|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosków. część 2 :)
Przykro mi to slyszec. Moze zrobilabys sobie jakas 1-2 tygodniowa przerwe i znow zaczela cos stosowac na porost?
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek po odżywce taka ilość włosów mi wypadała, że ja się dziwię, że jeszcze coś mi na głowie zostało!Kupiłam teraz Jantara i Alpecin C1, użyłam dopiero 2 razy, już nie myślę o jakimś mega szybkim poroście, tylko niech włosy chociaż rosną tak jak rosły wcześniej Mam nadzieję, że się uda...
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny macie piękne odrosty!
Gratuluję Wam, jesteście wytrwałe i piękne Dołączam swoje włosy. Odrost dochodzi do 7cm, zdjęcie zrobione bez lampy błyskowej w świetle dziennym bez słońca. Połysk włosów uzyskałam prawdopodobniej dzięki mojej nowej masce nabłyszczającej, nigdy mi tak włosy nie błyszczą same z siebie
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
kinpatsu
edit. cóż to za maska? ;>
![]() Edytowane przez xyolax Czas edycji: 2010-10-31 o 18:33 |
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę patrzeć na siebie , na to co mam na głowie(jakiś zły dzień mam...
), nie wiem jak przeżyje okres zapuszczania, dzisiaj wpadłam na pomysł,że chyba będę farbować włosy szamponetką 4-8 myć z Joanny, a wiem ze zmywa się na 100% i nie rusza odrostów, bo robiłam kiedyś na blond włosach jakiś brąz i całkowicie się wypłukał,nie naruszając moich odrostów.jutro pewnie zmienię zdanie i normalnie będę zapuszczać włosy , bez pomocy żadnych szamponetek tylko dzisiaj fiksuje coś
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-10-31 o 23:21 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co w tym złego, że chcesz zaszamponetkować włosy, jeśli wiesz, że Ci to zejdzie? To chyba dobrze móc zakryć odrosty, chociaż na jakiś czas... Po co na siłę się męczyć?
|
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam okres dlatego tak narzekam ale chyba spróbuje z ta szamponetka, tylko u mnie ich nie ma...wiec dopiero za tydzień ja zakupie
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Rozeznanie
|
Sliczne odrosty dziewczyny
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Maska 'NAKED' shine -coconut & shea.
|
|
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
Jak pokazujecie swoje odrosty to normalnie buzia mi się otwiera z zachwytu
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dopadł kryzys... Nie dość, że kusi mnie, żeby pofarbować włosy
aaaaa... niech te myśli mnie opuszczą!
|
|
#1602 |
|
Konto usunięte
|
To moje, hodowane od lipca
![]() Niech mi ktoś wytlumaczy jak mogłam farbować taki kolor pzrez 4 lata |
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;22990417]To moje, hodowane od lipca
![]() Niech mi ktoś wytlumaczy jak mogłam farbować taki kolor pzrez 4 lata Ojj Kochana ja swoje farbowałam 8 lat A i tak nieźle się trzymają do dziś. Masz bardzo ładny naturalny kolorek. Super, że do niego wracasz |
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak Cie kusi to zrob szamponetka, tą której zdjecie stawilam wczesniej, maja az 12 kolorow do wyboru a zmywa sie calkowicie. wiec chyba to bedzie moj najlepszy sposob na zapuszczenie naturalnych.tutaj masz link do opinii https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...&produkt=17152 |
|
|
|
|
#1605 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
Twoje włosy są w świetnej kondycji, u mnie farbowańce pomimo pielegnacji, odmawiają posłuszeństwa :P |
|
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;22990785]Dziękuję
Twoje włosy są w świetnej kondycji, u mnie farbowańce pomimo pielegnacji, odmawiają posłuszeństwa :P[/QUOTE] Oleje, oleje i jeszcze raz oleje Dodatkowo 'wyrzuciłam' z pielęgnacji parabeny, SLS, SLES, glikole, PEGi, ftalany, petrochemikalia, a w przypadku niektórych kosmetyków nawet silikony. Poza tym nie prostuję, bo włosy mam swoje proste i staram się suszyć je zimnym strumieniem powietrza. To chyba tyle, bo witaminy i wszelkie moje działania 'od środka' służą już tylko naturalkom, rozjaśnianym włosom nic już od środka nie pomoże. Dlatego dbam o ich wygląd zewnętrzny jak się da, póki jeszcze je mam
|
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;22990417]To moje, hodowane od lipca
![]() Niech mi ktoś wytlumaczy jak mogłam farbować taki kolor pzrez 4 lata piekny odroscik!!!! no i masz cudowny miodowy kolor naturalek1 zazdroszcze!
|
#1608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hej, gdzie kupić taką szamponetkę? jest w Rossmanie? |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Skarb90, dziękuję za poradę, ale używałam już tych szamponetek, kolor się faktycznie zmywa, wszystko fajnie, ale za słabo łapie moje włosy, a nie chcę aż tak radykalnej zmiany i się farbować na bardzo ciemny kolor, który jako jedyny chwyta mi równomiernie włosy i widać równomierny kolor
baby blues, te szamponetki można dostać praktycznie wszędzie w osiedlowych sklepikach, marketach, jakieś rossmany itp ![]() edit. Już myślałam nad tym, żeby iść do fryzjera i poprosić o pofarbowanie włosów na kolor zbliżony do moich odrostów, jednocześnie nie farbując moich odrostów. Ciekawa jestem czy któryś fryzjer się tego podejmie :P
![]() Edytowane przez xyolax Czas edycji: 2010-11-01 o 17:27 |
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
xyolax ja bylam u fryzjera z takim pytaniem jednak powiedzial mi ze duze ryzyko i ze i tak moze mi nie wyjsc kolor taki jak naturalny...
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
AngelkaMorelka, wiesz, nie musi mi wyjść w 100% taki jak naturalny, ale żeby był chociaż zbliżony do naturalnego, bardziej stonowany, bo w świetle słonecznym to ja mam złotawo rudawe refleksy, a naturalny mam raczej mysi blond. Chociaż je leciutko przyciemnić...
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Mi na razie głupie pomysły z farbowaniem wyszły z głowy. Nastawiłam się kolejny raz na zapuszczanie włosów i nie chcę ich już ścinać (ciekawe na jak długo
). W ogóle to już sa pół-długie mają 38 cm w tym ok. 20 cm moje naturalne
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
robilam Joanna słodkie cappuccino szampon 4-8 myc, kolor ładny, prawie jak mój naturalny ciut ciemniejszy,zero rudości ,pewnie za 2 tygodnie już go nie będę miała na głowie;p
![]() jak już mi się zmyje to wstawię fotkę odrostów. Edytowane przez Skarb90 Czas edycji: 2010-11-02 o 19:17 |
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
Skarb90 bardzo ladny kolor szaponetki i chyba wyszedł w miarę równomiernie na całych włosach
Ja po tym jak niemal w całości wróciłam do swojego naturalnego koloru ( tak, uwielbiam to teraz powtarzać ![]() i cały czas oglądać kłaczki ) porządnie biorę się za dbanie o moje tak bardzo kiedyś maltretowane włosy. Poczytałam ostatnio trochę informacji na wątku dla dziewczyn z lokami i falami, jutro jadę na zakupy po kilka podstawowych jak na początek kosmetyków i może moje falo- loczki przekształcą się w porządne loki I główny cel na najbliższe miesiące to zapuszczanie
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam was dziewczyny
![]() Ja sie juz tak długo zbieram i zbieram i sie jakos zebrac nie moge Jeszcze sie zdenerwowałam bo juz mialam 6 cm swoich włosów, ale oczywiscie cos mi odbiło i chciałam jakos wyrównac te wlosy zanim sie porzadnie za nie nie zabiore i nie rozjasnie tych zbyt ciemnych i co? Nie dosc ze mało co złapało to odrost sie tylko przybrazowił. Nadal sie odznacza a zapuszczanie poszlo w cholere ![]() No i plan mam teraz taki że rozjasniam te za ciemne, farbuje na przyblizony do naturalnego i zaczynam na nowo. Ale tak strasznie chciałam miec długie wlosy znow, i az mi sie przykro robi że mam juz te swoje 40 cm, i bede musiała te 40 cm ściąć I znowu chodzic w krotkich... A od roku próbuje je zapuscic. I wszystko na nic ehhh ![]() Musze wszystko dokladnie przemyslec i jesli sie zdecyduje to w grudniu probuje wyrownac kolor i biore sie za zapuszczanie. Ale naprawde, tak strasznie nie chce miec znowu krotkich włosów... A zapuszczanie naturalek = krótkie Naprawde, podziwiam was bo sama to sie zdecydowac nie potrafie
|
|
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj bylam moje drogie u fryzjera... I z moich bardzo dlugich wlosow, siegajacych za lopatki zrobily sie wlosy nie siegajace ramion
Z jednej strony super bo juz 3/4 wlosow to moje naturalki a z drugiej strony wygladam w krotkich wlosach jak paskuda jeszcze sa tak bardzo scieniowane i we wszystkie strony sie wywijaja ! Dobrze ze da sie je wiazac w kucyk to moze jakos sie przyzwyczaje
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie trzymam za Ciebie kciuki; mam nadzieję, że wytrwasz i za rok o tej porze obie będziemy sie mogły pochwalić naturalnymi względnie długimi wlosami
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
I tak ma byc do konca!!!! Gratulacje i uklony za zdecydowanie!
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także u mnie zapuszczenie naturalnych od teraz to jest długi czas... Musze zapuscic jakieś powiedzmy 30 cm włosów czyli to jest pół roku lekko... Także niestety nie wchodzi w gre ciachnąć raz a porządnie... Tymbardziej ze odrostu narazie nie bedzie u mnie widac wogóle jak juz rozjasnie tą ciemną czesc, bo go głupia pofarbowałam ![]() Nie wiem, naprawde nie wiem czy dam rade bo niecierpie mieć krótkich włosów :/ Czuje sie w nich tragicznie, i tez wygladam w nich tragicznie... I plakac mi sie chce na myśl - 30 cm wlosow do sciecia ![]() Tyle o ile ze włosów nie mam zniszczonych ani troche. Ale wlasnie po tym jak probowalam wyrownac te odrosty z reszta ( o ja głupia :/ ) po paru miesiacach bez farby. Widze jak farba niszczy... Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2010-11-02 o 21:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

), nie wiem jak przeżyje okres zapuszczania, dzisiaj wpadłam na pomysł,że chyba będę farbować włosy szamponetką 4-8 myć z Joanny, a wiem ze zmywa się na 100% i nie rusza odrostów, bo robiłam kiedyś na blond włosach jakiś brąz i całkowicie się wypłukał,nie naruszając moich odrostów.

i cały czas oglądać kłaczki