Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 16:43   #1591
hermiona17
Raczkowanie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV

aha ;D to juz wiecej fotek wam wysylac nie bede bo wy wszystkie laski znacie ;DDD

-
"Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."
hermiona17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:48   #1592
Coldplay
Wtajemniczenie

Heeeeej ktoś mnie tu jeszcze pamięta?

Dawno mnie nie było, przyznam szczerze że nawet mi się Was nie chce nadrabiać bo tyyle naskrobałyście że .

U mnie nic ciekawego, szkoła dom szkoła dom, blee.. Ale za dwa tygodnie połowinki, zapowiadają się świetnie, idealną sukienkę też już znalazłam także nie mogę się już doczekać

A tak w ogóle to załamałam się w sklepie mierząc te wszystkie sukienki, bo w każdej wyglądałam strasznie chudo . Akurat w tej którą kupiłam wyglądam ok, bo ma fason trochę a'la tulipan, ale w tych obcisłych to tragedia . Kurde, zaczynam chyba akcje tycie, tylko nie wiem co robić bo jem i jem i jem, nie ćwiczę prawie nic (tyle co na w-fie) a waga stoi w miejscu. Wrrr nie ma sprawiedliwości na tym świecie, jedni chcą schudnąć inni przytyć, a tak ciężko osiągnąć idealną wagę

Rozpisałam się, wiem, poniosło mnie
Buziaki

(P.S. Witam wszystkie Nowe )
Coldplay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:48   #1593
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hermiona17 Pokaż wiadomość
aha ;D to juz wiecej fotek wam wysylac nie bede bo wy wszystkie laski znacie ;DDD
wszystkie pewnie nie
po prostu kilka razy w tyg odwiedzam blogi modowe

Coldplay pokaż kieckę

Edytowane przez zielone_oko
Czas edycji: 2010-10-28 o 16:51
zielone_oko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:50   #1594
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
I działa? Ja mam jedno na policzku i nie mogę się go pozbyć
na mnie działa. Ale potrzeba cierpliwości.
Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
wszystkie pewnie nie
ja też zawsze mi coś wpadnie w oko
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:54   #1595
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cytat:
A ja nie znam tej dziewczyny Kto to?

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:55   #1596
buahhot
Marcelover ♥♥♥

a nie lepiej wkleic linki do blogow i kazdy sobie przegladnie sam

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:56   #1597
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
a nie lepiej wkleic linki do blogow i kazdy sobie przegladnie sam
może lepiej jak wejdziecie sobie na lookbook.nu i jak was ktoś zainteresuje to wejdźcie na bloga
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:58   #1598
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
wszystkie pewnie nie

Coldplay pokaż kieckę

Pokażę jak ją sfotografuję, ale podejrzewam że już ją widziałaś bo kupiłam ją w H&M
Coldplay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:01   #1599
ramoncia217
Wtajemniczenie

hej
ja dzisiaj jakoś się dziwnie czuję, idę umyć włoski i mam ochotę je wysuszyc i ułożyć na grubą szczotkę, bo przez 2 tygodnie są ciągle w kucyku
Stary 2010-10-28, 17:04   #1600
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coldplay Pokaż wiadomość

Pokażę jak ją sfotografuję, ale podejrzewam że już ją widziałaś bo kupiłam ją w H&M
ok czekam
Stary 2010-10-28, 17:06   #1601
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
hej
ja dzisiaj jakoś się dziwnie czuję, idę umyć włoski i mam ochotę je wysuszyc i ułożyć na grubą szczotkę, bo przez 2 tygodnie są ciągle w kucyku
sluchaj, a nie mozesz po umyciu zawiazac je w warkoszyk, a jak podeschną to rozpuscic? beda ladnie pofalowane
ja tez jak nie prostuje wlosow to albo mam je spiete w koczka albo w kitke lub po prostu po myciu wiaze w warkocz i mam fale

Stary 2010-10-28, 17:20   #1602
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
sluchaj, a nie mozesz po umyciu zawiazac je w warkoszyk, a jak podeschną to rozpuscic? beda ladnie pofalowane
ja tez jak nie prostuje wlosow to albo mam je spiete w koczka albo w kitke lub po prostu po myciu wiaze w warkocz i mam fale
chyba skorzystam z tej metody,bo mam ochotę zobaczyć się w falowanych,a kręcić mi się ich nie chce tylko mi będą mega długo schły
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:25   #1603
buahhot
Marcelover ♥♥♥

ja zwykle myje wieczorem wlosy bo rano nie mam tyle czasu, wiec wiaze wlosy na noc a rano rozpuszczam, sa delikatnie wilgotne (ale nie przy glowie), ale zanim wyjde to juz zdażą podeschnac

Stary 2010-10-28, 17:28   #1604
loluska
Zakorzenienie

Cześć ja oczywiście dziś mam taki senny dzień że masakra... na zajęcia mi się nie chciało iść i wyciągam Tż na szmatki o ludzie po paru minnutach miał dośc, akurat był nowy towar, kolejka jak za komuny przypuszczam :P i kiedy już otwarli, ja ledwie doszłam do wieszaka a ludzie już ze stosami ubrań ganiali w rękach :P Tż stwierdził "i niby my faceci zachowujemy się jak zwierzęta??" za co oczywiści dostał po głowie :P no ale wyłowiłam fajna pudrową koszulę taką dłuższa... co prawda troszku przy ciasnawa ale nie muszę dopinać wszystkich guziczków, i białą jeansową mini, która okazała się być też ciupkę za ciasna i właściwie mogłam jej nie brać ... no ale

Coldplay
za olewanie nas

również poproszę o fotkę sukienki! i mam nadzieję że częściej tu będziesz zaglądać

kaaasiuleczka

gratuluję pracy

E.J

ja chodzę tylko raz w miesiącu na wf ale zawsze coś

entroducing

witam

Annika92

jak poszedł egzamin??

Montii
cześć ślicznotko ale się za Tobą stęskniłam prześliczny masz ten brzuszek i gratuluję synka Tż chyba wniebowzięty zresztą ty pewnie też udzielaj się tutaj częściej
a jak twoje włoski?

zielone_oko

dziękuję za opinię odnośnie bucików ja miałam upatrzone takie fajne kozaczki i kiedy dziś poszłam przymierzyć okazało się że parę min wcześniej sprzedali... i znów jestem bez niczego

a teraz mykam uczyć się patologii bo mam jutro zaliczenie a nic nie tknęłam jeszcze

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:36   #1605
hermiona17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelwithoutsoul Pokaż wiadomość
A ja nie znam tej dziewczyny Kto to?

haha tez jej nie znam z imienia itp, ale je blog to . http://suosikki.fi/just-my-imagination/

;DD

-
"Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."
hermiona17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:39   #1606
hanamici
Raczkowanie

GG do hanamici

Cytat:
Napisane przez entroducing Pokaż wiadomość
hej mogę się dołączyć?
czytałam troszkę I części i teraz IV 13 stron, jutro planuję nadrobić.
Od razu może napiszę coś o sobie mam 21 lat, jestem po Krakowskich Szkołach Artystycznych, po wydziale Wnętrz i Przestrzeni (moje hobby to projektowanie wnętrz), wizaż odkryłam dopiero niedawno, jak zaczęłam mieć więcej wolnego czasu. Tak trafiłam na Wasz wątek, który bardzo mi się spodobał, bo mimo tego, iż większość czasu spędzam w domu lub u rodziców (mieszkają na tym samym osiedlu, co ja), to moja pielęgnacja ogranicza się ostatnio do minimum bo... nic mi się nie chce także popieram ideę wspierania i dopingowania się

moje codzienne minimum:
RANO
- żel myjąco-peelingujący cytrynowo-ogórkowy Bielenda
- krem nawilżający zielona Oliwka Ziaja - do mojej suchej skóry jest super
- depilacja
- balsam nawilżający
- mycie włosków szampon+odżywka Gliss Kur z masłem shea
WIECZÓR
- to samo, tylko że balsam brązujący
- maksymalne nawilżanie stóp i dłoni (bardzo szybko mi się wysuszają)

Obowiązkowo raz w tyg,. robię peeling i maseczkę, pedicure
zawsze dbam o to, żeby moje paznokcie były zadbane i skóra nawilżona i gładka, a włosy codziennie świeże.

Nigdy też nie chodzę bez makijażu i tu pojawia się mój główny problem:
ziemista cera.

Mam w związku z tym od razu do Was pytanie, czy znacie jakiś fajny balsam brązujący do którego jest dopasowany krem do twarzy.
Bo zawsze mam tak, że ciało mam delikatnie, ładnie opalone, a twarz bladą, ziemistą, a chciałabym czasami nie używać podkładu. Szczególnie, że chciałabym wyglądać naturalnie, a nie tak że budzę się rano z bladą twarzą, a jak się wymaluję, to wyglądam już ok.

Jeżeli chodzi o kosmetyki to ostatnio zaczęłam używać podkładu mineralnego w kompakcie Sephory
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ral-SPF-10.htm i jest to najlepszy podkład ze średniej półki, jakiego kiedykolwiek używałam
Poza tym, skuszona miniaturkami, które od dłuższego czasu dostawałam od cioci, w końcu stwierdziłam, że pora zainwestować w górnopółkową pielęgnację twarzy (zwłaszcza, że jak już wspomniałam straszę bladością i mam skłonności do zaskórników), więc po następnej wypłacie pędzę kupić zestaw Clinique 3 kroki do skóry suchej

Poza tym, pomimo niskiej wagi (45kg.) użeram się z brzuszkiem, więc jak tylko znacie jakieś ćwiczenia/dietę na płaski brzuch, to proszę, polećcie mi. Nie zależy mi na zrzuceniu wagi, bo to byłoby przesadą, ale brzuch musi zniknąć, bo czuję się z nim źle.

Przepraszam, że się tak rozpisałam bez zgody dołączenia, ale nie mogłam się powstrzymać
witaj

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

E.J. i caate mi teraz też nie chcą rosnąć, ale kiedy miałam 13 lat miałam do pasa... i odkąd ścięłam nigdy nie wróciłam do takiej długości.

entroducing witaj! Nie musisz pytać się o zgodę, żeby coś napisać o sobie. Powiem Ci, że masz całkiem sporą pielęgnacje. Ja, jak się tu nie udzielałam to, aż wstyd przyznać.
ja tak samo, jak Ty aniołku przed wizażem niewiele robiłam poza codzienną kąpielą i żelem do twarzy xD

powiem wam HITa normalnie. w rossmannie jest promocja neutrogeny! zastanawiam się, czy nie kupić sobie kremu jutro do rąk, bo jest za dyszkę, a na zimę dobry krem do rąk to podstawa w sumie...

w ogóle to dzień dobry!
generalnie chciałabym zapaść w jakiś sen zimowy, bo kurde mam tak wszystko na głowie, a będzie jeszcze więcej, więc jest straszliwie strasznie
;( najgorsze jest to, że wszyscy mówią, że to dopiero początek

Montii my się nie znamy, ale i tak gratuluję synka - śliczne imię, mega mi się podoba i myślałam, że jak sama będę oczekiwać (kiedyś ) to takie imię wybiorę! jeszcze raz buziaki kochana

to ja lecę do nauki. paaaa
Stary 2010-10-28, 18:24   #1607
snowhitee
Zakorzenienie

Hej dziewczynki Ja tylko na moment bo lece zajac sie siostra Dzis mialam taki zakrecony dzien ze szok ale pozytywnie I dzis czeka mnie jeszcze kapiel, balsam ujedrniajacy, pelling twarzy, maslo kakaowe ziaji, wazelina na usta i mycie + pielegnacja wloskow.

Cytat:
hej mogę się dołączyć?
Od razu może napiszę coś o sobie mam 21 lat, jestem po Krakowskich Szkołach Artystycznych, po wydziale Wnętrz i Przestrzeni (moje hobby to projektowanie wnętrz), wizaż odkryłam dopiero niedawno, jak zaczęłam mieć więcej wolnego czasu. Tak trafiłam na Wasz wątek, który bardzo mi się spodobał, bo mimo tego, iż większość czasu spędzam w domu lub u rodziców (mieszkają na tym samym osiedlu, co ja), to moja pielęgnacja ogranicza się ostatnio do minimum bo... nic mi się nie chce także popieram ideę wspierania i dopingowania się

moje codzienne minimum:
RANO
- depilacja
- balsam nawilżający
WIECZÓR

zawsze dbam o to, żeby moje paznokcie były zadbane i skóra nawilżona i gładka, a włosy codziennie świeże.

ziemista cera.

Mam w związku z tym od razu do Was pytanie, czy znacie jakiś fajny balsam brązujący do którego jest dopasowany krem do twarzy.
Bo zawsze mam tak, że ciało mam delikatnie, ładnie opalone, a twarz bladą, ziemistą, a chciałabym czasami nie używać podkładu. Szczególnie, że chciałabym wyglądać naturalnie, a nie tak że budzę się rano z bladą twarzą, a jak się wymaluję, to wyglądam już ok.

Jeżeli chodzi o kosmetyki to ostatnio zaczęłam używać podkładu mineralnego w kompakcie Sephory
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ral-SPF-10.htm i jest to najlepszy podkład ze średniej półki, jakiego kiedykolwiek używałam
Poza tym, skuszona miniaturkami, które od dłuższego czasu dostawałam od cioci, w końcu stwierdziłam, że pora zainwestować w górnopółkową pielęgnację twarzy (zwłaszcza, że jak już wspomniałam straszę bladością i mam skłonności do zaskórników), więc po następnej wypłacie pędzę kupić zestaw Clinique 3 kroki do skóry suchej

Poza tym, pomimo niskiej wagi (45kg.) użeram się z brzuszkiem, więc jak tylko znacie jakieś ćwiczenia/dietę na płaski brzuch, to proszę, polećcie mi. Nie zależy mi na zrzuceniu wagi, bo to byłoby przesadą, ale brzuch musi zniknąć, bo czuję się z nim źle.

Przepraszam, że się tak rozpisałam bez zgody dołączenia, ale nie mogłam się powstrzymać
Witaj

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
to ja sie nie dziwie, ze masz brzuszek
zmien tryb zywienia i zobaczysz efekty

dziewczyny szukam butow na zime, juz wariuje bo te wszystkie w sklepach sa na cienkiej podeszwie i malo ocieplane, co myslicie o tych:klik
ciezko pogodzic wyglad z jakoscia i cieploscia niestety
moze widzialyscie gdzies warte uwagi kozaki na zime
No te sa takie srednie chyba co? Duzo fajnych kozakow jest w humanicu, jak nie musza byc skorzane to nawet do ccc zajrzyj Na pewno znajdziesz cos fajnego

Cytat:
troche fotek, mam nadzieje ze tej dziewczyny nie znacie jeszcze
znaaamy

Cytat:
hej
Takie ciagle chodzenie w kucyku tez nie jest zdrowe dla wloskow. Wysusz je chlodnym/letnim nawiewem, nic im nie bedzie a ladnie sie uloza i od razu Ci sie humor polepszy

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:16   #1608
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
mi sam nivea nie pomaga, bo moja skora pod oczami jest taka szorstka

jestem w szoku wchodze na strone z tymi zdjeciami, zeby Wam skopiowac a tu "strona zablokowana przez administratora", pisze do TZta, a on do mnie "wiem, wlasnie mi na maila odpisali i przepraszaja. podali namiary na osobe odpowiedzialna za ten blad"

on to dopnie wszystkiego
jaki kamien z serca! wiedzialam, ze on sam wezmie sprawy w swoje rece jak ja sie nic nie dowiedzialam sensownego

az mi sie zachcialo spamowania
na noc rozpieszcze moje wloski olejkiem babydream+o.kokosowy:ehem :
a teraz zajme sie dokladnym demakijazem, peelingiem i nawilzaniem
Dobrze, że chociaż tyle zrobili

Cytat:
Napisane przez EwCiA000 Pokaż wiadomość
Buahhot uszka

Dziewczyny co lepiej pic pokrzywę czy skrzyp polny??
I to i to, ja piłam razem, w jednym kubku i efekty były dobre

Cytat:
Jestem zalamaaana ;(((, nie wiem co robic, a mianowicie , wypadaj mi strasznie wlosy! no centralnie po umyciu cala szczotke mam we wlosach nie farbuje ich tj mam blond rozjasniane nie cale tylko takie pasemka duzo, rozjasniane w maju od tego czasu nic juz nie robilam stosuje te kosmetyki PHYTO, Vichy, itp, myslac ze mi to cos pomoze, wlosy wypadaja mi z cebulkami, marze o takich gestych wiec musze kupic CLIP IN? i chyba zrezygnowac z bladu na rzecz naturalnego mojego brazu, !! zeby pozbyc sie tego blondu co mam musze je zafarbowac ale to w lutym poczekam jeszcze na moj naturalny braz, zalame sie ;( uwielbiam moj blond bo w blondzie mi o niebo lepiej, nie wygladam tak ponuro , nie wiem juz co mam robic, musze sie wybrac do lekarza bo jakies tabletki i na badania, ale w miedzyczasie musze zrobic cos z kolorem bo nie beede chodzic z odrostami 20 centymetrowymi nie , aha dodam ze nie susze wlosow suszarka i prostuje RAZ NA TYDZIEN, ehh ;(

co mi radzicie dziewczyny?? ehh ;((
Może faktycznie idź do lekarza, skoro tak strasznie lecą...

Cytat:
Ja sama sie na te serum skusilam , bo ma super opinie na KWC i pani z mojej drogeri mi je polecila a jak ona cos poleci to zawsze sie sprawdza
Czekaj, o którym serum mówisz? Joanny? Tym w tubce z apteczki babuni, czy jakimś innym?

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hej pięknotki czy wy mnie jeszcze pamiętacie?
Pochwalę wam się,ze będę mamą chłopaczka!

rosne i rosnę, jestem coraz grubsza.. ale cóż, od marca będę rygorystycznie się odchudzać i ćwiczyć teraz daje sobie fory

buziaki dla moich ślicznotek
MONTIIIIIIIIIIII A ja tak ostatnio myślałam o Tobie Masz śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
Serio? Ojej, nie doczytałam jakoś... Wolno czegoś takiego używać mając mniej lat?
Te oznaczenia nie są ścisłe, kosmetyki dobiera się do potrzeb skóry a nie do wieku :

Cytat:
hej mogę się dołączyć?

moje codzienne minimum:
RANO
- depilacja
- balsam nawilżający
WIECZÓR

ziemista cera.

Witamy

Ja bym chciała mieć włosy do talii, najlepiej kręcone A na razie siedzę z Waxem
Stary 2010-10-28, 19:36   #1609
_Alessandra
Zakorzenienie

Hej Kochane
Ja ciągle zalatana jestem ... Do tego wczoraj nikt w mojej kamienicy nie miał internetu, nie wiem co się stało A dzisiaj...dzisiaj byłam tak padnięta po szkole, że jak o 15 się położyłam, to zasnęłam tak mocnym snem, że dopiero teraz po 19 mnie koleżanka przebudziła telefonem i jeszcze się z nią kłóciłam, że jutro sobota, bo myślałam, że wstałam już w piątek rano i zaspałam do szkoły Czyli pół dnia zmarnowane..Ale tak z drugiej strony - chyba tego mi było trzeba, zasnęłam jak dziecko dosłownie..

A jutro będę siedzieć w szkole od 8 do tak myślę 18:30, 19 Bo jest pierwsze spotkanie zorganizowane przez naszą mini firmę ( w której jestem dyrektorem ds. marketingu ) i jest na 17, a my kończymy o 15, to jedynie może polecę dosłownie na pół godzinki do domu i potem trzeba szybko wrócić i przygotować aulę, napoje , krzesła, nagłośnienie, itd itp. Mam tylko nadzieję, że przyjdzie w miarę tych osób, bo nie dość, że gościa z Wrocławia ściągamy w piątkowe popołudnie, to jeszcze za darmo i jak nikt nie przyjdzie albo tylko parę osób, to będzie nam okropnie głupio ...Znaczy wiem, że on się nie obrazi, tylko wypije z nami kawkę,pogada itd. no ale wiecie, głupio by wyszło i okropna reklama dla naszej firmy...A reklamy to wywiesiliśmy w 16 szkołach u nas w Świdnicy, chodziliśmy po klasach, założyliśmy konto na NK i Facebook'u naszej firmy (bo strona dopiero w budowie) , powysyłaliśmy zaproszenia do połowy Świdnicy, i jutro będzie moment prawdy..No ale za wstęp 4 zł to nie jest dużo, ja tam bym przyszła jakby takie coś było robione, bo nie dość, że świetne spotkanie, tanio to wiem, ile trzeba roboty w takie coś włożyć...
Jejuu znów zaśmiecam

Ale już się poprawiam i ponadrabiam Was dziś tyle ile mi się uda, ale pierw zacznę od informacji o BB kremach

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:52   #1610
ramoncia217
Wtajemniczenie

Cytat:

dziękuje za dobrą rade , napewno z niej skorzystam bo moje włosy jak same wyschną to wyglądaja nawet jakos, ale jak juz rano wstane bo myję zazwyczaj wieczorem to wyglądaja jakby mnie piorun trzasnął

umyłam, ale i wysuszyłam dziś należą mi się baty ale nie do końca zostawiłam wilgotne, muszę wyrzucić suszarkę
Stary 2010-10-28, 20:00   #1611
angelinmyheart
Zakorzenienie

Coldplay pewnie, że pamiętamy. Dobrze, że już jesteś.

U mnie nic dobrego, znowu wszystko się popsuło i powiedział, że rzuca mnie. Nie mam na nic już siły.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:17   #1612
Soph
Zakorzenienie

ja wzięłam relaksującą kąpiel, świeczki itd
a i tak dalej głowa mnie boli od nerwów...

chyba spać rekordowo wcześnie

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:17   #1613
_Alessandra
Zakorzenienie

angelwithoutsoul i dotka - dziś już się w sobie zebrałam i zabieram się za opisanie Wam BB kremów Doszłam do wniosku jednak, że w większości będę Was po prostu "odsyłać" do stron podanych w linkach, bo bez sensu jest to, abym pisała tu dokładnie to samo co jest tam napisane, ok ?
1. Podstawowe informacje o kremach BB - czym są, jak działają, jak stosować, odcienie i parę linków - post pierwszy na wizażowym forum o BB - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232276
2. Dalsza część informacji na temat podstaw o BB - ile kosztują, gdzie kupić, do jakich cer, recenzje paru BB kremów, cechy itp. - blog polki mieszkającej w Singapurze - http://azjatyckicukier.blogspot.com/...abel/krem%20BB i tak - na samym dole strony wpis ostatni i przedostatni to właśnie takie ogólne informacje o kremach BB a powyżej tego to już recenzje
3. Filmiki na YT - należą do tej samej dziewczyny(kobiety?), która prowadzi bloga i szczerze, to właśnie dzięki temu blogowi,a później jej filmikom tak bardzo zainteresowałam się kremami BB ( i ogólnie pielęgnacją Azjatów ich kulturą itp.-przeczytałam całego bloga od deski do deski ):
- informacje na temat BB - http://www.youtube.com/watch?v=JykVIMO1ABw
- aplikacja kremu - http://www.youtube.com/watch?v=QBFUY5VzKlw

A teraz coś ode mnie
Jeśli chodzi o rodzaje BB kremów to można je podzielić tak podstawowo na bardziej/mniej kryjące, z drobinkami bądź bez(te z drobinkami, mocno lśniące są raczej wykorzystywane przez Azjatki jako rozświetlacz np. na policzki, pod brwi, w wewnętrznym kąciku oka) i z filtrami bądź bez filtrów(filtry na pewno ma Pink79 - spf25 oraz Missha Perfect Cover-spf42)
Wszystkie mają za zadanie pomagać w leczeniu skóry(czyli działać jako krem) oraz korygować ją(czyli działanie podkładu-można również używać jako bazy pod podkład jak ktoś woli i nie zadowala go wygląd BB kremu na twarzy ).
Najbardziej popularne marki BB kremów to marki koreańskie, japońskie - Missha, BRTC, Dr.G, Etude House, Skin Food, Lioele, The Face Shop, Skin79, Dr. Jart. Dr. Jou, Cyber Colors, Bio-essence
Tak jak już wspominałam kremy te są w większości jasne, ale ładnie wtapiają się w nasz naturalny kolor skóry - jednakże wiadomo, że jak ktoś ma ciemniejszą buzię, to nagle mu się to nie wtopi i nie ściemnieje Jak na razie najbardziej popularnym "ciemnym" kremem BB jest Missha nr.23 . Wiem, że jest też dostępny nr.31 jeszcze ciemniejszy - http://cgi.ebay.pl/MISSHA-M-Perfect-...item1c169d3d6a
W przeciwieństwie do podkładów, kremy BB w ciągu dnia...mogą jaśnieć na buzi, nigdy nie robią plam i nie ciemnieją . Nie matują, ale dają taki naturalny glow i super nawilżają oraz wyglądają nieziemsko naturalnie na twarzy

Możecie też wejść sobie na http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=BB+C....c0.m270.l1313 i patrzeć po opisach różnych kremów, jakie mają właściwości - wszystko jest po angielsku
No i jeszcze wiadomo - blog, fora Azjatek, również po angielsku, to skarbnica wiedzy, naprawdę

Mam nadzieję, że choć trochę Wam pomogłam

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:18   #1614
zielone_oko
Zakorzenienie

Angelinmyheart Ale jak to? DLaczego?
Stary 2010-10-28, 20:23   #1615
ramoncia217
Wtajemniczenie

nałożyłam dziś to serum zrowu na włosy , i są mega mięciutkie
Stary 2010-10-28, 20:26   #1616
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Dzięki W wolnej chwili poprzeglądam te filmiki
Stary 2010-10-28, 20:27   #1617
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Ja ciągle zalatana jestem ... Do tego wczoraj nikt w mojej kamienicy nie miał internetu, nie wiem co się stało A dzisiaj...dzisiaj byłam tak padnięta po szkole, że jak o 15 się położyłam, to zasnęłam tak mocnym snem, że dopiero teraz po 19 mnie koleżanka przebudziła telefonem i jeszcze się z nią kłóciłam, że jutro sobota, bo myślałam, że wstałam już w piątek rano i zaspałam do szkoły Czyli pół dnia zmarnowane..Ale tak z drugiej strony - chyba tego mi było trzeba, zasnęłam jak dziecko dosłownie..

A jutro będę siedzieć w szkole od 8 do tak myślę 18:30, 19 Bo jest pierwsze spotkanie zorganizowane przez naszą mini firmę ( w której jestem dyrektorem ds. marketingu ) i jest na 17, a my kończymy o 15, to jedynie może polecę dosłownie na pół godzinki do domu i potem trzeba szybko wrócić i przygotować aulę, napoje , krzesła, nagłośnienie, itd itp. Mam tylko nadzieję, że przyjdzie w miarę tych osób, bo nie dość, że gościa z Wrocławia ściągamy w piątkowe popołudnie, to jeszcze za darmo i jak nikt nie przyjdzie albo tylko parę osób, to będzie nam okropnie głupio ...Znaczy wiem, że on się nie obrazi, tylko wypije z nami kawkę,pogada itd. no ale wiecie, głupio by wyszło i okropna reklama dla naszej firmy...A reklamy to wywiesiliśmy w 16 szkołach u nas w Świdnicy, chodziliśmy po klasach, założyliśmy konto na NK i Facebook'u naszej firmy (bo strona dopiero w budowie) , powysyłaliśmy zaproszenia do połowy Świdnicy, i jutro będzie moment prawdy..No ale za wstęp 4 zł to nie jest dużo, ja tam bym przyszła jakby takie coś było robione, bo nie dość, że świetne spotkanie, tanio to wiem, ile trzeba roboty w takie coś włożyć...
Jejuu znów zaśmiecam

Ale już się poprawiam i ponadrabiam Was dziś tyle ile mi się uda, ale pierw zacznę od informacji o BB kremach
woow,podziwiam Cie, powodzenia jutro

snowhitee a gdzie jest taki sklep? nigdy o nim nie slyszalam
w gre wchodza tylko ekoskora, nie moga przemakac, ocieplane na grubszej podeszwie i dlugie, zgrabne do 200zl
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:57   #1618
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Coldplay pewnie, że pamiętamy. Dobrze, że już jesteś.

U mnie nic dobrego, znowu wszystko się popsuło i powiedział, że rzuca mnie. Nie mam na nic już siły.
napisz może w klubie co i jak.....

Cytat:
nałożyłam dziś to serum zrowu na włosy , i są mega mięciutkie
kusisz tym serum a ja nie mam kasy już...

byłam dziś w SP , kupiłam olejek waniliowy do kąpieli; i pedzelek do nakładania farby w sobote wielka zmiana koloru

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:04   #1619
angelinmyheart
Zakorzenienie

Kitka coś tam napisałam, ale niedużo. Czuje się taka beznadziejna.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:18   #1620
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Dziewczyny, ktore cos wiedza o olejowaniu wlosow, powiedzcie mi prosze co mam z tym zrobic, tzn. nie wiem co mi strzelilo do glowy, ze najpierw umylam wlosy babydream a pozniej nalozylam olej kokosowy,rycynowy,migdalo wy,jojoba i dopiero jak zalozylam czepek stwierdzilam ze mi cos za makro jest. No i olsnilo mnie, ze zawsze najpierw nakladalam olej na suche i mylam je pozniej . Czy to co teraz zrobilam mam zmyc szamponem? da mi jakies nawilzenie, czy lepiej jak zmyje te oleje i naloze jakas maske? nie bede miala rano czasu na mycie wlosow a boje sie, ze bede miala takie stragi lub koltuny mi sie porobia, ze wlosow nie rozczesze
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości