Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-30, 15:12   #1291
aguchaw1
Raczkowanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie tego USG połówkowego. Czy robicie je u swoich lekarzy? Czy oni wysyłają Was do jakichś innych placówek? Bo mi lekarz powiedział zebym w ogole najlepiej jechała do innego miasta (dał mi oczywiscie wizytówke) .. ale z ciążą jest wszystko w porządku i nie wydaje mi się żeby była taka potrzeba, no ale może jest inaczej.. Dlatego chciałabym wiedzieć jak to było lub będzie u Was..
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 15:27   #1292
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie tego USG połówkowego. Czy robicie je u swoich lekarzy? Czy oni wysyłają Was do jakichś innych placówek? Bo mi lekarz powiedział zebym w ogole najlepiej jechała do innego miasta (dał mi oczywiscie wizytówke) .. ale z ciążą jest wszystko w porządku i nie wydaje mi się żeby była taka potrzeba, no ale może jest inaczej.. Dlatego chciałabym wiedzieć jak to było lub będzie u Was..

większość dziewczyn, która tu pisze, mówiąc usg połówkowe mam na myśli drugie z kolei usg prenatalne/genetyczne robione ok 20tc

a żeby zrobić usg genetyczne trzeba mieć dobrej klasy sprzęt ultrasonograficzny, z certyfikatem Fetal Medicine Foundation – Londyn, Wielka Brytania
a przeciętny polski gin nie ma takiego sprzętu

mój gin choć nie ma aż tak dobrego sprzętu uważa, że usg genetyczne nie są konieczne,
i że jego pomiary wystarczają

jednak ja dla pewności pojechałam na to pierwsze genetyczne, żeby wykluczyć poważne wady

natomiast na połówkowe już bym nie jechała, ale jadę na 4D i tam gdzie jadę i tak ponoć podczas 4D robią wszystkie pomiary

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-30 o 15:30
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 15:40   #1293
Eirene1987
Zakorzenienie

aja1 muszę się od ciebie uczyć a ja głupia dalej stoję zawsze bo mi głupio trzeba się nauczyć w końcu bo w końcu po to są te kasy

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcie mojego pierwszego zakupu jakość słaba, bo robione telefonem. Wczoraj mój mąż dostał w pracy bony premiowe i już mu zapowiedziałam żeby nic z nimi nie planował, bo ide w przyszłym tygodniu do tesco i poszukam fajnych ciuszków
super półśpioszki

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Ja na obiadzik zrobilam sobie pierogi z truskawakami(nie z paczki ) i wcinam czytajac co tu nadrukowalyscie

mm aleś smaka narobiła
ja będę dziś wcinać jajko sadzone z ziemniaczkami i cebulką i kapuśniak ale go nie lubię

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:00   #1294
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
Nie było mnie jeden dzień i już mam tyle zaległości
Na razie tylko trochę przeczytałam, bo muszę iśc jakiś obiadzik zrobić
Stysia, Coralady, Wanilia, Wikakika gratulacje
Jok3r mówiłam, że wszystko będzie z małym dobrze

później się odezwę, a na razie spadam
pa pa
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:10   #1295
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
i kapuśniak ale go nie lubię
Uwielbiam kapuśniak z kiszonej kapusty, ale nie za bardzo moge jeść, bo potem spędzam dzień w odosobnieniu tam gdzie król piechota chadzał

Właśnie przejrzałam jeden wór z ciuszkami, matko chyba z 30 kaftaników, 30 śpiochów do tego spodenki, a jeszcze 3 takie wory już nie pamiętam co tam jest

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-10-30 o 17:13
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 18:56   #1296
iizabelaa
Zakorzenienie

Ale tu dzisiaj cicho

Wszystkie się przygotowują na sobotni wieczór?
Stary 2010-10-30, 19:01   #1297
aja1
Zakorzenienie

Ja co jakiś czas zaglądam

Małżonek wyjechał rano, wraca w poniedziałek wieczorem. Ja sprzątam mieszkanie i robię ogromne pranie, znaczy właściwie kończę

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-30, 19:14   #1298
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj cicho

no właśnie taka cisza

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ja co jakiś czas zaglądam

Małżonek wyjechał rano, wraca w poniedziałek wieczorem. Ja sprzątam mieszkanie i robię ogromne pranie, znaczy właściwie kończę
a ja czekam na mojego TŻ bo od rana jeszcze go nie było ale zaraz pewnie będzie... Obejrzałam sobie kuchenne rewolucję , niedługo mam talent
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 19:24   #1299
iizabelaa
Zakorzenienie

a ja chwilowo mam w TV tylko 3 programy 1,2 i Polsat
od tygodnia czekam aż ktoś mi założy Cyfrę

TŻ siedzi przy kompie i coś tam jak zwykle rysuję i idzie dzisiaj do pracy na nocke, więc będę dziś wieczór samotna

ja tez robiłam pranie i wogóle ogarnęłam domek,

i mam doła małego bo moja młodsza siostra jest nieszczęśliwa i ciągle o niej myślę

myślę sobie że we wtorek juz usg i pojedziemy z tż pooglądac wózki

(laseczkaa - koleżanka mi powiedziała że na Polnej jest jakaś hurtowania z rzeczami dla dzieci i ponoć bardzo duzo wózków)
Stary 2010-10-30, 19:32   #1300
aja1
Zakorzenienie

Moja siostra za to od wczoraj zadowolona, bo przeprowadzamy ją w sobotę, będzie mieszkać w bloku obok, znaczy wynajmować
Do tej pory musiała przyjeżdżać autobusem.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-30, 19:32   #1301
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

TŻ siedzi przy kompie i coś tam jak zwykle rysuję i idzie dzisiaj do pracy na nocke, więc będę dziś wieczór samotna

i mam doła małego bo moja młodsza siostra jest nieszczęśliwa i ciągle o niej myślę

(laseczkaa - koleżanka mi powiedziała że na Polnej jest jakaś hurtowania z rzeczami dla dzieci i ponoć bardzo duzo wózków)
koniecznie zdja relację jak w tym luxmedzie jest na tym usg ? bo ja podzwonie w kilka jeszcze miejsc ale jak nie znajde nic tanszego to pewnie pojde tam
a co do hurtowni to moze rzeczywiscie jakas jest
ps. jak mozesz to mozesz mi podac dokladny adres z góry dziękuję . a ja już wózek mam i kupilam juz jakis czas temu na allegro dlatego i odbieralam w Poznaniu i dlatego nie rozgladam sie za wozkami
Stary 2010-10-30, 19:38   #1302
iizabelaa
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o hurtownie, to ponoć jest naprzeciwko szpitala, nic więcej nie wiem, będę szukać

Ja może tez kupię na allegro, ale chcę po prostu w końcu zobaczyć na żywo modele, które biorę pod uwagę

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Moja siostra za to od wczoraj zadowolona, bo przeprowadzamy ją w sobotę, będzie mieszkać w bloku obok, znaczy wynajmować

Czyli wcześniej miałyście dalej do siebie?
No to fajnie,
ja z ta moją tez się teraz często widuję, bo non stop u rodziców siedzi.

Zresztą mam aż 3 siostry
Stary 2010-10-30, 19:51   #1303
Montii
Zakorzenienie

3 siostry?
fajnie.. ja mam młodsze rodzeństwo, dość małe.
u TŻ było ich aż 7, teraz ma siostry obok, tam brata.. fajnie tak, nigdy się nie bedzie samemu, jest się kogo poradzić i w ogóle..

my cały dzień na zakupach, kupiliśmy pralkę za tydzień ją sobie odbierzemy bo teraz nie mamy combi.

no i ogólnie lipa, smarkam kicham, tż teraz notatki ogarnia a ja na kompie ściągam filmy,...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 19:59   #1304
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
3 siostry?
fajnie.. ja mam młodsze rodzeństwo, dość małe.
u TŻ było ich aż 7, teraz ma siostry obok, tam brata.. fajnie tak, nigdy się nie bedzie samemu, jest się kogo poradzić i w ogóle..

my cały dzień na zakupach, kupiliśmy pralkę za tydzień ją sobie odbierzemy bo teraz nie mamy combi.

no i ogólnie lipa, smarkam kicham, tż teraz notatki ogarnia a ja na kompie ściągam filmy,...
tak 3 siostry młodsze ode mnie
ale już dorosłe
pewnie, że fajnie, kocham je nad życie i nie wyobrażam sobie jak to by było bez nich

to u mojego tz-ta jest tak samo jak u twojego
Stary 2010-10-30, 20:00   #1305
aja1
Zakorzenienie

My ogólnie jesteśmy bardzo zżyte, ja, mama i młoda, młodsza ode mnie o 12 lat.
Non stop telefony, albo gg, a jak się widzimy to się nagadać nie możemy
Z mamą mieszkamy w jednym bloku, ja wynajmuję. A siostra do tej pory na obrzeżach miasta, dojechać tam tylko autobusem albo samochodem. Teraz będzie baaaaaaardzo blisko.

I to przez nią jestem na wizazu

Mój tż ma siostrę niecałe 2 lata młodszą, a kompletnie nie umieją ze sobą rozmawiać, w sumie ona siedzi w stanach. Nawet jak zadzwoni:
- co słychać??
- w porządku
- a to dobrze
i to wszystko :/

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-10-30 o 20:05
Stary 2010-10-30, 20:03   #1306
Montii
Zakorzenienie

kurcze chciałabym mieć siostrę taką z 25 lat żeby pojechać do niej,poradzić się, taka przyjaciółka od serca. Zawsze też marzyłam by mieć brata starszego, a tak to ja byłam najstarsza, długo jedynaczka no i taka samotna trochę później uwaga się skupiła na najmłodszych no i ja taka sierotka

Ale teraz mam mojego, mieszkamy razem, będzie dziecko i będzie wesoło

kurcze, weszłam dzisiaj do h&m i aż oczy mi się zaświeciły, jak ja już chcę ubierać jeansy 36 i obcisłe sweterki...

[LEFT]
Stary 2010-10-30, 20:11   #1307
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
My ogólnie jesteśmy bardzo zżyte, ja, mama i młoda, młodsza ode mnie o 12 lat.
Non stop telefony, albo gg, a jak się widzimy to się nagadać nie możemy
Z mamą mieszkamy w jednym bloku, ja wynajmuję. A siostra do tej pory na obrzeżach miasta, dojechać tam tylko autobusem albo samochodem. Teraz będzie baaaaaaardzo blisko.

I to przez nią jestem na wizazu

Mój tż ma siostrę niecałe 2 lata młodszą, a kompletnie nie umieją ze sobą rozmawiać, w sumie ona siedzi w stanach. Nawet jak zadzwoni:
- co słychać??
- w porządku
- a to dobrze
i to wszystko :/
my tez wszystkie 5 jesteśmy bardzo żżyte często się widujemy i gadamy do bólu

w sumie to już 6, bo siostra ma córkę

Cytat:
kurcze chciałabym mieć siostrę taką z 25 lat żeby pojechać do niej,poradzić się, taka przyjaciółka od serca. Zawsze też marzyłam by mieć brata starszego, a tak to ja byłam najstarsza, długo jedynaczka no i taka samotna trochę później uwaga się skupiła na najmłodszych no i ja taka sierotka

Ale teraz mam mojego, mieszkamy razem, będzie dziecko i będzie wesoło
widzisz a ja mam takie 26,24,22 lata

ale potem jest tak, że ja do szczęścia zawsze potrzebuję żeby u nich też było wszytsko ok i były szczęśliwe

a jutro widzę się z całym rodzeństwem tż i ich rodzinami, bo jedna dzidzia ma roczek,
będzie ciekawie
Stary 2010-10-30, 20:14   #1308
Montii
Zakorzenienie

mimo sporej różnicy wieku to jeżeli u rodzeństwa coś nie tak to też bardzo to przeżywam i zamartwiam się. Najchętniej rozłożyłabym nad nimi dożywotni parasol ochronny jezu ciekawe jaka ja będę nadopiekuńcza w stosunku do mojego dziecka...

Tak sobie myślę, aja ma rację jeżeli chodzi o zakupy świąteczne, niii będzie kolejek

[LEFT]
Stary 2010-10-30, 20:18   #1309
iweczka
Zakorzenienie

laseczka
kupilam takie : http://allegro.pl/ciazowe-jeansy-z-e...224126977.html

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Cześć
Ale mam dziś lenia, leże, oglądam głupoty w necie i wciągam herbatniki w czekoladzie. Mąż wróci z pracy o 15 a obiadu niet zostało mi troche rosołu z wczoraj to pewnie na szybko zrobie pomidorową dla odmiany

No i bardzo dobrze zrobiłaś. Ja to jestem taka ciapa, że bym sie pewnie nie odważyła tylko odstała swoje

Daj linka do tej aukcji, bo ja też własnie szukam spodni na allegro i wolałabym się na takie "coś" nie nadziać.

Pisałyście wczoraj o usg 3d/4d i my sie chyba z ciekawości samej zdecydujemy. Na te trzy główne usg mój ginekolog wysyła do innego lekarza, kóry ma lepszy sprzęt i tam za zwykłe 2d płace 70 zł i w czasie badania wszystko mi opowiada, daje wydruk i opis. Za 3d/4d z nagraniem na płyke bierze 150 zł więc też nie ma tragedii.

Wklejam zdjęcie mojego pierwszego zakupu jakość słaba, bo robione telefonem. Wczoraj mój mąż dostał w pracy bony premiowe i już mu zapowiedziałam żeby nic z nimi nie planował, bo ide w przyszłym tygodniu do tesco i poszukam fajnych ciuszków
jakie fajne portaski
ja jutro postaram się wrzucić fotki moich nowych zakupów
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 20:25   #1310
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę, aja ma rację jeżeli chodzi o zakupy świąteczne, niii będzie kolejek

jejka
nie dosyć że mam długaśną listę zakupów dla dziecka,
to jeszcze święta się zbliżają

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:

ładne spodenki
kurcze kiedy w końcu ja będę szaleć z ciuchami

ja tez czekam na bony świąteczne
Stary 2010-10-30, 20:34   #1311
Montii
Zakorzenienie

i jeszcze prezenty swiateczne..

[LEFT]
Stary 2010-10-30, 20:37   #1312
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze prezenty swiateczne..
nom

jeszcze nawet nie myślałam co komu kupić

no poza małą Zuzią dostanie Kucyka Pany noworodka
Stary 2010-10-30, 20:48   #1313
Montii
Zakorzenienie

eh te kucyki
ja już mam dla Tż urodzinowy, wprawdzie ma 15 grudnia ale co tam tzn upatrzony, ale na święta to nie wiem co...

[LEFT]
Stary 2010-10-30, 20:50   #1314
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
eh te kucyki
ja już mam dla Tż urodzinowy, wprawdzie ma 15 grudnia ale co tam tzn upatrzony, ale na święta to nie wiem co...

ja dla tż nie mam jeszcze pomysłów, do tego siostry i rodzice
Stary 2010-10-30, 20:58   #1315
Montii
Zakorzenienie

ja chyba obkupię ich standardowo w superpharm kosmetyki, zestawy, perfumy i tyle..

[LEFT]
Stary 2010-10-30, 21:03   #1316
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
laseczka
kupilam takie : http://allegro.pl/ciazowe-jeansy-z-e...224126977.html

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

jakie fajne portaski
ja jutro postaram się wrzucić fotki moich nowych zakupów
no to rzeczywiście lipa te spodnie skoro jeans Ci się drze ...
Stary 2010-10-30, 21:42   #1317
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu dzisiaj cicho

heh ja niestety musiałam pojechać z tżtem do biblioteki bo się szanownie za pisanie pracy magisterskiej w końcu wziął

a co do rodzeństwa bo widzę że gadacie sobie to ja też najstarsza mam 5lat młodszą siostrę (18lat) i brata 14letniego tż ma brata bliźniaka i siostrę 19letnią także też trochę nas jest ale ja też zawsze taka najstarsza a zawsze chciałam starszego brata dlatego bardzo byśmy chcieli żeby pierwsze dziecko to był chłopak żeby potem był starszym bratem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 21:54   #1318
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Byłam na zakupach i był bulwers przy kasie

Sporo ludzi, ja do kasy, a tam facet z dużym wózkiem i przed nim babka z doniczkami, ja do niego - przepraszam, gość sie posunął a do niej:
-czy mogłaby pani zostawić miejsce na moje zakupy (bo dopiero stawiała)
Ona na mnie oczy, a ja rękę do góry, ona bulwers ostry i z obrażoną miną odwróciła się do gościa. Facet na to - myślałem, że panie są razem.
Ja - Tak to jest jak się staje do kasy z pierszeństwem (oczywiście z uśmiecham na ustach) Facetowi zrobiło się głupio, ale się roześmiał powiedział "no tak" a babsztyl o mało kwiatków nie pogryzł

Na kasie była moja koleżanka, ale miała ubaw. Potem głośno żeśmy rozmawiały jak się czuje i tak ogólnie.
Cytat:
Mam opracowany plan na święta.
Przecież nie będę stała w tych mega kolejkach jak ktoś coś powie to najlepsza odpowiedź:
- a Pan/Pani uważa, że kobieta w ciąży nie robi świąt??
Cytat:
Dziewczyny idzie się na pewniaka i już.Poza tym w sumie to kasjerka powinna zauważyć i taką osobą poprosić do kasy :/, pracowałam kiedyś jako kasjerka i ja wołałam, czy to się reszcie podobało czy nie. Tak samo jak są kasy do 10 art, jak ktoś mi szedł z wielkim wózkiem, to go odsyłałam do innej kasy, a ile się czasami nasłuchałam nawet na skargi na mnie chodzili, ale sorki - ja przepisowo

Nauczycie się jeszcze, jak pójdziecie do piaskownicy z bajtlem a drugi zacznie wasz naparzać łopatką po głowie, albo sypać piachem, a mamuśka będzie miała to w du....
Padlam hehe, ale fakt jak idziesz ze strachem w oczach to bez szans, a jak na pewniaka wjezdzasz to sie ludzie od razu boja, ze jeszcze sie im dostanie. Poza tym laseczki jak zaczna nas krzyze napier....macica bedzie coagnela w dol, zmeczenie, siku i opuchniete nogi to nie bedzie cie nawet myslaly, zeby odstac swoje, bo ktos sie krzywo spojrzy tylko jak w dym bedziecie uderzac, bo jak nie to sie tu zaraz rozpakujecie i beda ludzie porod odbierac .
No,a co do piaskownicy to ja jestem nerwus i jak mi nawet ktos sie czepial mojego ukochanego psa to mialam mord w oczach to nie wiem co zrobie jak mi jedna z druga matka cos powie, albo nie ochrzani swojego bahorka jak bedzie mojego po glowie lopatka naparzal. Ja to sie nie piernicze i zaraz takim miechem rzucam, ze zazwyczaj tym chociazby odstraszam.

Cytat:
Właśnie zjdałam obiadek,
de volaie i ziemniaczki

ale ja bym wolała kupić w sklepie, i najlepiej u mnie w mieście, żeby w razie reklamacji nie musieć odsyłać pocztą itp, tylko zawieść do sklepu,
zobaczymy

ja jeśli będę miała sn to na pewno w soczewkach,
przecież i tak nie wpadną przy rejestracji na pomysł żeby to sprawdzić
o ile jest to zabronione wogóle,
zapytam w szkole rodzenia za 2 tyg.

Montii a o tej wizycie u okulisty to nawet nie pomyślałam,
faktycznie może trzeba by się przejść
Lepiej sie dziewczyny dowiedzcie, bo wiecie niby bzdura, ale no tak naparwde nie wiemy co bedzie przy porodzie i jakby nie daj boze mialy nastapic komlikacje i te soczewki mialby Wam mocno zaszkodzic to lepiej nie ryzykowac, bo pozniej bedziecie sobie w brody pluc jak cos sie Wam z oczami stanie.

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dla mnie badania prenatalne czy 1 czy 2 sa obowiazkowe, bo wole dmuchac na zimne i miec spokojne sumienie niz pozniej rozpaczac. Na pierwszym bylo ok, ale drugie wykazalo u kluski wade serca. Dobrze, ze akurat w moim przypadku skonczylo sie dobrze, ale jakby ta wada okazala sie powazna i tzreba by bylo robic zaraz poporodzie operacje to jakbym o tym nie wiedziala to dziecko mogloby nawet umrzec, bo przeciez skad lekarz ma wiedziec, ze cos jest nie tak. Robia przed porodem usg, ale po to, zeby sparwdzic polozenie dziecka, a nie robia pomiarow, wiec lepiej nie ryzykowac, bo chyba bym sie zabila jakbym zlekcewazyla takie badanie, a potem dziecko by umarlo, albo mialo problemy zrowotne.

Cytat:

Cytat:
Zauwazylam, ze jestescie strasznie zwazane z rodzenstwem. Kurcze pozazdroscic ja co prawda tez uwielbiam moje siorki, rowniez mam 3 i jednego brata, niestety nie mam z nimi takiego kontaktu odkad mieszkam w Sosnowcu, ale jak tylko jestem u rodzicow to sie spotykamy i nawijka.

Cytat:
Jeśli chodzi o hurtownie, to ponoć jest naprzeciwko szpitala, nic więcej nie wiem, będę szukać

Ja może tez kupię na allegro, ale chcę po prostu w końcu zobaczyć na żywo modele, które biorę pod uwagę

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Czyli wcześniej miałyście dalej do siebie?
No to fajnie,
ja z ta moją tez się teraz często widuję, bo non stop u rodziców siedzi.

Zresztą mam aż 3 siostry
Ja tez, ale sa duuuzo starsze i dlugo nie mialysmy za bardzo wspolnego jezyka. Tz byla nawijka, ale ja mialam swoj swiat, one juz mezow, dzieci, mieszkania i problemy, wiec gdzie ja taka smarkata Natomiast teraz to sie nagadac nie mozemy i jak dzwonie do mamy, a jest ktoras z nich akurat to potrafimy 2-3h przegadac na 3 tel az chrypki dostaje hehe.

Cytat:
jejka
nie dosyć że mam długaśną listę zakupów dla dziecka,
to jeszcze święta się zbliżają

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

ładne spodenki
kurcze kiedy w końcu ja będę szaleć z ciuchami

ja tez czekam na bony świąteczne
Nic mi nie mowcie o prezentach i wydatkach, bo ja jestem totalnie zalamana. Wozek 1400, wegiel 1000, oplaty, wyjazd do rodzicow, wyprawka, komoda i maaaaasa innych rzeczy.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 22:13   #1319
aja1
Zakorzenienie

Ja uciekam spać, bo tż nie ma i Kaśka śpi ze mną, już od godziny się kokosi w wyrze

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-30, 22:40   #1320
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Padlam hehe, ale fakt jak idziesz ze strachem w oczach to bez szans, a jak na pewniaka wjezdzasz to sie ludzie od razu boja, ze jeszcze sie im dostanie. Poza tym laseczki jak zaczna nas krzyze napier....macica bedzie coagnela w dol, zmeczenie, siku i opuchniete nogi to nie bedzie cie nawet myslaly, zeby odstac swoje, bo ktos sie krzywo spojrzy tylko jak w dym bedziecie uderzac, bo jak nie to sie tu zaraz rozpakujecie i beda ludzie porod odbierac .
u mnie nie ma takich kas, więc nie mam tego problemu

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No,a co do piaskownicy to ja jestem nerwus i jak mi nawet ktos sie czepial mojego ukochanego psa to mialam mord w oczach to nie wiem co zrobie jak mi jedna z druga matka cos powie, albo nie ochrzani swojego bahorka jak bedzie mojego po glowie lopatka naparzal. Ja to sie nie piernicze i zaraz takim miechem rzucam, ze zazwyczaj tym chociazby odstraszam.

Lepiej sie dziewczyny dowiedzcie, bo wiecie niby bzdura, ale no tak naparwde nie wiemy co bedzie przy porodzie i jakby nie daj boze mialy nastapic komlikacje i te soczewki mialby Wam mocno zaszkodzic to lepiej nie ryzykowac, bo pozniej bedziecie sobie w brody pluc jak cos sie Wam z oczami stanie.

Dla mnie badania prenatalne czy 1 czy 2 sa obowiazkowe, bo wole dmuchac na zimne i miec spokojne sumienie niz pozniej rozpaczac. Na pierwszym bylo ok, ale drugie wykazalo u kluski wade serca. Dobrze, ze akurat w moim przypadku skonczylo sie dobrze, ale jakby ta wada okazala sie powazna i tzreba by bylo robic zaraz poporodzie operacje to jakbym o tym nie wiedziala to dziecko mogloby nawet umrzec, bo przeciez skad lekarz ma wiedziec, ze cos jest nie tak. Robia przed porodem usg, ale po to, zeby sparwdzic polozenie dziecka, a nie robia pomiarow, wiec lepiej nie ryzykowac, bo chyba bym sie zabila jakbym zlekcewazyla takie badanie, a potem dziecko by umarlo, albo mialo problemy zrowotne.

Zauwazylam, ze jestescie strasznie zwazane z rodzenstwem. Kurcze pozazdroscic ja co prawda tez uwielbiam moje siorki, rowniez mam 3 i jednego brata, niestety nie mam z nimi takiego kontaktu odkad mieszkam w Sosnowcu, ale jak tylko jestem u rodzicow to sie spotykamy i nawijka.

Ja tez, ale sa duuuzo starsze i dlugo nie mialysmy za bardzo wspolnego jezyka. Tz byla nawijka, ale ja mialam swoj swiat, one juz mezow, dzieci, mieszkania i problemy, wiec gdzie ja taka smarkata Natomiast teraz to sie nagadac nie mozemy i jak dzwonie do mamy, a jest ktoras z nich akurat to potrafimy 2-3h przegadac na 3 tel az chrypki dostaje hehe.

Nic mi nie mowcie o prezentach i wydatkach, bo ja jestem totalnie zalamana. Wozek 1400, wegiel 1000, oplaty, wyjazd do rodzicow, wyprawka, komoda i maaaaasa innych rzeczy.

faktycznie duża różnica wieku przeszkadza w komunikacji, głównie z tego powodu, że ludzie są na różnych etapach życia
ale po pewnym czasie to się wyrównuję,

biedaczko pewnie ciężko ci tak daleko od rodzinnego miasta, jak ty się znalazłaś na Śląsku?

a te wydatki, nawet nie mów, staram się o tym nie myśleć, bo człowiek może się zdołować

ja chciałam przed świętami meble dla dziecka kupić, pościel i chociaż kilka drobiazgów typu butelki, i ciuchy ale własnej przyjemności,
ale nawet to okazuję się trudne przez te święta,
ale muszę te rzeczy dla dziecka kupić w tym roku bo inaczej będę nerwowa że nic nie mam,

a jeszcze czeka mnie kilka wydatków w związku z nowym mieszkaniem, jesteś tu już 2 miesiące, a nadal materaca do łóżka nie kupiłam

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-30 o 22:42
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości