Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 14:24   #691
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

ta twarda macica to jakaś zaraźliwa
Ja wróciłam ze szpitala z powodu twardego brzucha, ciągnących bólów... Dostałam 2 tyg. zwolnienia na leżenie w domu i przepisane czopki w razie skurczów. Wcześniej też chodziłam w zwykłych spodniach, a teraz chodzę po domu w szlafroczku żeby nic nie uciskało.
Co do dotykania macicy to też zostałam w szpitalu poinstruowana żeby nie dotykać bo się wywołuje skurcze macicy Lekarz powiedział wprost "ręce precz od macicy". Najlepszym ubraniem jest chyba sukienka i mam zamiar kupić kilka sweterkowych ciepłych sukienek i do grubych rajstop lub leginsów i kozaków powinno być ok

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:31   #692
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja 2 razy dziennie wsmarowuję krem i w brzuszek i w piersi
mój gin o tym wie,
i nie uważa tego za coś złego
Ja też tak kremuje brzuszek i piersi
a piersi to już szczególnie bo rosną jak najęte... dlatego nawet 3x dziennie. ale jak w domku jestem bo jak mam gdzieś wyjść pozniej taka tłusta....
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

dziewczyny zamawiałyście te pieluszki ze strony pampers?? ja zamówiłam już dobrych kilka dni temu i dziś sprawdziłam status i ciągle mi pisze "sprawdzamy twój adres"
zapewne czekają aż się skonczy akcja i kurier bedzie hurtowo wysyłał no bo bez przesady żeby pozniej 100x jechał do wrocławia na ulicę XYZ a tak to zrobi w jeden dzień

Cytat:

ale ja będę słuchać tego co mówi mój lekarz a nie piszę na forum, bo uważam że on się lepiej na tym zna

dla mnie też mój lekarz jest guru

a ogólnie aż tak dużo nie macam brzucha wieczorami mój tż daje buziaki i coś gadamy do niego, ale tak z ''byle powodu'' to w sumie nieeett.

joker witaj

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

co do tych pomyłek na USG.. to jestem troche przerażona
nie chodzi o to że dziewczynki bym nie chciała, ale ja się już tak przyzwyczaiłam do chłopczyka i w ogóle. I gdyby mój Fabianek okazał się dziewczynką to niezłego zonka bym miała. ale wierzę mojemu lekarzowi, w sumie sama widziałam co tam ma między nogami

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:42   #693
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Ja tez mam anemie poziom Hb 9 wiec malo !!!!!Przepisala mi Tardyferon a ja nie chce brac zelaza po nim mam straszne wzdecia.zaparcia aaaaaaaaaa szkoda gadac po prostu czuje sie po nim okropnie......zaczelam jesc wiecej mieska,buraczkowa sobie gotuje moze mi cos podskoczy no i witaminki dla ciezarnych lykam teraz koncze prenatal ale zmienie na takie co maja w swoim skladzie wiecej Fe bo w poprzedniej bralam Feminatal i bylo duuuzo lepiej .
to weź sobie Askofer albo biofer folic (w tym jest kwas foliowy i żelazo, ale jest też z samym żelazem chyba). Też brałam Tardyferon i zauważyłam zaparcia więc poprosiłam o coś innego i po askoferze nie miałam tego efektu ubocznego

a co u mnie: byłam u gine rano, zbadał i powiedział że szyjka jest w porządku, długa, nie mięknie, nie skraca się więc jest równowaga zachowana, możliwe że mała za szybko rośnie, macica musi się zabardzo rozciągać, dostałam Luteine dopochwowo przez tydzień i do kontroli.
Dzisiaj młody koleś ustąpił mi miejsca - byłam w szoku, mówie że nie dziękuje że czemu nie odpowiedział a mi się nie chciało siedzieć czyżby brzusio było widać czy aż taka blada jestem

a ja dzisiaj na obiad robie spaghetti zapiekane

muszę kupić sobie wreszcie te spodnie ciążowe, bo zwykłe jeansy gubie, a jak dam pasek to uwiera

Jokr3 witamy

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-10-27 o 14:43
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:44   #694
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Skoro jest jak byk, ze pobieranie kasy za znieczulenie jest nie legalne to juz bym tam w tym szpitalu rozpierduche zrobila jakby mi jakis lekarz lape po koperte wyciagnal.

Co myslicie o kolorystyce tych wozkow, bo zaczelam sie zastanawiac czy brac tego Motyla http://medvedik.com.ua/product-74549...ollection.aspx czy Fantazje.

aja1
a ta strona po rusku czy mi się w oczach troi?
mi się bardziej podoba Fantazja
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:45   #695
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
ktoś tu wczoraj pisał o brzoskwiniach z puszki i tak mnie dziś pokusiło bo miałam w lodówce że zrobiłam ciasto z brzoskwiniami. Właśnie skończyło się piec....
teraz pachnie w całym domu aż kusi. ale poczekam na męża jak wróci z pracy to sobie zjemy
matko daj trochę

Cytat:
Skoro jest jak byk, ze pobieranie kasy za znieczulenie jest nie legalne to juz bym tam w tym szpitalu rozpierduche zrobila jakby mi jakis lekarz lape po koperte wyciagnal.

Co myslicie o kolorystyce tych wozkow, bo zaczelam sie zastanawiac czy brac tego Motyla http://medvedik.com.ua/product-74549...ollection.aspx czy Fantazje.
hmm sama nie wiem, fantazja ładniejsze kolory dla mnie ma ale nie wiem jak wyglądają na żywo

blackrose ciesze się że wszystko w porządku
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:49   #696
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a ta strona po rusku czy mi się w oczach troi?
mi się bardziej podoba Fantazja
Tak jest po rusku hehe, bo nie moglam nigdzie indziej zdjec znalezc

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
matko daj trochę

hmm sama nie wiem, fantazja ładniejsze kolory dla mnie ma ale nie wiem jak wyglądają na żywo

blackrose ciesze się że wszystko w porządku
Fantazja owszem ma super kolorki przynajmniej na zdjeciach i dlatego wlasnie mam dylemat, bo z jednej strony Motylek jest unikatowy i ma slodkie kolorki i te wstawki wlasnie, ale znowu jednolitych wozkow w ogole nie widuje, wiec Fantazja tez unikatowa. Ogladam caly czas z kazdej strony te probki materialow z Tako i juz dostaje powoli krecka

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-10-27 o 14:50
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:51   #697
Montii
Zakorzenienie

eeee a gdzie ta FANTAZJA bo ja widzę tylko motylka ?

[LEFT]
Stary 2010-10-27, 14:56   #698
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
eeee a gdzie ta FANTAZJA bo ja widzę tylko motylka ?
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=371
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=369
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=363
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=366
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=364
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=365
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=368
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=370
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=324 to co prawda nie Fantazja, ale kolorek tez mi sie podoba.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:02   #699
Montii
Zakorzenienie

ja to nie lubię wzorków i pierdołek więc http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=324 mi się podoba

ja też mam rozkminę z kolorem wózka....

dodam,że mam hopla na punkcie błękitu ;-)
ale mama i tż powiedzieli ,że mam sie zastanowić nad zielonym też no i nie wiem.

[LEFT]
Stary 2010-10-27, 15:05   #700
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Najlepszym ubraniem jest chyba sukienka i mam zamiar kupić kilka sweterkowych ciepłych sukienek i do grubych rajstop lub leginsów i kozaków powinno być ok
ja lubię chodzić w tunikach i krótkich sukienkach
dlatego kupiłam sobie rajstopy i legginsy ciążowe,
pasuje mi ten styl bo przynajmniej nie muszę ciuchów kupować bo mam ich pełno w szafie
spodnie nie pamiętam kiedy miałam na sobie

Cytat:
a piersi to już szczególnie bo rosną jak najęte... dlatego nawet 3x dziennie. ale jak w domku jestem bo jak mam gdzieś wyjść pozniej taka tłusta....
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

nie chodzi o to że dziewczynki bym nie chciała, ale ja się już tak przyzwyczaiłam do chłopczyka i w ogóle. I gdyby mój Fabianek okazał się dziewczynką to niezłego zonka bym miała. ale wierzę mojemu lekarzowi, w sumie sama widziałam co tam ma między nogami
ja narazie 2x dziennie,
ale jak zacznę bardziej rosnąć, w szczególności brzuch to będę częściej i większą ilością kremu

moja siostra pod koniec ciąży, kiedy brzuch się zrobił wielki to się bardzo często smarowała,
a jak zobaczyła, że robi się jej mały rozstęp koło pępka to cały dzień chodziła z kremem na brzuchu

co do pomyłek to musi być szok,
jak ktos nakupuję różowych czy niebieskich ubranek, mówi po imieniu do brzuszka i okazuję się odwrotnie

ale wg mnie to wynika z niedbalstwa lekarza,
ponoć mojemu się jeszcze to nie zdarzyło, przynajmniej nie słyszałam,

ale i tak go sprawdzę za 6 dni u innego lekarza, na usg 4d
Stary 2010-10-27, 15:08   #701
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
W którym tyg najlepiej jest robić usg 4D?? Bo mój gin mi powiedział, że zrobimy w 32! ale mi sie wydaje, że to trochę późno, bo dzidzia już będzie duża. Kolejną wizytę mam w 24 tyg. Zrobić wtedy czy poczekać i w 28??
mi powiedział że od 22 tygodnia ładnie widać więc koło 22-26 mogę robić

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ojjj tak, dla mnie zakupy dla maluszka to tez wielka przyjemnośc , już nawet dla siebie dawno nic nie kupilam (no oprócz pizamki i majtochów bo większe by się przydaly, żeby brzuszka nie uciskać).
ale za to przy tych zakupach dla maleństwa to trzeba mocno sie za kieszen trzymać....
ja wczoraj jak się zastanaiwałam czy coś tam wziąć bo drogie to mąż wziął i mówi do mnie: na dziecku i żonie się nie oszczędza w szoku byłam hehe

Cytat:
ktoś tu wczoraj pisał o brzoskwiniach z puszki i tak mnie dziś pokusiło bo miałam w lodówce że zrobiłam ciasto z brzoskwiniami. Właśnie skończyło się piec....
teraz pachnie w całym domu aż kusi. ale poczekam na męża jak wróci z pracy to sobie zjemy
jejku aż mi ślina naszła mmmm daj trochę, ja ci powiem że nie wytrzymalabym do powrotu męża

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
a ja się na swojego obraziłam, więc przytulasów nie będzie i już
oj coś narobił niedobry

jokr3r
witaj tutaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ta twarda macica to jakaś zaraźliwa
Ja wróciłam ze szpitala z powodu twardego brzucha, ciągnących bólów... Dostałam 2 tyg. zwolnienia na leżenie w domu i przepisane czopki w razie skurczów. Wcześniej też chodziłam w zwykłych spodniach, a teraz chodzę po domu w szlafroczku żeby nic nie uciskało.
Co do dotykania macicy to też zostałam w szpitalu poinstruowana żeby nie dotykać bo się wywołuje skurcze macicy Lekarz powiedział wprost "ręce precz od macicy". Najlepszym ubraniem jest chyba sukienka i mam zamiar kupić kilka sweterkowych ciepłych sukienek i do grubych rajstop lub leginsów i kozaków powinno być ok
odpoczywaj dużo

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:15   #702
Montii
Zakorzenienie

iza - ja też nie pamietam kiedy miałam na sobie spodnie ale tęskni mi się do takich jednych biodrówek
no i same leginsy mam, z 10 par w domu i tuniki, sweterki za pupę
w spodniach ciążowych czuje się grubo

[LEFT]
Stary 2010-10-27, 15:20   #703
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iza - ja też nie pamietam kiedy miałam na sobie spodnie ale tęskni mi się do takich jednych biodrówek
no i same leginsy mam, z 10 par w domu i tuniki, sweterki za pupę
w spodniach ciążowych czuje się grubo

ja planuje jedne ciążowe spodnie kupić,

bo na mroźny okres się przydadzą, ale mam nadzieję że 1 wystarczą, bo do pracy i tak pewnie nie będę już chodzić,
przymierzałam dżinsy w H&M i byłam zaskoczona, że całkiem fajnie wyglądam
ładnie leżały

kupie może za miesiąc, zobaczę ile przytyje w tym czasie
Stary 2010-10-27, 15:24   #704
Montii
Zakorzenienie

mnie ten pas denerwuje, bo wyglądam na taką szeroką.. ale ogólnie spodnie są spoko i ciepłe

dzisiaj znowu kupiłam coś maluchowi, ale tylko czapkę

[LEFT]
Stary 2010-10-27, 15:40   #705
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
ja planuje jedne ciążowe spodnie kupić,

bo na mroźny okres się przydadzą, ale mam nadzieję że 1 wystarczą, bo do pracy i tak pewnie nie będę już chodzić,
przymierzałam dżinsy w H&M i byłam zaskoczona, że całkiem fajnie wyglądam
ładnie leżały

kupie może za miesiąc, zobaczę ile przytyje w tym czasie
iza z tym H&M to pomyśl czy nie lepiej teraz, do 29.10 możesz kupić ze zniżką -25% - na kupon z mydziewczyny z okazji Dnia Dziewczyny
(kcesz? mam z innego wątku modowego na forum )
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:41   #706
Montii
Zakorzenienie

już go tutaj nawet podawałam
no to lepiej jakbyś iza kupiła teraz;-))

[LEFT]
Stary 2010-10-27, 15:47   #707
blackrose4u
Wtajemniczenie

acha Jokr3 bo zapomniałam napisać że wg mnie Fantazja

oczekujemy
Stary 2010-10-27, 15:53   #708
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ale mama i tż powiedzieli ,że mam sie zastanowić nad zielonym też no i nie wiem.

ja jestem napalona na fiolety, liliowe, różowe

a jeśli byłby chłopak to na pewno bym brała błękit
piękny kolor i rzadko się widuje wózki w tym kolorze

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
iza z tym H&M to pomyśl czy nie lepiej teraz, do 29.10 możesz kupić ze zniżką -25% - na kupon z mydziewczyny z okazji Dnia Dziewczyny
(kcesz? mam z innego wątku modowego na forum )
ja niestety z małego miasta jestem
i mam 100km do dużego miasta i będę tam dopiero 2 listopada na USG

ale poprosze kupon dla kolezanki
Stary 2010-10-27, 15:54   #709
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
gidze kto pisal o barszczu bo mi chyba umknelo... ja chce na weekend nagotowac barszcu ale z burakwo i nie umiem bo zawsze to z kartonu ;p dajcie przepis na dobry
A wczoraj któraś pisała.

Wiesz co, ja zawsze kupuje ze 4 buraki, obieram, kroję na cztery części i gotuje ok50 min. Wlewam koncentrat Krakusa tak z 1/5 butelki, potem do smaku: sól, cukier, kwasek cytrynowy i ocet. Ja lubię kwaskowy. Na koniec daję śmietaną, ziemniaki gotuję oddzielnie, albo krokiety co kto woli.
Zresztą ziemniaki zawsze gotuję oddzielnie, bo nie lubię takich z dnia poprzedniego w zupie.

Jok3r Fantazja

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 16:00   #710
Montii
Zakorzenienie

obżarłam się słodkiego... i ciągle mi mało, no ludzie.
zaraz będzie wgłębienie w kanapie z mojego ciężaru

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

iza mi się podoba jak dziewczynka ma jeansy, białą bluzkę i np jakiś akcent różowy czy fioletowy
ale zdaje sobie sprawę z tego,że biel przy dziecku krótko jest bielą
fiolety też uwielbiam

[LEFT]
Stary 2010-10-27, 16:05   #711
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

zapewne czekają aż się skonczy akcja i kurier bedzie hurtowo wysyłał no bo bez przesady żeby pozniej 100x jechał do wrocławia na ulicę XYZ a tak to zrobi w jeden dzień

dla mnie też mój lekarz jest guru

a ogólnie aż tak dużo nie macam brzucha wieczorami mój tż daje buziaki i coś gadamy do niego, ale tak z ''byle powodu'' to w sumie nieeett.

joker witaj

ja też mam nadzieje że mojej dziewczynce nic już nie "wyrosnie" bo chlopcu nie zaloże różowej sukieneczki ani różowych spioszków...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:07   #712
Agattek33
Raczkowanie

Bede mama dziewczynki!!!!! Boszzz ale sie ciesze tak ja sobie wymarzylam dzisiaj rano mielismy polowkowe usg, zmierzona poogladana, ksiezniczka sie troche powiercila i ma forke jak zasypia z reka za glowa, zupelnie jak tatus. Kregoslup tak fajnie bylo widac nereczki i serduszko, boszz ona cala nasza jest!!!! Usteczka ma takie slodziutkie. Tatulek byl caly w skowronkach gapil sie w monitor a potem kupil mi ciepla czekolade zamiast kawy ktorej mi ciagle zabrania i pobiegl do pracy.

Jedyne co mnie niepokoi to ze mam niskie lozysko, podobno ma sie podniesc a jesli nie to bedzie wskazanie do cc, ktorego bardzo nie chce.

W sobote z przyjacilka poszlysmy na targi Baby Show, pelno stoisk i duzo fajnych promocji i gratisow. TZcik po nas przyjechal takie bylysmy obladowane. Potem pomyslalam ze moze za wczesnie tak z zakupami szalec. Ale co tam na razie jestem splukana ale po wyplacie bedzie szal ciuszkowy

Co do masowania brzuszka ja juz krem tak bardziej wklepuje bo zauwazylam z jak tak masowalam to czesto mi sie skurcze zdarzaly, teraz przeszlo.

Caluski mamuski gratuluje wam syneczkow i coreczek, obysmy tylko zdrowe byly.
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:11   #713
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest po rusku hehe, bo nie moglam nigdzie indziej zdjec znalezc

Fantazja owszem ma super kolorki przynajmniej na zdjeciach i dlatego wlasnie mam dylemat, bo z jednej strony Motylek jest unikatowy i ma slodkie kolorki i te wstawki wlasnie, ale znowu jednolitych wozkow w ogole nie widuje, wiec Fantazja tez unikatowa. Ogladam caly czas z kazdej strony te probki materialow z Tako i juz dostaje powoli krecka
ogólnie nie lubie koloru zielonego, no ale ta fantazja jest naprawde suuuuper
Stary 2010-10-27, 16:13   #714
Montii
Zakorzenienie

agatek gratulacje

[LEFT]
Stary 2010-10-27, 16:15   #715
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja to nie lubię wzorków i pierdołek więc http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=324 mi się podoba

Montii a co to za wózeczki są ???

Agattek - gratuluje dziewczynki

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-10-27 o 16:23 Powód: dopisanie
Stary 2010-10-27, 16:17   #716
Agattek33
Raczkowanie

Cytat:
agatek gratulacje

Dziekuje mamusiu Fabianka
Stary 2010-10-27, 16:18   #717
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:

Ja osobiście wybrałabym zielony, jakoś tak delikatniej wygląda.

Hihi, ale miałam dzisiaj podobny problem przy wyborze koloru rożka.
No i w końcu TŻ podjął decyzję za mnie. Ja stałam w sklepie i zachowywałam sie jak ten osiołek co mu w żłoby dano .
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:35   #718
blackrose4u
Wtajemniczenie

Agattek gratulecje

oczekujemy
Stary 2010-10-27, 16:56   #719
Agattek33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Agattek gratulecje

dziekuje
Stary 2010-10-27, 17:00   #720
mokra6
Zadomowienie

Agattek gratuluję córci Macie już wybrane imię?
My się wahamy jeszcze. Może pomożecie dziewczyny i podacie mi tu kilka ładnych imion dla dziewczynki, może mi coś przypadnie do gustu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości