![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków cz. 5 - jesteśmy niebezpieczne;)
Cytat:
Poza tym po co się martwić tym co może być za kilka miesięcy? Ja pracuję na czarno i z dnia na dzień mogą mi podziękować, mimo to codziennie przepełnia mnie wdzięczność że mam pracę. Ugryzłam galaretkę w czekoladzie (tak myślałam) i oblałam się cała wódką :P
![]() |
#2582 |
Nie depcze krokusów
|
Oblać się wódką z rana - bezcenne
![]() Niezależność jest nudna i samotna. Mam ją za cenę całkowitego spłukania pod koniec miesiąca. Gdyby nie karta kredytowa, nie miałabym co jeść. A jeszcze pół roku temu odkładałam 1000 zł z każdej wypłaty ![]()
![]() |
#2583 |
Copyraptor
|
Zgadzam się w całej rozciągłości z Lalaith - Malla, osiągnęłaś coś, co dla części wizażanek z wątku jest odległą przyszłością. Może i pod koniec miesiąca zostajesz z pustym kontem, ale przynajmniej przez ten cały miesiąc utrzymałaś się z własnej pracy, bez czyjejkolwiek pomocy. Ja, gdyby nie moi rodzice, wyżyłabym jakieś dwa dni
![]() ![]() Lalaith, już z rana sobie wódką ciało opryskujesz, strach się bać co będzie pod wieczór ![]() A ja ostatnio nie mam dla was za bardzo czasu, bo wracam ściorana wieczorem, i już prawie żadnej nie ma ![]() ![]() (Postaram się w końcu zadzwonić na dniach na ten striptease ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Nie depcze krokusów
|
Czy mieszkanie samemu i stanie w miejscu to takie duże osiągnięcie? W moim wieku z obecną determinacją będziesz o wiele dalej.
![]() |
#2585 |
Matka Smoka
|
Malla, co Ty w za nastrój wpadłaś?
![]() Każdego, z każdej pracy i w każdej chwili mogą zwolnić - tego nie da się przewidzieć. Niektórzy mają kredyty, które i tak trzeba spłacać - to dopiero strach. A w życiu bywa różnie, raz jest czas, że można przyoszczędzić, raz, że nie ma z czego. A niezależność wcale nie jest samotna. Myślę, że Ty chyba trochę się boisz kontaktu z samą sobą. A musisz się z tym zmierzyć. A i to ,,stanie w miejscu" to po prostu życie. Wiadomo, że po studiach najwięcej się dzieje, ale potem jednak następuje jakaś stagnacja. Chyba, że ktoś ma zyciowe adhd i co chwilę sobie wyznacza nowe cele i gdzieś pędzi - ale dla mnie to jednak nie jest normalne. Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2010-10-28 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Nie depcze krokusów
|
Ineso - jeszcze nie jestem po studiach
![]() Nie wiem, może to zbyt długi brak kontaktu z górami...
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co to za "w moim wieku" ![]() Ja się ostatnio dowiedziałam że jestem "najmłodszą mamą w naszym parku" ![]() Patrzcie jaki ładny opis pani jesieni znalazłam: "Jesień - od początku otwarta i entuzjastyczna, ufna, uśmiechnięta, bardzo ruchliwa. Ma wielu przyjaciół i wszystko robi po swojemu. Często się kłóci, lecz szybko godzi." I nawet chyba do mnie pasuje ![]()
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2010-10-28 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Inglot?
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Malla chyba masz w sobie za dużo wewnętrznego rodzica, który Cię ciągle karci i dyktuje co powinnaś, a czego nie powinnaś.
Spróbuj zadbać o swoje wewnętrzne dziecko, zacząć mu dogadzać, a wtedy ono zacznie się cieszyć, a Ty się staniesz szczęśliwsza, bo osiągniesz większą równowagę. A równowaga = dojrzałość. To powiedziała świeża pani mgrm korzystając ze zdobytej wiedzy - teraz już mogę się przemądrzać ![]()
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2010-10-28 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |||
Nie depcze krokusów
|
Ale przecież możesz się wyprowadzić, zamieszkać za 400 zł ze studentami. Tylko po co, skoro w domu żyjesz taniej i nie musisz się tłoczyć z obcymi osobami, które używają i nie myją Twoich naczyń (
![]() Po prostu Cholerka jest młodziutka ![]() Cytat:
![]() Jutro uciekam do domu ![]() Cytat:
![]() Nasze ostatnie testy ![]() Cytat:
![]() Jak przygotowania do podyplomówki? Hardgirl - jak tam joga, kiedy masz zajęcia? Wybiłam sobie na zajęciach staw w nadgarstku i mam obniżone czucie w ręce, nie utrzymam kubka ani nie otworzę drzwi. I kto mówił, że to taki spokojny sport ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-10-28 o 10:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Nie mówiłam o mieszkaniu ze studentami, bo to żadna dorosłość, a właśnie o życiu na własny rachunek jakie Ty prowadzisz.
Problem chyba w tym że teraz panuje jakiś totalny przymus bycia ambitnym. I jeszcze się nam dyktuje co ta ambicja tak właściwie oznacza, czyli do czego mamy dążyć. A co byś chciała osiągnąć ![]()
#2593 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
lalaith - ja bardzo chętnie podyskutuję z Tobą o wewnętrznym dziecku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Nie depcze krokusów
|
Umowy w mieszkaniu mam do końca lipca i daję sobie tyle czasu na uporządkowanie i wyprowadzkę do ludzi. Czyli uwstecznienie. W tym roku nie miałam na tyle odwagi, gdy Lenka szukała pokoju, wszystkie oferty wydawały mi się mało atrakcyjne w porównaniu z obecną, ale jednak po paru miesiącach mnie przycisnęło. Dojrzałość to balans, a nie życie na wyrost.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-10-28 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Heej a co z R., czemu z nim nie zamieszkasz wtedy? Toż to jeszcze szmat czasu do lipca, będziecie już jak stare dobre małżeństwo
![]() Ineso ok ![]()
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2010-10-28 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
hej, w końcu wróciłam
![]() szalony weekend za mną, potem 3dniowa konferencja i powiem Wam że dobrze że to już się skończyło. chodzę na rzęsach a w pracy obowiązki się spiętrzyły i nawet nie wiem od czego mam zacząć.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Gg - mam biżu dla Ciebie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Prawdę mówiąc, nie mogę się doczekać, aż skończą zlecenie krakowskie i znowu będziemy się widywać tylko w weekendy i ruszać tyłki z domu. To było takie świeże... Nie jestem jeszcze gotowa wskakiwać w staromałżeński tryb związku, chcę robić z facetem to, czego nie robiłam przez ostatnie lata. Na kolejne kroki przyjdzie czas. Zresztą nie uwzględniam go w planach mieszkaniowych na przyszły rok. Na razie ustaliliśmy, że jak kiedyś tam w dalekiej przyszłości będziemy razem mieszkać, to u niego. Póki co nie uśmiecha mi się taki tryb życia - wstawanie o 5, powroty o 19, brak czasu na zajęcia dodatkowe, zimny dom z 1 łazienką na kupę osób i 50-letnim pasożytem opróżniającym lodówkę, sprzątanie kup po cudzym psie i kocie... Za młoda jestem na to ![]() No ale dosyć już o mnie!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-10-28 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
przerzuciłam kilka stron i co Ax nabroiła że jest zablokowana?
![]() i Malla- troszkę Cię rozumiem w temacie stagnacji, uwsteczniania się itd. sama tak czuje choć nie poddaję się temu nastrojowi bo nic on pożytecznego nie wnosi a tylko dołuje. wiem, widziałam w klubie że nie ma tych moich kolczyków- trudno, dla 2zł nie będę zamawiać jeszcze raz. Neciak czy jest szansa żebym dzisiaj to odebrała? bo jutro jade do domu i dałabym część koleżance której zamawiałam
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
Malla, z Twoich postów bije taka rezygnacja i niechęć do zmiany czegokolwiek, że nawet nie mam siły podnosić na duchu i mobilizować do roboty
![]() Ja mam pracę, studiuję, mieszkam z rodzicami i uważam, że mam się z czego cieszyć i że jest to osiągnięcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Ale fajowe dynie wiażowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam paskudny dzień wszystko mi leci, rozwala sie fruwa. Ułożyłam sobie ładnie kserówkę książki o uzależnieniu od hazardu (dodam że nie spiętą) jakoś machłam ręką i kartki się rozleciały po pokoju ![]() ![]() Lalaith chciałam wykorzystać Twoją wiedzą bo się dogrzebać nie moge więc mam pytanie czy teorie desensytyzacji mogę podciągnąć pod przemoc w rodzinie czy to się tyczy tylko środków masowego przekazu??
![]() |
#2603 |
Matka Smoka
|
Malla, nie wiesz do której jest otwarte AGGI na Rakowickiej?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super dynie ![]() Outlet otwarty jest chyba do 18, bo jak kończę o 17, to jeszcze jest otwarty.
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Nie depcze krokusów
|
Chciałam tylko zaznaczyć, że dla mnie żadnym osiągnięciem nie jest osobne mieszkanie (zwłaszcza, że nie własne) i nie mam nic przeciwko mieszkaniu z rodzicami. Nie chcę, żeby zaczęła się w wątku licytacja, kto z kim mieszka i dlaczego.
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-10-28 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neciak dasz rade dzisiaj mi przekazać tę biżuterię? Shir od Ciebie chciałabym BU ![]() ![]() a w ogóle wypaliło spotkanie makijażowe u Ax? jak było? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Nie depcze krokusów
|
Cofnij się, był link do zdjęć
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.