|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
CIGI, ASIULEK WYBACZCIE!!!!!
Beznadziejny dzień dziś mam ![]() ale do rzeczy więc Cigi po pierwsze to bardzo trudno było jej cokolwiek powiedzieć, bo mówiła, że ważne jest to jak ciąża przebiegała, poród, czy wsio było ok itp. tłumaczyłam jej najdokładniej jak się dało i powiedziała, że jak karmisz małą to najlepiej żebyś kładła ją na poduszce, na czymś gdzie będzie leżała pewnie, żeby mięśnie pleców i karku jej sie nie męczyły (chyba że tak robisz), pytał mnie o kilka rzeczy ale nie umiałam odpowiedzieć np. czy mała szybko rośnie, bo może to być niedobór wit D, trudno jej było cokolwiek powiedziec bez oglądania dziecka. Powiedziała, żebyś starała się układac ją na płasko i wtedy szczególną uwagę zwracać czy te ataki występują.Asiulek u nas się sie napięcie zmniejszyło, ale jeszcze jest. Babka kazała nam całkiem zapomniec o nogach małej, nie stawiać itp. Jak najwięcej podłogi, żeby się gimnastykowała. Powiedziała, że jak mała będzie gotowa to sama zacznie na nogi stawać ale jej nie stymulowac do tego. Najlepiej oczywiście by było żeby najpierw raczkowała, więc kłaść ją, dać mnóstwo zabawek i niech się rusza. Wszystko jest na dobrej drodze, mała się dobrze rozwija, więc jest git ![]() jeszcze raz przepraszam za zwłokę
|
#4892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() ja miałam taki rok 2008 tyle wydarzeń,że chciałabym o nim zapomniec ale się nie da niestety. Dusiaczka pewnie,że nie mam,fajna z nich parka.Żeby sobie spokojnie o wszystkim pogadac to by się z 5 godzin przydało albo i tez mało ![]() Libra ja też się zastanawiam jak to będzie z fryzjerem,najwyżej będzie miał długie włoski hihi Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-29 o 21:45 |
|
|
|
|
#4893 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i wakacje - w dwie strony, w sumie koło 800km za kierownicą, a moja niunia malutka była z tyłu z tatusiem. Jak płakała to nie miałam jej jak pomóc. A teraz co, będziemy losować kto jedzie bolidem? Z drugiej strony nie będę już musiała sama jeździć na zakupy. Teraz dam mu karteczkę z listą i poszedł.... A spotkanko, cóż, możecie nam zazdrościć Tylkooliwka -kolej na mnie, zapraszam teraz do nas Darusiaaaa- szkoda, że z mieszkankiem nie wyszło. A ten człowiek nie był skłonny się z Wami dogadać, żadnych odstępstw? Może zamiast rok odstępnego jakieś dwa/trzy miesiące? Qrcze no, szkoda :-(
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zawiozlam sama a tż prawko ma ![]() jeszcze sama nie przywiozlam a on z mloda z tylu siedzial![]() a co do zdania krzyska na peawko to nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem... na pewno bedzie ci nie raz i nie dwa tak latwiej nad morze tez ja jechalam ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- co do mieszkania jasno okreslil ze chce z gory wiec wiesz.... no nic jak bedzie jeszcze jakies bedziemy szukac tylko w ogloszeniu bylo zle napisane bo dano do zrozumienia ze odstepne co miesiac chce.
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaczku!! MEGA GRATULACJE dla Krzysia!!! Przekaz mu oczywiście!!!
|
|
#4896 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Cytat:
A z mieszkankiem, cóż, szukajcie, szukajcie. W końcu coś traficie. Ja też się rozglądam za większym już kolejny miesiąc. Byliście, to wiecie, jak nam już ciasno. I też potrzebuję okazji, na gwałt!!!
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
no my mamy jeszcze ciaśniej także wiem co czujesz
chociaz teraz po wywaleniu stolu jest mega lepiej.---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Oliwia dopiero usnela, ale sie meczyla to szok! spiaca jak diabli a usnac nie mogla;/
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie sama zawiozłam do szpitala ale z Szymkiem z Olą się nie dało bo niby jak
Kuzyn mi wrócił z wakacji , dumna jestem z chłopaka http://www.noexperienceexpedition.blogspot.com/ od zawsze go nosi ,ciekwe gdzie za rok pojadą nawet nie chce sobie tego wyobrażać Zobaczcie sobie foty bo niektóre sa boskie
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Kot oficjalnie nadal nie ma imienia:/ ale jest niesamowity
Jutro bedziemy miec wozek wiec pewnie w niedziele pierwszy spacerek odbębnimy ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- ania zdjecia przepiekne!
|
|
#4900 | |||
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bardzo się cieszymy że wam się podobamy
![]() wy nam też bardzo!Cytat:
Cytat:
mojej po takim przejściu z zimnego do ciepłego te rumieńce się dość długo utrzymywały... nawet po kąpieli je miała... tylko w domku mieliśmy naprawdę ciepło... tak ok 25 a nawet 26st... (jak babcia w piecu napaliła to my się tylko rozbieraliśmy ) i ja mojej niczym dziubka nie smaruje... czasami oliatum.. ale teraz coraz rzadziej.. Cytat:
Aniap- ty mi o wakacjach nie pisz... mój brat dziś leci do Indii;/ a ja co najwyżej (a raczej conajdalej) to za Opole mogę sobie jak na razie zajechać;/ cigi- oj pięknie kolorowo się zrobiło a co do szala to ja go tak szybko na głowę zarzuciłam bo strasznie wiało i mnie już głowa od tego zaczynała bolec... a to naprawdę nic trudnego... wystarczy jedną końcówkę szerokiego szala zarzucić na głowę a 2gą owinąć wokół szyi.. i gotowe hehe tylko nie wiem dlaczego pan który nas mijał dziwnie na mnie patrzył... przecież nie miałam burki tylko szal założony a ja jestem zakochana we włosach twojej Basi... moja ma tylko taki meszek na główce... ehh ja mam nadzieje że jej włoski wyrosną prędzej niż mi... ja miałam 2 lata jak mi włosy zaczynały rosnąć... a prędzej też tylko taki meszek... anakazar- mi tez się czasami tak robi z wizażem... nie mam pojęcia od czego to zależy.. czasami chcę wam coś napisać i w ogóle nie umiem się zalogować i sobie odpuszczam...;/ no i nie pokazuj takich artykułów mi tutaj! przecież to straszne! w 8 miesiącu to się niektóre dzieci rodzą... straszne to straszne... dusiaka- gratulacje dla tz... a zdjęcia dzieciaczków świetne
|
|||
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
ferrou bardzo mi przykro;*
darusia szukajcie dalej,przecież musi się udac z tym mieszkaniem!trzymam kciuki oliwka ciesz się,że ja daleko od Ciebie mieszkam,bo porwałabym Danielka,jest przesłodki ![]() dusiaka gratulacje dla męża.Brrr mnie też to czeka.Ja jestem tak nastawiona,żeby pójśc na prawko,ale wszyscy radzą mi się wstrzymac-żeby nie zdawac zimą. A my jeszcze jutro mamy jedyny dzień,żeby pojechac do Szczecina na generalne zakupy.Już widzę mojego tżta jaki będzie szczęśliwy. Ja tam wezmę książke i mogę stac w tych korkach,ale on-no cóż taki los kierowcy hehe Moja mała siły przez noc nabrała,bo śmiga mi od rana po całym salonie-ja kocham patrzec jak ona tak pełza,nóżki zaciśnięte i leci.
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się marzy wyprawa do Rumuni , dziewicze tereny nie skażone turystyką najlepiej rowerowa może kiedyś![]() Darusia może w końcu cos traficie mam nadzieję _________________________ ______ A ja dzisiaj znowu pobudka o 5 jak tak dalej pójdzie to po niedzieli będziemy o 4 wstawać---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Anakazar jak zacznie raczkowac to dopiero się nie będziesz mogła napatrzyć ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Widziałyscie ile juz postów
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
machaj czyli z tym logowaniem nie tylko ja mam problem;/kurczę ciekawe od czego to zależy.
A mi też się bardzo podobasz w tym szalu,pasuje Ci ![]() libra ja wiem i już doczekac się nie mogę
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
Ale fajnie - 3 dniowy weekend Mam jeszcze do nadrobienia 2 strony ale mam szybkie pytanie bo tż na zakupy jedzie - jakie biszkopty dajecie dzieciom?? Takie zwykłe najzwyklejsze?? Muszę małemu jakoś regularnie dawać ten gluten a niestety zapominam ![]() Co do chrupek to ja codziennie Dyziowi daje. Jak my jemy to muszę Go czymś zająć bo też chce jeść. Wczoraj rzucił się na Hanie bo kabanosa jadła i chciał Jej wyrwać, a jak mu dała polizać to już w ogóle była walka ![]() Oliwka Danielek jest bombastyczny!! Mega przystojny!! Marcel też czasem ma takie zaognione pucki - moja chrzestna pediatra powiedziała że to może być od wiatru. Mojemu złagodniało po maści witaminowej - może więc spróbuj
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-10-30 o 09:09 |
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka ja nie daje biszkoptów pewnie dlatego że sama nie lubię ale myślę że możesz kupić zwykłe chyba że wolisz te specjalnie dla dzieci 2 razy droższe
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- A ja wbrew pozorom nie cierpię długich weekendów , niedziel , świąt nie znoszę siedzenia i nic nie robienia trochę nie bardzo żebym szła do ogrodu i grabiła np. liście już w niedzielę z samego rana często jestem zła bo to niedziela , wiem dziwna jestem.Może dlatego że nie pracuję![]() |
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Grymelka te zwykłe biszkopty
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
no coraz blizej konca
madziwinia pisala ze ma jakas super nazwe my wstalysmy po 7 tz nie poszedl do pracy bo go plecy bola znowu;/ juz widze jakie kierownictwo bedzie w poniedzialek szczesliwe;/ poza tym uciekam zaraz sprzatac, musze farbnac wlosy i zrobic pazury jak jest tz to niech siedzi z maluchem
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie może coś sprawdzonego do usuwania kamienia?w zlewie mi się zrobił i za nic niczym nie mogę wyszorowac
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4910 |
|
Rozeznanie
|
ciągle was sobie podczytuję i w końcu mam czas, żeby coś napisać
![]() Darusia, szkoda, że z tym mieszkaniem nic nie wyszło, bo jednak na swoim to zupełnie inaczej, prawda? cigi, gratulacje 5 zębolków ![]() a ja muszę się pochwalić - Natalka podnosi się na kolanach, i wykonuje takie dziwne ruchy, jakby chciała iść dfo przodu już, ale jeszcze jej nie wychodzi, umie pełzać do tyłu i na boki, lub w kółko. narazie do siadania to jeszcze daleko, bo nie jest sztywna na tyle, żeby sama mogła siedzieć. chcemy sprzedać ten nasz wózek, chicco enjoy trio fun (dostalismy go w prezencie), ale nikt go nie chce kupic, ani w żadnym komisie - nic. bo te wózki nie schodzą. i mamy problem, był kilka razy używany tylko, jest jeszcze na gwarancji, ale nie wiem gdzie możemy go sprzedac, chcemy kupić nową spacedrówkę za cenę tego wózka, i dołożyć na fotelik samochodowy. spacerówka, która nam się bardzo podoba to baby design sprint (taka jagodowo-szara), ma któraś z was? lub któraś może nam polecić jakąś dobrą tak do 500zł, bo budżet mamy dość ograniczony... i jeszcze ważne pytanie - któraś już o to pytała - czy foteliki 9-25kg rozkładają się na półleżąco? czy są tylko w pozycji siedzącej? też myślimy o zakupie espiro optima (czy jakoś tak) teraz ograniczamy się z dworem, żeby się nie przeziębić przed zabiegiem (zostały 3 tygodnie )no i dodaję zdjęcie mojej psotki trzecie zdjęcie to zaskoczenie po przebudzeniu :P
|
|
|
|
#4911 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
droższe niż najtańsze eco, ale bez polepszaczy od 20 lat są na rynku (flipsy i san ) )
|
|
|
|
|
#4912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale prawko na motor zrobie albo w to lato albo w następne . TZ mi motor obiecał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za szybkie odpowiedzi w sprawie biszkoptów
![]() Ja już nadrobiłam Was i widzę że lada chwila będzie kolejny wątek ![]() Ale piękne dzieciaczki Basia i Natalcia jakie włoski szałowe mają!! A Ola i Danielek wyglądają świetnie ze sobą ![]() Ania p ale te np Hippa?? Miśkopty czy jakoś tak?? One twarde strasznie i Dyziek się krztusi ja Mu je kruszę do deserku A i jeszcze mam pytanie apropo Sinlaca - czy mogę małemu zmieszać sinlac z wodą a później jeszcze wymieszać z deserkiem ze słoiczka?? Bo On jak dostaje tylko mały deserek to nadal jest mega głodny ..Ferrou .... bardzo mi przykro Trzymajcie się dzielnie ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-10-30 o 10:21 |
|
|
|
#4914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj przebił nam się drugi ząbek - druga dolna jedynka - też taka kreseczka ylko ale teraz chyba łatwiej w górę pójdą te ząbkiCytat:
oglądałam te espiro na żywo ale jakoś dałam się przekonać babce do tego coneco tylko teraz mam problem, bo w moim samochodzie (tzn pierdzikółku jakim jest tico) z tyłu nie ma samozwijalnych asów i zamontowałam ten fotelik z przodu a pewnie tak nie można no i teraz mam pytanie do obeznanych, czy jak mnie policja złapie to mandat mi wlepią za to??no przecież nie moja wina, że takie pasy z tyłu tż nie chce mi na stałe audi dać tam by problemu nie było albo chyba sprzedam ticacza i zdam się na łaskę tż![]() Cytat:
A tak wogóle to witam z rana, ja już poodkurzałam całe mieszkanie, pomyłam podłogi, pranie się jedno pierze (jeszcze 4 ), kurze pościerane, obiad zrobiony i teraz mam czas tylko dla Kubusia jak wracam z pracy i odbębniam korki to go z rąk nie wypuszczam![]() Darusia - szukajcie dalej, na pewno trafi się jakieś fajne mieszkanko a swoją drogą, nie wiem czy ktoś mu się zgodzi na odstępne z góry za rok u nas nie ma takich praktyk...jedynie wszędzie wołają kaucje zwrotną np. 1 tys -2 tys.
|
|
#4915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też poczyniliśmy zakup nowego fotelika w ubiegłym tygodniu, i też wolałabym małą mieć obok siebie, z przodu. Niestety mam włączone poduszki. Szkoda mi kasy na mechanika, który by je odłączył.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-30 o 10:34 |
|
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;22957310]biszkoty San, takie długie, okrągłych nie widziałam droższe niż najtańsze eco, ale bez polepszaczy od 20 lat są na rynku (flipsy i san ) )[/QUOTE]Dobrze wiedziec.Ja długie to tylko w lidlu widziałam,ale one jakieś ciemne są.
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajecie maluszkom biszkopty - zazdraszczam Kubuś nie chce żadnych takich rzeczy jadać...upiłam mu chrupaczki ryżowe z bobovity, dziadostwo - wsadził do buzi i połowa mu została a ja o mało nie zeszłam na zawał z biszkoptami ani skórką z chleba nawet nie podchodzę
|
|
#4918 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja babcia dała ostatnio Kalinie frankfuterkę do ręki a ta od razu gryźć ja zaczęła! i nie umiałam jej zabrać Cytat:
ja pytałam o to czy ten fotelik się rozkłada... i chyba nikt nie odpowiedział ale znalazłam na necie że się odchyla... kurcze było fajne forum o fotelikach... a ja nie zapisałam sobie tego linka... wiem że któraś ostatnio prosiła o tego linka... ale go nie dostała.. więc ja ponawiam prośbę no a najlepiej żeby to była mapa na google earth bo można sobie jeszcze zdj pooglądać Cytat:
|
|||
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Ferrou przyjmij moje kondolencje ... Bardzo mi przykro
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;22957310]biszkoty San, takie długie, okrągłych nie widziałam droższe niż najtańsze eco, ale bez polepszaczy od 20 lat są na rynku (flipsy i san ) )[/QUOTE]Dobrze wiedziec.Ja długie to tylko w lidlu widziałam,ale one jakieś ciemne są.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

np. czy mała szybko rośnie, bo może to być niedobór wit D, trudno jej było cokolwiek powiedziec bez oglądania dziecka. Powiedziała, żebyś starała się układac ją na płasko i wtedy szczególną uwagę zwracać czy te ataki występują.

Ja normalnie obcinam, np przed kąpielą albo po, czasami na raty

jak tak dalej pójdzie to po niedzieli będziemy o 4 wstawać
już w niedzielę z samego rana często jestem zła bo to niedziela , wiem dziwna jestem.Może dlatego że nie pracuję

tam by problemu nie było