|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV
aha ;D to juz wiecej fotek wam wysylac nie bede bo wy wszystkie laski znacie ;DDD
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeeeej ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
![]() Dawno mnie nie było, przyznam szczerze że nawet mi się Was nie chce nadrabiać bo tyyle naskrobałyście że .U mnie nic ciekawego, szkoła dom szkoła dom, blee.. Ale za dwa tygodnie połowinki, zapowiadają się świetnie, idealną sukienkę też już znalazłam także nie mogę się już doczekać A tak w ogóle to załamałam się w sklepie mierząc te wszystkie sukienki, bo w każdej wyglądałam strasznie chudo . Akurat w tej którą kupiłam wyglądam ok, bo ma fason trochę a'la tulipan, ale w tych obcisłych to tragedia . Kurde, zaczynam chyba akcje tycie, tylko nie wiem co robić bo jem i jem i jem, nie ćwiczę prawie nic (tyle co na w-fie) a waga stoi w miejscu. Wrrr nie ma sprawiedliwości na tym świecie, jedni chcą schudnąć inni przytyć, a tak ciężko osiągnąć idealną wagę ![]() Rozpisałam się, wiem, poniosło mnie ![]() Buziaki ![]() (P.S. Witam wszystkie Nowe |
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu kilka razy w tyg odwiedzam blogi modowe ![]() Coldplay pokaż kieckę
. Edytowane przez zielone_oko Czas edycji: 2010-10-28 o 16:51 |
|
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kto to?
|
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja dzisiaj jakoś się dziwnie czuję, idę umyć włoski i mam ochotę je wysuszyc i ułożyć na grubą szczotkę, bo przez 2 tygodnie są ciągle w kucyku
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1601 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
ja tez jak nie prostuje wlosow to albo mam je spiete w koczka albo w kitke lub po prostu po myciu wiaze w warkocz i mam fale
|
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mi będą mega długo schły
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
ja zwykle myje wieczorem wlosy bo rano nie mam tyle czasu, wiec wiaze wlosy na noc a rano rozpuszczam, sa delikatnie wilgotne (ale nie przy glowie), ale zanim wyjde to juz zdażą podeschnac
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ja oczywiście dziś mam taki senny dzień że masakra... na zajęcia mi się nie chciało iść i wyciągam Tż na szmatki ![]() Coldplay również poproszę o fotkę sukienki! i mam nadzieję że częściej tu będziesz zaglądać ![]() kaaasiuleczka gratuluję pracy ![]() E.J ja chodzę tylko raz w miesiącu na wf ale zawsze coś ![]() entroducing witam ![]() Annika92 jak poszedł egzamin?? Montii cześć ślicznotko ale się za Tobą stęskniłam prześliczny masz ten brzuszek i gratuluję synka Tż chyba wniebowzięty udzielaj się tutaj częściej a jak twoje włoski? zielone_oko dziękuję za opinię odnośnie bucików ja miałam upatrzone takie fajne kozaczki i kiedy dziś poszłam przymierzyć okazało się że parę min wcześniej sprzedali... i znów jestem bez niczego a teraz mykam uczyć się patologii bo mam jutro zaliczenie a nic nie tknęłam jeszcze
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
haha tez jej nie znam z imienia itp, ale je blog to . http://suosikki.fi/just-my-imagination/ ;DD
|
|
#1606 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
powiem wam HITa normalnie. w rossmannie jest promocja neutrogeny! zastanawiam się, czy nie kupić sobie kremu jutro do rąk, bo jest za dyszkę, a na zimę dobry krem do rąk to podstawa w sumie... w ogóle to dzień dobry! generalnie chciałabym zapaść w jakiś sen zimowy, bo kurde mam tak wszystko na głowie, a będzie jeszcze więcej, więc jest straszliwie strasznie ;( najgorsze jest to, że wszyscy mówią, że to dopiero początek Montii my się nie znamy, ale i tak gratuluję synka - śliczne imię, mega mi się podoba i myślałam, że jak sama będę oczekiwać (kiedyś to ja lecę do nauki. paaaa
|
|
|
#1607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Dzis mialam taki zakrecony dzien ze szok ale pozytywnie I dzis czeka mnie jeszcze kapiel, balsam ujedrniajacy, pelling twarzy, maslo kakaowe ziaji, wazelina na usta i mycie + pielegnacja wloskow.Cytat:
![]() Cytat:
Duzo fajnych kozakow jest w humanicu, jak nie musza byc skorzane to nawet do ccc zajrzyj Na pewno znajdziesz cos fajnego znaaamy ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to i to, ja piłam razem, w jednym kubku i efekty były dobre Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja tak ostatnio myślałam o Tobie Masz śliczny brzusio Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała mieć włosy do talii, najlepiej kręcone
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Ja ciągle zalatana jestem ... Do tego wczoraj nikt w mojej kamienicy nie miał internetu, nie wiem co się stało A dzisiaj...dzisiaj byłam tak padnięta po szkole, że jak o 15 się położyłam, to zasnęłam tak mocnym snem, że dopiero teraz po 19 mnie koleżanka przebudziła telefonem i jeszcze się z nią kłóciłam, że jutro sobota, bo myślałam, że wstałam już w piątek rano i zaspałam do szkoły A jutro będę siedzieć w szkole od 8 do tak myślę 18:30, 19 ) i jest na 17, a my kończymy o 15, to jedynie może polecę dosłownie na pół godzinki do domu i potem trzeba szybko wrócić i przygotować aulę, napoje , krzesła, nagłośnienie, itd itp. Mam tylko nadzieję, że przyjdzie w miarę tych osób, bo nie dość, że gościa z Wrocławia ściągamy w piątkowe popołudnie, to jeszcze za darmo i jak nikt nie przyjdzie albo tylko parę osób, to będzie nam okropnie głupio ...Znaczy wiem, że on się nie obrazi, tylko wypije z nami kawkę,pogada itd. no ale wiecie, głupio by wyszło i okropna reklama dla naszej firmy...A reklamy to wywiesiliśmy w 16 szkołach u nas w Świdnicy, chodziliśmy po klasach, założyliśmy konto na NK i Facebook'u naszej firmy (bo strona dopiero w budowie) , powysyłaliśmy zaproszenia do połowy Świdnicy, i jutro będzie moment prawdy..No ale za wstęp 4 zł to nie jest dużo, ja tam bym przyszła jakby takie coś było robione, bo nie dość, że świetne spotkanie, tanio to wiem, ile trzeba roboty w takie coś włożyć...Jejuu znów zaśmiecam ![]() Ale już się poprawiam i ponadrabiam Was dziś tyle ile mi się uda, ale pierw zacznę od informacji o BB kremach
|
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje za dobrą rade , napewno z niej skorzystam bo moje włosy jak same wyschną to wyglądaja nawet jakos, ale jak juz rano wstane bo myję zazwyczaj wieczorem to wyglądaja jakby mnie piorun trzasnął ![]() umyłam, ale i wysuszyłam dziś należą mi się baty
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Coldplay pewnie, że pamiętamy. Dobrze, że już jesteś.
![]() U mnie nic dobrego, znowu wszystko się popsuło i powiedział, że rzuca mnie. Nie mam na nic już siły.
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
ja wzięłam relaksującą kąpiel, świeczki itd
a i tak dalej głowa mnie boli od nerwów... chyba spać rekordowo wcześnie
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
angelwithoutsoul i dotka - dziś już się w sobie zebrałam i zabieram się za opisanie Wam BB kremów
Doszłam do wniosku jednak, że w większości będę Was po prostu "odsyłać" do stron podanych w linkach, bo bez sensu jest to, abym pisała tu dokładnie to samo co jest tam napisane, ok ? 1. Podstawowe informacje o kremach BB - czym są, jak działają, jak stosować, odcienie i parę linków - post pierwszy na wizażowym forum o BB - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232276 2. Dalsza część informacji na temat podstaw o BB - ile kosztują, gdzie kupić, do jakich cer, recenzje paru BB kremów, cechy itp. - blog polki mieszkającej w Singapurze - http://azjatyckicukier.blogspot.com/...abel/krem%20BB i tak - na samym dole strony wpis ostatni i przedostatni to właśnie takie ogólne informacje o kremach BB a powyżej tego to już recenzje ![]() 3. Filmiki na YT - należą do tej samej dziewczyny(kobiety? ), która prowadzi bloga i szczerze, to właśnie dzięki temu blogowi,a później jej filmikom tak bardzo zainteresowałam się kremami BB ( i ogólnie pielęgnacją Azjatów ich kulturą itp.-przeczytałam całego bloga od deski do deski ):- informacje na temat BB - http://www.youtube.com/watch?v=JykVIMO1ABw - aplikacja kremu - http://www.youtube.com/watch?v=QBFUY5VzKlw A teraz coś ode mnie ![]() Jeśli chodzi o rodzaje BB kremów to można je podzielić tak podstawowo na bardziej/mniej kryjące, z drobinkami bądź bez(te z drobinkami, mocno lśniące są raczej wykorzystywane przez Azjatki jako rozświetlacz np. na policzki, pod brwi, w wewnętrznym kąciku oka) i z filtrami bądź bez filtrów(filtry na pewno ma Pink79 - spf25 oraz Missha Perfect Cover-spf42) Wszystkie mają za zadanie pomagać w leczeniu skóry(czyli działać jako krem) oraz korygować ją(czyli działanie podkładu-można również używać jako bazy pod podkład jak ktoś woli i nie zadowala go wygląd BB kremu na twarzy ). Najbardziej popularne marki BB kremów to marki koreańskie, japońskie - Missha, BRTC, Dr.G, Etude House, Skin Food, Lioele, The Face Shop, Skin79, Dr. Jart. Dr. Jou, Cyber Colors, Bio-essence Tak jak już wspominałam kremy te są w większości jasne, ale ładnie wtapiają się w nasz naturalny kolor skóry - jednakże wiadomo, że jak ktoś ma ciemniejszą buzię, to nagle mu się to nie wtopi i nie ściemnieje Jak na razie najbardziej popularnym "ciemnym" kremem BB jest Missha nr.23 . Wiem, że jest też dostępny nr.31 jeszcze ciemniejszy - http://cgi.ebay.pl/MISSHA-M-Perfect-...item1c169d3d6aW przeciwieństwie do podkładów, kremy BB w ciągu dnia...mogą jaśnieć na buzi, nigdy nie robią plam i nie ciemnieją . Nie matują, ale dają taki naturalny glow i super nawilżają oraz wyglądają nieziemsko naturalnie na twarzy Możecie też wejść sobie na http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=BB+C....c0.m270.l1313 i patrzeć po opisach różnych kremów, jakie mają właściwości - wszystko jest po angielsku ![]() No i jeszcze wiadomo - blog, fora Azjatek, również po angielsku, to skarbnica wiedzy, naprawdę ![]() Mam nadzieję, że choć trochę Wam pomogłam
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Angelinmyheart
Ale jak to? DLaczego?
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
nałożyłam dziś to serum zrowu na włosy , i są mega mięciutkie
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
snowhitee a gdzie jest taki sklep? nigdy o nim nie slyszalam ![]() w gre wchodza tylko ekoskora, nie moga przemakac, ocieplane na grubszej podeszwie i dlugie, zgrabne do 200zl
|
|
#1618 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
kusisz tym serum a ja nie mam kasy już... byłam dziś w SP , kupiłam olejek waniliowy do kąpieli; i pedzelek do nakładania farby
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Kitka coś tam napisałam, ale niedużo. Czuje się taka beznadziejna.
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore cos wiedza o olejowaniu wlosow, powiedzcie mi prosze co mam z tym zrobic, tzn. nie wiem co mi strzelilo do glowy, ze najpierw umylam wlosy babydream a pozniej nalozylam olej kokosowy,rycynowy,migdalo wy,jojoba i dopiero jak zalozylam czepek stwierdzilam ze mi cos za makro jest. No i olsnilo mnie, ze zawsze najpierw nakladalam olej na suche i mylam je pozniej
. Czy to co teraz zrobilam mam zmyc szamponem? da mi jakies nawilzenie, czy lepiej jak zmyje te oleje i naloze jakas maske? nie bede miala rano czasu na mycie wlosow a boje sie, ze bede miala takie stragi lub koltuny mi sie porobia, ze wlosow nie rozczesze
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

. Akurat w tej którą kupiłam wyglądam ok, bo ma fason trochę a'la tulipan, ale w tych obcisłych to tragedia 

tylko mi będą mega długo schły

A dzisiaj...dzisiaj byłam tak padnięta po szkole, że jak o 15 się położyłam, to zasnęłam tak mocnym snem, że dopiero teraz po 19 mnie koleżanka przebudziła telefonem i jeszcze się z nią kłóciłam, że jutro sobota, bo myślałam, że wstałam już w piątek rano i zaspałam do szkoły 

Ale jak to? DLaczego?