|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Byłam dziś na rozmowie, jak zwykle zająknęłam się na: "Ile chciała by Pani u nas zarabiać"... A po mojej odp. zdziwienie "Hmm tak mało? Będzie się Pani opłacało?"... Nie kurde! Bardziej opłaca mi się wogóle nie pracować!
ehhh w przyszłym tygodniu mają dać znać, czy przechodzę do II etapu.
Edytowane przez 85lena Czas edycji: 2010-10-29 o 19:27 |
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
yhhhh dziewczyny, taka rada: zanim pojdziecie na rozmowe, to przejrzyjcie zarobki na danym stanowisku z podobnym doswiadczeniem lub bez niego. Nie warto sie spalic na tej kwestii a czesto tak wlasnie jest.
|
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
będę się musiała w telemarketingu zaczepić ale odwlekam to jeszcze tak do połowy miesiąca. Choć cna samą myśl to mi się mdło robi.
|
|
|
|
#3994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego wiem, że chcą tam dać najmniejszą krajową (dałam tyle ile mialam w poprzedniej pracy za to samo praktycznie).Poza tym pracodawca to chyba się powinien cieszyć, jak czlowiek woła mniej, niż wszyscy wokoło za taką pracę płacą
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
niekoniecznie sie cieszy, bo woli osobe swiadoma, a nie desperatke, ktora pojdzie za kazde pieniadze...
|
|
|
|
#3996 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Śledzę to forum już jakiś czas, ale dopiero dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć. Lubię Wasz wątek bo nie ma tu złośliwości, dogryzania i przede wszystkim wyczuwa się tu same przyjazne duszyczki ![]() A więc sama należę do nieszczęsnego grona bezrobotnych. Od 13 miesięcy bezskutecznie poszukuję jakiejkolwiek pracy. Wysyłam cv gdzie się tylko da, ale odzew jest naprawdę znikomy. Byłam na kilku rozmowach, ale konkurencja na nich jest tak ogromna, że tylko się załamać. Mam 27 lat, skończone studia, a nadal mieszkam z rodzicami i powoli zaczynam czuć się jak nieudacznik niezdolny do pracy skoro będąc w tym wieku jestem jeszcze na ich utrzymaniu. Ehhhhh dół mnie dopadł dzisiaj |
|
|
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na tej rozmowie. Powiem krótko trwała ona może całe 5 min!!! Super nie? No i masówka jakaś, na korytarzu pełno ludzi, wszyscy tak jak ja na 18tą i tylko wchodzili i wychodzili
Nie można powiedzieć żeby nie szło sprawnie. Pan powiedział krótko i na temat jakie są stanowiska, ile zarobić można i na co się decyduję. Raz dwa i po wszystkim. Nawet na CV nie popatrzył. Żenada. Witam nowe bezrobotne
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
13 miesięcy bez pracy Ja bez pracy jestem od sierpnia i wysyłam CV juz nawet na ekspedientke do drogerii.... I ciagle mam nadzieje ze COŚ WRESZCIE RUSZY Ciężko jest zyć bez pracy---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Dziewczyny powiedzcie mi CO TO JEST??!! Dlaczego kandydaci do pracy muszą założyc konto direct w ing banku śląskim? Może mi to ktoś wytłumaczyć? tutaj jest link http://www.pracabiurowa.jasky.pl/pracabiurowa/
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
kwasiorek, to jest jakas porazka! nie umiem powiedziec nawet, co to jest.
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Porazka
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oferta pracy jest (jak mniemam) tylko pretekstem, głównym celem jest założenie konta link partnerski świadczy, że jego właściciel dostanie prowizję za konto, które założysz reasumując - to on zarobi, a nie Ty ile - można poszukać programów partnerskich i sprawdzić (w mbanku jest to chyba 50 zł) aż z ciekawości znalazłam "Zasady programu są proste i polegają na przekierowaniu użytkowników na strony ING Banku Śląskiego, gdzie można złożyć wniosek on-line o otwarcie konta Wynagrodzenie
w ogóle to witam wszystkie poszukujące pracy i dołączam do waszego grona, mam nadzieję, że mogę? |
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, witamy
Od kiedy nie masz pracy ?
|
|
|
|
#4002 |
|
Konto usunięte
|
tak naprawdę bezrobotna nie jestem, bo prowadzę DG, ale zajmuje mi to bardzo mało czasu i dochód daje niezbyt wielki, siedzę w domu i się nudzę, doszłam do wniosku, że podjęcie pracy będzie najlepszym posunięciem, brakuje mi wyzwań i czuję, że stoję w miejscu. jeśli zrealizuję ten plan, to co robię teraz będę traktować jako zajęcie dodatkowe
podczytuję Was od jakiegoś czasu, widzę, że może nie być łatwo, chociaż ja akurat celuję w stanowiska sprzedażowe, najchętniej zostałabym przedstawicielem handlowym. Pracy biurowej w ogóle nie biorę pod uwagę, mimo licencjata z finansów i rachunkowości, nawet miałam 5 miesięcy staż w księgowości i wspominam to jako najgorszy koszmar - praca w biurze mnie nudzi i męczy, ja lubię sprzedawać
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;22967180]tak naprawdę bezrobotna nie jestem, bo prowadzę DG, ale zajmuje mi to bardzo mało czasu i dochód daje niezbyt wielki, siedzę w domu i się nudzę, doszłam do wniosku, że podjęcie pracy będzie najlepszym posunięciem, brakuje mi wyzwań i czuję, że stoję w miejscu. jeśli zrealizuję ten plan, to co robię teraz będę traktować jako zajęcie dodatkowe
podczytuję Was od jakiegoś czasu, widzę, że może nie być łatwo, chociaż ja akurat celuję w stanowiska sprzedażowe, najchętniej zostałabym przedstawicielem handlowym. Pracy biurowej w ogóle nie biorę pod uwagę, mimo licencjata z finansów i rachunkowości, nawet miałam 5 miesięcy staż w księgowości i wspominam to jako najgorszy koszmar - praca w biurze mnie nudzi i męczy, ja lubię sprzedawać [/QUOTE]Wiec jesli lubisz sprzedawac, to PH jak najbardziej ok i na pewno znajdziesz prace - oczywiscie, jesli masz predyspozycje, bo lubic nie znaczy umiec i sie do tego nadawac Ogloszen na PH jest masa, prawie co drugie... Ale niestety zwykle chca doswiadczenia. Ale bez niego tez na pewno sie uda dostac na rozmowe. |
|
|
|
#4004 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że predyspozycje mam, aktualnie też się handlem zajmuję. jakiś plus to zawsze jest, bo tak totalnie zielona nie jestem, mimo braku doświadczenia jako PH
Wiem, jak wygląda szansa na pracę, już ogłoszenia mam przewertowane - faktycznie zwykle w FMCG chcą doświadczenia, przynajmniej rok-dwa, ale znalazłam kilka firm pośredniczących, gł. w branży farmaceutycznej, gdzie tego doświadczenia nie żądają - wiadomo, bo mogą mniej zapłacić takiemu świeżakowi niż za niego dostają od firmy dla której pośredniczą. Tak to jest, coś za coś. tak z innej beczki - wysyłacie CV zawsze ze zdjęciem? wiadomo, jak zaznaczone w ogłoszeniu to tak, ale jak nie ma o tym wzmianki? czy podajecie stan cywilny i dzieci? ja akurat nic tu do ukrycia nie mam, bom wolna i bezdzietna ale nie wiem czy nie jest czasem źle widziane ich podawanie - w niektórych krajach dane wrażliwe czy zdjęcie dyskwalifikują CV, jak to w końcu u nas jest? tak podsumowując - co za czasy nastały, że samo zaproszenie na rozmowy poczytywać należy za swój sukces - znalazłam na infopraca ogłoszenie zamieszczone dziś i już 1045 kandydatów... |
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;22968435]Myślę, że predyspozycje mam, aktualnie też się handlem zajmuję. jakiś plus to zawsze jest, bo tak totalnie zielona nie jestem, mimo braku doświadczenia jako PH
Wiem, jak wygląda szansa na pracę, już ogłoszenia mam przewertowane - faktycznie zwykle w FMCG chcą doświadczenia, przynajmniej rok-dwa, ale znalazłam kilka firm pośredniczących, gł. w branży farmaceutycznej, gdzie tego doświadczenia nie żądają - wiadomo, bo mogą mniej zapłacić takiemu świeżakowi niż za niego dostają od firmy dla której pośredniczą. Tak to jest, coś za coś. tak z innej beczki - wysyłacie CV zawsze ze zdjęciem? wiadomo, jak zaznaczone w ogłoszeniu to tak, ale jak nie ma o tym wzmianki? czy podajecie stan cywilny i dzieci? ja akurat nic tu do ukrycia nie mam, bom wolna i bezdzietna ale nie wiem czy nie jest czasem źle widziane ich podawanie - w niektórych krajach dane wrażliwe czy zdjęcie dyskwalifikują CV, jak to w końcu u nas jest? tak podsumowując - co za czasy nastały, że samo zaproszenie na rozmowy poczytywać należy za swój sukces - znalazłam na infopraca ogłoszenie zamieszczone dziś i już 1045 kandydatów...[/QUOTE] Nigdy nie podaje stanu cywilnego i dzieci, bo uwazam to za komunistyczny i staroswiecki zabieg, ktory niczego nie wnosi do mojego CV, a moze je jedynie zdyskwalifikowac. Co do zdjecia, to jest ono OBOWIAZKOWE mimo, ze nie jest czasem wymagane. CV bez zdjecia sa OD RAZU odrzucane. Skoro nie chcesz pokazac swojej gęby, to znaczy, ze masz cos do ukrycia, prosta sprawa. Co do FMCG i farmaceutycznej to sie kompletnie nie zgodze. Bo o ile w famaceutycznej zawsze wymagane jest doswiadczenie, o tyle masło i mleko potrafi sprzedac kazdy, wiec w FMCG doswiadczenie moze byc, ale nie musi. |
|
|
|
#4006 |
|
Konto usunięte
|
No proszę, gdzieś wyczytałam, że w niektórych krajach CV ze zdjęciem są z automatu odrzucane, żeby firma nie została oskarżona o dyskryminację.
Nie do końca masz rację z tym dośw. Jestem na bieżąco z ogłoszeniami, farmacja już zaczyna przypominać spożywkę, co prawda, praktycznie wszystkie ogłoszenia wymagają wykształcenia wyższego, niekoniecznie kierunkowego, ale dużo więcej ogłoszeń znalazłam bez wymogu doświadczenia w farmacji niż w FMCG. Myślę, że nie chodzi o to, ze każdy umie masło czy mleko sprzedać, ale o ogromną konkurencję na rynku. Zarobki nadal wyższe w farmacji, ale z tendencją spadkową niestety. I tu i tu spróbuję, wierzę, że gdzieś się uda. |
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Ci mowie z moich doswiadczen i obserwacji rynku. A czemu tylko fmcg i farmacja Cie interesuja?
A co do CV, zyjemy w Polsce i w Polsce akurat zdjecie jest obowiazkowe. |
|
|
|
#4008 |
|
Konto usunięte
|
No to muszę odwiedzić fotografa najpierw, skoro mówisz, że obowiązkowe. Nigdy do tej pory nie szukałam pracy, więc moje pytania mogą być czasem strasznie naiwne, mam nadzieję, że wybaczycie
![]() Nie tylko farmacja i FMCG, ale tych ogłoszeń jest najwięcej. Na pewno odrzucam telekomunikację, kredyty, cudowne pościele i garnki za 5k. W budowlance chcą raczej techniczne wykształcenie. Niewiele opcji pozostaje, przynajmniej na razie nie mam pomysłów, jaką ew. inną branżę zaatakować. |
|
|
|
#4009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet jak się powie za dużo to zawsze można potem negocjować( co się często robi-podaje celowo zawyżoną kwotę, aby potem wynegocjować taką na jakiej nam zależy) |
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;22983116]No to muszę odwiedzić fotografa najpierw, skoro mówisz, że obowiązkowe. Nigdy do tej pory nie szukałam pracy, więc moje pytania mogą być czasem strasznie naiwne, mam nadzieję, że wybaczycie
![]() Nie tylko farmacja i FMCG, ale tych ogłoszeń jest najwięcej. Na pewno odrzucam telekomunikację, kredyty, cudowne pościele i garnki za 5k. W budowlance chcą raczej techniczne wykształcenie. Niewiele opcji pozostaje, przynajmniej na razie nie mam pomysłów, jaką ew. inną branżę zaatakować.[/QUOTE] Koniecznie zrób to zdjęcie ![]() jest masa branż naprawde, trzeva tylko sie zaznajomic z nimi i okreslic, w ktoej by sie chcialo pracowac. Troche racji w tym jest, byle kwota nie przekraczala sredniego poziomu zarobkow na danym stanowisku ;-) |
|
|
|
#4011 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja sie właśnie dostałam do McD teraz to nawet te 3 miesiące próbne mnie ratują
|
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do informacji w CV u mnie wygląda to tak: zdjęcie - obowiązkowo, stan cywilny itp - nie. Co prawda nie powinno to w żaden sposób wpływać na rekrutacje ale każdy wie jak jest ....
Trzymajcie za mnie kciuki idę dziś na rozmowę na tego asystenta , bardzo mi zależy żeby wszystko poszło Ok, dziś aż z wrażenia nie spałam. Zdam relację wieczorem teraz zmykam się przygotować.
|
|
#4014 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Amorek tylko nie mów że ochronę środowiska....
Glizduha trzymam kciuki. Dziewczyny chyba coś muszę pościemniać w CV. Od kwietnia szukam więc jest duża dziura. Myślę by wpisać sobie że w wakacje parę m-cy byłam w Londynie czyli np: pobyt zarobkowy w Londynie, praca dorywcza. Nie będę się zagłębiać w szczegół co tam robiłam. Co myślicie????? Pisać coś takiego czy nie?
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że tutaj zmiany, puma dostałas pracę gratuluję!!!\ Ja jestem już tak załamana i zdeterminowana że szkoda gadać, już nawet nie wiem na ilu rozmowach byłam i na każdej jest ok 500 osób na 1 stanowisko,jakaś masakra!\ W piątek Pan zaproponował mi pracę wjako fakturzystka cieszyłam się jak głupia do momentu jak usłyszałam najpierw że trzeba pospisać weksel In Blanco, a poźniej zarobki 1300 brutto wtym codziennie 25 km dojazdu do pracy . Jak zapytałam czy po okresie próbnym jakaś podwyżka, odpowiedź była wymijająca i niepewna.Tak więc nie zawracam sobie głowy, zresztą ostzregano mnie zeby tam nie składać ale myślałam ze to tylko gadanie.Ale wiecie praca za grosze a weksel na odpowiedzialnosć bardzo wysoki, za duze ryzyko!!!Tym bardziej ze dużo ludzi czyli przy inwentaryzacji czeski film!Dzisiaj idę na rozmowę w telemarketingu , wiem ze to porażka ale bez weksla i moze na świeta coś zarobię.Jak widzicie nie jest wesoło ![]() Życzę powodzenia...
|
#4017 | |
|
BAN stały
|
Właśnie też mam takie podejrzenia.
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2010-11-02 o 10:42 |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam właśnie do firmy gdzie wysłałam CV jakieś 2 tyg temu i czytali je już 10 razy. Praca marzenie w firmie konsultingowej z mojej branży dla absolwenta. Półroczny staż, ale taki firmowy, nie z UP z tego co zrozumiałam. Dla mnie idealnie.
Cieszę się jak głupia bo pan wiedział kim jestem i bardzo mu się podoba moje CV, z tym że na razie sprawa w toku i jeszcze to potrwa zanim będą zapraszać na rozmowy. Powiedział że na pewno się do mnie odezwie. Kurde!!! Sam fakt że powiedział mi że bardzo podoba mu się moja kandydatura cieszy niesamowicie , a przecież nic nie wiadomo. Pośmialiśmy się przez telefon i było sympatycznie. Przykleiłam sztuczny uśmiech na usta i "hahahihi". Jednakże będę ich teraz męczyć telefonami. Co sądzicie o moim pomyśle z CV?? Odpiszcie mi bo muszę znów wysyłać dziś to może zacznę z tą zmianą. W sumie mogłabym podać nawet nazwę firmy w Londynie gdzie pracuje kuzyn mojego męża. Tyle że nie mam świadectwa pracy. Marta! Dawno Cię tu nie było, szkoda że nadal bez zmian. Ja po nowym roku poszukam jakiegoś telemarketingu, jak już będę wiedziała że jest totalna kiła i mogiła i nawet mnie na staż nikt nie będzie chciał. Teraz mam jeszcze dużo możliwości, wysyłam do firm, potem będę chodzić i pytać o staże, to może z początkiem roku dam wniosek. Wiem wiem...potem się obudzę z ręką w nocniku i nawet na telemarketerkę nikt mnie nie będzie chciał... Ale dopóki mam jakieś tam szanse na pracę w zawodzie to wolę poczekać niż rzucać się na byle co.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-11-02 o 10:46 |
|
|
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam trochę wątpliwości Ariena. Zalezy co to za firma, i co mogłabyś wpisać jako swoje obowiązki tam. Bo "praca zarobkowa" w Londynie to kojarzy się ze zmywakiem czy kelnerowaniem, i to akurat nic Ci nie wniesie do CV kiedy szukasz normalnej pracy. Wręcz przeciwnie, obniża Twoje kwalifikacje.
Ja dziś wysłałam aplikację na 2 bardzo fajne ogłoszenia, byłoby super gdyby wypaliło ale... Na jedno nawet za bardzo nie licze, drugie może. Najlepsze jest to, że kolejny raz widzę coś co mnie interesuje bezpośrednio na stronie firmy, nigdzie nie było takich ogłoszeń. Dobrze, że wczoraj coś mnie tkneło i zrobiłam mały przegląd.
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ile czasu już szukacie pracy??
bo ja z małą przerwą od połowy lipca - i nie wiem czy to jest normalne, czy to może jak jestem jakaś nie bardzo pewnie pracodawcom przeszkadza moja szkoła (3x w tygodniu), niepotrzebnie w wakacje pisałam w cv, że zamierzam iść do takiej szkoły:/ i raz już bym miała pracę ale kobieta po tym jak zgodziła się mnie przyjąć oznajmiła że moje miejsce pracy znajduje się 18km od mojego miejsca zamieszkania, a dla mnie to niestety daleko:/ może jeszcze by mi się opłacało gdyby to była jakaś dobrze płatna praca...
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

ehhh w przyszłym tygodniu mają dać znać, czy przechodzę do II etapu.

do tego wiem, że chcą tam dać najmniejszą krajową (dałam tyle ile mialam w poprzedniej pracy za to samo praktycznie).

Nie można powiedzieć żeby nie szło sprawnie. Pan powiedział krótko i na temat jakie są stanowiska, ile zarobić można i na co się decyduję. Raz dwa i po wszystkim. Nawet na CV nie popatrzył. Żenada.

13 miesięcy bez pracy
Ja bez pracy jestem od sierpnia i wysyłam CV juz nawet na ekspedientke do drogerii.... I ciagle mam nadzieje ze COŚ WRESZCIE RUSZY
Dlaczego kandydaci do pracy muszą założyc konto direct w ing banku śląskim? Może mi to ktoś wytłumaczyć? tutaj jest link

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)