Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 11:44   #4441
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
mazniaka81 ja mam straszne pryszcze, przepraszam za doslownosc, ale az takie biale czopy, nie daje sie ich niczym przykryc, wstajac spod kazdego fluidu czy pudru, jak jeden przyschnie to drugi sie pojawia, jak u nastolatki przemywam bioderma sebium i nakladam kremik wysuszajacy punktowo, ale i tak wylaza to moja pierwsza dzidzia, wiec nie mam porownania, ale wlosy tez mam koszmaren, szorstkie i matowe
fajnie sobie tak "pogdybac" co bedzie... a nie mialas tendencji do pryszczy przed ciaza? czy teraz tak sie wyrzuca???

mi mowia ze wyladnialam...rzeczywisci e cere mam lepsza, wlosy tez...ale to wiadomo na jak dlugo?? podobno moze sie to zmienic nawet w 6 msc
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 11:52   #4442
kruczaa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
dzisiaj mialam swoje ciazowki dzinsy pierwszy raz 12t3d brzusiu sie zaokragla, cyz oby nie za wczesnie, boziu nie wiecie jak ja sie martwie zbey wszystko bylo dobrze, a USG mam dopiero za 5 tygodni... 2 grudnia nie wiem czy wytrzymam, co byscie zrobimy na moim miekscu? isc wczesniej prywatnie tak na wszelki wypadek? a wy kiedy macie nastepne usg?
A miałaś robione to usg gdzie gin sprawdza narządy dzidzi, przeziornosć i kosć nosową, one jest wymagane miedzy 9-13tc, jeśli tak to ja myślę ze spokojnie mozesz czekać na tą wizytę do 2.12.
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Normalnie, tracę powoli nadzieję, że będę żoną
Będziesz napewno, w najbardziej odpowiednim dla was czasie.

andruszki , Cz4rnul4 bardzo mi przykro Kochane Ale tak jak wyżej pisały dziewczyny, wasze maleństwa napewno szybko do was wrócą, trzymam za to kciuki.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Witam
Nie wyrabiam z tym spaniem no, pół dnia mi ucieka, tylko synal pójdzie do szkoły ja sie znowu kładę i usypiam na godzinkę, dwie, popołudniu znowu łamie mnie spanie i drzemię ok godzinki, ale nie daję rady i muszę się położyć :/ Przez to mało co robię w domku, syf jak nie wiem kiedy ja się oprzątnę, codziennie ogarniam, ale to za mało, może dzisiaj uda mi się więcej zrobić.
Ja też jestem wykończona jak wracam do domu, a i w pracy nie funkcjonuje tak jak powinnam....
Po 19 zazwyczaj robie sobie drZemkę ale jak wstane po 20 to jestem wstanie jeszcze obejrzeć barwy szczęścia
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:08   #4443
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Principessina, może powinnaś się udać do dermatologa...

Jak byłam w ciąży z synkiem to cera bardzo mi się poprawiła, i bardzo wzmocniły włosy.
Teraz cera jest ok. Ale włosy koszmar - wypadają i podobnie jak u Ciebie są szorstkie i matowe. Teraz ma być dziewczynka. Ale ogólnie chyba nie wyglądam źle - w zeszłym tyg. kupowałam dla TŻ - ta piwko i pani poprosiła mnie o dowód
za mnie piwko kupuje moja mlodsza siostra.... mam darcie z jednej strony bardzo sie ciesze

rzeczywiscie dermatolog moze pomoc..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Anulinko, ja dziś wzięłam ostatnią tabletkę Folicu. Nie pytałam gin, ale odstawiam, bo biorę Feminatal. Dla smaczku jeszcze ChelaMag i Urinal, więc piguł mi styknie

Listopadowa, ja mam usg 8.11, ciekawa jestem, co tam u małego aliena, więc 9.11 ew. porównamy foty
Alien?? mi sie kojarzy z fajnym DJ Alienem chcesz tak nazwac swojego synka??

ja tez zrezygnowalam z foliku jak zaczelam brac feminatal. Dodatkowo biore jeszcze luteine.
Nikosia

Stary 2010-10-28, 12:16   #4444
eweska
Moderatoreska

Ale się uśmiałam http://www.youtube.com/watch?v=CQo2F...layer_embedded
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:14   #4445
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anulinka2009 a po co kolejny zabieg ??? tamten nie wystarczył ??? w każdym razie trzymam kciuki wielkie żeby wszystko się udało i w końcu żebyście mogli troszkę odsapnąć od problemów

magdeczka też chce mieć swoje usg no a ból głowy w ciąży to podobno nie taka rzadka sprawa

agus87 korki we Wrocławiu to codzienność szczególnie rano i ok 16, już się przyzwyczaiłam, ale jak przyjechałam z Poznania (tam studiowałam) to byłam przerażona, jak tu można w ogóle się przemieszczać...

24kasia86 Ja studiowałam w Poznaniu, mężu we Wrocku i mieliśmy do wyboru tu albo tu, wybraliśmy Wroclaw bo prężniej się akurat wtedy rozwijał i mężu łatwiej znalazł pracę (ja miałam zapewnioną i tu i tu), drożej niż w Turku na pewno jest, ale za to zarobki większe, Łódź - nie wiem, pewnie też drożej, czy się znamy to nie wiem, być może
Jeśli chodzi i góry to ja mam bliżej (chyba) tyle, że my ze znajomymi chcemy a oni pewnie oszczędzać się nie będą chcieli .... jeszcze zobaczymy ....

mary poziomkowa mały kosmita na pewno wywróci wasze życie do góry nogami, ale zobaczysz jak się człowiek potrafi zmoblizować damy radę co do porodu to ja na początku też się bałam, pod koniec już nie, bo wiedziałam ze i tak nie ma odwrotu, teraz jakby boję się bardziej, nie wiem czemu ....
z pamięcią miałam problemy w poprzedniej ciąży i strasznie mi wszystko leciało z rąk, teraz jakby jest ok

DariaKom ja rodziłam 3 czerwaca , kocham tę datę

jeszcze 3 strony

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

łoooooooooooo kurcze milion odpowiedzi mi się skasowało
aaaaaaaaaaaaaa
nie dam rady drugi raz odpisywać
więc jade dalej
wybaczcie
w Łodzi nie jest drogo w porównaniu z innymi miastami ( chodzi mi o mieszkania ), ale za to z praca kiepsko bynajmniej dla kobiety.

co do bolu glowy niestety mnie tez czesto boli...

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
no dziewczyny, rozpisałyście się na maxa, 20 minut nadrabiam zaległe posty a za chwilę nie pamietam która o czym pisała

witam nowe mamusie

mdłości raczej mi minęły, nie odczuwam teraz nic dziwnego na żołądku, nie wymiotowałam ani razu więc chyba dobrze jest no, moje największe spodnie, które zawsze nosiłam na pasku bo spadały teraz rozpinam jak siadam bo mnie już cisną. widzę że przybywa mi w pasie, ale jak stoje bez ubrania przed lustrem to nie widzę zbyt dużego brzuszka. Jem dużo, znaczy często i mało z ciężkostrawnych produktów, dużo piję wody i herbat, dużo więcej niż normalnie też śpię.

chcę żeby był już listopad bo zobaczę moją kruszynkę
hej sloneczko, mam podobnie jak ty, tez nie widze jakiegos szczegolnie duzego brzuszka a wszystkie ciuchy sa na mnie za male... teraz w sobote jade na zakupy bo nie wiem w czym ja pojde na wszystkich swietych.
Kurtka zimowa jest jeszcze ok, ale tez nie wiadomo na jak dlugo
ja swoja kruszynke zobacze teraz w grudniu ok. 20 tc. musze wlasnie zadzwonic i sie umowic no na nfz chodze

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja klan kiedys ogladalam codziennie
to byla moja oraz calej rodziny przerwa w firmie na kawe
ale teraz pozmieniali godziny
wiec po teleexpresie i wiadomosciach regionalnych nie czekam 20 minut na klan;/
czasem wlaczam tutaj w firmie bo mam tuner telewizyjny ale jak musze zrobic cos bardzo potrzebnego skupienia to d....

a jak ktos wspolzyje przed owulacji w dniu owulacji i po owulacji, to co bedzie
dlatego jak chcesz chlopca musisz to zrobic tylko w tych 24h owulacji a przed i po ( chociaz niby po owulacji sa dni bezplodne) wstrzymac sie... heee wiem wiem to nie takie proste...

teraz moje libido jest na poziomie zero ale przed ciaza...same wiecie

jak bedzie coreczka to i tak super- pierwsze moje dziecko

macie tak, ze codziennie rano patrzycie w lustro i ogladacie brzuszek???

bo ja tak mam... nawet kilka razy dziennie
Nikosia

Stary 2010-10-28, 13:14   #4446
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczyny

andruszki , Cz4rnul4 trzymajcie się i życzę dużo szczęścia na przyszłość.

Eweska filmik super ciekawe czy też tak razem płaczą? bo to już raczej nie byłoby takie zabawne :P

Ja przed chwilą wróciłam z zakupów. Młody ma teraz hallo na puzzle, puzzelki jego oczywiście z Bobem Budowniczym musiałam mu kupić.

A tż zażyczył sobie na obiad langosze i goniłam za drożdżami...
Dobrze, że młody też lubi takie rzeczy bo dla każdego z osobna gotowanie jest okropne.

A co do samopoczucia to ja już czuję się dobrze, mdłości mi przeszły, sił też z każdym dniem mi przybywa ale ciągle wyglądam jak zoombi
Oczy podkrążone (kremy nie pomagają), blada, wyglądam jak by mnie ktoś młotkiem dzień wcześniej potraktował, jakbym zmęczona wiecznie chodziła. I coś mi się wydaję, że tak zostanie.... a wcale tego nie chce.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:14   #4447
asiak1981
Rozeznanie

andruszki , Cz4rnul4 - przytulam Was wirtualnie mocno i jestem dobrej myśli... Strasznie mi przykro...

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:18   #4448
24kasia86
Wtajemniczenie

andruszki , Cz4rnul4 dziewczyny nie wiem co sie w takiej chwili pisze. Wspolczuje i zycze duzo sily.

Nie potrafie tego zrozumiec.
Nikosia

Stary 2010-10-28, 13:23   #4449
kruczaa
Rozeznanie

Siasiek a co to są langosze?
Stary 2010-10-28, 13:25   #4450
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Siasiek a co to są langosze?
Takie węgierskie placuszki drożdżowe z ziemniakami. Pulchniutkie jak pączki Smaczne

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:26   #4451
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

andruszki , Cz4rnul4 trzymajcie się i życzę dużo szczęścia na przyszłość.

Eweska filmik super ciekawe czy też tak razem płaczą? bo to już raczej nie byłoby takie zabawne :P

Ja przed chwilą wróciłam z zakupów. Młody ma teraz hallo na puzzle, puzzelki jego oczywiście z Bobem Budowniczym musiałam mu kupić.

A tż zażyczył sobie na obiad langosze i goniłam za drożdżami...
Dobrze, że młody też lubi takie rzeczy bo dla każdego z osobna gotowanie jest okropne.

A co do samopoczucia to ja już czuję się dobrze, mdłości mi przeszły, sił też z każdym dniem mi przybywa ale ciągle wyglądam jak zoombi
Oczy podkrążone (kremy nie pomagają), blada, wyglądam jak by mnie ktoś młotkiem dzień wcześniej potraktował, jakbym zmęczona wiecznie chodziła. I coś mi się wydaję, że tak zostanie.... a wcale tego nie chce.
musisz wiecej odpoczywac kochana

a langosze to nie sa czasem kluski parowane ? ach juz wiem :P
Stary 2010-10-28, 13:30   #4452
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Rodzice straaaaasznie chcieli być dziadkami !!
Ja w odróżnieniu od Ciebie jestem stara dupa bo mam 33l a tez się boje jak to będzie, wiec tym bardziej Ciebie rozumiem !!
Jak będzie nam źle to sobie ponarzekamy na forum, Dziewczynki szybko wybiją nam głupoty z głowy
Najgorsze, ze cięzko mi sie w jeansy dopiąc Mysle sobie, w czym ja będę niedługo chodziła Sa jakies takie uniwersalne jeasny na ciąze?? (nie ogrodniczki)
Tu masz wybór: http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=dzins
Ostatnio pojechałam sobie do tego sklepu do Krakowa i nieźle się obkupiłam: płaszcz na zimę, 2 sukienki, spódnicę, 2 bluzki i rajstopy ciążowe. Polecam, bo rzeczy są naprawdę z dobrych i solidnych materiałów.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:31   #4453
eweska
Moderatoreska

Sasiek jak tak razem płaczą to współczuję rodzicom. Ogarnąc całą czwórkę na raz to nie lada wyczyn.

Ja już prawie obiadek zrobiłam, ziemniaczki się gotują, czekam tylko na synka aż wróci ze szkoły, a po obiadku lecimy do fryzjera, synal już tak zarósł trzeba go doprowadzić do porządku

A sprzątanie znowu w lesie, niby więcej dziś zrobiłam niż zwykle, ale jeszcze wiele brakuje do perfekcji.
W sobotę zaś pół dnia będe w garach siedzieć, będę robić gołąbki dla mężula na przyjazd, choć to standard, zawsze chce gołąbki
Ale już nie mogę się go doczekać, ostatnie dni czekania są najgorsze bo bardziej czas mi się wlecze.
No i nocka na bank będzie nieprzespana tż jedzie sam autem, a to ponad 1500 km więc ok 16-20 godzin w drodze w zalezności czy są korki czy nie ma.
Stary 2010-10-28, 13:43   #4454
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Sasiek jak tak razem płaczą to współczuję rodzicom. Ogarnąc całą czwórkę na raz to nie lada wyczyn.

Ja już prawie obiadek zrobiłam, ziemniaczki się gotują, czekam tylko na synka aż wróci ze szkoły, a po obiadku lecimy do fryzjera, synal już tak zarósł trzeba go doprowadzić do porządku

A sprzątanie znowu w lesie, niby więcej dziś zrobiłam niż zwykle, ale jeszcze wiele brakuje do perfekcji.
W sobotę zaś pół dnia będe w garach siedzieć, będę robić gołąbki dla mężula na przyjazd, choć to standard, zawsze chce gołąbki
Ale już nie mogę się go doczekać, ostatnie dni czekania są najgorsze bo bardziej czas mi się wlecze.
No i nocka na bank będzie nieprzespana tż jedzie sam autem, a to ponad 1500 km więc ok 16-20 godzin w drodze w zalezności czy są korki czy nie ma.
znam to uczucie jak moj byl sam zagranica...a ostatnio kiedy sie widzieliscie??

gołąbki? uwielbiam- mama Tż robi pyszne

jechalam z Tż tez 14-17h okolo jak wracalismy z niemiec cos okropnego, tylek boli niesamowicie...spac niby sie chce ale....
a jak on jedzie sam to mu wspolczuje, naprawde mozna szalu dostac. Na pewno nie raz na godzinke sie zatrzyma by pospac. A teraz jak dlugo bedzie??

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Tu masz wybór: http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=dzins
Ostatnio pojechałam sobie do tego sklepu do Krakowa i nieźle się obkupiłam: płaszcz na zimę, 2 sukienki, spódnicę, 2 bluzki i rajstopy ciążowe. Polecam, bo rzeczy są naprawdę z dobrych i solidnych materiałów.
te mamy z tej stronki to jak miss polonie tyle ze z brzuszkiem i to calkiem zgrabnym fajne ciuszki... moze jak moja macica podniesie sie do gory to kupie jeansy na guzik ( biodrowek nie lubie), a tak na razie mysle o jeansach na gumke czy jakos tak bo ile mozna w leaginsach chodzic...?? zaraz bedzie zimno
Nikosia

Stary 2010-10-28, 13:47   #4455
agus87
Zakorzenienie

kurcze mam wrazenie ze te babki z tej stronki w ogole nie sa w ciazy...
hehehe
Stary 2010-10-28, 13:49   #4456
Vinca09
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Kolejny dzień i kolejne wieści od Was.
Szkoda, że są wśród nich także i te smutne... andruszki , Cz4rnul4, trzymajcie się dzielnie.
Ja dziś pracuję w domku (i w efekcie co pół godz. tuptam do lodówki po kolejną porcję jedzonka).
Z okna mojego mieszkania mam widok na wnętrze sąsiedniego osiedla. A tam dzielna mamusia popycha wózek z trojaczkami. Mnie przeraża wizja jednego maleństwa, które przewróci nasz świat do góry nogami, a tu proszę... Muszę zrobić rachunek sumienia.

Edytowane przez Vinca09
Czas edycji: 2010-10-28 o 13:51 Powód: literówka
Vinca09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:49   #4457
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
znam to uczucie jak moj byl sam zagranica...a ostatnio kiedy sie widzieliscie??

gołąbki? uwielbiam- mama Tż robi pyszne

jechalam z Tż tez 14-17h okolo jak wracalismy z niemiec cos okropnego, tylek boli niesamowicie...spac niby sie chce ale....
a jak on jedzie sam to mu wspolczuje, naprawde mozna szalu dostac. Na pewno nie raz na godzinke sie zatrzyma by pospac. A teraz jak dlugo bedzie??

Ostatnio widzielismy się 6 września, teraz przyjeżdża tylko na tydzień.
W czasie drogi śpi ze dwa trzy razy bo inaczej się nie da.
Stary 2010-10-28, 14:01   #4458
kruczaa
Rozeznanie

ciuszki świetne, ale u mnie nie ma tego sklepu. Podobają mi się dzinsy w sklepie internetowym 109zł. Ale tam jest tylko obwód bioder podany szkoda że nie ma jeszcze ud Mam opory, czy bedą dobre...
Stary 2010-10-28, 14:02   #4459
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio widzielismy się 6 września, teraz przyjeżdża tylko na tydzień.
W czasie drogi śpi ze dwa trzy razy bo inaczej się nie da.
no nie da sie... dobry i tydzien
Nikosia

Stary 2010-10-28, 14:06   #4460
principessina
Zakorzenienie

Czesc Dziewczynki! Ale przykrych wiadomosci od rana, bardzo Wam wspolczuje, tylko moge sobie wyobrazic jaki to bol, ale trzeba pomalu wziac sie w garsc, widocznej fasolka byla slaba, tak trzeba to sobie tlumaczyc, trzymajcie sie Kochane

A u mnie dzis taka zimna wichura, oj Dziewczynki Wy zescie mi pozazdroscily tego super ciepla i przywialyscie z Polski powietrze polarne Kupilam sobie dzis koszulo-tunike, pozniej sie pochwale, fajna bo zapinana tylko do biustu a pozniej bedzie miejsce na brzuszek, ktorego prawie nie widac, znaczy widze tylko ja i maz, a dzis kolezanka mnie sie spytala: gdzie ta Twoja dzidzia Ona jest w 13tym tyg i 4 kg przytyla i juz wie, ze bedzie dziewczynka, wczesnie co?

A zaraz zabieram sie za robienie szarlotki i golabkow...A Klan uwielbiam, jedyny serial ktory ogladam od x lat, jak nie moge obejrzec to pozniej ogladam powtorki na tv poloni

Cytat:
Witam
Nie wyrabiam z tym spaniem no, pół dnia mi ucieka, tylko synal pójdzie do szkoły ja sie znowu kładę i usypiam na godzinkę, dwie, popołudniu znowu łamie mnie spanie i drzemię ok godzinki, ale nie daję rady i muszę się położyć :/ Przez to mało co robię w domku, syf jak nie wiem kiedy ja się oprzątnę, codziennie ogarniam, ale to za mało, może dzisiaj uda mi się więcej zrobić.
Dziewczyny bardzo mi przykro Nigdy nie wiem co w takiej sytuacji napisać
eweska ja tez strasznie duzo spie, az sama siebie przerazam wczoraj sie zebralam i ogranelam syf, teraz mi pozostaje mase prasowania, a znowu mi sie spa chce, ale dzisiaj wstalam o 7ej.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
fajnie sobie tak "pogdybac" co bedzie... a nie mialas tendencji do pryszczy przed ciaza? czy teraz tak sie wyrzuca???
mi mowia ze wyladnialam...rzeczywisci e cere mam lepsza, wlosy tez...ale to wiadomo na jak dlugo?? podobno moze sie to zmienic nawet w 6 msc
przed ciaza tez mialam problemy z cera, no bo mam PCO i bardzo nieregularne cykle i problemy z homonami, wiec zawsze cos mi tam wylazilo, no ale nie az tak, wiesz co jakbym Ci zrobila zdjecie mojej brody to bys padla trupem
Stary 2010-10-28, 14:12   #4461
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
ciuszki świetne, ale u mnie nie ma tego sklepu. Podobają mi się dzinsy w sklepie internetowym 109zł. Ale tam jest tylko obwód bioder podany szkoda że nie ma jeszcze ud Mam opory, czy bedą dobre...
Ja spodni żadnych nie mierzyłam, bo w ogóle w spodniach nie chodzę - nawet zimą. Więc nie wiem jak w przypadku spodni wygląda odzwierciedlenie rozmiarów. Ale jeśli chodzi o pozostałe rzeczy, to normalnie noszę XS, a rzeczy które tam namierzyłam są również w rozmiarze XS i jedynie spódnicę kupiłam S, bo XS była dosyć obcisła, a chciałam żeby było miejsce nie tylko na rosnący brzuszek, ale także na ewentualnie poszerzające się biodra, bo w takie cuda, że tylko brzuch urośnie nie wierzę

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:14   #4462
moniqac
Zadomowienie

nerola....
bardzo mnie to męczy, takie nie odzywanie się, ale jak pomyśle, że jak sprawę będę chcoiała z nim wyjaśnić, to on znowu może się "obrazić" to aż mi sie nie chce. on jest taki: pokłócimy się, nie odzywamy się, potem zaczynamy się odzywac i jest już super, nie wracamy do tematu, bo przeciez nie ma do czego. niestety.
a mnie się jakoś nie chce. wczoraj coś próbował - odpowiadam mu tylko jeśli zadaje pytanie i jak np. zrobie obiad, krzycze "zupa", albo "obiad" i tyle.
męczy mnie, naprawde. ale nie mam sił na razie na nic innego.

eweska
ależ się uśmiałam rzeczywiście poczwórny płącz byłyby straszny

Siasiek
łoooooo nie mam pojęcia co to! jak Ty ze śląska to ja może wpadne na te langosze .

krucza
a nie możesz do nich napisać po wymiary? powinni Ci odpisać.

nic mi sie nie chce. nie mam pomysłu na obiad podrzućcie co robicie. może mnie natchnie.
mam tylko zupkę cebulkową z grzaneczkami z wczoraj. ale nie wystarczy mi.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:18   #4463
principessina
Zakorzenienie

moniqac zrob sobie omlet albo jajka sadzone bedzie na szybko

Dziewczyny a to prawda, ze te spodnie ciazowe albo rajstopy czy leginsy zakrywajace brzuszek lepiej zeby byly scislejsze, zeby podtrzymywaly brzuszek?
Stary 2010-10-28, 14:21   #4464
moniqac
Zadomowienie

krucza, u mnie niedaleko jest sklep - mogę podjechać jeśli chcesz, albo możesz zadzwonić tam, to CI zmierzą, jak będa dobre kupie CI i wyśle sklep w Czeladzi mam najbliżej, lub w Katowicach.

principessina - same ostatnio zakupy ciuchowe robisz moja droga!!!

a ja mam opory przed takimi zakupami. jakoś się wstydzę, boję się żeby nie zapeszyć... nie wiem. ale moje się już kruszą.... coraz mniej rzeczy w które wchodzę.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
moniqac zrob sobie omlet albo jajka sadzone bedzie na szybko

Dziewczyny a to prawda, ze te spodnie ciazowe albo rajstopy czy leginsy zakrywajace brzuszek lepiej zeby byly scislejsze, zeby podtrzymywaly brzuszek?

i ziemniaczki i kefireeeeeeeeeeeeeeeeek!! !
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aak!!!!

oooo i love you !

Stary 2010-10-28, 14:33   #4465
principessina
Zakorzenienie

moniqac no musialam sobie co nieco kupic, bo juz przed ciaza nie kupowalam sobie zbyt wiele, gdyz cala kase przeznaczalismy na leczenie, wiec nie szalalam, poprostu juz nie mialam w czym chodzic

kefirek wyslij mi prosze mniam mniam! kiedys sprzedawali niemiecki w Lidlu, ale od paru miesiecy nie ma moze nikt nie kupowal, tylko ja
Stary 2010-10-28, 14:42   #4466
asiak1981
Rozeznanie

Ja juz swoja zaopatryzłam w 2 pary spodni, poza tym mam kilka tunik, w tym 2 na bardzo ogromny brzuch w ostatnich miesiącach. Tylko aż strach myśleć o kurtce, na razie mieszczę się w płaszczyku, ale za 3 miesiące pewnie będzie już problem sie dopiąć..
Zapeszyć się nie boję bo co mam zrobić jak brzusio rośnie...

Wiecie co któraś pisała o guziku zapinanym na sznurek. Nie śmiejcie się - ja w poprzedniej ciąży miałam taki patent tyle że zamiast sznurka guma! A zamek zapinałam do tego momentu co dało radę. Na wierzch tunika i noc nie było widać. Wiecie że przechodziłam w moich dżinach tak do 7-8 miesiąca? teraz cała ciąża wypada na zimę więc dlatego zdecydowałam się jednak na spodnie ciążowe.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:59   #4467
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniqac no musialam sobie co nieco kupic, bo juz przed ciaza nie kupowalam sobie zbyt wiele, gdyz cala kase przeznaczalismy na leczenie, wiec nie szalalam, poprostu juz nie mialam w czym chodzic

kefirek wyslij mi prosze mniam mniam! kiedys sprzedawali niemiecki w Lidlu, ale od paru miesiecy nie ma moze nikt nie kupowal, tylko ja
daj adres

Stary 2010-10-28, 15:20   #4468
kruczaa
Rozeznanie

dzięki moniqac ale chyba lepiej jak sie przyumierzy niż tak w ciemno kupować, moze jak urosnę bardziej to sie wybiorę na zakupy do Krakowa
Albo zamówie coś przez internetowy sklep.
Do jutra kobietki
Stary 2010-10-28, 16:42   #4469
the_sania
Wtajemniczenie

ale tu cichooooo heja mamuśki

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:01   #4470
Catia88
Rozeznanie

Cześć Mamuśki!

Dziś miałam wizytę u gina. Kurcze, myslałam,że zrobi mi to usg z przeziernością karku ale ona nie ma takiego sprzętu muszę jutro podzwonić po jakiś przychodniach i jak najszybciej się zarejestrować na to USG bo zaraz będzie 13 tydzień Jeśli dobrze rozumiem to,to USG z przeziernością to jest to USG genetyczne? i przynajmniej w Krakowie kosztuje 200zł Trochę mnie to podłamało,mam nadzieję,że szybki termin dostanę.

A dziś na wizycie było fajnie Gin zrobiła mi USG , maluszek spał, poklepała po brzuchu i się obudził, jak mi się śmiać chciało Bosko machal do mnie rączkami i nóżkami Mój Skarbuś!
Duża Dzidzia, prawie 13 tydzien i ma 6cm

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości