Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 07:51   #1051
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mi wszystko z rąk leci, taka jestem gapa ciążowa...
zupe wylałam, kubek potłukłam, zrobiłam pranie bez proszku...

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

aja ... mrrrr jak ja uwielbiam widok mężczyzny z dzieckiem.... jak mój tż będzie trzymał bobasa na swojej klacie to go chyba zjem, heheh.
i tak jak pisała joker.... faceci którzy mają brzdąca w nosidełku i tylko widać te wierzgające nóżki
hehehe pranie bez proszku zdarza się nawet najlepszym
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 07:56   #1052
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Hej
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, ktore poznały płeć zazdroszcze Wam, bo ja musze jeszcze czekać.

Odebrałam wczoraj wyniki z labolatorium i wszystko mi poleciało w ciagu 5 tygodni na łeb na szyje. Cieszyłam sie ostatnio, że mam taka wysoką hemoglobinę, a teraz już ledwo się mieszczę w normie. Chociaż w moczu nic nie wykryli i jest ok.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 07:58   #1053
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane, wiem,że tu nikt z duszą na ramieniu nie czeka na wieści ode mnie, bo ja nie udzielam się zbyt często, ale to wszystko przez pracę, w której siedzę praktycznie cały dzień;/ jak później pójdę sobie na zwolnienie obiecuje, że będę się udzielać bardziej

Otóż byliśmy wczoraj u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Lekarz zrobił badanie i powiedział na 100% CHŁOPAK!!!BĘDZIEMY MIELI SYNECZKA!!!!Czyli sprawdziły się egipskie wróżby hehehehe lekarz powiedział,że Mały jest bardzo ruchliwy, ciężko mu było coś zobaczyć, bo tak się wiercił, skakał, że aż szok, a ja bardzo lubię podglądać co moje dziecko wyczynia w moim brzuchu Mały leży w pozycji pionowej, czyli główkę ma na górze, nóżki na dole, dlatego tak często czuję jego ruchy w dole brzuchu, okazało się, że ma tam nogi Lekarz powiedział,że połówkowe na następnej wizycie w ogóle on mi w karcie napisał 18 tydzień, jak ja sobie liczę według kalkulatorów ciążowych w necie to na większości mi 20 tydzień wychodzi, więc ja nie wiem jak on liczy, może tygodniami życia dziecka. Z tymi tygodniami to w ogole zamieszanie, bo widzę, że każdy to inaczej liczy, widzę nawet tutaj jak dziewczyny maja temin zbliżony do mojego a jedna pisze,że jest w 17 druga w 22, więc ja juz nie wiem jak to jest

Sprawdziły się wróżby arabskie i mojej Mamy z obraczką i włosem- będzie synek Aleksander !!! Można kompletować niebieską wyprawkę

Buziaki dla Was wszystkich
Gratulacje

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:00   #1054
laseczkaa
Zadomowienie

Stysia71- gratuluję syna

Bosti - Tobie gratuluję córki

I witam 2 nowe dziewczyny na forum

A ja zaraz się szykuję i lecę na zakupy znów pewnie troszkę ciuszków na kupie ale zrobię wam zdjęcia . Życzę miłego ranka .

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-10-29 o 08:01
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:00   #1055
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
zanim nadrobię dzisiejsze stronki, to najpierw chciałam się pochwalić, że na dzisiejszym połówkowym potwierdziła się dziewczynka zdrowiutka i śliczniutka
Bosti gratuluje córci
kasiapruszków gratuluje synka
stysia gratuluje synka

moja córcia to chyba jakaś baletnica będzie wczoraj jak się rozchulała kolo 19 to do 22 szalała w brzuszku ja oglądałam tv a ona chyba ze mną, a szalala ze hohoho
Stary 2010-10-29, 08:01   #1056
coralady
Wtajemniczenie

Zanim doczytam co naprodukowałyście od wczoraj to zdam relację z wczoraszej wizyty

Wszystko z Dzidziusiem okSpał sobie spokojnie całe badanie,więc nie budzlismy śpiocha,żeby go podejrzeć.Z reszta na tym etapie diagnoza co do płci jest na 80%,więc spokojnie poczkeamy do kolejnego usg.Najważniejsze,ze rozwija sie prawidlowo i rosnie w zastraszającym tempie.Ma juz 16 cm!Co usg ciąża jest starsza W 9 miesiacu będzie miało chyba z 70 cm

Załączam zdjęcie Dzidziusia i mój 16 tygodniowy brzuszek
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:26   #1057
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
muszę podliczyć co mam
Monti nie wierze Ci, że to koniec z zakupami na all
ja też muszę przejrzeć co juz mam dla malutkiej, co prawda mam już pare większych rzeczy ale na pewno brakuje mi body na 56-62 z długim rękawkiem jakiegoś sweterka/bluzy malutkiej i pajacyków na 62 i sama nie wiem czego jeszcze.......bo sheeee znowu przyjdzie wypłata i pójdzie...bo jak wpadne do sklepu to kaplica

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
ja jak się dowiedziałam o ciąży to poleciałam po body
w 15 tyg miałam większość a teraz z ciuszków chyba wsio, jeszcze 56 musze dokupić.

monti mój pierwszy zakup to tez były body mąż pukal się w glowe ze tak szybko zaczęłam i co będzie dalej

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Montii - w takim razie chyba też wybiorę się na zakupy tylko boje się że przesadzę z ilością tego wszystkiego, a nie chciałabym, żeby później dużo rzeczy było niewykorzystanych - póki co to nie mam pojęcia ile czego kupić.. wiem na pewno że mało rozmiaru 56

A powiedz mi kiedy poczułaś pierwsze ruchy dzidziusia??? ja już tak bardzo czekam na nie, ale jeszcze nic nie czuje...;// jestem bardzo niecierpliwa
ja poczułam w 19 tygodniu za to teraz mała daje czadu codziennie rano i wieczorem i bardzo często o 4 nad ranem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 08:28   #1058
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny, które już są w trakcie zakupów - czy korzystacie z jakiejś listy z wyprawką dla malucha, czy kupujecie tyle ubranek ile Wam się wydaje??

Mel B 14/14 +
Stary 2010-10-29, 08:31   #1059
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż byliśmy wczoraj u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Lekarz zrobił badanie i powiedział na 100% CHŁOPAK!!!BĘDZIEMY MIELI SYNECZKA!!!!Czyli sprawdziły się egipskie wróżby hehehehe lekarz powiedział,że Mały jest bardzo ruchliwy, ciężko mu było coś zobaczyć, bo tak się wiercił, skakał, że aż szok, a ja bardzo lubię podglądać co moje dziecko wyczynia w moim brzuchu Mały leży w pozycji pionowej, czyli główkę ma na górze, nóżki na dole, dlatego tak często czuję jego ruchy w dole brzuchu, okazało się, że ma tam nogi Lekarz powiedział,że połówkowe na następnej wizycie w ogóle on mi w karcie napisał 18 tydzień, jak ja sobie liczę według kalkulatorów ciążowych w necie to na większości mi 20 tydzień wychodzi, więc ja nie wiem jak on liczy, może tygodniami życia dziecka. Z tymi tygodniami to w ogole zamieszanie, bo widzę, że każdy to inaczej liczy, widzę nawet tutaj jak dziewczyny maja temin zbliżony do mojego a jedna pisze,że jest w 17 druga w 22, więc ja juz nie wiem jak to jest

Sprawdziły się wróżby arabskie i mojej Mamy z obraczką i włosem- będzie synek Aleksander !!! Można kompletować niebieską wyprawkę

gratuluje synka
Stary 2010-10-29, 08:35   #1060
iweczka
Zakorzenienie

Jokr to suuper że z maluszkiem wszystko OK.
Ale mnie kurcze zaskoczyłyscie ze już macie łózeczka, pościele i wogole...ja narazie ciuszki, ale chyba czas się ogarnąc i obejrzec sie za łózeczkiem, wózeczkiem i innymi drobiazgami bo zanim sie obejrzymy bedzie grudzien i świeta a potem po fiu fiu zleci jak.....
Stary 2010-10-29, 09:04   #1061
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
iizabellonikt ci nie mowi co masz jesc a czego nie kazdy warazil swoja opinie a Ty i tak zrobisz jak uwazasz-Twoja sprawa.Po drugie jestem dietetykiem wiec wiem co jem a pouczac Cie nie pouczam stwierdzam tylko fakty ze ludzie w tych czasach nie patrza co jedza a pozniej narzekaja na rozne dolegliwosci-wiem sama po sobie dlugo trwalo zanim zrozumialam co jadlam.A te eklerki sama chetnie bym zjadla bo uwielbiam tylko ze musza miec na wierzchu deserowa czekolada -mniam

oczywiście, ze moja sprawa, jestem taka osobą, że bardzo mało ludzi może wpłynąć na moje postępowanie

nie wiem co jedzą inni ludzie i na jakie z tej okazji dolegliwości narzekają,nie interesuję mnie to

natomiast normalne jest to, że zaczęłam dyskutować, kiedy ktoś piszę mi takie bzdury, że jedzeniem wyrządzam krzywdę dziecku,
bo się z tym nie zgadzam i tyle

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ale mnie kurcze zaskoczyłyscie ze już macie łózeczka, pościele i wogole...ja narazie ciuszki, ale chyba czas się ogarnąc i obejrzec sie za łózeczkiem, wózeczkiem i innymi drobiazgami bo zanim sie obejrzymy bedzie grudzien i świeta a potem po fiu fiu zleci jak.....

ja planuję kupić mebelki w tym miesiącu, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy,

chyba będę musiała kredyt zabrać na to wszystko co chce kupić

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Zanim doczytam co naprodukowałyście od wczoraj to zdam relację z wczoraszej wizyty

Wszystko z Dzidziusiem okSpał sobie spokojnie całe badanie,więc nie budzlismy śpiocha,żeby go podejrzeć.Z reszta na tym etapie diagnoza co do płci jest na 80%,więc spokojnie poczkeamy do kolejnego usg.Najważniejsze,ze rozwija sie prawidlowo i rosnie w zastraszającym tempie.Ma juz 16 cm!Co usg ciąża jest starsza W 9 miesiacu będzie miało chyba z 70 cm

super że wszystko ok,
maluszek faktycznie duży, mój w 17tc miała 15cm,
i tez przeważanie śpi na badaniu

ale jeśli chodzi o mierzenie wszystkiego na usg, to chyba lepiej jak się nie rusza

może i dobrze, że płci nie mówił skoro nie ma pewności, potem się człowiek nastawi i klops

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
U mnie, a raczej u Mateo wszystko oka, serce jak dzwon, wada sie schowala i sladu po niej nie ma, chlop jak dab juz sie nam na ekranie nie miescil i tylko co chwila majtaly nam przed oczami rece, lub nogi, bo mu sie na harce zebralo. Lekarz nie mogl tego serca namierzyc tak sie lobuz wiercil Pare razy probowala zorientoac sie gdzie dol, a gdzie gora i tak wpatruje sie i wpatruje i w pewnym momencie patzre, a tu taki wieeeeeeeelki siusior, ze az sie smiac zaczelam. Kurcze majtna tymi swoimi dzwonami "po oczach" i kopa mi sprzedal. Pewnie za podgladanie Tak wiec cala w skowronkach moge juz prawie zaczac pakowac sie do Gdyni do rodzinki

tak mocno za niego trzymałyśmy kciuki, że musiało być wszystko ok

pewnie miałaś to usg na super dobrym sprzęcie tez bym takie chciała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 09:05   #1062
Montii
Zakorzenienie

Joker super,że mateo zdrowy

czarna - eh kobieto ale kusisz.....
Cytat:

gratuluję! mnie też egipcie wróżyli, nie w sprawie płci ale w innej i się sprawdziło hiihih

Cytat:
hehehe pranie bez proszku zdarza się nawet najlepszym
ciekawe co dzisiaj mi się przydarzy

Cytat:

moj mial 16 w 17 tyg i 4 dni wiec nie ma zle hihihi
brzusio sliczny

Cytat:
Monti nie wierze Ci, że to koniec z zakupami na all
ja też muszę przejrzeć co juz mam dla malutkiej, co prawda mam już pare większych rzeczy ale na pewno brakuje mi body na 56-62 z długim rękawkiem jakiegoś sweterka/bluzy malutkiej i pajacyków na 62 i sama nie wiem czego jeszcze.......bo sheeee znowu przyjdzie wypłata i pójdzie...bo jak wpadne do sklepu to kaplica

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

monti mój pierwszy zakup to tez były body mąż pukal się w glowe ze tak szybko zaczęłam i co będzie dalej

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

ja poczułam w 19 tygodniu za to teraz mała daje czadu codziennie rano i wieczorem i bardzo często o 4 nad ranem...
ja sobie tez nie wierzę
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już są w trakcie zakupów - czy korzystacie z jakiejś listy z wyprawką dla malucha, czy kupujecie tyle ubranek ile Wam się wydaje??
ja nie kieruje sie lista...lista bede sie kierowac przy kosmetykach itp

kurde dziewczynby mam duszący kaszel, a mam dentyste na dzisiaj no i nie wiem ....

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:11   #1063
blackrose4u
Wtajemniczenie

Na początku gratuluję Wam zdrowych dzieciaczków i że już znacie płeć klask i:
No i zazdroszcze Wam tych fotek w 3d, są słodkie

Witam nowe mamusie
Co do dostania się do klubu to tak jak napisała Jokr3 nie ma tak łatwo, trzeba pobyć z nami najpierw tutaj i udzielać się.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:12   #1064
wanilia83
Zadomowienie

Witam kochane w ten piękny dzień

Moja kochana córcia nie zmieniła się w chłopczyka i dalej pozostaje dziewczynką ma już 22 cm cała (pięknie nam się wyprostowała w pewnym momencie i lekarz mógł ją zmierzyć) i waży coś około 300g i wszystko z nią ok tylko mi wyniki z moczu strasznie się popsuły i lekarz powiedział że muszę zacząć pić od 3 do 4 litrów dziennie bo inaczej grozi mi kolka nerkowa łozysko mam na przedniej ściance więc dlatego żadko czuje ruchy małej, wczoraj była ustawiona w poprzek głowa z mojej prawej strony a nogi z lewej

oczywiście zapomniałam się zapytać o znieczulenie u nas w szpitalu

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
cmokam cię

nommm ja je chce :beksiam:

czyli allegro jest niebezpieczne dla kobiet w ciąży
ja też obserwuje te aukcje,
tylko, że wszystkie takie zimowe mi się wydają

ale masz super zobaczysz dzisiaj swoją córeczkę,
ja też chce

kochana ty też już niedługo zobaczysz swoją córeczkę
dziś też nie wygrałam aukcji w której brałam udział, ale ze mnie leszcz

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
Wanilia co do tych targow to ja jestem teraz w UK i akurat sie zalapalam; ale od stycznia bede poznanianka bardziej w lokalne imprezy uderze. Zdecydowalismy rodzic w polsce bez wzgledu na opinie bo szczerze mowiac tu tez sie slyszy o mrozacych w zylach krew historiach ( w rolach glownych dwie moje kolezanki) wiec chcemy byc z rodzina i babciami.
szkoda

Cytat:
Ja kupuje tz juz nie, bo mam cala komode ciuszkow, ale takich na 56/58 to mam malutko, bo widze bo siostrzenicy meza, ze ledwo wyszla ze szpitala i juz w ciuszki 56 sie nie miesci, wiec nie ma sensu takich malych kupowac.
ja mam po 5 / 6 par ciuszków na rozmiar 56 i powiedzmy tyle samo na rozmiar 62 tylko tak się zastanawiam w jakim miesiącu dziecko nosi już rozmiar 68
jakbyście widziały to dajcie znać

Cytat:
Mam ten film w domu na dvd to "SuperSize Me"-warto sobie czasem obejrzeć!Masakra!Po takim filmie odechciewa się zupek w proszku,chipsów i coli Ja nie ma bzika na punkcie zdrowego odżywiania ale jestem świadomo syfu jakim jest gorący kubek,chipsy,fast food itd.I nie udaje że tak nie jest!Nie trzeba być lekarzem,żeby o tym wiedzieć!Wystarczy do tego pewna elementarna wiedza.Nie rozumiem dlaczego matki karmią swoje dzieci takim badziewiemMoze to wynika z niewiedzy,braku świadomości lub ignorancji po prostu...A przecież tyle się mówi o zdrowym odżywania
ja oglądałam i mi się nie odechciało i żadna z nas nie powiedziała że będziemy chodzić na obiady z dzieciątkiem na fast foody bo mnie samą szlak trafia jak widzę malutkie dziecko karmione hamburgerem z mc donalda a zresztą ja nie lubię kanapek stamtąd (tylko lody mi tam smakują)
poza tym żadna z nas nie twierdzi że jemy zupki chińskie na śniadanie obiad kolacje i jeszcze jako przekąskę tylko że nam się zdarza i na tym kończę mój temat o jedzeniu bo to tak jakby wegetarianin sprzeczał się z osobą która jada mięso czyli nigdy nie dojdziemy do konsensusu

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny my już po usg i będziemy mieli SYNA
pani doktor powiedziała że zdrowy jest a i waży 365g
agus gratuluje synka

milena gratuluje dziewczynki

kasiapruszkow gratuluje synka Rafałek super imię dawno nie słyszałam

bosti gratuluje córy

stysia gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Matko zobaczcie akurat u mnie w mieście http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
straszne to było

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

kochane a ja się muszę pożalić jechaliśmy dzisiaj z mężem autem i nagle wyskoczyła nam sarna zdążyłam tylko krzyknąć: jeeezuuu i walnęliśmy w nią z prędkością 70km/h i hamowanie było i sarna poleciała 20m do przodu i skonała popłakałam się prawie trzęsłam się cała wezwaliśmy policję ale i tak odszkodowania nam nie oddadzą bo trzeba sprawę do sądu zakładać boję się czy to nie zaszkodziło maleństwu w sumie dobrze się czuję ale humor zryty dowód rejestracyjny zabrany bo auto nie do jeżdżenia lampy stłuczone, zderzak i maska masakra mówię wam ryczałam potem jak głupia tak mi przykro było
eirene kochana mam nadzieję że już się uspokoiłaś

Cytat:
ale się wkurzyłam !
przelicytowali mnie w aukcji o polarek 50 groszy
ale zamówiłam coś innego
http://allegro.pl/show_item.php?item=1284788773
i
http://allegro.pl/show_item.php?item=1284788703

i już kończę z allegro
monti widzę że szalejesz z zakupami, powiem ci że piękne ciuszki kupujesz swojemu smykowi, ja to zawsze uważałam że chłopczyków można ładniej ubrać

jok3r cieszę się że z maluszkiem wszystko ok

Cytat:

coralady super że wszystko w porządku, dzidzia śliczna a ty masz słodki brzuszek

no i oczywiście witam wszystkie nowe mamusie
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:12   #1065
Agattek33
Raczkowanie

Bosti, Stysia, Milena, Kasia, gratuluje poznanych plci!!!

Nareszcie piatek, ciognol sie ten tydzien niemilosiernie.

Zrobilismy sobie z TZtem supert tortille na obiadek, malej chyba smakowalo bo pol nocy kopala jak wsciekla a TZ chcial spac z reka na moim brzuchu bo poczul jak kopala i mial takie wielkie oczy i mowil jeee, ranyyy i nie mogl sie nadziwic.

Milego dzionka Dziewczyny
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:13   #1066
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
moj mial 16 w 17 tyg i 4 dni wiec nie ma zle hihihi
brzusio sliczny

a moja miała w 16tyg. i 5 dniach - 12,7cm

czy to nie za mało?
Stary 2010-10-29, 09:13   #1067
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
A jak nazwiecie swoje dzieciątka ?? ja mam kilka typów ale póki co też czekam do ujawnienia się płci, wtedy będę mysleć intensywniej nad imieniem.
wiktorek lub emilka jeszcze przed ciążą mieliśmy wymyślone hehe

Cytat:
ciuszki oczywiście
teraz mam ciuszki, lozeczko,posciele,materac , fotel do karmienia i chyba tyle

ale mały mnie kopie,az laskocze i sie smieje pod nosem
kurcze mnie też już wyraźniej czuję wiem że to TO. ale powiem wam że czuję to tak jakby hmm...bąki małe puszczało hehe takie bąbelki ale już wieczorem wyraźnie i nawet tż jak przykłada rękę to czuje i cieszy się jak wariat

Jok3r baaardzo się cieszę że u synka wszystko w porządku bo się sama martwiłam ale trzymałam kciuki za niego cieszę się bardzo

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzień dobry O rany ale historia, ja tez przeżyłam w pierwszej ciąży stłuczkę i też miałam maskę rozwaloną ale dzidzi nic nie było także wiem jak strasznie się czułaś
no powiem ci że nie interesowało mnie czy mam coś z kręgami czy auto rozwalone i takie tam tylko : czy z dzidzią w porządku. ale jak wczoraj zaczęła brykać wieczorem znowu to się uspokoiłam i jest już dobrze

Stysia71 gratulacje z powodu synka

coralady śliczny dzidziuś i śliczny brzuszek laseczko

Cytat:

ja mam listę ale jak idę do sklepu to po prostu biorę co mi się podoba a potem to odhaczam pewnie i tak będę miała o wiele więcej rzeczy niż na liście ale co poradzę jak te rzeczy dla maluchów są takie słodkie...

wanilia na szczęście już jest ok ale z autem zawsze pecha mieliśmy mieliśmy już 3auta i wszystkie "ochrzczone"

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-10-29 o 09:17
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:15   #1068
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ale to się robi dopiero w 24-28 tygodniu. Ja jeszcze nie dostałam skierowania nawet
Ale od dzisiaj obiecałam sobie jeść mniejsze porcje posiłków i mniej słodyczy. Wczoraj miałam taką zgagę na wieczór, że musiałam się ratować jakimiś środkami. W ogóle miałam wrażenie jakbym miała oponę w brzuchu. Zachciało mi się cebulki na kanapkę i o...jeszcze bezą poprawiłam
Jok3r to świetnie, że wada zniknęła
Ja dostalam skierowanie, ale pojde juz u rodzicow, bo musze jeszcze pulmonologa zaliczyc i spirometrie to za jednym zamachem to zalatwie. Dostalam na szczescie 50, bo ja do slodyczy mamy lekki odrzut

Cytat:
Napisane przez gosiak1984 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny

iizabelaa ja widziałam ten wózek Espiro Vectory akurat tylko z gondolą i mi się wydaje, ze ona jest malutka.

Ahtaga ja też biorę jod i witaminy tzn. prenatal Lekarz do tego jeszcze mi zalecił magnez.

bosti gratuluję dziewczynki.

Ja dzisiaj normalnie nie mogłam wstać do pracy, tak fajnie mi się spało. Od grudnia idę chcyba na zwolnienie.
Ja wózek chyba kupię z Chicco coś takiego: http://allegro.pl/wozek-chicco-trio-...276921694.html podoba mi się kolor vanilia.
Wyprawki jeszcze nie składam, czekam do grudnia na USG. Chociaż dużo rzeczy mam od siostry ciotecznej po jej dziecku i w ogóle nie zniszczone, więc odpada mi kupno łóżeczka, przewijaka, podgrzewacza, i niektórych ubranek.
Co do klubu rozumiem Was. Napiszcie jak już to zaufanie zdobęde
Dziewczyny a myślałyście już o porodzie? Kurczę ja się strasznie boję i zastanawiam się nad cesarką. Sama nie wiem, a może tylko znieczulenie.
Ja ze wzgledu na astme i miesniaka, ktory blokuje kanal rodny mam zalecenie cc, wiec w sumie nie mam nad czym sie zastanawiac

Cytat:
Cześć Kochane, wiem,że tu nikt z duszą na ramieniu nie czeka na wieści ode mnie, bo ja nie udzielam się zbyt często, ale to wszystko przez pracę, w której siedzę praktycznie cały dzień;/ jak później pójdę sobie na zwolnienie obiecuje, że będę się udzielać bardziej

No to gratki, kolejny synus, chlopaki chyba prowadza? Moj tez usiedziec w miejscu nie moze, a teraz to juz tak wiezga, ze czasem tlumacze mu, ze mama juz jest zmeczona tymi kopniakami, a ten dalej swoje. Niegrzeczny urwis mi rosnie Teraz na tych echo serca lekarz pokazal mi gdzie dokladnie mala cholera ma nogi i rece i okazalo sie, ze lezy sobie kurdupel jeden buzia do pepka i od dolu wali we mnie z nogi, a w okolicy pepka rekami. No jak to wygladalo to masakra hehe. Jakby sie chcial przez brzuch przebic wolajac wypysccie mnie!!!!!

Cytat:
Ja mama liste w spadku po szwagierce, ale czesciuowo sie jej trzymam, bo w praktyce nie sparwdzily sie np rozm 56-58. Wiec pomijam je i kupuje wieksze. Latwiej sie robi zakupy, bo masz caly czas przy sobie kartke i nie kupisz np 20 bodziakow z krotkim rekawem

Cytat:
Wiesz co ja to sie za to zabralam tak szybko glownie dlatego, ze jak lazilam ze szwagierka po sklepach i widzialam co ona juz kupuje to jakos tak samo wyszlo. Poza tym ja mam ta ciaze zagrozona, wiec niestety musze brac pod uwage, ze cos odpukac moze byc nie tak i bede musiala w szpitalu lezec. Dodatkowo idzie zima, a brzuchy rosna, wiec po co sie pozniej meczyc w zaspach i marznac latajac po sklepach jak mozna teraz poki jeszcze slonce swieci i mozemy sie w miare sparwnie poruszac. No i na koniec ja wyjezdzam do rodzicow i wracam po nowym roku, a w styczniu bede w 31 tyg, wiec tak jakby juz na walizach bede siedziec, bo kazdy mi wrozy ( lekarze ofc), ze urodze szybciej. Maz po tym jak szwagierka ur 3 tyg wczesniej i srednio byla do tego przygotowana zapowiedzial, ze w styczniu to juz ma byc wszystko, wozki, sruski, lozeczka, pieluchy kosmetyki doslownie wszystko i moja torba do szpitala spakowana. Ja tez jestem tego zdania, wiec od stycznia siedze w domciu i spokojnie czekam na rozpakowanie
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:20   #1069
miamore999
Zakorzenienie

hej dziewczyny!

Cytat:
co do bakterii w moczu to ja też mam liczne ale ostatnio też miałam i gin nic nie mówił

super gratulacje wielkie

będzie dobrze nic się nie martw

kochane a ja się muszę pożalić jechaliśmy dzisiaj z mężem autem i nagle wyskoczyła nam sarna zdążyłam tylko krzyknąć: jeeezuuu i walnęliśmy w nią z prędkością 70km/h i hamowanie było i sarna poleciała 20m do przodu i skonała popłakałam się prawie trzęsłam się cała wezwaliśmy policję ale i tak odszkodowania nam nie oddadzą bo trzeba sprawę do sądu zakładać boję się czy to nie zaszkodziło maleństwu w sumie dobrze się czuję ale humor zryty dowód rejestracyjny zabrany bo auto nie do jeżdżenia lampy stłuczone, zderzak i maska masakra mówię wam ryczałam potem jak głupia tak mi przykro było

kasiu gratulacje kochana
rozumiem co przeżywałaś, my tez mieliśmy stłuczkę, byłam wtedy w 13 tygodniu, całe szczęście, że miałam zapięte pasy. Poleciałam na izbę przyjęć do szpitala i na szczęście okazało się, że maluchowi nic nie jest ale do dziś boję się samochodem jeździć... uraz pozostał :/

Cytat:

gratuluje syneczka! u nas będzie Aleksandra
Stary 2010-10-29, 09:21   #1070
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a moja miała w 16tyg. i 5 dniach - 12,7cm

czy to nie za mało?
no coś Ty każde dziecko rośnie inaczej, może mieć dzisiaj mało a za tydzień rośnie jak szalone, bądź najpierw przyrost a później stop

Eirene1987 o tak takie właśnie baczki, a wczoraj aż sie wystraszyłąm takiego kopa dostałam,że szok !!!! az mi ręka podskoczyła, ależ to malenstwo ma siłe

wanilko i chłopca i dziewczynkę można wystroić dlatego najlepiej mieć parkę bliźniaków ale skąd te pieniądze

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 09:25   #1071
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja mam po 5 / 6 par ciuszków na rozmiar 56 i powiedzmy tyle samo na rozmiar 62 tylko tak się zastanawiam w jakim miesiącu dziecko nosi już rozmiar 68
Moja córcia nosiła 68 od pół roku do roku nawet niektóre rzeczy, ale to wszystko zależy od dziecka i niestety niewiele Ci da ta wiedza, która przekażą Ci inne mamusie, bo twoja Kluseczka może rosnąć zupełnie inaczej . Moja Mała teraz nosi rozmiar 74 czasem 80 (ma 16 msc). A sąsiadki wnuczek ma 5 miesięcy i już nosi rozmiar 80.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:30   #1072
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Witam kochane w ten piękny dzień

Moja kochana córcia nie zmieniła się w chłopczyka i dalej pozostaje dziewczynką ma już 22 cm cała (pięknie nam się wyprostowała w pewnym momencie i lekarz mógł ją zmierzyć) i waży coś około 300g i wszystko z nią ok tylko mi wyniki z moczu strasznie się popsuły i lekarz powiedział że muszę zacząć pić od 3 do 4 litrów dziennie bo inaczej grozi mi kolka nerkowa łozysko mam na przedniej ściance więc dlatego żadko czuje ruchy małej, wczoraj była ustawiona w poprzek głowa z mojej prawej strony a nogi z lewej

oczywiście zapomniałam się zapytać o znieczulenie u nas w szpitalu

kochana ty też już niedługo zobaczysz swoją córeczkę
dziś też nie wygrałam aukcji w której brałam udział, ale ze mnie leszcz

ja oglądałam i mi się nie odechciało i żadna z nas nie powiedziała że będziemy chodzić na obiady z dzieciątkiem na fast foody bo mnie samą szlak trafia jak widzę malutkie dziecko karmione hamburgerem z mc donalda a zresztą ja nie lubię kanapek stamtąd (tylko lody mi tam smakują)
poza tym żadna z nas nie twierdzi że jemy zupki chińskie na śniadanie obiad kolacje i jeszcze jako przekąskę tylko że nam się zdarza i na tym kończę mój temat o jedzeniu bo to tak jakby wegetarianin sprzeczał się z osobą która jada mięso czyli nigdy nie dojdziemy do konsensusu

cudnie, że widziałaś małą i wszystko z nią ok

pij dużo wody bo to ponoć zdrowe w ciąży, ja zauważyłam, że ostatnio więcej zaczynam pić

a odnośnie jedzenia,
to zgadzam się że bezsensu jest przeginać,
ja napisałam , ze zjadłam gorący kubek (bez konserwantów )
ktoś, że je to na co ma ochotę w ciąży,
i wyszło, że jesteśmy grubaskami stołującymi się tylko w brach szybkiej obsługi i poza zupkami nic innego nie jemy
i fakt do konsensusu nie dojdziemy, więc zakończmy dyskusję
Stary 2010-10-29, 09:33   #1073
Montii
Zakorzenienie

na koniec powiem,że mam dzisiaj ochotę na flaki ale takie chamskie, ze stacji benzynowej z ogromną bułą. !!!!!!!!!!!!!!!

muszę pomyśleć co na obiad

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 09:35   #1074
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam listę ale jak idę do sklepu to po prostu biorę co mi się podoba a potem to odhaczam pewnie i tak będę miała o wiele więcej rzeczy niż na liście ale co poradzę jak te rzeczy dla maluchów są takie słodkie...
A mogłabyś podać link do tej listy, jeśli masz ją z neta?? Pewnie i ja więcej kupie niż na liście, ale na początek to jakieś wytyczne by się przydały

Cytat:
No to gratki, kolejny synus, chlopaki chyba prowadza? Moj tez usiedziec w miejscu nie moze, a teraz to juz tak wiezga, ze czasem tlumacze mu, ze mama juz jest zmeczona tymi kopniakami, a ten dalej swoje. Niegrzeczny urwis mi rosnie Teraz na tych echo serca lekarz pokazal mi gdzie dokladnie mala cholera ma nogi i rece i okazalo sie, ze lezy sobie kurdupel jeden buzia do pepka i od dolu wali we mnie z nogi, a w okolicy pepka rekami. No jak to wygladalo to masakra hehe. Jakby sie chcial przez brzuch przebic wolajac wypysccie mnie!!!!!
Ja póki co gadam do dzidzi żeby wreszcie matke skopała, a ona dalej nic już się doczekać nie mogę, chociaż pewnie później będe prosić żeby się uspokoiła na troche

Cytat:
Ja mama liste w spadku po szwagierce, ale czesciuowo sie jej trzymam, bo w praktyce nie sparwdzily sie np rozm 56-58. Wiec pomijam je i kupuje wieksze. Latwiej sie robi zakupy, bo masz caly czas przy sobie kartke i nie kupisz np 20 bodziakow z krotkim rekawem
Pewnie nie masz w wersji elektronicznej tej listy??

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
rozumiem co przeżywałaś, my tez mieliśmy stłuczkę, byłam wtedy w 13 tygodniu, całe szczęście, że miałam zapięte pasy. Poleciałam na izbę przyjęć do szpitala i na szczęście okazało się, że maluchowi nic nie jest ale do dziś boję się samochodem jeździć... uraz pozostał :/
My tez mieliśmy stłuczkę w drodze na wakację. W sumie niewiele się stało, ale byłam strasznie przerażona tym i jak zaczęłam płakać, to nie mogłam się uspokoić a dzień później zrobiłam test i się okazało, że jestem w ciąży.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2010-10-29 o 09:37
Stary 2010-10-29, 09:35   #1075
megi2015
Zadomowienie

Witam nowe mamusie na wątku

No i przede wszystkim gratuluję dziewczynom które wczoraj poznały płeć

Jakoś nie mam dziś siły na nic. Nic mi się nie chce.... Ale fajnie że jest piątek i nawet pogoda dopisuje.

Życzę wszystkim dziewczynom miłego dnia i weekendu.
Stary 2010-10-29, 09:41   #1076
trzyrazyi
Zadomowienie

Hejka dzieewczyny!!!Gratuluje poznania plci i sicznych brzusio....ciesze sie ze w sio ok...ja dzisiaj wybieram sie na polowkowe mam nadzijeje ze poznam plec i ze wszystko bedzie ok z dzidzia......mam straszne bole bole kregoslupa dzisiaj usnelam nad ranem przed 3 a juz nie w spomne o bolach glowy.......calusy gorace odezwe sie jak wroce....a i czarna z tego co pamietam tez ma takze czzekam z niecierpliwoscia na wiadomosc ~
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:46   #1077
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
A mogłabyś podać link do tej listy, jeśli masz ją z neta?? Pewnie i ja więcej kupie niż na liście, ale na początek to jakieś wytyczne by się przydały

Ja póki co gadam do dzidzi żeby wreszcie matke skopała, a ona dalej nic już się doczekać nie mogę, chociaż pewnie później będe prosić żeby się uspokoiła na troche

Pewnie nie masz w wersji elektronicznej tej listy??

My tez mieliśmy stłuczkę w drodze na wakację. W sumie niewiele się stało, ale byłam strasznie przerażona tym i jak zaczęłam płakać, to nie mogłam się uspokoić a dzień później zrobiłam test i się okazało, że jestem w ciąży.
Listy niestety nie mam na kompie, bo moja jest spisana na kartce Kurcze, ale krazyla tu taka fajna juz zmodyfikowana, bo te listy z gazet czy z netu to czasem sie nie sparwdzaja. Dobrze by bylo miec taka na pierwszej stronie i jakby cos bylo do poprawki to by sie ja modyfikowalo.
Stary 2010-10-29, 09:47   #1078
Montii
Zakorzenienie

Dziewczyny mnie w nocy budzi taki ból w krzyżu że to jest masakra!!!!
nie wiem czy to mały tak się rozciąga czy co? jak trochę pochodzę to przechodzi ;/

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 09:51   #1079
Jok3r
Zadomowienie

Mi na szczescie juz odpuscily te nerwobole w posladkach, bo czasem chodzic az nie moglam, ale kurcze nadal dostaje skurczy w lydkach w nocy, lub jak wstaje rano. Pije magnez, ale cikawe czy mi one ustapia calkowicie. Ostatnio tez mam mega pragnienie. Woda u mnie znika i nie moge przez jakis czas pic mleka, bo mam taka biegunke, ze szok.
Stary 2010-10-29, 09:53   #1080
Montii
Zakorzenienie

ja to mam fazę na nabiał

kurde musze cisnąć do banku kase sobie przelać na konto bo już wszystko wydałam ;/

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości