|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
jokr3r nie masz wyjścia musisz pojechać i pooglądać na żywo zanim nam ześwirujesz ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/m-ocieplane-getry-...277460383.html Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny śliczne te ciuszki z nexta porostu boskie ![]() Cytat:
![]() ![]() a teraz spadam go ginekologa podejrzeć małą terrorystkę ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Odnośnie jedzenia to rzeczywiście każdy je tak jak uważa za stosowne.Ja jednak swojego dziecka i siebie chemią i konserwantami truć nie będę!
![]() Każdy jednak zrobi jak uważa. Ja dziś też na usg ![]() ![]() ![]() ![]() Za wszystkie trzymam dzisiaj kciuki ![]() ![]() Pozdrawiam,miłego dnia
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam sporo stresu w pracy i m.in. dlatego chce na to zwolnienie iść, ale też troche sie obawiam że siedząc w domu w jakiegos doła wpadne. Pewnie będę jeździć częściej do rodziców, ale to 100km i na 1 dzień się nie opłaca, a nie chce meża zostawiać samego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |||||||
Wtajemniczenie
|
moze byc buraczkowa podaj jak mozesz
a myslicie ze zelazo z buraków podczas gotowania sie wytraca ?? bo ja ten barszc to chialam na swoj niski poziom zelaza zrobic... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiec tak jak iza powiedizla niech sie dizecko przyzwyczjaa albo hartuje przeceiz nic innego w swoim zcyiu nie beidze jadlo Cytat:
![]() trzymajcie kciuki zeby gin poweidizl ze sie zdrowo dizdz roziwja i zeby plec wypatrzyl ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() ja już wstałam i wzięłam się za robotę tzn wyrzuciłam pościel na balkon, niech się wietrzy, robię pierwsze pranie, potem jeszcze ze dwa zrobię, muszę ogarnąć trochę mieszkanie, bo jutro goście. diatoma nie martw się czasami każdej z nas przychodzą gorsze dni, wydaje mi się, że z dzidzią wszystko w porządku, bo jakby płacz szkodził, to już w ogóle nie mogłybyśmy nic robić, ale lepiej idź do położnej to się uspokoisz. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Ja dzis usg, ale pod katem echa serca i zobaczymy co mi kardio powie. Co prawda gine mnie uspokoil, ze nie mam panikowac, ze to nie jakas mega powazna wada serca i to sie zdaza i przejdzie itp, ale zasugerowal, zeby jednak jechac i sparwdzic, bo i spokoj bedzie i sparwdzimy co sie tam dzieje. Tak wiec o 16 wizyta i jak wroce to zdam relacje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za wszystkie, które maja dzisiaj usg!!!
Ale będziemy mieć dzisiaj wiadomości ![]() coralady ja byłam we wtorek (16tci 0dz) i nie dojrzał płci, powiedzial, że na dzień dzisiejszy to jest dziewczynka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ego-ego wiesz do wczoraj chciałam się dowiedzieć jaka płeć,ale dzisiaj to tylko chcę wiedzieć ze dobrze się rozwija i wszystko ok ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-28 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja piję poranną kawkę a potem śmigam na zakupy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() traktujemy się jak dorośli ludzie ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
ale wam zazdroszczę ![]() i trzymam kciuki ![]() ale chyba na płeć trochę wcześnie ![]()
![]() |
#850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Zadomowienie
|
Iza gram sobie w to zoo o, ktorym wczesniej pisalas i niby gra pod wzgledem graficznym to badziewie, ale wciaga
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- W takich grach wkurza mnie zawsze to, ze w momencie rozpoczecia dostaje sie powiedzmy 25 zlota, ktore mozna kupic/zdobyc jedynie za realna kase i zawsze jest tak, ze jakies bonusy sa o np 5szt zlota drosze i w ten sposob zmuszaja ludzi do wydawania kaski. Niby to tylko 7zl, ale jakby tak na kazda taka popierdulke wydawac 7zl to matko boska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zadomowienie
|
dzwoniłam do położnej, jest chora więc nie idę do niej. alepowiedziałam po krótce o co chodzi to powiedziała że macica reaguje w ten sposób na stres że się stawia albo są skurcze. powiedziała żeby oczywiście unikać możliwie nerwów, a życie jest tylko życiem i nikt nie mówił że beedzie łatwe...
#854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja sobie gram w coś takiego http://www.gry.pl/gra/mahjong-chain.html bo lubię tak sobie przy tym posiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też obserwuje te aukcje, tylko, że wszystkie takie zimowe mi się wydają Cytat:
ja też chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
no ZOO jest dosyć prymitywne ale co tam ![]() dzisiaj mi się po raz 2 pingwin nie urodził :beksiam: no o to chodzi w tych wszystkich grach jak ZOO, Farmerama itp, że ktoś chce na tym zarobić ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-28 o 10:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze USG I czekam z niecierpliwością na wasze dobre wiadomości. Ja dziś muszę trochę domek ogarnąć. wczoraj prawie nic nie zrobiłam bo tak mnie ta noga bolała. dziś jest chyba trochę lepiej, ale już sama nie wiem.... Co do jedzenia to widzę ostra dyskusja. Wiecie co ja też staram się odżywiać zdrowo - zresztą zawsze się starałam. ale nie mam na tym punkcie bzika. w ciąży kilka razy naszedł mnie smak na chipsy paprykowe i co zjadłam. Nie uważam tego za trucie dziecka. Nawet wczorajszy program UWAGA w tvn był o żywności modyfikowanej. W sumie prawie każdy produkt który kupujemy ma chemię. Taki jest dzisiejszy świat. I wiecie co zastanawiałyście się kiedyś nad tym że np. w rodzinach patologicznych nie rodzą się dzieci z downem, albo jakieś upośledzone - dzieci są wiecznie brudne, biegają gdzie popadnie - jedzą z podłogi jak coś spadnie i co są ZDROWE. a każdy normalny człowiek na dziecko od małego chucha, dmucha a dziecko częściej choruje od innych. |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
No tak tylko np w stanach od lat juz jest prowadzona walka z otyloscia i to juz u malych dzieci. Ludzie tam na choroby serca padaja jak kawki, bo zamiast zrobic sobie do pracy/szkoly kanapke w domu to wola skoczyc na habsa. I u nas powoli tez sie to zaczyna. Ja jak widze w maku matke, ktora faszeruje dziecko frytami, habsami i innym gownem to szlak mnie trafia, bo to wszystko wali w watrobe i pozniej nie dosc, ze dzieciak bedzie jak paczek to jeszcze problemy z cisnieniem, sercem, ukladem pokarmowym. Pare lat temu byl slynny film o odzywianiu sie samym makiem i koles prawie sie przekrecil. Poziej niby wprowadzili zmiany, ale kto ich tam wie. Wiadomo, ze od paczki chipsow raz na jakis czas nic sie nie stanie, ale nauczmy sie szanowac wlasne ciala, bo stare powiedzenie mowi czym za mldu skorka nasiaknie tym na starosc traci. I to sie sprawdza w 100%, bo jak bylam mloda i glupia to nie oszczedzalam siebie w ogole i teraz mam problemy z zoladkiem. Po chipsach mam takie bole, ze juz mi lekarz zapowiedzial, ze po porodzie na gastroskopie zasuwam, bo mozliwe, ze mam poczatek choroby wrzodowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za usg wszystkie trzymam mocno kciuki!!! a teraz wychodzę, czas na pierwszy cmentarz przed 1 listopada... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry kochane
![]() Ja mam dzis do pracy stosunek aseksualny nie chce mi sie i tyle. Wole was poczytac ![]() Wiecie bylismy wczoraj ze znajomymi na musicalu, strasznie glosno bylo i moja Princessa kopala jak szalona. Biedactwo mam nadzieje ze jej to nie zaszkodzilo. TZ dostal szalu ze sie dziecku aparat sluchu wyksztalca i co jak jej to zaszkodzi, wiec polozylam kurtke na brzuchu i chyba jej troche lepiej bylo. Tzymam mocno kciuki za wasze usg dzisiejsze ![]() Wanilia co do tych targow to ja jestem teraz w UK i akurat sie zalapalam; ale od stycznia bede poznanianka bardziej w lokalne imprezy uderze. Zdecydowalismy rodzic w polsce bez wzgledu na opinie bo szczerze mowiac tu tez sie slyszy o mrozacych w zylach krew historiach ( w rolach glownych dwie moje kolezanki) wiec chcemy byc z rodzina i babciami. Co do ciuszkow to Next ma sliczne ale wzielam sobie na wstrzymanie bo za tanie nie sa a ile sie dziecko w tym nachodzi, moze faktycznie na wyprzedazy. Ja patrzylam wlasnie w Tesco i w Asda fajne ciuszki za polowe ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to i ja się wypowiem na temat jedzenia. Mama mi od zawsze powtarzała bym jadła to na co mam ochote i tego się stosuje, mam ochote na owoc to zjem, na chipsa raz na miesiąc to też zjem, popije colą bo tego mój organizm potrzebuje skoro mam na to smak - nie mówie tu u zależnieniu od coli czy macdonaldna (bo takowe istnieją) ale też w przyszłości nie będziemy w stanie na tyle kontrolować nasze dzieci czy jadły w tym macdonaldzie czy nie. Wiadomo że my możemy go tam nie zabierać, ale na pierwszej szkolnej wycieczce będzie miało okazje spróbować "chemii". Gotowy sos w słoiku też kupie z musu - bo nie zawsze człowiek ma czas by stać przy garach i gotować. Takie jest życie co do wózków to mi też bardzo podobają się kolory niebieskie, błękity, ale skoro będziemy mieć córkę to zdecydowaliśmy się na kolor zielony ![]() dzisiaj byłam oddać siuśki i krew do badania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
No to moj tata jak widzi chipsy w moich rekach to az go krew zalewa i "krzyczy", ze mam odstawic ta chemie, bo pozniej majatek wydam na lekarzy i leki. Sam ma wrzody i mowi, ze nie zyczy nikomu takich boli jakie nie raz ma. Jednak w wiekszosci przypadkow jest tak, ze poki jest sie mlodym to sie uwaza, ze nic mi nie zaszkodzi, wszystko jest dla ludzi i bede jesc, bo dobre ( chociaz malo kto wie, ze w wiekszosci modyfikowanego jedzenia sa uzalezniacze dlatego tak nam smakuja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zadomowienie
|
kupujecie już teraz ciuszki o rozmiarze 68 ??? bo ja nie, ale ostatnio ktoś tu o takich pisał.
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- postanowiłam wstrzymać się z zakupami dla maleństwa do połówkowego, ale tak mnie kusi....... ale chciałabym pokupować już jakieś konkretne kolorki bo póki co mam takie uniwersalne a gdzie tam 15.11...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry dziewczynki! Jak wam czwartek mija?ja sie tak nie moge dozcekac tego USG, ze od 9 jeszcze nic nie zrobilam w pracy, siedze jak na gwozdzaich i nie moge sobie znalezc miejsca!! Apropo jedzenia, to tez staram sie jesc same zdrowe rzeczy, ale jakos nie przesadzam. Pracuje akurat w takiej branzy, ze doskonale wiem co "siedzi" w jedzeniu. i na przyklad jablko z marketu, ktore wyglada pieknie, bylo spryskiwane chemikaliami z 15 razy, to samo ogorki, pomidory, juz nic nie mowiac o salacie, ktorej analiza wykazala zawartosc ciezkich metali i tyle chemikaliow ile ma w sobie tablica mendelejewa, wiec czasami zwykla salatka moze okazac sie bardziej trujaca niz jeden goracy kubek...Jezeli chemy zdrowo jesc to tylko zostaje zywnosc organiczna...ja czasami zjem sobie pare chipsow, frytki z fast fooda i nie uwazam ze zaszkodze swojemu dziecku...nie popadajmy tutaj w jakas paranoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zadomowienie
|
Ja kupuje tz juz nie, bo mam cala komode ciuszkow, ale takich na 56/58 to mam malutko, bo widze bo siostrzenicy meza, ze ledwo wyszla ze szpitala i juz w ciuszki 56 sie nie miesci, wiec nie ma sensu takich malych kupowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
no też tak właśnie myślę. tym bardziej że obydwoje z mężem jesteśmy dosyć wysocy, to może i dzidziuś będzie duży jak się urodzi, także takich 56 mam mało. Ale i tak pewnie coś dokupię. Ale skupiam się bardziej na 62.
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
eh jeszcze 5,5 h |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam ten film w domu na dvd to "SuperSize Me"-warto sobie czasem obejrzeć!Masakra!Po takim filmie odechciewa się zupek w proszku,chipsów i coli ![]() ![]() ![]() Miała któraś z was bakterie w moczu???
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-28 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.