|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jestem trochę zajęta, ale spróbuje później zrobić zdjęcie (a nóż się uda dziś jest słonecznie )P.s Wczoraj po wyszorowaniu głowy, nie wiem po raz już który Zapytałam męża czy widzi różnicę... a on na to "No tak są jeszcze troche seledynowe.." a on na to" No tak taki niebieskawy" Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-10-29 o 13:20 |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yatamanka zrob Nutrissami tymi co ja robilam. Ładnie pokryje Ci "seledyn" przyciemni delikatnie, bedziesz zadowolona
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do kolorów, to mega problemy ma z tym mój szwagier a jak oceniasz stan włosów po tej farbce? zniszczyły sie czy coś takiego?
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starałam się uchwycić jak najlepiej, udało mi się jedynie tak jak tu w załączniku (tak naprawdę są kapkę bardziej niebieskie - a już tak szorowałam, że ojej.. ) Aha no i to jaśniejsze co wygląda jak rude - to moje odrosty choć tak naprawdę nie są rude - to taki słoneczny blond, choć w połączeniu z tym siwoniebieskim daje wrażenie rudości :/ Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia od razu po zdjęciu ręcznika z głowy to byście pospadały z krzeseł ale byłam zbyt zszokowana by myśleć o zdjęciach.Co do kondycji włosów to przyznaje się bez bicia, że nie wiem bo jak myłam głowę i szorowałam nizoralem nie zwracałam zbytnio na to uwagi - myślałam co zrobić by się tego pozbyć - choć podejrzewam, że jakby była tragedia to bym poczuła, że są szorstkie czy coś, no a po szorowaniu nałożyłam anti-age, więc teraz gdy są suche są miluchne jak pupcia niemowlaka Włoski trochę mi wypadają, ale to już zauważyłam wcześniej jak odstawiłam skrzypowitę - więc nie przypisywałabym tego farbie. A no i tak - seledynowy to właśnie taki zielono żółty ![]() _eNchaNted_ - nie cichaczem pisałam, że się zastanawiam nad przyciemnieniem, ale nikt specjalnie nie podjął tematu więc pewnego pięknego dnia po prostu kupiłam farbę i poprosiłam bunny o wyliczenie wody - i tak oto historia się potoczyła. Na razie niczym nie będę farbować - boję się
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-12-07 o 23:06 |
|
|
|
|
#3815 |
|
Magda ;)
|
Ewcia właśnie chcę wrócić do blondu tylko nie wiem jak, chciałabym jakiś taki naturalny jasny blond
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Yatamanka tragedii nie ma
![]() Widac niebiesko srebrny połysk ale nie aż tak bardzo. To sie wypłucze ![]() A jak sie zdecydujesz na przyciemnianie to wez Nutrissa ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Nie decydujesz sie jednak na dekolor? |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak napisałam naprawdę są bardziej niebieskie - szczególnie w słońcu Pójdę chyba zaraz do apteki jeszcze po nizoral bo miałam tylko 2 saszetki
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() i po co mi były te ciemne farby |
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
No Yatta niezły kolor wyszedł nie ma co
Wniosek jest taki że jak przyciemniać to naturami ![]() A jak już będą przyciemnione do danego poziomu to potem można położyć popiel czy cokolwiek malaksując po miesiącu dwóch. Ale jak to mówią mądry Polak po szkodzie. Princeska albo dekoloryzuj albo zrób kąpiel rozjasniającą jak mysia i potem połóz blond farbę naturę. Tak czy inaczej oba zabiegi były juz w tym watku opisywane i wystarczy poszukać sobie ![]() I następnym razem nie podejmowac pochopnych decyzji tylko z miesiąc się wstrzymać i dobrze sprawę przemyśleć.
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Twój porost rewelacyjny, a narzekasz! U mnie nieźle nieźle. 3 tygodnie i już 2cm Włoski mają długośc 28/29 cm, w zeszłym miesiacu 26. hihi z tymi wieczorkami to tak róznie. każdy robi to, co lubi, albo lubi to co robi my jestesmy ograniczeni przez małego, ale pasuje mi tak, jak jest i chetnie bym juz sobie brzuch drugi zrobiła. Osobiście uwielbiam się nażreć popcornu, zapijac go przesłodzona herbatą z cytryną i nakrywac ze strachu głowe poduszką
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
Yatamanka mam identyczne włosy teraz
po cudownej plukance hahah ide do fryzjera na dodatek dzisiaj babka padnie ze smiechu w ogole zawiodłam sie na mojej farbie ce-ce nie wiem dlaczego ale pokryła mi ostatni fatalnie odrost :/ tzn zrobił sie zołty jak kurczak ![]() przypominam ,ze robiłam 10.23
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3823 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
wiem wiem następnym razem będę |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje włoski faktycznie mają niebieski odcień, ale skoro mówisz że się zmywają, no to chyba nie pozostaje Ci nic więcej jak myc głowę i cierpliwie czekać. Będzie dobrze
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Yatta seledynowe włoski masz?
Myślałam ze padnę. ![]() Nie ma się co dziwić to tylko facet. infatuated Gdzie te fotki??? Czekam i czekam a tu NIC! ![]() Dziewczyny dziś obleciałam wszystkie drogerie oprócz jednej ost.i muszę powiedzieć ze nigdzie nie ma excell-ki 9.13. Wiedz chyba zostaje mi zrobić 8.13. Kupiłam merz specjal i zaczynam kuracje. Musze jeszcze dodać ze pije pokrzywę i len już dwa miesiące i teraz mój odrost po niecałych dwóch tygodnia mierzy prawie 1cm.Ciekawe jak to będzie jak dodam do tego jeszcze merz specjal.
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zmiany dziweczyny oby na lepsze
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powolutku widzę, że się wymywa, właśnie wróciłam z apteki z nizoralem i nie zawacham się go użyć chociaż to pewnie niezdrowe tak szorować włosy :/ |
|
|
|
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
yattamanka dzięki za fotki
rzeczywiście te odrosty na zdjęciu wyglądają tak złotawo, ale ja wiem po sobie, że zdjęcia koloru nijak mają się do rzeczywistości... życzymy Ci aby szybko się wymyło tylko troche przeraziłaś mnie tym kolorem, ciekawe co mi wyjdzie jak nią zrobie, w przysżłości ![]() .. . tylko zastanawiałam się nad 900, 902, 913, 903 jest superrozjaśniające tylko... bunny wiem, że marudze, zresztą to pytanie do Was wszystkich jakbyś miała mi poradzić, to którą farbę lepiej użyć przy następnym razie? mijiblond, która ma system rozjaśniania do 4,5 tonu czyli od bazy 6 powinno być jak należy, czy inoa, która ponoć rozjaśnia tylko 0d 2-3 tonów (chyba dobrze zapamiętałam) ale myślę, że jest raczej troche łagodniejsza, chociażby przez ten oleożel? co do wspólnych wieczorów, my z TŻtem uwielbiamy oglądać coś wtuleni w siebie i zajadać się czekoladami.. od wczoraj w netto jest promocja na czekolade nussbeiser 220g za 6,99 i kupiliśmy od razu 3 no i namówiłam go jeszcze na czekoladki lindt, a że były w jakiś 4 kartoniczkach to zjedliśmy wczoraj jeden ( 4 cukierki w jednym, to chyba jakiś żart ) a później sie dziwie, że chciałabym troche schudnąć a nie moge![]()
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Yatta czy niezdrowe? a pewno wysusza włosy takie częste mycie, chociaż potem kładziesz maski to powinny wracać do siebie
z drugiej strony będziesz je miała teraz czyste jak nigdy wcześniej! Princeska ja bardziej do użytku domowego polecam kąpiel bo łatwiej ją zrobić. Z dekoloryzacja bez fryzjera może być ci ciężko, bo nie będziesz wiedziała kiedy zmyć. A tak nałożysz kąpiel na kilka minut-do 20min. max ale myślę że wcześniej będziesz zmywać i potem suszysz i możesz nakładać farbe od razu. Popytaj mysi jak u niej to wyglądało
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mój tż-cik nie moze bo na diecie jest... przekroczył 110 kg... i go zmusiłam do diety dobrze chociaż wysoki to aż tak nie widać
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja was caly czas podczytuje
co do szorowania wlosow zwlaszcza takimi szamponami przeciwlupiezowymi to straszne kuku dla wloskow maski odzywki poprawia efekt wizualny ale nie stan faktyczny wlosow przeciez wlosieta rozjasniane sa taaakie cienkie i delikatne ze strach wogole je myc jakimis detergentami dlatego ja myje tylko skalp a wlosy zabezpieczam odzywka rozumiem ze to zdarza sie sporadycznie takie szorowanko ale skutki ma ono nieodwracalne ![]() paulcia u nas na szczescie tz wcina slodycze bo ja to bleeee nie lubie czasami raz na kilka ms cos sobie skubne
|
|
#3832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cena pomeraniana jest w granicach tysiaka. Za 3 koła chodzą szczeniaki z rodowodem po championach ![]() Yorki też są sweet, ale połowa osiedla z nimi chodzi a ratlerki zbyt chudziutkie, bałabym się, że coś im się złamie ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
dobre Jak dobrze, że TŻ Cię oświecił. Tkwiłaś w przekonaniu, że masz niebieskie włosy, a jednak są seledynowe, widzisz człowiek całe życie sie uczy A tak serio to na moim monitorze wygląda to bardziej siwo niż niebiesko i nawet aż tak strasznie to nie wygląda ![]() Musiałaś chyba jednym maleńkim zdaniem napomknąc, że coś tam zamierzasz, bo nawet na to uwagi nie zwróciłam, jak większośc z nas zresztą, bo widziałam, że nie tylko ja w ciężkim szoku byłam ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Gdzie zdjęcia? |
|||
|
|
|
#3833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak wrócimy z zakupów bez czegoś słodkiego to tylko dlatego, że trzeba było przycisnąć pasa;D bo jednak troche za dużo wydajemy na te słodkości. Ostatnio kupiliśmy białe michałki, mówie Wam dziewczyny pychotka![]() ![]() kotka opłacało sie, bo zwykła 100g kosztuje u nas ok 4zł dziś pewnie sie za nią zabierzemy![]() kurde miałam iść dzisiaj na te zakupy, a TZ zadzwonił, że po mnie wpadnie i razem wrócimy do domu ![]()
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
to pomyję jeszcze jakiś czas,a później zrobię tą kąpiel dziękuję bardzo |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli masz juz pomeraniana?? jak patrzyłam na allegro to najtańszy za 1tys ale juz ze 2 lata ma... a ja chciałabym kiedyś szczeniaczka a podoba mi sie chichuachua dlugłowlosy też piękny
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
mysia dzieki za pomoc
![]() Kupie ten vitapil, ma duzo biotyny, zreszta Tobie pomaga jak widze wiec i ja mam nadzieje ![]() Mi tez dość włoski rosną, 2 cm na miesiac to dla mnie sukces ![]() Nie moge sie doczekac Twojego farbowania ta nową farbą, jakbym sama miala farbowac ![]() Kotka o rany, Tz wazy 110kg to strasznie duzo! Chyba ze ma ponad 2 metry wzrostu ![]() Niech przejdzie na diete białkową-bezpieczna, skuteczna. Ja tez jestem za gruba Musze przejsc na diete ale jakoś nie moge-zawsze jak zaczynam mam zły humor Wiec wole podjadac czekoladki
|
|
|
|
#3837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pupa sie jej zapadla A dziekuje, wtedy mialam faze na biale wlosy teraz juz mi przeszlo ![]() Cytat:
Cytat:
Jak piszesz ze etraz juz sie wyplukalo troche to az sie boje myslec jak to wygladalo zaraz po farbowaniu No ale nic, jak to napisala Bunny madry polak po szkodzieCytat:
![]() Kochana zaczynasz merz special? Ja tez planuje jak tylko wykoncze ha-pantoten A ktora wersje kupilas? Gratuluje odrostu![]()
|
|
#3838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale już poszło i na razie musi zostac jak jest- nie chce by mi zaczęły wypadać albo znów zaczęły się gumować. Teraz będę je intensywnie regenerować i aż do odrostów ich nie tknę - także będę miała czas by zastanowić się co z tym fantem zrobić ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() Zaraz po farbowaniu.. Autentycznie były niebieskie.. całe.. i nie to że trzeba było się przypatrywać bo po prostu były niebieskie z paroma fioletowymi plamami gdzie niegdzie.. Po dzisiejszym dwukrotnym szorowaniu nizoralnem już prawie śladu nie ma.. tak więc uff |
|||
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co ja mu zrobie siłą mu nie wyrwe... on teraz prubuje jeść 1000 kalori dziennie... ale i tak kiepsko z tym
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam ta normalna wersje.Tyle ze 120 tabletek i zapłaciłam 17 euro.Jak widzę w pl kosztują dużo więcej.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-10-29 o 17:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

a to już troche spory wydatek...

a co do kolorów, to mega problemy ma z tym mój szwagier
pisałam, że się zastanawiam nad przyciemnieniem, ale nikt specjalnie nie podjął tematu więc pewnego pięknego dnia po prostu kupiłam farbę i poprosiłam bunny o wyliczenie wody - i tak oto historia się potoczyła. Na razie niczym nie będę farbować - boję się

) a później sie dziwie, że chciałabym troche schudnąć a nie moge
Jak piszesz ze etraz juz sie wyplukalo troche to az sie boje myslec jak to wygladalo zaraz po farbowaniu