Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 23:50   #1231
SammaMia
Raczkowanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

śmieszne, takie maleństwo nosić w kieszeni ja to raczej jestem za noszeniu noworodka w rożku jeśli już na rękach
Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
faktycznie jak kangur to wygląda, ale myślę, że niepraktyczne, bo ciężkie takie dziecko musi być powieszone...
to teraz wyobrazcie sobie, ze babeczki placa za taka bluze, ktora ani nie jest praktyczna ani za dlugo nie posluzy "jedyne" 85 euro, czyli ok 340zl

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-10-29 o 23:55
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 00:27   #1232
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Jak ktos nie ma co z kasa robic to sobie kupi
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 00:30   #1233
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jak ktos nie ma co z kasa robic to sobie kupi
i bedzie kangurzą mamą
a może by to opatentować i robić operacje plastyczne, tak jak kangury mają taką kieszeń w brzuchu na dziecko

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 00:38   #1234
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
i bedzie kangurzą mamą
a może by to opatentować i robić operacje plastyczne, tak jak kangury mają taką kieszeń w brzuchu na dziecko
...i w koncu bylby pozytek z nadmiaru skory na brzuchu po porodzie

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 00:52   #1235
marsylia
Wtajemniczenie

A ja nie mogę Was nadrobic na razie doszlam do 35 strony

Powiedzcie mi te próbki pampersa to ze strony głównej czy macie jakiś inny link.

Ja bylam wczoraj na badaniach krwi. Hemoglobina mi spadła trochę poniżej normy11,8 żelazo bardzo wysokie w górnej granicy mimo, że nie jem mięsa tarczyca ok, choć pewnie znowu zwiekszy mi sie dawka euthyroxu. Wyników nie robiłam naczczo bo do tarczycy nie trzeba i sie zastanawiam jaki to miało wpływ na hemoglobinę i żelazo Laborantka pytała tylko czy jestem cukrzykiem i mówiła że dużego znaczenia to niebycie naczczo nie ma, ale jakie ma tez nie byla w stanie powiedziec.

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny my już po usg i będziemy mieli SYNA
pani doktor powiedziała że zdrowy jest a i waży 365g
Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
no ja wróciłam od gina. potwierdził mi dziewczynkę
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
tylko chcialm sie pochwalic ze bedziemy mieli SYNKA !!! Rafałka
Gratulujęczyli jednak w większości potwierdzają się te pierwsze typy płci z usg. No może poza monti

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

kochane a ja się muszę pożalić jechaliśmy dzisiaj z mężem autem i nagle wyskoczyła nam sarna zdążyłam tylko krzyknąć: jeeezuuu i walnęliśmy w nią z prędkością 70km/h i hamowanie było i sarna poleciała 20m do przodu i skonała popłakałam się prawie trzęsłam się cała wezwaliśmy policję ale i tak odszkodowania nam nie oddadzą bo trzeba sprawę do sądu zakładać boję się czy to nie zaszkodziło maleństwu w sumie dobrze się czuję ale humor zryty dowód rejestracyjny zabrany bo auto nie do jeżdżenia lampy stłuczone, zderzak i maska masakra mówię wam ryczałam potem jak głupia tak mi przykro było
Biedna - staraj się mimo wszystko nie stresowac
Dziewczyny kupujecie adaptery do pasów? Ja mam od paru dni ale jeszcze nie użyłam. W sumie w zimie on jest mało wygodny... no ale pewnie spróbuję używać.

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
zanim nadrobię dzisiejsze stronki, to najpierw chciałam się pochwalić, że na dzisiejszym połówkowym potwierdziła się dziewczynka zdrowiutka i śliczniutka
brawo
Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
U mnie, a raczej u Mateo wszystko oka, serce jak dzwon, wada sie schowala i sladu po niej nie ma, chlop jak dab juz sie nam na ekranie nie miescil i tylko co chwila majtaly nam przed oczami rece, lub nogi, bo mu sie na harce zebralo. Lekarz nie mogl tego serca namierzyc tak sie lobuz wiercil Pare razy probowala zorientoac sie gdzie dol, a gdzie gora i tak wpatruje sie i wpatruje i w pewnym momencie patzre, a tu taki wieeeeeeeelki siusior, ze az sie smiac zaczelam. Kurcze majtna tymi swoimi dzwonami "po oczach" i kopa mi sprzedal. Pewnie za podgladanie Tak wiec cala w skowronkach moge juz prawie zaczac pakowac sie do Gdyni do rodzinki
Super, ze maluszek czuje się dobrze

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ale to się robi dopiero w 24-28 tygodniu. Ja jeszcze nie dostałam skierowania nawet
Ale od dzisiaj obiecałam sobie jeść mniejsze porcje posiłków i mniej słodyczy. Wczoraj miałam taką zgagę na wieczór, że musiałam się ratować jakimiś środkami. W ogóle miałam wrażenie jakbym miała oponę w brzuchu. Zachciało mi się cebulki na kanapkę i o...jeszcze bezą poprawiłam
Jok3r to świetnie, że wada zniknęła
Po co pile się tą glukozę?

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość

Otóż byliśmy wczoraj u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Lekarz zrobił badanie i powiedział na 100% CHŁOPAK!!!BĘDZIEMY MIELI SYNECZKA!!!!Czyli sprawdziły się egipskie wróżby hehehehe lekarz powiedział,że Mały jest bardzo ruchliwy, ciężko mu było coś zobaczyć, bo tak się wiercił, skakał, że aż szok, a ja bardzo lubię podglądać co moje dziecko wyczynia w moim brzuchu Mały leży w pozycji pionowej, czyli główkę ma na górze, nóżki na dole, dlatego tak często czuję jego ruchy w dole brzuchu, okazało się, że ma tam nogi Lekarz powiedział,że połówkowe na następnej wizycie w ogóle on mi w karcie napisał 18 tydzień, jak ja sobie liczę według kalkulatorów ciążowych w necie to na większości mi 20 tydzień wychodzi, więc ja nie wiem jak on liczy, może tygodniami życia dziecka. Z tymi tygodniami to w ogole zamieszanie, bo widzę, że każdy to inaczej liczy, widzę nawet tutaj jak dziewczyny maja temin zbliżony do mojego a jedna pisze,że jest w 17 druga w 22, więc ja juz nie wiem jak to jest

Sprawdziły się wróżby arabskie i mojej Mamy z obraczką i włosem- będzie synek Aleksander !!! Można kompletować niebieską wyprawkę

Buziaki dla Was wszystkich
Gratuluje. Może jest tak, że dziecko wychodzi inaczej niż na termin z OM, u nas np. tak jest. Na ostatnim usg wyszedl termin, ktory ja na oko wyliczylam czyli 21.04, na pierwszym usg 26.04, a wg OM 17.04. A są dziewczyny które mają jeszcze większe różnice. Nic, ja jak upewnie się odnośnie płci to poproszę od razu o zmianę tp na 21.04 na pierwszej stronie. Może inne dziewczyny tez maja inne daty na pierwszej a inaczej im teraz wychodzi.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 01:00   #1236
Jok3r
Zadomowienie

Hehe cholercia mamy zamiast gonic na fitness to by zapuszczaly brzuchy Kurcze siedze na alle i normalnie juz bym chyba z 300zl wydala, bo trafilam na aukcje gdzie kupuje sie na szt i ubranka sa przeboskie. Ofc wszystko z angielskich lumpkow i dlatego dostalam glupawki, bo jak sobie przypomne mojego angola kochanego to az sie lezka kreci no i wiem jakiej jakosci sa te ciuszki. I po co ja wlazilam na alle

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
A ja nie mogę Was nadrobic na razie doszlam do 35 strony

Powiedzcie mi te próbki pampersa to ze strony głównej czy macie jakiś inny link.

Ja bylam wczoraj na badaniach krwi. Hemoglobina mi spadła trochę poniżej normy11,8 żelazo bardzo wysokie w górnej granicy mimo, że nie jem mięsa tarczyca ok, choć pewnie znowu zwiekszy mi sie dawka euthyroxu. Wyników nie robiłam naczczo bo do tarczycy nie trzeba i sie zastanawiam jaki to miało wpływ na hemoglobinę i żelazo Laborantka pytała tylko czy jestem cukrzykiem i mówiła że dużego znaczenia to niebycie naczczo nie ma, ale jakie ma tez nie byla w stanie powiedziec.

Gratulujęczyli jednak w większości potwierdzają się te pierwsze typy płci z usg. No może poza monti

Dziewczyny kupujecie adaptery do pasów? Ja mam od paru dni ale jeszcze nie użyłam. W sumie w zimie on jest mało wygodny... no ale pewnie spróbuję używać.

brawo

Super, ze maluszek czuje się dobrze

Po co pile się tą glukozę?

Gratuluje. Może jest tak, że dziecko wychodzi inaczej niż na termin z OM, u nas np. tak jest. Na ostatnim usg wyszedl termin, ktory ja na oko wyliczylam czyli 21.04, na pierwszym usg 26.04, a wg OM 17.04. A są dziewczyny które mają jeszcze większe różnice. Nic, ja jak upewnie się odnośnie płci to poproszę od razu o zmianę tp na 21.04 na pierwszej stronie. Może inne dziewczyny tez maja inne daty na pierwszej a inaczej im teraz wychodzi.
http://www.pamperspremium/index.php/zamow-probke.html link do pampkow

http://pl.wikipedia.org/wiki/Test_do...a_glukoz%C4%85
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3066517.html

a tu o tescie glukozowym tylko nie wiem czemu wikipedia pisze inaczej i portal dla ciezarowek tez ciut inaczej.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-10-30 o 01:01
Stary 2010-10-30, 07:59   #1237
Tity
Zakorzenienie

marsylia najkrócej mówiąc to po to żeby sprawdzić czy nie ma cukrzycy ciążowej Ale Jok3r już Ci wstawiła linki do poczytania

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 08:37   #1238
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Wrocilam z usg.....i ........ DZIEWCZYNKA:l ove: bedziemy miec coreczke hihhi babeczka powiedziala ze wsio w porzadku...mala szalala strasznie ....kopala jak opetana hahahha buziolki laseczki

gratulację

Cytat:
gratulację

kolejna dziewczynka

zaraz się popłaczę, ja też chce córkę

który to tc?
I ja też chce córki .... ale ja przynajmniej do 10 listopada wtedy ide prywatnie na USG ;p i możę wtedy się okażę .
Powiedz mi czy będąc w Luxmed na tym usg -jak się umawiałaś szybkie terminy mieli ? czy jakoś trzeba czekać długo ? Ja się zastanawiam nad nimi ale nad tym zwykłym 2D
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 08:43   #1239
gosiawolna
Rozeznanie

Witam jesli moge tez sie dolacze we wtorek mam 17 tc a termin na 16 kwietnia. a usg dopiero w grudniu;/ moze wczesniej prywatnie pojde mam takie pytanie to moja pierwsza ciaza i czy to moze byc ze juz czuje ruchy? od kilku dni ale nie caly czas,zdaza sie moze 3 razy na dobe takie leciutkie tupniecie jakbym czula a nie jestem pewna czy to to.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 09:01   #1240
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
Witam jesli moge tez sie dolacze we wtorek mam 17 tc a termin na 16 kwietnia. a usg dopiero w grudniu;/ moze wczesniej prywatnie pojde mam takie pytanie to moja pierwsza ciaza i czy to moze byc ze juz czuje ruchy? od kilku dni ale nie caly czas,zdaza sie moze 3 razy na dobe takie leciutkie tupniecie jakbym czula a nie jestem pewna czy to to.
Witamy nową forumowiczkę
Tak się składa że ja w środę mam 17tc a termin również mam na 16.04 tez usg mam połówkowe w grudniu dokładnie 14.12

co do ruchów maluszka myślę że już możesz je czuć.
Stary 2010-10-30, 09:03   #1241
gosiawolna
Rozeznanie

o jak milo ;-) ja dokladnej daty jeszcze niewiem ale lekarz powiedzial ze 22 tc czyli wychodzi ze pierwszy tydzien grudnia zobaczymy co bedzie, czy dowiemy sie co mamy
Stary 2010-10-30, 09:16   #1242
laseczkaa
Zadomowienie

mam taką nadzieję
Ja już się wybieram na prywatne usg w 18 tc czyli po 10 listopada i mam wtedy nadzieję że dzidzia pokaże co tam mam między nóżkami
Stary 2010-10-30, 09:26   #1243
gosiawolna
Rozeznanie

a idziesz na normalne czy na 2d czy 3d ?
Stary 2010-10-30, 09:32   #1244
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ja ostatnio jestem bardzo nerwowa i rozkojarzona, szczególnie jadąc samochodem. Wczoraj przejechałam na czerwonym i po chwili sie spostrzegłam, dziś wjechałam pod zakaz, tydzień temu prawie z zakrętu wyleciałam - sama ze sobą boję się już jeździć
A tż uważa, że po sklepach to jak śpiąca królewna albo zahipnotyzowana chodze. masakra!
to ty uważaj na siebie kochana bo to niebezpieczne niech tż cię wozi

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Gratuluje zakupu Ja tez sie ostatnio za jakims fajnym plaszczykiem na zime rozgladam i wlasnie przegladajac neta trafilam na strasznie pocieszne bluzy z nosidelkiem. Czego to juz nie wymysla...

Fotki pochodza z amazon.de
ło matko nie założyłabym czegoś takiego

Cytat:
...i w koncu bylby pozytek z nadmiaru skory na brzuchu po porodzie
hehe to fakt

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

spróbuj ja na razie nie kupuję bo wystarczy że pas odciągnę trochę ręką od brzucha i tak trzymam i jest ok. ale zawsze zapinam pasy a po tym zdarzeniu to już w ogóle

Cytat:
witaj mogą to być ruchy ja pierwszy raz bąbelek poczułam w 16t3d teraz we wtorek kończę 18tydzień i co dziennie czuję takie jakby bączki wiem że to maluch

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 09:40   #1245
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
a idziesz na normalne czy na 2d czy 3d ?
na to najnormalniejsze czyli to jest to chyba 2 D jeśli się nie mylę
nie idę na 3D bo szkoda mi kasy ....
Stary 2010-10-30, 09:49   #1246
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
gratulację

kolejna dziewczynka

zaraz się popłaczę, ja też chce córkę

który to tc?

Dzis 20 tc tak sie ciesze ze poki co wsio ok i wilekosci sie zgadzaja i wogole ze ja mam i wogole wogole...wzruszylam sie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 09:59   #1247
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
gratulację

I ja też chce córki .... ale ja przynajmniej do 10 listopada wtedy ide prywatnie na USG ;p i możę wtedy się okażę .
Powiedz mi czy będąc w Luxmed na tym usg -jak się umawiałaś szybkie terminy mieli ? czy jakoś trzeba czekać długo ? Ja się zastanawiam nad nimi ale nad tym zwykłym 2D

na to 4D to najbliższy termin był za niecałe 2 tyg, więc nienajgorzej,
ale może 2D być krócej, bo robią je w obu placówkach a 4D tylko na Roosvelta

w LuxMedzie 2D kosztuje 120zł, krucze trochę drogo,

zadzwoń i zapytaj się ile kosztuje tutaj zwykłe USG
http://www.centrumzdrowiakobiety.pl/

byłam tam na usg genetycznym i na prawdę polecam, super sprzęt, i bardzo mili ludzie,
mam bardzo ładne zdjęcie z tego usg
Stary 2010-10-30, 10:07   #1248
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no niby tak ale ja też miałam ostatnio sytuację że babka stała przede mną w takiej kasie dla ciężarnych i nie widać było żeby była w ciąży a bałam się przed nią pchać bo wstyd by mi było jakby się okazało że jednak jest mi się wydaje że to powinno być choć trochę widac nie wiem jak to z tymi kasami jest w końcu
Cytat:

taaaaaa... szczególnie jak już z tych wózków wyciągają towar na taśmę jak tylko 2cm miejsca się pojawi! że im nie wstyd tak w ogóle stawać w takiej kasie a szczególnie facetom!

Mnie to kasjerka powiedziała, że głupia jestem, jak kiedyś stałam.
Podchodzi się -przepraszam- jak dziewczyna mówi, że jest w ciązy -sorry nie zauważyłam. Towar jak nie ma miejsca podajesz kasjerce bezpośrednio, ona ma tam miejsce, dalej jak odbierasz.
Przy kasie mogą stanąć wszyscy, ale muszą się liczyć z tym , że podejdą osoby mające pierszeństwo

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:09   #1249
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Tity tylko ten nas przekonał, a czemu to już piszę. Zwracaliśmy uwagę czy łatwo wypina się gondolę ze stelaża i spacerówkę bo stelaż będę zostawiać na dole albo w aucie a gondolkę do ręki. ten ma taki zatrzask ,że 'wchodzi samo '' a w innych wózkach musiałam się namęczyć, a czterech rąk nie mam, nie wiem co oni sobie myślą. Pompowane koła, montowanie spacerówki tyłem i przodem. podoba mi się wizualnie no i to też duży plus, spacerówka podoba mi się bo jest dość głęboka, maluch na jesień.zimę będzie w spacerówce a gtx ma ogromną budę i jak będzie śnieg czy mocny wiatr mogę ją zakryć aż do pałąka prawie więc maluch nie oberwie śniegiem no i ma ta folie na budzie co mi się podoba żeby dzidzia mogła widzieć co nie co również, pisze,że on waży 18,5 kg ! co mnie bardzo odrzuciło ale tż go dźwigał i on niczym się nie różnił od wózków po 14 kg, sama próbowałam nawet i nie był ciężki chociaż miałam go sekundę w dłoniach wiadomo nie będę dźwigać wagę chyba podali z fotelikiem i spacerówką bo prawie 19 kg to niemozliwe, łatwo mi się go prowadziło no i cena 3in1 za 1300 zł

ja byłam wczoraj pooglądać wózki w sklepie, pojeździłam tako i espito gtx i dalej espiro na pierwszym miejscu, w sklepie był czerwony też śliczny tylko u nas zestaw wychodzi ok 1550, zapytałam się czy w styczniu można liczyć na promocje to babka spojrzała na mnie dziwnie i powiedziała że pewnie jakieś będą
monti gdzieś ty go wyczaiła za 1300

Cytat:
Wrocilam z usg.....i ........ DZIEWCZYNKA:l ove: bedziemy miec coreczke hihhi babeczka powiedziala ze wsio w porzadku...mala szalala strasznie ....kopala jak opetana hahahha buziolki laseczki
gratulacje

Cytat:
to teraz wyobrazcie sobie, ze babeczki placa za taka bluze, ktora ani nie jest praktyczna ani za dlugo nie posluzy "jedyne" 85 euro, czyli ok 340zl
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:21   #1250
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja byłam wczoraj pooglądać wózki w sklepie, pojeździłam tako i espito gtx i dalej espiro na pierwszym miejscu, w sklepie był czerwony też śliczny tylko u nas zestaw wychodzi ok 1550, zapytałam się czy w styczniu można liczyć na promocje to babka spojrzała na mnie dziwnie i powiedziała że pewnie jakieś będą
monti gdzieś ty go wyczaiła za 1300

przestań,
ja żyję nadzieją, ze po nowym roku wózki z kolekcji 2010 będę tańsze i to dużo
bo inaczej ...
Stary 2010-10-30, 10:29   #1251
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
na to 4D to najbliższy termin był za niecałe 2 tyg, więc nienajgorzej,
ale może 2D być krócej, bo robią je w obu placówkach a 4D tylko na Roosvelta

w LuxMedzie 2D kosztuje 120zł, krucze trochę drogo,

zadzwoń i zapytaj się ile kosztuje tutaj zwykłe USG
http://www.centrumzdrowiakobiety.pl/

byłam tam na usg genetycznym i na prawdę polecam, super sprzęt, i bardzo mili ludzie,
mam bardzo ładne zdjęcie z tego usg
dziękuję zaraz zadzwonię .

w jednym jeszcze miejscu to jak dzwonilam to powiedziła żę 80 zl za usg bez konsultacji a z konsultacja lekarska 140 zł . i tak sie zastanawiam czy to 80 zl bez konsultacji to na badaniu normalnie mi powie plec i opisze czy wszystko ok w trakcie badania czy to juz jest konsultacja może Wy sie orientujecie ?
Stary 2010-10-30, 10:32   #1252
Montii
Zakorzenienie

ja tylko na chwilę, jestem potwornie chora
nie wiem co mam kupic w tej aptece
wanilko 1.300 na allegro z fotelikiem ja poczekam do stycznia/lutego moze potanieje
moj tż przyjechal i zostaje do poniedzialku, ale ma sporo nauki takze czasem zajrzę, mamusie ktore znają pleć proszę o priv bo nie nadrobię

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:37   #1253
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mnie to kasjerka powiedziała, że głupia jestem, jak kiedyś stałam.
Podchodzi się -przepraszam- jak dziewczyna mówi, że jest w ciązy -sorry nie zauważyłam. Towar jak nie ma miejsca podajesz kasjerce bezpośrednio, ona ma tam miejsce, dalej jak odbierasz.
Przy kasie mogą stanąć wszyscy, ale muszą się liczyć z tym , że podejdą osoby mające pierszeństwo

no właśnie żebym ja tak umiała kurcze mój tż to tak on umie o swoje walczyć a ja taka głupia ale zobaczymy następnym razem.

Cytat:
wanilko 1.300 na allegro z fotelikiem ja poczekam do stycznia/lutego moze potanieje
moj tż przyjechal i zostaje do poniedzialku, ale ma sporo nauki takze czasem zajrzę, mamusie ktore znają pleć proszę o priv bo nie nadrobię

kuruj się kochana farmaceuta ci coś na pewno doradzi bezpiecznego najważniejsze to wyleżeć. i wiesz - czosnek miód i te sprawy

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:46   #1254
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziękuję zaraz zadzwonię .

w jednym jeszcze miejscu to jak dzwonilam to powiedziła żę 80 zl za usg bez konsultacji a z konsultacja lekarska 140 zł . i tak sie zastanawiam czy to 80 zl bez konsultacji to na badaniu normalnie mi powie plec i opisze czy wszystko ok w trakcie badania czy to juz jest konsultacja może Wy sie orientujecie ?

a to dziwne, no bo że po co ta konsultacja, przecież powinni wszystko mówić podczas badania
nie spotkałam się z tym

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

dla porównania ci powiem, że mój gin pozwolił mi, bo ja ciągle przeziebiona jestem
na:
Rutinoscorbin
Calcium musujące
Septolete do ssania
maść majerankową pod nos

w razie gorączki

Paracetamol
Apap
Stary 2010-10-30, 10:47   #1255
Jok3r
Zadomowienie

Ja tez pierwsze slysze Wiesz na upartego to gine ci wszystko powie, ale tak bez sensu, co polozysz sie i cisza nic ci nie powie?
Stary 2010-10-30, 10:54   #1256
aguchaw1
Raczkowanie

Montii - Kup sobie w Aptece Syrop prenalen - to jest specjalny syrop na przeziębienia dla kobiet w ciąży, zrobiony z naturalnych składników typu maliny, czosnek. Dla mnie na przeziębienie był zbawienny. W ogóle można go też stosować zapobiegawczo - aby nie załapać nic... do tego dużo gorącej herbaty z miodem i malinami na zmiane, czosnek, czosnek,czosnek, i leżeć i będzie ok!!
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:59   #1257
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam ...nie dawno sie obudzilam i jakas zdechla jestem a pogoda za oknem sliczna chyba sie na spacerek wybiore moze mi sil doda ?

Co do lek.na przeziebienie to lek tez w ciazy pozwolil brac to co iizabella napisala tylko ze ja jestem antytabletkowa i jakos nie biore-pamietam ze od malego byl ze mna problem

Dzis zaczynam 17 tydz i odliczam dni do polowkowego jeszcze 21-naprawde zeswiruje przez te 3 tyg
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-30, 11:03   #1258
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje!

a ja wpadłam w szał kupowania kupiłam śliczne śpioszki i bezrękawnik Disneya z tygryskiem i jeszcze komplecik taki w H&M brązowy spodenki + body a najlepsza moja mama to poleciała do sklepu i chyba z 15 rzeczy na raz kupiła
dziadkowie się cieszą bo w rodzinie same baby tzn ja i siostra to zadowoleni jak nie wiem co, że teraz chłopak

Tata i mąż szczęśliwi, że będą mogli sobie w śrubkach i młotkach z małych grzebać he he
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 11:07   #1259
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Ktoras z dziewczyn napisala ze lek. kazal jej brac jod w ciazy ja o tym pierwsze slysze majac tarczyce -niedoczynnosc z braku jodu bierze sie specjelne tabsy ja mam hashimoto to jest inny rodzaj niedoczynnosci i jodu nie biore bo po co skoro jest w normie .z tego co moja endo. mowila bierze sie go tylko po uprzednim zbadaniu poziomu jodu jak go malo to wtedy sprawdza sie czy nie ma niedoczynnosci ale inaczej branie jodu w ciazy jest niewskazane.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 11:07   #1260
Montii
Zakorzenienie

mój na początku bardzo chciał chłopczyka, a później mówił ,ze to będzie córa... a jak lekarz powiedział ''to chłopczyk ''to tak mi rękę ścisnął ,że aż miałam czerwoną
a ja mówiłam mu ,że chłopiec i tyle...

dzięki dziewczyny mojego wysłałam do apteki leże i wcinam miód

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości