenienie
|
drogie są mieszkanka to fakt, my swoje miesiąc temu kupiliśmy. wczesniej też u rodziców mieszkaliśmy i 2 lata w Holandii
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
no mnie najbardziej wkurza że nie będe mieszkała w swoim miescie bo niestety ceny mieszkań sa tu powalajace
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2010-10-28 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.