Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 18:37   #4381
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Listopadowa, biedactwo masz dobrą opiekę w domu?

Principessina, no właśnie. Ja się zmuszam, dodaję sobie limonkę, cytrynkę dla smaku.

Szarlotkę zrobiłam raz w życiu i korzystałam z pierwszego przepisu z tej strony:

http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...a/przepis.html

Wyszła niezła, chociaż bez porównania z szarlotkami jednej i drugiej Babci

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

A na te Wasze zaparcia, to ja sugeruję suszone figi albo daktyle! Zjadam kilka dziennie i nie mam problemu, a dodatkowo sycą i zaspokajają ew. chęć na słodycze

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:38   #4382
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Listopadowa, biedactwo masz dobrą opiekę w domu?
Co prawda Tż w pracy, ale mój 6-latek dzielnie pomaga
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:42   #4383
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macie moze jakies sposoby zeby nie czuc wiecznie glodu? Zaczelam duzo wody pic zeby mniej jesc, ale to tylko na kilka minut pomaga. Jak bede tyle jesc, to za miesiac bede jak slon wygladac.
ja tez bylam non stop głodna ,a teraz jak zjem wiecej niz 1kromke to nie moge oddychac..
najlepiej właśnie zapijać więlki głód wodą,moze z cytryna ??

Cytat:
Nie mam dzieci, ale planuję więcej, niż jedno, a płeć jest mi obojętna
Ja tez planuje jeszcze trzecie,wiec jak nie teraz to moze za III razem bedzie synek,a jak nie to trudno ,będzie babiniec,Tż bedzie szczęsliwy hihi,
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:42   #4384
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Listopadowa, no o taką opiekę mi chodziło BARDZO dobra opieka

vege!
Stary 2010-10-27, 18:42   #4385
martynka89
Zakorzenienie

Mi tez zwykla woda mineralna nie wchodzi, pije tylko smakowe. A w takich ilosciach jak pije ta wode to pochlaniam spora ilosc kalorii
Musze sobie kupic jakies orzeszki do chrupania, bede miala zajecie.
Najwieksza ochote mam na kotlety mielone, moglabym je jesc caly czas.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:45   #4386
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny, ja znowu dzisiaj nei mialam nawet czasu skrobnac w pracy bo mialam tyle roboty a jak wrocilam to padlam i dopiero teraz mam odrobinke sily was doczytac.
listopadowa przykro mi z powodu zalodkowki, ale idz prosze do lekarza, bo to jest jednak wirus, ja w 2003 roku przechodzilam taka zoladkowa grype ze niestety dostalam ostrrego zapalenia trzutski i lezalam w spzitalu ponad tydzien a potem 3 miesiace na ostrej diecie, pij duzo zeby si enie odwodnic kochana i na wszelki wypadek idz do lekarza da ci leki na wysciolanie zoladka zeby nic nie zostalo podraznione
principessina ja mam dokladnie to samo, nie mam na co dzien idelanej cery ale raczej zaliczam ja do tych dorbych,ale teraz to ciagle jakis wielki syfek wyskakuje gejzery normalnie, tez zwalam to na slodycze, ale zeby az tak?? staram sie ich nie dotykac, ale normqlnie szoku dostaje jak jeden sie powoli zagaja to juz czeka drugi i trzeci no nigdy tak nie mialam! pomocyyy..

dzisiaj mialam swoje ciazowki dzinsy pierwszy raz 12t3d brzusiu sie zaokragla, cyz oby nie za wczesnie, boziu nie wiecie jak ja sie martwie zbey wszystko bylo dobrze, a USG mam dopiero za 5 tygodni... 2 grudnia nie wiem czy wytrzymam, co byscie zrobimy na moim miekscu? isc wczesniej prywatnie tak na wszelki wypadek? a wy kiedy macie nastepne usg?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:56   #4387
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam dziewczyny!!

Listopadowa, dużo zdrówka życzę i dbaj o siebie.

Nie byliśmy w końcu u proboszcza, bo w pt zapadnie decyzja, kiedy TŻ będzie miał następne balonikowanie. A wstępnie już wiadomo, że musi być szybko ( niestety ), aby odciążyć organizm.
Normalnie, tracę powoli nadzieję, że będę żoną

Dziewczyny, czy zażywając witaminy zrezygnowałyście z kwasu foliowego ( w końcu jest ta sama dawka, co w tabletce )??
Pytam, bo ja codziennie zażywam 7 różnych tabletek ( 1 x hormon, 2 xduphaston, 1xfolik, 1xwitaminka, 2xselen ) i chciałabym chociaż z lekka odciążyć wątrobę.

Ja mam przeczucie, że będzie syn, chociaż TŻ cały czas upiera się przy dziewczynce. Mam nadzieję, że na genetycznych badaniach już coś będzie widać.

Miłego wieczoru kobietki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:56   #4388
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
listopadowa przykro mi z powodu zalodkowki, ale idz prosze do lekarza, bo to jest jednak wirus, ja w 2003 roku przechodzilam taka zoladkowa grype ze niestety dostalam ostrrego zapalenia trzutski i lezalam w spzitalu ponad tydzien a potem 3 miesiace na ostrej diecie, pij duzo zeby si enie odwodnic kochana i na wszelki wypadek idz do lekarza da ci leki na wysciolanie zoladka zeby nic nie zostalo podraznione
Oj
Jak jutro nie będzie poprawy to wybiorę się jednak do lekarza.

......................... ......................... ......................... ......................... .........................
Następną wizytę u gina mam 9.11. ale nie wiem czy dr będzie wtedy robił usg

......................... ......................... ......................... ......................... .........................
Tymczasem życzę Wam spokojnego wieczoru
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:02   #4389
anula_81
Zakorzenienie

listopadowa kochana ja cie bynajmniej nie chcialam wystraszyc nie miej mi za zle, ale zawsze lepiej sie skonsultowac z lekarzem, na pewno wszystko bedzie dobrze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:03   #4390
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anulinko, ja dziś wzięłam ostatnią tabletkę Folicu. Nie pytałam gin, ale odstawiam, bo biorę Feminatal. Dla smaczku jeszcze ChelaMag i Urinal, więc piguł mi styknie

Listopadowa, ja mam usg 8.11, ciekawa jestem, co tam u małego aliena, więc 9.11 ew. porównamy foty

vege!
Stary 2010-10-27, 19:07   #4391
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinko, ja dziś wzięłam ostatnią tabletkę Folicu. Nie pytałam gin, ale odstawiam, bo biorę Feminatal. Dla smaczku jeszcze ChelaMag i Urinal, więc piguł mi styknie
Ja też biorę Feminatal N, a dawka kwasu foliowego jest tam taka sama jak w foliku, więc chyba w niedzielę skończę brać ( koniec 12 tc).
Stary 2010-10-27, 19:08   #4392
bzyczka1
Zakorzenienie

ja następne USG mam 4 listopada, a ostatnie miałam chyba 6 października.
Ja dzisiaj łykam ostatnia tabletkę foliku i od jutra falvit mama, może po tym będę się lepiej czuła

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:19   #4393
andziot
Zakorzenienie

o matko mam 5 stron

no nic, ide czytać.......

poczekajcie na mnie .............

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:30   #4394
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
dzisiaj mialam swoje ciazowki dzinsy pierwszy raz 12t3d brzusiu sie zaokragla, cyz oby nie za wczesnie, boziu nie wiecie jak ja sie martwie zbey wszystko bylo dobrze, a USG mam dopiero za 5 tygodni... 2 grudnia nie wiem czy wytrzymam, co byscie zrobimy na moim miekscu? isc wczesniej prywatnie tak na wszelki wypadek? a wy kiedy macie nastepne usg?
anulka ja mam dopiero 26.11 wiec tez za 5 tyg ,jesli lekarz stwierdził,ze jest wsio oki,to mysle,ze co miesiac wystarczy.
Nie martw sie tak,teraz bedzie wszystko dobrze,napewno

[QUOTE=anulinka2009;229132 16]Witam dziewczyny!!
Nie byliśmy w końcu u proboszcza, bo w pt zapadnie decyzja, kiedy TŻ będzie miał następne balonikowanie. A wstępnie już wiadomo, że musi być szybko ( niestety ), aby odciążyć organizm.
Normalnie, tracę powoli nadzieję, że będę żoną
QUOTE]

ojj jeszcze zatęsknisz za byciem singlem hihihihihihi.
( nie zebym ja tęskniła,tak Cie tylko pocieszam jak moge )
co do witaminek to ja aktualnie nic nie biore,za kilka dni zaczne falvit jak mi juz wszelkie mdłości pzrejdą,
Stary 2010-10-27, 19:32   #4395
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
od wczoraj mam lekkie plamienie. Dzisiaj zauwazylam rowniez po skorzystaniu z toalety ze jest wieksze jak bym miala okres ale tylko wtedy tak tylko lekkie. byłam dzisiaj u lekarza przepisal mi luteine dopochwowo i kwas foliowy. i lezec ale lezec to za dlugo nie moge bo do jutra tylko do 18 a pozniej do pracy nie wiem co robic czy wziac wolne jutro jeszcze w ogole to wpadam w panike powoli. (
To pewnie krwiak sie zrobił.
Niestety na niego nie ma lekarstwa-tylko leżenie.
Luteina i no-spa pomoże ale leżenie to podstawa.Ja kwrawiłam do 25 tygodnia łącznie z krwotokami bo miałm 2 krwiaki,wieksze dwukrotnie od dziecka.
Takze idź na zwolnienie i odpoczywać,ogranicz sie do spacerów do toalety jedynie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:33   #4396
principessina
Zakorzenienie

Listopadowa ja tez mam wizyte 9 listopada tylko, ze przeziernosc i badania nieinwazyjne a w piatek ide na morfologie i mocz, bo w pon swieto to pozniej bedzie masa ludzi i moge nie zdazyc z wynikami

anula_81 nie no ja Ci se przyznam szczerze, ze mi wczesniej tez wyskakiwaly syfki, ale nie takie gejzery jak Ty to mowisz hehe widze, ze ciaza u mnie cudow nie zdzialala, a tak czesto sie mowi o pieknej cerze w ciazy
Stary 2010-10-27, 19:57   #4397
andziot
Zakorzenienie

anulinka2009 a po co kolejny zabieg ??? tamten nie wystarczył ??? w każdym razie trzymam kciuki wielkie żeby wszystko się udało i w końcu żebyście mogli troszkę odsapnąć od problemów

magdeczka też chce mieć swoje usg no a ból głowy w ciąży to podobno nie taka rzadka sprawa

agus87 korki we Wrocławiu to codzienność szczególnie rano i ok 16, już się przyzwyczaiłam, ale jak przyjechałam z Poznania (tam studiowałam) to byłam przerażona, jak tu można w ogóle się przemieszczać...

24kasia86 Ja studiowałam w Poznaniu, mężu we Wrocku i mieliśmy do wyboru tu albo tu, wybraliśmy Wroclaw bo prężniej się akurat wtedy rozwijał i mężu łatwiej znalazł pracę (ja miałam zapewnioną i tu i tu), drożej niż w Turku na pewno jest, ale za to zarobki większe, Łódź - nie wiem, pewnie też drożej, czy się znamy to nie wiem, być może
Jeśli chodzi i góry to ja mam bliżej (chyba) tyle, że my ze znajomymi chcemy a oni pewnie oszczędzać się nie będą chcieli .... jeszcze zobaczymy ....

mary poziomkowa mały kosmita na pewno wywróci wasze życie do góry nogami, ale zobaczysz jak się człowiek potrafi zmoblizować damy radę co do porodu to ja na początku też się bałam, pod koniec już nie, bo wiedziałam ze i tak nie ma odwrotu, teraz jakby boję się bardziej, nie wiem czemu ....
z pamięcią miałam problemy w poprzedniej ciąży i strasznie mi wszystko leciało z rąk, teraz jakby jest ok

DariaKom ja rodziłam 3 czerwaca , kocham tę datę

jeszcze 3 strony

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

łoooooooooooo kurcze milion odpowiedzi mi się skasowało
aaaaaaaaaaaaaa
nie dam rady drugi raz odpisywać
więc jade dalej
wybaczcie

Stary 2010-10-27, 19:58   #4398
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anulinka2009 a po co kolejny zabieg ??? tamten nie wystarczył ??? w każdym razie trzymam kciuki wielkie żeby wszystko się udało i w końcu żebyście mogli troszkę odsapnąć od problemów
Dzięki, przyda się Niestety trzeba jeszcze jedną żyłę udrożnić, mam nadzieję, że szybko się uda się to zrobić, a potem już będzie z górki
Stary 2010-10-27, 19:59   #4399
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny przegladam wlasnie fajna stronke z imionami:
http://imiona.wieszjak.pl/imie/l.html
Stary 2010-10-27, 20:04   #4400
Klaterina
Zadomowienie

no dziewczyny, rozpisałyście się na maxa, 20 minut nadrabiam zaległe posty a za chwilę nie pamietam która o czym pisała

witam nowe mamusie

mdłości raczej mi minęły, nie odczuwam teraz nic dziwnego na żołądku, nie wymiotowałam ani razu więc chyba dobrze jest no, moje największe spodnie, które zawsze nosiłam na pasku bo spadały teraz rozpinam jak siadam bo mnie już cisną. widzę że przybywa mi w pasie, ale jak stoje bez ubrania przed lustrem to nie widzę zbyt dużego brzuszka. Jem dużo, znaczy często i mało z ciężkostrawnych produktów, dużo piję wody i herbat, dużo więcej niż normalnie też śpię.

chcę żeby był już listopad bo zobaczę moją kruszynkę

Edytowane przez Klaterina
Czas edycji: 2010-10-27 o 20:05
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 20:10   #4401
andziot
Zakorzenienie

listopadowa80 w tym roku też jelitówkę przechodziliśmy, Zocha przytargała ze zlobka, trzymaj się cieplutko, swoje trzeba przecierpiec w tej chorobie niestety, pij dużo !!!

mazianka81 już ci gin powiedzial ze córa ??? czy tak czujesz, bo ja kurcze też czuje ze dziewucha będzie, ale cichą nadzieje mam jeszcze ( w poprzedniej ciązy niby czułam faceta, moze znow sie nie sprawdzi )
tez jem podobnie jak z Zochą, zachcianki te same , pryszcze tez mam... mieć nadzieje pozostaje tylko

martynka89 żeby nie czuć głodu trzeba ciągle jeść wszystkie tu to prztestowaliśmy

nerola nie stawiajmy diagnozy za lekarzy ! niepotrzebnie się nakręcamy, nie można bagatelizować objawów, ale po samym opisie też odgadnąć się nie da, choć odpoczynku nigdy za wiele w naszym stanie i tu cie popieram

no dobrnęłam do końca
ale teraz musze iść coś zjeść,bo dzidzi woła

Stary 2010-10-27, 20:15   #4402
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
mary poziomkowa mały kosmita na pewno wywróci wasze życie do góry nogami, ale zobaczysz jak się człowiek potrafi zmoblizować damy radę co do porodu to ja na początku też się bałam, pod koniec już nie, bo wiedziałam ze i tak nie ma odwrotu, teraz jakby boję się bardziej, nie wiem czemu ....
z pamięcią miałam problemy w poprzedniej ciąży i strasznie mi wszystko leciało z rąk, teraz jakby jest ok
Dzięki za dobre słówko!

Ten kosmita, to już wywrócił lekko życie! Takiego przewrotu w naszym dziesięcioletnim związku jeszcze z TŻ nie mieliśmy Śluby, dzieci planowaliśmy w dalszej przyszłości [2 lata?], więc tym większe zaskoczenie. Zmieniamy się, ale chyba na plus, TŻ szuka działki budowlanej, przegląda wózki, czyta, czego spodziewać się po ciężarnej w domu

A porodu się boję, obrzydza mnie, łzy mi ciekły ostatnio, gdy czytałam o szczegółach. Ale dam radę! Mam już 28 lat więc nie będę się mazgaić

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny przegladam wlasnie fajna stronke z imionami:
http://imiona.wieszjak.pl/imie/l.html
Właśnie wpadł mi w oko MASŁAW

vege!
Stary 2010-10-27, 20:22   #4403
principessina
Zakorzenienie

mary z maslem mi sie skojarzylo ja tez mam 28 lat i mimo wszystko potwornie boje sie porodu, zachowuje sie jak mala dzidzia
Stary 2010-10-27, 20:31   #4404
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
mary z maslem mi sie skojarzylo ja tez mam 28 lat i mimo wszystko potwornie boje sie porodu, zachowuje sie jak mala dzidzia
tez mam 28 i tez sie boje
aaaaaaaaaaaaaaaaaa

moze zaluzmy klub

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

a wiecie co pierwsze zobaczyłam jak wypchnęłam Zośkę ...
nie Zosię, bo ona niżej leżała ...
swój ...
obwisły brzuch ....
fajny widok !

Stary 2010-10-27, 20:33   #4405
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ej, rewelacja

PŁODNE I PŁOCHLIWE DWUDZIESTKI ÓSEMKI

Wiecie co, może teraz polecą kamienie w moim kierunku, ale nie tylko sam poród mnie brzydzi. Czytam takie mądre książeczki teraz i oczy mi się szeroko otwierały na smółkę, siarę, rodzenie łożyska.

vege!
Stary 2010-10-27, 20:40   #4406
andziot
Zakorzenienie

smółka - zwykła kupa, no może bardziej zielona
siara - ja miałam już koło 20tyg, ciut mnie zaskoczyła bo w wigilię , mokre sutki przy wigilijnym stole, cool
rodzenia łożyska - nie pamiętam w ogóle, jakoś szybko poszło ... dłuższe było zaszywanie

będzie extra zobaczysz

Stary 2010-10-27, 20:42   #4407
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ja to chyba dzis przytyje, owalilam gore ptasiego mleczka dla odmiany a teraz zagryzam ziarkami
I tez wymiekam jak mysle o porodzie, tym bardziej,ze mam slaba krzepliwosc krwi, datego lepiej bedzie jak nie bede o tym myslec, o.
Stary 2010-10-27, 20:42   #4408
andziot
Zakorzenienie

jedyne co nie wbudzało we mnie euffforii a niby powinno to karmienie piersią, niestety ...

Stary 2010-10-27, 20:53   #4409
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
mazianka81 już ci gin powiedzial ze córa ??? czy tak czujesz, bo ja kurcze też czuje ze dziewucha będzie, ale cichą nadzieje mam jeszcze ( w poprzedniej ciązy niby czułam faceta, moze znow sie nie sprawdzi )
tez jem podobnie jak z Zochą, zachcianki te same , pryszcze tez mam... mieć nadzieje pozostaje tylko
Tak gin mi powiedział i pokazywał nawet,ze jak są takie jakies dwie białe kreseczki to będzie dziewczynka
ale ja i tak nie wierze

Cytat:
tez mam 28 i tez sie boje
aaaaaaaaaaaaaaaaaa

moze zaluzmy klub

a ja mam 29 i sie nie boje hihi( na razie)

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

a wiecie co pierwsze zobaczyłam jak wypchnęłam Zośkę ...
nie Zosię, bo ona niżej leżała ...
swój ...
obwisły brzuch ....
fajny widok !
Nom świetny widok,jak taki pusty worek hihi,a jakie uczucie,jak potem dzidzi juz w nim nie ma,a ty dalej kopniaki czujesz,hihi kopniaki widmo!!!!
miałas tak,ja przez jakis czas.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

[QUOTE=mary poziomkowa;22915677]
Wiecie co, może teraz polecą kamienie w moim kierunku, ale nie tylko sam poród mnie brzydzi. Czytam takie mądre książeczki teraz i oczy mi się szeroko otwierały na smółkę, siarę, rodzenie łożyska.

Cytat:
smółka - zwykła kupa, no może bardziej zielona
siara - ja miałam już koło 20tyg, ciut mnie zaskoczyła bo w wigilię , mokre sutki przy wigilijnym stole, cool
rodzenia łożyska - nie pamiętam w ogóle, jakoś szybko poszło ... dłuższe było zaszywanie

będzie extra zobaczysz
Moja Julka smółke trzasła w nocy,a na sali żarowka 25tka była tylko ,wiec dla mnie smółka była czarna.a co sie umęczyłam,zeby ją umyć,szok.
siary nie pamiętam,chyba nie miałam pzred porodem,hmm

łożysko,??po ur dziecka nawet nie poczujesz reszty hhihi,ale fakt zszywanie trwało dłuuugo.

Cytat:
jedyne co nie wbudzało we mnie euffforii a niby powinno to karmienie piersią, niestety ...
we mnie wzbudzało.. wtedy.
teraz na 80% butla od początku.
Stary 2010-10-27, 20:57   #4410
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Nom świetny widok,jak taki pusty worek hihi,a jakie uczucie,jak potem dzidzi juz w nim nie ma,a ty dalej kopniaki czujesz,hihi kopniaki widmo!!!!
miałas tak,ja przez jakis czas.[COLOR="Silver"]
no już o tym wcześniej pisałam, że też czułam kopniaki fantomy i starsznie pusto mi było w brzuszku

czemu chcesz butlą ???
ja nie lubiłam karmić, ale teraz chce znów spróbować ... może sie uda ...

aha i życze nam 100% facetów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości