Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-15, 15:36   #2401
dagnieszk
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Poza tym dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz za miłe słowa. Fajnie jest dowiedzieć się, że Wam też bardzo podobają się nasze zdjęcia. Życzę Wam wszystkim tak udanego dnia ślubu jakim był nasz Magdulka obejrzałam Waszą stronkę - pięknie wyglądałaś, a zdjątka - cóż mogę napisać - pierwsza klasa - nic dodać, nic ująć. Ciekawią mnie te Wasze naszyjniki z kwiatów. Napisz o tym co nieco. Pozdrawiam.
Stary 2006-07-15, 15:42   #2402
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Madziu a co to za motyw z hawajskimi wieńcami??
Zdjęcia są bardzo ładne
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 16:23   #2403
kami5
Raczkowanie

mam pytanie do Już poślubionych: Dziewczyny kiedy podchodzicei do ołtarza do przysięgi, to czy bukiet trzymałyście w ręku czy robiłyście z nim coś innego ,np dawałyście starszej ?
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 21:23   #2404
malgosg
Rozeznanie

agnieszka-zdjęcia przesliczne, wyglądaliście pięknie!!!!!!!!!!!!
kami-moj fotograf poprosil, zebym bukiet oddala starszej w trakcie przysiegi, to samo powiedzial kamerzysta
dziewczynki, pracuje i nawet nie mam czasu zajrzec na wizaz, bo w wolnych chwilach zajmujemy sie naszym mieszkaniem. mamy juz pralke, niestety lodowke przywieźli trefną i musimy czekać na jej wymianę. są już panele na podłodze i pomalowane ściany powoli zaczynamy wstawuiać meble, ale przed namu jeszcze ful sprzątania
buziaki
ps. już kończymy zapraszanie gości coraz mniej czasu do naszego ślubu, nawet nie wiecie, jak się cieszę )))))))))
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 22:22   #2405
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kami5
mam pytanie do Już poślubionych: Dziewczyny kiedy podchodzicei do ołtarza do przysięgi, to czy bukiet trzymałyście w ręku czy robiłyście z nim coś innego ,np dawałyście starszej ?
zostawiłam na klęczniku, zresztą większość mszy na nim przeleżał..., gdyby nie było klęcznika zostawiłabym na krzesełku.

Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Czas edycji: 2006-07-18 o 11:01
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 00:03   #2406
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Jolinku oto cennik restauracji Lwów, wyciągnięty z archiwum mailowego, dostałam tego maila w maju więc jest jak najbardziej aktualny. Jednak się pomyliłam, cena zalezy od menu.

Koszt przyjęcia na 1 os. w zależności od menu to 130, 135 lub 140zł. Jest to cena bez alkoholu, owoców i ciasta.
Zapewniamy 5 gorących dań oraz ok. 15 przekąsek zimnych + 3 rodzaje sałatek, sosy, itp.. Napoje zimne, w przypadku menu za 140 zł, bez ograniczeń; napoje gorące w każdym przypadku bez ograniczeń.
Szampan i chlebek na powitanie Młodej Pary gratis.
Przyjęcia weselne organizujemy na min. 100 osób (max. 120 osób) i wtedy
Młoda Para otrzymuje pokój gratis.
Pokoje dla gości weselnych są w cenie 150 zł.
Jeśli chodzi o wystrój sali, to istnieje możliwość własnej dekoracji, jak
również stworzenia kącika do zabawy dla najmłodszych.
Cena za konsumpcję dzieci do 14 roku życia, to koszt 50% wartości menu od 1 os. Wszystko to co nie zostanie skonsumowane na weselu możecie Państwo zabrać.

Małgoisu super, że już urządzacie swoje mieszkanko, też bym tak chciała. Mam narazie zostaje wynajęcie mieszkania po ślubie pomyślimy o kupnie ale w Wawie są niesamowicie drogie jejku u mnie niesamowicie dużo zmian normalnie się boję...
Stary 2006-07-16, 12:08   #2407
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Agnieszko i Magdulko zdjecia suuper!Magdulko mialas piekna suknie.
Witam Cie Jolinek fajnie ,ze do nas dolaczylas.Ja tez podczas szukania sali trafilam na wizaz i sporo jest namiarow na lokale na poczatku naszego forum.
Cos mi klawiatura warjuje!
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 12:13   #2408
malgosg
Rozeznanie

Agatka, urządzanie mieszkania to niesamowita frajda teraz dopiero zczynam czuć jak wiele zmieni się w moim życiu. do tej pory myślałam głównie o ślubie i weselu, teraz myślę zdecydowanie częściej, jak będzie po. pracuję, douczam się, a mam jeszcze czas na 1000 innych rzeczy. szkoda tylko, że czasami brakuje sił
ciągle patrzę na suwaczek i nie mogę uwierzyc, że nasze weselicho tak blisko
pozdrowionka
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 12:18   #2409
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Szkoda, że my tak już nie możemy...ale jak już wynajmiemy mieszkanie to mam nadzieję że będzie zbliżone do mojego ideału...
Stary 2006-07-16, 14:08   #2410
dagnieszk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28/
Jolinku oto cennik restauracji Lwów, wyciągnięty z archiwum mailowego
Przyjęcia weselne organizujemy na min. 100 osób (max. 120 osób) i wtedy
Młoda Para otrzymuje pokój gratis.
Sprostowanie - ja organizowałam wesele we Lwowie na 60 osób. Jak ktoś robi tam wesele na min. 100 osób to wtedy dostaje rolls-royce'a lub pokój gratis.
Stary 2006-07-16, 18:23   #2411
magdulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicedream
magdulka - aż się rozmarzyłam Śliczne zdjęcia, suknia bardzo w moim stylu. I bardzo oryginalny bukiet, zdradz gdzie go zamawiałaś i ile ta przyjemność Cię kosztowała, bo jestem pod wrażeniem
Przede wszystkim dziekuję Wam za miłe słowa
Co do bukietu zamawiałam go u pani Anny Ratajewskiej...zapłaciłam o wiele mniej niż proponowali mi w kwiaciarni...ta pani zajmuje się ubieraniem kościołów i bukietami śłubnymi....szczerze mogę ja polecić...kontakt przesyłam na prv

Cytat:
Napisane przez Frecia_28
Madziu a co to za motyw z hawajskimi wieńcami??
Zdjęcia są bardzo ładne
Co do zdjęć z hawajskimi wieńcami, to pomysł mojej druhny...wieńce sprowadziła z USA...w trakcie zabawy w pociąg, dojechaliśmy do Rio i tam każdy uczestnik zabawy dostał wieniec...pomysł udał się, wszystkim gościom spodobał się ten dodatek i nie zdejmowali ich juz prawie do końca wesela...

Cytat:
Napisane przez kami5
Ja swój trzymałam w ręku....bo tak naprawdę nie bardzo wiedziałam co z tą ręką mam zrobic więc bukiet zabralam ze soba
Stary 2006-07-16, 18:53   #2412
magdulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagnieszk
Magdulka obejrzałam Waszą stronkę - pięknie wyglądałaś, a zdjątka - cóż mogę napisać - pierwsza klasa - nic dodać, nic ująć. Ciekawią mnie te Wasze naszyjniki z kwiatów. Napisz o tym co nieco. Pozdrawiam.
Agnieszko nie bardzo wiem co mam Ci napisać o moim kwiatku na szyi, lepiej jak załączę fotkę...zrobioną oczywiście przez p. Artura;-))

W razie pytań o ten szczegół pisz...

Pozdrawiam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3904.JPG (29,3 KB, 65 załadowań)
Stary 2006-07-16, 22:26   #2413
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

HEJ dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z was wie coś więcej na temat lokali: Venett w Zemborzycach i Viking na ul. Janowskiej? Bardzo proszę o wasze opinie. Pozdrawiam

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 23:12   #2414
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Venett hmmmm Neska jak się nie mylę tam urządzała swoje wesele, więc ona ci opowie Z tego co wiem to są to wpożądku lokale. Viking mieści się przy głównej drodze nad zalew, tak z zwenątrz nie za ciekawie wygląda (przynajmniej dla mnie) ale nie wiem jak w środku ale sądzę że OK.
Stary 2006-07-17, 07:12   #2415
milly
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

dagnieszk - zdjęcia są suuper (dzieki za info na priv)

Cytat:
Napisane przez Jolinek
HEJ dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z was wie coś więcej na temat lokali: Venett w Zemborzycach i Viking na ul. Janowskiej? Bardzo proszę o wasze opinie. Pozdrawiam
Własnie jestem świeżo po weselu w Vanett - moja ocena tego lokalu w skali 1-5 to 3. Minusy to:
- złe ustawienie stołów
- stoły nie są łączone przez co na weselu tworzą sie tzw. grupki
- dekoracja, ktora oni proponuja jako weselna - wcale NIE JEST weselna, wiec lepiej zatroszczyc sie o to samemu
- malo miejsca
Plusem jest dobre jedzenie i mila obsługa.

Co do klubu Viking to byłam tam na weselu 2 lata - osobiscie nie polecam...ale to oczywiscie kwestia gustu.

A teraz cos od siebie i o sobie.
Dziewczyny pomózcie mi z zespołem. Chciałam umówić sie z zespolem Alien ale napisali mi maila, że mój termin maja juz zajety i teraz jestem bez koncepcji. Najbardziej chcialabym miec zespol 3-osobowy (kobieta i 2 facetow).
Dzieki za pomoc.

pozdrawiam
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 08:12   #2416
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez dagnieszk
Sprostowanie - ja organizowałam wesele we Lwowie na 60 osób. Jak ktoś robi tam wesele na min. 100 osób to wtedy dostaje rolls-royce'a lub pokój gratis.
Moja znajoma bedzie miała wesele w 2007 roku we Lwowie i tak jak pisała Frecia cena zależy od menu (130, 135 i 140zł). Teraz robią wesela na minimum 100 osób. O rollsie nawet nie wspominali. Za to jest możliwość wygrania wycieczki na drugi miesiąc miodowy
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 08:29   #2417
neska11
Raczkowanie

witaj JolinekJak juz wspominano tu na forum nasze wesele odbylo sie w VanettJa osobiscie moge bardzo polecic, maja tam naprawde przepyszne jedzonko-niby typowo weselne,ale naprawde niejedna restauracja moglaby pozazdroscic. Gdzies na forum juz pisalam o tej sali wiec poszperaj na pewno znajdziesz wiecej inf.Co do opinii Milly to owszem troche malo miejsca sie robi jak wesele jest na ponad 90-100 osob, optymalnie dla tej sali to ok 80 (wedlug mnie oczywiscie, bo wlascicelka sadzi ze 120 tam wejdzie,ale nie zalecam tyle). Na sali ustawiaja kilka stolow po 10-18 osob (podzial nalezy do Was) i nie sa one laczone,ale sa bardzo blisko siebie, dzieli je tylko przejscie dla 1 osoby. Nam to odpowiadalo, bo nie chcielismy typowego wielkiego i dlugiego stolu,ale to oczywiszcie rzecz preferencji.Ogolnie jest milo i przytulnie,bo wszystkie stoly sa bardzo blisko siebie, a ze wszyscy caly czas prawie tancowali to nikt na to nie zwracal az takiej uwagi. Co do dekoracji to ja troche zmienilam bo kilka rzeczy mi nie pasowalo,ale mozna sobie sasmemu wymyslic dekoracje i wtedy zrobic to co sie chce.Teraz dorzucilabym wiecej kwiatow na stoly bo byly tylko male rozyczki.I na przyklad zmienilam to serce ze sztucznych kwiatow (okropienstwo) na scianie za nami na serce z zywych kwiatow i tiulu.Jak gdzies znajde zdjecie sali podczas wesela to przesle Ci maila, tylko podaj mi na pw adresik.Milego wybierania lokali, pozdrowka
neska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 09:10   #2418
milly
Raczkowanie

Ma ktoś może jakieś informacje o zespole FormatX?
- jak graja
- jak sie sprawdzaja na weselu w roli prowadzacych wesele
- jak oczepiny itp.

strone www znam

prosze o pomoc i rade
pozdrawiam
Stary 2006-07-17, 10:37   #2419
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Dziewczyny dzięki za wasze opinie.
Milly mam pytanie Jakie minusy według ciebie ma Viking???
Wiesz ja byłam w środku to nawet ok, natomiast na zewnątrz rzeczywiście tak sobie. Co innego jak się było tam na weselu. Bardzo proszę napisz co o tym sądzisz. Dodam że wesele ma być na ok. 100 osób. Pozdrawiam

Stary 2006-07-17, 11:03   #2420
milly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolinek
Dziewczyny dzięki za wasze opinie.
Milly mam pytanie Jakie minusy według ciebie ma Viking???
Wiesz ja byłam w środku to nawet ok, natomiast na zewnątrz rzeczywiście tak sobie. Co innego jak się było tam na weselu. Bardzo proszę napisz co o tym sądzisz. Dodam że wesele ma być na ok. 100 osób. Pozdrawiam
- z tego co pamietam to najbardziej wkurzajace bylo to, ze sala do tanczenia oddzielona byla od stolow filarami, ktore strasznie przeszkadzaly osobom ktore siedzialy przy stolach - nic nie bylo widac.
- pozatym jakos za jasno bylo
- no i czerwony kolor wszedzie...jakos mi sie nie kojarzy z weselem
- na zewnatrz lipa straszna...praktycznie wszedzie betonowe plyty nie liczac kawalka zieleni z altanka jakas (o ile dobrze pamietam)

...ale ogólnie nie było źleprzeciez to i tak wszystko zalezy od gosci i od zespołu jak poprowadzi wesele

pozdrawiam, i daj znac na jaki lokal sie zdecydowałas
Stary 2006-07-17, 11:15   #2421
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Jeśli chodzi o ten beton to rzeczywiście masz rację - strasznie przytłacza. Mogliby z tym coś zrobić nie wiem zasiać trawę i już wyglądałoby to zdecydowanie lepiej. Ok na razie się zastanawiam. Zresztą tez inaczej to wygląda jak stoły są puste. Tak naprawdę to dobrze by było zobaczyć jak to wszystko wygląda w dniu wesela. Jak zastawione są stoły itp. Zobaczymy dziś jeszcze kolejna wyprawa po lokalach. Jak na razie byłam:
venett, Viking, Katarzyna, Anastazja, Misiarz w Dominowie, Szalony kogut (okazało się że tam bez cateringu - niestety), Dworek szlachecki, Fiesta. We Lwów, Dworek Anna, Zajazd pod Gwiazdami nie ma już miejsc (ciekawe może ktoś wie jaki jest koszt w Dworku Anna w Jakubowicach???). Dziś jeszcze Gościniec i coś w Dominowie zobaczymy.
Może ktoś jeszcze coś doradzi co warto zobaczyć. Proszę o namiary. Pozdrawiam

Stary 2006-07-17, 11:21   #2422
milly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolinek
Może ktoś jeszcze coś doradzi co warto zobaczyć. Proszę o namiary. Pozdrawiam
My robimy wesele w dworku w Bogucinie www.bogucin.glt.pl
...najlepiej jest ogladac lokal (inne zreszta tez) tak jak wyglada przed samym weselem. Wlascicielka jest mila i nie robi zadnych problemow z ogladaniem lokalu juz udekorowanego...oprowadza , opowiada itp.
Ja ze swojej strony polecam

pozdrawiam
Stary 2006-07-17, 12:20   #2423
nicedream
Raczkowanie

milly
Ja mogę polecić zespół Amigos - będą grali na moim weselu, kilka osób z mojej rodziny było na weselach i balach na których grali i bardzo im się podobało, grają też na densingach. Wejdz na stronę www.amigos.hg.pl i posłuchaj. My płacimy tyle, ile dziewczyny za Alien
O Format X nie słyszałam nic dobrego, zresztą nie podoba mi się to co usłyszałam na ich stronie internetowej. Inne dobre zespoły to Avis i Mayday ale mają zdecydowanie wyższe ceny a moim zdaniem niewiele ich różni od Amigos.

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 12:48   #2424
nicedream
Raczkowanie

Jolinek - może sprawdz jeszcze "labirynt" w Świdniku, jeżeli bierzesz pod uwagę organizowanie wesela poza Lublinem. Ofertę mają bardzo konkurencyjną www.labirynt.swidnik.pl ( szczegóły dotyczące menu i ceny mogę podać na PW bo tam będzie moje wesele). I jeszcze Relax na Mełgiewskiej w Lublinie oraz restauracja Gościniec w Wólce Lubelskiej www.gosciniec-lublin.pl Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam
Freciu - ale się u Ciebie dzieje . Mieszkanie bardzo ładne, mogłabym w takim mieszkać. Nas czeka sprzedaż mieszkania TŻ bo chcemy kupić troche większe.

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 14:50   #2425
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

Witam Wszystkich
Pragnę się przywitać ze wszystkimi luliniankami My ślub planujemy
23 czerwca 2007. Mamy zarezerwowaną salę, zespół i księdza. Jesteśmy na etapie poszukiwania dobrego kamerzysty i fotografa. Bardzo mi się podobają zdjęcia magdulki i dagnieszk więc spróbuję zadzwonić do Waszych fotografów. Pozdrawiam serdecznie
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 15:04   #2426
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

U mnie jest wielki ból głowy Wyjazd do Warszawy okazał się wyczerpujący finansowo, poprostu za bardzo Dziś się dowiedziałam, że miają znieść ulgi dla pierwszy raz kupująch mieszkanie i teraz rozmyślam jak tu zrobić, żeby wziąć kredyt....Echhh dorosłe życie...niech ktoś zatrzyma wreszcie świat ja wysiadam...
Stary 2006-07-17, 15:05   #2427
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Paticzka Magdulka i Agnieszka miały tego samego fotografa pana Artura Zomera.
Stary 2006-07-17, 15:05   #2428
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

A tak w ogóle WITAM na Forum
Stary 2006-07-17, 15:24   #2429
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Paticzka witaj na forum!Ja tez biore ślub 23 czerwca 2007!Gdzie robisz wesele?
Jolinek z tych lokali co wypisałas obczajam wiekszosc bo tez je zwiedziłam i mozna któryś wybrać.Podoba Ci sie którys z nich?Nie polecam domu weselnego Gościniec tylko ze wzglendu na ...zapach.Czesto jak przejezdzam przez Wólke to dochodza zapaszki z oczyszczalni...
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 15:42   #2430
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez alusia*
Paticzka witaj na forum!Ja tez biore ślub 23 czerwca 2007!Gdzie robisz wesele?
Jolinek z tych lokali co wypisałas obczajam wiekszosc bo tez je zwiedziłam i mozna któryś wybrać.Podoba Ci sie którys z nich?Nie polecam domu weselnego Gościniec tylko ze wzglendu na ...zapach.Czesto jak przejezdzam przez Wólke to dochodza zapaszki z oczyszczalni...
Wstępnie zarezerwowaliśmy termin w Venett w Zemborzycach ale jeszcze szukam. Dziś jadę do tego Bogucina nad stawami i do tego lokalu Labirynt w Świdniku, który poleciła nicedream (nie powiem wywarł na mnie wrażenie po obejrzeniu ich stronki). Dzwoniłam i się umówiłam. A jeśli chodzi o Gościniec to pani powiedziała że robią wesela na ok 250 osób a takie małe jak my chcemy (ok 100) to czasami ale tylko w niedzielę. I mimo że są wolne terminy to niestety.... Trudno nie skomentuję. Pozdrowionka i dziękuję wszystkim za podpowiedzi - naprawdę dla mnie cenne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości