|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie tego USG połówkowego. Czy robicie je u swoich lekarzy? Czy oni wysyłają Was do jakichś innych placówek? Bo mi lekarz powiedział zebym w ogole najlepiej jechała do innego miasta (dał mi oczywiscie wizytówke) .. ale z ciążą jest wszystko w porządku i nie wydaje mi się żeby była taka potrzeba, no ale może jest inaczej.. Dlatego chciałabym wiedzieć jak to było lub będzie u Was..
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
większość dziewczyn, która tu pisze, mówiąc usg połówkowe mam na myśli drugie z kolei usg prenatalne/genetyczne robione ok 20tc a żeby zrobić usg genetyczne trzeba mieć dobrej klasy sprzęt ultrasonograficzny, z certyfikatem Fetal Medicine Foundation – Londyn, Wielka Brytania a przeciętny polski gin nie ma takiego sprzętu mój gin choć nie ma aż tak dobrego sprzętu uważa, że usg genetyczne nie są konieczne, i że jego pomiary wystarczają jednak ja dla pewności pojechałam na to pierwsze genetyczne, żeby wykluczyć poważne wady natomiast na połówkowe już bym nie jechała, ale jadę na 4D i tam gdzie jadę i tak ponoć podczas 4D robią wszystkie pomiary
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-30 o 15:30 |
|
|
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
aja1 muszę się od ciebie uczyć a ja głupia dalej stoję zawsze bo mi głupio trzeba się nauczyć w końcu bo w końcu po to są te kasy
Cytat:
Cytat:
mm aleś smaka narobiła ja będę dziś wcinać jajko sadzone z ziemniaczkami i cebulką i kapuśniak ale go nie lubię
|
|
#1294 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
Nie było mnie jeden dzień i już mam tyle zaległości Na razie tylko trochę przeczytałam, bo muszę iśc jakiś obiadzik zrobić ![]() Stysia, Coralady, Wanilia, Wikakika gratulacje ![]() Jok3r mówiłam, że wszystko będzie z małym dobrze później się odezwę, a na razie spadam pa pa |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam kapuśniak z kiszonej kapusty, ale nie za bardzo moge jeść, bo potem spędzam dzień w odosobnieniu tam gdzie król piechota chadzał
![]() Właśnie przejrzałam jeden wór z ciuszkami, matko chyba z 30 kaftaników, 30 śpiochów do tego spodenki, a jeszcze 3 takie wory już nie pamiętam co tam jest
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-10-30 o 17:13 |
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cicho
![]() Wszystkie się przygotowują na sobotni wieczór?
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co jakiś czas zaglądam
![]() Małżonek wyjechał rano, wraca w poniedziałek wieczorem. Ja sprzątam mieszkanie i robię ogromne pranie, znaczy właściwie kończę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
no właśnie taka cisza
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chwilowo mam w TV tylko 3 programy 1,2 i Polsat
![]() od tygodnia czekam aż ktoś mi założy Cyfrę ![]() TŻ siedzi przy kompie i coś tam jak zwykle rysuję i idzie dzisiaj do pracy na nocke, więc będę dziś wieczór samotna ja tez robiłam pranie i wogóle ogarnęłam domek, i mam doła małego bo moja młodsza siostra jest nieszczęśliwa i ciągle o niej myślę ![]() myślę sobie że we wtorek juz usg i pojedziemy z tż pooglądac wózki (laseczkaa - koleżanka mi powiedziała że na Polnej jest jakaś hurtowania z rzeczami dla dzieci i ponoć bardzo duzo wózków)
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra za to od wczoraj zadowolona, bo przeprowadzamy ją w sobotę, będzie mieszkać w bloku obok, znaczy wynajmować
![]() Do tej pory musiała przyjeżdżać autobusem. |
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do hurtowni to moze rzeczywiscie jakas jest ![]() ps. jak mozesz to mozesz mi podac dokladny adres z góry dziękuję . a ja już wózek mam i kupilam juz jakis czas temu na allegro dlatego i odbieralam w Poznaniu i dlatego nie rozgladam sie za wozkami
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o hurtownie, to ponoć jest naprzeciwko szpitala, nic więcej nie wiem, będę szukać
![]() Ja może tez kupię na allegro, ale chcę po prostu w końcu zobaczyć na żywo modele, które biorę pod uwagę ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Czyli wcześniej miałyście dalej do siebie? No to fajnie, ja z ta moją tez się teraz często widuję, bo non stop u rodziców siedzi. Zresztą mam aż 3 siostry
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
3 siostry?
fajnie.. ja mam młodsze rodzeństwo, dość małe. u TŻ było ich aż 7, teraz ma siostry obok, tam brata.. fajnie tak, nigdy się nie bedzie samemu, jest się kogo poradzić i w ogóle.. my cały dzień na zakupach, kupiliśmy pralkę no i ogólnie lipa, smarkam kicham, tż teraz notatki ogarnia a ja na kompie ściągam filmy,... ![]()
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już dorosłe ![]() pewnie, że fajnie, kocham je nad życie i nie wyobrażam sobie jak to by było bez nich to u mojego tz-ta jest tak samo jak u twojego
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
My ogólnie jesteśmy bardzo zżyte, ja, mama i młoda, młodsza ode mnie o 12 lat.
Non stop telefony, albo gg, a jak się widzimy to się nagadać nie możemy ![]() Z mamą mieszkamy w jednym bloku, ja wynajmuję. A siostra do tej pory na obrzeżach miasta, dojechać tam tylko autobusem albo samochodem. Teraz będzie baaaaaaardzo blisko. I to przez nią jestem na wizazu ![]() Mój tż ma siostrę niecałe 2 lata młodszą, a kompletnie nie umieją ze sobą rozmawiać, w sumie ona siedzi w stanach. Nawet jak zadzwoni: - co słychać?? - w porządku - a to dobrze i to wszystko :/ Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-10-30 o 20:05 |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze chciałabym mieć siostrę taką z 25 lat żeby pojechać do niej,poradzić się, taka przyjaciółka od serca. Zawsze też marzyłam by mieć brata starszego, a tak to ja byłam najstarsza, długo jedynaczka no i taka samotna trochę
później uwaga się skupiła na najmłodszych no i ja taka sierotka Ale teraz mam mojego, mieszkamy razem, będzie dziecko i będzie wesoło ![]() kurcze, weszłam dzisiaj do h&m i aż oczy mi się zaświeciły, jak ja już chcę ubierać jeansy 36 i obcisłe sweterki...
|
#1307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to już 6, bo siostra ma córkę ![]() Cytat:
![]() ale potem jest tak, że ja do szczęścia zawsze potrzebuję żeby u nich też było wszytsko ok i były szczęśliwe ![]() a jutro widzę się z całym rodzeństwem tż i ich rodzinami, bo jedna dzidzia ma roczek, będzie ciekawie
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
mimo sporej różnicy wieku to jeżeli u rodzeństwa coś nie tak to też bardzo to przeżywam i zamartwiam się. Najchętniej rozłożyłabym nad nimi dożywotni parasol ochronny
jezu ciekawe jaka ja będę nadopiekuńcza w stosunku do mojego dziecka... Tak sobie myślę, aja ma rację jeżeli chodzi o zakupy świąteczne, niii będzie kolejek ![]()
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
laseczka
kupilam takie : http://allegro.pl/ciazowe-jeansy-z-e...224126977.html ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
ja jutro postaram się wrzucić fotki moich nowych zakupów
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejka nie dosyć że mam długaśną listę zakupów dla dziecka, to jeszcze święta się zbliżają ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() kurcze kiedy w końcu ja będę szaleć z ciuchami ![]() ja tez czekam na bony świąteczne
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze prezenty swiateczne..
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
nom
![]() jeszcze nawet nie myślałam co komu kupić ![]() no poza małą Zuzią dostanie Kucyka Pany noworodka
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
eh te kucyki
![]() ja już mam dla Tż urodzinowy, wprawdzie ma 15 grudnia ale co tam tzn upatrzony, ale na święta to nie wiem co...
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dla tż nie mam jeszcze pomysłów, do tego siostry i rodzice
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba obkupię ich standardowo w superpharm
kosmetyki, zestawy, perfumy i tyle..
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja niestety musiałam pojechać z tżtem do biblioteki bo się szanownie za pisanie pracy magisterskiej w końcu wziął
![]() a co do rodzeństwa bo widzę że gadacie sobie to ja też najstarsza mam 5lat młodszą siostrę (18lat) i brata 14letniego tż ma brata bliźniaka i siostrę 19letnią także też trochę nas jest ale ja też zawsze taka najstarsza a zawsze chciałam starszego brata dlatego bardzo byśmy chcieli żeby pierwsze dziecko to był chłopak żeby potem był starszym bratem
|
#1318 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.No,a co do piaskownicy to ja jestem nerwus i jak mi nawet ktos sie czepial mojego ukochanego psa to mialam mord w oczach to nie wiem co zrobie jak mi jedna z druga matka cos powie, albo nie ochrzani swojego bahorka jak bedzie mojego po glowie lopatka naparzal. Ja to sie nie piernicze i zaraz takim miechem rzucam, ze zazwyczaj tym chociazby odstraszam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natomiast teraz to sie nagadac nie mozemy i jak dzwonie do mamy, a jest ktoras z nich akurat to potrafimy 2-3h przegadac na 3 tel az chrypki dostaje hehe.Nic mi nie mowcie o prezentach i wydatkach, bo ja jestem totalnie zalamana. Wozek 1400, wegiel 1000, oplaty, wyjazd do rodzicow, wyprawka, komoda i maaaaasa innych rzeczy. |
||||||||
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam spać, bo tż nie ma i Kaśka śpi ze mną, już od godziny się kokosi w wyrze
|
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
faktycznie duża różnica wieku przeszkadza w komunikacji, głównie z tego powodu, że ludzie są na różnych etapach życia ale po pewnym czasie to się wyrównuję, biedaczko pewnie ciężko ci tak daleko od rodzinnego miasta, jak ty się znalazłaś na Śląsku? ![]() a te wydatki, nawet nie mów, staram się o tym nie myśleć, bo człowiek może się zdołować ![]() ja chciałam przed świętami meble dla dziecka kupić, pościel i chociaż kilka drobiazgów typu butelki, i ciuchy ale własnej przyjemności, ale nawet to okazuję się trudne przez te święta, ale muszę te rzeczy dla dziecka kupić w tym roku bo inaczej będę nerwowa że nic nie mam, a jeszcze czeka mnie kilka wydatków w związku z nowym mieszkaniem, jesteś tu już 2 miesiące, a nadal materaca do łóżka nie kupiłam
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-30 o 22:42 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

jakość słaba, bo robione telefonem. Wczoraj mój mąż dostał w pracy bony premiowe i już mu zapowiedziałam żeby nic z nimi nie planował, bo ide w przyszłym tygodniu do tesco i poszukam fajnych ciuszków 

już nie pamiętam co tam jest