![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
![]() Ale ja tak mam ze skórą ,np Arpege w ostatnich nutach pachnie na mnie kaszką bananowa dla dzieci .
![]() |
#4712 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobry pomysł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak nie poddam się ![]() ![]() ![]() Dziś na łapce Ivoire de Balmain Parfum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
![]() Z dwojga złego - lepiej mieć skojarzenia z kaszką bananową niż z czyimś brudnym tyłkiem podskakującym na starym siodle ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- A zapomniałabym... Wpadła mi wczoraj w ręce próbka Moschino Glamour, z moich próbkowych zapasów. Bardzo podobne do klasycznego Amor Amor....mój nos odbiera tę samą słodycz, te same kwiatowo-jaśminowe duszne i parne wręcz nutki. Ale o ile Amor Amor nie mogę używać, bo działa na mnie migrenogenne, o tyle Moschino Glamour w drugiej godzinie trwania zapachu jest złamane najpierw czymś różanym, a następnie cierpkim...... - co z kolei mi odpowiada. W przeciwieństwie do Amor Amor ten zapach mnie nie męczy, nie dusi, nie przytłacza i nie prowadzi do szuflady z ibupronem. Jest to przyjemnie jesienno-zimowo - słodki (nawet mocno słodki) aromat. Jestem na tak, ale niekoniecznie muszę go mieć. Ale...gyby wpadła w ręce tanio 30-stka to oczywiście z okazji skorzystam.
![]() |
#4715 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Pupa Yes Silver - miłe kwiatki na waniliowo-pizmowym tle. Trochę podobne do nowej Naomi Campbell, ale ładniejsze
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Diptyque Opone -
![]() ![]() ![]() Bois Oriental, S. Lutens - następny zapach ala Dolce Vita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Nocna Straż
|
Gucci by Gucci EDT - jest tu bardzo ładna konwalia, ale to wszystko co można powiedzieć dobrego o tych perfumach
![]() Są ciężkie i duszne, krzyczą głośno: "Czy wszyscy już mnie zauważyli!!!" Jest dużo wyrazistych składników, które wszystkie naraz z wielką siłą dają po nosie i duszą śliczną konwalię... Brrrr - muszę się pozbyć tej próbki, bo za pół roku znowu wpadnę na pomysł, żeby dać im szansę ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kanirak Czas edycji: 2010-10-27 o 18:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Brownie Demeter -
![]() ![]() ![]() Edit - spalenizna wychodzi na maksa. Idę to zmyć ![]() Ale ten początek..... Wymiękłam ![]() Dejarose, MAC. Agnyska wiedziała, co mi przysłać ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
perfumowy zawrót głowy
|
hmm to ja mam szczęście, bo Perły na mnie to cholernie trwała kamfora z lekką nutą przykurzonych kfiatków
![]() natomiast Dzing! hmm muszę to niuchnąć!!! Testuję od kilku dni Midnight Rain.... doszłam do wniosku, że wkładam je do kartonika, chowam na dno komody i wyciągam na wiosnę dopiero. Są piękne ale nie na teraz.... Musujące, trwałe owoce, później jakby spokojniejsze ale zapach staje się bardziej ciepły i zmysłowy.... Zauważyłam, że mężczyźni zwracają na niego uwagę ![]()
#4721 |
Zakorzenienie
|
Testuję właśnie Opium klasyczne. Hmm, pierwsza godzina dość ciężka, ale potem robi się niesmowicie- ciepło, przytulnie, trochę egzotycznie. Podoba mi się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Calypso Vanille - łagodna, pokwiatowiona mocno wanilia, nie za słodka, zdecydowanie niespożywcza, może tylko zaraz po rozpyleniu lekko budyniowa, wtedy też czuć nutki drzewne i cytrusy. Niestety trwałośc nie jest wystarczająca jak dla mnie, a zapach tak ogólnie urodziwy, troche kojarzy mi się z D&G The One
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Wtajemniczenie
|
Idole de Lubin Cudo! Otwarcie idealnie rumowo-przyprawowe, aż nie moge uwierzyć że rum może być tak szlachetnie wytrawny, nieulepowaty i niezamulający - zapewne to zsługa kminu i gorzkawej w smaku i zapachu skórki pomarańczy, całość przyjemnie kopie po nosie. Po niedługim czasie, zapach łagodnieje, robi sie delikatnie, "sandałowo" słodkawy ale jednocześnie świdruje w nosie jak spalone drewno. Całość bardzo egzotyczna ale nie w orientalny sposób - przygoda na ciepych południowych morzach zamiast obijania się w pałacach na lądzie
![]() Cedre Serża...nei tego sie spodziewałam. Pierwsza aplikacja na nadgarstek i....tuberoza, której wcześniej nie znałam, niczym biały, mokry, śliski wąż dusi mnie i dusi i dusi...Później całe szczęście łagodnieje, nie potrafie wyłapac dobrze nut, ale chyba czuje jakąś drzewność zmiękczoną piżmem i ambrą. Niestety troche rozczarowanie, spodziewałam sie cedru a dostałam "kwiotki" |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Przyczajenie
|
![]()
YSL- CINEMA mhhh mam mieszane uczucia........wacham je i testuje od dobrych kilku miesiecy. Lubie ten zapach herbaty Earl Grey jest tam tez wanilia ale w koncowej fazie. Jest cos w nich cieplego i uwodzi mnie jak wacham ale ostatnia na wakacjach jak pryskalam w pefumerii jakos sie ulotnily i zostala ta wanilia na skorze co mi nie lerzy za bardzo. Zdziwilam sie bo po testach na ubraniach zostaje tygodniami ( plaszcz nie ubrania hahaha) Chyba poprsze mego lubego aby zakupil mi pod choinke bo za dlugo chodze za tym zapachem ;-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
gamma Orionis
|
Hélene Rance
![]() Trochę mi przypomina Back to Black zmieszany z Alienem - ta sama tak słodka, że aż gorzka [jaśmin!] nuta. I coś jeszcze, czego nie mogę teraz wydobyć z pamięci... Piękny, ciepły zapach. Rance zaczyna się bronić ;]
![]() |
#4726 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ysl- cinema
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Z pewną dozą nieśmiałości... bo to moje pierwsze recenzje tutaj
![]() Black Cashmere, Donna Karan – wędzona i suszona śliwka! Z wierzchu czuć tę podsuszoną skórę pachnącą dymem, a pod spodem miąższ – troszkę cierpki, troszkę słodki, jak to w suszonej śliwce. I pestka! Po jakimś czasie wychodzi dym, coś jak kadzidło palone w kościele, ale nie całkiem. Piękny zapach, tylko czy ja będę mogła nosić go całościowo… Perles de Lalique, Lalique – Ta nazwa… ta buteleczka… to działa na wyobraźnię. Już widziałam siebie na uroczystej kolacji, w małej czarnej, szpilkach, skropiona tym zapachem… szyk, elegancja jak z filmów. Spryskałam nadgarstek i…. na początku czuć wyperfumowanego starszego Pana. Ostry, dławiący, charakterystyczny dla „dziadków” zapach. Stopniowo robi się dławiąco, aż wychodzi….apteka! Kończy się stęchlizną i zaduchem. Dłużej nie dałam rady zapoznawać się z tym dziełem. To nie szykowne przyjęcie dla eleganckiej kobiety to impreza próchniejących mumii w zatęchłej piwnicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Couture couture Juicy couture - nareszcie dorwalam, nie ukrywam, ze bardzo podoba mi sie flakonik, wiec chcialam poznac to cudenko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A znasz klasycznego Poison? To dopiero wędzona śliwa nad śliwami! ![]() Cytat:
![]() a na mnie nie chcą mumie wyleźć, tylko Perły się robią różane ![]()
![]() |
#4732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mniammm ![]() przekopiuję się z pachnącego, dla potomności ![]() Midnight Oud miłości nie będzie ![]() nawet romansu nawet... ![]() agar, róża i ja - to zły pomysł na trójkąt agar panoszy się i przygniata róża udaje, że nie ma kolców i taka mala i taka slodka a ja nie wierzę jej za grosz i mam szczerą chęć dać komuś w zęby coby przerwać te emo-mizdrzenie się sorrry ![]() gwoli sprawiedliwości dodam, że zapach jest bardzo spójny, dobrze spleciony, gęsty i aksamitnie jednorodny i tylko ja tu nie pasuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A Poison nie znam. Dopiero zaczynam buszować wśród perfum. I popadam w obłęd bo co chwilę wącham co innego i nos odmawia mi posłuszeństwa. Na pewno kiedyś Posion spróbuję, śliwa jest fajna ![]() PS. Maja - fantastyczny tekst w stopce!!! Edytowane przez naiat Czas edycji: 2010-10-29 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Testuję na skórze i ![]() ![]() Na skórze nie ma żadnej osławionej...itd. ![]() Są cudne kwiaty z kredkami na skórzanym podbiciu ![]() tak obsmarowałam taką perełkę. Noszą się bardzo przyjemnie ![]() Twórca , tylko troszkę mrugnął okiem ![]() ![]() Skarbiątko- dziękuję za możliwość poznania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale gratuluję nowej miłości zapachowej ![]()
![]() |
#4736 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piwniczka z różą i kamforą. Kropka. ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Testowałam dziś Biscotti Marc Jacobs z odlewki, którą dostałam od sympatycznej wizażanki .
Oh oh..... Podam Wam zapachowy przepis na ten aromat....według mojego nosa oczywiście ![]() Będzie romantycznie ..... potrzeba tylko troszkę wyobraźni - trzeba stworzyć mroźny, wietrzny i śnieżny wieczór za oknami..... ciepły koc i trzaskające w kominku drewienka ![]() Już...? To.....zaczynamy.... pierwszy etap tworzenia zapachu: 1. Zapewne znacie ciastka "anyżki".....białe, pachnące anyżem, chrupiące.... ? ![]() 2.Przypomnijcie sobie jak pachną....są.....? No to.... wyłóżcie je do miseczki.....już.....? 3. Teraz upieczcie bezy........na złocisty kolor......już......? Tak, to prawda..... - pachną słodko, cudownie i ciepło.... 4. Zmielcie beziki..... na najdrobniejszy słodki proszek bezowy, jaki kiedykolwiek widziałyście....złocisto-biały pył, który pachnie tak, że cieknie ślinka..... W Waszej kuchni pachnie już anyżkowo-bezowym aromatem, bardzo miło i przytulnie. Czas więc na następny krok...., na etap drugi.... 5. Zaparzcie czarną herbatę , dodajcie cukier i wciśnijcie do niej sporą dawkę soku z cytryny. Mieszajcie......patrząc na anyżki i bezowy pył, wsłuchane w wiatr gwiżdżący za oknem.... Teraz, dla odmiany słodko-kwaskowato-anyżkowy zapach pobudza nasze zmysły i rozgrzewa serce...... A oto ostatni etap tworzenia zapachu: --- Zanurzcie anyżki w herbacie. --- Obtoczcie słodkim pyłkiem bezowym. --- Zbliżcie to cudo do nosa, zamknijcie oczęta..... ......... ![]() Co tak pachnie.....tak cudownie....miękko, aksamitnie, słodko, anyżkowo, wilgotno i kwasowato zarazem..... Rozgrzewa serce, rozpala zmysły, rozluźnia ciało.....jest słodko i błogo - w ten zimny wieczór, w którym aż się prosi o towarzystwo..... kogoś..... do przytulenia.....z kim czujemy się bezpiecznie. Marc Jacobs Biscotti. To ten zapach ..... właśnie.... ![]() ![]()
#4738 |
Zadomowienie
|
Pysznie to opisałaś
![]() ![]() Ja parę stron temu opisałam Biscotti Splash jako aromatyczną herbatę Earl Grey z cytryną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Chloe – Chloe Love- Rozwija się coraz piękniej. Początek do bólu pospolity, kwiecisto –mydlany płytki świeżak, bardzo przypominający Chloe EDP, tylko z większą ilością róż. Po kilku godzinach zrobił się o wiele spokojniejszy, cieplejszy, pudrowy, otulający i delikatny jak aksamit. Tak, zdecydowanie ten zapach przypomina mi aksamit. Wyczuwam w znacznym stopniu magnolię, irysa… Odnoszę wrażenie, ze gdzieś tam głęboko siedzą sobie cytrusy, ale nie mają siły przebicia
![]()
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj w fanclubie Dzing! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.