2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 14:34   #2251
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Pamiętacie mnie jeszcze?
A ja o Tobie wczoraj myślałam, co u Was słychać
Widzę, że nie za ciekawie ...
Trzymam mocno kciuki za Pascalka
Najeździcie się po tych szpitalach ... Dawaj znac jak sytuacja. Liczę, że się poprawi, no bo przecież musi! Bądź dobrej myśli
Stary 2010-10-27, 14:39   #2252
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A ja o Tobie wczoraj myślałam, co u Was słychać
O! To miło, że chociaż ktoś o mnie myśli

Jeśli chodzi o Pasclaka, to martwię się bardzo. Ale mam nadzieję, że da radę i w piątek na kontroli usłyszę lepsze wieści.

Teraz karmię go wyłącznie piersią na żądanie, czyli tak jak chciałam od początku, a mi nie pozwalali.
Mały przestawił się z karmienia co 4 godziny na co 2 godziny. Tak kazała mi go przestawić położna i lekarze w tym drugim szpitalu, w którym byliśmy teraz.
Zobaczymy, może to coś pomoże...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:39   #2253
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ostatnio Penaten- super dla mnie ale cena niestety 19 zł za 30 sztuk- nie do przyjęcia, ale kupiłam przypadkiem w aptece nie pytając o cenę Są fajne bo grube, chłonne i nie zmieniają kształtu, ale nie wiem czy sprawdzą się przy dużych piersiach, bo są dosyć małe.
A jak często zmieniasz wkładki? Mi wystarcza spokojnie 1 na dzień Tzn. jedna na jedną pierś. Wtedy cena nie przeraża aż tak A co do tego, że małe - fakt, ale ja już się nauczyłam je układać tak, że nie przecieka. Inaczej na dzień, inaczej na noc

Dziewczyny, szukam fajnej diety z ćwiczeniami, ale nie ufam za bardzo internetowi, wolę sprawdzone sposoby Może któraś z Was stosowała dietkę i jest skuteczna i mogłaby polecić? Tylko od razu mówię, że diety typu kapuściana i inne jednoskładnikowe odpadają

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-10-27 o 14:48
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:34   #2254
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Nie mam za bardzo czasu nadrabiać bo moja mała jakaś marudna ostatnio. Wisi na cycu bez przerwy, jak wcześniej ładnie jadła co 3 godziny tak teraz ledwo 2 wytrzymuje A zauważyłam że apetyt jej bardzo się poprawia po spacerku, wtedy mogłaby od cycka nie odczepiać się. U Was też tak jest?

Pomi świetnie wyglądasz i do twarzy Ci w okularach. Co do sytuacji z mężem to myślę, że to przejściowe. Trzeba się oswoić z sytuacja i znaleźć w tym całym szaleństwie chwilę czasu tylko dla Waszej dwójki

Dzisiaj byłam zapisać małą do pediatry i pierwszą wizytę wyznaczyli mi dopiero na 22.12. Będzie połączona razem ze szczepieniami. Dziwne, myślałam, że powinnam się z nią zgłosić na jakąś kontrolę wcześniej. A jak u Was było??

Mała dostała katarku. Na razie próbuję odciągać fridą i zakraplam troszkę soli fizjologicznej ale jak to nie pomoże to chyba będę musiała pójść z nią do lekarza. Prócz kataru nic jej nie dolega.
Cytat:

Dziewczyny, szukam fajnej diety z ćwiczeniami, ale nie ufam za bardzo internetowi, wolę sprawdzone sposoby Może któraś z Was stosowała dietkę i jest skuteczna i mogłaby polecić? Tylko od razu mówię, że diety typu kapuściana i inne jednoskładnikowe odpadają
Bordowa ja stosowałam dietę ze strony www.odchudzanie.org.pl 1200kcal dla aktywnych zawodowo. Schudłam 15 kilo i nie głodziłam się, jadłam częściej a mniejsze porcje i piłam dużo wody. Ta diete polecił mi dietetyk.

Weronisia współczuję powrotu do szpitala. Trzymam kciuki za Pascala a Tobie życzę dużo siły
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:38   #2255
forssiczka
Rozeznanie

hej drogie Mamy, dołączam jako pełnoprawna rodzicielka oficjalnie zarejestrowanego Mateusza

mam nadzieję, że będę w z wami w miarę na bieżąco

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:48   #2256
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Bordowa ja stosowałam dietę ze strony www.odchudzanie.org.pl 1200kcal dla aktywnych zawodowo. Schudłam 15 kilo i nie głodziłam się, jadłam częściej a mniejsze porcje i piłam dużo wody. Ta diete polecił mi dietetyk.
Dzięki Ja nieaktywna zawodowo I strona coś się otwierać nie chce ...
Stary 2010-10-27, 15:54   #2257
falbala
Raczkowanie

no własnie strona sie nie otwiera a tez chciałam zerknąć, może znalazłabym cos dla siebie, bo wyglądam jak hipopotamica.
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:10   #2258
aaneczka1984
Zadomowienie

weronisiu....ja też o Tobie myslałam nawet ostatnio na poczekalnie zerkałam czy coś pisałaś.
zycze Pascalkowi duuzo zdrówka

bordowa..dziewczyny na innym forum polecają diete Dukana..ponoć działa cuda

forssiczka..witaj wśród mamusinej społeczności
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:10   #2259
Klarissa
Zakorzenienie

Ja już dzisiaj nie daje rady... młoda po prostu tak świruje przez te zaparcia - albo na rękach, albo na cycu nie ma opcji żeby pospała czy poleżała. Jedyny mój moment na odpoczynek to był spacer... tyle, że myślałam, że usnę podczas tego spaceru... niby zrobiła kupę, ale raz, a normalnie robi po kilka razy... możliwe żeby jej się to zmieniło?

Teraz ją uśpiłam, ale pewnie się zbudzi za chwilę. A karmienia to już się nam całkiem porypały i teraz jemy co godzinę zamiast co 3 ja się chyba wykończę.
Stary 2010-10-27, 16:13   #2260
bordowa
Wtajemniczenie

Klarissa Mojej Asi się poprzestawiało Zawsze robiła po kilka kup, teraz jest jedna dziennie.
Pisałaś, że Natalka kończy dziś miesiąc, a to chyba za dwa dni co?

A co do diety Dukana to ja słyszałam o niej niepochlebne opinie, nie w sensie, że nie działa tylko, że powoduje jakieś straty w organizmie.

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-10-27 o 16:15
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:29   #2261
niuniuniau
Zadomowienie

N o fakt stronka się nie otwiera ale spróbujcie wejść przez ten link: http://www.odchudzanie.org.pl/klub/o...h-zawodowo.pdf
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:31   #2262
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Chciałam tylko powiedzieć że my już po spacerku No i wracając patrzę co tam w skrzynce pocztowej, a to Pampersy Z tego linku który wam podawałam niedawno Przyszło 5 pampków i ulotka
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:35   #2263
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
hej jestem z mam listopadowych mam pytanie te 14 dni dla taty nalezy sie tylko po esarce czy tez po sn?
Mój maż dostał po sn

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Pamiętacie mnie jeszcze?

Miałam się wcześniej odezwać, ale znowu wylądowaliśmy w szpitalu.
Pascal wymiotował, bo trudno to nazwać inaczej. Schudł, zamiast przybrać, no i ta cholerna żółtaczka znowu się nasiliła. Musiał być nawodniony, więc był parę dni w szpitalu pod kroplówką, a ja razem z nim.
Wczoraj dopiero w południe wyszliśmy i wieczorem pożegnaliśmy moją mamę, która poleciała do Polski.
A więc od dziś jesteśmy sami.
Dziś już była moja położna. Zważyła Pascala - on nie przybiera. Nie chudnie już, ale nie przybiera. Nie jest dobrze. Obliczyła, że on powinien już ważyć 2950g, a waży 2650g.
No i nadal nie utrzymuje prawidłowej temperatury ciała. Właściwie prawidłową temperaturę ma tylko gdy leży na mnie opatulony kocem i kołdrą.
Gdy leży sam - zawinięty w gruby kocyk, przykryty pierzynką - jest zimny jak sopel.

W piątek znowu jedziemy do kontroli.

Postaram się poczytać, no i pisać cześciej.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja już dzisiaj nie daje rady... młoda po prostu tak świruje przez te zaparcia - albo na rękach, albo na cycu nie ma opcji żeby pospała czy poleżała. Jedyny mój moment na odpoczynek to był spacer... tyle, że myślałam, że usnę podczas tego spaceru... niby zrobiła kupę, ale raz, a normalnie robi po kilka razy... możliwe żeby jej się to zmieniło?

Teraz ją uśpiłam, ale pewnie się zbudzi za chwilę. A karmienia to już się nam całkiem porypały i teraz jemy co godzinę zamiast co 3 ja się chyba wykończę.
Co do kupek to czytałąm że to się mienia i robis ie ich coraz mnie A po mleku modyfikowanym to nawet jdna na 2 dni może być.

Mi zaraz cycek pęknie Mały śpi już 3 godzinę a moja pierś (ta co miała teraz karmić) już cieknie sama Boże jakie ja mam cycki
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:42   #2264
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
weronisiu....ja też o Tobie myslałam nawet ostatnio na poczekalnie zerkałam czy coś pisałaś.
zycze Pascalkowi duuzo zdrówka
Dzięki

Ilona no widzę, że wreszcie się rozpakowałaś

Co do kupek, to dzieci karmione piersią moga robić rzadką kupkę co karmienie, a karmione sztucznym moga robić jedną dziennie, a nawet rzadziej.
Mój starszy syn załatwiał się co kilka dni. Pediatra nie widział w tym nic złego. Powiedział, że dopóki dziecko nie płacze przy załatwianiu się itp. to jest wszystko OK.

Mój Pascalek robi kupkę, a właściwie żółtą wodę, bo trudno to nazwać kupką pare razy dziennie.
Natomiast jak mi zabronili go karmić piersią i dostał inne mleczko przez 3 dni, to robił 1 kupke o konsystencji kaszki.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:44   #2265
Marcia2507
Raczkowanie

Witam mamusie
Dziś w nocy gdy przebierałam moją córeczkę zauważyłam że jej kupka zmieniła kolor na zielonkawy, zrobiła już drugą taką.Jestem kłębkiem nerwów bo nie wiem co jest nie tak Staram się jadać tak by małej podpasowało, jem mniej więcej to co podawali w szpitalu . Dziś w nocy męczyliśmy się ładne 2 h bo młoda wciąż płakała, nie mogła wydalić gazów i bolał ją brzuszek bo aż się naprężała. Ma dopiero 9 dni więc za wcześnie na kolki. Nie wiem już co robić a do lekarza idziemy dopiero w następnym tygodniu, może któraś z was mogłaby mi coś doradzić, co zrobić??
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:47   #2266
Ray
Zakorzenienie

ja na chwilke bo zaraz musze budzic mala... po 13 jak padla tak spi do teraz a tu trzeba nakarmic

z tz u mnie tez nie ma problemu wrecz jest fajnie.... ma teraz urlop i z nami spedza czas, pomaga mi i nie marudzi nic, sam nawet zabiera starsza corke bym troche sie wspala.... i w sumie sam chodzi mnie prztula czy buziak czy cos '

nie mam co narzekac

weronisia kurcze mam nadzieje ze sie wszstko poprawi sie z synkiem

ja mam dzis troche stresow i placzliwy dzien mam nadzieje ze nie odbije sie to na laktacji
Stary 2010-10-27, 17:00   #2267
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć że my już po spacerku No i wracając patrzę co tam w skrzynce pocztowej, a to Pampersy Z tego linku który wam podawałam niedawno Przyszło 5 pampków i ulotka
Ja też dziś dostałam paczuszke- 5 pampków
Stary 2010-10-27, 17:09   #2268
falbala
Raczkowanie

swietny artykuł http://dzieci.pl/chgid,12798557,titl...at_dzieci.html
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:20   #2269
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo dziś na 17 idę na zdjęcie szwów. doskwiera to cholerstwo i mam nadzieję, że nie będe bardzo ciepiała przy ich zdejmowaniu.
przeżyłaś poród to zdjęcie szwów też przezyjesz Fakt, nie jest to przyjemne ale da się wytrzymać
Weronisia 3mam kciuki, żeby wreszcie było lepiej z Pascalkiem

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
ninaad świetne zakupy

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Mamy taką samą grzechotkę tylko wersję z różową owieczką
Fajna kiecuszka.

Moja non stop, czy leży boczkiem czy na plecach, nogi w ciągłym ruchu.
no a już się bałam, że coś nie tak jest
Cytat:
może South Beach?
Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Dziś w nocy gdy przebierałam moją córeczkę zauważyłam że jej kupka zmieniła kolor na zielonkawy, zrobiła już drugą taką.Jestem kłębkiem nerwów bo nie wiem co jest nie tak Staram się jadać tak by małej podpasowało, jem mniej więcej to co podawali w szpitalu . Dziś w nocy męczyliśmy się ładne 2 h bo młoda wciąż płakała, nie mogła wydalić gazów i bolał ją brzuszek bo aż się naprężała. Ma dopiero 9 dni więc za wcześnie na kolki. Nie wiem już co robić a do lekarza idziemy dopiero w następnym tygodniu, może któraś z was mogłaby mi coś doradzić, co zrobić??
Ola też tak miała gdzieś pod koniec drugiego tygodnia. Po mniej więcej 2 tygodniach przeszło. Masowałam brzuszek, przyginałam lekko nóżki do brzuszka.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:24   #2270
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Weronisiu trzymam kciuki z całej siły, biedny Pascalek ściskam Was mocno!

Klarissa czyli jednak Bobotic przestał działać?? Mój Filuś znów nie robi kupki, 3.doba nam leci Za to puszcza bączki, a po jedzeniu odbija mu się kilka razy. Na szczeście jest grzeczny, momentami postęka, popręży się, widzę że mu się chce. Jutro idziemy na szczepienie, zapytam pediatry co na te zaparcia
Stary 2010-10-27, 18:27   #2271
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ech...
Nadia znwu urzadza swoje wieczorne konceeeerty... NA CAŁY REGULATOR.... ja nie czaje co w to dziecko wstepuje miedzy 16-19.... i skad ona bierze sile na taki krzyk, no sciany rezonują....
ninaad... masz racje to jakies arszenikowe godziny...

A ja bardzo chce.... wlasciwie to chcialam isc na ta parapetowke, ale TŻ mowi ze pojdziemy o 15 i przed 18 wrocimy.... (na 18 sa pozostali goscie zaproszeni), bo"...Młoda jeszcze nie miala szczepien, i nie dobrze by bylo jakby teraz cos zlapała i trzeba bylo przesuwac te szczepienia"...
Poza tym skoro ona jest taka zeschizowana wieczorami to po co mam innym psuc impreze bo beda musieli sluchac jej darcia... i nie ma opcji ze inni ja zabawia, bo nawet noszona nie chce byc teraz.... jak sie drze... ona po prostu musi sie chyba wieczorem zmeczyc... przy okazji nas tez

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-10-27, 18:29   #2272
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa Mojej Asi się poprzestawiało Zawsze robiła po kilka kup, teraz jest jedna dziennie.
Pisałaś, że Natalka kończy dziś miesiąc, a to chyba za dwa dni co?
No tak, masz rację, dzisiaj mija nam 4 tydzień...

Głowa mi pęka od jej całodziennego wrzasku, zjadłam 2 apapy ale nie pomogły. Na dodatek jak robiłam obiad rozkroiłam sobie palucha przy krojeniu mięsa i teraz mam problem jak coś robię przy niej bo mi ten opatrunek przeszkadza a paluch miał szczęście, że się w ogóle ostał... mało brakło bym całkiem obcięła

Co do kupek - karmione naturalnie robią co karmienie a sztucznie raz dziennie.. no tak, a jak moja jest karmiona i tak, i tak to ile? Do tej pory robiła 4-5 kupek na dobę, a dzisiaj jedną i tylko po masażu brzuszka pierdzi i nic więcej. No i buczy cały dzień, do tego 2x mi się dzisiaj porzygała także mam do prania kanapę, koc i siebie... Dzisiaj to już nie chcę być mamą..

Teraz tż się nią zajmuje ale ja nie wiem jak ja w nocy wstanę, dzisiaj prawie nie spałam, wczoraj nie spałam... ja półprzytomna jestem.
Stary 2010-10-27, 18:44   #2273
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Dziewczyny to nieprawda, że dziecko karmione piersia powinno robić kupkę co karmienie Od ok drugiego miesiaca życia może robić nawet raz na kilka dni [mamine mleko wchłania się niemal w całości]. I wszystko jest OK dopóki nie męczy się przy wypróżnianiu, nie ma zaparć.

mszu współczuję tych koncertów a do znajomych lepiej rzeczywiście iść w godzinach kiedy małą jest najgrzeczniejsza. Trochę się rozerwiecie minimalizując ryzyko koncertu
Stary 2010-10-27, 18:57   #2274
Zuziczka
Rozeznanie

Weronka- utulam, trzymajcie sie Kurcze, nie ma lekko...

Mszu- twoja Nadia nadaje wieczorem, a nasz ma "wyjca" od 4 do 7rano. Mozna ocipiec

Klari- oj Bidulko, jak ja cie dobrze rozumiem. Trzymaj sie Kochana.
Moj walsnie zaczal koncert...

A u nas SKAZA BIALKOWA. Ja sie chyba popłacze...
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:22   #2275
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

A u nas SKAZA BIALKOWA. Ja sie chyba popłacze...

U nas też Mała ma głowę i szyję w kropki, kupilam dzisiaj emolium do mycia i krem do buzi, balsam juz mam z tej serii i jest fajny. Do tego trzeba bylo zmienic mleko na bebilon pepti (ostatnio dokarmiam ja butla bo głodomorra z niej). Najgorzej z jedzeniem bo juz sama nie wiem co mam jesc.......
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:46   #2276
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
U nas też Mała ma głowę i szyję w kropki, kupilam dzisiaj emolium do mycia i krem do buzi, balsam juz mam z tej serii i jest fajny. Do tego trzeba bylo zmienic mleko na bebilon pepti (ostatnio dokarmiam ja butla bo głodomorra z niej). Najgorzej z jedzeniem bo juz sama nie wiem co mam jesc.......
Dash- ja sie chyba zalamie. Jak nie urok to sraczka. Olek ma buzke w kropki i troche na glowie tez i szyi. Jedno ucho ma az szorstkie. No i to mleko tez musze kupic, na dokarmianie- jest jakies inne tez?
Chyba tez kupie jakis krem do buzi, bo az mi go zal.
Co mam jesc?
wiem tylko, ze zero nabialu, jajek, wolowiny, cieleciny, wedlin ze sklepu, plus kakao, orzechy itd. nawet chleb jak jest na serwatce to nie mozna. i trzeba czytac wszystkie ulotki..
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 20:27   #2277
kaska1980
Rozeznanie

Dziewczyny mój mały ma cały brzuszek , plecki i szyje w czerwonych plamkach i gdzie niegdzie w tych plamkach biae kropki. Co to może być czy to są potówki czy jakieś uczulenie
Nie wydaje mi się aby był pregrzewany. Temp w pokoju to ok 22-23 stopnie do tego od wczoraj zwilżam powietrze wieszając ręcznik na kaloryfer.
A w czym Wy kładziecie spać maluszki Wasze, bo może faktycznie w nocy go przegrzewam ubraniem i przykryciem

Co do zachowań Tż to mój jest zakochany w małym. Sam chce przewijać (ha jeszcze nie trafił na kupkę), karmić. Kąpiemy też razem. Od czasu do czasu odejdzie przytuli mnie i ucałuje. A najbardziej lubię wieczory kiedy jest półmrok w sypialni, mały sobie śpi a my możemy wtedy sobie poleżeć i napajać się nastrojem.

Ninad miałaś rację - poród przeżyłam to i dzisiejsze zdjęcie szwów też przezyłam, ale gorąco mi się robiło kiedy były ściągane

Mam też kochane nadal problem ze swoimi zdrętwiałymi palcami. Myślałam że po porodzie zaraz minie to uczucie a dziś już prawie tydzień po i dalej są zdrętwiałe.. Jejku i pomyśleć, że w poprzednią środę o tej porze liczyłam częstotliwość skórczy a teraz mały juz sobie śpi w swoim łóżeczku
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 20:30   #2278
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Weronisia trzymam za Was kciuki!

Zuzi, dash... bardzo Wam wspolczuje nie wyobraz sobie zrezygnowac z nabiału... to bylaby dla mnie jakas masakra Dziewczyny bardzo mi Was szkoda

Klarissa
... moje Młode dopiero padło... za chiny nie mozemy dojsc o co jej chodzi... ze akurat w tych godzinach ma takie humory i jesli bylby to problem z brzuchem to pewnie byloby to w nocy i rano i w ogole na okraglo a to nie... to tylko wieczorem... najgorsze, ze pewnie nigdy sie nie domyslimy o co biega...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-10-27, 20:41   #2279
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
A jak często zmieniasz wkładki? Mi wystarcza spokojnie 1 na dzień
Mi też tak starcza, bo pokarmu mało i cieknie głownie przy karmieniu, ale i tak ta cena duża, za BabyOno płaciłam coś ok 13 zł za 60 szt.

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
hej drogie Mamy, dołączam jako pełnoprawna rodzicielka oficjalnie zarejestrowanego Mateusza
Witam i Gratuluję!

Cytat:
A co do diety Dukana to ja słyszałam o niej niepochlebne opinie, nie w sensie, że nie działa tylko, że powoduje jakieś straty w organizmie.
To dieta wysokobiałkowa, może więc bardzo obciążać nerki i wpływać na ciśnienie.

Mszu, Zuziczka, Klarissa- bardzo współczuję tych koncertów dzieci. To wszystko przez te bolące brzuszki, stała pora każde dnia wskazuje na kolki. U nas bóle były tylko w pierwszym tygodniu, pomógł espumisan a teraz podaję też Plantex. Co prawda mała pręży i stęka prawie po każdym karmieniu i widać że brzuch boli, bo czasami kwęka i marudzi ale nie ryczy głośno.

Weronika- biedny Pascalek, znowu szpital trzymam kciuki, że w końcu się wszystko poukładało.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
za chiny nie mozemy dojsc o co jej chodzi... ze akurat w tych godzinach ma takie humory i jesli bylby to problem z brzuchem to pewnie byloby to w nocy i rano i w ogole na okraglo a to nie... to tylko wieczorem... najgorsze, ze pewnie nigdy sie nie domyslimy o co biega...
No właśnie kolki mają to do siebie, że trwają 1-3 godziny o stałej porze dnia zazwyczaj wieczorem. Nie trwają cały dzień.

Cytat:

Ataki kolki wyglądają podobnie.
Po popołudniowym albo wieczornym karmieniu niemowlę, dotąd spokojne, nagle zaczyna rozpaczliwie płakać. Ma zaczerwienioną, spoconą buzię, podkurczone nóżki i twardy, wzdęty brzuszek. Czasem głośno oddaje gazy, ulewa, czasem nawet wymiotuje. Atak ustępuje tak samo nagle jak się pojawił – dziecko uspokaja się i zasypia.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-10-27 o 20:46
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 20:54   #2280
mimiskierka
Raczkowanie

Hej mamuśki

jeszcze trochę do mojego rozwiązania zostało, ale mam do was pytanie, czy mogłybyście mi polecic jakieś tanie i dobre, sprawdzone pieluszki newborn?? jakich pieluszek użyc na sam początek?? dada, rossmann??

całuję wasze słodkie kruszynki

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości