|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a po kolejnej próbie dowiedzenia się "proszę się nie bać, dziecku i tak nie zaszkodzi". No i pogadaj sobie Po odpowiedziach Dziewczyn myślę, że niech nie bierze dopóki nie skonsultuje się z innym i już. .
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
i uciekam od razu do łóżka...miłej nocy
|
#3243 | ||
|
Zadomowienie
|
Idę zerknąć na perfumowy i butowy i spać
![]() Dobrej Nocy .
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
A co to śpicie jeszcze? Amelia rozkaszlała się na całego Miłej soboty
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Spaliśmy do 8:00, wstałam z potwornym kaszlem. Chyba na dobre Nina mi podrzuciła choróbsko. Obym tylko ja jej z powrotem go nie sprzedała Teraz mamy gości - do Niny przyjechał kuzyn i Nina nie może wytrzymać aby mu nie okazać miłości A jej okazywanie miłości często boli więc trzeba ją pilnować na każdym krokuPo południu zawozimy babcię na cmentarz, bo jedzie sprzątać groby więc my chyba skorzystamy z tej sposobności i pójdziemy zwiedzać las, bo cmentarz zaraz przy lesie. A w nim jesienią jest cudownie. Miasto świetnie zagospodarowało kawałek lasu na park, są ławeczki, ścieżki, miejsce na ognisko itp. Może sporządzimy "reportaż" na kamerze, to Wam się pochwalimy
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
w pracy bylo bardzo milo, a co najwazniejsze Antonio przespal cala noc i dzisiaj rozrabia na calego ![]() Tak wiecmam spokojna glowe. Zrobilam juz zakupy, bylam na poczcie, a maz posprzatal wczoraj, umyl lodowke i milo mnie przywital![]() Cinusiowa, ja nie usprawiedliwiam meza, ale wiem, jak zyjemy i jak pracujemy. Milego dnia
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() dzisiaj cieplutko wiec bedzie dlugii spacer musze mala troche pozniej polozyc spac zeby mi jutro o 6 nie wstala
|
#3248 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, witam się
![]() Dzisiaj ładna pogoda, będzie spacerek ![]() Ciasto się robi, obiadek w piekarniku też, posprzątane ![]() Żyć nie umierać ![]() Udanego weekendu Lecę
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powysylalam kilka zaproszen na fejsie takze informuje ze to odemnie
![]() milego dnia
|
#3250 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam sie i lece dalej sprzatac i robic obiad
jutro jade do kuzynek Eryk znowu bedzie sie bawil fajnie ze swoim kuzynkiem no i mlodsza przyjechala zza granicy z dzidziusiem
|
|
#3251 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agga nastepna, co ci ten TZ nagadał ja wczoraj tez usłyszłam przykre słowa, ale powiedzialam sobie "ani łzy wiecej" i poszłam spac z Zuzia.... dzis rano udawał ze nc sie stało a to co powiedzial wcoraj to nie było do mnie tylko do mnie "innej"... bez komentarza chyba jakis klub musimy załozyc Cytat:
ja tez czekam na wyniki posiewu, maja w niedziele byc buziaki dla Amelki i duzo zdrówka ![]() i dla twojej mamy tez, te kropłowki nie pomagaja? Cytat:
moze cos faktycznie w tym powietrzy jest Zuza przez 1 tok wcale nie chorowała a teraz od wrzesnia prawie cały czas a i mnie dzis gardło rozbolało Cytat:
faceci nie maja poczucia czasu, ale gdyby im taki numer wykrecic... Cytat:
na podtzrymanie dobrze sie czułam ale na podstawie wywiadu oraz tego ze miałam stwierdzony zespół policystycznych jajników lekarz go przepisał, brałam do 4 m-ca od poczatku ciazy Cytat:
no to ładnie dajesz jej jakis syrop?
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mój też dołączył do waszego grona.Idiota Na szybko do morskiej: ja brałam z L do końcaI try, bo plamiłam. a teraz biorę bo kosmówka mi się odklejała i myślę że na tym opakowaniu zakończę.Dowiem się 2go. Lek ma szerokie zastosowanie.Głównie na podtrzymanie, na zagnieżdżenie. Macie ulotkę pod ręką?czy wypisać? Kupiłam dziś L zwykłego bączka...nie ma jej od rana ![]() O nie przepraszam, teraz w misce od prania siedzi bo dziś piorę pralkę za pralką.Obkupiłam dziecko na zimę i wiosnę to już 3 wycieczka. Sprzątam w szafie i tak dzień leci Mąż ma wolndługi weekend...o nieeeee
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Katarzynko teraz dopiero dojrzałam Twój nowy suwaczek-graaatulujeeee Megi, Miramej strasznie Wam współczuję Rozmawiając o zarazkach to ja też żyję koło chodzącej bomby zegarowej, przecież mój małż dzień w dzień przynosi z apteki różne atrakcje ![]() Dziś poszłam z sąsiadką z naszymi maluchami na dłuuugi spacer, wygrzewałyśmy się w słonku, Adaś szalał w liściach i tylko patrzyłam czy się do jakiejś psiej koopy nie dogrzebie
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
tru-dziękuje
Fajnie że do nas wpadłaś.Nie opuszczaj nas ![]() A ja myślałam o tobie jakiś czas...bo masz x-landerka boya I tak mnie naszło
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tru oby twój wujek sie wygrzebał z tego ![]() ale co sie stało? chciałam sie Zuzanka troszke pochwalic, moge? ![]() bo sie taka madra zrobiła, wszystko rozumie, jak TZ jej rano powiedział zeby radio wlaczyła to poszła i właczyła, sama sobie piiosenki na swoim radiu włacza sama sie probuje ubierac a dzis sama zjadła deserek (mus) lyzeczka i prawie cały obiadek tez sama taka sie duza dziewczynka zrobiła i wogole taka kochana a teraz pomimo choróbska i tak nie jest taka niedobra nawet mi samam fride przynosi i daje zeby jej kózki wyciagac i pokazuje ze kózki sa be umie pokazac gwiazdke na niebie i ksiezyc coraz wiecej mowi, probuje powtarzac np "idzieś" (idziesz?) straszni eja kocham
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Tru, trzymam kciuki za wujka
Katarzynko, Antonio rowniez bardzo lubi baczka Mayaha, ale masz juz duza i madra Coreczke U nas dzien spokojny, Maz zajmuje sie A, a ja odpoczywam, spie itp
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam znów na szybciora
pssss ![]() dostałam wodę perfumowaną na przeprosiny i zamówiliśmy pizze i przegadaliśmy sprawę Teraz kąpie córkę. No i tak ma być
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bym tak chciała jeszcze pizza i perfuma jest realna ale przegadanie sprawy ja tez ide mała kapac potem my a potem na "mam talent" tylko musze sobie jakas tabl wziac bo mi głowa peka, gardło boli i kicham cos
|
|
#3259 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że tak sobie pomagacie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() już dzisiaj mama lepiej się czuje. Tak lekarka kazała dawać Lipomal Cytat:
Daj znać jak z wujkiem. Kurczę jak to nie leczą w pewnych stanach trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Weekend przyszedł i pustki na wątku ![]() Amelia dzisiaj cały dzień tak kaszlała, że szok. Martwi mnie ten kaszel zupełnie jak przy oskrzelach, ale podczas wczorajszego badania było czyściutko więc nie wiem już
|
|
#3260 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tru mam nadzieje, ze wujek z tego wyjdzie
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wolałabym, aby dzisiejszy dzień został wycięty z kalendarza.
Siostrę ściągnęli dziś do pracy więc nie mogła pojechać sprzątać z mamą grobów na cmentarzu. Ja pojechałam z Nią, a Ninka została z Tż i dziadkiem w domku. Jak już wsiadałam z powrotem do samochodu zadzwonił Tż, że Nina wylała na siebie wrzątek kawy Całe szczęście szybko zareagował i nie ma wielkich śladów, w sumie lekkie zaczerwienienie na rączce i troszkę na ramieniu. Ramię było całe czerwone, ale jak pojechaliśmy na pogotowie i zdjęliśmy bluzeczkę, to do tego czasu większość zeszło i zostały 3 plamki. Lekarz kazał tylko posmarować to pielęgniarce chłodzącą maścią, założyła opatrunek, który mamy jutro ściągnąć i koniec. Całe szczęście Nina miała na sobie dość grubego bodziaka, który większość płynu wchłonął i nie dotarło to tak bardzo do skóry. Z resztą zanim dojechałam z cmentarza do domu, to już Ninka biegała uśmiechnięta. Dziadek powiedział, ze tyle się strachu najadł, że już nigdy więcej sam z nią nie zostanie Całe szczęście blizn nie będzie i pigułka powiedziała, ze te planki zejdą szybciutko, a o bliznach nie ma mowy. Ninka na pogotowiu też była dzielna, bo bardzo dużo rozmawiała z panią, odpowiadała jej na wszystkie pytania tak lub nie i dzielnie trzymała rączkę, aby mogła założyć jej opatrunek i obracała tak jak należało we wszystkie strony Mój dzielny bidulek![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- A lekarza, który do Ninki przyszedł miałam ochotę zasztyletować, gdybym miała coś ostrego, chyba bym go zadźgała... 35 minut czekaliśmy aż łaskawie zejdzie do nas jakiś lekarz... Żeby tego było mało jedyną rzeczą jaką do mnie powiedział to "gdzie to oparzenie?". Pokazałam mu wszystkie miejsca, a on coś pomruczał i wyszedł i już nie wrócił... Nie raczył nawet powiedzieć jakie są oparzenia, czy zostaną blizny, co mamy robić. Dopiero pigułki wypytałam, bo tez by chyba nie powiedziała... Skręca mnie, żeby napisać skargę za takie traktowanie.... |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa
, nawet nie moge sobie wyobrazic. Dobrze, ze na strachu sie skonczylo.
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiejsza południe i przedpołudnie spędzamy poza domkiem. Jedziemy odwiedzić groby, które są poza miastem i przy okazji odwiedzimy Ninki małego kuzyna Tomeczka ![]() Do zobaczenia później mariolasl |
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż to ![]() ciniusiowa... L też raz wylała na siebie kawę, na szczęście mąż robi sobie taką lurę pół na pół z zimną wodą fujjj Od tego czasu też ma nauczkę.
|
|
|
|
#3265 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() My dzisiaj do Teściów jedziemy ![]() Miłej niedzieli
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Niedzielnie Was witam i zycze milego dnia
Ja po nocce, jestesmy sami z Antonio, bo maz w pracy. Zapowiada sie spokojny dzien, mam w planach tylko ugotowac obiad.
|
#3267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do lekarza to brak słów, niektórzy to mają taką znieczulicę ze szok i jak nie widzą jakichś wielkich obrażen do dla nich wydaje się to błachostka Cytat:
Ja tez spadam zaraz. Miłej niedzieli życzę! |
||||
|
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarze juz tak chyba maja ze na dzien dobry wydaja osad ze mamuśka przesadza (mi tez sie to zdarzyło a potem Zuza leżala w spzitalu prawie 3 tyg) ale moge sobie tylko wypbrazic jakiego stracha mialas dobrze ze tylko tak to sie skonczyły buziaki dla Ninki
|
|
#3269 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale doczytałam, że już ok ![]() Zuzka też bardzo lubi bączka i też mamy zwykłego ![]() Cytat:
za wujka.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że u Mamy lepiej Niech już te choróbska od Was uciekają. Cytat:
To lecę się szykować póki Zuzka śpi bo idziemy na obiad do mojej Mamy ![]() Miłego |
||||||||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Werka po zmianie czasu wstala o 7.00 potem spacerek, dzisiaj niby cieplej ale strasznie wieje![]() Tru za wujka ![]() Mayu dla Zuzi ![]() Cinusiowa dobrze ze to tylko tak sie skonczylo , dla Ninki wiecie co Werka chodzi i przeklina podlapala jak kilka razy zdarzylo mi sie przy niej nieswiadomie oczywiscie i cwaniara jak cos jej sie nie udaje to mowi "kulwa" a malej musze teraz wbijac do glowki ze to brzydkie slowo nie dla dzieci![]() milego dnia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Ja musiałam bo się źle czułam, ale jak nic nie dolega to nie widzę sensu. Może niech skonsultuje z innym lekarzem.
a po kolejnej próbie dowiedzenia się "proszę się nie bać, dziecku i tak nie zaszkodzi". No i pogadaj sobie

i uciekam od razu do łóżka...miłej nocy
NIE LUBIĘ TROLLI

i milo mnie przywital

czyli znowu ZUM
Bo poszedł koledze pomóc meble wynosić i wnosić...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)