|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() Jutro żadne troszkę muszę uszykować na te parę dni wolnego więc sama rozumiesz![]() Imprezka mała dopiero za tydzień w sobotę ![]() Cytat:
Ja bym nie zostawiła śpiącego dziecka samego .Bałabym się![]() Cytat:
Cytat:
To teraz na mnie kolej też pijam kawę na czczo![]() Cytat:
zdróweczka dla Zuzi i za badanie moczuCytat:
nie mów tak,nie każdemu udaje się za pierwszym razemCytat:
Cytat:
dziadek dorobi płozy i Zuzka będzie śmigać
|
||||||||
|
|
|
#3032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
dla Kubusia,mądry chłopczykCytat:
![]() za mocz i zdrówko AmelkiCytat:
|
|||
|
|
|
#3033 |
|
Ola-Unhola
|
Ja już się zegnam na dzisiaj.
Nie zdążę pocytować, bo pulpety z sosem i pieczarkami się robią, no ale same się nie doprawią ![]() sylko, ja tylko z nianią ele. i pod oknem. Zostawiam tak u Rodziców. U nich cisza i spokój. Do juterka
|
#3034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak wogóle to na jutro dużo zaplanowałam
jeden plus tego,to to,że już upiekłam spody do Capuccino![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3035 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)bierze do rąk i myje brzuch,oczywiście po ubraniu z odkurzaczem u nas to samo,a pomyśleć,że kiedyś się go bał![]() Hehh,coś zawsze ![]() Cytat:
dla Zu.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Doczekasz się,zobaczysz ![]() ![]() Boję się tego piątego dnia po Priorixie![]()
|
||||||
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pa Uff,nadrobiłam ![]() Bartosz spał 1,5 godziny ![]() Jeszcze Damiana muszę odpytać,bo jutro sprawdzian z historii ![]() Miłego wieczoru |
|
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze dziweczyny, wyniki chyba znow nie najlepsze wyszly
i znow musze prosic o pomoc......... Zuzi wyszły leukocyty (10-20 w polu widz) nabłonki wielok pojed nablonki okragle pojed inne bakterie nieliczne ph 5 co te wyniki oznaczaja? ![]() do tego śpik do pasa płacze, moze ja głowka boli psiknelam jej poki co euphorbium mysle czy nie dac zyrtecu i panadol tez chyba dam kurcze, biedna mała sie omeczy i ze szczypienia zznów nici kupiłam dzis kombinezon w coccodrillo, ten bordowy ale jakos sie cieszyc nie umiem nawet jeszcze nie zmierzyłam
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oh Svi, ale moją domeną nigdy nie były powitania i tzw "owacje na stojąco" choć nie zaprzeczam że mi się nie zdarzyło przywitać was: "witajcie" , "dzień dobry" itd No mąż właśnie nic nie wywija. Szoruje podłogi po kolonach i serwuje jajecznice do łóżka,to co się gnomem będę chwalić.Niech odrabia swoje grzechy z przeszłości Nieee, no zwykle cytuje, ale post do Gorgulka nie wymagał cytatu i tymbardziej nie był ni gruszką ni pietruszką. No ja też jestem niepocieszona, no ale co poradzisz?.... nic nie poradzisz...bo co poradzisz Z drugiej strony czuję się inwigilowana,więc nie będę szczegółowa ![]() Oprócz tego Laura w nienajlepszej formie ![]() Najlepiej żebym z nią siedziała w naszym łóżku i się bawiła, czytała,albo wł. bajkę, co poniekąd jest mi na rękę bo chętnie sama poleguje Teraz od 30min zwołuje tate Wiadomo że mama jest bezlitosna i nie ma wyciągania z wyra, a taty nie ma Mogę wam jeszcze napisać że pochłonęłam właśnie ogromny kawał pizzy robotki mojej mamy-z dostawą do domu ![]() A na to spory kawał murzynka....przegięłam i to zdrowo.Czuję się pełna na maxa bleeeee Sylko buziaki---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Majaho ja się nie znam na wynikach.Kompletnie.A nie masz norm podanych? A ephorbium to mz są krople które powinno się używać jak katar ledwo co się pojawił, a nie jak już są gile do pasa, bo to nie udrażnia nosa. Przynajmniej ani mojemu dziecku ani mi- a stosowałam niedawno. Chyba że wy od początku wiedziałyście że takie ich zastosowania a ja was źle zrozumialam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-10-28 o 19:45 |
|
|
|
|
#3039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jutro znów lekarz ![]() A czemu piątego? Nam mówili, że między 9. a 12. ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Jejku, ciągle u kogoś jakieś choróbsko ![]() Cytat:
Pizza ![]() Ja już przebieram nóżkami za Twoją wtorkową wizytą
|
|
|
#3040 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No tak mi się napisało to "też" ![]() Zuzka wie, że u mnie mało co wymusi, próbuje owszem ale szybko rezygnuje ![]() Daj znać o której zasnął Kubasek ![]() Cytat:
![]() U mnie od dłuższego czasu w południe jest tyle stopni, często 3-4 tylko. Cytat:
Ja idę na gotowe do Mamy ![]() Cytat:
![]() Wzajemnie ![]() Cytat:
![]() Oby nic groźnego ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Ja trzy kawałki ciasta ![]() Przyznam, że nie wiem i używałam jak Zuzi katar nie chciał przejść i pomogło nam szybciej niż nasivin. A ja z Zuzią wychodziłam na spacer jak była na antybiotyku. Pediatra nam pozwoliła. Powiedziała tylko, że nie może być wiatru i Mała nie może mieć temp. Wiem, że organizm osłabiony był ale spacer krótszy niż zwykle. Wychodziłyśmy powdychać trochę świeżego powietrza i do domu a w domu otwierałam okna. |
|||||||
|
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale u nas sie dzis pojawiły i juz sa do pasa ![]() dzwoniłam do lekarza mam jutro pobrac mocz na posiew o ile sie uda i na razie nie leczyc tylko ewent panadol dac na noc zeby pospała ide jej temp zmierzyc bo czuje ze ciepła sie robi... ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- no w wlasnie ja dawniej nasivinu uzywałam ale teraz stwierdziłam ze wyprobuje ten aerozol
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walka z 4kami i 3ki już stoją w kolejce No i katar który już z tydzień trwa, tudzież pokasływania... Zapewnię ci podwójną dawkę, bo dziś w Luxmedzie babka mi powiedziała że przez ich gina też musiałbym być prowadzona i mam sobie jakiegoś wybrać. Pamiętam że z L. udało mi się to obejść, a teraz myślę że niby dlaczego miałabym nie skorzystać skoro to za free i częściej mogłabym widzieć bobasa- przypominam że ja z tych co się nie boją ultrasonografu, ani nie uważam że jest szkodliwy. Więc za jednym zamachem jeździłabym na morfologie itp i na samolocik z samego rana.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zapamiętała ![]() Około 20.20 ![]() Prawo Murphy'ego ![]() Cytat:
żeby się udałoCytat:
Super ![]() *** Idę na House'a ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A Aga, wstaw jakieś zdjęcia Alanka, bo ostatnie dwa miesiące temu dawałaś
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
pomaga
jestem bardzo zadowolona Np. dziś obudziła się z płaczem, ale nie chciała wyjść z łóżeczka, ani na ręce, tylko się kulała z płaczem po łóżku. Robi tak jak jeszcze jest senna a coś ją wybudzi. Mąż wyciągnął ja z łóżka, ja zakropliłam camilią, chwilę się pokręciła po kuchni,pozbierała misie...patrzę a ona śpi. Na pewno zakupię jeszcze 1paczkę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3045 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, fajnie Edit: Doczytałam, że do jutra. No to zdążę ![]() Cytat:
Wyślę Ci maila na PW i od razu zatrzymaj go sobie na ewentualne rozbiórki ![]() A mi nie wystarcza ![]() Musimy sobie przyciąć członki ![]() Co???? Brrrrrr. U mnie ponad 10 na plusie było ![]() To jak Karola mi nie wyśle, to się zgłoszę Aaaa, zbieracie dalej te gogosy? Bo mam 3 sztuki - chcesz czy wywalać? ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-10-28 o 21:37 |
||||||
|
|
|
#3046 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zuzylam 4 kupony w hm
![]() na rzeczy dzieciece Cytat:
post godny Ciebie ![]()
|
|
|
#3047 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja raz Capuccino robiłam i mi ta masa się nie zsiadła nawet u mnie na weselu było wg jakiego przepisu ty robisz?Ja nie znam się na wynikach i nie pomogę niestety ![]() Cytat:
może w weekend zrobię ![]() Ja Ephorbium stosowałam jak Amelia miała taki katar, że oddychać nie mogła plus inhalacje i pomogło Cytat:
nie dane nam było jeszcze jej sprawdzić.Zrobiłam sobie wychodne popołudniu małża zostawiłam z Amelką z poleceniem odkurzania mieszkania i poukładania zabawek małej Kupiłam sobie piżamkę w Pepco , małżowi kapcie i wałek bo nie miałam a planuję zrobić pierogi z kapustką i pieczarkami i jeszcze kwiaty na grób babci ładne nabyłam.
|
|
#3048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz moze akurat Marcelka mleko nie zaspokaja i wola jesc po godzince, poki co dla Werki mleko jest posilkiem ![]() Cytat:
![]() a tak wogole usmialam sie z Twojego dialogu ze Svi - dwie wariatki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- a co kupilas dla smykow?
|
|
#3049 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aby i ta chrypka przeszła i za jutrzejszą wizytę też![]() Wiem,bo czytałam jak pisałyście chciałabym aby żadna z tych wersji u nas się nie sprawdziłaCytat:
![]() No,niestety zima idzie wielkimi krokami dzisiaj u nas takie mroźne powietrze było czuć![]() E tam,pracuś ja do mamy na gotowe też skoczę![]() Cytat:
zdrówka dla Laurki.Ja przy Bartoszu miałam Usg przy każdej wizycie,co 3-4 tygodnie,pytałam lekarza o ta szkodliwość tego badania.Lekarz powiedział,że to jest nieprawda,ponieważ to są ultradźwięki i w czasie tego badania dziecko może być niespokojne,ale w żaden sposób,badanie to nie wpływa na jego zdrowie,czy prawidłowy rozwój ![]() Wzięłam prysznic i idę spać Bartosz dzisiaj znowu walczył przy zasypianiu co on wyprawiał w łóżeczku ehh
|
|||||
|
|
|
#3050 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() 2. nie Ty pierwsza i nie pierwszy raz ![]() 3. kupilam im bluzy polarowe w paski (takie same), po parze spodni na podszewce, poza tym bylam w smyku i kupilam jeszcze spodnie malemu a w ogole jest 20% na wszystko i wyszly mnie nie drogo i kupilam nowy niekapek kat czyli mala po obiedzie juz nic nie je i tylko mleko na noc pije? ![]() no tu jestem w szoku
|
|
|
#3051 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja też go używam i bardzo mi służy
![]() A ja przed kawą zjadam jogurt na "podkładkę", to już dobrze, prawda? ![]() Mata świetna ![]() Cytat:
Przecież to o niczym nie świadczy, po prostu padłaś ofiarą systemu, przepisów ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam za wyniki.Cytat:
![]() ~~~~~~~~ Dziewczyny, jeśli któraś nie zdążyła na Pampersy do Lidla, to teraz są w Realu za 40 zł, ale jak się kupi 2 paczki .
|
|
#3052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hahaha to jest myśl muszę mu to podsunąć![]() Cytat:
No właśnie jak Miramejka pisze...5 to chyba za wcześnie... ![]() Cytat:
![]() Jutro Ol(k)a na pewno przetłumaczy ![]() ![]() ......................... ......................... ........ A ja muszę przyznać że od kilku dni moja Córcia się zmieniła ![]() Pisałam Wam że jak wracam z pracy to spojrzy na mnie, ale generalnie szału nie ma jedynie jak wyjdzie z Babcią po mnie to wtedy biegnie jak szalona na mój widok...a od kilku dni...jak wchodzę do domu...to jest ogromna radość, krzyczy Mama, biegnie i przytula sie od razu...a później aż do kąpieli nie odstępuje mnie na krok...a jak tylko powiem tuli tuli to rzuca wszystko i przybiega się przytulić
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Megi a u mnie nie było w żadnej.Musiałam extra zamówić.
Przy okazji znalazłam stronkę taką wyszukiwarkę leków w każdej aptece w każdej miejscowości która prowadzi taka ewidencje on-line.Może kiedyś się przyda http://www.osoz.pl/osoz-apt/lekiSear..../../../opened
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mialam usg co 3 tyg Cytat:
i wiekszosc mam pisze mleko![]() oo w smyku promocja? musze malej kupic ocieplane gatki jakies, ma 2 pary ale takie grubsze jedne chce, w zeszlym roku miala fajne dzinsowe z polarem w srodku z tesco -byly takie grube i cieple bo te co teraz ma to z taka bawelniana podszewka tylkotez mnie zdziwilo troche ze taka przerwa jedzeniowa ale pewnie Kat pisala o glownych posilkach , bo Laura napewno podjada jakies owocki albo biszkopty
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby wszystko było dobrze
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
mayaha pokaż kombinezonik
![]() Miramej my mieliśmy kapcie z Befado tylko Ninka z nich wyrosła. Zapięcie było solidne
|
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Myślałam, że tylko u mnie takie zad... i nie ma
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
mayaha normy dla badania ogólnego moczu(w różnych laboratoriach moga się różnić,ja mam takie):
barwa-żółta ciężar właściwy-[1,010-1,025] ph-[5.0-6,50] glukoza-nieobecna ciałka ketonowe-nieobecne bilirubina-nieobecna urobilinogen-[0,2-1,0] białko-[0-15] azotyny-nieobecne leukocyty ślad-[0-ślad] krew-nieobecna Ocena mikroskopowa osadu: nabłonki płaskie pojedyńcze wpw-[poj-nieliczne] leukocyty wpw-[0-8] Ale nie powiem Ci czy to normy dla dzieci,czy dla dorosłych u Bartosza wszystko było w normie i lekarka powiedziała,że są dobre. zdrówka dla Zuzimorska To ja się przeprowadzam ![]() Cytat:
![]() Jak Święto Zmarłych można nazwać imprezą,to niech Ci bedzie ![]() Ja mam przepis od siostry,a siostra nie wiem od kogo jak chcesz to w wolnej chwili napiszę w kulinarnymIdę lulać Dobranoc |
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jest w dobrej formie to raczej staram się by nic nie jadła, bo potem mleka dużo zostawia. Gdybym zaserwowała jej normalną kolacje to już by mleka nie tknęła, choć głowy ściąć nie daje, bo dziś zjadła 2parówki cielęce ze skibką chlebka i za godzinę 180 mleka z kleikiem kuku-jakiś mi się zapodział w szafce i widzę że jej podchodzi. Cytat:
![]() Prawidłowa,książkowa reakcja Sylko- my jeszcze nie dojechaliśmy na szczepienie.Myślę że dla nas to nie najlepszy okres, wciąż mokro pod nosem...ehhh Ja też u gina mam co 3-4tyg usg, ale teraz będe mieć x2, bo ze swojego lekarza nie zrezygnuje. A ty siedzisz w pokoju jak mały zasypia, czy go podglądałas co wyczynia?
||
|
|
|
#3060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyślę wyśle, ale jutro o...7.50 mam zapisanego na kompie w pracy...ale dzisiaj już pewnie nie pójdziesz, więc chyba będzie ok zresztą Unholy pracuje![]() Tylko które? ![]() Cytat:
![]() Ja na każdej wizycie co 2 i 3 tygodnie (czyli zawsze 2 razy w miesiącu) miałam usg ![]() Cytat:
fajny link...przyda mi się, bo Taty leki ciężko wszystkie w jednej aptece kupić
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

, takie króciótkie włoski i zawijają się i wyglądam okropnie
, czym to ujarzmić? Żelem? Jakimś woskiem? Nie znam się 

zdróweczka dla Zuzi i za badanie moczu
nie mów tak,nie każdemu udaje się za pierwszym razem
od lata czaiłam się na jeden rowerek...ale jakoś tak nigdy nie mogłam zdążyć na koniec aukcji i wczoraj wygrałam rowerek na zimę...chyba zwariowałam
dla Kubusia,mądry chłopczyk

buziaki![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mega slodycz, cos dla mnie 

nawet u mnie na weselu było