|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Szaja właśnie zapomniałam napisać, czapeczka cudo a mała jakie ma duże oczka
Może zadam głupkowate pytanie, ale jak znalezc na tej stronce ,,dzieciakowo mi,, piąty miesiąc? Jak zmieniam w adresie szósty na piąty to mi wyskakuje, że nie znaleziono. Chyba jakaś otępiała jestem
|
#4862 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, jak to nie opierając się?
Opiera się, czasem tylko główkę uniesie. Chociaż np. na bujaczku, który już max. jest na siedząco dany, rwie się dalej całkiem do przodu. A muszę tak na maxa, bo mam ją pionizować w czasie jedzenia. Poka czapę futrzaną ![]() Edziu, tam pod 6 miesiącem niżej zjedź, będzie 5 miesiąc
|
|
|
|
#4863 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22948225] Poniżej me dziecię dzisiaj na spacerze, czapeczce roboty własnej [/QUOTE]nie potrzeba komentarza ja wiem, ze ona zarezerwowana dla Danielka, ale pomarzyc mozna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------------ narobilam sie ciasta, kompotu, marynaty do skrzydelek, bluzgalam na czym swiat stoi, bo okazalo sie, ze mam za duza blaszke do piekarnika nie wiem jak ja kupowalam, ale karpatka na skos sie piekla i o dziwo wyszla ![]() padam na twarz, spac ide
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||||
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Karpatka!
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
Sialunia, zapraszam!!
----------------------------- U nas nocka super mozna by powiedziec, maly zasnal o 20 i obudzil sie o 8 ale...wczoraj wieczorem przed snem zjadl 80ml a rano wcisnelam mu na sile 60ml rece opadaja,wysypka zniknela, malz mnie podnerwil, bo twierdzi, ze histeryzuje (pewnie troche ma racje )milego dnia kobity
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrin ja obecnie w Policach mieszkam
![]() Siala Bala a ty na Dukanie? To o karpatce to sobie pomarzyć jedynie możesz Ja swojego czasu tez na tym byłam, ale dla mnie koszmarna ta dieta. To znaczy efekty może i dobre...Ja już po tygodniu mialam dość mięcha, ryb, jogurtów 0% i jajek. Fakt udało mi się dzięki niej wrócić do wagi sprzed ciąży, ale ja prawie nic nie jadłam, niec mi nie smakowało, chodziałam wiecznie głodna. Chyba za bardzo kocham węglowodany...Zapowiada się u nas śliczna pogoda, pewnie niedługo na spacer wyskoczymy. Miłego dnia kobietki
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-30 o 09:32 |
|
|
|
#4867 |
|
Konto usunięte
|
mmm... zjadłabym karpatki...
![]() ale to jeszcze piec trzeba... ![]() w ciąży piekłam jak szalona, ciacho za ciachem... a teraz mi się nie chce. ![]() u nas ślinotok pierwsza klasa. ząbek nam idzie i idzie... w tempie żółwim. już mi się wydaje, że wychodzić powinien, a ten siedzi twardo, tak jakby dziąsełka nie umiał przebić. a mała dziabie wszystko. co tylko w zasięgu dziobka... i nocka dzisiaj piękna. wczoraj zaliczyliśmy karmienie o 23:00, dzisiaj o 8 rano słyszymy grzechotanie. liwka słodko leży w łóżeczku i bawi się misiaczkiem. no jak na zamówienie, bo wieczorem mamusia wypiła sobie piwko i delektowała się kinem w stylu "zabili go i uciekł, krew się leje, trupy ścielą" . niedobór takiego kina czuję ostatnio... jakiejś równowagi mi potrzeba, bo niedługo będę gugać i może kciuk zacznę ssać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Boże jak ja sie wyspałam
juz o 7mej obudziłam sie wyspana i konczyłam książke czytac bo młoda jeszcze kimała troszke ![]() młoda poszła spac o 19tej i oczywiście flacha o 0.30 i 5tej ale miedzy tym nie było wiercenia i wybudzania sie ![]() Ale .. dałam jej na noc pół czopka przeciwbólowego no i spała a dla czego... bo widze że te wiercenia i wybudzania to wina ząbkowania - poopbserwowałam i widze że to ją boli - no i po czopku spała spokojnie .No nic innego ![]() pogoda u nas dalej piekna i tak ma byc cały tydzien - super ![]() a po południu robie mufiny czekoladowe - zapraszam
|
#4869 | |
|
Konto usunięte
|
co tu tak pusto? pouciekałyście wszystkie na spacery czy chałupy pucujecie?
![]() ![]() Cytat:
![]() o matko... następna... ![]() przestańcie kusić
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
ha ha chałupe wczoraj pucowałam
![]() a na spacer też sie pewnie wybiore przedpołudniowy bo pogoda cudna ![]() nie wiem czy faza ksieżyca miała na to wpływ ale , sie wyspałam i młoda też spała mocno. dałam jej czopek bo widziałam że zeby ją meczą - po tak długim okresie da sie juz zaobserwowac o co biega mniej wiecej.ale nie zamierzam jej faszerowac czopkami co dzien - dziś nie dam i zobacze co bedzie ![]() własnie mi sie gwiazda obudziła szczeliła sobie pół godzinki - dla słoninki a ja poprasowałam jej żeczy w tym czasie .poczekamy teraz do flachy i pójdziem spacerowac .
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny a my kolejna noc z serii koszmarnych przy cycu.
Dwa wieczory z rzędu mała zasnęła sama w łóżeczku ale cóż z tego jak po 40 minutach pobudka i bek. potem pospała na chwilę i znów pobudka o 4 to już na dobre się obudziła i szlała nam w łóżku do po 5tej łącznie z tańcami. Mam dość ![]() Ona się częściej drze o cyca niż jak była noworodkiem
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
A ja karpatkę jadłam wczoraj - sąsiadka przyniosła.
Czapę pokażę jak wrócę do domu. Teraz jestem u babci, bo dziadek wyjechał na weekend i babcia samotna. A tu nie mam kabelka. ![]() Idziemy na spacerek... Pozdrówki w ten piękny, słoneczny dzionek.
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, nie mam siły czytać. Wczoraj późnym wieczorem przeżyliśmy koszmar. Jak co wieczór Luizka zasnęła o 19.30. Ja poszłam zmywać gary, potem sobie z mężem gadaliśmy. W międzyczasie maleńka vos tam zamruczała, zakwiliła, i dalej spała. Nie zaglądałam do niej, bo tak robi wieczorami, np. podczas wiercenia się. Ja zaczęłam się szykować do spania o 22.30, poszłam po pidżamę do sypialni i w półmroku patrzę, a na prześcieradle jakiś wzorek jest. Zapaliłam światło i szok. Mała cała zażygana i wszystko wkoło. Pierwsze, co zrobiłam, to dotknęłam jej, czy żyje. Poruszyła się. Zrobiło mi się gorąco. Ona cała do przebrania, cała pościel i śpiworek do prania. No i się zaczęło. Męczyła się do 4 w nocy. Pospała chwilkę, budziła się z płaczem, nie chciała jeść. Dałam jej trochę wody do picia, masowałam brzuszek, kładłam ciepły okład. Dopiero jak ją wzięłam do naszego łóżka, nakarmiłam, to zasnęła i tak spałyśmy ( mąż poszedł do drugiego pokoju spać ) do 10.45
Miała w nocy stan podgorączkowy. Na obiadek zjadła wczoraj zupkę z królikiem, później trochę banana. Nie wiem, co jej mogło zaszkodzić. Bidulka jeszcze dzisiaj słaba była. Całe szczęście w miarę pogodna i uśmiechnięta. Mam nadzieję, że już będzie dobrze.Zauważyłam jeszcze u niej dzisiaj takie zgrubienie na wzgórku łonowym. Kiedyś miała takie malutkie i się rozeszło, ale dzisiaj to jest takie duże Jak do jutra jej nie zniknie, to jedziemy do szpitala. Jak ją dotykam w tym miejscu, to nie sprawia jej to bólu. Cholera, co to może być
|
#4874 |
|
Konto usunięte
|
CHolera, zdrówka dla Luizki! bidula
A ja odkryłam, że dla Agutki zasypianie po 19 (i do tego najpierw o 19 kąpiel, potem papu, to usypianie ok 19:30) to zdecydowanie za późno - od kilku dni kładę ją po 18, max. 18:30 i dziewczyna mi normalnie usypia. Wstaje o 7. |
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tryb można obrać dowolny.. 1/1 więc raz samo białko a raz białko z warzywami, przepisów są miliony i na dania i na desery, ciasta.. i skoro jeść można do woli (a im więcej tym lepiej) to głodna być nie powinnaś.Ja jestem miesiąc i mi się nie znudziło wcale choć jem bardzo monotonnie - nie mam czasu gotować dla siebie osobno a dla małża osobno. Szaja - u nas inaczej jak mały zaśnie nocnym snem przed 20 to wstaje w nocy (różnie.. o 3:00, o 5:00, 6:00) a jak kąpiel jest powiedzmy o 20:00 i papu zaraz po (potem chwila aktywności) to śpi do 8 rano
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Boże ale naskrobałyscie - nie wiem kiedy nadrobie
wiem pogoda super to spacery i te sprawy - sama byłam z małą przed południem na spacerku i po południu zapakowałam mufiny i poszłysmy do tesciowej ![]() moja dwiazda usypia koło 19tej tzn . o 18. 30 idziemy sie kąpac , flacha i śpi zaraz . Inaczej sie nie da bo zauważyąłam że juz o 18stej mogła by spac ale to troche za wczesnie , no i papu wypada jej zawsze o 18.30 - nie ważne jak je w ciągu dnia . a pamietam w lecie . szła spac o 21ej lub pózniej a i tak zaczynała dzien o 6tej... Boje sie troche tej zmiany czasu - nie wiem jak sie młoda przestawi , na pewno nie od razu - czytałam że dzieci potrzebuja kilka dni i na początku bedą sie budzic o dawnych porach karmienia ![]() Bydgoś trzymam kciuki za małą - no przygoda nie zła - też bym sie wystraszyła co jest - mam nadzieje że bedzie dobrze Ja nawet jak siedze wieczorami na dole a mała juz spi w sypialni i jest podłączona niania , to i tak jak jest dłuższy czas cisza zaglądam żeby sie upewnic że wszystko ok. inaczej bym nie usiedziała
|
#4877 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale ostatnio rodzice męża mieli przyjechać, oczywiście było to umówione spotkanie, i chciałam coś fajnego ugotować, upiec, a mój mały stwierdził chyba, że w tym dniu to on nie będzie spał WOGÓLE. Oczywiście śpiący, marudzi, ale spać nie. Musiałam po moją mamę zadzwonić, żeby chwile z nim posiedziała, co bym mogła coś w kuchni zrobićja cieeee!!!pięknie siedzi!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22948225] U nas wody nie będzie do.... wtorku co najmniej. Na dzień wynoszę się od jutra do teściowej, ale na noc wracam do siebie (mąż w pracy w weekend), nie chcę męczyć się na malutkiej wersalce z mężem i dzieckiem Poniżej me dziecię dzisiaj na spacerze, czapeczce roboty własnej [/QUOTE]Szaja!! jak napisałam Silpe rób czapy i sklep internetowy zakładaj! albo nie! my wszytskie wykupimy![a no i nagrałam Gabi przedwczoraj - te jej nowe buuu czy cokolwiek to jest ![]() i wiecie po wrzuceniu na YT pod - zaawansowane przesyłanie - szło mi tylko 20 min. jak na radiówke to rewelka ![]() ok - tak moja córka od trzech dni porozumiewa sie ze mną - oczywiście dawne słownictwo jej zostało na szczescie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Oivp0KGEIZQ[/QUOTE] [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22952775] Tymek ząbkuje na całego, przez to taki marudny, teraz też pół godziny walczył nim zasnął, widać, że go boli... a mi nerwy puściły- bo gardło napierdziela jak cholera- i jeszcze na niego nakrzyczałam.. . Tymek waży 7800g. [/QUOTE]Piękna waga. Ja też muszę Szczepanka zważyć, bo czuje jak go noszę, że znów coś do góry poszło. Aż jestem ciekawa. Wracajcie wszyscy do zdrowia!! Bratko, we wtorek od rana będziemy myśleć o Tobie i trzymać kciuki!!! U nas ciągle piękna pogoda. Mały już chyba trzeci raz zasnął na spacerze, wprawdzie tak po godzinie spacerowania, ale JEDNAK byliśmy dziś w Pszczynie, pięknie drzewa wyglądają... tylko ta moja choroba zamiast się cofać to co raz bardziej się chyba rozwija. Przed chwilą mierzyłam temp. mam 37,8 ale czuje się fatalnie.W Auchan jest na głównej alejce dział z zabawkami. Całe mnóstwo!! uczone słuchaweczki, gumowe klocki, pluszowe klocki, szczeniaczki uczniaczki, piramidki i masa innych. Ceny kosmiczne, ale zawsze można pooglądać, ponaciskać co jak gra i śpiewa i zamówić na necie ![]() Jeszcze Wam muszę polecić spaghetti carbonarę z serkiem mascarpone, jadłam u siostry i piałam z zachwytu. To dla amatorek makaronów ![]() Mam też pytanie... Szczepanek od jakiś 3-4 tygodni je dynie z ziemniakami. Wczoraj też jadł i dziś w jego szarozielonej kupie była pomarańczowa kupa. Kilka takich ciapek. Czy to przez dynię? i czy to źle? mam odstawić?innych objawów nietolerancji brak...
|
|
#4878 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ucałuj Luzikę u nas dzień oki, zasypia zaraz po wypiciu mleka, odbija, odkładam go do łóżeczka, śpi... budzi się po 5-10 minutach z wielkim wrzaskiem, i po 30minutach uspakajania i wypiciu butelki herbatki zasypia na całą noc- o co mu biega? ![]() Zęby? ![]() Wczoraj lekarz stwierdził, że i dolne i górne jedynki lada chwila się przebiją... ale kiedy ta lada chwila nadejdzie...
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Rozeznanie
|
cześć
bydgoś biedna Lusia , wiem co czułaś bo ja raz też miałam taką sytuację, dużo zdrówka dla małej lea to dobrze, że maluszki czują się już lepiej, Tymkowi wychodzą 4 ząbki na raz? mój maluch chodzi spać ok 18.3o, kiedyś później ale sam od jakiegoś miesiąca ustalił sobie taką godzinę ale też obawiam się tej zmiany czasu u nas dziś nie za fajny dzień , Wiktor przez cały dzień spał w sumie 30 min
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka co ty biedna musiałaś przeżyć
Najważniejsze, że malutkiej nic się nie stało. Dużo zdrówka życzę Kafuniax ja bym olała te pomarańczowe plamki w kupce sskoro nie ma innych objawów. Dzieci w tym wieku jeszcze nie wszystko dobrze trawią, pewnie stąd te plamki. Mój po marchewce też robi pomarańczowe kupki.
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby już było wszystko dobrze... Ja zawsze biegam do małego jak zakwili, bo się właśnie boję takich sytuacji. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22965216] A ja odkryłam, że dla Agutki zasypianie po 19 (i do tego najpierw o 19 kąpiel, potem papu, to usypianie ok 19:30) to zdecydowanie za późno - od kilku dni kładę ją po 18, max. 18:30 i dziewczyna mi normalnie usypia. Wstaje o 7.[/QUOTE] U nas odwrotnie. Dziś mi dziecko na spacerze spało godzinę, a po spacerze po 17ej zasnęło babci na rękach (szok) i obudziło się o 18 wyspane. Super się bawił i dobry miał humor do 20:15. Zasnął 20:30... W takich sytuacjach śpi jak kamień. Po 22 przewijam, daję kaszkę i śpi do 7 zwykle. Jak przed 19 odpadnie to pobudka w okolicach 6 jest.
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
My przeszliśmy już całkiem na zwykły bebilon i mały robi kupy normalne! Kurde.. po comforcie niby takim zbawiennym walił zielone cały czas i cuchnące jak zdechlizna jakaś a teraz zupełny normal.. no może bardziej rzadkie ale pewnie się ustabilizują. Czyli co? Tyle czasu "trułam" dziecko tamtym mlekiem?! A mówiłam lekarce to nic nie powiedziała o tych kupach.
Już jak podawać zaczelam jabłuszko to w kupkach były żółtawe kawałeczki.. czyli jabłko też dobrze trawił.. ![]() nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-30 o 22:24 |
|
|
|
#4883 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i góra i dóg na maksa napuchnięte... Tymek za bardzo nie pozwala sobie w buźce grzebać, ale wydaje mi się, że prawa dolna jedynka już się odrobinke przebiła... Jutro przy świetle dziennym muszę obczaić... |
|
|
|
|
#4884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to co czulas to wiem bo ja przedwczoraj przezylam podobną emocjonalnie sytuacje. Dziewczyny Baska mi spadła z łózka. To byl moment doslownie sekundy, podeszlam do pomocnika schylilam sie po pieluche a ta obrócila sie na brzuch i zeslizgnela tylem z lozka. Spadla na pupe, potem plecki i glowke a ja zamarlam jak slup soli, zrobilo mi sie zimno, gorąco podlecialam a ta jak zaczela ryczec... Ja razem z nia juz w wyobrazni widzialam jak jest "warzywkiem" matko jak ja sie balam o nią to masakra. A jeszcze bylam sama w domu a Tz pojechal do pracy do miasta odleglego o 100km i mial wrocic dopiero nad ranem (wrocil po godzinie) Ja jeszcze dzis sie trzese jak to pisze. Udalo mi sie ją uspokoic po jakiejs pol godzinie i dopiero jak zobaczylam ze raczej nic jej nie jest to odetchnelam ale siedzialam przy niej przez cala noc. Ku przestrodze.... trzeba juz zacząć miec oczy naokolo głowy... Te nasze brzdące są juz niebezpiecznie ruchliwe. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22965216]CHolera, zdrówka dla Luizki! bidula A ja odkryłam, że dla Agutki zasypianie po 19 (i do tego najpierw o 19 kąpiel, potem papu, to usypianie ok 19:30) to zdecydowanie za późno - od kilku dni kładę ją po 18, max. 18:30 i dziewczyna mi normalnie usypia. Wstaje o 7.[/QUOTE] My zaczynamy rytuał wieczorny o 20 ale ostatnio tez zauważylam, ze to za pozno bo przy flaszce mala mi usypia i przez to mniej zjada.
|
|
|
#4885 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętacie, jak Wam pisałam, że Maksiu wyjął Tymka z leżaczka i upuścił- jak miał miesiąc. ![]() Maksiu też spadł z łóżka jak miał 4 miesiące, zostawiłam go na środku, łóżko obłożone poduchami i kołdrą zrolowaną... kurier zadzwonił do drzwi... Maksiu wcześniej się nie turlał, ledwo przewracał się na brzuch,... wtedy zajarzył, jak to się robi, i poturlał się... na szczęście wpierw zrzucił małe podusie, a potem na nie spadł... nic mu się nie stało, ale wystraszył się i mocno płakał...
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Bydgoszczanko - ucałuj Luzikę
parrotko - wyobrażam sobie co musiałać czuć ![]() u nas piekna pogoda ![]() powiem Wam, że u mnie w rodzinie prawdziwy wysyp dzieciaczków - oprócz mnie już 2 kuzynki urodziły, kolejna jest w ciąży, a dziś dowiedzieliśmy się, że kuzynka męża tez w ciąży o koleżankach juz nawet nie wspominam, bo dawno pogubiłam się w rachunkach ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- bratkab - kiedyś wklejałaś linka do takich śliniaczków z rękawkami z Ikei, ja znalazłam cos bardzo podobnego z canpola http://allegro.pl/s-m-canpol-sliniak...296412671.html EDIT patrze teraz, że ten z ikei chyba lepszy, bo ma ściągacze na rekawkach
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-10-30 o 23:29 |
|
|
|
#4887 |
|
Rozeznanie
|
hejka kobity,
nacytowalam sie i wizaz sie doopnal, bleeee z tego co pamietam: bydgosiu, mam nadzieje, ze z Luizka juz ok , my wlasnie wstawilismy u malego cienkie lozko i ja tam podsypiam, bo tesciowa nie tak dawno opowiadala nam, ze w rodzinie znajomych zakrztusilo sie w nocy wymiocinami 9-cio miesieczne dziecko i zmarlo , po prostu okrutny pech.. nasz Stefek juz od jakiegos czasu spi sam w pokoju, mam nianie, ale malz ostatnio przez przypadek sciszyl dzwiek w odbiorniku i nie slyszalam jak Stefek w nocy plakusiallea co tam lekarz wam ciekawego powiedzial?? bo wszyscy sie badaliscie? infekcja poszla precz? ona no to Police nie tak daleko a w Przelewicach czesto bywalam jak mieszkalam jeszcze w Szczecinie, cudne miejsceszaja - u nas 18.30 to tez maks, potem jest juz tylko marud a tak to Morfeusz przejmuje brzdaca i obywa sie bez histerii, tylko, ze ja daje malemu mleko przed co by wprowadzic nawyk, ze po kapieli juz nie jemy, bo w przyszlosci zabki beda myte, na razie kiepsko sie sprawdza, bo za mala przerwa jest miedzy popoludniowym posilkiem a wieczornym i ciezko mu wepchnac wiecej mleka![]() co do uwazania na malucha, Stefek tez o maly wlos fiknalby ostatnio z wyrka, obtoczylam poduchami, koldra a ten zbojek maly przeturlal sie jednym ruchem blizej brzegu, lezalam obok, wiec od razu moglam zareagowac ![]() ----------------------------------- ja juz spac od 5 (tzn 4) nie moge , Stefus sie krecil to od razu flache mu zapakowalam i zjadl 120 ml, chociaz cos, bo wczoraj caly dzien plul mleczkiem , w sumie zjadl niecale 400 mlwczoraj goscie, nastalam sie przy garncuszkach, dzis kolejni, ja to dopiero w poniedzialek odpoczne , ale to brzmimilego dnia
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-10-31 o 05:08 |
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Dziś niby ta noc co się dłużej śpi? Dziecko mi się obudziło 5:45 wg nowego czasu. A ja patrzyłam na zegarek i się modliłam, żeby okazał się tak mądry i sam się przestawiał, bo jak sobie pomyślałam, że to może być 4:45 to mi słabo było...
|
|
|
|
|
#4889 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój wstał o 7. 30, czyli wewnętrzny zegar mu się nie przestawił![]() Zapowiada się kolejny słoneczny dzień. Miłej niedzieli!!
|
|
#4890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22966864]kurde, ciekawe co jej siadło na żoładku. ucałuj Luzikę u nas dzień oki, zasypia zaraz po wypiciu mleka, odbija, odkładam go do łóżeczka, śpi... budzi się po 5-10 minutach z wielkim wrzaskiem, i po 30minutach uspakajania i wypiciu butelki herbatki zasypia na całą noc- o co mu biega? ![]() Zęby? ![]() Wczoraj lekarz stwierdził, że i dolne i górne jedynki lada chwila się przebiją... ale kiedy ta lada chwila nadejdzie... [/QUOTE]Mój robi jeszcze ciekawiej,pada do snu jak zaczyna się np.na wspólnej a budzi się jak się kończy i gada do siebie w łóżeczku rozkosznie...i całe zasypianie od początku...ae chyba zacznę go teraz wcześniej już kąpać...normalnie była to 19:30-20:00 ale czas na zmianę...mojemu napuchły dziąsełka przedwczoraj...w czwartek prawdopodobnie idziemy na szczepienie to się dowiem co i jak...Dziewczyny,zamierzam jednak chyba wymienic mój wózek..no i chcę zakupić spacerówkę...ale mam dylemat bo pojęcia nie mam co kupić...jest ich tyle,ze się lasuje mózg...macie jakieś swoje sprawdzone propozycje?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Może zadam głupkowate pytanie, ale jak znalezc na tej stronce ,,dzieciakowo mi,, piąty miesiąc? Jak zmieniam w adresie szósty na piąty to mi wyskakuje, że nie znaleziono. Chyba jakaś otępiała jestem

nie wiem jak ja kupowalam, ale karpatka na skos sie piekla i o dziwo wyszla 
rece opadaja,
)

jak mały zaśnie nocnym snem przed 20 to wstaje w nocy (różnie.. o 3:00, o 5:00, 6:00) a jak kąpiel jest powiedzmy o 20:00 i papu zaraz po (potem chwila aktywności) to śpi do 8 rano
, wiem co czułaś bo ja raz też miałam taką sytuację, dużo zdrówka dla małej
żeby już było wszystko dobrze...