|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Jakoś tak podróżujemy,odwiedzamy rodziny itd. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Niezawsze, a Ty stosujesz jakas metode usypiania, czy po prostu ja kladziesz i usypia bez problemu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
jak tak czytam ze wybieracie sie na uczelnie to jestem przerazona, bo ja do tej pory nie mam pojecia na jaki kierunek studiow mam sie wybrac ;/ kreci mnie ta glupia pedagogika, specjalnosc moze cos z rehabilitacja albo doradztwem zawodowym, kurcze sama juz nie wiem.. ;/ porazka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzis biedna sie meczyla bardzo dlugo, bo moja mama ja kladla spac i podobno strasznie plakala ![]() Glowa mnie tylko boli od dymu papierosowego z klubu fuuuuuuuuj nie wiem jwk ja moglam palic 13 lat, paczke dziennie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Witam laseczki
![]() Nastka spała od 20 do 7.20 ![]() Zaraz się szykujemy i wybywamy na cmentarz ![]() Niezawsze-fajnie, że impreza jakoś się udała, no mała pewnie czuła nieobecność rodziców ![]() Co do pobierania krwi, to po porodzie robili jakieś badania, później ją kuli jak mieżyli cukier, więc cała nóżki pokute, A tz jak slyszal jak płakała to myślałam ze ich tam.... ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |||
Zakorzenienie
|
ty to dopiero rozmowna jestes ostatnio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedny hubcio znow antybiotyk ![]() gdzie kupilas ta czape dla Hubcia? to ta z H&M? Cytat:
![]() ![]() fajnie ze udal sie wam wypad na tany ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-10-30 o 07:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas jak na razie co noc to gorzej. Nie spalismy do ok wpoldo czwartej ( raz przysnelam przy karmieniu na 0.5h). Potem stwierdzilam, ze ululam Go w lezaczku, i znowu usnelam, po 3 godzinach obudzilam sie z poczuciem winy, przenioslam Go do lozeczka i placz.... Karmienie, placz... I jeszcze Amelka wstala z placzem, TZ sie wkurzyl, przyniosl mi Ja, a sam sobie poszedl na dol. Ja akurat tulilam malego, a tu Amelka wola o picie, glupek tz nawet o tym nie pomyslal. Przychodzi za pare minut, pytam go: zmarzles na dole, tak sarkastycznie, a on biednym glosikiem, tak, jeszcze pies mnie denerwoowal, bo sie na mnie patrzyl i machal ogonem.... Jak bym mogla, to bym zlozyla pozew o rozwod na miejscu. A jeszcze ma do mnie waty, ze obudzilam Alexa przenoszac Go do lozeczka, moglam Go zostawic w bujaczku. Ale to chyba tak nie mozna, bo przeciez kregoslup, nie wiem, czy moze mu sie brzydka postawa wyrobic? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Niedlugo sie zbieram do szkoły i jestem juz cała zejsrana ![]() ![]() ![]() pozniej was nadrobie |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
Powodzenia Papeteria
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- jeszcze mi sie przypomnialo. anoxa pisalas ze chcesz zrobic Hubciowi kaszke na wodzie. ale na wodzie robi sie mleczno-ryzowa a on chyba nie powinien takiej przy skazie (ale nie wiem na 100%) powinnas chyba zrobic mu ryzowa na pepti |
||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciezka sprawa, ciekawe co on widzi w tym bujaczku ![]() ![]() aa i Maja zasypia tak ladnie u nas w lozku a nie u siebie, wiec to tez nie jest jakis spektakularny sukces ![]() Papi powodzenia! Wiem, ze Maja tesknila nie cieszy mnie to zbytnio, bo w niedziele impreza znow ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-30 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||
Rozeznanie
|
Papeteria - trzymam kciuki.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Z drugiej strony szkoda jest mi zapalic, bo wiem,ze jak zaczne to bede palic, a rzucic jest ciezko, wiem bo juz pare razy rzucalam. Czas pokaze.
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
no ja teraz zaluje ze sie nie powstrzymalam. mysle zeby rzucic ale juz nie mam takiej motywacji. a moje fajki juz ponad 10 zl kosztuja
![]() misio pierwszy raz od nie pamietam kiedy zasnal sam w lozeczku w dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
hej! za nami super nocka! Ada przespala jedno karmienie, a po dwoch pozostałych usypiala sama pieknie w lozeczku. dzis jest zadowolona i wyspana. zobaczymy jak dzis...
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jagoda dziś pobiła rekord- spała 8 godzin bez przerwy.
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
mojej sie wczoraj cos poprzestawialo. kapalam ja dopiero o 20 bo tak jakos durnowato wypadlo mi karminie, a ta zamiast po jedzonku grzecznie zasnac to jej sie zebralo na zabawy i bron boze lezec :/ i tak marudzila do 22, ale musialam ja owinac kocykiem zeby zasnela, bo tak machala raczkami ze co chwila wywalala sobie smoka z buzi i nici ze spania
![]() pozniej pobudka 6:30, flaszka i spanie do 9:30 zjadla mi tylko 70 ml bo wolala sie rozgladac na boki i ani myslala o jedzeniu... teraz lezy w lozeczku o dziwo grzecznie, cos tam sobie gada i oczywiscie macha raczkami hehe. a mam takie pytanko do dziewczyn ktore zaczely wprowadzac sloiczki... ile wasze maluchy dokladnie mialy kiedy zaczelyscie rozszerzac diete? Blanka we wtorek konczy 3 miesiace i sie zastanawiam jak to rezegrac. i pytanie odnosnie zageszczania mleczka... czym? kaszka czy kleikiem? i jaka ta kaszka? mleczno ryzowa, ryzowa czy jaka ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Papeteria, trzymam kciuki i bardzo Ci dziękuję za porady mailowe
![]() Cytat:
![]() Za to teraz moim największym marzeniem jest mocna czarna sypana kawa (jak mawia mój TŻ "męska ![]() ![]() Obawiam się, że jak skończę karmić i wrócę do pracy, znów zacznę palić, bo (wiem, że to mówi każdy nałogowiec) nigdy nie miałam takiego czegoś, że muszę zapalić, ja to po prostu uwielbiam.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zaczęłam w zeszłym tygodniu czyli tuż przed skończeniem 15 tygodnia, z tym, że daję pierwszego dnia 3 małe łyżeczki i zwiększam w następne dni (na razie słoiczek na 3 dni, a marchewka to nawet nie cały dałam w sumie). Kaszka czy kleik powinna zwiększyc wagę, nie wiem co lepiej - ale generalnie im mniej cukru tym lepiej - lepsze cukry z owoców wg mnie. Ja na razie kaszki ani kleiku nie daję, bo wagę mamy średnią, a noc i tak prawie przesypia (a podobno to nie jest równoznaczne), więc tak orientacyjnie trzymam sie schematu karmienia (z tym, że zaczełam torchę wcześniej, żeby stopniowo przyzwyczajać a nie od razu całą zupkę jak w schemacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() UOTE=bajka1807;22957721] a mam takie pytanko do dziewczyn ktore zaczely wprowadzac sloiczki... ile wasze maluchy dokladnie mialy kiedy zaczelyscie rozszerzac diete? Blanka we wtorek konczy 3 miesiace i sie zastanawiam jak to rezegrac. i pytanie odnosnie zageszczania mleczka... czym? kaszka czy kleikiem? i jaka ta kaszka? mleczno ryzowa, ryzowa czy jaka ? ![]() ![]() ![]() Hubcio mial 3mc i poltora tyg jak dostal pierwsza marchewke z tym ze ja ja gotowalam sama i rozdrabnialam blenderem pozniej soczek jablkowy dostaje tez jablko ze sloiczka hippa i zaczelam mu zaciagac mleko kleikiem ryzowym ale nie bardzo chcial jesc wiec dodawalam mu kaszke ryzowa z bobovity o smaku jablkowym i ta w miare czasem pije a mnie Hubert z dnia na dzien zaskakuje co roz cos nowego teraz lezac w kolysce chwyta sie rekami za boki i probuje siadac a ja bym chciala zeby on jeszcze takim maluszkiem pobyl a no i nauczyl sie jak lezy na wznak przewracac sie na boki a tutaj zdjecie z przymiarki czapki ![]() aniaa ta misiowa to z h&m Załącznik 3501206Załącznik 3501207Załącznik 3501208
![]() |
#170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszke dawalismy mu bobovite ryzowa z jablkiem i tez bolal brzus ![]() jesli chcesz dodac do mleka to kaszke ryzowa bo mleczno ryzowe robi sie na wodzie. Cytat:
![]() po zrobieniu testu popalalam tak 1-2 dziennie jeszcze przez kilka dni a potem przez cala ciaze nic |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie!
Czy można wozić dziecko w foteliku na przednim siedzeniu? Nie mam w samochodzie poduszki powietrznej jakby coś. Muszę jechać sama z Jagódką na zakupy i nie wiem czy mogę ją zapiąć z przodu czy nie.
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- mozna. ale ja w zyciu bym tak miska nie wiozla. mam zle doswiadczenia a raczej nasi znajomi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę podjechać do tesco, które jest oddalone od domu o 1,5km więc nie daleko..
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zagęszczałam kaszką ryżowo kukurydzianą z jabłuszkiem i dawałam soczek jabłuszkowy , a po tem jabłuszko i marchewkę. Cytat:
U nas dziś ciepło, już wszystko załatwione i siedzimy sobie w domku, a od rana na dworzu.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
Lazurka ja tak non stop Lili wożę, na przednim siedzeniu tyłem do jazdy bo u mnie w aucie nie zapnę w pasy jej z tyłu są za krótkie i nie dadzą rady objąć fotelika,
Dzień dobry Papi pewnie już bedziesz wrcać do domu mam nadzieje, ze z Adasiem wszystko dobrze i dzielnie zniósł dzień z tatą Co do pedagogiki tam gdzie jak kończyłam jest terapia pedagogiczna ale i również Edukacj zdrowotna z rehabilitacją i to właśnie na kierunku pedagogicznym tu a tu bardziej szczegółowo.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-10-30 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Anoxa ta czapa tescowa wymiata Hubert przeslodki! A ta czapke-misia ma synek mojej kolezanki tez fajna jest, rekawiczki do tego byly.
Ania no szkoda, ze wrocilas, bo sama wiesz, ze ciezko jest rzucic moze przy nastepnej ciazy ![]() Lazurka ja woze czasem na przednim fotelu jak jade sama i swoim, jak tz auto biore to na tylnej kanapie, bo poduszki nie umiemy wylaczyc. Alutka to niezle z tym paleniem Ci wyszlo. Zalozylam sie wczoraj z tz o 300zl o to kto mial pierszentwo przeazdu, bo mi wmawial, ze wymusilam, ale ja jestem pewna na 100%, ze mam racje na kosmetyki wydam marza mi sie perelki Guerlain'a meteorytki uzywala ktoras, polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Wam za odpowiedzi.
Zapięłam Małą z przodu i dobrze zniosła przejażdżkę. Ojciec mnie tylko wkurzył, bo zniósł mi stelaż do samochodu, wyciągam go pod sklepem a tam nie ma adaptera... myślałam, że go uduszę jak wrócę do domu, bo przecież mówiłam żeby zapiął... No ale poradziłam sobie jakoś. Zrobiłam paczki dla mojego chrześniaka i jego siostry, bo rodzice jutro jadą. Kupiłam Jagodzie sukienkę za 20zł, przeceniona z 40zł i stówy nie ma...
#178 |
Zadomowienie
|
piszecie o tym paleniu.. moj TZ tez pali i strasznie mnie to denerwuje bo po 1 smierdzi a po 2 boje sie ze szybciej kopnie w kalendarz (tym bardziej ze jest sporo starszy ode mnie to juz w ogole mam hopla jesli chodzi o jego zdrowie) niby rzucal ale bardziej dla mnie niz dla siebie ;/ ... bo po prostu lubi palic.. chociaz i tak dobvrze ze nie paczke dziennie jak kiedys tylko gora 2,3 dziennie czasem wcale
lazurowa pisze ze glupia pedagogika bo gdzie nie czytam to wszyscy pisza ze to beznadziejny kierunek, marna kasa, marna praca. Patrzylam w bdg na specjalizacje i jest pedagogika o spec. doradztwo zawodowe i rehabilitacyjne (wiem ze to nie jest tak, ze bede kogos rehabilitowac). |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
A ja nawet nie wiedziałam że jest już kolejna część. Melduje się więc teraz
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy może studiować, ale nie każdy może być pedagogiem. Jagoda właśnie samodzielnie odwróciła się z pleców na brzuch!!! A od wczoraj wystarczy, że Ją złapię za rączki a Ona dźwiga się do siadu. Wczoraj skończyła 12 tygodni ![]()
Miłość ma nowe owocowe imię- Jagoda ![]() Edytowane przez lazurowa Czas edycji: 2010-10-30 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.