|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Kaskup wszystkiego naj,naj, naj
![]() ![]() Cytrynka co za lekarz, ja mam porownanie tylko z moja ginka i ginem do ktorego poprzednio chodzilam, ale powiem ze gin lepszy byl, moze dlatego, ze facet nie wiem ![]() Co do brzuszka, ja nie wiem na ile wygladam, wiem ze sa ludzie, ktorzy mnie nie znaja, jak widza mnie w kurtce to nie poznaja, ze brzuszek mam, np: dzis facet na targu, jawnie chcial sie ze mna umowic ![]() ![]() No, ale pod kurtka, bo bez kurtki juz widac, spodnie sprzed ciazy zaloze, ale juz nie wszystkie, przewaznie jeansy biodrowki lub takie na gumke, no i w obcislym tshircie rozmiar S, brzuszek wyraznie widac, nie mniej jest raczej mniejszy, niz przy dziewczynkach. Ale teraz sie zacznie mega przybieranie ![]() Poki co musze uwazac, bo i wczoraj i dzis obudzilam sie w pozycji na brzuchu ![]() Ja po wczesniejszych porodach, tez zaraz wrocilam i do wagi i do figury (bo to nie zawsze w parze idzie ![]() ![]() Zlazilam sie dzis troche, ogolnie ostatnio bardzo aktywnie czas spedzam, ciagle cos robie, ale to mi wychodzi na dobre raczej ![]() Dzis mnie zemdlilo jak nigdy, az zwymiotowalam ![]() ![]() JeSuisUnPapillon a, to nie bylo spotkanie tylko dla mam?, nie wymagali jakichs kart ciazowych? A, moze te Panie byly w ciazy, tylko poczatkowej?? Tak czy siak masz racje, czasem ludzka pazernosc nie ma granic, niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() Super że maluch zdrowo rośnie ![]() Kształtny brzusio ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co wygrałaś? Pochwal się ![]() No rzeczywiście nie fajnie tak - powinno to być jakoś inaczej rozwiązane ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do brzuszka to mnie się każdy pyta kiedy rodzę a jak mówię że za 2 miechy to zdziwko bo bębenek wielki jakbym już miała rodzić ![]() hihi a co do kg to się nie przyznaję ale Justine nie martw się hehe boś nie sama ![]() Co do skrzynki kontaktowej to niech się Marika wypowie jako założycielka. I myślę że dobrze by było gdyby to jakaś dziewczynka z późniejszym terminem wzieła na siebie bo po rozpakowaniu to różnie może być z wchodzeniem na forum ![]()
![]() |
#1083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo ze spaniem na plecach czy prawym boku a ja sie chyba nabawiłam grypy żołądkowej... wymiotuje i biegunka na zmiane, nawet po herbacie mnie goni ![]() ![]() a głodna jestem jak diabli nie przejadlam sie ani raczej niczym nie zatrułam, nikomu w domu nic nie dolega... wiec nie wiem od czego
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Mysiopez bryyy no normalnie nie znam Mizarka od tej strony mnie bardzo pilnuje co 2 tyg mam wizytę teraz ze względu na skurcze
![]() ![]() Moja córka szaleje, a maluch też szaleje w brzuchu ...
![]() |
#1085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie lekarka to samo powiedziała, z tym, ze w pewnym momencie to kobieta będzie się źle czuła w danej pozycji, bedzie np jej się gorzej oddychać, - ja to odczułam dzisiaj w nocy, ze już na prawym boku mi nie było za wygodnie,a wczesniej normalnie tak spałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten brzuch to tez rożnie się układa, zależy jaka talia była i wrażenie optyczne. A na tym spotkaniu to losowanie było?
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
znajoma kuzynki po niedawnym porodzie ma potłuczoną kość ogonową i siniaki. Lekarz- nigdy nie słyszałam nic złego, wręcz odwrotnie, uratował jej ciążę, miała bb ciężką, z krwotokami, pogotowiem, leżeniem plackiem. Zapłaciła- bo chciała, żeby to on poród odbierał, następnego dnia miał urlop. Postanowił brutalnie przyspieszyć, wypychaniem dziecka. Włos się jeży.
![]() |
#1089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Wtajemniczenie
|
dewi, mam ten sam zestaw Aventu co Ty
![]() ![]() achaia, a wiesz, że ostatnio zastanawiałam się co się z Tobą dzieje?! ![]() ![]() lilijka, mysiopez - piękne są te Wasze brzuszki ![]() Cytrynko, współczuje Ci tych wszystkich nerwów! Dobrze zrobiłaś, że zmieniłaś Gina!!! ![]() ![]()
#1091 |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
![]() Wczoraj, jak już pisała JeSuisUnPapillon spotkałyśmy się na cyklu "Mama rozmawia" ![]() Super, że mogłyśmy się poznać ![]() I nie masz co mi zazdrościć Justynko ![]() ![]() A spotkanie moim skromnym zdaniem należało do udanych, podobała mi się część, w której Anna Maruszeczko rozmawiała z położną. Bardzo fajnie dyskutowały o porodach rodzinnych, znieczuleniach i wyprawce. dziewczyny na sali często zadawał pytania, które my poruszamy na wątku. Później podczas przerwy wypiłyśmy sobie herbatkę/kawkę/soki/wodę mineralną i podjadłyśmy ciasteczka ![]() ![]() Ale czy będę to stosowała nie wiem.....kobieta, która opowiadała o tym mleku powiedziała jedno zdanie, które mnie zraziło, że dzieci, które piją to mleko nie chcą pić zwykłego później, bo ta Candia ma delikatny waniliowy słodki smak i maluchy życzą sobie nawet do płatków..... W domu otworzyłam te butelkę bo to jest mleko od 6-12 m a Sara urodzi się pewnie w styczniu to jak będzie miała pół roku, mleko będzie przeterminowane, bo było do marca ważne ![]() ![]() Po przerwie prezentowały się poznańskie firmy i położna pokazała jak kąpać noworodka. Potem odbyło się losowanie, według ankiet, które wypełniałyśmy w przerwie. I tak jak JeSuisUnPapillon pisałaobie po cichu liczyłyśmy na wylosowanie. Mnie się jednak nie udało ![]() Uderzył mnie jednak fakt, że było kilka dziewczyn, które nie były w ciąży a wylosowały prezent. Moim zdaniem nie powinny w ogóle wypełniać ankiety... ![]() ![]() ![]() Ogólnie spotkanie było fajne i myślę, że warto się na nie wybrać, choćby po to by posłuchać o pielęgnacji noworodka i podyskutować na trapiące nas tematy. No i żeby zobaczyć bardzo niezbędną miseczkę do trzymania w niej mydlanej i czystej wody do mycia maluszka za około 70 zł ![]()
#1092 |
Rozeznanie
|
ja sie dzisiaj pokłociłam z Tż... wogole caly dzien mam straszne nerwy... najpierw nawrzeszczalam na dziecko potem na Tz... az sie poryczalam bo nie moge sobie dzisiaj dac rady z tymi emocjami...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Marika, że co??? Jakiej miseczki??? Nawet nie skapowałam, rozumiem, że chory wymysł marketingu znowu.
Ktoś do Katowic jedzie? choć ja nie wiem jak mobilna będę w grudniu;-)
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Mialam taki ciezki tydzien ![]() ![]() No i jakby tego wszystko bylo malo doszla mi kolejna dolegliwosc ciazowa (??) i nie wiem czy mam sie martwic czy to normalne... Pojawilo mi sie w buzi cos takie jak afta...nie wiem czy to jest to...ale tak to wyglada...jedno na dziasle, tak dosc gleboko w buzi a drugie po wewnetrznej stronie dolnej wargi... Ta na wardze sie juz zagoila (w 2 dni) ale ta na dziasle mnie tak strasznie boli... ![]() Od czego to moge miec?? ![]() ![]()
#1095 |
Zadomowienie
|
Marika bardzo dobrze opisałaś
![]() ![]() Ja to jakoś dojść do siebie nie mogę po tym "teleportowaniu" się pociągiem :P . Co do miseczki - DZIEWCZYNY...nawet sobie nie wyobrażacie co ludzie wymyślają (ale ceną się nie zdziwiłam bo inne gadżety tej firmy też nie odstawały w ogóle od siebie...) To taki pojemnik jak dla psa - co są łączone plastikowe pojemniki na pokarm i wodę. I oni proponowali że niby jedna przegroda jest na czystą wodę .. a druga na wodę z mydełkiem/płynem specjalnym do mycia dzieci - "W RAZIE POTRZEBY GDYBY DZIECKO UBRUDZIŁO RĄCZKI/BUŻKĘ" :| :| ... jakby nie można było pieluszką/ściereczką przemyć albo wziąć dziecko posadzić koło umywalki i przemyć. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- a co do mleczka to coś się nie mogę przekonać z otwarciem go ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-10-30 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
Czy my możemy czymkolwiek leczyć ból gardła? Czy pozostaje tylko herbatka. Na wszystkich tabletkach jakie mam na ból gardła, pisze żeby nie stosować w trakcie ciąży.
A mała dziś tak wariuje ![]()
#1097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
muron, Marice chyba chodzilo o cos takiego
A nie...chyba cos innego miala na mysli :P
Edytowane przez weraa11 Czas edycji: 2010-10-30 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle to witam wieczornie ![]() wróciłam dziś ze szkoły i jestem padnięta, głowa mnie boli, leże sobie i czytam a dzidzia szaleje w brzuszku, |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ja już od teściów wracam. Było fajnie, ale jak zwykle jakieś ale czyli tematy drażliwe. Czyli meldunek dziecka i chrzest, chrzestni. weraa11 witaj słońce, zastanawiałam się już, dlaczego zniknęłaś tak szybko w tym tygodniu, co się dzieje?? ![]() mysiopez hmmmmmm mój eks gin nigdy nie podejrzewał, że mam policystyczne jajniki. Babka, do której chodziłam w celu odchudzania, a normalnie na co dzień jest ginekologiem (tylko w Łodzi), bez badania na to wpadła i kazała natychmiast znaleźć innego lekarza, który już na pierwszej wizycie powiedział co i jak się dzieje. muron ja wybieram się do Katowic, agape chyba też achaia ja jutro na śniadanko zjem chlebek z jajkiem, bo tak sobie zaplanowaliśmy ![]() JeSuis to co w końcu wylosowałaś?? Bo dalej nie wiemy ![]() dewi oj rozumiem doskonale o czym mówisz, bo też czasem się zastanawiam nad nagłym atakiem nieprzyjemnych emocji, których nie wiesz jak się pozbyć MARIKA.S padło pytanie do Ciebie odnośnie osoby, z którą można się skontaktować po porodzie. Jesteś założycielką wątku. Co na to, żeby to były dwie osoby? Tak w razie czego. Jeżeli nie macie nic przeciwko temu to mogę udostępnić swój numer telefonu, termin mam na drugą połowę lutego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
aa
![]() Lilijko ![]()
#1103 |
BAN stały
|
Ufff... Nadrobiłam
![]() Po dzisiejszym dniu stwierdzam, że nie mogę już nosić moich zwykłych biodrówek. Niestety moja "piłeczka" jest dość nisko i nie ma szans założenia bez uwierania nawet najpłytszych biodrówek... Niedobrze, bo mam tylko jedną parę spodni ciążowych... ![]() Wagą po ciązy też się nie martwię, bo nawet jesli miałoby mi coś zostać - w co wątpię -, to bym się cieszyła (zwłaszcza w udach ![]() ![]() Na gardło polecam spray Salvigol - 100% naturalny, nie wysusza, można stosować w ciąży i bardzo pomaga ![]() Lilijko ja jestem za ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A moje probemy to szkola...strasznie na mnie dziwnie patrza...zostaly same kujony i ja...i mam wrazenie jakby sobie mysleli "tą przepuscili na 3 rok tylko ze wzgledu na ciaze, zeby juz jej bardziej pod gorke nie robic..." i juz nie tylko moje "kolezanki" tak na mnie patrza ale tez wykladowcy...;/ i czasem jak cos do mnie mowia, traktuja mnie jak taka osobe, ktora jest najglupsza z tej calej "elity" to normalnie az mi sie chce plakac...;/ gdzie ja nigdy nie przejmowaam sie jakas szkola...a teraz o kazde zle slowo moglabym plakac i plakac ;/ No i tez tak ogolnie sprawy rodzinne kiepsko...m.in.ciezki stan babci...ktora tak bardzo chciala zawsze dozyc prawnuka,...a nie wiem czy da rade do marca jeszcze wytrzymac... ![]() Pamietam ze tez pytalas co z moim indywidualnym tokiem nauczania...to w tym semestrze nie dam rady, mam nadzieje ze w przyszlym sie zgodza...chociaz trakrtujac mnie jak jakas doslownie idiotke to nie wiem czy mi nie powiedzia, ze nie warto brac tego w moim przypadku, bo i tak nie zdam egzaminow... Juz naprawde nie wiem za co oni mnie tak traktuja...;/ nie bylam nigdy kujonem..ale jezyki to doslownie pochlaniam wiec nie mam z tym problemow a oni ze mnie glupia robia...;/ A co do numeru, to pewnie, podaj ![]()
Edytowane przez weraa11 Czas edycji: 2010-10-30 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję sytuacji z babcią ![]() Uczelnia: rozumiem, przechodziłam takie załamanie na koniec studiów. To raczej normalne. Myślisz wtedy, że wszyscy sobie jakoś radę dają tylko nie ty. Do tego hormony ciążowe to zabójcza mieszanka. Nie martw się, dasz radę, a my trzymamy kciuki. To minie, a egzaminy zdasz wszystkie. Obiecuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny
Czaje się i czaje aż w końcu odważyłam się odezwać. Mam nadzieje, że z Waszą pomocą jakoś się tu odnajdę bo tymczasowo jakoś kiepsko mi to idzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w Polsce, skąd jesteś?? jeżeli można się spytać?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Przyczajenie
|
Z Radomia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ok...3mam Cie za slowo co do moich egzaminow ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
Jest już galeria ze zdjęciami ze spotkania "Mama rozmawia" na tej stronie :
http://www.mamarozmawia.pl/w-kadrze-...nie-poznanskie Zgadnijcie, które to my ![]() ![]() ![]() Ach odnośnie telefonu i kontaktowania się między sobą, jestem ZA. Ostatnio właśnie zastanawiałam się jak to zorganizować.... Jest ktoś chętny? Najlepiej będzie wydaje mi się, jeżeli będą to dziewczyny z terminem na luty i styczeń. Byle nie sam początek stycznia, bo nie wiem czy jak urodzimy to tak od razu będziemy tu miały siły zajrzeć ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-30 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.