Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 14:24   #901
agape
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
no to wspaniale cieszymy się razem z Tobą

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

agape a chcesz przepis na cannelloni ze szpinakiem i fetą??
a jak to jest z ta feta?? wolno nie wolno?? a przepis bardzo chetnie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:40   #902
MARIKA.S
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Hej Dziewczyny

Ehhhh....pożarłam się wczoraj z moim TŻ....o taką głupotę że szkoda gadać. Oczywiście musialam ja łapkę wyciągnąć chociaż nie była to moja wina
Uparty się jakiś ostatnio zrobił A kiedyś to ja miałam problem i jak się zacięłam to na amen
Ale przyjedzie pewnie z pracy i będzie już dobrze....mam nadzieję

marleen32 zgadzam się odnośnie odpieluchowywania, że nie można dzieci zmuszać ani sadzać na nocnik na siłę, bo wtedy skutek jest odwrotny
Twierdzę jednak, że dużo zależy od rodziców, bo wiele razy widziałam już właśnie "metody", które mnie przyprawiały o wściekliznę a co dopiero Maluszki.
Na dzieci trzeba mieć sposób Znam dziewczynkę, która za nic nie chciała usiąść na nocniku ani na kibelku, za to bardzo lubiła sikać na trawkę W końcu jednak stwierdziła, że na nocniku wygodniej bo ją nic w pupę nie łaskocze
A odnośnie USG, jestem zdania, że tak jak u Was trzy razy w ciąży wystarczą. Jeśli nic się nie dzieje poważnego a ciąża przebiega prawidłowo. Myślę, że większość z nas jest po prostu zbyt przewrażliwiona

lilijka3 tak czytam Twoje wypowiedzi i czasami jak przewija się temat Twojego męża, to mam jakieś dziwne odczucie.....Bo jeszcze nie dawno klnęłaś na niego i chciałaś sama wychowywać dziecko a teraz martwisz się że gardło go boli.....a ta sytuacja z urodzinami Twojej teściowej to mnie dobiła do reszty....Jak można zrobić coś takiego....on cały czas pokazuje takim postępowaniem Swojej matce, że nie jesteś wiele warta...
Przepraszam, że piszę takie słowa, ale krew mnie zalewa jak coś takiego czytam....

e_rosa brzuszek masz śliczny
A jeśli chodzi o tę kreskę na brzuchu, to wiele wiele razy był poruszany ten wątek. Kreska powstaje pod wpływem hormonów wydzielających się w ciąży. I nie w każdej ciąży musi wystąpić, wszystko zależy o hormonów.

hawea my też chcemy.....KURY!! Wszyscy się z nas śmieją

JeSuisUnPapillon pisałam do Ciebie wczoraj wiadomość na priv. Dostałaś??
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:43   #903
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

oj kurdeee...nie bij zapomniałam miałam odpisać;
a pisałam ci nr mojego tel na priv żeby się móc jutro skontaktować?
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:44   #904
Patrilla
Zakorzenienie

Hej podglądam Was od jakiegoś czasu ale nie bardzo czas mam na pisanie, jednak wypada sie w końcu przedstawić bo ujawniona jestem na pasku odwiedzających
Termin mam na 70.02 leżę sobie grzecznie na luteinie i magenzie w potężnych ilościach
Mam już 3 letnią córeczkę (czas pędzi jak oszalały) Apolonia zapragnęła rodzeństwa i tak w brzuszku rośnie jej brat
pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję że się nie pogniewacie jak nadal będę Was podglądać ciut

p.s ja mam kota syberyjskiego lat 11 i suczkę lat 4 staffika angielskiego można ją obejrzeć http://www.mooninstaff.eu/ dopiero co odchowała swoje dzieci chyba mi sie udzieliło
Stary 2010-10-28, 14:46   #905
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

agape, z tego, co wcześniej czytałam, sera fety lepiej unikać.

Ser feta może (choć nie musi) zawierać bakterie z rodzaju listeria. Ostatnie badania wykazały, że ciężarne są około 20 razy bardziej podatne na zachorowanie na listeriozę. Choroba może być przeniesiona do płodu przez łożysko, a to może spowodować poronienie lub poród przedwczesny. Oczywiście jeśli komuś raz się zdarzyło zjeść taki serek, to jest małe prawdopodobieństwo zachorowania - ale żeby spać spokojnie, lepiej unikać go w ogóle! A zwłaszcza do 12. tygodnia ciąży.
tak było napisane na jakiejś stronce.

Marika, czemu się śmieją i kto? My jak powiedzieliśmy, że chcemy mieć kury, to rodzice się zapalili do tego pomysłu, zwłaszcza tato męża kiedyś hodował króliki, więc mu pewnie tego trochę brakuje a ja jeszcze bym chciała szklarnię mieć, ale to jak już się wybudujemy

cześć Patrilla

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-28 o 14:49
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:52   #906
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o odpieluchowanie to Kamilek mial lekko ponad półtora roku, ale troche mi to zajeło niepowiem i pewnie zaraz tu krytyki usłysze, ale bylo tak ze siedzial i 2 godz na nocniku az zrobil

wkoncu zalapal i jest git, jednak na noc jeszcze zakladamy pieluszke mam nadzieje ze juz nie dlugo i tego balastu sie pozbedziemy
2 godziny na nocniku? nie bylo ci dziecka szkoda? moja corka to 5 minut nie wysiedzi w miejscu a co dopieor dwie godziny.

Coreczka skonczyla z pielucha jak miala 2 i pol roku, moze nawet miesiac dwa wiecej. Probowalismy wczesniej ale nie byla zainteresowana, takze nie naciskalam. Oczywiscie przypominalam ciagle, rozmawialismy na ten temat, ciagle proponowalam az wkoncu naszedl dzien ze ona zadecydowala ze jest gotowa. W jeden dzien skonczylismy z pieluchami w dzien i w nocy.

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
dziewczyny zaopatrujecie się w body z krótkim rękawkiem? tzn, chodzi mi o body w małym rozmiarze na sam początek
tak pod pajacyki bede zakladac z krotkim, sadze ze z dlugim dziecku bedzie za goraco

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

A odnośnie USG, jestem zdania, że tak jak u Was trzy razy w ciąży wystarczą. Jeśli nic się nie dzieje poważnego a ciąża przebiega prawidłowo. Myślę, że większość z nas jest po prostu zbyt przewrażliwiona
tez tak sadze, ja mialam 3 jak narazie i jeden z nich wlasnie dlatego ze bylam przewrazliwiona i lekarz mi zrobil dla mojego spokoju. Teraz juz koniec i raczej juz wcale nie bede miec usg. Sadze ze nie ma co przesadzac jak wszystko jest dobrze. Szczegolnie ze nie ms100% pewnosci ze USG nie szkodzi.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2010-10-28 o 14:53
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:55   #907
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
lilijka3 tak czytam Twoje wypowiedzi i czasami jak przewija się temat Twojego męża, to mam jakieś dziwne odczucie.....Bo jeszcze nie dawno klnęłaś na niego i chciałaś sama wychowywać dziecko a teraz martwisz się że gardło go boli.....a ta sytuacja z urodzinami Twojej teściowej to mnie dobiła do reszty....Jak można zrobić coś takiego....on cały czas pokazuje takim postępowaniem Swojej matce, że nie jesteś wiele warta...
Przepraszam, że piszę takie słowa, ale krew mnie zalewa jak coś takiego czytam....
nie masz za co przepraszać, przecież masz swoje zdanie Martwię się nie dlatego, że go boli, tylko o mnie. Bo ja takie rzeczy łapię bardzo szybko. I może tak napisałam, że zabrzmiało inaczej. A co do męża to zawsze twierdzę, że z nim to jak gra w ruletkę.

Twój pewnie jak wróci, to wszystko będzie w porządku.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Hej podglądam Was od jakiegoś czasu ale nie bardzo czas mam na pisanie, jednak wypada sie w końcu przedstawić bo ujawniona jestem na pasku odwiedzających
Termin mam na 70.02 leżę sobie grzecznie na luteinie i magenzie w potężnych ilościach
Mam już 3 letnią córeczkę (czas pędzi jak oszalały) Apolonia zapragnęła rodzeństwa i tak w brzuszku rośnie jej brat
pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję że się nie pogniewacie jak nadal będę Was podglądać ciut

p.s ja mam kota syberyjskiego lat 11 i suczkę lat 4 staffika angielskiego można ją obejrzeć http://www.mooninstaff.eu/ dopiero co odchowała swoje dzieci chyba mi sie udzieliło
cześć
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:01   #908
mysiopez
Zadomowienie

no. Wróciłam w końcu z USG i nawet Was zdązyłam nadrobić;D

Miałam mieć na 9 badanie, ale bardzo chciałam żeby małż był.. No to lekrz mówi, ze o 12.30 mi zrobi.. maż na 13 do pracy, ale jakoś myśleliśmy, że sie uda, a o której weszłam do gab? o 13.35! wiec i tak bez meża..

No, ale wracając do synusia;D 1100g miłości! i wielkie pultynki ma taką okrągłą buzkę Cudeńko. Jedno zdjęcie w sumie mogę załączyć, choć nie jest takie super wyrażne. Mały ma się dobrze i wszystko jest w porządku a ja dostałam pimafucort a jak do sob mi nie przejdzie pieczenie na dole to mam w sb na dyzur do dr jechać...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:04   #909
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:

a ja ciebie kojarze, tylko nie pamietam z jakiego wątku

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
2 godziny na nocniku? nie bylo ci dziecka szkoda? moja corka to 5 minut nie wysiedzi w miejscu a co dopieor dwie godziny.

Coreczka skonczyla z pielucha jak miala 2 i pol roku, moze nawet miesiac dwa wiecej. Probowalismy wczesniej ale nie byla zainteresowana, takze nie naciskalam. Oczywiscie przypominalam ciagle, rozmawialismy na ten temat, ciagle proponowalam az wkoncu naszedl dzien ze ona zadecydowala ze jest gotowa. W jeden dzien skonczylismy z pieluchami w dzien i w nocy.

tak pod pajacyki bede zakladac z krotkim, sadze ze z dlugim dziecku bedzie za goraco

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

tez tak sadze, ja mialam 3 jak narazie i jeden z nich wlasnie dlatego ze bylam przewrazliwiona i lekarz mi zrobil dla mojego spokoju. Teraz juz koniec i raczej juz wcale nie bede miec usg. Sadze ze nie ma co przesadzac jak wszystko jest dobrze. Szczegolnie ze nie ms100% pewnosci ze USG nie szkodzi.

kurcze a ja mam na kazdej wizycie.... hmmm
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:07   #910
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość

Miałam mieć na 9 badanie, ale bardzo chciałam żeby małż był.. No to lekrz mówi, ze o 12.30 mi zrobi.. maż na 13 do pracy, ale jakoś myśleliśmy, że sie uda, a o której weszłam do gab? o 13.35! wiec i tak bez meża..

No, ale wracając do synusia;D 1100g miłości! i wielkie pultynki ma taką okrągłą buzkę Cudeńko. Jedno zdjęcie w sumie mogę załączyć, choć nie jest takie super wyrażne. Mały ma się dobrze i wszystko jest w porządku a ja dostałam pimafucort a jak do sob mi nie przejdzie pieczenie na dole to mam w sb na dyzur do dr jechać...
kolejne dobre wiadomości , cieszymy się

wiecie co tak sobie myślę, że te sery solankowe z Mlekovity chyba są robione z mleka pasteryzowanego. Mogę się mylić. Tak więc od czasu do czasu można ciut dodać do gotowania
Stary 2010-10-28, 15:17   #911
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym sobie jakiś szlafroczek fajny kupić do szpitala - w domu nigdy nie używałam, a wiem, że w niektórych szpitalach wymagają. Zastanawiam się tylko, czy kupic taki puszysty z grubej frotki, czy może coś lekkiego, jakiś bawełniany komplet typu koszulka plus szlafroczek. Może to nieistotne, ale zastanawiam się, bo na tych oddziałach w szpitalu jest zwykle bardzo ciepło, możecie coś doradzić?
Ja mam taki gruby ale się zastanawiam nad kupieniem cienkiego bo chyba bym musiała mieć oddzielną torbę na sam szlafrok, myślę że w szpitalu jest cieplutko.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Z serduszkiem naszej córeczki wszystko w porzadku:jupi :
Właśnie wróciłam z wizyty. Płci juz nie potwierdzalismy, nie pytałam poraz kolejny, skoro w poniedzialek 2 razy powiedziala ze córka to az głupio byłoby jeszcze sie upewniac, jakbym jej nie ufała. Dostałam zdjęcie...nasze dziecko juz jest takie duże porównując dzisiejsze zdjecie do zdjecia z wizyty sprzed miesiąca.Przyglądam się i przyglaam ioczywiście jest śłiczniutka...ale wydaje mi sie jej nosek jakiś taki...duży...czy ja już wymysłam..jak myślicie??Nosek duzy usteczka tez.i ucho...a może czesc twarzy jest ukryta i dlatego tak sie wydaja proporcjonalnie duze...

No to super i oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a jak to jest z ta feta?? wolno nie wolno?? a przepis bardzo chetnie
Te fety u nas to są takie fety nie fety tzn robione z mleka pasteryzowanego więc można bez problemu, sprawdz sobie tylko na opakowanu co pisze

Cytat:

Witamy, hehehe 70.02 dobre dobre ah te literówki

Cytat:

to dobre wiadomości a tobie napewno wszytko przejdzie.

Co do zwierząt my mamy bernardyna, ale od pewnego czasu siedzi w kojcu i z kojca ma wyjście do oddzielonego ogródka bo straszny bałagan po sobie zostawiał, jednak duży pies to duży problem.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:25   #912
vilya
Zadomowienie

dziewczyny, ale ten przepis to żaden przepis, ja nawet nie umiem gotować . A że mam ograniczone możliwości pod względem diety to tez nie wszystko dałam. Wkleję go tutaj

Ugotowałam makaron pełnoziarnisty taki penne. A na patelni zagrzałam oliwę na to wrzuciłam pokrojony czosnek a następnie pokrojone grubo liście szpinaku, posoliłam, popieprzyłam. Poczekałam aż liście zwiędną. Następnie zawartość patelni na makaron i posypałam serem "feta".

prawdziwy ser feta jest z mleka niepasteryzowanego i rzeczywiście wszystkie takie produkty mogą zawierać tą listerię ale w Polsce z reguły są produkty z mleka pasteryzowanego. ja w sumie używam zawsze tej fety z mlekovity - może koło sera feta nie leżała nigdy ale mi smakuje. O to to http://www.bocian.co.uk/produkt/154/2943.html

A mój przepis to uproszczone to http://www.kwestiasmaku.com/pasta/ma...i/przepis.html. Bo ja nie miałam pozostałych składników.

Mnie dzisiaj znowu cukier po śniadaniu i po 2 śniadaniu skoczył - to chyba wina tej szynki a na 2 śniadanie zjadłam za dużo chleba Po objedzie już ładnie. Po 1 śniadaniu niewiele bo miałam 128 ale po drugim mi 149 wyskoczyło , wkurzam się na to.

A wczoraj jeszcze się tak mocno wywróciłam. Potknęłam się i runęłam jak długa. Najmocniej pocharowałam dłoń. Upadłam tak bokiem, wydaje mi się, ze w ogóle brzuchem nie uderzyłam, ale w zasadzie normalnie nie miałam pojęcia co się stało, chyba w takim szoku byłam. Później się bałam że coś będzie nie tak z dzidzią ale nie miałam żadnego krwawienia, bólów no i mała się tak ruszała jak nigdy wcześniej. Nawet mnie to zaniepokoiło czemu się tak strasznie rusza, no ale sobie wytłumaczyłam, że gdyby było coś nie tak to by się nie ruszała w ogóle albo ja miałabym jakieś dolegliwości. Dzisiaj też się troszkę wierciła

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-10-28 o 15:26
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:40   #913
kaskup
Rozeznanie

saj ja tez mam gruby szlafrok i z Amelka jak byłam w szpitalu to tez miałam gruby no ale ja zmarzluch jestem teraz pewnie ten gruby wezme.. ale rzeczywiście dużo miejsca na niego trzeba..

Justine1988 super ze wszystko okey!!

Patrilla my tez witamy!

mysiopez super ze wszystko okey, śliczna buźka synusia

Marika pewnie jak wróci Twoj TZ to juz mu przejdzie

dziewczynki macie jakis przepis na sałatke z tuńczyka?? takiego z puszki.. może z ryżem.. zjadłabym dzis na kolacje..

a ja jestem po makaronie ze szpinakiem i kurczakiem.. najadlam sie jak "mops" myslałam ze cukru bede miała powyzej 125 a tu znów rozczarowanie 89.. ja nie wiem gdzie ten moj cukier wedruje.. nawet makaron zjadłam normalny nie ciemny bo zapomniałam kupic a i tak cukier niski.. wiec może jednak nie mam tej cukrzycy tak jak mowił mi diabetolog.. tylko skad wtedy taki skok po pierwszej glukozie?? jejciu tylko stres niepotrzebny..

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale ten przepis to żaden przepis, ja nawet nie umiem gotować . A że mam ograniczone możliwości pod względem diety to tez nie wszystko dałam. Wkleję go tutaj

Ugotowałam makaron pełnoziarnisty taki penne. A na patelni zagrzałam oliwę na to wrzuciłam pokrojony czosnek a następnie pokrojone grubo liście szpinaku, posoliłam, popieprzyłam. Poczekałam aż liście zwiędną. Następnie zawartość patelni na makaron i posypałam serem "feta".

prawdziwy ser feta jest z mleka niepasteryzowanego i rzeczywiście wszystkie takie produkty mogą zawierać tą listerię ale w Polsce z reguły są produkty z mleka pasteryzowanego. ja w sumie używam zawsze tej fety z mlekovity - może koło sera feta nie leżała nigdy ale mi smakuje. O to to http://www.bocian.co.uk/produkt/154/2943.html

A mój przepis to uproszczone to http://www.kwestiasmaku.com/pasta/ma...i/przepis.html. Bo ja nie miałam pozostałych składników.

Mnie dzisiaj znowu cukier po śniadaniu i po 2 śniadaniu skoczył - to chyba wina tej szynki a na 2 śniadanie zjadłam za dużo chleba Po objedzie już ładnie. Po 1 śniadaniu niewiele bo miałam 128 ale po drugim mi 149 wyskoczyło , wkurzam się na to.

A wczoraj jeszcze się tak mocno wywróciłam. Potknęłam się i runęłam jak długa. Najmocniej pocharowałam dłoń. Upadłam tak bokiem, wydaje mi się, ze w ogóle brzuchem nie uderzyłam, ale w zasadzie normalnie nie miałam pojęcia co się stało, chyba w takim szoku byłam. Później się bałam że coś będzie nie tak z dzidzią ale nie miałam żadnego krwawienia, bólów no i mała się tak ruszała jak nigdy wcześniej. Nawet mnie to zaniepokoiło czemu się tak strasznie rusza, no ale sobie wytłumaczyłam, że gdyby było coś nie tak to by się nie ruszała w ogóle albo ja miałabym jakieś dolegliwości. Dzisiaj też się troszkę wierciła
jejciu dobrze ze nic poważnego sie nie stało.. ja to zawsze sie właśnie boje upadku wiec chodze bardzo ostrożnie bo przy moich plytkach róznie mogłoby sie to skończyc//
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:59   #914
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

kaskup ja mam jeden przepis na sałatkę: tuńczyk w oleju, kapusta pekińska, pomidor, ogórek zielony, sól, pieprz, majonez (może być zmieszany majonez z jogurtem, aby nie był taki ciężki). Kapustę kroisz, pomidor i ogórek również. Doprawiasz do smaku, dodajesz majonez i tuńczyk, który uprzednio odcedzasz.
Jadłam to u niedoszłej teściowej, a nie przepadam za tuńczykiem i sałatkami rybnymi. Polecam............

vilya to już więcej się nie przewracaj. Bo jak słyszę, że ciężarna się przewróciła, to aż mi ciarki po plecach chodzą

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:01
Stary 2010-10-28, 16:04   #915
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
kaskup ja mam jeden przepis na sałatkę: tuńczyk w oleju, kapusta pekińska, pomidor, ogórek zielony, sól, pieprz, majonez (może być zmieszany majonez z jogurtem, aby nie był taki ciężki). Kapustę kroisz, pomidor i ogórek również. Doprawiasz do smaku, dodajesz majonez i tuńczyk, który uprzednio odcedzasz.
Jadłam to u niedoszłej teściowej, a nie przepadam za tuńczykiem i sałatkami rybnymi. Polecam............
o własnie taka sałatke jadłam kiedys u kuzynki mojego TZ i tez mi bardzo smakowała ale ja nie pamiętałam co tam szlo..
dzięki wielkie..

powiedzcie mi bo ja ciemna jestem skoro zaczełam 27 tydzien ciąży to juz jest III trymster czy dopiero po skończeniu 28 tygodnia?? bo różnie piszą a ja musze dać znac hematologowi jak rozpoczne III trymestr...
bo jak mi płytki spadną to ewentualne leczenie to sterydy

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:05
Stary 2010-10-28, 16:05   #916
vilya
Zadomowienie

moja mama robi sałatkę z tuńczyka, krojąc por, grzybki marynowane, ogórek konserwowy, kukurydza, tuńczyk z puszki, papryka czerwona i majonez - uwielbiam
Stary 2010-10-28, 16:06   #917
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Ojejku dziewczyny trzeba teraz na siebie naprawdę uważać
2 dni temu chyba make_up_istka spadła ze schodów a teraz Ty
Ja w pierwszym trymestrze też spadłam ze schodów i się strasznie potłukłam. Na szczęście dzidzi też się nic nie stało.
A kopać mogła Cie bardziej bo byłaś zestresowana. Ja jak tak porządnie pokłóciłam się z Tż to moja też mnie strasznie kopała. One już czują nasze emocje Najważniejsze, że nic Wam się nie stało

Patrilla witamy! A ja myślalam, że luty to najkrótszy miesiąc

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

mysiopez -śliczne puldunki
Stary 2010-10-28, 16:07   #918
vilya
Zadomowienie

kaskup wpisz sobie tutaj to ci wyjdzie w którym trymestrze jesteś http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/g...sutrakning.php
Stary 2010-10-28, 16:09   #919
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
moja mama robi sałatkę z tuńczyka, krojąc por, grzybki marynowane, ogórek konserwowy, kukurydza, tuńczyk z puszki, papryka czerwona i majonez - uwielbiam

a z racji tej diety jak dodam tylko jogurt zamiast majonezu to taka sałatka bedzie dobra?? i co zrobic zeby mdła nie była?? mozemy np troche musztardy??
Stary 2010-10-28, 16:15   #920
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

Faktycznie papusny taki ale jaki słodziutki, wogole jakie zdjecie wyrazne. Co to za usg???A czy tam widać juz włoski???

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:15   #921
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
kaskup wpisz sobie tutaj to ci wyjdzie w którym trymestrze jesteś http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/g...sutrakning.php
dzięki wielkie wychodzi ze II trymestr..
Stary 2010-10-28, 16:21   #922
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

kaskup, najprostsza i najszybsza sałatka z tuńczykiem:

- tuńczyk
- kukurydza z puszki
- 5 jajek
- ogórek konserwowy lub kiszony x2 lub 3
- majonez
-sól, pieprz do smaku

vilya, uważaj na siebie, upadki mogą się źle kończyć, dobrze, że nie krwawisz, ale może warto się wybrać do lekarza, żeby sprawdzić, czy wszystko ok?

mysiopez, superowe zdjęcie, widać całą buźkę

dzisiaj będę robić muffiny, mam nadzieję, ze mi wyjdą

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:24
Stary 2010-10-28, 16:25   #923
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
saj ja tez mam gruby szlafrok i z Amelka jak byłam w szpitalu to tez miałam gruby no ale ja zmarzluch jestem teraz pewnie ten gruby wezme.. ale rzeczywiście dużo miejsca na niego trzeba..

Justine1988 super ze wszystko okey!!

Patrilla my tez witamy!

mysiopez super ze wszystko okey, śliczna buźka synusia

Marika pewnie jak wróci Twoj TZ to juz mu przejdzie

dziewczynki macie jakis przepis na sałatke z tuńczyka?? takiego z puszki.. może z ryżem.. zjadłabym dzis na kolacje..

a ja jestem po makaronie ze szpinakiem i kurczakiem.. najadlam sie jak "mops" myslałam ze cukru bede miała powyzej 125 a tu znów rozczarowanie 89.. ja nie wiem gdzie ten moj cukier wedruje.. nawet makaron zjadłam normalny nie ciemny bo zapomniałam kupic a i tak cukier niski.. wiec może jednak nie mam tej cukrzycy tak jak mowił mi diabetolog.. tylko skad wtedy taki skok po pierwszej glukozie?? jejciu tylko stres niepotrzebny..

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

jejciu dobrze ze nic poważnego sie nie stało.. ja to zawsze sie właśnie boje upadku wiec chodze bardzo ostrożnie bo przy moich plytkach róznie mogłoby sie to skończyc//
Ja znam przepis na super sałatke z tunczykiem.Ona jest taka warstowa, wiec nalezy ja przygotowac w przezroczystej misce.
Na pierwsza warstwe zcieramy na tarce bialka z ugotowanych jajek ( z ok 6 do 8 jajek), nastepnie ugotowane żółtka rozgniecione widelcem, potem tunczyk(ja kupuje w biedronce 2 puszki tunczyka w oleju lub na wodzie), na tunczyka starty ser zółty , potem sos ( pol na pol smietana z majonezem, czosnek drobnopokrojony, bazylia i tymianek) i na koniec posypac szczypiorkiem.Jak dla mnie zestawienie bomba.,.uwielbiam ta salatke i czesto ja robie na imprezy robi furore ..jedynie tesc za nia nie przepada..nie trawi tunczyka

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:25   #924
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
kaskup, najprostsza i najszybsza sałatka z tuńczykiem:

- tuńczyk
- kukurydza z puszki
- 5 jajek
- ogórek konserwowy lub kiszony x2 lub 3
- majonez
dzięki za przepisy.. tylko powiedzcie mi czy sałatki beda miec w miare normalny smak bez majonezu?? tzn z jogurtem naturalnym..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:27
Stary 2010-10-28, 16:26   #925
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Z serduszkiem naszej córeczki wszystko w porzadku:jupi :
Właśnie wróciłam z wizyty. Płci juz nie potwierdzalismy, nie pytałam poraz kolejny, skoro w poniedzialek 2 razy powiedziala ze córka to az głupio byłoby jeszcze sie upewniac, jakbym jej nie ufała. Dostałam zdjęcie...nasze dziecko juz jest takie duże porównując dzisiejsze zdjecie do zdjecia z wizyty sprzed miesiąca.Przyglądam się i przyglaam ioczywiście jest śłiczniutka...ale wydaje mi sie jej nosek jakiś taki...duży...czy ja już wymysłam..jak myślicie??Nosek duzy usteczka tez.i ucho...a może czesc twarzy jest ukryta i dlatego tak sie wydaja proporcjonalnie duze...

to super, że wszystko w porządku.

Stary 2010-10-28, 16:26   #926
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Ja znam przepis na super sałatke z tunczykiem.Ona jest taka warstowa, wiec nalezy ja przygotowac w przezroczystej misce.
Na pierwsza warstwe zcieramy na tarce bialka z ugotowanych jajek ( z ok 6 do 8 jajek), nastepnie ugotowane żółtka rozgniecione widelcem, potem tunczyk(ja kupuje w biedronce 2 puszki tunczyka w oleju lub na wodzie), na tunczyka starty ser zółty , potem sos ( pol na pol smietana z majonezem, czosnek drobnopokrojony, bazylia i tymianek) i na koniec posypac szczypiorkiem.Jak dla mnie zestawienie bomba.,.uwielbiam ta salatke i czesto ja robie na imprezy robi furore ..jedynie tesc za nia nie przepada..nie trawi tunczyka
pysznie sie zapowiada.. ale u mnie ser żółty niewskazany takze przepis sobie zachowam i bedzie po porodzie
Stary 2010-10-28, 16:28   #927
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
dzięki za przepisy.. tylko powiedzcie mi czy sałatki beda miec w miare normalny smak bez majonezu?? tzn z jogurtem naturalnym..
tego niestety nie wiem, bo zawsze robiłam z majonezem. ale myślę, że można spróbować.
A znalazłam w necie dla Ciebie taką oto sałatkę z tuńczykiem i jogurtem, więc myślę, że spokojnie możesz robić z jogo.

Potrzebujesz 3 pomidory, pół świeżego ogórka, parę listków sałaty, puszkę tuńczyka w oleju, przyprawę ziołową i jogurt śmietankowy Campina. Umyj pomidory, ogórek i sałatę. Pomidory pokrój w cząsteczki, ogórka w plasterki, a sałatę poszarp na kawałki. Wymieszaj w miseczce. Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju, rozdrobnij widelcem i dodaj do pozostałych składników. Całość posyp ulubionymi przyprawami i polej jogurtem śmietankowym Campina.

a tu następna z tuńczykiem:

Składniki
2 szkl pokrojonej kapusty pekińskiej
1 średni ogórek sałatkowy
1 duży pomidor
puszka tuńczyka w oleju
100 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
do smaku: sól, pieprz, ostra papryka, oregano

Kapustę porwać lub pokroić w krótkie paski, ogórka pociąć w półplasterki, pomidora pokroić w grubą kostkę. Warzywa wymieszać, na wierzch położyć kawałki tuńczyka w oleju. Polać jogurtem wymieszanym z przyprawami, posypać natką pietruszki.
Można wymieszać przed podaniem.

I jeszcze jedna:

puszka czerwonej fasoli
puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy

4 ogórki kiszone
połówka niedużego pora
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka szczypiorku
sól, pieprz

przyrządzanie: Fasolę, kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączyć. Ogórki i pora pokroić w drobną kostkę. Z majonezu i jogurtu przygotować sos. Składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek.

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:35
Stary 2010-10-28, 16:29   #928
vilya
Zadomowienie

czuję ruchy maluszka a do lekarza idę 2 listopada, w sumie nic mnie nie boli i wydaje mi się, że tak upadłam, że w ogóle nie dotknęłam brzuchem podłogi. Nie wiem to był moment normalnie. Uważajcie dziewczyny na siebie. Gdzieś czytałam, że takie upadki się zdarzają, bo mamy zaburzoną równowagę - mózg nie zdążył załapać, że z powodu brzucha mamy inaczej rozłożony środek ciężkości ciała. Ja w sumie się potknęłam, ale jakim cudem to zrobiłam to do tej pory nie wiem.

Myślę, że jogurt z dodatkiem musztardy jest ok - choć wydaje mi się kaskup, że albo był błąd pomiaru u ciebie albo dopiero masz poczatki cukrzycy i na razie organizm sobie radzi z tym cukrem.Wiadomo że glukoza to jest już dawka cukru mega wielka a normalnie się tyle nie je. Ja mam tą cukrzycę ewidentnie - zjadłam dziś 4 kromki posmarowane masłem i z serem mozarella no i mi wyskoczyło 149. W sumie zjadłam więcej niż mi wolno wg kartek które dostałam z poradni. Muszę chyba dokładnie wszystko ważyć. A wczsoraj miałam takie super wyniki. Coś czuję że prędzej czy później na insulinie wyladuję. Ale tam w poradni móiły pielęgniarki, zeby się nie bać tej insuliny, dziewczyna którą spotkałam w kolejce a która tą insuline brała mówiła, ze jest ok. Ja nie chcę tej insuliny, bo boję się że wtedy będe musiała rodzić w spzitalu w którym nie chcę tj uniwersyteckim.
Stary 2010-10-28, 16:35   #929
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
czuję ruchy maluszka a do lekarza idę 2 listopada, w sumie nic mnie nie boli i wydaje mi się, że tak upadłam, że w ogóle nie dotknęłam brzuchem podłogi. Nie wiem to był moment normalnie. Uważajcie dziewczyny na siebie. Gdzieś czytałam, że takie upadki się zdarzają, bo mamy zaburzoną równowagę - mózg nie zdążył załapać, że z powodu brzucha mamy inaczej rozłożony środek ciężkości ciała. Ja w sumie się potknęłam, ale jakim cudem to zrobiłam to do tej pory nie wiem.

Myślę, że jogurt z dodatkiem musztardy jest ok - choć wydaje mi się kaskup, że albo był błąd pomiaru u ciebie albo dopiero masz poczatki cukrzycy i na razie organizm sobie radzi z tym cukrem.Wiadomo że glukoza to jest już dawka cukru mega wielka a normalnie się tyle nie je. Ja mam tą cukrzycę ewidentnie - zjadłam dziś 4 kromki posmarowane masłem i z serem mozarella no i mi wyskoczyło 149. W sumie zjadłam więcej niż mi wolno wg kartek które dostałam z poradni. Muszę chyba dokładnie wszystko ważyć. A wczsoraj miałam takie super wyniki. Coś czuję że prędzej czy później na insulinie wyladuję. Ale tam w poradni móiły pielęgniarki, zeby się nie bać tej insuliny, dziewczyna którą spotkałam w kolejce a która tą insuline brała mówiła, ze jest ok. Ja nie chcę tej insuliny, bo boję się że wtedy będe musiała rodzić w spzitalu w którym nie chcę tj uniwersyteckim.
powiem szczerze ze nie wiem jak to jest naprawde ze mna.. po 50 g miałam 214 czyli strasznie dużo ale juz po 75 po 1h 182(chyba bo dobrez nie pamietam) a po 2h 133 wiec diabetolog powiedział mi ze na pierwszy wynik sie nie patrzy tylko na ten po drugiej godzinie a u mnie ponizej normy, wiec stwierdził ze cukrzycy nie mam ale na diecie mam byc i mierzyc cukier 4 razy dziennie.. ostatnio jak zobaczył moje cukry ze niskie i ze z wagi tyle poleciałam to stwierdził ze mam wiecej jesc i na wiecej sobie pozwalac dlatego ja juz sama nie wiem jak jest naprawde.. no a im dłużej na tej diecie to cukry coraz nizsze i co chwile głodna chodze.. a diabetolog niby najlepszy w miescie i nie bardzo mam gdzie indziej isc..
dlatego juz sama nie wiem co robic i co myslec..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:36
Stary 2010-10-28, 16:36   #930
MARIKA.S
Zadomowienie

mysiopez Jaka słodka buźka Moja też jest taka pyzata Ciekawe po kim
Podobna jest do mnie jak się urodziłam, zresztą porównajcie

JeSuisUnPapillon na goły tyłek nastrzelam A numeru telefonu nie dostałam......

Patrilla witamy witamy Zaraz dodam Cie do naszej listy ciężarówek

hawea znajomi np. się śmieją, że w tych czasach kury? Że to tak trochę wiejsko.....ale ja tam lubię wieś i najbardziej to mi się jeszcze marzy koń.... ale to pewnie mniej realistyczne marzenie do spełnienia.
Chociaż ostatnio mój tata (który wychował się też na wsi a przeprowadził do miasta) powiedział, że wnuczce kupi na święta jak będzie troszkę starsza - kucyka
Mój mąż się za głowę złapał, ale w końcu prezentów się nie oddaje

e_rosa
ja zawsze marzyłam o bernardynie.....tylko, że musiałby być psem podwórkowym bo nie przepadam za psami w domu Aktualnie mamy kundelka, który siedzi sobie grzecznie w duuużym kojcu, szczeka jak ktoś się zjawia na podwórku i uwielbia chodzić z nami na spacery. Najbardziej zimą jak może się w śniegu zagrzebać

kaskup no oczywiście TŻ przyjechał i do rany przyłóż Ci mężczyźni.....
Ale co byśmy bez nich zrobiły
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości