|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
no właśnie ostatnio się rozglądałam i u mnie też nie ma
![]() a wracając do ostatnich usg - gratuluję wszystkim dziewczynom, które poznały płeć ![]() ![]() i dziękuję bardzo za gratulacje odnośnie mojej małej ![]() najbardziej się cieszę, że u synka Jok3r już wszystko w porządku z serduszkiem ![]() wczoraj mieliśmy gości, więc nie miałam czasu na wizaż, bo trzeba było posprzątać, zrobić jakieś jedzonko, a potem trochę poimprezować ![]() muszę się pożalić, jaka mnie przykrość ostatnio spotkała i to z winy TŻa jak sie później okazało. otóż wyjmuję pranie z pralki, a tu w mojej ulubionej ciążowej bluzce z h&mu ogromna wyswzarpana dziura na plecach. myślałam, że pewnie coś się stało z pralką i gdzieś ją zaczepiło czy wciągnęło. byłam wkurzona na maksa, bo pralka niedawno kupiona, dobrej marki za niemałą kasę, a tu taki numer. ale jak już wyjęłam całe pranie, to się okazało, że w pralce leży spory metalowy bolec, który pewnie musiał się wkręcić w moją bluzkę i podrzeć ją. no więc już wiedziałam, że to sprawka TŻa. idę z tym bolcem do niego i się pytam, czy poznaje, a on, że tak, że to od niego z pracy, że musiało wypaść z kieszeni jak wcześniej prałam jego ciuchy robocze. no to mu powiedziałam dość dobitnie, co myślę o jego niedbalstwie mimo moich licznych próśb o sprawdzanie kieszeni przed praniem, a on na to, że przecież nic takiego sie nie stało i że przesadzam ![]() ![]()
#1322 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Uff! Ja jutro mam gości. od 21 do 23 ogarniałam mieszkanie,zeby jutro dłużej pospać ![]() Ja jutro będę robiła pierogi, takie z kapustą i grzybami , ale pieczone. Ja mam czwórkę rodzenstwa 3 braci i siostrę.Ale wiadomo, najlepiej rozumiemy się z siostrą i mamą. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- NIE ZAPOMNIJCIE PRZESTAWIĆ ZEGARkÓW ![]()
#1323 |
Zadomowienie
|
Twoj to chociaz do prania zanosi ciuchy, a moj tylko skarpetkami po pokoju rzuca i jak mi ostatnio wyskoczyl w dresach tak brudnych, ze normalnie az mi szczena opadla gdzie on sie tak uswinil i mowie, zeby do prania dal, bo ktos przyjdzie i wstyd jakby nie mial innych spodni na co on oburzony, ze o co mi chodzi przeciez dobre sa. Ja nie placze tylko zaciskam zeby i robi mi sie spojrzenie bazyliszka i wtedy juz wie, ze jestem zla i poslusznie czy posprzata czy zmieni te spodnie. Ofc musi sobie pomarudzic, ale jednak poslucha. Z tym oproznianiem kieszeni tez mam czasem krzyz panski, bo nie raz i nie dwa nie wyciagnal czy biletu na autobus, czy takiej karteczki rozowej do notatek i pozniej w najlepszym wypadku tzreba te dziwnie przyklejone kawalki pappieru zdrapywac, a w najgorszym zafarbuje taka rozowa karteczka i akurat wtedy piora sie np moje bluzki. Kiedys zalozyl koszulke, ktora dostal na ur od znajomych i siedzial w niej przy kompie. Ofc lajza oblal sie kawa no i co wtedy robi facet? Nie spiera absolutnie przeciez to czasochlonne i takie skomlikowane, nie zaniesie do prania ( nie wspomne nawet o namoczeniu, bo to chyba nie znane mu pojecie) tylko zdejmuje mokra koszulke, rzuca nia w kat i zaklada nowa. Wtedy mnie nie bylo, bo bym go chyba zaciukala i tesciowa jak zbierala pranie i przy okazji troche mu pokoj posprzatala to znalazla ta koszulke po paru dniach, zmielona, zakurzona z wielka brazowa plama. I oczywiscie koszulka do wywalenia, bo tyle razy ile byla prana, wybielana i odplamiana to szybciej te szwy w koncu puszcza niz ta plama. No i czywista maz zdziwiony, ale o co chodzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
ech ci faceci
![]()
#1325 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje,próbowałam się do Was dostać od piątku,ale tak mam zawirusowany komputer,że wszystko mi się zainało...zresztą teraz jest podobnie-muszę oddać do naprawy
![]() Po piątkowym badaniu dowiedzieliśmy się,że będziemy mieć CÓRECZKĘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Całuję Was,miłego dnia ![]() ![]()
![]() |
#1326 |
Zadomowienie
|
czarna super!!
![]() ![]() oby dla iizy wystarczyło ![]() ![]()
#1327 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam takie pierogi z kapusta i grzybami i to w dodatku pieczone . jak znajdziesz chwile to czy mogłabyś podać przepis ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a mój TŻ już od rana pojechał do pracy potem jedzie do rodzinki do szpitala i jak wróci to jedziemy na cmentarz . Czyli znów do ok 16 jestem sama ![]() PS> a co do bałaganiarstwa facetów to macie rację . Mój TŻ wszędzie też wszystko rzuca ... z kieszeni nic nie wyciąga więc ja pranie robię. kolejna rzecz to jak się pobrudzi coś jedząc to nie pędzi żeby to zmyć zaprać jeszcze wyciera rękawem-rozciera to ... eh faceci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Cytat:
kochana serdeczne gratulacje ![]() ![]() Izuś mam nadzieje że ty też uraczysz nas niedlugo takimi wiadomościami ![]() a co do bałaganiarstwa facetów to chyba jakaś kara dla nas tylko ciekawe za co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zadomowienie
|
laseczka ja też uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami - najlepsze na świecie
![]() no i trzymam kciuki, żeby u Ciebie też była córeczka ![]() ja też od wczoraj bez TŻa - pojechał do mamy, a mnie zawiózł do mojej, wracamy do siebie dopiero we wtorek. w piątek auto mi sie zepsuło - coś sie stało z akumulatorem, stoi u mechanika. a dopiero co pare dni wcześniej zmieniałam amortyzatory i jeszcze jakieś dwie inne części, więc 800zł poszło i znowu kolejny wydatek na głupi akumulator ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2010-10-31 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- DZIEWCZYNY ja mam pytanie jak tam u was z bolami glowy .....mnie od jakiegos czasu jak wstaje strasznie boli glowa narazie nic nie biore ale nie wiem jak dlugo pociagne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |||
Zakorzenienie
|
witam od samego rana
![]() Cytat:
i całe moje czarne pranie było w białych resztkach husteczki ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
dziewczyny strasznie mnie wzruszyłyście tym, że pamiętacie o mnie ![]() nie ma to jak miał chwila od rana ![]() kochane jesteście ![]()
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
bosti, jokr to ja mam tak samo już mam czasem dosyć i też aż ryczę potem, skarpetki to ściąga i rzuca w kąt a ja potem chodzę i zbieram albo drę się na niego że ma pranie zrobić, z koszulkami to tak samo jak brudna - w kąt (co się królewicz będzie męczył) a najbardziej mnie wnerwia to że ściąga taką koszulkę potem z wieszaka jak już jest wyprana i sucha i zakłada taką pogniecioną, szlag mnie trafia bo wygląda jak psu z gardła wyjęta ale on twierdzi że nie tak bardzo i przecież na nim się rozprostuje, ja tak nie prasuję rzeczy po praniu tylko potem na bieżąco wyciągam i prasuję przed wyjściem a czasem nie mam kontroli nad jego ciuchami a nawet jak ostatnio wyprasowałam mu wszystkie koszule to tak je powrzucał do szafki że moja robota poszła się rypać. już nieraz też nie wytrzymuję zastanawiam się jak przemówić mu do rozsądku ale czasem sama nie mogę i zbieram te ciuchy po pokoju bo jak widzę jaki bałagan to masakra. a on nic nie potrafi odłożyć na miejsce, weźmie książkę jakąś - już leży na stoliku aż ja jej nie odłożę, i ta ze wszystkim masakra toż to kara jakaś z tymi facetami
87czarna super gratulacje a cały czas czułaś synka ![]() ![]() ![]() Cytat:
cieszę się chociaż moi rodzice właściwie mój tata się zaoferował się że wózek on sponsoruje, więc duży wydatek z głowy. no i łóżeczko mamy i komodę a gdzie reszta? masakra no mnie często boli głowa nie jakoś strasznie ale ćmi. raz mnie tylko bolała tak że musiałam apap wziąć i przeszło o dziwo bo nigdy apap mi nie pomagał. a teraz prawie codziennie ćmi.
![]() |
#1334 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dzziewczynki
mąż spi, a ja w końcu nadrobiłam zaległości na wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja już wstałam rano, zrobiłam ciasto jogurtowe, obiadu nie robie, bo do teściów idziemy, słoneczko świeci ładnie i chyba muszę męża iść obudzić ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- a co do facetów, to jak ja się cieszę, że nie mam takiego problemu jak Wy. Mój to nigdy nie zostawia brudnych ciuchów tylko zanosi do kosza na brudy, prasować też nie prasuję, bo mój mąż chodzi w garniturach, a ja nie lubię prasować koszul, ale on za to lubi i prasuje sobie sam. I sprząta po sobie ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1336 |
Wtajemniczenie
|
czarna, gratuluję córy!
![]() trzyrazyi, czy Ty nie masz niedoborów żelaza przypadkiem? bo od tego też może głowa boleć, przynajmniej tak było w moim przypadku... |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/sweterek-next-z-ka...289281391.html
kto chce dla dziewczynki sweterek zaraz się kończy a ja na razie nie wiem co będzie chłopak czy dziewczynka więc nie licytuję ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- http://allegro.pl/super-welurowy-kom...289281437.html i to jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
87czarna
trzyrazyi gratulacje ![]() ego_ego jesteśmy na podobnym etapie ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety
Czarna gratulacje ![]() Co do facetów. Mój przynajmniej zanosi do łazienki, oprócz skarpetek. Podobno faceci muszą zostawić jakąś swoją rzecz ze swoim zapachem, jak samce co znaczą teren. ![]() I ciekawą rzecz mi powiedziała p. psycholog. Do faceta konstruując zdanie nie można używać zbyt wielu słów,jak do dzieci. Mało tego jak zaczynasz mówić, to nie "Kochanie czy mógłbyś obrać ziemniaki", tylko prawidłowo jest "Obierz ziemniaki kochanie proszę". Bo oni koncentrują się na początku zdania, resztę albo nie słyszą, albo szybko zapominają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze się nie zapisywałam, bo u mnie nie ma aż tak odległych terminów. Najpierw zrobię pewnie u mojego lekarza takie zwykłe, a później zapiszę się na 4d do takiej kliniki. Pewnie gdzieś pod koniec listopada
![]() A Ty już masz termin? |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
no właśnie też nie.
3.11, we środę mam wizytę i wtedy się chce umówić... też gdzieś pewnie druga połowa listopada, żeby dojrzeć płeć... ![]() a w ogóle jak się czujesz? U mnie od 2 tygodni spokój z mdłościami. Apetety dopisuje, ale na wadze wciąż 0 na plusie. Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2010-10-31 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jeszcze zauważyłam, że do facetów trzeba mówić zdaniami prostymi, absolutnie nie złożonymi, bo dotrze i tak tylko początek informacji - jeśli w ogóle dotrze ![]() kuircze a ja mam jeszcze jeden problem. chodzi o mamę TŻa. zaplanowaliśmy sobie, że pojedziemy do jego siostry do Wałbrzycha jak teraz wypadną te wolne dni na święto niepodległości. no i mama oczywiście też chce jechać i tu pojawia sie problem - mamy małe, usportowione autko, w którym z tyłu jest strasznie mało miejsca, na nogi praktycznie wcale. a ona jest monstualnie gruba, waży na moje oko ze 150-170kg (nie przesadzam!!), więc musi siedzieć z przodu i wypada, że ja mam iść do tyłu i siedzieć skulona z nogami na kanapie. nie uśmiecha mi sie to wcale, szczególnie że mam już całkiem spory brzuszek. powiedziałam TŻowi, że w takim razie niech jedzie sam z mamą, a ja zostanę. ale to mu się nie spodobało, bo mama była ostatnio tam i siedziała tam miesiąc, wróciła dwa tyg. temu i zaś chce jechać. no więc TŻ próbował jej dziś wyjaśnić, że będzie problem z transportem, bo ja się nie zdecyduję jechać na tylnym siedzeniu przez kilka godzin, no i ona się obraziła. TŻ smutny i głupio mu i chyba wcale nie pojedziemy, bo tak źle i tak nie dobrze ![]()
![]() |
#1343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Apetyt mam spory, ale jakiś zachcianek to nie mam. Nie raz tylko mam na coś ochotę. Teraz mam faze na mandarynki ![]() Też się zastanawiam nad tym terminem, bo jak już pójde na to usg 4d to chciałabym żeby było widać płeć ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Bosti nie martw się, jak ona nie rozumie, że Tobie nie wolno siedzieć skulonej, to niech się obraża, ja co jestem w krótszej ciąży niż Ty, mam problem z jazdą jak jedziemy 100km do Siedlec, a mamy duże samochody, ja mam kombi a mąż ma taki limuzynowaty i jest dużo miejsca i z przodu i z tyłu, a brzuch i tak mnie później pobolewa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie chodzę w swoich ciuchach, ale cisną mnie dopasowane wysokie spódnice, rajstopy czy legginsy, też sobie kupiłam na allegro ciążowe i 2 swetry ![]() Ja też jem sporo, ale wnioskuję, że nie tyję, bo odżywiam się zdrowiej- bardzo smakują mi warzywa, owoce, jem razowy chleb, bułki grahamki... No, ale słodycze to codziennie wcinam, więc nie wiem, dziecko ze mnie wysysa te kalorie czy co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzeba wypróbować ten sposób ciekawe czy zadziała na mojego męża ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwna kobieta nie przejmuj się, i ja przez nią bym nie rezygnowała z wyjazdu
![]() |
#1347 |
Wtajemniczenie
|
Taka Twoja uroda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja całe szczęście też nie widziałam nigdy brudnej bielizny/skarpet mojego męża poza koszem na pranie ![]() teściowa krótko trzymała swoich synków ![]()
![]() |
#1349 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie sama się dziwiłam, że w ogóle tacy faceci istnieją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj mam dzień wypełniony imprezą rodzinną,
chrześniak tż ma roczek, idziemy na 15 ![]() i spotkam tam jeszcze 3 ciężarne ![]() chyba już wiem jaki będzie główny temat rozmów ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.