Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 14:04   #4981
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
siala ja uwielbiam rybkę na parze, tak samo mięsko i wszelkie warzywa Także tak jak mówisz- co kto lubi Fajny prezent!
kurde ale ona też ci wychodzi taka jak galareta? Bo ja miałam wrażenie jakbym kawior jadła bo to było takie jak żel z pampersa zasikany
a ja myślałam, ze wyjdzie taka ładna biała i krucha.. jak po smażeniu w panierce xD ile czasu fileta z mintaja parowarujesz? Hmm.. może on nie powinien leżeć na spodzie tylko na górze.. sama nie wiem, dużo osób zachwala a ja tego przełknąć nie mogłam choć różne świństwa w życiu jadałam.
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
a ja mam problem, nawet tego problemem nazwac nie mozna... chce zamowic zaproszenie i nie wiem jakie dac zdjecie zadnemi nie pasuje
modelaaaa!
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
jak pasta to może z cebulą ? Zawsze pastę robię z cebulą a ona niestety może powodować kolki...
nie kolki a wzdęcia.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:04   #4982
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Siala ja ryby z parowara tez nie lubie za to warzywa (szczegolnie ziemniaczki) i cycek z kurczaka sa pycha

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
witaj troche przeszlyscie oby teraz juz bylo tylko lepiej a malutka sliczna

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
mowie do leakrza: moge jeszcze takie szybkie pytanie zadac? A on: NIE. myslalam, ze zartuje, i mowie, please, can I? A on mowi, ze nie, bo to jest emergency i mam sobie umowic wizyte, zeby o cos innego zapytac.
matko co za gbur jakis. tez bym zmienila przychodnie. glupek jeden
u nas podobnie z nockami misio czesto sie budzi i zdarza sie ze dlugo nie moze zasnac. piszesz ze masz dosc karmienia piersia. to moze sprobuj mm. moze maly oduczy sie uspokajac przy cycu? albo odciagane?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:11   #4983
scoobs
Rozeznanie

Aniaa, juz kupilismy pudlo modyfikowanego, ale mu nie smakowalo, wiem, ze kartoniki sa smaczniejsze i to pil, jak kiedys go zostawilam z tz-tem, wiec moze i tak zrobie, ale health visitor mowi, zeby nie przestawac jeszcze karmic, zobacze, bo z odciaganiem to nie dam rady.

Karolcia, mamnadzieje, mze u nas to tez nic powaznego, dzieki
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:13   #4984
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mój Robak z dziś
Pierwsze zdjęcie jak robi sztukę na przewijaku, a drugie w bujaczku, w którym wytrzymuje 5 minut i to tylko wtedy, kiedy jestem przy niej i bujam
slicznotka i te jej wlosiska

Cytat:
moje dziecko jest nie mozliwe, z rana MUSIAL zobaczyc co slychac na wizazu, a jak go teraz polozylam na mate to juz go nie rajcuje tak jak nowa rzecz z e-baya
co ty on juz ksiazki czyta a ty chcesz zeby sie na macie bawil jak jakis niemowlak

Cytat:
Frania, nie dziwie sie, ze nie wiesz, ktore zdjecie wybrac na zaproszenie, moze wrzuc pare, zeby pokazac Jego zainteresowania, i przynajmniej ludzie beda wiedzieli. co na prezent, laptop itd...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
kurde ale ona też ci wychodzi taka jak galareta? Bo ja miałam wrażenie jakbym kawior jadła bo to było takie jak żel z pampersa zasikany
a ja myślałam, ze wyjdzie taka ładna biała i krucha.. jak po smażeniu w panierce xD ile czasu fileta z mintaja parowarujesz? Hmm.. może on nie powinien leżeć na spodzie tylko na górze.. sama nie wiem, dużo osób zachwala a ja tego przełknąć nie mogłam choć różne świństwa w życiu jadałam.
ja robilam lososia dorsza i mintaja. na roznych poziomach z roznymi przyprawami. zadna mi nie smakowala a damianowi za kazdym razem wiec to chyba naprawde zalezy co sie lubi. a taki moze rozmokniety bo taka ryba. najmniej ciapowaty u mnie byl losos a potem dorsz
Stary 2010-10-28, 14:19   #4985
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

siala a ty czasem nie robilas kostki rybnej? Parowałam do miekkości. Ale tak jak ania mówi, mi smakowalo, a moja siostra jak posmakowala to malo jej sie nie cofnelo
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:24   #4986
Siala_Bala
Zakorzenienie

http://www.eioba.pl/a134371/my_dzieci_tamtych_rodzic_w

coś fajnego do poczytania, by nie zwariować

a tu coś bardzo ciekawego i niepokojącego zarazem:
http://www.eioba.pl/a127096/napluc_ci_w_g_b_tatusiu

Przeczytałam też art. o umieralniach dla dzieci w Chinach ale nie wstawiam publicznie linku bo ja twarda babka ryczałam jak bóbr czytając co się tam wyprawia dlatego chciałam oszczędzić tych emocji bardziej wrażliwym kobitkom..
To, ze można mieć jedno dziecko to wiedziałam, że dziewczynki są niechciane też wiedziałam - bo nie ma z nich "pożytku" dla rodziny, to, ze chłopcy są jedynymi słusznymi dziećmi to też wiedziałam, że sierocińce są przepełnione też wiedziałam ale to czego nie wiedziałam a wyczytałam przeszło moje wszelkie wyobrażenia.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
siala a ty czasem nie robilas kostki rybnej? Parowałam do miekkości. Ale tak jak ania mówi, mi smakowalo, a moja siostra jak posmakowala to malo jej sie nie cofnelo
nie no, normalnego fileta miałam..ale położyłam jak był zamarznięty jeszcze.. może dlatego taki ciapowaty.. może rozmrozić najpierw i wtedy parować? Ale wtedy to ja se go na patelnie dam i też zrobię bez tłuszczu a tak brudzić całą tą machinę.. za leniwa jestem xD

Stary 2010-10-28, 14:36   #4987
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Jest NHS Direct - juz wyprobowalam, mnie nie odpowiada. Pierwsze pare minut spedzasz na odpowiedz na pytania w stylu, czy dziecko oddycha, czy jest niebieskie itd.. a potem mowia, ze najlepiej, zeby lekarz zobaczyl. Tez mysle o polskiej przychodni, ale sprawdze jeszcze ta druga, bo to jednak troche dalej, a Ty bylas w polskiej?
a to nie wiedzialam ze to tak wyglada, ja z dzieckiem nie bylam, moj leczyl zeba kanalowo, 300 f poszlo
byl w zielonej przychodni i mowil ze wyglada na to ze jest jeden lekarz od paru rzeczy mowisz o przychodniach w manchesterze?
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:37   #4988
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

siala ciakawe artykuły, przy tym pierwszym się uśmiałam i wzruszyłam Ten drugi faktycznie niepokojący, daj mi na pw linka o tych dzieciach w Chinach.
Stary 2010-10-28, 14:43   #4989
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!Na pewno mnie nie pamiętacie,odezwałam się z dwa razy na poczekalni,a później nie miałam już za bardzo jak..Ale podczytuję Was regularnie,mimo,że jakoś nigdy nie mogłam się wbić w rozmowę..Jesteście tak zżyte..zazdroszczęTak w skrócie..kilka dni po tym jak się odezwałam na poczekalni-trafiłam ze skurczami do szpitala-to był 34 tc więc zatrzymali akcję porodową i mnie na patologii do skończenia 38tc.W 40tc poszłam na wizytę do gina i ktg i okazało się,że tętno córeczki raptowanie słabnie i w ciągu 10min leżałam na stole operacyjnym, po kolejnych 5min moja Patrycja była już ze mną..a więc poród miałam ekspresowy!Całe 15min a od wejścia do gabinetu(ze wszystkimi badaniami-30min)Patrycja ważyła 3460g i mierzyła 54cm,urodziła się 30.06.2010r. o godz. 15.30Dobrze,że Mąż był ze mną i dali mu przeciąć kawałek pępowinyAle byliśmy w niezłym szoku,nawet nie miałam kiedy się denerwowaćNiestety jak Patrycja miała miesiąc trafiłyśmy do szpitala -przedłużająca się żółtaczka pokarmowa plus skaza białkowa(kazali odstawić ją od piersi i dawać Nutramigen)na szczęście po tygodniu wyszłyśmy do domku i z tym już jest ok.Jakiś czas temu zauważyłam,że mała nie chce podnosić główki,ma asymetrię,dostałam skierowanie do neurologa i od miesiąca, 2 razy w tyg chodzimy na rehabilitację(wieczorem wstawię filmik jak mi się uda)widać spore postępy,więc jestem zadowolonaPonad to od 3 miesięcy małą męczył katar(tylko katar,nie miała temp ani innych chorobowych objawów)i byłam u państwowego laryngologa-kazał obserwować i dopiero prywatny(poszłam na własną rękę)kazał zrobić wymaz z noska-okazało się,że ma bakterie(zaraziła się w szpitalu-bo w szpitalu zaczął się katar)i teraz ma antybiotyk i widać już poprawę))Heh to na tyle,mam nadzieję,że Nas przyjmiecie do swojego gronaA teraz mykamy na rehabilitacjęWstawiam jeszcze zdjęcia Patryśki 1.Pierwsza doba i 2.Teraz, czyli za 2 dni skończy 4 miesiące
witejcie! to mialas przeboje oby teraz rosla zdrowo

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
frania - ja miałam kilka bo przez miesiąc nie robiłam dużo
o! widzisz! bylo latwiej!

a mozecie mi pokazac jakie zdjecie dalyscie?? moze to mi pomoze
Stary 2010-10-28, 14:53   #4990
kinia656
Zadomowienie

a ja mimo że rodziłam SN, nie dali mojemu TŻ przeciąć pępowiny, nawet nie zapytali tyko położna sama szybko ciachła a on tak bardzo chciał...
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:02   #4991
FraniaPirania
Rozeznanie

zrobilam mu mleko po 2 h i 20 minutach od poprzedniego karmienie (a zjadl wtedy 40 ml) jak zobaczyl ta butelke darl sie jak szalony, nawet do buzi nie chcial wziasc
to go w wozek, butla ze soba i heja banana na dwor...
padalo ...
ale to nic, latam kolo bloku, uspokoil sie, przysnol, wiec cmoka wyciagnelam i buch butle
cyckal dobrze poki sie nie obudzil marszczyl brwi ze zlosci ale jadl, zjadl wszystko i poszedl w kimono, teraz spi w wozku w pokoju, a najlepsze jest to ze ja kolo bloku stalam karmiac go z wypieta i na garba mi padalo ale co tam wazne ze zjadl

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
a ja mimo że rodziłam SN, nie dali mojemu TŻ przeciąć pępowiny, nawet nie zapytali tyko położna sama szybko ciachła a on tak bardzo chciał...
powinni zapytac czy chce
moj tez nie przecinal, ale nawet nie wiem czy chcial

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 15:06   #4992
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

siala nie mogłam obejrzeć filmu do końca
Stary 2010-10-28, 15:08   #4993
Riri1309
Przyczajenie

Smile Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Hej jestem sierpniową mamusią. Jestem nowa na forum. Mogę się przyłączyć?
Riri1309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:15   #4994
wiolek1
Zadomowienie

aniaa22 matko i jak wy złapiecie ten środkowy mocz ? przecież dziewczyny nie musiały środkowego czyżby to też zależało od lekarza ?

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
no wlasnie tam jet napisane ze do 2-3 miesiaca chyba
hmmm możliwe nie pamiętam jeśli się dowiesz od lekarza to daj znać

anuszka dziękówa za przepis ale chyba będzie musiał poczekać bo raczej śmietany nie da się niczym zastąpić :/
a parowar to ja jednak elektryczny bym wolała niż na palnik bo mam bardzo dup.ną kuchenkę
śliczna Igusia i coraz dłuższe włoski

Siala niby jadłam bo jak wróciliśmy ze szpitala to babcia przyniosła obiad właśnie warzywa pierś i zimioki z parowaru tyle, że ona ma garnki Philipiak i kuchenke indukcyjną i te garnki są jakoś pionowo ustawiane do gotowania na parze. i było dobre nawet tż stwierdził że dobre a on tylko strasznie tłuste jada
zresztą ja to chce też do gotowania dla małego coby miał zdrowe warzywka i mięsko bo na początku może nie ale jak będzie większy to planuje gotować obiadki oprócz słoiczków

aneciaslonko witaj to mieliście przeżycia oby już tylko lepiej było

scoobs co za lekarz pizgneła bym mu chyba przez łeb nie ma to jak ludzka " życzliwość "

karolcia zrobiłam te zimioki i dobre bardzo chociaż tyle co tłuszczu one wchłoniły przy smażeniu
ale teraz mnie brzuch boli bardzo może za tłuste jednak

Frania a na zdjecie proponuje to co masz w avku

siala zaraz przeczytam ten artukuł chociaż nie wiem czy to na moje nerwy

oglądam rozmowy w toku. no masakra zapiłabym takich skó...... ale znowu nie rozumiem trochę tych dziewczyn jak można myśleć, że to jest normalne i tak jest w każdym domu
i jak można na to pozwalać nie wiem może tak tylko mówię ale ja bym poleciała na policję czy coś no nie wiem dla mnie to kosmos
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:33   #4995
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa22 matko i jak wy złapiecie ten środkowy mocz ? przecież dziewczyny nie musiały środkowego czyżby to też zależało od lekarza ?
no wlasnie nie wiem ale ta znajoma pediatra tez mowila ze ze srodkowego strumienia powinien byc cos czuje ze rano bedziemy miec niezla zabawe
Stary 2010-10-28, 15:38   #4996
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Riri1309 Pokaż wiadomość
Witaj, pewnieNapisz coś więcej

Cytat:
anuszka dziękówa za przepis ale chyba będzie musiał poczekać bo raczej śmietany nie da się niczym zastąpić :/
a parowar to ja jednak elektryczny bym wolała niż na palnik bo mam bardzo dup.ną kuchenkę
śliczna Igusia i coraz dłuższe włoski
No raczej nie...chyba że bez śmietany, ale to nie to samo.
co do włosków, to nie ma dłuższych, a nawet bardzo jej się wytarły
Stary 2010-10-28, 15:39   #4997
entertete
Rozeznanie

Moje dziecię urządza cyrki spacerowe, zaczyna się przy czapce i rękawicach - zło, potem jak kładę do wózka - leżenie tam to zło, zwykle idziemy do sklepu po drobne zakupy - powtórka z rozrywki z czapką i rękawicami (bo zdejmuję). I to się powtarza i powtarza i powtarza....grrrrrr

Poza tym gada od przedwczoraj, wcześniej sobie gaworzył a teraz po prostu drze japę - chyba po mnie to ma.

Co do pępowiny to u nas mąż przecinał a jeszcze jakaś babka zajrzała w tym momencie z hasłem "prawdziwy męzczyzna medleje" No ale ja to miałam widownię w ostatniej fazie - 3 praktykantki, położna, dwóch lekarzy i małż, no i ta babka ale zwisało mi to totalnie.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:54   #4998
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala nie mogłam obejrzeć filmu do końca
ja filmu nawet nie zaczynałam oglądać, tylko przeczytałam to co napisane.. i te dwa zdjęcia.. masakra, nie "strzymałam"

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Karolcia - możesz mi łopatologicznie wyjaśnieć jak zrobić te kotleciki ziemniaczane? Bo ja się boję, ze je spartolę mimo, że widziałam jak kuzynka kilka lat temu robiła
Mam już 7 ziemniaków.. obraną cebulę i marcheweczkę małą (bo ona chyba dawała) ale cebulę podsmażać? Marchewkę surową czy gotować? Ile tej mąki ziemniakowej?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

aniaaa - mam wieści odnośnie refluksu, może ci się coś przyda choć pewnie i tak to już wszystko wiesz trafiła na nie to wklejam

Jeśli okaże się że dziecko cierpi na refluks, postaraj się pamiętać o kilku ważnych rzeczach:
-podczas karmienia i ok 20 min po nim dziecko powinno znajdować się w pozycji pionowej

-umieszczenie pod nogami dziecięcego łóżeczka od strony gdzie dziecko ma główkę grubej książki lub drewnianego klocka-sprawi ze grawitacja pomoże maluchowi w utrzymaniu treści żołądkowej.

-częstsze mniej obfite posiłki sprawią,że żołądek nie będzie przeciążony treścią.

- w niektórych ostrzejszych przypadkach warto zastosować specjalne zagęszczacze podczas karmienia mlekiem z piersi lub modyfikowanym. Dostępne są również sprzedawane na receptę zagęszczone mleka modyfikowane. Niektórym dzieciom trzeba podawać leki obniżające wydzielanie kwasów żołądkowych.

Stary 2010-10-28, 16:13   #4999
FraniaPirania
Rozeznanie

nie dam tergo z avatara musze mu zrobic jakies ladne, albo przerobic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 16:19   #5000
Riri1309
Przyczajenie

Smile Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

No więc urodziłam 5sierpnia i mam synka Kacperka. Ważył przy urodzeniu 3670g i urodził się przez cc. Teraz ma prawie 3miesiące
Riri1309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:21   #5001
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

karolcia załóż nowy wątek

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:26   #5002
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no wlasnie nie wiem ale ta znajoma pediatra tez mowila ze ze srodkowego strumienia powinien byc cos czuje ze rano bedziemy miec niezla zabawe
Aniu my w szpitalu też musieliśmy łapać siuśkiZa pierwszym razem złapałam jak od razu leciało,to dostałam opiernicz (nikt mi nie powiedział,że mają być ze środkowego strumienia)a za drugim razem jakoś poszło (nie czekałam aż sama zechce siku tylko dotknęłam ją zimną reką, którą namoczyłam w zimnej wodzie-efekt natychmiastowy..
My wróciłyśmy z rehabilitacji-jak mi się uda to jutro zgram filmik na kompa i załaduję (choć jest długi i mąż nagrywał,więc nie profesionalny;p).Pisałyśc ie odnośnie zaspiania maluszków-moja Patrycja jak była karmiona piersią spała z nami(z powodu mojej wygody-przyznaję się bez bicia)a odkąd je z butelki to śpi w swoim łóżeczku w nocy(19 kąpiel,jedzonko i odkładam ją,po 3-4min sama zasypia)a w dzień w łóżeczku turystycznym w salonie (też np bawimy się czy ćwiczymy,jak widzę,że oczka robią się senne,kładę do kojca,nakrywam kocykiem i sama zasypia).Co do wagi moja wczoraj ważyła 7kg,lekarka mówi,że ok Wczoraj też zaproponowała podać pierwszy słoiczkowy posiłek-dynię z ziemniaczkiem (mówiła,że marchew i jabłko często uczula dzieci ze skazą)więc lepiej zacząć od ziemniaczka,dyni,szpinaku .Załaduję filmik,bo jednocześnie karmiłam i nagrywałam dla teściów,którzy na stałe mieszkają w Monachium.
Co do kolek-moja na szczęście miała tylko kilka ataków na początku (myślę,że było to powiązane ze skazą,którą dość późno u niej wykryto,bo cały czas wmawiali mi,że przegrzewam dziecko)i pomógł bardzo Infacol.
Przepraszam,za głos na filmiku (mam 27 lat a brzmię jak 10-latka)
Drugi filimik to ulubiona zabawka Małej-Jabłkowy Andyhttp://picasaweb.google.pl/113639619...25451447739698

http://picasaweb.google.pl/113639619...21055736332002

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:31
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:26   #5003
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Kochana ja na noc Franka kokonuje bo on strasznie macha rączkami i sie budzi. W dzień nie ma tego problemu. A w nocy wystarczy, że coś mu sie przyśni, wybudzi sie i pcha łapki do oczów i sie wyciera i po spaniu. Myślałam, że ten problem juz za nami, bo jakieś pare tygodni tak nie robił, ale mu wróciło.
czyli nie jestem sama, uff, wczoraj w nocy bylo u nas ok. zobaczymy jak dzisiaj
Cytat:
Cześć Dziewczyny!
czesc, sliczna corcia i zdrowka dla was
Cytat:
CZesc dziewczyny, ale mam doline...
A ladnie przybiera na wadze, wazy, 8.54kg, ma 18 tygodni.
hej, wspolczuje problemow ze spaniem i zdrowkiem. a ten lekarz i wogole caly ten system
Cytat:
Jeszcze mój Robak z dziś
slicznota "nasza"
Cytat:
moje dziecko jest nie mozliwe, z rana MUSIAL zobaczyc co slychac na wizazu, a jak go teraz polozylam na mate to juz go nie rajcuje tak jak nowa rzecz z e-baya
ciekawski ten twoj synus
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
nie
mój musi mieć swobodę ruchu. Nawet nie chciał spać w śpiworkach. Śpi pod kocykiem, zawsze wystawia ręce i którąś z nóżek
no wlasnie kazde dziecko inaczej. super ze zasypia ladnie
Cytat:
a tu coś bardzo ciekawego i niepokojącego zarazem:
http://www.eioba.pl/a127096/napluc_ci_w_g_b_tatusiu
mnie to przeraza, ta idiotycznie pojeta "demokracja i tolerancja"
Cytat:
a najlepsze jest to ze ja kolo bloku stalam karmiac go z wypieta i na garba mi padalo ale co tam wazne ze zjadl
czego sie nie robi dla dzieci
Cytat:
witaj i rozgosc sie
Cytat:
hmmm możliwe nie pamiętam jeśli się dowiesz od lekarza to daj znać
wstrzymalam sie z telefonem bo Zosia zasnela o 13.20 i obudzila sie o 16.30. zobaczymy jak bedzie dalej
Stary 2010-10-28, 16:33   #5004
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
a to nie wiedzialam ze to tak wyglada, ja z dzieckiem nie bylam, moj leczyl zeba kanalowo, 300 f poszlo
byl w zielonej przychodni i mowil ze wyglada na to ze jest jeden lekarz od paru rzeczy mowisz o przychodniach w manchesterze?
Ja bym musiala do Slough albo Londynu. Ciekawe czy tez tak to wyglada. Ale sprobuje jeszcze ta nowa przychodnie
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:33   #5005
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam,za głos na filmiku (mam 27 lat a brzmię jak 10-latka)
Drugi filimik to ulubiona zabawka Małej-Jabłkowy Andy
a gdzie filmik?

a wiecie ze slyszymy wlasne glosy inaczej niz brzmi w rzeczywistosci? dlatego zawsze wydaje nam sie ze dziwnie albo skrzeczliwie albo jeszcze jakos inaczej wyszly na nagraniu gdzies czytalam o tym, ale baardzo dawno
Stary 2010-10-28, 16:36   #5006
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
a gdzie filmik?

a wiecie ze slyszymy wlasne glosy inaczej niz brzmi w rzeczywistosci? dlatego zawsze wydaje nam sie ze dziwnie albo skrzeczliwie albo jeszcze jakos inaczej wyszly na nagraniu gdzies czytalam o tym, ale baardzo dawno
Już wstawiłam-znaczy się poprwiłam i z edytowałam wiadomość,coś mi się poplątało
Stary 2010-10-28, 16:37   #5007
FraniaPirania
Rozeznanie

oo znalazlam o tym:
Jak to się dzieje, że nie poznajemy własnego głosu, gdy jest nagrany?

Ilekroć oglądamy film z własnych wakacji lub jakichś rodzinnych uroczystości, dziwimy się, że nasz głos brzmi obco. Wydaje się nam za cienki, nie podoba się nam jego barwa. Tymczasem to jest właśnie nasz prawdziwy głos, a ten, który słyszymy „na żywo”, dociera do nas zniekształcony. Dzieje się tak dlatego, że tylko część dźwięku trafia wraz z powietrzem (od zewnątrz) do naszych uszu. Reszta dociera do bębenków usznych przez głowę (od wewnątrz). Czyli dźwięki wytwarzane w krtani przenikają bezpośrednio mięśnie szyi i twarzy, kości szczęki oraz czaszki i dopiero wtedy dolatują do ucha. Stąd wydaje nam się, że nasz głos ma niższą, cieplejszą barwę niż w rzeczywistości. Jednak rozmówcy słyszą nas bez tych głębszych tonów, z przewagą bardziej piskliwych. I tak też rejestrowane są nasze słowa na nagraniu.
Stary 2010-10-28, 16:42   #5008
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
oo znalazlam o tym:
Jak to się dzieje, że nie poznajemy własnego głosu, gdy jest nagrany?

Ilekroć oglądamy film z własnych wakacji lub jakichś rodzinnych uroczystości, dziwimy się, że nasz głos brzmi obco. Wydaje się nam za cienki, nie podoba się nam jego barwa. Tymczasem to jest właśnie nasz prawdziwy głos, a ten, który słyszymy „na żywo”, dociera do nas zniekształcony. Dzieje się tak dlatego, że tylko część dźwięku trafia wraz z powietrzem (od zewnątrz) do naszych uszu. Reszta dociera do bębenków usznych przez głowę (od wewnątrz). Czyli dźwięki wytwarzane w krtani przenikają bezpośrednio mięśnie szyi i twarzy, kości szczęki oraz czaszki i dopiero wtedy dolatują do ucha. Stąd wydaje nam się, że nasz głos ma niższą, cieplejszą barwę niż w rzeczywistości. Jednak rozmówcy słyszą nas bez tych głębszych tonów, z przewagą bardziej piskliwych. I tak też rejestrowane są nasze słowa na nagraniu.
hehe toż mnie pocieszyłaśA miałam nadzieję,że to nagranie zniekształcaNic, barwy głosu raczej nie zmienię,dobrze,że mąż i córka nie narzeka
Stary 2010-10-28, 16:46   #5009
justynacz80
Rozeznanie

Iga śliczna!

Siala, ja na parze lubię tylko łososia i filet z pstrąga. Spróbuj Reszta ryb blee jak dla mnie
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:48   #5010
alutka78
Rozeznanie

Czy jest juz nowy watek?

Cytat:

alutka dlaczego nie wolno wędzonego? Położne w szpitalu, każda jedna, mówiła nam że można jeść absolutnie wszystko, tylko obserwować reakcje dziecka. Jeśli faktycznie po makreli coś się działo frankowi marty to ok (znaczy nie ok w tym sensie, ze dobrze), ale tak z góry narzucać jakieś zakazy żywieniowe to dla mnie głupota.
ładna fryzura
Mi w szpitalu mowili, zeby nie jesc wedzonych ryb, sera. Nie wiem czemu.
Cytat:
Bardzo Ci ładnie
Ehh i fajnie tak popatrzeć na zdjęcie "grubasa" aż ja poszukam swoich ciążowych.. ale chyba mam tylko ze 3
Dzięki. W sumie tak niedawno, a ja nie pamietam jak to bylo miec 20 kg na plusie. Jak noga o noge sie ocierala i jak ciezko bylo sie w nocy przerzucic z boku na bok.
Cytat:
Jeszcze mój Robak z dziś
Pierwsze zdjęcie jak robi sztukę na przewijaku, a drugie w bujaczku, w którym wytrzymuje 5 minut i to tylko wtedy, kiedy jestem przy niej i bujam
Slicznosci!!!

Cytat:
Pewnie. Opowiadaj jak dzidzia sie chowa, karmisz mm czy piersia?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości