Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 21:45   #3211
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już wysiadam nerwowo Byłam z Amelią w sprawie tego kaszlu i przy okazji okazało się, że wyniki badania ogólnego z moczu są bardzo złe czyli znowu ZUM lekarka dała Augumentin i w przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wyniki z posiewu. Ja już nie wiem co robić, nawet przy Furaginie takie wyniki wychodzą

Byłam u mamy, taka blada i wycieńczona, mdleje co chwila. Dostała na razie 3 kroplówki

Wszystko kardę na raz

idę poczytać co naskrobałyście

ale mam doła

Miramejku
nie dziwie ci sie ze nie masz nastroju
znowu Zum i antybiotyk co jest grane.....ze ciagle mala ma zapalenie
mam nadzieje ze z mama bedzie jutro lepiej i szybko wyjdzie do domku

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 21:52   #3212
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez kiedys tak odstawilam w polowie opakowania i dostalam@ , a teraz ledwo mi sie skonczyla to znowu bym dostala , niby nie mozna bo wtedy organizm jest rozregulowany na maksa
Niby tak ale ja wtedy okresu nie dostałam.

Cytat:
Dziewczyny ja już wysiadam nerwowo Byłam z Amelią w sprawie tego kaszlu i przy okazji okazało się, że wyniki badania ogólnego z moczu są bardzo złe czyli znowu ZUM lekarka dała Augumentin i w przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wyniki z posiewu. Ja już nie wiem co robić, nawet przy Furaginie takie wyniki wychodzą

Byłam u mamy, taka blada i wycieńczona, mdleje co chwila. Dostała na razie 3 kroplówki

Wszystko na raz

Zdrówka dla Mamy i Amelki.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
W oskrzelach i płucach czysto, ale gardło nadal nieładne Lekarz mówi, że albo Kuba łapie infekcję za infekcją - co jest bardzo prawdopodobne, bo na zmianę (dosłownie) mnie i Małża boli gardło (Małż pewnie z uczelni ze sobą wlecze ), albo ma to podłoże alergiczne. Teraz lekarz wyjeżdża i wraca w przyszłą niedzielę, przez ten czas mamy Zyrtec, inhalacje z Pulmicortu i wapno.
Pewnie Małż coś przynosi

Mam nadzieję, że szybko Kubaskowi przejdzie bo ile może trzymać.
Jak wróci będziecie robić jakieś badania?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 22:03   #3213
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że szybko Kubaskowi przejdzie bo ile może trzymać.
Jak wróci będziecie robić jakieś badania?

Tak, morfologię z rozmazem, CRP i żelazo.
Tak w ogóle, to fajny ten lekarz, wszystko tłumaczy, rozmawia.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 22:04   #3214
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Orsalit też obrzydliwy...słony...ale do niego dodają rurkę i tz nauczył mnie jak wypić żeby nie czuć smaku trzeba omijać język, zasysać jakby od razu do gardła, ..hmm jakkolwiek to brzmi
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
od wczoraj, jak tak ciągle jęczy, to już kilka razy pomyślałam, że ten żłobek to chyba dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
przez te wszytskie choróbska co sie przyplataly zapomniałam napisac ze byłam wczoraj u gina i po nadżerce ani sladu
zawołal nawet pielegniarke z rejestracji i mówi:
"patrz Krysia, jaka śliczna szyjka, cudna, no nie" na to ona "tak Stasiu* piękna"

a co do naszego moczu
super

I wy się użeracie z tym moczem

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Mąż mi zrobił straszną przykrość dziś i nawet gamoń jeden nie zdaje sobie z tego sprawy Aż się popłakałam, ale później skrobnę co i jak bo teraz mnie podgląda

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mala spi , malz mnie wnerwia

postanowilam ze nie bede brac jednak tych anty .......biore 7 tabletke i juz nie mam nastroju, zwykle po@ brzuszek zanika a tu jeszcze wiekszy, woda zatrzymana ,jakies dusznosci mam, odstawiam i pewnie znowu bedzie krwawienie za kilka dni trudno ale nie wytrzymam brania tego jeszcze 2 tyg. jestem po okresie a czuje sie i wygladam jak przed wrrrrr
Ja dokładnie tak jak ty się czułam po tych tabletach. Duszności, jak opuchnięta chodziłam itd. Masakra jakaś. Brałam je przez kilka miesięcy i odstawiłam bo już nie dawałam rady i do tego nerwowa bardzo byłam

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a mi TZ dzis powiedzial takie slowa......znowu
stwierdzam, ze jestesmy dla siebie obcymi ludzmi zeby nie powiedziec, ze sie nienawidzimy

Cytat:
W oskrzelach i płucach czysto, ale gardło nadal nieładne Lekarz mówi, że albo Kuba łapie infekcję za infekcją - co jest bardzo prawdopodobne, bo na zmianę (dosłownie) mnie i Małża boli gardło (Małż pewnie z uczelni ze sobą wlecze ), albo ma to podłoże alergiczne. Teraz lekarz wyjeżdża i wraca w przyszłą niedzielę, przez ten czas mamy Zyrtec, inhalacje z Pulmicortu i wapno.

Eh , widzę, że u Ciebie jeszcze gorzej , kiedy idziecie do tego nefrologa? Ile razy mieliście już ZUM?
Kurczę chyba Kubaska złapała jedna infekcja po drugiej Ja to przerabiałam z Amelią i skończyło się na trzech antybiotykach pod rząd Pulmicort też mieliśmy -na zapalenie oskrzeli.

Wizytę mamy 9 listopada i dlatego chciałam mieć świeże wyniki a tu zum jakoś nie brałam tego pod uwagę bo odkąd mała brała Furagin to wyniki były super.
Amelia ZUM miała już jakieś 5 razy w tym roku a w między czasie może ze 2 wyniki dobre na tyle robionych

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 22:08   #3215
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kurcze ale nam te dzieci tu choruja
Amelcia, Kubulek
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 22:13   #3216
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ach dziękuję
Ale skoro to sprawa sentymentu i przyzwyczajenia to nie krępuj się - jakoś pokonam w sobie ten strach
Źle mnie zrozumiałaś. Tą atomówkę co teraz mam miałam bardzo długo A tamten "straszący" to było oddanie mojego nastroju... oby chwilowego...

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
a wiesz cinusiowa ze twój śłub odbył sie w 1 urodzinki Zuzi
Wiem dzisiaj na to zwróciłam uwagę, gdy rzucił mi się w oczy Twój podpis

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Ja też już spadam od kompa. Mąż mi zrobił straszną przykrość dziś i nawet gamoń jeden nie zdaje sobie z tego sprawy Aż się popłakałam, ale później skrobnę co i jak bo teraz mnie podgląda
faceci...
chyba wszyscy tacy dzisiaj....

Cytat:
Kuba nadal nie jest zdrowy, kiedy to się skończy?
Nie chce mi się czytać, nie chce mi się pisać, nic mi się nie chce
Przyjdzie mróz i wszystko pójdzie precz. Nie martw się, my w takiej samej sytuacji jesteśmy więc wiem co przeżywasz

Cytat:

Wszystko kardę na raz
Biedactwa dasz radę, musisz i wytrwasz
A co to takiego ten Zum?
Trzymam kciuki za mamę, aby szybko wydobrzała
I Ty też dbaj o siebie, aby mieć dużo siły

Wszystkie Tż-ty dzisiaj jakieś do Mój tez mnie dzisiaj wkurzył na maxa. Poszedł o 12 do sklepu i do żłobka po pościel, wrócił przed 15:00 Bo poszedł koledze pomóc meble wynosić i wnosić... Nic by nie było w tym złego, gdyby nie to, że my czekaliśmy na zakupy na obiad, a Ninka czekała aż ją weźmie na spacer. Miał być za 15 minut A ja dziecku naobiecywałam. Zawiódł najbardziej ją. W końcu z nią poszedł dopiero po południu, na szczęście bez gadania, bo chyba bym go zabiła. Po półtorej godzinie zadzwonił, czy już mogą wrócić do domu Na głupie pytanie dałam mu głupią odpowiedź: tak, dziecko wpuszczę, a Ciebie nie...
edit: dodam jeszcze, że jak zaginął w tym sklepie i żłobku, to nie raczył odbierać tel. i czytać sms-ów To mnie chyba rozwścieczyło najbardziej....

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2010-10-29 o 22:15
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 22:21   #3217
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę chyba Kubaska złapała jedna infekcja po drugiej Ja to przerabiałam z Amelią i skończyło się na trzech antybiotykach pod rząd Pulmicort też mieliśmy -na zapalenie oskrzeli.

Wizytę mamy 9 listopada i dlatego chciałam mieć świeże wyniki a tu zum jakoś nie brałam tego pod uwagę bo odkąd mała brała Furagin to wyniki były super.
Amelia ZUM miała już jakieś 5 razy w tym roku a w między czasie może ze 2 wyniki dobre na tyle robionych
No całe szczęście my na razie tylko raz mieliśmy antybiotyk, ale wiadomo, jak to dalej będzie?

Dziwne, że dopiero teraz Was skierowali do specjalisty, Kuba po pierwszym razie był oddelegowany, bakterie od stycznia już nigdy Mu się nie powtórzyły, a nadal jest pod opieką nefrologa.

Cytat:
kurcze ale nam te dzieci tu choruja
Amelcia, Kubulek

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Przyjdzie mróz i wszystko pójdzie precz. Nie martw się, my w takiej samej sytuacji jesteśmy więc wiem co przeżywasz
(...)
Wszystkie Tż-ty dzisiaj jakieś do Mój tez mnie dzisiaj wkurzył na maxa. Poszedł o 12 do sklepu i do żłobka po pościel, wrócił przed 15:00 Bo poszedł koledze pomóc meble wynosić i wnosić... Nic by nie było w tym złego, gdyby nie to, że my czekaliśmy na zakupy na obiad, a Ninka czekała aż ją weźmie na spacer. Miał być za 15 minut A ja dziecku naobiecywałam. Zawiódł najbardziej ją. W końcu z nią poszedł dopiero po południu, na szczęście bez gadania, bo chyba bym go zabiła. Po półtorej godzinie zadzwonił, czy już mogą wrócić do domu Na głupie pytanie dałam mu głupią odpowiedź: tak, dziecko wpuszczę, a Ciebie nie...
edit: dodam jeszcze, że jak zaginął w tym sklepie i żłobku, to nie raczył odbierać tel. i czytać sms-ów To mnie chyba rozwścieczyło najbardziej....
, ale my chorujemy już ponad miesiąc

, podziwiam

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-29, 22:25   #3218
morska
Zadomowienie

Wykorzystałam 2 kupony w H&M. Trafiłam na jakąś nadgorliwą babkę, bo musiałam dać tylko jeden, a na drugi wysłać Męża No ale skorzystałam

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Spałam 5 godzin
Że niby mało?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
musze wypróbować, ja jestem alergiczka i piore swoje rzeczy w proszkach dzidziusiowych i troche obawiam się płynów do płukania, ale chciałabym pachnące ubrania, bo te proszki dla dzieci to raczej nie pachną.
A ja czasem piorę swoje w dziecięcych i płuczę w dziecięcych płynach, bo właśnie mi pachną
A'propos - używam płynu do płukania Lenor Sensitiv - jest napisane, że hypoalergiczny, na opakowaniu często jest zdjęcie albo matki z dzieckiem, albo samego dziecka. Tymkowe też w nim płuczę A czasem jeszcze w płynie do płukania Dzidziuś. Jeszcze był ten Tescowy płyn BabyShine do płukania dla dzieci - też fajny

Cytat:
w planach mam napewno:
parisienne
nine ricci
black xs
lacoste touch pink
baby doll
aqua di gioa
DKNY red
wszystkie limitowanki escady

wiecej nie pamietam w tym momencie ale napewno to nie wszystko
Jak mi sprzedasz atomizer to mogę Ci zrobić odlewkę Baby Doll, bo mam wielką butlę. Np. na wymianę za coś innego?

.
Stary 2010-10-29, 22:30   #3219
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Wykorzystałam 2 kupony w H&M. Trafiłam na jakąś nadgorliwą babkę, bo musiałam dać tylko jeden, a na drugi wysłać Męża No ale skorzystałam

Jak mi sprzedasz atomizer to mogę Ci zrobić odlewkę Baby Doll, bo mam wielką butlę. Np. na wymianę za coś innego?

.
ja wykorzystalam 4 kupony w dwoch kasach - panie bez problemu mi przyjely tylko kasowaly wszystko na oddzielnych paragonach

ale ja nie mam nic na wymiane
Stary 2010-10-29, 22:33   #3220
morska
Zadomowienie

Dziewczyny, potrzebuję pomocy. A właściwie nie dla siebie, a dla Przyjaciółki. Czytałyśmy trochę w necie, ale już kręćka można dostać, a Wy może się znacie.
Czy któraś z Was brała w ciąży Duphaston? Na co się "bierze" taki lek?
Z tego co wyczytałyśmy, to często na początku ciąży dziewczyny go biorą, a u mojej P. jest trochę inaczej, bo kończy 6. miesiąc, wcześniej normalnie brała tylko Feminatal, a tu nagle dzisiaj lekarka wyskoczyła z Duphastonem, bo "dziecku nie zaszkodzi". I niby wszystko jest w porządku, ale "na wszelki wypadek". No to na jaki wypadek i po co, skoro jest wszystko ok? Ona zastanawia się czy brać, czy nie. Planuje wizytę u innego gina za jakiś czas, no ale teraz jest wystraszona, bo myśli, że jednak coś jest nie tak i chciałam Jej jakoś pomóc.

.
Stary 2010-10-29, 22:33   #3221
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

faceci...
chyba wszyscy tacy dzisiaj....

Biedactwa dasz radę, musisz i wytrwasz
A co to takiego ten Zum?
Trzymam kciuki za mamę, aby szybko wydobrzała
I Ty też dbaj o siebie, aby mieć dużo siły
Ja mojego nie chwalę bo znów coś wykombinuje
Zakażenie Układu Moczowego

Cytat:
No całe szczęście my na razie tylko raz mieliśmy antybiotyk, ale wiadomo, jak to dalej będzie?

Dziwne, że dopiero teraz Was skierowali do specjalisty, Kuba po pierwszym razie był oddelegowany, bakterie od stycznia już nigdy Mu się nie powtórzyły, a nadal jest pod opieką nefrologa.
No ciężko malucha wyprowadzić na prostą bo po kuracji antybiotykiem raz dwa może coś złapać, ale powolutku się uda

Wiem, że dziwne. Jak by nie młoda lekarka, której się chciało to byśmy nie dostali bo inni lekarze w przychodni i szpitalu nie widzieli potrzeby

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-29, 22:40   #3222
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

morska kilka dziewczyn u nas bralo, a napewno kat
i nie jestem pewna czy nie przez cala ciaze nawet
ale moge sie mylic

a to na podtrzymanie nie jest?
Stary 2010-10-29, 22:43   #3223
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

, podziwiam
"oł szit" a nie próbowałaś konsultować się u jakiegoś innego lekarza? My w przychodni do której jesteśmy zapisani mamy taką pańcie doktorkę, która mi nigdy Niny nie potrafiła wyleczyć ile razy byśmy poszli... Zawsze kończyło się wizytą u naszej "prywatnej" doktorki i ona zawsze przepisała odpowiedni lek. Podam przykład z września jak Nina zaczęła chodzić do żłobka. Jakieś wirusy ją zaatakowały więc polecieliśmy do przychodni - dała nam Pulneo, po kilku dniach Nina jeszcze gorzej, a żed weekend to na pogotowie - kazali odstawić Pulneo, ze niby zły lek, co to za lekarz go przepisał itp.. i kazali dać prawoślaz, po tygodniu dlaej to samo, bez zmian więc lecimy do "prywatnej" - nie pamiętam już co dała jakiś syrop ale przeszło po 3-4 dniach.
W maju na pogotowiu stwierdziliz zapalenie płuc u Niny i chcieli ją brać do szpitala. Robili rentgeny i inne cuda. Ale zanim poszliśmy do tego szpitala pojechałam do "prywatnej" - żadne zapalenie płuc, 2 syropki, antybiotyk i dziecko zdrowe jak ryba było (póki nie poszło do żłobka we wrześniu).
Może więc u Was taki sam problem??? Trochę dziwne dla mnie, że dziecko miesiąc chore i bez antybiotyku, nic nie robią.... no ale ja tam się nie znam, lekarzem nie jestem Chylę czoła tylko naszej "prywatnej", jest dla mnie jak wyrocznia, bo u niej choroba Niny zawsze kończy się na jednej wizycie i po 3-4 dniach jest zdrowa jak ryba i wcale nie faszeruje jej ciągle antybiotykami...

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2010-10-29 o 22:44
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 22:43   #3224
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, potrzebuję pomocy. A właściwie nie dla siebie, a dla Przyjaciółki. Czytałyśmy trochę w necie, ale już kręćka można dostać, a Wy może się znacie.
Z tego co wyczytałyśmy, to często na początku ciąży dziewczyny go biorą, a u mojej P. jest trochę inaczej, bo kończy 6. miesiąc, wcześniej normalnie brała tylko Feminatal, a tu nagle dzisiaj lekarka wyskoczyła z Duphastonem, bo "dziecku nie zaszkodzi". I niby wszystko jest w porządku, ale "na wszelki wypadek". No to na jaki wypadek i po co, skoro jest wszystko ok? Ona zastanawia się czy brać, czy nie. Planuje wizytę u innego gina za jakiś czas, no ale teraz jest wystraszona, bo myśli, że jednak coś jest nie tak i chciałam Jej jakoś pomóc.

.
Ja brałam Duphaston prawie cy czas na podtrzymanie ciąży. Miałam spore bóle podbrzusza i uczucie ciągnięcia jakby. To progesteron.
Chyba Kasia teraz brała też ten lek o ile dobrze kojarzę.

Ciekawe co u Tuli (zdradza nas z Facebookiem )i Ani

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-29, 22:46   #3225
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Zakażenie Układu Moczowego
o widzisz i już jestem mądrzejsza...
Stary 2010-10-29, 22:50   #3226
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, morfologię z rozmazem, CRP i żelazo.
Tak w ogóle, to fajny ten lekarz, wszystko tłumaczy, rozmawia.
Już zaciskam za super wyniki

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Długo

Cytat:

.
Ja brałam duphaston na podtrzymanie. Zaczęłam w połowie 4 miesiąca. U mnie były przedwczesne skurcze macicy. Nie pamiętam do kiedy lekarz kazał brać ale w 6 miesiącu tak na w razie, co? Jeśli jest wszystko w porządku to po co ma brać?
Ja bym poszła do innego gina.
Stary 2010-10-29, 22:51   #3227
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę dziwne dla mnie, że dziecko miesiąc chore i bez antybiotyku, nic nie robią.... no ale ja tam się nie znam, lekarzem nie jestem
Ale Kubuś brał antybiotyk i po skończeniu dalej mu nie przechodziło (chrypka) i teraz znów infekcja. Sorry Miramejku, że się wtryniłam

Cytat:
o widzisz i już jestem mądrzejsza...

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-29, 22:58   #3228
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No ciężko malucha wyprowadzić na prostą bo po kuracji antybiotykiem raz dwa może coś złapać, ale powolutku się uda

Wiem, że dziwne. Jak by nie młoda lekarka, której się chciało to byśmy nie dostali bo inni lekarze w przychodni i szpitalu nie widzieli potrzeby

Eh

Cytat:
"oł szit" a nie próbowałaś konsultować się u jakiegoś innego lekarza? My w przychodni do której jesteśmy zapisani mamy taką pańcie doktorkę, która mi nigdy Niny nie potrafiła wyleczyć ile razy byśmy poszli... Zawsze kończyło się wizytą u naszej "prywatnej" doktorki i ona zawsze przepisała odpowiedni lek. Podam przykład z września jak Nina zaczęła chodzić do żłobka. Jakieś wirusy ją zaatakowały więc polecieliśmy do przychodni - dała nam Pulneo, po kilku dniach Nina jeszcze gorzej, a żed weekend to na pogotowie - kazali odstawić Pulneo, ze niby zły lek, co to za lekarz go przepisał itp.. i kazali dać prawoślaz, po tygodniu dlaej to samo, bez zmian więc lecimy do "prywatnej" - nie pamiętam już co dała jakiś syrop ale przeszło po 3-4 dniach.
W maju na pogotowiu stwierdziliz zapalenie płuc u Niny i chcieli ją brać do szpitala. Robili rentgeny i inne cuda. Ale zanim poszliśmy do tego szpitala pojechałam do "prywatnej" - żadne zapalenie płuc, 2 syropki, antybiotyk i dziecko zdrowe jak ryba było (póki nie poszło do żłobka we wrześniu).
Może więc u Was taki sam problem??? Trochę dziwne dla mnie, że dziecko miesiąc chore i bez antybiotyku, nic nie robią.... no ale ja tam się nie znam, lekarzem nie jestem Chylę czoła tylko naszej "prywatnej", jest dla mnie jak wyrocznia, bo u niej choroba Niny zawsze kończy się na jednej wizycie i po 3-4 dniach jest zdrowa jak ryba i wcale nie faszeruje jej ciągle antybiotykami...
No właśnie, jak pediatra z przychodni zbyt lekko podeszła do tego, że Kuba nie wyzdrowiał po lekach, które ona przepisała, znalazłam bardzo polecanego pediatrę i on nas leczy. Pewnie nie doczytałaś, Kuba miał antybiotyk, była poprawa, ale nie wyleczył się do końca, zostały lekkie objawy. Lekarz ich nie bagatelizuje, ale to nie są objawy na następny antybiotyk. Pisałam już, że naprawdopodobniej Kuba przechodzi jedną infekcję po drugiej, bo zaczął się rok akademicki, a Małż pracuje na uczelni i podejrzewamy, że to stąd te infekcje, bo na zmianę boli nas gardło.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Już zaciskam za super wyniki
(...)
Długo

Mnie to mówisz?

Cytat:
Ale Kubuś brał antybiotyk i po skończeniu dalej mu nie przechodziło (chrypka) i teraz znów infekcja. Sorry Miramejku, że się wtryniłam
Nie ma za co

Idę spać

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-10-29 o 22:56
Stary 2010-10-29, 23:00   #3229
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

No właśnie, jak pediatra z przychodni zbyt lekko podeszła do tego, że Kuba nie wyzdrowiał po lekach, które ona przepisała, znalazłam bardzo polecanego pediatrę i on nas leczy. Pewnie nie doczytałaś, Kuba miał antybiotyk, była poprawa, ale nie wyleczył się do końca, zostały lekkie objawy. Lekarz ich nie bagatelizuje, ale to nie są objawy na następny antybiotyk. Pisałam już, że naprawdopodobniej Kuba przechodzi jedną infekcję po drugiej, bo zaczął się rok akademicki, a Małż pracuje na uczelni i podejrzewamy, że to stąd te infekcje, bo na zmianę boli nas gardło.
a bierzecie coś na wzmocnienie odporności lub coś w tym rodzaju?
Ja po tych Niny chorubskach zaopatrzyłam się w tran dla małej (jakiś cytrynowy z dodatkowymi kwasami i cudami- pani w aptece nam poleciła) i po kuracji antybiotykowej mam zamiar ją tym "faszerować". Może też przestanie mi tak łapać wszystko ze żłoba.
jest tez plan B - rozstrzelać wszystkich na uczelni z wyjątkiem Tż Przynajmniej będziecie zdrowi
Stary 2010-10-29, 23:00   #3230
morska
Zadomowienie

Cytat:
a mi TZ dzis powiedzial takie slowa......znowu
stwierdzam, ze jestesmy dla siebie obcymi ludzmi zeby nie powiedziec, ze sie nienawidzimy

Cytat:

O, kurczę

Cytat:
Ojejjej Następne niewesołe wieści
A co tam z Waszymi gardłami tak nieciekawie? Zapobiegacie jakoś?

Fajnie, że lekarza porządnego macie

Cytat:
Poszedł o 12 do sklepu i do żłobka po pościel, wrócił przed 15:00 Bo poszedł koledze pomóc meble wynosić i wnosić... (...)
Dziwni czasem Ci mężczyźni....

Cytat:
ale ja nie mam nic na wymiane
Ale będziesz miała Mogę poczekać
Jak się zdecydujesz to do usług

Cytat:
morska kilka dziewczyn u nas bralo, a napewno kat
i nie jestem pewna czy nie przez cala ciaze nawet
ale moge sie mylic

a to na podtrzymanie nie jest?
O, dzięki. Ale - no właśnie - od początku brała, ale pod koniec 6. miesiąca? Zastrzeliła nas. No i twierdzi, że z ciążą jest ok, dlatego zgłupiałyśmy.

Cytat:
Ja brałam Duphaston prawie cy czas na podtrzymanie ciąży. Miałam spore bóle podbrzusza i uczucie ciągnięcia jakby. To progesteron.
Chyba Kasia teraz brała też ten lek o ile dobrze kojarzę.

Brałaś od początku?
Czyli miałaś jakieś objawy. A Ona się dobrze czuje

Właśnie w necie wyczytałyśmy, że się bierze ew. na początku, lub przez całą, a nie znalazłam nic o tym, dlaczego na ostatni trymestr można brać

.
Stary 2010-10-29, 23:01   #3231
gorgulek
Zakorzenienie

Svi byłam dziś w Pepco i mają grube rajstopy z warkoczem, są po 12.99. Kupiłam ale na mnie za krótkie. Ty niższa jesteś więc powinny być w sam raz
Stary 2010-10-29, 23:09   #3232
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Brałaś od początku?
Czyli miałaś jakieś objawy. A Ona się dobrze czuje

Właśnie w necie wyczytałyśmy, że się bierze ew. na początku, lub przez całą, a nie znalazłam nic o tym, dlaczego na ostatni trymestr można brać
Ja brałam całą ciąże i jakoś w 35-36 tc przestałam . Jeśli koleżanka się dobrze czuje to nie wiem czemu ma brać Ja musiałam bo się źle czułam, ale jak nic nie dolega to nie widzę sensu. Może niech skonsultuje z innym lekarzem.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-29, 23:10   #3233
morska
Zadomowienie

Cytat:
Ja brałam duphaston na podtrzymanie. Zaczęłam w połowie 4 miesiąca. U mnie były przedwczesne skurcze macicy. Nie pamiętam do kiedy lekarz kazał brać ale w 6 miesiącu tak na w razie, co? Jeśli jest wszystko w porządku to po co ma brać?
Ja bym poszła do innego gina.

Czyli bolał Cię brzuch, tak jak Megi? Czy sama wiedziałaś, że to skurcze? Powiedziałaś lekarzowi i od razu przepisał czy jeszcze po innych objawach-wynikach potwierdził? Przepraszam za wścibskość

No właśnie. Tylko chce troche odczekać, żeby nie robić usg dzień po dniu.

Cytat:
Pisałam już, że naprawdopodobniej Kuba przechodzi jedną infekcję po drugiej, bo zaczął się rok akademicki, a Małż pracuje na uczelni i podejrzewamy, że to stąd te infekcje, bo na zmianę boli nas gardło.
Musicie się jakoś uodpornić

.
Stary 2010-10-29, 23:23   #3234
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli bolał Cię brzuch, tak jak Megi? Czy sama wiedziałaś, że to skurcze? Powiedziałaś lekarzowi i od razu przepisał czy jeszcze po innych objawach-wynikach potwierdził? Przepraszam za wścibskość

No właśnie. Tylko chce troche odczekać, żeby nie robić usg dzień po dniu.
.
Bolał brzuch i czułam jak się napina. Ciężko mi było chodzić i tak jak Megi pisała ciągnęło mnie.
Badał mnie na samolocie i robił usg i po tym to stwierdził.

Rozumiem.
Ale jeśli nie czuje napięcia, nic Ją nie boli to ja bym tych tabletek nie brała. Zawsze może iść go innego gina i poprosić tylko o samo badanie bez usg.
Stary 2010-10-29, 23:26   #3235
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Popatrzcie TU obgadują moją córkę szatanicę... o takich złych rzeczach publicznie
Stary 2010-10-29, 23:32   #3236
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba nadal nie jest zdrowy, kiedy to się skończy?
Nie chce mi się czytać, nie chce mi się pisać, nic mi się nie chce
Miramej
bardzo mi przykro
nawet nie wiem, co napisac, poza tym co juz dziewczyny napisaly
Cytat:

I was przytulam
Bardzo mi przykro

Faktycznie cos wisi w powietrzu, bo TZ jacys okropni dzisiaj. Solidaryzuje sie z wami.
Chociaz wieczorem sie skruszyl i poprawil, ale ciekawe na jak dlugo.
wiem, ze to ze zmeczenia, bo nie ma praktycznie wolnych weekendow, ale ja tez nie odpoczywam, jak mam wolne, bo mam Toska i caly dom na glowie
Stary 2010-10-29, 23:36   #3237
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi byłam dziś w Pepco i mają grube rajstopy z warkoczem, są po 12.99. Kupiłam ale na mnie za krótkie. Ty niższa jesteś więc powinny być w sam raz
ale dzieciece czy damskie?
jakie rozmiary?

a ja dzis kupilam fajne rajtki w auchanie na dzieciecym

morska a ta kolezanka nie moze zapytac tej lekarki po prostu? i nie zapytala wczesniej po co to dostala?
Stary 2010-10-29, 23:36   #3238
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
wiem, ze to ze zmeczenia, bo nie ma praktycznie wolnych weekendow,
nigdy w życiu nie usprawiedliwiaj tak faceta
Jego zas(*^%(^(^ obowiązkiem jest szanować Ciebie bo jesteś matką, żoną i kochanką...

żebym jeszcze sobie umiała tak wmówić jak Tobie....
Stary 2010-10-29, 23:39   #3239
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrzcie TU obgadują moją córkę szatanicę... o takich złych rzeczach publicznie

Cytat:
ale dzieciece czy damskie?
jakie rozmiary?

a ja dzis kupilam fajne rajtki w auchanie na dzieciecym
Damskie ale były tylko czarne, takie szaro czarne i fioletowo czarne. Rozmiar - one size
Stary 2010-10-29, 23:43   #3240
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Damskie ale były tylko czarne, takie szaro czarne i fioletowo czarne. Rozmiar - one size
aha
no to sie przejade zobaczyc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości