|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
narazie z mazidel i z allegro
ale jak bedzie rzut na perfumowym to sprobuje sie zalapac bo duzo taniej wychodzi
|
|
#3092 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Kurde, ja to bym Eternity chciała. Jakiekolwiek
![]() Idę jeszcze umyć głowę. Nie zaprowadzę rano Bartka z brudną... ![]() Jakbym się nie pojawiła, to papa i dobrej nocki
|
#3093 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie pamietam jak pachniala ale pamieram, ze nie zachwycila mnie jakos szczegolnie raczej
|
|
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
No bo nigdy nie uzylismy "tego " slowa przy Danielku
, no chyba , ze uslyszal to od kogos innego , ale w zlobku mowia do niego po angielsku . U mnie wszystko ok , ten tydzien mialam wolny od collegu dlatego byla okazja , zeby Was troszke poczytac .Ostatnio zaliczalam Indyjski masaz glowy w collegu i zaliczylam . Nie dostane urlopu z pracy , no i nie mam z kim Danielka zostawic .
|
#3095 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
chce Ci sie o tej porze myc glowe?
ja jutro na 8 do szkoly a juz wiem, ze bede nieprzytomna rano zreszta zawsze jestem bo ja spioch i nie moge sie doczekac az maly bedzie w takim wieku, ze rano zajmie sie zabawkami albo bedzie ogladal bajki a ja bede mogla jeszcze pospac
|
|
#3096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie...nie dam się, ćwicze chaaaaraaakter![]() Cytat:
![]() Mam pomysł...ale jeszcze jedna musiałaby się znaleźć jest zestaw Eternity + Euphoria + Secret Obsession, każdy po 20ml...cały zestaw za 129,99 więc wyszłoby całkiem nieźle...ja bym się na Euphorię pisałaTakie to to:Załącznik 3499079
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-29 o 00:05 |
||
|
|
|
#3097 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dobranoc
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
D-o-b-r-a-n-o-c
|
#3099 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() NO szkoda, kurcze nic się nie da zrobić? Cytat:
Ja wychodze o 7,10 na autobus. Potem dosypiam (ostatnio sie tak zdarza. Antek śpi do 9, a ja do 9,30. Mały po mnie skacze ![]() Cytat:
![]() Fajny zestaw, ale to z przesyłką ok 50 zł wyjdzie jak dla mnie. Na razie dziękuję. Pomyślę o tym jak będa "bony" przed Świętami ![]() Dobranoc ![]() Ja idę ukąłdać fryz ![]() Antoś wstał od 21- 4 razy już.... Strach się bac, co będzie dalej...
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamusie wieczorową porą
![]() Nie miałam jak się wcześniej odezwać, bo Nina szalała i zasnęła dopiero po 23:00 ![]() Chyba już dochodzi całkowicie do siebie, bo czasem tylko zakaszle i jedynie z noska ciągle pocieka ale taka bezbarwna wydzielinka. Stąd też na jutro zaplanowaliśmy pierwszy od kilku dni spacerek chociaż z godzinkę jak się cieplej zrobi. A u nas na jutro zapowiadają ciepełko więc akurat Kto chciał piosenki dla dzieci?? Właśnie koleżance wrzucam na chomiku.pl polskie piosenki dla dzieci - stare fasolki, M. Jeżowska i inne. Jakby ktoś chciał to napiszcie na PW dam namiar z hasłem do pobrania Jest 175 piosenek![]() edit: wszystko jest w spakowane w rara Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2010-10-29 o 00:38 |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis mialam popoludniowke, a nie znosze. Niania nie mogla zajac sie Antosiem, wiec maz ublagal szefa (bo wczesniej sie nie zgodzil), aby go puscil 3 godziny wczesniej, ale bedzie odrabial w niedziele. Wynika z tego, ze znowu weekend spedzimy osobno, bo w sobote bede spala po i przed nocka. Na dodatek bede pracowac za darmo jedna godzine dluzej .Nogi wchodza i do tylka, niefajnie bylo dzis w pracy , ale uwierzcie mi - nie chcecie wiedziec.Miramej, ja to podziwiam i chwale ludzi, ktorzy zdrowo sie odzywiaja, zyja. Ja niestety nie tkne sniadania wczesniej niz 2 godziny po wstaniu. Pozostalosc z dziecinstwa, kiedy bylam strasznym niejadkiem i na sile wciskano mi jedzenie przed szkola, co konczylo sie czesto wymiotami. Teraz tez mi rosnie w buzi, nawet w ciazy nie jadlam, bo probowalam i byla ta sama historia. Kawe pije baaaardzo slaba na pol z mlekiem, wlasciwie to mleko z kawa lub bezkofeinowa. Smieci tez segregujemy, nie jemy fast foodow, gotowych obiadow itd, staram sie bardzo, aby kuchnia byla zdrowa. Texasik, witaj .Karola, jak zazdroszcze, ze tak Zu cie wita . Maz mowi, ze jak mnie nie ma, to mnie wola "mama mama", ale co z tego. To do niego biegnie, gdy on wraca z oracy i wyraznie jest ucieszony. Do mnie nie. ![]() A tak sie staram ![]() Zmykam, bo nogi wchodza mi do tylka, a musze sie jakos zregenerowac przez noc. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Aaaa, czy w Polsce stosuje sie juz krazek antykoncepyjny Nuva Ring? Zawiera hormony i wklada sie go do pochwy na 3 tyg, wyciaga, tydzien przerwy, zaklada nowy itd itp czyli tak jak tabletki. Mozna go miec w czasie stosunku, mozna tez wyciagnac na max 3 godziny. Musze wybrac sie do poradni planowania rodziny i zdecydowac sie na jakas antykoncepcje, bo tabletki mi nie podeszly i zawsze nie mam czasu isc po recepte, jak skoncze wszystkie opakowania . Myslalam o Mirenie, ale to 150 funtow, wiec nie wiem, czy w tym roku, a musze cos do tego czasu. Nie chce implantu, plasterkow, ani Depo-Provery. Tabletek tez niespecjalnie
|
#3102 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolu, abyś się zregenerowała jakoś
![]() Tu jest o tym krązku. Ja nic nie słyszałam o nim, także nic nie doradze http://mamzdrowie.pl/antykoncepcyjny...cien-nuvaring/ Dobranoc
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
mariolasl nie masz co się martwić że Antonio nie okazuje takiej radości. Dzieci często tak mają, gdy bawi je niania, ze wtedy nie reagują na nią lub okazują niezadowolenie z jej powrotu do domu, nawet gdybyś "stanęła na rzęsach". Nianie mają dla siebie na wyłączność, ona poświęca im cały czas, a mama wiadomo, ze jest najlepsza ale ma też inne obowiązki, które musi podzielić na dziecko, rodzinę, pracę i dom. Jak moja mama bawiła Ninę zanim ona poszła do żłobka, to też tak miałam. Żal mi było patrzeć, ze mała woli moją mamę niż mnie. Zdarzało się, ze do babci wołała mama, zamiast babcia
Bo babcia była na wyłączność i na więcej jej pozwalała. Teraz dopiero jak Ninka trafiła do żłobka, to zmieniło się o 180 stopni, nie opuszcza mnie na krok |
|
|
|
#3104 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wit.C tak jak pisałam zamiast 2 kropli 3 Cebionu Multi i to by było tyle Cytat:
![]() mam nadziej ze uda sie mocz dzis pobrac i ze wezma mi na posiew ale w przychodni nie bo rozmawialam z naszym pediatra prywatnie daje mam nadzieje ze zrobia nie wahałam nawet ale z opisu mi sie podoba Cytat:
mam luki w pamieci ![]() Cytat:
ale i tak gratuluje wyróznienia
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziękuję kochane za troskę, u mnie ok, mała pokazuje charakterek od kilku dni, ząbki chyba też w tym pomagają... Martek buczący i płaczący o wszystko,sama kobieta nie wie czego chce - każda z nas stara się udowodnić, że to ona rządzi w domu ![]() Wpadnę może w porze drzemki małej, miłego dnia
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
mój lekarz wie
ale ja korzystam z prywatnych wizyt w domu, i on nie ma nic wspólnego z moja przychodnią. Do przychodni chodzę tylko na szczepionki , ew.po L4 znów pójdę ![]() Ostatnio mi powiedział "proszę przeciągnąć jak się da, ale nie rok" ![]() A jak do mnie zadzwonią to powiem, że jest chora i nie mamy jak się wybrać ale że mam to na uwadze ![]() ja cie mogę zaszokować i powiem ci że zdarza mi się że L pije mleko np o 6 i ok9-10 i śniadania wtedy nie je.Dopiero jakiś deserek,obiad itp mam ![]() dostalam od mamusi po porodzie Cytat:
ja zamykam bramkę i drzemię dalej od jakiegoś czasu. anulo dużo cierpliwości i wytrwałości dla was
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z góry dziekuję![]() Cytat:
Ja dzisiaj siedzę do oporu...mamy inwenturę i jestem w komisji rewizyjnej jak dobrze pójdzie to skończymy ok 19-20 albo o 22 czyli Zu już nie zobaczę Mówiłam jej rano żeby na mnie poczekała, a jutro i tak może spać ile chce zobaczymy czy posłucha![]() Mariolka rozumiem Cię bardzo dobrze nieraz mi smutno było i nawet Rodzice to widzieli i specjalnie jak wchodziłam to robili zamieszanie w stylu :Zuza zobacz Mama przyszła...szybko idź do Mamy...a Zu spojrzała i nic Jedynie jak z Babcią na dwór wychodziły to jak tylko mnie wyczaiła z daleka to od razu biegła z krzykami radości...dlatego codziennie dzwoniłam zeby wyszły po mnie ![]() Nie martw się kochana może i Antosiowi się odmieni...tak jak Zu, z dnia na dzień bez powodu ![]() Na krążkach sie nie znam więc nie poradzę ![]() Cytat:
Mojej na szczęście nigdy się tak nie zdażyło...ja jestem Mamą a Babcia - Babą.......................
|
|
#3108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a może uda się jednak coś wykombinować i w pracy i z opieką nad Danielkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, pocieszę Cię, że ostatnio Kuba by tylko na rękach siedział ![]() *** Kuba dwa razy się budził z żałosnym płaczem, ale mówiłam, żeby się położył i spał, bo noc jest . O dziwo słuchał, za pierwszym razem zasnął po 20 minutach, za drugim po 40, ale nie płakał, nie wstawałam do Niego już, tylko się przewracał z boku na bok
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Svi gdzie ta Twoja rozbiórka się podziała? nie mogę znaleźć
|
#3110 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() No i się napisałam wczoraj jak wstaję o 9 rano, a tu dzisiaj nie dość, że poszłam o 1, to Ant wstał już o 7 i z wyspania po odprowadzeniu Bartka nici ![]() Spałam 5 godzin ![]() Kawy!!!???
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja zazwyczaj
![]() Właśnie kończę ale już mam ochotę na drugą ![]() Miramejku zjadłam sniadanie do kawy
|
#3112 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ale Ci fajnie ![]() Cytat:
Grzeczny Synuś się słucha ![]() Witaj w Klubie Niewyspanych Dzisiaj dopiero bedzie
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, kochany jest , dzisiaj znów był bardzo spokojny podczas inhalacji E tam, taki klub
|
|
|
#3114 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Zjadłam skórkę od chleba, liczy się? Cytat:
![]() ![]() Chciałam Cię pocieszyc
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
hehehe klub do którego nikt nie chce należeć
![]() a ja mogłabym się założyc że już była cholerka chyba zmęczona już byłam i na pozwolenie spojrzałam i coś namieszałam![]() a jak ![]() Cytat:
![]() Dzielny Kubuś P.S. Dałaś radę wczoraj?
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ![]() Dziś dopiero
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
no, najpierw 2x odmówiłam, potem był katar, szpital,potem chciałam żeby min 2 tyg była zdrowa, katar, a teraz wciąż mokro pod klukiem
![]() Może na wiosne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! My właśnie wstałyśmy o 9:40
Nic dziwnego skoro Nina wczoraj tak długo szalała Ciekawe o której my dzisiaj pójdziemy spać Za oknem cudowne słońce więc jest ciepełko. Żadnego szronu...nic |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy dziś wizytę u lekarza na 18.30
, a o tej porze to Kubuś kolację zaczyna jeść . No ale nic to, bo potem lekarza nie będzie i
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Wie może ktoś ile czasu po chorobie można szczepić dziecko?
My mieliśmy zaplanowane szczepienie na października ale że Nina ciągle albo chora albo podziębiona, to nie poszliśmy. Teraz nie wiem ile po chorobie mogę z nią iść. Szczepimy szczepionką skojarzoną - nie wiem, czy to robi jakąś różnicę w tym przypadku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

, a skąd wiesz, że to nie "to"
? Co u Ciebie?
. Nie dostane urlopu z pracy , no i nie mam z kim Danielka zostawic .

.
, ale uwierzcie mi - nie chcecie wiedziec.

Bo babcia była na wyłączność i na więcej jej pozwalała. Teraz dopiero jak Ninka trafiła do żłobka, to zmieniło się o 180 stopni, nie opuszcza mnie na krok

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mojej na szczęście nigdy się tak nie zdażyło...ja jestem Mamą a Babcia - Babą
, pocieszę Cię, że ostatnio Kuba by tylko na rękach siedział