Czapka na szydełku:) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 05:38   #1951
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Dot.: Czapka na szydełku:)

Fajna czapka Justynko
A to moja ostatnio zrobiona, tak na oko bez żadego wzoru
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 11:07   #1952
zosia2005
Raczkowanie

To moje propozyzje czapek dla dzieci. Powstały dzięki Waszym propozycjom i pomysłom
Stary 2010-09-28, 11:11   #1953
andzelika1981
Przyczajenie

GG do andzelika1981

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Fajna czapka Justynko
A to moja ostatnio zrobiona, tak na oko bez żadego wzoru

Bardzo ladna czapka, mam zamiar zrobić z dwie czapeczki dla córki ale nie mam ciekawego wzoru a widzę że ty masz wiele ciekawych będę wdzięczna za dwa schematy NA EMAILA andzelika.kaminska@poczta .neostrada.pl
Z góry dziękuję
andzelika1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 11:28   #1954
zosia2005
Raczkowanie

To jest wzór środkowej czapki ściągnięty z tego forum.Znalazam go na jakiej propozycji strony Picassa. Troche go zmodyfikowalam bo rozpoczelam czapke od wiekszej ilosci slupkow na zamknietym lancuszku zeby byla szersza.(sorki klawiatura mi nawala z polskimi znakami)
Zerknij na propozyjne dziewczyn z Picassa albo na rosyjskie/japokie strony internetowe fajne tam maja wzory

Edytowane przez zosia2005
Czas edycji: 2010-09-28 o 11:33
zosia2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 21:18   #1955
justyna_87
Przyczajenie

Witam dziewczęta.
Niestety a takiej czapeczki jeszcze nie zrobiłam teraz dziergam chustę i szaliczek boa-także jak skończę wezmę się za nią i dołączam schemacik. Nie wiem czy te stronki były już podane na forum ale dołączę jeszcze raz...
http://picasaweb.google.com/molyar7/qeSppG10#
http://picasaweb.google.com/mustrid/VeelMTse#
justyna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 09:31   #1956
atenack
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zosia2005 Pokaż wiadomość
To jest wzór środkowej czapki ściągnięty z tego forum.Znalazam go na jakiej propozycji strony Picassa. Troche go zmodyfikowalam bo rozpoczelam czapke od wiekszej ilosci slupkow na zamknietym lancuszku zeby byla szersza.(sorki klawiatura mi nawala z polskimi znakami)
Zerknij na propozyjne dziewczyn z Picassa albo na rosyjskie/japokie strony internetowe fajne tam maja wzory
Właśnie korzystam z wzoru na czapeczkę rys.2 tylko zastanawiam się jak dodaje się oczka na takim wzorku kiedy chcę poszerzyć czapeczkę, no bo to jest wszystko wyliczone po 3 słupki na oczko itd. No i nie wiem czy dodawać po 4 slupki czy jak? Wybaczcie moją ignorancję ale dopiero uczę się robić różne czapeczki bo do tej pory to robiłam tylko zwykłymi słupkami i półsłupkami no i zamarzyło mi się coś innego wreszcie
atenack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 17:59   #1957
zosia2005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez atenack Pokaż wiadomość
Właśnie korzystam z wzoru na czapeczkę rys.2 tylko zastanawiam się jak dodaje się oczka na takim wzorku kiedy chcę poszerzyć czapeczkę, no bo to jest wszystko wyliczone po 3 słupki na oczko itd. No i nie wiem czy dodawać po 4 slupki czy jak? Wybaczcie moją ignorancję ale dopiero uczę się robić różne czapeczki bo do tej pory to robiłam tylko zwykłymi słupkami i półsłupkami no i zamarzyło mi się coś innego wreszcie
atenack : początek czapki to jest 14 słupków jak zamkniesz łańczuszek ale ja w mojej czapeczce wcisłam 18 bo próbka była za ciasna na główke mojej córci - zwróć uwag że początkowo wbijasz dwa podwójne słupki w oczko
potem trzy podwójne w oczko
trzy podwójne w dwa oczka
cztery podwójne słupki w dwa oczka
cztery podwójne słupki w trzy oczka ostatni rząd wg schematu to pięć podwójnych słupków w trzy oczka ale możesz to jeszcze rozwinać np: pięć podwójnych słupków w cztery oczka (nie musisz się sztywno trzymać przepisu bo podane w gazetach wzory są dostosowane do konkretnych typów włóczek wystarczy tylko robić z innej albo troche ciaśniej/luźniej i trzeba zawsze troszke improwizować) Życzę sukcesu. pochwal się dziełem na forum
Zobaczcie na str 62 do Glinki 121 - podaje świetne strony Picasa
Na zdjęciach jest wzór mojej pierwszej czapki tyle tylko że wykończenie wymyśliłam łatwiejsze

Edytowane przez zosia2005
Czas edycji: 2010-09-29 o 18:29
zosia2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 14:28   #1958
Treissi
Raczkowanie

Kochane chciałabym zrobić córci jakiś jesienny i zimowy komplecik. Niestety cała moja kolekcja schematów przepadła razem ze spalonym dyskiem. W tej chwili przeglądam cały ten wątek i nawet parę fajnych rzeczy znalazłam. Większość linków jest już jednak nieaktualnych i dlatego chciałabym prosić o przesłanie materiałów jakie macie na e-maila...

treissi@wp.pl

Z góry dziękuję

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-06, 09:28   #1959
dewi
Rozeznanie

Witam cieplutko

Mam prośbę o wzór na golfik zamiast szalika... chciałam zrobić synkowi ale nie wiem jak się za to zabrać...
Stary 2010-10-07, 19:39   #1960
atenack
Przyczajenie

Niestety jakoś nie mogę się zebrać żeby dokończyć czapeczkę wg wzorku, o który pytałam wcześniej...
Ale za to zrobiłam inne czapeczki, głównie dzięki temu forum. To stąd mam prawie wszystkie wzorki i schematy. Za co wszystkim dziękuję
Od niedawna robię czapeczki i naprawdę mi się to spodobało. No więc, pochwalę się moimi dziełami. Nie patrzcie na nie bardzo krytycznie, podkreślam, od niedawna robię czapeczki
Stary 2010-10-08, 10:42   #1961
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Fantastyczne te czapeczki

http://picasaweb.google.com/myszka1980

Moje "conieco" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24660

Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 20:25   #1962
GLINKA121
Zakorzenienie

GG do GLINKA121 Send a message via Skype™ to GLINKA121

Cytat:
Niestety jakoś nie mogę się zebrać żeby dokończyć czapeczkę wg wzorku, o który pytałam wcześniej...
Ale za to zrobiłam inne czapeczki, głównie dzięki temu forum. To stąd mam prawie wszystkie wzorki i schematy. Za co wszystkim dziękuję
Od niedawna robię czapeczki i naprawdę mi się to spodobało. No więc, pochwalę się moimi dziełami. Nie patrzcie na nie bardzo krytycznie, podkreślam, od niedawna robię czapeczki
Dziewczyny czapeczki rewelacja - przepiękne
A tym co proszą o wzory czy schematy - proszę przeczytać co pisze Atenack
GLINKA121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 09:18   #1963
betkaszal
Przyczajenie

Cytat:
----
Atenack - piekne są te Twoje czapki! Tez chcialabym takie robic, zrobilam jedna ale wyszedł kapelusz - na szydełku mało dziergam za to na drutach to naraobiłam czape, czapeczek, beretów itp i juz mi sie druty znudziły, przydałby mi sie lekcja nauki czytania wzorów szydełkowych

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_203 Pokaż wiadomość
może moje czapki kogoś zainspirują więc dołączam fotki jeśli chodzi o schematy to dla zainteresowanych postaram się je stworzyć
----
cudowne czapeczki! Chetnie wezme jakis schemat
betkaszal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 13:59   #1964
Treissi
Raczkowanie

Atenack śliczne czapunie. Wcale nie widać, ze to twoje pierwsze dzieła Powiedz mi proszę jaką włóczka robiłaś?

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 14:42   #1965
magda2459
Przyczajenie

Wiatm. Mam mega prośbe, od jakiegos czasu męcze sie z czapką na szydełku. Jeśli moge wybłagac od Was jakieś chematy na czapki na szydełku to prosze baardzo. Mój mail: marilyn20@interia.pl. Przeszperałam całe forum chyba ale albo wychodzi mi za mała albo nocnik że tak powiem i na oko nic z tego. Może ze schematu pójdzie. dzięki!
magda2459 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 18:37   #1966
atenack
Przyczajenie

Dziękuję Wam dziewczyny bardzo za miłe słowa i przepraszam, że nie odpisuję od razu ale zepsuł mi się laptop i tak piszę kątem od znajomych Nazwy włóczki dokładnie nie pamiętam ale na pewno jest to bawełna mniej lub bardziej rozciągliwa. Przy najbliższej okazji sprawdzę i napiszę co to za włóczka. Pochwalę się również moimi najnowszymi dziełami bo jak nie ma internetu to więcej siedzę przy czapeczkach Pozdrawiam
Stary 2010-10-13, 20:09   #1967
szaga73
Przyczajenie

Witam, jestem tu nowa i mam pytanie: jak wyświetlić coś na tej stronie, np. http://photo.163.com/photos/qingfeng_gl/32284156/#p4
ponieważ jak wchodzę to pojawia mi się tylko czysta strona z "japońskimi" literkami na środku, które nie są aktywne i coś po prawej u góry, ale jak wchodzi się to są jakieś zbiory zdjęć ludzi, ale to chyba nie to. Wiele Pań zamieszcza linki do takich stron zęby zobaczyć coś konkretnego, a tam nic nie mogę zobaczyć. Pomóżcie, bo może jestem ślepa, czy niekumata Dzięki za wszelką pomoc.
szaga73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 21:06   #1968
anula 13
Raczkowanie

GG do anula 13

Witam chciałam pokazac kilka czapek które zrobiłam na szydełku
anula 13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 12:01   #1969
zatoka
Raczkowanie

Witam!
Przeleciałam cały wątek i zakochałam się w tej czapce http://jessicasuzanne.com/craftypant...-with-pattern/ niestety nie daję rady z tym opisem już 3 razy prułam i chyba bez pomocy nie dam sobie rady proszę o ręczny rysunek albo chociaż krótki opis tej wstawki ....

Oczywićsie wszystkie prace są po prostu piękne
Dzięki wam wiem o co bedę robić na wiosnę dla mojej Zosi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 15:51   #1970
halinus m
Przyczajenie

Dot.: Czapka Na Szydełku:)

Ja też proszę bardzo na adres: judia69@msn.com i dziękuję bardzo
halinus m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 18:20   #1971
olimpia270
Przyczajenie

DZIEWCZYNY JESTEM POCZĄTKUJĄCA BARDZO PROSZ O SCHEMATY CZAPEK I BERETÓW NA SZYDEŁKU BĘDE WDZIĘCZNA POZDRAWIAM :pr osi:

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

ZAPOMNIAŁAM PODAC MEILA olimpia2708@interia.pl JESTEM WDZIĘCZNA
olimpia270 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 08:02   #1972
atenack
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anula 13 Pokaż wiadomość
Witam chciałam pokazac kilka czapek które zrobiłam na szydełku
Śliczne czapeczki
Zawsze zastanawiałam się jak robi się te śliczne opaski, może masz jakieś schematy?
Stary 2010-10-29, 13:45   #1973
anna0112
Przyczajenie

Witam.Jestem początkująca na szydełku a dzięki Atenack poznałam podstawy szydełkowaniaBardzo mnie to wciągnęłoDziękuję Ci AnetkoChciałam się pochwalić kapelusikiem dla mojej córci.Prułam go chyba 4 razy ale w końcu się udało
anna0112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 16:52   #1974
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Fajniutkie czapeczki dziewczynyklas ki:
A to moja ostatnia
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-31, 18:02   #1975
Nagisa
Zadomowienie

Witam, potrzebuję wzory zwykłej czapeczki dla niemowlaka, bez żadnych wzorków itp, po prostu zwykła. Nie wiem jak taką zacząć robić. Dziękuję

WYMIANA

SZYBKOWATEK Z INNYMI CIUSZKAMI

zapraszam do obu wątków !
Nagisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 19:33   #1976
Katincia
Przyczajenie

Witam;]

Ostatnio wydziergałam chustę na prezent dla koleżanki na 21 urodziny, a że zostało mi włóczki chciałam dorobić rękawiczki i czapkę. Przy rękawiczkach nie ma problemu - twórczość własna będzie, ale mam dylemat z czapką. Chusta którą zrobiłam ma mniej więcej taki wzór:
http://wylegarnia.com/7/a3adc33e9f59...sta-chusta.jpg
Nie identyczny, ale chwilowo nie mam możliwości zrobienia zdjęcia;/ Moja ma nieco drobniejsze, i trochę smuklejsze łezki, ale generalnie chodzi o to samo, no i znacznie żywszy kolorek, bo wybrałam ciemny bakłażanik.

Chciałabym żeby czapka (albo kapelusik czy kaszkiet) pasowała "do kompletu", a nie żeby coś zupełnie innego wyszło. Obejrzałam już pełno różnych wzorów na czapki, i nie mogę znaleźć takiego, który bo do tego wzoru na chuście pasował. Macie może jakieś pomysły? Na szydełko oczywiście;p

P.S.
Fantastyczne cuda tworzycie;] Aż sie nie mogę napatrzeć.
Katincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 08:12   #1977
moniczekw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
Witam!
Przeleciałam cały wątek i zakochałam się w tej czapce http://jessicasuzanne.com/craftypant...-with-pattern/ niestety nie daję rady z tym opisem już 3 razy prułam i chyba bez pomocy nie dam sobie rady proszę o ręczny rysunek albo chociaż krótki opis tej wstawki ....

Oczywićsie wszystkie prace są po prostu piękne
Dzięki wam wiem o co bedę robić na wiosnę dla mojej Zosi

Napisz z czym konkretnie masz problem, bo przeczytałam ten opis i wydaje mi się nia taki trudny (sam opis, nie wiem jak by to było gdybym zaczęła dziergać ). jeśli chodzi o ten fragment "wzorkowy" - to masz tam podany link do filmiku jak wykonać takie coś.
Napisz po prostu z czym konkretnie masz problem w odczytaniu opisu, może uda mi się pomóc...
moniczekw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 10:38   #1978
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Cytat:
Napisane przez Katincia Pokaż wiadomość
Witam;]

Ostatnio wydziergałam chustę na prezent dla koleżanki na 21 urodziny, a że zostało mi włóczki chciałam dorobić rękawiczki i czapkę. Przy rękawiczkach nie ma problemu - twórczość własna będzie, ale mam dylemat z czapką. Chusta którą zrobiłam ma mniej więcej taki wzór:
http://wylegarnia.com/7/a3adc33e9f59...sta-chusta.jpg
Nie identyczny, ale chwilowo nie mam możliwości zrobienia zdjęcia;/ Moja ma nieco drobniejsze, i trochę smuklejsze łezki, ale generalnie chodzi o to samo, no i znacznie żywszy kolorek, bo wybrałam ciemny bakłażanik.

Chciałabym żeby czapka (albo kapelusik czy kaszkiet) pasowała "do kompletu", a nie żeby coś zupełnie innego wyszło. Obejrzałam już pełno różnych wzorów na czapki, i nie mogę znaleźć takiego, który bo do tego wzoru na chuście pasował. Macie może jakieś pomysły? Na szydełko oczywiście;p

P.S.
Fantastyczne cuda tworzycie;] Aż sie nie mogę napatrzeć.
A może cos w tym stylu ??
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1227990146
ja robiłam czapke wg wzoru 76 ale 75 byłby bardziej pasujący
ta moja wyszła tak http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1222188420

od góry zaczynałam mniej wiecej tak
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1215850473

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1228050262

http://picasaweb.google.com/myszka1980

Moje "conieco" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24660

Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 11:25   #1979
Katincia
Przyczajenie

Dzięki za wzorki Myszko;] Chyba rzeczywiscie spróbuje troche poimprowizować i połączyć jakiś istniejący wzór na czapkę z takimi właśnie wzorami;p Sama nie wiem co chcę zrobić, bo nie jestem pewna jaka czapka by koleżance odpowiadała jeżeli chodzi o "model", czy wolałaby kaszkiet, berecik, czy taką jak ta którą pokazałaś, albo może z rondkiem...
Katincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 12:06   #1980
sylwia111111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszka_80 Pokaż wiadomość
A może cos w tym stylu ??
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1227990146
ja robiłam czapke wg wzoru 76 ale 75 byłby bardziej pasujący
ta moja wyszła tak http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1222188420

od góry zaczynałam mniej wiecej tak
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1215850473

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1228050262

piekna czapa, kurcze, a mi nie wychodza czy ja moge prosic o jakis przepis na taka czape przesliczna lub na inna zeby mi w koncu cos wyszlo
sylwia111111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości