Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 23:33   #4831
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
no w sumie masz racje przejżałam, ale zaczełam już w nocy bo spać nie mogłam. Tża i małej nie było cały dzień prawie, a ja miałam prace pisać to siedziałam i czytałam.
No dobrze, ze sie przyznalas, bo jak nie to ;
No to pieknie pisalas prace, slicznosci. Chyba, ze tematem jest "wizerunek nowoczesnej matki Polki"
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 23:34   #4832
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

cigi te jej wloski sa po prostu zabojcze!!!!!!!!!

moja to ma prawie lysy lepek , ja tez chce kitki i spinki!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 23:40   #4833
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

i na cie czas przyjdzie
Stary 2010-10-29, 00:26   #4834
machaj
Raczkowanie

hej
megi- Kala 3 dni młodsza od Igorka i też jeszcze bez zębów! ostatnio moja ciocia stwierdziła że dziwnie że Kala jeszcze bez zębów a jest piersią karmiona... ze powinna mieć prędzej bo na cycu... ehh... ja tam się ciesze że jeszcze nie ma bo pewnie by mnie gryzła

baobabku
- moja też kiedyś wszystko prędko prędko robiła a teraz jakoś sie nie chce 'iść do przodu'.. jak się ją posadzi to siedzi chwile... ale ja się boje że przewróci się na zabawkę albo coś innego i sobie krzywdę zrobi... więc leży na macie... ale jak jest u dziadków to ciągle siedzi... hehe nawet ją nauczyli że jak siedzi w gondoli to sie rurek trzyma... chciałam wam pokazać ale nie mam zdj;/ i śmiesznie jak ją wsadzę do 2giej gondoli bo ona łapie za rurki ale one tak daleko są ze ona pochylona siedzi (zdj)

darusia- wózek rozkładam 1 ręką i nogą ale ze złożeniem gorzej bo potrzebne 2 ręce... a oparcie (juz nie wiem czy ci pisałam) ma płynną regulacje i podnosi sie do prostego siadu... no i trzymam kciukasy

a ja mojej daje już chrupki i chlebek... ona jak widzi że ktoś je to cmoka i ślinka jej cieknie... a jak długo nic nie dostaje to ryczy.... więc dla świętego spokoju dostaje coś do ręki żebyśmy mogli zjeść moja to w ogóle żarłok... a chuda... 3 tygodnie temu ważyła 7,9kg... teraz może będzie 8,5kg... i z gryzieniem też nie ma problemu... kupiłam jej ostatnio zupki z bobovity niby od 6 miesiąca a z kawałkami... przy pierwszej łyżeczce się krzywiła (jak przy każdej 1szej łyżeczce) ale zjadła tyle ile dostała...

tylkooliwka- ehh ja próbuje przeczekać te nocki ale to już trwa od września... ;/ hm już nie chodzi o mnie ale ona się czasami z takim płaczem budzi jakby jej się śniły jakieś koszmary... no sama już nie wiem...
a danielek faktycznie nie ma za ładnych tych policzków... a powiedz ciepło macie w mieszkaniu? bo mojej się robią takie mocno czerwone policzki po spacerze... jak z zimnego do domu wejdziemy to ta strzela buraka

a dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy ten fotelik espiro ale ten od 9-25 kg też się tak odchyla do tyłu? bo my się zastanawiamy nad fotelikiem... ale mała jeszcze sama stabilnie nie siedzi... tak w ogóle to ja dopiero ostatnio wyciągnęłam małej tą wkładkę dla niemowlaków bo dopiero teraz jak ja grubo ubieram to nie lata w nim na boki a na długość zaczyna z niego wystawać;/

obiecane zdj z weekendu:
1. i 2. - uwielbiam taką jesień... chwale się swoją buźką bo na tym zdj widać kolory...
3. tak małą trzyma się wózka
4. a tak ją wymęczyła wizyta u cioci wygląda jak padnięta mucha

ehh uciekam spać... narzekam że dziecko źle śpi a siedzę na necie po nocach
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 07:34   #4835
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Nie zarzekam sie że chlebka nie podam a chrupki na pewno bedzie jadła tylko nie teraz .. bo moja niunia z tych cyckowych i inaczej ja karmię niz te butelkowe.
Sa ma uwielbiam chrupki z Danio pychaaaaaaaaaaaa
Ja też cyckowa, ale jednak mojemu muszę podawać więcej rzeczy do jedzenia. Nie chce jest papek, więc zupki te dla starszych dzieci, żeby mógł dziąsla ćwiczyć. Chrupek dużo je( w składzie mają tylko kaszkę kururydzianą, ale są mniej kaloryczne niż kaszki bo suche i nadmuchane), ale nie stawialabym ich na równi z późniejszym jedzeniem np chipsów czy batonów, nawyki są po rodzicach, i u nas się takich rzeczy nie jada, co najwyżej paluszki, czy w kinie popcorn. Chlebek uwielbia, sądzę że tutaj duży wpływ ma starszy brat kanapkowy. Chlebek nie zastępuje mu posiłku, tylko jak już wcześniej pisałam on uwielbia gryź dziąslami. Chlebek kupuję taki na naturalnym zakwasie, i to mi kazały dawać i położna i pediatra. Nie muszę dzięki temu nic więcej z glutenem wymyślać. Najladniej pije z kubka zwykłego, bo o dziwo z niekapków potrafi się zalać piciem, a z kubka pije jak stary.
To taki niby niemowlak a chciałby być stary.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
większość chrupek nie ma soli

ostatnio nie było Flipsow w sklepie i kupilam te z królikiem, i dopiero jak w domu zobaczylam po smaku że coś mi nie gra, a w nich wlaśnie sól jest. Kupowalam też Snacki ale one są fajne dopasowane do rączki, ale w smaku jakieś nie tegos

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Oglaszam, ze moje chrupki kukurydziane, ktore specjalnie kupilam w Polsce, bo u nas takich nie ma, maja sol .
A nie może ktoś ci pocztą doslać tych chrupek? koleżanka mężowi wysylała różniste rzeczy w kopertach bąbelkowych

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Ja po ślubie mieszkalam u moich rodziców całe pół roku, i moja mama mi powiedziala około 20 października że mamy się do pierwszego wyprowadzić, bo oni chcą świętego spokoju a my czasami o prawie 22 chodzimy spać bylam wtedy w 3 mc ciąży, ale jeszcze nikomu nie mówiliśmy żeby nie zapeszyć po wcześniejszych doświadczeniach. No i wtedy sie wyprowadziliśmy do na szybko znalezionej kawalerki w domku jednorodzinnym w piwnicy bo tylko wtedy na takie coś było nas stać, a moi rodzice zostali sami na 8-miu pokojach., Zanim Eryk się urodził to mieliśmy już mieszkanie służbowe 2 pokoje i za nic bym do matki nie wróciła. Niby nasze stosunki są poprawne politycznie, ale i tak taki gniew w człowieku zostaje, bo wtedy musiałam studia rzucić żeby mieć na opłacenie wynajmu, i 4 mc w łóżku leżałam na potrzymaniu ciąży.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 07:57   #4836
Darusiaaaa
Zakorzenienie

straszne jest to co piszesz ;/ ja sobie nie wyobrazam tak to dziecka powiedziec!;/

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Tam do tego mieszkania, ktore idziemy ogladac potrzebujemy swoja lodowke, pralke, kuchenke, lodowka jest tu w domu druga i kuchenka tez nie uzywana stoi w pralnii , tylko ciekawe czy mama nie bedzie miala ale zadnego a jednak wydaje mi sie ze byloby za prosto;/ pralke mamy swoja wiec nie ma problemu.
A.Camus
Stary 2010-10-29, 08:01   #4837
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja po ślubie mieszkalam u moich rodziców całe pół roku, i moja mama mi powiedziala około 20 października że mamy się do pierwszego wyprowadzić, bo oni chcą świętego spokoju a my czasami o prawie 22 chodzimy spać bylam wtedy w 3 mc ciąży, ale jeszcze nikomu nie mówiliśmy żeby nie zapeszyć po wcześniejszych doświadczeniach. No i wtedy sie wyprowadziliśmy do na szybko znalezionej kawalerki w domku jednorodzinnym w piwnicy bo tylko wtedy na takie coś było nas stać, a moi rodzice zostali sami na 8-miu pokojach., Zanim Eryk się urodził to mieliśmy już mieszkanie służbowe 2 pokoje i za nic bym do matki nie wróciła. Niby nasze stosunki są poprawne politycznie, ale i tak taki gniew w człowieku zostaje, bo wtedy musiałam studia rzucić żeby mieć na opłacenie wynajmu, i 4 mc w łóżku leżałam na potrzymaniu ciąży.
Madzia, normalnie ja bym miała żal na bardzo, bardzo długo. Aż ciężko myśleć, że to robią nasze matki. Czy my też takie będziemy dla naszych dzieci?

Cigi - po kim ta Twoja Baśka ma te włosy. Bosz... cudo!

A wczoraj wyszliśmy z tż koło 19 na zakupy jedzeniowe, mały był senny, więc babcia miała go uśpić - wracamy gdzieś po 1,5 godzinie (w Auchan są gerbery po 2,89 i pampki po 40zł) i w piwerwszych słowach słyszę od babci"masz nie pić kawy, bo go nie będę usypiała; Ty sobie pijesz, a ja go później 50minut bujam przez te kofeine", a ja na to"ale ja go już nie karmiłam po kawie..." Nie ma to jak dobre powitanie. Zawsze jak babcia zostanie z małym to ma pretensje, nawet jak wracam z pracy. W nerwicę wpadnę.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:06   #4838
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja licze ze to mieszkanie bedzie ladne, jak mi beda kazali wziasc kicie to wezme bo pan nie ma zastrzezen jesli chodzi o kota czy nie duzego psiaka.

Poki co musze jechac z tym maluchem do weta, ma katar koci i takie brzydkie oczy zaropiałe, kolezanka go odrobaczala i mial zastrzyki na to przeziebienie ale i tak pojade , niech zobacza bo cos mi sie nie podoba ta ropa na oczach.
A.Camus
Stary 2010-10-29, 08:08   #4839
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
straszne jest to co piszesz ;/ ja sobie nie wyobrazam tak to dziecka powiedziec!;/

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Tam do tego mieszkania, ktore idziemy ogladac potrzebujemy swoja lodowke, pralke, kuchenke, lodowka jest tu w domu druga i kuchenka tez nie uzywana stoi w pralnii , tylko ciekawe czy mama nie bedzie miala ale zadnego a jednak wydaje mi sie ze byloby za prosto;/ pralke mamy swoja wiec nie ma problemu.
Trzymam mocno kciuki żeby się udało... święty spokój najważniejszy... ja bym tego nie zamieniła na nic, mimo tego koszmarnego kredytu... jak juz poczujesz jak to jest być "na swoim" to bedziesz wiedziała o czym mowię

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:10   #4840
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
madziwnia, tak szybciutko na razie przeczytalam

Ja tam uwazam, ze nie ma co przesadzac, i ze taki chrupek to az taki zly nie jest. Nie mam zamiaru mojej zapychac batonikami i slodyczami i czipsami. Tego na pewno mojemu dziecku nie bede podawac (przynajmniej bede sie starala)
Ale nie mam nic przeciwko takim chrupkom, w ktorych w sumie tylko kukurydza jest, czy nawet paluszkom pozniej. Uwazam, ze przyjemnie jest miec jakies przyjemnosci w zyciu i przegryzki tez.

Bardzo jestem za zdrowym odzywianiem, wiele razy tak probowalam sie odzywiac i teraz tez sie staram (ale wpadlam w nalog slodyczy) i odpowiedzialnym i roznymi takimi rzeczami bardzo sie interesuje, ale nie mam zamiaru przesadzac. I chlebek tez jej podam. Ja bardzo lubie chleb i nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Ale nie jadam bagietek, tylko kupuje chleb wieloziarnisty, z maki bio, orkiszowy itd. A w Polsce bardzo lubie ciemne pieczywo. Uwazam, ze chleb i ziarna to podstawa jedzenia.
A bialy chleb polski tez bardzo lubie i mi go brakuje. Oczywiscie, ze wolalabym taki na zakwasie prawdziwym, a nie na drozdzach, ale co robic.
I uwazam, ze dziecko moze sobie pozuc takie rzeczy, pomiedzy posilkami. Nie mam zamiaru jej tego wiele dawac, ale jak jest dluzsza przerwa miedzy jedzonkiem, to dlaczego nie. ja tez podgryzam. A potem tak czesto jak teraz nie bedzie jadla i jak bedzie glodna to dostanie i biala bulke do zjedzenia, albo pake chrupek. A nie snikersy, hot doga i chipsy do popicia z coca cola.
Moja mam tez mowi daj jej chlebka zajmie sie, i mnie tak wychowala, i jakos nie uwazam, zeby bylo cos ze mna nie tak. Chuda jestem, jakas bardzo schorowana nie jestem. Dziecko zajmie sie i zwyklym jedzeniem warzywka i owocu, to co, to tez zle? Lepiej zeby tak sie zajelo, niz telewizja.

O jejku, ale sie rozpisalam
na koniec chcialam dodac, jako,, ze nie widac mojej mimiki, ze pisze to bez nerwow i z usmiechem na twarzy
Zgadzam się w pełni.Nie ma co popadac w skrajnośc.Ninie daje chrupki jak i biszkopty,chlebek też próbowała.I nie kumam jak ktoś twierdzi,że tak robią matki wygodnictkie,które chcą zatkac jedzeniem dziecko
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A i jeszcze ostatnie fotki wrzucę taaak panna juz duuża!
Śliczna Michasia.Skóra Zdjęta z Ciebie.
Cytat:
większość chrupek nie ma soli

Co do chleba , to wiadomo nie 4 miesięcznemu bo to przeginka ale na potem . Ano chleb dlatego że tak w naszych piramidach żywienia jest że dużą jej część stanowią produkty zbożowe, a miedzy innymi jest to chlebek . więc czemu by nie , warto uczyć jedzienia pieczywa , bo dziecko uczy się gryźć dobrze na chlebku i skórkach , zreszta jak bedzie starsze to przecież bedziesz podawała kanapki a od czegoś trzeba zacząc . dla mnie chlebe ok choć Ola jeszcze nie dostała . od dwóch dni dostaje biszkopta jednego dziennie i już glutenu nie daje . Zje go może połowe.
Chrupki też jej kupie jak zje kilka dziennie nic się nie stanie , u mnie nigdy takie rzeczy nie były żeby " zalepić czy zająć dziecko " ale dlaczego nie dać tej przyjemności - dzieci lubią chrupać . a biszkpt czy chrupek to nie baton czy chipsy . Szymek słodyczy nie jada ale biszkopta chętnie skubnie . Dziś się domagal bo Ola dostała . zreszta chrupek to mąka kukurydziana i woda czyli nic starsznego .
Dokładnie.

tylkooliwka ale Danio biedny z tymi policzkamimoja nawet takich nie ma jak wróci z zimnego do ciepłego,bo tylko wtedy się rumieni.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:22   #4841
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co do jedzenia moja chleba juz dawno probowala, chrupki tez wcina.
Mam kolezanke kurczowo trzymajaca sie schematu zywienia, dla mnie to roche dziwne, oczywiscie ze pewnych rzeczy nalezy sie trzymac ale bez przesady.
A.Camus
Stary 2010-10-29, 08:24   #4842
megi-megi
Zakorzenienie

Jak dla mnie Danielek nawet z takimi polikami jest mega - cudny
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:25   #4843
Darusiaaaa
Zakorzenienie

natalala dawno nic nie pisala, Mad Cat i pare dziewczyn...ciekawe co u nich.
A.Camus
Stary 2010-10-29, 08:37   #4844
libra777
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Ja chetnie bym sobie zrobila, tylko nie wiem jak. Dawaj przepis.
tu jest duzo przepisów , chlebów z tej strony nie robiłam ale robiłam dużo jej ciast i zawsze wychodzą rewelacyjnie
http://mojewypieki.blox.pl/strony/Chleby.html
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a jadłaś miętowe od nich? ja się uzależniłam!
a co powiecie na malage z grycana to dopiero można sie uzaleznić
Cytat:
No właśnie wiesz co kocham w maclarenie ?
Potrafie przyjechac załózmy do takiego centrum handlowego w jednym ręku mieć Ole a drugą ręka wyjąc wózek z bagaznika , rozłozyc go . to jest super ,mało wózków mozna jedna ręka i tak szybko rozłozyc . Ze złożeniem to samo też moge to zrobić trzymajac Ole
na pewno jest to bardzo wygodne ja niestety potrzebuję do mojego quinny 2 rąk i trochę siły , ale to w końcu wózek raczej terenowy
zastanawiam się jednak nad jeszcze jednym takim na zakupy właśnie , bo ostatnio jak pojechałam z małym sama i chodziłam po miescie to myślałam że mi kregosłup szczeli
Cytat:
zgadza sie, a tu mamy kuchnie wspolna, jak cos nie pozmywane to zaraz sie szeryf odzywa z tekstem "zlew pelny ( a sa np 2 kubki) " no wiecie takie teksty czepialskie!
okropnie wkurzaja!

odebralam dzisiaj kicie, slodka jest taka malenka i ma taka fajna siersc dluuga, ojciec zachwycony, w zamian za tamtego kotka bedzie mial zajecie, tamten byl Marian a tą ochrzcił Mania.
Darusia trzymam kciuki żeby sie udało , ja bym tez za wszelką cenę próbowała się wyprowadzić bo tak się nie da na dłuższą metę jeszcze się nerwicy nabawisz a później Oliwka
Cytat:
A to wrzuce moja niunke w wozku. Oto jak moja pchla fika podczas jazdy; i nowe wcielenie usmiechu (zebaty )
Baśka chyba kujawiaka wywija a uśmiech zarąbisty
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
obiecane zdj z weekendu:
1. i 2. - uwielbiam taką jesień... chwale się swoją buźką bo na tym zdj widać kolory...
Super jesienne fotki , Kalinak tak sie trzyma bo chyba coś mamusi nie dowierza jak ona prowadzi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:38   #4845
P0P70
Zakorzenienie

Cigi- kubełkowe to znaczy takie wyprofilowane a nie płaskie. Do siedzenia to kubełkowe są wygodniejsze ale już do leżenia to nie bo to wyprofilowanie przeszkadza.
Mała ślicznie wygląda a z tą fryzurą i ząbkami to tak na 2 latka.

MAchaj - lachon z Ciebie a Karinka to fajna dziewczynka.

Madzia - no to rodzice Cię załatwili. Wiecie jak ja czytam o waszych rodzicach to czasami uwierzyć nie mogę. Być może u mnie byłoby podobnie tylk że ja mam kult rodziców. Postawiłam ich piedestale i wyidealizowałam.

JA w weekend po raz pierwszy przedstawię swoim rodzicom moją Oliwkę.

Dziewczyny jakby Która nie wiedzała to przypominam: Dzisiaj mamy Piątek, Piąteczek, Piątunio

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:44   #4846
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny wy też tak macie może?ja dziennie się loguje chyba z tysiąc razy.Szlag mnie trafi chyba,co chcę odpisac na posta to mnie wywala i muszę się logowac,jak znowu już napisałam posta i chcę go wysląc to też mnie wywala...Przy przeskoczeniu na kolejną stronę mimo,że jestem zalowgowana to i tak mnie wywala...jak fotkę chcę zobaczyc to to samo i tak w kółko;/

Nie wiem czy to wizaż wybitnie mnie nie lubi czy coś z moim kompem?bo analizując to w pracy i u mamy nie mam takich problemów.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-29, 08:48   #4847
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jak dla mnie Danielek nawet z takimi polikami jest mega - cudny
Popieram. Wg. mnie jest przystojniakiem pierwsza klasa.

Daria - ja też trzymam kciuki

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:53   #4848
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Darusia moja była tak samo "owłosiona"jak Twoja.Gdzieś od tygodnia tak się małej sypnęły włoski-z dnia na dzień jest ich więceji rosną ciemne po mamusi

Stary 2010-10-29, 09:11   #4849
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
A to wrzuce moja niunke w wozku. Oto jak moja pchla fika podczas jazdy; i nowe wcielenie usmiechu (zebaty )
świetne ma włoski, i te ząbki

Cytat:
obiecane zdj z weekendu:

ehh uciekam spać... narzekam że dziecko źle śpi a siedzę na necie po nocach
2 ślicznotki

Cytat:

Chyba nigdy nie zrozumiem rodziców, którzy uprzykrzają życie swoim dzieciom. Moi rodzice są właśnie tacy... ale przytomnie po slubie się wyprowadziliśmy do tżta rodziców, którzy są złotymi ludźmi. Mimo, że w domu mielibyśmy całe piętro do dyspozycji, czyli dwa pokoje, duży przedpokój i ubikację, pewnie z czasem remont by się zrobiło, że postawiłoby się kabinę prysznicową, w przedpokoju zrobiłoby się jakiś aneks kuchenny... Ale... nie chcieliśmy i to mówiliśmy jeszcze ho ho przed ślubem. Byłaby jedna wielka wojna. Widzę co się dzieje teraz, bo moja siostra z mężem wyremontowali sobie całą piwnicę i tam mieszkają i są jazdy... Więc ja podziękuję.

Cytat:
ja licze ze to mieszkanie bedzie ladne, jak mi beda kazali wziasc kicie to wezme bo pan nie ma zastrzezen jesli chodzi o kota czy nie duzego psiaka.

Poki co musze jechac z tym maluchem do weta, ma katar koci i takie brzydkie oczy zaropiałe, kolezanka go odrobaczala i mial zastrzyki na to przeziebienie ale i tak pojade , niech zobacza bo cos mi sie nie podoba ta ropa na oczach.
Darusia, trzymam kciuki aby się udało

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy też tak macie może?ja dziennie się loguje chyba z tysiąc razy.Szlag mnie trafi chyba,co chcę odpisac na posta to mnie wywala i muszę się logowac,jak znowu już napisałam posta i chcę go wysląc to też mnie wywala...Przy przeskoczeniu na kolejną stronę mimo,że jestem zalowgowana to i tak mnie wywala...jak fotkę chcę zobaczyc to to samo i tak w kółko;/

Nie wiem czy to wizaż wybitnie mnie nie lubi czy coś z moim kompem?bo analizując to w pracy i u mamy nie mam takich problemów.
Na górze strony jak się logujesz, czyli wpisujesz login i hasło jest mały kwadracik z napisem zapamiętaj, przed zalogowaniem zaznacz go i przy każdym wejściu na wizaż będziesz się automatycznie logować. Natomiast jak cię po napisaniu posta wywala, to daj "cofnij" wrócisz do okienka gdzie pisałaś posta, skopiuj go, i wtedy się zaloguj, daj odpowiedź i wklej to co napisałaś. Ja już jestem tak przewrażliwiona że przed wysłaniem czegokolwiek zawsze kopiuję mam nadzieje ze pomogłam
Stary 2010-10-29, 09:32   #4850
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

to od razu wyprostowuję, że z domu wyprowadzić kazala mi się tylko mama, ojciec to wtedy po kątach plakał, bo on jedynak, sierotka,i by chciał mieć wszystkich przy sobie, tym bardziej że dom wielki, i co tam mają sami robić, ganiać się a moja matka z wielodzietnej rodziny, i zawsze jakaś taka mialam wrażenie że miała jakiś uraz z dzieciństwa że musiała się dzielić, i że któraś siostra dostala więcej(oj się nasłuchałam, że tamta w dzieciństwie od dziadka dostawala więcej cukierków) no i taki charakter. Ja na szczęście do ojca podobna, i też bym chciala mieć wielki dom, i moich chłopców mieć przy sobie, żeby nigdzie na obczyznę nie wyjeżdzali bo bym się zatęskniła, a tz też dobroduch, to pewnie będziemy razem plakać jak pojadą np do szkoły z internatem

Co do pionowego oparcia x-landerów, a raczej braku. To ja patrzę na to w kategori, że jak dziecko chce to niech sobie pionowo posiedzi bez oparcia, ale na dłuższą mete to wygodniejsze, tak myślę patrząc w jakim fotelu mi dobrze się siedzi, najlepiej w takim mięciusim i lekko pochylonym jednak.

Tylkooliwka, ja na szybko nadrabialam zaległości i tylko w odpowiedziach przeczytalam że twój malec ma podobnie jak mój czerwone policzki, i nie wiem czy tak samo jak mój od wiatru dostaje taka wysypkę. Ale ostatnie dni mu przeszło nie wiem na jak długo, ale używam do buzi bepanthen od 3 dni. Smaruje mu 2 razy dziennie po jedzeniu, myje buzie i smaruję, świeci się wtedy bardzo, ale jak pomaga to niech się chwile świeci

Stary 2010-10-29, 09:38   #4851
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Na górze strony jak się logujesz, czyli wpisujesz login i hasło jest mały kwadracik z napisem zapamiętaj, przed zalogowaniem zaznacz go i przy każdym wejściu na wizaż będziesz się automatycznie logować. Natomiast jak cię po napisaniu posta wywala, to daj "cofnij" wrócisz do okienka gdzie pisałaś posta, skopiuj go, i wtedy się zaloguj, daj odpowiedź i wklej to co napisałaś. Ja już jestem tak przewrażliwiona że przed wysłaniem czegokolwiek zawsze kopiuję mam nadzieje ze pomogłam
Ferrou ja o tym wszystkim wiem.Oczywiste,że dałam na "zapamiętaj"ale mimo to mnie wywalaNauczona doświadczeniem też po napisaniu wszystko kopiuje
Jednak chyba z moim kompem jest coś nie tak,bo skoro na innych nie mam takiego problemu?w tygodniu tż zawiezie do informatyka-niech go sprawdzi.

Stary 2010-10-29, 10:05   #4852
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
przykre to jest jak rodzice się tak zachowują i nie potrafie tego zrozumieć. Ja nie moge narzekać moi to by wszystko zrobili żeby nam pomóc. Nie wyobrażam sobie tego jak moja siostra się nie wyprowadzi to moja mama chyba z miesiąc będzie płakała. Już teraz mówi, że jak zostaną sami to ona chyba zwariuje sama w tym domu.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:41   #4853
cigi
Rozeznanie

megi, libra, pop, ferrou, i innym ciociom, o ktorych zapomnialam dziekujemy za komplementa
A tak w ogole witam z zaswiatow... Spalam dzis gdzies ponad 5 godzin plus pobudka na karmienie ; Basia wybudzila sie po 24, po czym nie mogla zasnac i plakala. Skonczylo sie to cyckiem gdzies kolo 2, ktory jej niestety nie uspil i lezala sobie, juz tym razem spokojnie, kolo mamusi, ktora nie mogla sobie przy niej zasnac, bo nie zdazyla sie jeszcze umyc i przygotowac do spania ; w koncu zasnela gdzies przed 3..................;;;
Ale mamy tym razem chyba winowajce- 5 zab!
Kto da wiecej?
Stary 2010-10-29, 10:45   #4854
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Kochane jesteście dziękuję Wam bardzo za miłe słowa ale to mi nie daje spokoju.Od wczoraj mu nie zeszło obudził się z wypiekami ale są bledsze niż wczoraj,nie daje dzisiaj dań obiadowych zobaczę.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja ma problemy z gryzieniem. wszystko co ma grudki ją krztusi i wymiotuje. Więc własnie pani doktor poleciła nam chrupki. Tylko że ona ich nie lubi. Z chebkiem się boję i nie dawalam.
Madzia Michasie ślicznie wygląda i to taka Toja mała kopia

We wtorek pakuję mała i wysyłam kurierem. Proszę tylko o zwrot w piątek wieczorem - i ma być przeprogramowana na jedzenie.

Gratulacje ząbka. Mała rzecz a cieszy

Ja kupiła u tego. Zapłaciłam z góry i przyszedł mi za dwa dni kurierem.
http://allegro.pl/fotelik-optima-esp...280487396.html

Ja tez chcę loda

A Ty jaki masz system operacyjny?
ja też walcze z tymi polikami czerwonymi. A podajesz mu fenistil w kropelkach czy tylko smarujesz?
windows vista premium
tak daje mu fenistil 3x po 3kropelki,właśnie nie wiem jak długo można to podawac?ale krostek juz nie ma tylko te wypieki i troszkę przesuszone.

Cytat:
hej

Tylkooliwka, ja na szybko nadrabialam zaległości i tylko w odpowiedziach przeczytalam że twój malec ma podobnie jak mój czerwone policzki, i nie wiem czy tak samo jak mój od wiatru dostaje taka wysypkę. Ale ostatnie dni mu przeszło nie wiem na jak długo, ale używam do buzi bepanthen od 3 dni. Smaruje mu 2 razy dziennie po jedzeniu, myje buzie i smaruję, świeci się wtedy bardzo, ale jak pomaga to niech się chwile świeci
Machaj a jak długo po spacerze się utrzymuje ten kolor?ja smaruję obecnie linomagiem.

Darusia trzymam kciuki żeby się powiodło.

Anakazar u mnie normalnie wchodzi wizaż

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-29 o 10:47
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:06   #4855
cigi
Rozeznanie

buuuuuuuuuuu... Wlasnie sobie wylalam herbate. Nic to, ze podmoczylam lapka, ksiazki, cd i inne, ale herbatki nie zostala ani kropelka........

machaj- ladna ta jesien polska zlota. Ladnie sobie szaliczek zakladasz, ja tak nie umiam
Cora sie trzyma zawziecie; i mucha dziabnieta tez fajna

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:

A nie może ktoś ci pocztą doslać tych chrupek? koleżanka mężowi wysylała różniste rzeczy w kopertach bąbelkowych

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Moja tez lapie mi szklanke i chce z niej pic, ale tak sobie jej to idzie na razei; kupie jej niekapek na razie; dopiero co zalapala, ze mozna pic smokiem z butli, bo dotychczas byl cyc i lyzeczka

; co do chrupali; bo to zart mial byc, nie?? Kolezanka bedzie jechala do Polski, moze ja zapytam, czy by mi nie przywiozla? Tylko one takie niepakowne te paki, a jak sie wraca z kraju, to nie ma co gdzie wcisnac. Ta paczka to po prostu zatkalam ostatnia dziure....
Wspolczuje mamusi w takim razie; Ciezko mieliscie, trzeba Wam przyznac. Ja z tych, co maja wspanialych rodzicow (choc sciecia z mama mam, kiedy jestesmy dluzej na tym samym terenie, ale to chyba w miare normalne; czy z nami bedzie tak samo?)
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

tu jest duzo przepisów , chlebów z tej strony nie robiłam ale robiłam dużo jej ciast i zawsze wychodzą rewelacyjnie
http://mojewypieki.blox.pl/strony/Chleby.html

zastanawiam się jednak nad jeszcze jednym takim na zakupy właśnie , bo ostatnio jak pojechałam z małym sama i chodziłam po miescie to myślałam że mi kregosłup szczeli
Dzieki, na razie nie zajrzalam, mam nadzieje, ze to latwe, bo jakas taka leniwa jestem...

A czemu sobie nosidla, mei taika np nie uszyjesz? Chyba dobra jestes w te klocki?

Cytat:
Cigi- kubełkowe to znaczy takie wyprofilowane a nie płaskie. Do siedzenia to kubełkowe są wygodniejsze ale już do leżenia to nie bo to wyprofilowanie przeszkadza.
Moj kubelkowy nie jest, plasciutki. Ale Bardzo wygodny, miciutenki, taki gabkowy w srodku. A te kubelkowe to jak sie rozkladaja na lezaca pozycje, to kosmos jest; fajna poza...

Cytat:

Ja mam dokladnie tak samo. Meczace...

Corcia sie obudzila; no nie pospala za duzo, a taka mialam nadzieje, po dzisiejszej nocy. Przeciez i ten moj babel jest zmeczony....
Los...

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

libra, no wiidze ze tam same mniam mniam jest. slina cieknie. Tylko ja mam tyle czasu ostatnio...

MINKA i cooooooooooo???? zlituj sie mila kobieto
Stary 2010-10-29, 11:32   #4856
anakazar
Zakorzenienie

Cigi widzę Ty też od rana rozlewasz hehe wiecie co zrobiłam?nalewałam Ninie bobofruta do buteli i wróciłam,żeby dolac i wzięłam soczek(marchew z czymś tam) i zawsze wstrząsam i tak wstrząsnęłam,że koszulka w soku,moje włosy i podłoga(to i to świeżo umyte)i wszystko co było na szafce też zachlapałam.Miałam kuchnię w kolorach orange
tylkooliwka może Danielka taki urok?mój tż często bywa taki rumiany

cigi idą Basi te ząbki jak szalone.Brawo

Stary 2010-10-29, 11:41   #4857
cigi
Rozeznanie

jakas martwa godzina; ja zaraz zmykam na spacer, bo marudzi ma mala niemozliwie ; Dalam chrupa kukurydzianego, zebym drugie sniadanie mogla zjesc.

No dobra, widze, ze chrupy sa ok dla wiekszosci z nas. A czy jak dam jej pare takich Z SOLA na dzien, to bardzo zle????

Cytat:
Cigi widzę Ty też od rana rozlewasz hehe wiecie co zrobiłam?nalewałam Ninie bobofruta do buteli i wróciłam,żeby dolac i wzięłam soczek(marchew z czymś tam) i zawsze wstrząsam i tak wstrząsnęłam,że koszulka w soku,moje włosy i podłoga(to i to świeżo umyte)i wszystko co było na szafce też zachlapałam.Miałam kuchnię w kolorach orange
tylkooliwka może Danielka taki urok?mój tż często bywa taki rumiany

cigi idą Basi te ząbki jak szalone.Brawo
Silna babeczka z ciebie ; dobrze, ze mi sie OBOK klawiatur udalo

dziekujemy
Oszzzzzz, nie do wytrzymania marudziiiiii, zmykam
Stary 2010-10-29, 12:03   #4858
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ma fajne te żeby no i włosy

Cytat:
J

[

[/COLOR]Ja po ślubie mieszkalam u moich rodziców całe pół roku, i moja mama mi powiedziala około 20 października że mamy się do pierwszego wyprowadzić, bo oni chcą świętego spokoju a my czasami o prawie 22 chodzimy spać bylam wtedy w 3 mc ciąży, ale jeszcze nikomu nie mówiliśmy żeby nie zapeszyć po wcześniejszych doświadczeniach. No i wtedy sie wyprowadziliśmy do na szybko znalezionej kawalerki w domku jednorodzinnym w piwnicy bo tylko wtedy na takie coś było nas stać, a moi rodzice zostali sami na 8-miu pokojach., Zanim Eryk się urodził to mieliśmy już mieszkanie służbowe 2 pokoje i za nic bym do matki nie wróciła. Niby nasze stosunki są poprawne politycznie, ale i tak taki gniew w człowieku zostaje, bo wtedy musiałam studia rzucić żeby mieć na opłacenie wynajmu, i 4 mc w łóżku leżałam na potrzymaniu ciąży.
strasznie przykre to co piszesz no ale twoja mama sama się o to prosi żeby zostac na starość sama
Tesciowie znaczy teraz już tylko tesciowa to by nam wszystko oddali . Jak stawiali ten dom to dla siebie on ma parter tam była pralnia , wielki pokój w którym teść sobie dłubał coś tam , ogromna suszarnia , pomieszczenie na piece , mój TZ dostał stare mieszkanie na blokach gdzie mieszkali , jak sie mu urodziły dzieci to tesciowie oddali mu swoją góre czyli swoje mieszkanie a na dole z pokoju na hobby tescia zrobili sobie salon z suszarni sypialnie z pralni kuchnie itp . a tam gdzie sa piece jest oddzielone i mają łazienke ( prysznic itp ) . A w sumie nie musieli tego robić . Nie rozumiem takich rodziców znaczy Twojej mamy , bo tata pewnie biedny pod pantofel wsadzony

Cytat:
Mała ślicznie wygląda a z tą fryzurą i ząbkami to tak na 2 latka.

Dziewczyny jakby Która nie wiedzała to przypominam: Dzisiaj mamy Piątek, Piąteczek, Piątunio
Te typowe kubełki też się nie rozkładają tylko tak dziwnie przechylaja i dziecko na nogi w górze jakaś pomyłka

Cytat:

Mi się smo loguje i nigdy mi sie tak nie robi jak piszesz

Dobrze ze piątek bo TZ przyjedzie ile można tak siedziec jak kołek samemu .
Stary 2010-10-29, 12:12   #4859
anakazar
Zakorzenienie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...l?ticaid=1b25c

bestialstwo;/
zobaczcie;/
Ja nie wiem jak tak można,przecież to ukształtowane dziecko.
Chiny to popaprany kraj i tak ich polityka.

Stary 2010-10-29, 12:19   #4860
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...l?ticaid=1b25c

bestialstwo;/
zobaczcie;/
Ja nie wiem jak tak można,przecież to ukształtowane dziecko.
Chiny to popaprany kraj i tak ich polityka.
Straszne, ale moim zdanie straszne to są też te opinie na dole.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości