|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm kawe obojętni jaką , jaką akurat mam pod ręką ![]() Mozesz przeczytac tez wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=454611 Ja opisalam tu moj sposob robienia takiego zabiegu ..
Edytowane przez Agnieszka12o1 Czas edycji: 2010-10-28 o 21:22 |
|
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
ok dzięki, juz czytam..... i tak w pracy mi sie nudzi
![]() vitapil zamówiłam jakos na wiosne, znalazłam na allegro promocje za jakies 50zł 2x 60tab + trzecie gratis, czyli mam 180tabsów. Z początku mi nie odpowiadały te witaminy, ale skoro tyle ich mam no to jadłam codziennie w pracy rano, czasem jem 2x dziennie, jestem w połowie trzeciego, i powiem że jak na mnie to mam długie włosy (47cm-od czubka) więc może w końcu efekty się ruszyły po tym :książkowych" 3miesiącach ;]
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
pszczola2000 Vitapil 2x dziennie to chyba lekka przesada...No chyba że masz duze niedobory witaminowe...
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, i czemu Ci nie odpowiadały? Jakieś skutki uboczne? ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ooo, Camilla mnie uprzedziła.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-10-29 o 09:58 |
|
|
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
czytanie ze zrozumieniem kochane.... czasem łykam 2x dziennie
mnie wiecej 1-2 w tyg, jak sobie przypomne o nich wieczorem, a że często mnie nie ma w domu wieczorem to napisałam czasem, nie odpowiadały, bo wg mnie są duże, ciężko czasem się połyka, czasem mam uczycie że "leżą" mi na żołądku albo w przełyku, ale to rzadko. wg czy jedna czy 2 tab to nie ma różnicy, nie wiem czy czytałyście ulotke Revalid-u? Tam jest napisane, że... "W przypadku niektórych schorzeń można przez pierwszy miesiąc zastosować intensywniejszą kurację: 3 razy dziennie po 2 kapsułki, ale trzeba to skonsultować z lekarzem" czyli jak nie patrzeć 6tab dziennie..... przez 1miesiąc
|
#4327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Vitapil w zaleceniach ma 1 tabletkę dziennie, revalid 1 tabletka 3 razy dziennie.Składy też mają różne, więc to wcale nie takie "bez znaczenia" ile tego się łyknie. Suplement diety to nie cukierki, żeby sobie jeść kiedy się ma ochotę
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-10-29 o 10:38 |
|
|
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
to ma czytanie ze zrozumieniem, że napisałam czasem, a robicie oczy jak bym napisła że robię to codziennie!!
cukierki szkodzą bardziej.... ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2293157 1]A nie macie dziwnych reakcji na Vitapil? Zainteresował mnie, choć przyjaciółka też korzystała i mi odradza. Tzn chwali sobie jego działanie na włosy, ale powiedziała, że podczas 3 miesięcy stosowania przytyła prawie 5kg, z czym wcześniej problemów nie miała. I tu jestem w stanie zaręczyć, bo ona rzeczywiście całe życie szczupła była i ciężko było jej przytyć. Jak u Was? Dziwnych sensacji nie macie podczas brania Vitapilu?[/QUOTE] a czy podczas stosowania, np nie zaczyła byrać innych leków, suplementów lub antykoncepcji? Może zmieniła anty na jakieś inne. Bo od samego brania vitapilu to wątpię. Wagi mi nie przybywa zawsze mam ruchomą miedzy 55,3-56,5kg
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętajmy przy suplementacji różnymi preparatami, że zarówno awitaminoza jak i hiperwitaminoza są groźne. Czemu cukierki szkodzą bardziej?
|
|
#4331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() każdy żyje na swój sposób, ważne by każdy znalazł suplementy dobre dla swojego organizmu
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żeby cukierki nie szkodziły na zęby, wystarczy je myć i nie unikać dentysty
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
pszczoła2000 to Ty w końcu bierzesz Vitapil czy Revalid? bo ja już się pogubiłam.....
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko,zamierzam zażywac cynk i czy moge w tym samym czasie pic pokrzywe ? czy nie bardzo ?
![]() a i jeszcze jedno chciałabym wcierac oliwke babydream we włosy czy tam w końcówki,ale nie wiem czy w mokre włosy przed myciem,czy w suche na jakims forum czytałam ze na mokre lepiej....ale ktos znowu mi potem pisał ze oliwka nie wniknie przez mokre włosy i nie wiem w koncu ![]() bede wdzieczna za odp.
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2010-10-29 o 11:25 |
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-kwas pantotenowy w ilości 1666% dziennego zapotrzebowania, po co Ci az ponad 3200%?? bardzo wysokie dawki wywołują biegunkę i niewielkie bóle brzucha. i odpowiednio: niacyna 194%nadmiar powoduje:bóle głowy, mrowienie, zaczerwienienie skóry, swędzenie głowy, szum w uszach, niestrawność, niewydolność wątroby, arytmię serca i psychozy, utratę łaknienia, nadmierne stężenie kwasu moczowego, zwiększenie zawartości glukozy w osoczu. cynk absolutne 100% nadmiar powoduje różne zaburzenia, przede wszystkim w układzie krążenia żelazo 107% Nadmiar żelaza w organizmie może prowadzić do zatrucia, którego objawami są wymioty, biegunka i uszkodzenie jelit. witamina b12 600% nadal uważasz ze przyjmowanie zbyt dużych dawek to dobry pomysł? tatty, piję pokrzywe od stycznia 2010. 3 miesiace i przerwa i tak w kolko. Od jakiegos czasu pije nieregularnie, a wiec 3-4 rayz w tygodniu i to tylko jeden kubek, wiec nie robie przerw, bo nie ma takiej potrzeby. Pokrzywa moze wypłukiwac witaminę B, ale skoro przyjmuje ja w suplementach, nie ma takiej obawy.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-29 o 11:30 |
|
|
|
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
tak Wikipedię tez umiem przeczytać, niacyna powoduje w nadmiarze uderzenia gorąca i rozszerza naczynia krwionośne....
Anwen - obecnie vitapil od wiosny już, revalid brałam w zeszłym roku, moje zdanie-nie polecam krzyczycie na moją wzmiankę żę "czasem biorę 2tab" a dziewczyny na wątkach (różnych) piszą że piją/biorą produkty naraz typu: żelazo, skrzyp, pokrzywę, witamine b, do tego np witE i podobne. a ja tylko vitapil dobre jesteście.
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vitapil to preparat wieloskładnikowy, który pokrywa zapotrzebowanie organizmu na kilka witamin i soli mineralnych. Jak ktoś sobie łyka osobno żelazo, witaminę B, witaminę E, to wychodzi mu tych preparatów więcej, bo ma je w kilku tabletkach, a nie w jednej. ![]() Zwróciłyśmy Ci uwagę w dobrej wierze, a Ty odbierasz to tak, jakbyśmy chciały zrobić Ci krzywdę. Zasygnalizowałyśmy jedynie, że łykanie 2 tabletek dziennie to za dużo również wg ulotki i producenta. A co Ty z tą informacją zrobisz, to już nie wnikamy.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-10-29 o 12:12 |
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łykanie różnych tabletek czasem się nie wyklucza, niektórzy muszą pewne rzeczy przyjmować, są różne powody. Natomiast Vitapil zawiera taką dawkę tylu różnych składników, że jedna tabletka dziennie to już jest bardzo dużo.
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
pszczoła, no dobrze, ale uważasz, ze to jest dobrze sobie szkodzić? nie umrzesz od tego, ale nic dobrego tez nie zrobisz. Skoro juz zauwazyłąm taki wątek, to postanowiłam zwrócić na to uwagę, bo może Ty nie skorzystasz, ale ktoś inny się zastanowi. gdy widziałam, ze ktos łaczy ze sobą powtarzające sie suplementy, tez zwracałam uwagę. Czesto dziewczyny robią to nieświadomie.
Wikipedia wikipedią, jest poza tym setki innych źródeł, gdzie wyczytasz dokłądnie to samo. Po kiego grzyba narażac się na skutki uboczne? 2 tabletki nie zrobię lepiej i szybciej na włosy niz jedna. Przy witaminach najwazniejsza jest regularnosc- brac codziennie po jednej i wtedy efeft jest pożądany. Suplementy to nie cukierki. To tak jakby łykną cod razu 4 tabletki ibupromu, bo lepiej zadziałają niz dwie. Zadziałają, ale co brzuch naboli, albo skońćzysz w kibelku, to Twoje. Oczywiscie sa osoby na to zupełnie niewrazliwe i moze akurat Tobie większa dawka nie zaszkodziła, ale komus moze i potem będzie płacz, że wywalone pieniadze, bo po witaminach wcale włosy nie rosna szybciej tylko rachunki za wode w kibelku.
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
hehheeheh dobre
![]() ![]() ja bym się bała przyjmować wszystkie te suplementy w odzielnych tabletkach, im więcej tabletek na raz tym gorzej (watroba) poza tym w tabletkach nie tylko sa witaminy i zioła, ale też inne produkty. No problemo, powiedzcie jeszcze coś o biotynie w takim razie, bo wiele dziewczyn tez ją bierze i to jako osobna tabletka.
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
moze to tez jest tak ze niektorzy mysla ze jak wezma konska dawke to zadziala szybciej lepiej ....
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
dużo wcierałam , żeby czuć takie mrowienie ..
a teraz już nie czuje a to byłą oznaka że działa
|
|
#4347 |
|
Raczkowanie
|
Co możecie polecić na końcówki, aby nie były przesuszone?
|
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
olej kokosowy i rycynowy.
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
olej kokosowy jeszcze bardziej mi wysusza.
|
|
|
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
Na końcówki może być też jedwab
(najlepiej bez alkoholu, np CHI)Wiadomo - włosów nie nawilży, nie odbuduje ale lepiej wyglądają i zawsze to jakaś ochrona dla nich
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

. Vitapil w zaleceniach ma 1 tabletkę dziennie, revalid 1 tabletka 3 razy dziennie.