Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 20:33   #4711
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczęły pracować to pustki na forum
Ja też zaczęłam a jestem (przynajmniej dzisiaj )

W ogóle ale ten czas zapier.... jutro mijają 4 tygodnie jak mieszkam we WŁASNYM MIESZKANIU (czy słowo WŁASNE na pewno do mnie dociera )

Miko ma już dwójkę dolną?? Ale jaja, a ja myślałam że to niemożliwe że to po kolei najpier jedynki wychodzą To może mojemu też idą dalej zęby bo strasznie jest nieznośny...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-10-27 o 20:34
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 20:56   #4712
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Mój Miko tez je w sumie 4 razy dziennie rano kaszka , obiad , podwieczorek i na kolację kasza manna a w między czasie dostaje chrupki
hmmm...Gabrysia rano cyckuje, ale wtedy zjada niewiele-wlasciwie to mam wrazenie, ze tylko sie napije i juz, bo wtedy juz zwykle nie śpi i natychmiast musi dzień zaczynac potem obiad, następnie zwykle kaszka tak z 150ml i w zależności od tego jak godzinowo posiłki się rozkładają potem dostaje albo butlę (koło 18) albo jak wypadnie pora jedzenia bliżej 19 to deserek, bo o 20 jest już po kąpieli i wtedy idzie największa butla-260ml wypijane duszkiem. (przed chwilą właśnie wydoiła), w nocy budzi się zwykle koło 3-4 i cyckuje i potem kolejne karmienie jest tym śniadanowym, kiedy to zjada niewiele.

I w sumie nie wiem czy nie za mało tego jest. Albo problem jest z dniami kiedy pora jedzenia (zwykle liczymy przerwy po 3-3,5 godziny) przypadnie o 19 kiedy to jest przed kąpielą i nie wiadomo właściwie czy coś jej podac (i co?) czy przeczekac do wieczornej butli koło 20 ryzykując marudzenie lub płacz.
No i nie wiem też czy wieczorem nie lepiej byłoby podac sycącą kaszkę, ale jak podac łyżeczką kaszkę skoro ona przy wieczornej butli zasypia??

i pytanie do mam butlowych- jak karmicie dzieciaki w nocy to trzymacie je na kolanach siedząc na łóżku/w fotelu? bo stwierdziłam, że może jednak postaram sie jak najdłużej karmic w nocy piersią, bo to też dla mnie mega wygodne-leżymy sobie obie, nie muszę jej trzymac i często przy tym zasypiam razem z nią.

Dylematy matki-piersiówki
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:12   #4713
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
i pytanie do mam butlowych- jak karmicie dzieciaki w nocy to trzymacie je na kolanach siedząc na łóżku/w fotelu? bo stwierdziłam, że może jednak postaram sie jak najdłużej karmic w nocy piersią, bo to też dla mnie mega wygodne-leżymy sobie obie, nie muszę jej trzymac i często przy tym zasypiam razem z nią.

ja moja juz teraz na lezaco karmie, w sumie ona nie je w nocy, teraz to nawet po nocy rano nie chce jesc wypije troszke i nie chce ale nie wmuszam w nia bo to nie ma sensu. Czasami jej daje wody w nocy jak sie przebudzi i ja cos meczy to na lezaco, nieraz jej nawet z lozeczka nie wyjmuje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:12   #4714
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
[
PoP- mam nadzieję, że i ja się przyzwyczaję. Martwi mnie tylko to, że przed ciążą pracowałam po 10 godzin. Korporacja rządzi się swoimi prawami. Nikt nie wychodzi z biura o określonej porze. Czasem trzeba się poświęcić, zostać dłużej bo dyrektor potrzebuje kolejne raporty. A ja mam plan, żeby wychodzić wcześniej (godzina krócej na akrmienie piersią). Niestety mam już inne priorytety, niż przed ciążą. I to, poza samym stresem, będzie najtrudniejsze do pogodzenia.

AniuP - zwracam honor Oczywiście chodziło o Cigi.
Tak jest, melduję, że kasuję, usuwam te części postów, do których moja odpowiedź nie nawiązuje
Mój mąż też robi w korporacji i wychodzi zawsze o 17 . kazdy oczywiście siedzi . Kiedyś dostał pytanie dlaczego tak wychodzi od szefa i żart że mozna wg niego zegarki ustawiać ( ma dojazdu 58 km ) to powiedział szefowi że wyrabia się ze swoją robotą , nie chce narażać firme na to aby musiała mu płacić nadgodziny i potrafi swoje zrobić w 8h i nie widzi więc sensu dłuższego siedzenia . Temat ucichł nikt się go nie czepia

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
To jest bardzo dobry pomysł - ja mam zdjęcia Oli w galerii internetowej i kilkanaście(-dziesiąt) razy dziennie tam zaglądam i cieszę mordkę

Ja mam szefa bez życia rodzinnego (tzn z takim już odchowanym, żony brak), któremu ciężko zrozumieć, że ktoś może mieć coś innego do roboty w sobotę, albo po południu na tygodniu i zawsze miałam kłopoty z odmówieniem (te telefony o 8 rano w soboty albo w niedziele wieczorem. Mój TZ obstawiał nawet telefon na porodówce )
A teraz mówię wprost: Ależ Panie ..., mogę przestawić to o to, ale tylko do 14, bo potem wychodzę . Ostatnio w poniedziałek przed prawniczkę się wepchnęłam, "bo ja już wychodzę"

As:
Do mojego TZ jak dzwonili w sobote to ja odbierałam i mówiłam że go nie ma . dzwonić przestali kiedyś też zostawiał tel w biurku , stało się tak jak kazali się rozliczać z prywatnych rozmów na słuzbowym tel . to go wyłaczał i zostawiał w biurku . Oczywiście dostał pytanie czemu tak robi to powiedział że to tel służbowy więc zostaje w firmie , bo swoje prywatne rozmowy wykonuje z prywatnego . Dzwoni ze słuzbowego od tej pory i nikt go nie rozlicza

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja lubię jak jest tak ładnie ale bez przesady. Nie ma się co wygłupiać. Masz rację te nasze wszystkie błędy i regionalizmy to fajne są. Nawet lubię czasem przestawić sobie np. szyk zdania żeby nie było poprawnie. Kiedyś to było nie do pomyślenia. Jak byśmy wszystkie tak ładnie i składnie pisały to byłoby nudno. Moja przyjaciółka miała np. takie słówko przekręcone, kórego lubiła uzywać "ANTRAPA" oczywiście chodzi o atrapę. Zawsze jak ją wsominam to mi się to przypomina
Moja przyjaciółka specjalnie od zawsze na domofon mówi demofon

Cytat:

jam również forumowy mod
i popieram prósbę z cytowaniem-łatwiej się czyta

"Nie za zimno ci MOŻE/PRZYPADKIEM?"

anakazar, podzielam uwagi językowe i dorzucam włanczac i wyłanczac- boli w uszach i oczach, ale przyznaję się, że za Chiny nie mogę nauczyc się jak się pisze (ide sprawdzic bo nie wiem jak to napisac hahahahah) Z POWROTEM- nie naucze sie nigdy chyba
1. Moderator nie nabija postów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija się - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych
ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli forumowiczów.
8. Moderator nie zakłada głupich tematów - moderator sprawdza czujność forumowiczów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.

Ola kima jeszcze trzeba Szymka powalic eehh jakoś spać mi się chce

Mrówka ja karmie Ole leżąc ale zawsze ją odnosze bynajmniej się staram bo ona nie zawsze się cwaniara da , czasem jest wycie .
Stary 2010-10-27, 21:16   #4715
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja tez bym byla zazdrosna, na szczescie ten problem mnie omija

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

zajrzalam na chwile doczytalam i uciekam .
Dobrych przespanych nocek zycze- na marginesie moja nie spi, ostatnio o 22 chodzi spac a do 22 dziki szal, nieogarniety smiech , siedzenie, tupanie - wsio na raz.
Dobranoc.
A.Camus
Stary 2010-10-27, 21:58   #4716
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Miko ma już dwójkę dolną?? Ale jaja, a ja myślałam że to niemożliwe że to po kolei najpier jedynki wychodzą To może mojemu też idą dalej zęby bo strasznie jest nieznośny...
Mikowi wyszły najpierw 3 zęby na dole a teraz 3 u góry zaczynając od 2
tez myslałam że po kolei ale nie, czyli prawych 2 górnej i dolnej brak
Cytat:
I w sumie nie wiem czy nie za mało tego jest. Albo problem jest z dniami kiedy pora jedzenia (zwykle liczymy przerwy po 3-3,5 godziny) przypadnie o 19 kiedy to jest przed kąpielą i nie wiadomo właściwie czy coś jej podac (i co?) czy przeczekac do wieczornej butli koło 20 ryzykując marudzenie lub płacz.
No i nie wiem też czy wieczorem nie lepiej byłoby podac sycącą kaszkę, ale jak podac łyżeczką kaszkę skoro ona przy wieczornej butli zasypia??
to może ustal jej godziny jedzenia u nas to jest
7-8
12-13
15-16
19.30-20
zalezy o której wstanie czasem się zdarzy śniadanie o 6 wtedy dostaje coś na drugie śniadanie np. serek
Ja na noc gotuję mannę na mleku zwykłym ale taka do jedzenia łyżką i nie raz mały tez jest śpiący ale tak go staram się zabawić żeby zjadł wszystko czyli 250ml , bo w dzień jak bardzo nie chce to mu odpuszczam
albo może kąp wcześniej ja w sumie kąpanie od lata przesunęłam o godzinę wcześniej
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:05   #4717
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Dylematy matki-piersiówki

Zosia jak zje np kolo 18 lub 19 butelke, to pozniej jak ide spać kolo 23-24 to wtedy na spiku jej daje jeszcze mleczko.
Ja od poczatku karmie ją na leżąco i na boku, inaczej nie chciała jeść. Teraz w nocy jak się obudzi to dostaje tylko picie, a mleczko dopiero kolo 7-8 jak wstanie.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:07   #4718
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Pytanie do mamus zebatkow: czy wasze dzieci tez tak okropnie zgrzytaja zebami? Bo moja wlasnie jest od wczoraj zafascynowana ta mozliwoscia
U mnie mała ma tylko dolne więc nie zgrzyta- jeszcze. Ale za to zgrzyta tż jak śpi.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
I się chwalę!!!
Kubuś już nie jest bezzębny Dzisiaj się przebiła lewa dolna jedynka
GRATULACJE!!!!!

Cytat:
Pop jak chcesz się poprzytulać to odwiedź zięcia On jest przytulas straszny - megi może potwierdzić

Ej no.... gdzie Wyśta są ?? Ze zniecierpliwieniem czekacie na "Tap Modyl"?
No strasznie (znaczy bardzo) zazdraszczam tego przytulania. Muszę przyjechać i trochę poprzytulać.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-28 o 07:40
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:10   #4719
sara 85
Zakorzenienie

Staram się jednak dać jej cos innego zeby wytrzymała chociaż do 20 i wtedy dopiero je mleczko. Ale ona jest taki mały głodomorek że czasami sie nie da. Czy wasze dzieci też ciągle by coś jadły? Ona potrafi wypic 210 mleczka i za chwile krzyczy, że coś chce do jedzenia jak widzi ze jemy i je np słoczek deserku. A jak sie skończy to płacz;/ Nie wiem czy to nie za dużo;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:26   #4720
machaj
Raczkowanie

ehh za dużo mam do roboty w domu i nie mam was jak nadrobić... ;/

darusia- z wózkiem wszytko fajnie tylko moim zdaniem na zime to on sie nie nadaje... za male kółka ma... nie wyobrażam sobie nim po śniegu jeździć... ale może się mylę.. a tak wszytko z nim ok... daje rane na nierównościach... u nas zerwali 2 tyg temu asfalt i dopiero dziś zaczęli coś z tym robić i po tych kamieniach dało się radę ujechać.... telepało wózkiem strasznie ale przy takich małych kółkach to chyba normalne... kosz na zakupy jest mały ale mi to nie przeszkadza a wręcz przeciwnie cieszy bardzo bo te kosze na zakupy w wózkach mi sie nie podobają w ogóle!

ehh powiedzcie mi co ja mam zrobić żeby to moje dziecko nie budziło sie w nocy 3-4 razy... 1-2 jeszcze da się przeżyć... ehh kiedyś było tak fajnie spała od 20 do 5.. a teraz spi do 24 i sie budzi co 2 godziny... dziś przysunęliśmy łóżeczko do naszego łoża... nie będziemy musieli do niej wstawać co chwile... ehh nie mówię już o tym że w dzień mała śpi 2 razy po 30-40min... zdarza się jej spać raz w ciągu dnia... ehh kiedy ja się wyśpię?? ;/

wy piszecie o postępach waszych dzieciaczków... a moja nie raczkuje jeszcze nie siedzi sama tym bardziej nie wstaje... ale obroty wokół własnej osi opanowała do perfekcji.. czasami stanie na czworaka... ja tam się ciesze z tego że jeszcze nie raczkuje... bo mamy za dużo przeszkód w pokoju na które mogłaby wpaść... muszę jej kupić kojec... bo boje się jej zostawiać samą w pokoju jak ja muszę do ubikacji albo kuchni wyjść..

ehh uciekam spać... bo za chwile znowu mała będzie się budzić;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:56   #4721
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
I się chwalę!!!
GRATULACJE DLA KUBUSIA

Cytat:
Pytanie do mamus zebatkow: czy wasze dzieci tez tak okropnie zgrzytaja zebami? Bo moja wlasnie jest od wczoraj zafascynowana ta mozliwoscia
Cigi - Ola ma nadal dopiero dwie dolne jedynki, nie zgrzyta - nie ma jak

Cytat:

Dzisiaj mieliśmy debiut w dużej wannie. Marcel leżał sobie zadowolony na brzuszku i chlapał, kufelka też zaliczył
Czy ja powinnam Mu myć zęby ????
Gmyrelka - ale ten czas leci. Były wanienki, teraz czas już na większe wanny i rodzinki kaczuszek (?)
Ząbki - myć, myć. Nie tyle z resztek jedzenia, co w celu dobrego nawyku.

Kupiliśmy Oli ośmiorniczkę do zabawy podczas kąpieli (coby nie kaczki). Od wczoraj też się kąpiemy w brodziku (mamy głęboki i duży). Mała siedzi, bawi się ośmiorniczką i mocno chlapie. Musieliśmy się przenieść do łazienki bo kąpana w wanience tak chlapała, że byliśmy cali mokrzy, podłoga też. Czasem obrywał telewizor.

Muszę czym prędzej kupić matę antypoślizgową do brodzika i pomyślę jeszcze nad rondem do mycia główki. Ma może któraś z Was takie cudo? Jak się sprawuje?

A i ja się pochwalę- moje maleństwo jednak ma siłę podnieść swoją pupcię - położyłam przed nią pilota od TV, czyli coś, czym na codzień nie może się bawić. I okazało się, że to było na tyle dla dziecka atrakcyjne, że musiała za wszelką cenę się do niego doczołgać. Mój mały żołnierz

a i jeszcze -dziś kurier przywiózł nam fotelik (Romer -King Plus). Nie zdążyliśmy dziś go przetestować na drodze. Może jutro, dam znać.

Dobrej, spokojnej nocki

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci też ciągle by coś jadły? Ona potrafi wypic 210 mleczka i za chwile krzyczy, że coś chce do jedzenia jak widzi ze jemy i je np słoczek deserku. A jak sie skończy to płacz;/ Nie wiem czy to nie za dużo;/
Sara- myslę, że Mała je tyle, ile jej potrzeba. Ja nie umiałabym dziecku odmówić. W razie czego spróbowałabym "oszukać" jakimś soczkiem/ herbatką.
Ola waży prawie 10kg, a chyba nie je za dużo. Dla przykładu dziś zjadła:
rano cycuś, koło południa pół banana, potem obiadek ze słoiczka 190ml, 4 chrupki kukurydziane, małe starte jabłuszko, po kąpieli cycuś i 120ml rzadkiej, do picia kaszki. Między posiłkami jest jeszcze cycuś, ale nie pisałam bo to nie był główny posiłek, tylko piciu. W nocy, koło 4ej dostanie dwa cycusie- wciągnie je, że hej.
Sądzę, że to nie jest dużo, a na wadze przybiera jakby drożdże jadła

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ehh powiedzcie mi co ja mam zrobić żeby to moje dziecko nie budziło sie w nocy 3-4 razy... 1-2 jeszcze da się przeżyć... ehh kiedyś było tak fajnie spała od 20 do 5.. a teraz spi do 24 i sie budzi co 2 godziny... dziś przysunęliśmy łóżeczko do naszego łoża... nie będziemy musieli do niej wstawać co chwile... ehh nie mówię już o tym że w dzień mała śpi 2 razy po 30-40min... zdarza się jej spać raz w ciągu dnia... ehh kiedy ja się wyśpię?? ;/
machaj - trzeba mieć nadzieję. Może właśnie dziś się wyśpisz
U nas jest podobnie, mała w nocy się budzi kilka razy. Wystarczy ją przytulić i śpi dalej. Dopiero koło 3-4ej biorę ją do łóżka na cycusia.
Tez się pytałam znajomych, kiedy ja się wyśpię. Mówili, że jak dziecko będzie miało pół roku. I co? Nic się nie zmieniło. W dzień śpi jak w zegarku -2-3 razy po pół godziny

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-27 o 22:44
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:57   #4722
ania p
Zakorzenienie

dusiaka - nie przyzwyczajaj do kapania w takim rondzie po co .
To chyba naprawde dla dzieci co robia afere przy myciu włosów , Szymkowi możesz chlapać prysznicem po buzi i on ma to w nosie Ola też olewa jak jej woda poleci lepiej tak niż ma się dziecko potem bać ( bo się do tego ronda przyzwyczai . ale oczywiscie jak wolisz. a te szampony dzieciowe w oczy nie szczypią więc niech się uczy myć normalnie , ja nabieram wody w ręce i tak Oli spłukuje Szymmowi kiedyś spłukiwałam kubkiem .
mate ja mam z canpola w marketach mozna nabyć .
Mam jeszcze takie cudo ale w sumie zbedny wydatek
http://allegro.pl/aquababy-bezpieczn...288298092.html
używałam krótko cięzko jakoś się z tego dziecko wyciaga , może przyda mi się do kapania dwójki na raz zobaczymy bo mam taki plan jak Ola zacznie siedzieć .
Stary 2010-10-27, 23:01   #4723
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Tez prawda mnie i tak bol kregoslupa od porodu nie przeszedl;/ czasami jak sie zegne to nie ma szans zeby sie wyprostowac.
No to sie dobraliscie z tztem. ... Kto bedzie opal do pieca nosil na starosc i konwie z woda??? (chyba na Oliwke padnie...)

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Hehe widać,że dawno u nass nie byłaś

Też dużo osób piszę jak popadnie achy i ahy-tu małe wytłumaczenie: http://demotywatory.pl/2180123/ORTOGRAFIA
Eee, bylam. Tylko razem wszystko tak fajnie wygladalo...
Z tymi achami zielonego pojecia nie mialam; To prawda?
A propos jeszcze polszczyzny, ja uwazam, ze powinno sie poprawiac innych, osobiscie sie nie obrazam, jesli ktos mnie poprawia. I tak, wieki temu za mlodu tez mowilam wziasc, i wlaczac mieszalam z wlanczaniem, jak popadlo, bo nie wiedzialam i w koncu ktos tam powiedzial, ze mowi sie inaczej i teraz mowie poprawnie. Voila;
Cytat:
hehe tez mam kilka takich słówek które specjalnie przekręcam ale tylko w grupie znajomych bo wtedy wiedza o co chodzi np kordła zamiast kołdra albo wiater wiał, ona mnie odepchła ..

I się chwalę!!!
Ja tez takl przekrecam i lubie. nawet mamy chyba specyficzny rodzinny slownik. Ale przy ludziach zawsze sie boje, ze ktos nie zrozumie, ze to zart i pomysli, ze nie douczona jestem ( o nie wiem kiedy pisze sie nie osobno, a kiedy razem; ale podobno teraz mozna tak i tak)

Brawka dla Kubusia;

Cytat:

Ja chciałabym się Was zapytać ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci??
cigi mój ma zębów 4 sztuki i zgrzyta nimi strasznie - ja to mam ciarki aż!! Czy ja powinnam Mu myć zęby ????

Moja je o 9.30 ok sniadanie-cyc; 12-13 obiadek (warzywka) 14 popija cycem (licze to jak jeden posilek, czasem cyc jest wczesniej); 17 cyc, czasem zje wczesniej i ten posilek sie oddala i w zwiazku z tym jest jeden dodatkowo; przed tym jest owocek albo po 17 jest. Po 20 cyc;
W nocy 1 lub 2 razy cyc.
W dzien wychodzi wiec 5 ( a bywa 6) posilkow, z tym, ze sloiczek jest czasem niepelny, owocka ledwie ledwie; I w nocy 2; Duzo je niby a chudzielec.

Zniesc nie moge tych zgrzytow. Dziewczyny pisaly zeby myc, woda i tym naparstkiem takim.

Ano, Gmyrelka przyszla, tosmy sie wystraszyly i nawialy czym predzej

Cytat:

Tak to prawda mi też tego szkoda, lubie pielegnować tradycję w domu , teraz to juz głównie w kuchni , najbardziej na święta u nas musi być wszystko tak jak było kiedyś żadnych nowinek
Bardzo żałuję że już nie mam żadnej babci mogły mnie tyle rzeczy nauczyć
Ja strasznie zaluje, ale moich babc niemal nie znalam, dziadkow tez nie dlugo. Zawsze chcialam miec taka wielka wielopokoleniowa rodzine, ktora utrzymuje bliskie kontakty i sie wspiera;...
Tez dbam bardzo o tradycje.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mrówka ja karmie Ole leżąc ale zawsze ją odnosze bynajmniej się staram bo ona nie zawsze się cwaniara da , czasem jest wycie .
Loj, to sie mrowka ucieszy z tego bynajmniej (nie obraz sie Ania pliz, ale wlasnie o tym gadalysmy )

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
U mnie mała ma tylko dolne więc nie zgrzyta- jeszcza. Ale za to zgrzyta tż jak śpi.
Moj mlaszcze! To jeszcze gorsze, wiesz.... A zgrzytanie przez sen zebami jest objawem posiadania pasozytow, wiesz. Calkiem serio mowie.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 23:12   #4724
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ferrou dla Kubusia !!

Ja chciałabym się Was zapytać ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci?? Bo mój Dyź tak konkretnie to 4 razy - obiadek, deserek (doprawiony kleikiem coby więcej Mu było) i dwa razy kaszkę mleczno-ryżową. Czy tej kaszki to nie za dużo?? Daje Mu kaszkę bo On mleka modyfikowanego z butli nie chce A ja nie mam tyle mleka żeby Mu zostawiać swoje Karmię już tylko jedną piersią (prawą jest trzy razy taka jak lewa ) Rano przed pracą daje Mu cyca ale to takie bardziej picie niż najadanie się, to samo po pracy - kilkanaście łyków i wsio. Czy On nie dostaje za mało MLEKA?

Dzisiaj mieliśmy debiut w dużej wannie. Marcel leżał sobie zadowolony na brzuszku i chlapał, kufelka też zaliczył

Pop
jak chcesz się poprzytulać to odwiedź zięcia On jest przytulas straszny - megi może potwierdzić

Co do poprawnej polszczyzny to mnie najbardziej razi: wziąść, wezne, tutej, włanczam, wyłanczam

cigi mój ma zębów 4 sztuki i zgrzyta nimi strasznie - ja to mam ciarki aż!! Czy ja powinnam Mu myć zęby ????

ale w kaszce jest też mleko modyfikowane więc jest chyba ok
mój to je mniej więcej tak:
rano 8-9 - mleko - wypija jakoś 100-120ml
12 - obiadek - czasami zje cały słoiczek 190g a czasami pół.
ok 15.30-16 - mleczko - tutaj wypija więcej bo około 180ml
czasami o 18 dam mu jakiś deserek - ale nie codziennie, dzisiaj zapomniałam..
ok 20 kaszka ok 150ml.
i pobudki w nocy: ok 1, 3-4, 6 i za każdym razem mleko dostaje, potrafi wypić jednorazowo nawet 180ml.

Cytat:
Ząbki - myć, myć. Nie tyle z resztek jedzenia, co w celu dobrego nawyku.

A i ja się pochwalę- moje maleństwo jednak ma siłę podnieść swoją pupcię - położyłam przed nią pilota od TV, czyli coś, czym na codzień nie może się bawić. I okazało się, że to było na tyle dla dziecka atrakcyjne, że musiała za wszelką cenę się do niego doczołgać. Mój mały żołnierz
A czym myć? kupić jakąś szczoteczkę, czy na razie wystarczy taka gumowa co się zakłada na palec?

Ja nie wiem co te dzieci widzą w pilotach czy telefonach mój to aż się trzęsie jak może wziąć do swoich łapek

A ja sie chyba upiłam...... piję drugie piwo a czuję się jakbym wypiła z 5... jednak półtoraroczna abstynencja swoje robi Dzisiaj chyba tż będzie do małego w nocy wstawał
Stary 2010-10-27, 23:29   #4725
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
darusia- z wózkiem wszytko fajnie tylko moim zdaniem na zime to on sie nie nadaje... za male kółka ma... nie wyobrażam sobie nim po śniegu jeździć... ale może się mylę.. a tak wszytko z nim ok... daje rane na nierównościach... u nas zerwali 2 tyg temu asfalt i dopiero dziś zaczęli coś z tym robić i po tych kamieniach dało się radę ujechać.... telepało wózkiem strasznie ale przy takich małych kółkach to chyba normalne... kosz na zakupy jest mały ale mi to nie przeszkadza a wręcz przeciwnie cieszy bardzo bo te kosze na zakupy w wózkach mi sie nie podobają w ogóle!
na zime mamy ten drugi on ma duze kolka wiec powinno byc ok.
Nie chcial chrzestny zebysmy mu oddali wiec awaryjnyw razie czego jest
u nas tez zerwany asfalt bo kanalizacje robia i w ciaglu 2 lat! moze sie wyrobia;/

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

małż śpi, dziec spi a mnie sie bezsennosc pojawia no i nie pojawila sie @ a powinna:P
A.Camus
Stary 2010-10-28, 08:03   #4726
P0P70
Zakorzenienie

MEgi - a Ty gdzie jesteś. Jak przychodze do pracy to Ty (zazwyczaj) już jesteś na pasku a dzisiaj pusto.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Staram się jednak dać jej cos innego zeby wytrzymała chociaż do 20 i wtedy dopiero je mleczko. Ale ona jest taki mały głodomorek że czasami sie nie da. Czy wasze dzieci też ciągle by coś jadły? Ona potrafi wypic 210 mleczka i za chwile krzyczy, że coś chce do jedzenia jak widzi ze jemy i je np słoczek deserku. A jak sie skończy to płacz;/ Nie wiem czy to nie za dużo;/
Ty się ciesz że Ci dziecko je. Moja jak widzi jedzenie to odwarca głowę. Ona nie bywa głodna i nie lubi jeść. Po owocach wymiotuje. Często wymiotuje jak coś jej nie pasuje w jedzeniu.
My prawie w nią wmuszamy jedzenie i zjada tak:
8 - 210 mleka
12- słoiczek 190gr
17 - 210 mleka
22 -210 mleko (wraz z 2 miarkami kaszki zdrowy sen)
Tylko ten posiłek o 22 to sama je bo śpi. Reszta jest jej wciskana łyżeczką. Jeden posiłek to 30- 40 minut męki i strach czy zwymiotuje czy nie. Jak mam ją karmić to mi się płakać chce.
Z owocami robimy podejścia ale wymiotuje.
JA już wolę jadka niż niejadka.

Cytat:
A ja sie chyba upiłam...... piję drugie piwo a czuję się jakbym wypiła z 5... jednak półtoraroczna abstynencja swoje robi Dzisiaj chyba tż będzie do małego w nocy wstawał
A pisałaś, że taką mocną głowę miałaś.

Dzisaj już czwartek

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:25
Stary 2010-10-28, 08:31   #4727
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
MEgi - a Ty gdzie jesteś. Jak przychodze do pracy to Ty (zazwyczaj) już jesteś na pasku a dzisaj pusto.

Oj, przepraszam - już jestem - rzuciłam się w pornny wir windykacji i dopiero włączyłam wizaż
Wczoraj byłam z Igutkiem na szczepieniu - waży 7,86 kg Cieszę się, bo już się bałam, że do 7,5 nie dobije.

A w ogóle wczoraj był ciężki dzień. Dzisiaj też zapowiada się średnio.

I potwierdzam, co do Dyzia - taki malutki tulasek i taki mięciutki - P0P musisz go dorwać, zobaczysz, jaki fajny.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A dziwczynki - przyznać się: które dzieci nie mają jeszcze zębów? Mój nie ma i lekarka wczoraj zrobiła taką zdziwioną minę, że już powinien mieć - cholera - kiedyś ją walnę
Mam na imię Igor, mam 7,5 miesiąca i nie mam zębów

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:28
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:46   #4728
drcron
Zakorzenienie

Dzien dobry
czy stesknilyscie sie za nami ?? bo my za wami bardzo
naskrobalam mega wielkiego posta co u nas ale mi wyskoczyl blad strony i dupa blada napisz epokrotce co u nas
wiec tak zawalilyscie mnie robota ze nawet nie mam czasu isc do wc w dodatku kilka osob mi napisalo ze czapki nie doszly zlozylam reklamacje na poczcie i dziergam nowe co bym mogla jak najszybciej wyslac ale ja wiedzialam ze tak bedzie bo ja leniwa nie pojechalam do miasta a na naszej poczcie czesto gina przesylki
z Juleczka juz lepiej bierzemy drugi antybiotyk ale nadal utrzymuje sie wysoki poziom leukocytow w moczu posiew wychodzi ujemny tylko czemu ten pierwszy trzymali 7 dni a drugi dalej trzymaja chyba bede musiala laboratorium zmienic w dodatku we krwi wyszlo ze ma mala ilosc plytek krwi i teraz dalej robimy badania nie mam juz sily w dodatku moje dziecie nie wiem czy przechodzi jakis skok rozwojowy czy cos jej dolega non stop domaga sie mojej i tylko mojej uwagi tatus jest be babcia be dzieci inne be ciocie be tylko mamusia cacy w dodatku ja po ostatnim weselu stracilam glos i skrzecze jak ropucha no to na tyle narzekania teraz sie chwale
wiem ze to pewnie normalne ale ja sie ciesze bo moje dziecie zaczelo wstawac podtrzymujac sie czegos i raczkuje do tylu tak tak zamaist do przodu to ona do tylu chodzi smiesznie to wyglada

a teraz co u was ?? bo zanim nadrobie to wszystko co mnie nie bylo < jestem na stronie 136 > wiec zas dorobicie drugie tyle wiec bardzo bym porsila o jakies streszczenie kto w ciazy ktory dzidzius juz chodzi jak tam rzucanie palenia przez Tzta Popowego i wszystkie inne nowinki z gory dziekuje

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

a i dotarlam do postu Pop o podstawieniach
POP JA NIE JESTEM PODSTAWIONA ja jestem taki maly pechowiec i szczesiarz w jednym korde zle rodzice mi te proporcje dobrali w genach ale co tam
Aneczka i Madziwnia moze potwierdzic bo Aneczka na zywo mnie z Julka widziala nawet u nas byla a Madziwnia na skype
to czytam dalej

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:54   #4729
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oj, przepraszam - już jestem - rzuciłam się w pornny wir windykacji i dopiero włączyłam wizaż
Wczoraj byłam z Igutkiem na szczepieniu - waży 7,86 kg Cieszę się, bo już się bałam, że do 7,5 nie dobije.
Żeby mi to było ostatni raz. Jaka tam windykacja – rozsyłacie potem te dziwne pisma do biednych klientów i ich tylko denerwujecie. Wizaz jest ważniejszy.
I gratuluję wagi. Widzę że on też taki chudzina jak moja i do 8-iu jeszcze nie dobił.

Drcron – BAAAAARDZOOO tęskniliśmy za Wami (Tobą i Julką). I się martwiłyśmy czy czasem znowu w szpitalu nie wylądowaliście przez tą infekcję. Dobrze że u Was w miarę OK. I brawa dla Juleczki za wstawanie i raczkowanie na wstecznym
PS. TZ nie rzuciła palenia

Stary 2010-10-28, 08:56   #4730
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzień dobry

Pop zapraszam na przytulasy do Dyzia

Megi ale Iguś to chudzina - Marcel 30 sierpnia (miał 5 m-cy i 4 dni) ważył 7,7 kg

Myślałam o tym krzesełku co Ania linka dała ale też stwierdziłam że to na krótko... Zresztą Dyziek lubi się chlapać a w tym to by miał ruchy ograniczone.

Megi
co za głupia lekarka!! Dzieci mojej koleżanki miały ponad rok przy pierwszych zębach i wszystko z Nimi ok i nikt nigdy nic nie mówił!! Co dziecko to inaczej Czemu ciężki dzień wczoraj i dzisiaj nadchodzi??

drcron witajcie Właśnie niedawno Was wywoływałam Brawa dla Julci i masę zdrówka!!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-10-28 o 09:00
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:56   #4731
megi-megi
Zakorzenienie

drcron - nie da się tego opowiedzieć w paru zdaniach, co tu się działo, zostawiłaś nas, to masz karę -nadrabiaj
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:05   #4732
libra777
Zakorzenienie

Hej!
Cytat:
Kupiliśmy Oli ośmiorniczkę do zabawy podczas kąpieli (coby nie kaczki). Od wczoraj też się kąpiemy w brodziku (mamy głęboki i duży). Mała siedzi, bawi się ośmiorniczką i mocno chlapie. Musieliśmy się przenieść do łazienki bo kąpana w wanience tak chlapała, że byliśmy cali mokrzy, podłoga też. Czasem obrywał telewizor.

Muszę czym prędzej kupić matę antypoślizgową do brodzika i pomyślę jeszcze nad rondem do mycia główki. Ma może któraś z Was takie cudo? Jak się sprawuje?

ha ha a Miko ma kaczki trochę niepolitycznie ale są 3 i się nimi bawi, moczy i szybko do buzi wode spija z nich
A potrzebne Ci to rondo masz problem z myciem główki? jesli nie to po co Ci to.
Pilot to dobry motywator do pełzania potwierdzam
Cytat:
A zgrzytanie przez sen zebami jest objawem posiadania pasozytow, wiesz. Calkiem serio mowie.
też o tym słyszałam ale nie wiem czy to prawda
Cytat:

A dziwczynki - przyznać się: które dzieci nie mają jeszcze zębów? Mój nie ma i lekarka wczoraj zrobiła taką zdziwioną minę, że już powinien mieć - cholera - kiedyś ją walnę
walnij ją walnij , przeciez dzieci różnie mają , mojej kolezanki (ma trójkę) i wszystkie miały około roku dopiero
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dzien dobry
czy stesknilyscie sie za nami ?? bo my za wami bardzo

wiem ze to pewnie normalne ale ja sie ciesze bo moje dziecie zaczelo wstawac podtrzymujac sie czegos i raczkuje do tylu tak tak zamaist do przodu to ona do tylu chodzi smiesznie to wyglada
Właśnie się zastanawiałam co u was gdzie to się podziewacie , mam nadzieję że Julka w końcu wydobrzeje , zdrówka życzę.
Ty zmień w końcu pocztę bo to nie pierwszy raz słyszę że coś tam u was zginęło , albo długo idzie.
Gratulacje za postępy , nie przejmuj się zacznie w końcu do przodu iść, mój Miko tez wstaje .

Teraz to pewnie ja się powinnam martwić bo mój Miko dopiero teraz wstaje a dzieci od niego młodsze też już wstają i raczkują a on dopiero jak miał 8 miesięcy zaczął i nie siedzi na prosto tylko tak boczkiem.
Nie mam jednak zamiaru się przejmować , bo dzieci każdy ma swoje tępo to samo będzie pewnie z mówieniem .
Widzisz ASIULEK , każde dziecko w innym czasie robi jakies postepy a Ty się przejmujesz.Teraz zapracowana kobita to nie ma jej
Stary 2010-10-28, 09:10   #4733
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Dzień Dobry, za tydzien mam 7 miesięcy mam na imie Oliwia i nie mam zębów. )))
A.Camus
Stary 2010-10-28, 09:12   #4734
libra777
Zakorzenienie

Wiecie co juz mi się jak ogladam wiadomosci nic tylko katasrofa smoleńska i śledztwo a teraz jeszcze zamach w biurze PiS , i tylko co powiedział Kaczyński A co Komorowski nic innego no ile do cholery można o tym słuchać , otwieram Wirtualna Polskę to samo Kaczyńskiego morda , no ile można
_________________________ _________________________ __
A TU COŚ O POLSZCZYŹNIE DLA CHĘTNYCH POCZYTAĆ
http://jerzybralczyk.bloog.pl/id,653...l?ticaid=6b240
Stary 2010-10-28, 09:14   #4735
Darusiaaaa
Zakorzenienie

[
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
kto w ciazy
poczekam do soboty jak nie dostane zrobie testa...
A.Camus
Stary 2010-10-28, 09:16   #4736
P0P70
Zakorzenienie

libra777 - a o czym innym oni by mieli gadać/pisać. Przecież nie o tych reformach których nie ma i o tym coraz większym deficycie. To już nikogo nie podnieca. Ale walka pomiędzy tymi dwoma to ciekawy temat i kogo to obchodzi że naród ma już dość tego tematu.

Stary 2010-10-28, 09:20   #4737
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uciekam do psiapsioly z mloda "odstresowac" sie
A.Camus
Stary 2010-10-28, 09:22   #4738
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra777 - a o czym innym oni by mieli gadać/pisać. Przecież nie o tych reformach których nie ma i o tym coraz większym deficycie. To już nikogo nie podnieca. Ale walka pomiędzy tymi dwoma to ciekawy temat i kogo to obchodzi że naród ma już dość tego tematu.
Ciekawy temat ale dla kogo , znasz takie powiedzenie że "Co za dużo to i świnia nie chce" to się przewija od kilku miesięcy.
Tak po co maja mówić jakie mamy zadłużenie ,że energia jest coraz droższa, że coraz większe bezrobocie mamy i że w ramach oszczędności będzie mniej pieniędzy na bezrobotnych , ważne że te darmozjady mają ochronę za nasze pieniądze
Stary 2010-10-28, 09:40   #4739
catro
Rozeznanie

Cytat:

I się chwalę!!!
huhu - to w sam raz zaczęłaś przygodę z butlą
Gratulację dla Kubusia

Cytat:
U mojej też szły inaczej niż w książkach: najpierw dolne jedynki, potem jedna dolna dwójka, potem górne jedynki, a teraz druga dolna dwójka się ukazała

Cytat:

Ja nie wiem co te dzieci widzą w pilotach czy telefonach mój to aż się trzęsie jak może wziąć do swoich łapek
Moja to nawet pełzać (czołgać) się nauczyła, byle tylko do laptopa się dostać i mi coś w ustawieniach poprzestawiać

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:40   #4740
P0P70
Zakorzenienie

Ja tu siedzę w pracy w Wawie. A w Oplu teraz moja mała ma badanie u kardiologa. Jak ja się boję tych badań.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości