|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
Moze w drugiej opcji nie doliczona jest oplata za karte,za platnosc karta
|
#1532 |
|
Rozeznanie
|
Lenka, no co Ty? wszedzie pisza, ze 160 cm to minimum.
jak jej sie podobalo? duzo zarabiala?
|
#1533 |
|
Konto usunięte
|
dzieciaki chodza z trick or treat
|
|
|
|
#1534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiście mam wielkie szczeście że poznałam Martę (Konopię)!!! nie wiem co bym bez niej zrobiła, włąsnie ona jest kimś takim z którym umawisz się raz i zawsze jest i wiesz że cię nigdy nie wystawi. My z Konopką mamy bardzo dziwną realcję,bo mimo to że czasami jak sobie pomyślimy to zastanawiamy się jak ze sobą wytrzymujemy... Jesteśmy z innych światów totalnie,poprostu dziwię się jak ja ją znoszę i jak ona znosi mnie, a mimo to mamy TYLEEE wspólnego!!! Konopię irytuje moje zachowanie ( ale Luki już taka specyficzna jest xp) Z Martą to się mega szybko jakoś potoczyło, choć po pierwszym spotkaniu wiedziałam że ja nie jestem osobą która Konopka będzie darzyć wielkim uczuciem Eh mam nadzieję że nie brzmi to jak opowieść jakiejś zakochanej les ![]() :brz ydal: To co chcę powiedzieć to to że życzę wszystkim żeby znaleźli sobie taką osobę, jaką jest dla mnie Marta!!!
About as subtle as an earthquake I know my mistakes were made for you... Edytowane przez norsk_kvinne Czas edycji: 2010-10-31 o 19:46 |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agnieszka ?! Rielka, już odpisuję na PW
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
norsk- nie wiem czy to stosowne ale 'przeciwieństwa się przyciągają' i o to chodzi
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Hey!
Daaaawno nie pisalam . Ale jestem szczesliwa to dlatego! Nic mi tu nie brakuje, mimo tej przygody z portfelem nie trace wiary, nigdy nie bylam taka optymistka jak tutaj jestem . Wszystko mnie cieszy ! Uwielbiam ten kraj <3. Juz zaczelam w koncu po niemiecku mowic, jestem na A2 wiec rewelacji nie ma , ale dogadac sie dogaduje :PNo i znowu kogos poznalam w piatek... W moim wieku... Przypadkiem... Na imprezie... Wyszlysmy z kolezanka na 5 minut , bo chciala zapalic... I te 5 min z nim gadalam . Potem juz sie nie widzielismy ! Napisal na fb na chacie w sobote , od tamtej pory przegadalismy z 8 h ![]() Wiem , ze nic z tego nie bedzie ( on hce byc singlem do 25 roku zycia - kurcze a zeby mozna bylo wybrac czy sie chce czy nie ), ale na serio jak z nim pisze to az milo sie robi, czytamy sobie w myslach i zartujemy non stop - nawet siebie nie poznaje :PRuciaku- jestem dumna z Ciebie! Ciesze sie ze wybralas studia , zawsze to jakis start ... W razie czego jest dziekanka albo kontynuacja ![]() Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
meggi- jesteś kolejną osobą wnoszącą pozytywną energię na wątku
![]() aż się miło czyta! ![]() dobrze,że się dogadujesz teraz może być już tylko lepiej ![]() a co do pana poznanego to jeszcze trochę się poznacie itd. to zobaczymy czy dalej będzie chciał być singlem do 25 roku życia.. ![]() Powodzenia!
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
chyba przyszedl wreszcie dobry czas dla naszego watku!
Lenka, czy mi sie przywidzialo, czy Ty jutro wyjezdzasz?
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
indy- jutro nie we wtorek;-) jutro to mnie dopadnie stresik
|
#1541 |
|
Rozeznanie
|
Nie stresuj sie Kochana, zycze Ci milej i bezpiecznej podrozy i czekamy tu wszystkie na wiesci od Ciebie
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza po tym, jak dziś zwrzeszczałam Łuki od góry do dołu jak byłyśmy w Pizza Express (btw, nigdy więcej!) i jak jej dopiekłam w Westfield wczoraj :P (albo jak ona mi dopiekła za co dostał się jej ochrzan). no dziwną mamy relację, ciężko to ogarnąć nawet.ja chciałabym jeszcze tylko tak delikatnie poruszyć kwestię tego umawiania się... po cholerę się umawiać z kimś, truć mu tyłek itd. skoro a) telefon te osoby najwidoczniej gryzie, b) jak już nie gryzie, to zawsze znajdzie się powód, żeby zrezygnować w ostatniej chwili. ja nie mówię, że nie życzę sobie towarzystwa, bo przecież sama proponuję jakieś wyjście na przykład, ale w takim razie po co zawracać ludziom głowę i gadać: ja przyjdę, ja przyjdę!, ażeby potem tylko rozczarować inne osoby? ja wolę już się nie nastawiać na to, że ktokolwiek z kim się umawiamy z Łuki do nas dojdzie, bo po prostu musiałby się chyba cud stać. w ten sposób przynajmniej nie zrobią mi się wrzody na żołądku z ciągłej irytacji. albo teksty w stylu: musimy się spotkać! idziemy na balangę w sobotę! och i ach! a potem nagle cisza. Ty piszesz, a tu wciąż cisza. PO CO chlastać takie rzeczy, skoro wiadomo że to tylko puste słowa? a już to unikanie telefonów i odpisywania na smsy to mnie wnerwia najbardziej. dzisiaj koleżance zajęło to lekkie 5 godzin :/ że nie wspomnę o niektórych, którzy do tej pory nie odpisali mi od 3 tygodni... sorry za rant, ale się zebrało we mnie :P a btw byłyśmy dziś w Tate i przy Buckingham Palace
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
|
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
nie dziękuję
(żeby nie zapeszyć) martwi mnie tylko fakt,że jadę w Zaduszki .. i może być spory ruch itd. ale będzie dobrze ![]() odezwę się na pewno jak będę miała tylko możliwość.
|
#1544 |
|
Konto usunięte
|
lena bedzie dobrze
|
|
|
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
ooo.. ile osób się odzywa teraz!
jak fajnie ![]() ![]() ach... dziewczyny zauroczyłam się!
|
#1546 |
|
Konto usunięte
|
ines to fajnie
![]() wreszcie pozytywne wypowiedzi na watku ![]() |
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze teraz moja kolej hhuheheuheuehue ![]() A tak wogole to wc zoraj niezle sobie popilam a dzisiaj nwet glowa mnie nie boli...chyba sie uodparniam ![]() Lenka powodzenia!
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane 'nie' dziękuję
![]() ![]() ja już wróciłam z cmentarza i kurde dalej niespakowana
|
#1549 |
|
Konto usunięte
|
ja tez sie uodparniam chyba hahaha bo pije i mam tyte taka ze szok ale kaca nie mam rano:O
![]() kasia to dalej twoja kolej
|
|
|
|
#1550 |
|
Wtajemniczenie
|
meggi super!!
a zdrac co z tym D. ? wyjasnilo sie cos pamietam jak pisalas nie mógl sie z Toba widziec do konca pazdziernika... ![]() konopia tak ogólem zale wylewasz? czy tu jakies aluzje mozna wészyc?lol. ines podziel sie zdobycza ! ![]() lenka powodzenia! a ja padam na pyszczek. dzis w nocy host familia wrócila z Hiszpanii.Tona ciuchów do prania. albo z dwie. ![]() nie wspomne o nowych ciuchowych zdobyczach które za chiny ludowe nie wcisne w te juz mega wypchane niedomykajáce sie szafy. chyba hostce zaproponuje by mi cos oddala. ![]() juz sama mi kilka cichów dala wracajác prosto ze sklepów. lol.
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
rielka-
![]() od mojej hostki jedynie dostałam rajstopy haha.. jeszcze tłumacząc ,że Ona się nie mieści .. to był prezent na zajączka ![]() ohhh, mam nadzieję,że ta droga pójdzie ok .. nie dopinam się w torby.. muszę pożyczyć chyba od mamy większe .. nie wiem co to się stało?
|
#1552 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Dołączam się do wątku. Obserwuję od jakiegoś czasu cóż to tutaj ciekawego piszecie. W końcu stwierdziłam, że sama też musiałabym się udzielić.
Od jutra /w zasadzie od środy, bo jutro wieczorem wylatuję/, na min. 6 miesięcy, misja Warrenpoint, NI. Trójka szkrabów 8 lat, 5 lat i 9 miesięcy. Bardzo sympatyczni młodzi mężczyźni ![]() Jest może któraś z Was w okolicach Newry?
|
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
karolamlg- Witaj!
fajnie,że zdecydowałaś się do Nas dołączyć.Byłaś już wcześniej au-pair? Mam nadzieję,że Twoja przygoda wniesie na forum dużo pozytywów o pracy bycia au-pair ![]() Jakby co jesteśmy tutaj wszystkie chętne do pomocy ![]() Życzę Ci powodzenia i 3mam kciuki
|
#1554 |
|
Konto usunięte
|
karola witamy
![]() a ja bylam w kosciele siepomodlic a aszkoda ze nie moge n cmentarz;( |
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
rielka, mi czas tak szybko leci i chyba z D. skonczylam 3 tyg. temu
. nie zaluje od tamtej pory nie pisalismy ... do dzisiaj! ku mojemu zaskoczeniu napisal do mnie! dopiero teraz ( gdy rozmawiam z J.) zdalam sobie sprawe jak nudny byl D. ! myslalam ze to tylko chwilowe, jednak do teraz nie mozemy sie porozumiec... nie mamy 'wspolnego jezyka' , myslimy w innych kategoriach .z J. sie nie nastawiam na nic, wybral jak narazie bycie singlem, z tego co mi wczoraj sam powiedzial... zaluje jednak , mimo , ze poznalismy sie w piatek to przegadalismy na msnie i fb juz ponad 8 h . pierwszy raz w zyciu smieje sie jak pisze z chlopakiem, rysujemy sobie na msn'ie historyjki i nie powiem - mam niezly ubaw ( przynajmniej takie plusy ). jest jedna bardzo ciezka sprawa - ja nie mowie mega dobrze po niemiecku , on nie mowi dobrze po angielsku , mimo to od kiedy gadamy nie bylo jeszcze zadnego nieporozumienia a poslugujemy sie jezykiem ktory nazwalam 'niemielski' hahaha ja zaczynam po niemiecku koncze po angielsku , on zaczyna po angielsku konczy po niemiecku ![]() nie mam szczescia w milosci i ciagle trafiam na kogos z kim nie moge byc... fatum? |
|
|
|
#1556 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam się przywitać....yyy, więc jestem Ania, lat 18 i już w pierwszym poście potrzebuję Waszej pomocy.
Podczytuje Wasz wątek (nie)regularnie prawie rok i od tego czasu przekonywałam samą siebie, że ja się do tego nie nadaję. Wczoraj stwierdziłam, że jednak warto zaryzykować i wysłałam zgłoszenie na aupair-world ale zostało ono odrzucone, próbowałam inne adresy e-mail, zamieniałam miejscami imię z nazwiskiem, zmieniałam adres i dalej nic, bardzo żałują ale nie. Proszę poradźcie mi co zrobić żeby przyjęli |
|
|
|
#1557 |
|
Konto usunięte
|
a on niemiec?
ej na fb daj nam go podejrzec?
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny słuchajcie na notebooki są gwarancje? Przed chwilą upadł mi mój notebook którego kupowałam ze szwagrem,drogi nie był ale zawsze,pierwsze au pairkowe pieniądze na niego poszły,teraz na ekranie pojawiły sie plamy i nie da się z tym nic zrobić.Czekam na szwagra i siostrę,żeby ich zapytać ale ja jestem taką ciemną masą że się zastanawiam czy to w ogole podlega ewentualnej gwarancji?
|
|
|
|
#1559 |
|
Konto usunięte
|
ale nudy
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Kacha , ja? On nie ma galerii udostepnionej ... ale mam jego zdjecie na komputerze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Agnieszka ?!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pamietam jak pisalas nie mógl sie z Toba widziec do konca pazdziernika... 
dzis w nocy host familia wrócila z Hiszpanii.