Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 18:47   #301
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Acha Agravka super fotki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:00   #302
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Acha Agravka super fotki
dziekuje kochana!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:10   #303
anoxa
Zakorzenienie

agravka super fotki

jej aniaa ale mi tego Misia szkoda jakie on ma problemy brzuszkowe to chyba zadno inne dziecko tyle nie ma biedny chciala bym zeby mu juz przeszlo przeciez nie bedzi samej dyni jadl tak swoja droga wczoraj i dzis jak ja Hubert ale ona nie dobra blech...
a probowaliscie ta kaszke ryzowa?

troche sie zmulilam bo maz mial wrocic w sobote a sie przedluzy i dopiero nastepny piatek chyba bedzie w sumie 4tyg go nie bedzie dawno tak dlugo go nie bylo... dobra ide kapac malego
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:31   #304
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze jeszcze niedawno mówiłam, że Alisa dużo zjadła po spacerze, a ostatnio mam wrażenie, że odpuszcza dziennie nawet 2 posiłki . Teraz śpi od 3h i 20 minut, a jadła 4h temu. Pewnie za chwilę się obudzi piekielnie głodna, ale to chyba za długo... Nie wiem co robić. Pediatra mówiła, że jeśli dziecko nie śpi dłużej niż 3h30min- max 4h (poza przerwą nocną), to nie trzeba budzić, bo widocznie więcej jeść nie potrzebuje, ale ja już głupieję (((((.
Nie nerwuj się kochana Aliska sama się nie zagłodzi, widocznie śni jej się coś miłego i nie ma zamiaru wstawać

Ehh co ja bym dała by mój spał choć godzinkę ciągiem Zawsze drzemki 30 minut i hejas na nowo harce
Mieliśmy już piękny rytm dnia i dupa przez zmianę czasu. Wstawanko było o 8 gadanie, jedzenie, zabawa, drzemka.. gadanie, jedzenie, zabawa, drzemka i tak w kółko aż do 20 - kąpanie i spanie na noc
A teraz wszystko godzinę wcześniej.. jutro będę uskuteczniać jakoś przesunięcie w czasie :P

Szczepienia mamy tylko podstawowe, na spacery ja nie wychodzę z lenistwa - zawsze robi to babcia, dziadek czy nasza znajoma co Sebka kocha odwiedzać - och ja wyrodna - więc spacery nie wypadają co dzień.
Do centrum handlowego zabieram Sebę jak i wszędzie indziej, raz miał lekki katarek ale zaraził się ode mnie i wyleczył w 2 dni.. a ja 1,5tygodnia xD

wczoraj spędziłam 7h w samochodzie jadąc "na groby"w tym jeden postój na pierwszym cmentarzu.. ubieranie..powrót do auta - rozbieranie.. drugi cmentarz - ubieranie, powrót-rozbieranie.. dojazd do babci - zaś ubieranie i rozbieranie w domu mały całą drogę zgodnie z rytmem dnia.. jedzonko, zabawa i spanko, zero płaczu czy marudzenia... jak dla niego to moglibyśmy mieć dom na kółkach xD
Posiedzieliśmy do końca dnia i droga powrotna do domu - 5h jednym ciągiem - mały przespał już snem nocnym, nawet się nie obudził jak go przekładałam z fotelika do łóżeczka.. wyciągnął się i śpiochał dalej.
U babci mega spokojny poznał nowy dom babci, babcię, byli moi rodzice, pies, potem wizyta u cioci a tam ciocia, wyjek, i ich dwójka niemal dorosłych synów.. znowu nowe otoczenie.. mały zero zastrzeżeń nawet u ciotki na rękach przysypiał... na koniec jak wychodziliśmy to się chichrał do każdego jak dziki osiołek
Dziś ja czuję się jak zwłoki bo tyle drogi w jeden dzień to już nie na moje siły.. wróciliśmy po 2 w nocy a od 8:30 rano byliśmy w drodze zrobiłam prawie 600km
Z chęcią bym odespała ale moje dziecię jak wstawało o 8 tak przez zmianę czasu wstaje o 7.. mam w planie spać w każdej wolnej chwili.. jesuuu normalnie czuję się jakby mnie traktor przejechał, gnaty mnie bolą wszystkie..

Pod względem spania nocnego to mam cudowne dziecko, już jak miał miesiąc to spał całą noc
ale w dzień.. 30 minut i koniec :/ więcej usypiania niż spania.. jeszcze dziś wcale nie mógł zasnąć bo mu się spodobało wczorajsze bujanie w aucie i dziś spanie-niet... dopiero jak na cmentarz jechaliśmy to przysnął :[
już widzę jak do 5go roku życia będę z nim kursować po mieście

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-11-01 o 19:36
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:35   #305
entertete
Rozeznanie

My do marketów jeździmy z dzieckiem, do kościoła zdarzyło się, jeżdżę też komunikacją miejską, na spacer chodzę codziennie. Bierzemy dziecko bo tak nam wygodnie - nie mam prawka, a zakupy większe wolimy razem robić. Wychodzę z założenia, że jak się coś ma przyplątać to i tak się przyplącze, a dzieciak jest bardzo zainteresowany jak jest dużo nowych rzeczy. Do galerii wolę pójsć sama bo może to dłuzej trwać.

Karmilam (butelką) na ławce w parku, w samochodzie, ba nawet kupsko ogromne przewijalam w samochodzie

anoxa
czytam wierszyki i muminki na razie, muminki jak nie może zasnąć a wierszyki wieczorem w ramach aktywności po przedostatnim jedzeniu (i pokazuję mu tekst i ilustarcje, jest zainteresowany, średnio 3- 4wierszyki)

aneciaslonko ja mam jedo bartatina, używany, na pasach bez skrętnych kółek, trochę cięzki, ale przejedzie wszędzie i prawie po wszystkim - niechcący testowałam po blotnistej drodze i polu, dało radę. Bardzo lekko-zwrotny jest taki ze skrętnymi kołami, ale jak w zimie się zachowuje to nie wiem. Ja mam plan nosić niedlugo w chuście jak się zimniej zrobi, bo na krótszy spacer jest o wiele wygodniej i szybciej jak dla mnie, no i z gondoli wyrasta.

Chyba polecimy do dermatologa, bo niuńkowi coraz więcej zaczyna paskudztw wyłazić
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:57   #306
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dzidzia - zapomniałam zapytać a chyba nie doczytałam.. jak tam Aliskowe sprawy brzuszkowe? Kolki po Boboticu słabną choć troszkę?

Stary 2010-11-01, 20:06   #307
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
My do marketów jeździmy z dzieckiem, do kościoła zdarzyło się, jeżdżę też komunikacją miejską, na spacer chodzę codziennie. Bierzemy dziecko bo tak nam wygodnie - nie mam prawka, a zakupy większe wolimy razem robić. Wychodzę z założenia, że jak się coś ma przyplątać to i tak się przyplącze, a dzieciak jest bardzo zainteresowany jak jest dużo nowych rzeczy. Do galerii wolę pójsć sama bo może to dłuzej trwać.

Karmilam (butelką) na ławce w parku, w samochodzie, ba nawet kupsko ogromne przewijalam w samochodzie
[B]
Mam podobne zdanie.

Kupki to my już nie raz zmienialiśmy w aucie :P.
Karmiłam piersią już 3 razy na dworzu (z czego raz potwornie wiało) i 2 razy w aptekach po drodze na spacerze. Piersią oczywiście. I tak jak myślałam, że będzie mnie to krępować, to nie mam z tym problemu. Karmię też w aucie jak jesteśmy w trasie. Oczywiście podczas postoju.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 20:08   #308
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:

[B]

aneciaslonko ja mam jedo bartatina, używany, na pasach bez skrętnych kółek, trochę cięzki, ale przejedzie wszędzie i prawie po wszystkim - niechcący testowałam po blotnistej drodze i polu, dało radę. Bardzo lekko-zwrotny jest taki ze skrętnymi kołami, ale jak w zimie się zachowuje to nie wiem. Ja mam plan nosić niedlugo w chuście jak się zimniej zrobi, bo na krótszy spacer jest o wiele wygodniej i szybciej jak dla mnie, no i z gondoli wyrasta.

Chyba polecimy do dermatologa, bo niuńkowi coraz więcej zaczyna paskudztw wyłazić
My też zabieramy małą prawie wszędzie,chyba,że musimy coś z ciuchów kupić,więc dłuższe zakupy są w planie (mąż potrafi 5godzin chodzić po sklepie i szukać czegoś fajnego) to wtedy zostawiamy z moją mamą(jak jest akurat w mieście, bo mieszka jakieś 25km od nas)albo z prababciąOgólnie Patrycja uwielbia towarzystwo,witryny sklepowe,uśmiecha się do obcych ludzi

My się jednak zdecydowaliśmy na wózek Jedo 4fyn freeline aluminiowy (Bartatiny)-znalazłam go w sklepie(pojeździłam sobie nim,podnosiłam) i bardzo mi się podoba,a w sklepie internetowym jest promocja,więc prawdopodobnie na dniach zamówimy

Naszej małej też jakieś pryszczyki wyskoczyły na buźce,ale myślę,że to uczulenie od ubrań mojej mamy,bo była u nas wczoraj i przytulała i nosiła Patrycję..mam nadzieję,że nie od jedzonka...dziś posmarowałam kremikiem,zobaczymy..

Dziś byliśmy w sumie na 3 cmentarzach-mała podobnie jak wczoraj grzeczniutka.Dziś specjalnie przeciągneliśmy kąpiel,może obudzi mi się rano po staremu,a nie godzinę wcześniej..
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 20:10   #309
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzidzia - zapomniałam zapytać a chyba nie doczytałam.. jak tam Aliskowe sprawy brzuszkowe? Kolki po Boboticu słabną choć troszkę?
Nie ma już kolek . Dziś rano było 20minut płaczu związanego z bólem brzuszka, ale raczej nie nazwałabym tego kolką. Poza tym od piątku spokój . Wezmę od Ciebie ten bobotic .
Znaczy się kupię :P

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 20:49   #310
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Nie ma już kolek . Dziś rano było 20minut płaczu związanego z bólem brzuszka, ale raczej nie nazwałabym tego kolką. Poza tym od piątku spokój . Wezmę od Ciebie ten bobotic .
Super że juz problemy się zmniejszyły.. i kolki nie wystepują...

Moja malutka już je łyżeczka kaszkę (zdj 1)
Powoli stara się chwytać butlę z wodą (zdj 2) i... siada z oparciem ładnie się trzyma (zdj 3)... a jak chce usiąść to krzyczy i nic nie pomaga.. dopóki nie usiądzie :P
I uwielbia swoją matę edukacyjną (zdj 4)
A teraz śpi... troszkę mnie zastanawia - bo potrafi marudzić... a jak zrobi kupkę to się uspokaja.. jeszcze zanim zaśnie udaje się ją przewinąć... a dziś po kupce od razu zasnęła.. a nie chcę jej budzić... ale leżeć w kupie też nie bardzo... i co zrobić - obudzić w nadziej że po przewinięciu zaśnie i będzie spać dalej?
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 20:59   #311
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Trzymam sobie dzisiaj moje dziecko na kolanach w pozycji prawie leżącej a ten chlast i siedzi. No to go kładę znowu a ten znowu siada i tak pare razy!! Mój syneczek dzisiaj sobie 1 raz siadł. I to sam!

Agravka słodka dzidzia i jaka piękna jesień

siala brawa dla Sebka Dzielny z niego chłopczyk.

aniu tak bardzo Ci współczuje tych problemów. Niech juz będzie lepiej!
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 21:12   #312
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
juhuuuu! Cieszę się jak dzika, że Aliska już nie cierpi
Na co czekasz wyrodna babo, adresa jakiegoś mi zapodawaj cobym wiedziała gdzie mam słać pakę
Skoro Bobotic działa to chyba nie ma potrzeby testowania SabSimplexu? Znaczy się jak chcesz to ci dorzucę bo obiecałam tylko nie wiem czy jest sens mieszać małej w brzuszku i potem kłopot mniejszy lub większy ze sprowadzaniem z Niemiec albo Czech. To już jak chcesz, ja wysłać mogę bo mam zapas jak na wojnę

Stary 2010-11-01, 21:17   #313
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Trzymam sobie dzisiaj moje dziecko na kolanach w pozycji prawie leżącej a ten chlast i siedzi. No to go kładę znowu a ten znowu siada i tak pare razy!! Mój syneczek dzisiaj sobie 1 raz siadł. I to sam!

Agravka słodka dzidzia i jaka piękna jesień

siala brawa dla Sebka Dzielny z niego chłopczyk.

Już się podciąga do siadania czy jakoś inaczej?
Stary 2010-11-01, 21:22   #314
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Już się podciąga do siadania czy jakoś inaczej?
Podciąga się, bez mojej pomocy.
Stary 2010-11-01, 21:33   #315
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć

Dopiero co wróciłam z odwiedzin u rodziny i jestem zmęczona. Iga była sama z tatusiem i muszę przyznać, że świetnie sobie beze mnie poradzili
Mamy mały problem, bo tak jak przypuszczałam, Igusia od 17-tej wścieka się i trzeba ją kąpać. Będę próbowała przetrzymywać ją po dziesięc minut i może w końcu uda się dobić do 18tej

Co do wychodzenia do sklepu, ja też zabieram Igę do kauflandu czy biedrony, ale bardzo rzadko. Ona nie lubi siedziec w foteliku samochodowym. ostatnio całą drogę miałam ją na rękach
ania współczuję choroby...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

marta silny chłopak z Frania Strasznie szybko!!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 21:35   #316
olakola
Zadomowienie

agravka fajne fotki, śliczniutka malutka

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie macie duże wanienki? My mamy tę z Ikei i od jakiegoś czasu jak Mała się wierzga, to uderza główką o jej ściankę i płacze.
zabrałam wanienkę i kazałam TŻtowi kąpać w brodziku, my mamy brodzik na ok 19cm głęboki, idealnie się sprawdza
no i TŻ codziennie myje podłogę bo Kuba swoim chlapaniem robi potop
a wody mu nie żałujemy

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dostal dzis szpinak z ziemniakami i chyba to po tym brzuszek go boli
no nam też ten szpinak+ziemniak nie posłużył

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
My się jednak zdecydowaliśmy na wózek Jedo 4fyn freeline aluminiowy (Bartatiny)-znalazłam go w sklepie(pojeździłam sobie nim,podnosiłam) i bardzo mi się podoba,a w sklepie internetowym jest promocja,więc prawdopodobnie na dniach zamówimy
z tego co widzę to mała ma już skończone 4 miesiące, ja bym nie kupowała już gondoli, kup jej fajną spacerówkę taką ładnie zabudowaną, rozkładaną na płasko

Cytat:
ale jak ?? podciągnął się rączkami czy jak?
tak czy siak, zazdraszczam

ale u nas też dziś sukces Kuba się obrócił z brzucha na plecki i po minucie z powrotem
skubany sam był w szoku, a ja akurat nagrywałam jego gadanie na kamerce z komórki i mam nagrany ten jego pierwszy obrót całkiem przypadkiem

a w Kościele z Kubą byłam wczoraj po raz pierwszy na mszy, no i moje dziecko jest rewelacyjne, usnął dopiero na ogłoszeniach a tak to słuchał, rozglądał się, połowę był w wózku a połowę na rączkach,
za to starszy syn, szkoda gadać
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 21:43   #317
idealnecialo
Zadomowienie

Mój znów pojechal do pracy..
Dzis nie jade do rodzicow, i czuje sie jak w rozsypce.. u nich zapominam, czuje sie inaczej. W domu czuje ta pustke i te straszne mysli, ten strach..

Za kazdym razem czuje jakbym zegnala sie z nim ostatni raz.. jakbym miala juz go wiecej nie zobaczyc.. To jest przerazajace straszne.. i boje sie ze te moje myli sie spelnią... pewniez niektorych ludzi to spotyka ze traca swoje najukochansze na swiecie osoby, (a czasem swoje dzieci) to dwie mysli ktore nie daja mi normalnie zyc!

Pozniej sama z dziecmi, bez najwazniejszej osoby na swiecie, sama w naszym domu z naszymi dziecmi, z naszymi marzeniami.. na zawsze sama? nie umialam bym juz zyc...

Wspominam ze w podstawowce i gimnazjum tak nie bylo, zylo sie jakby w niewiedzy, beztrosko, nie przejmowalo sie tak zyciem, smiercia i wogole tym ze kiedys to nasze zycie dobiegnie konca i bedzie inne.. moze z Bogiem moze daleko od niego na wieki..?

A teraz ciagle o tym mysle, ze ludzie odchodza, ze nasi ukochani moga odejsc w kazdej chwili, ze my sami mozemy sie juz nie obudzic po nocy..
Albo ze moze ktos ciezko zachorowac..

Dobijaja mnie te mysli i nie umiem sobie z nimi poradzic..

A teraz jeszcze przez przypadek na onecie taki artykul..:

http://partnerstwo.onet.pl/1625000,3...y,artykul.html

sam tytuł az mnie zmusil do przeczytania.. to straszne, moje lęki...

sorry za smęty.. ale nie mam komu o tym powiedziec

(nie mam znow nadal neta u siebie, nie umiem routera bezprzewodowego naprawic).
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 21:48   #318
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

ale jak ?? podciągnął się rączkami czy jak?
tak czy siak, zazdraszczam
No właśnie siła mięśni brzucha czy jak. Sama nie wiem. Pochyla sie do przodu rece w przód, nogi do góry i siada.
Ale z pleców na brzuch nie potrafi.

Cos do posmiania sie: http://www.youtube.com/watch?v=H6-7j...eature=related
Stary 2010-11-01, 21:56   #319
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

anoxa
czytam wierszyki i muminki na razie, muminki jak nie może zasnąć a wierszyki wieczorem w ramach aktywności po przedostatnim jedzeniu (i pokazuję mu tekst i ilustarcje, jest zainteresowany, średnio 3- 4wierszyki)

Nic dodać nic ująć, mi tez wiele razy sie przytrafilo karmic na miescie, przewijac itd. Natura...zawsze jestem przygotowana na takie akcje

Siala
- stesknilam sie za toba ja caly weekedn bylam zapisana do klubu AA, a wlasnie wyszedl od nas strazak ach siala....jakie ja mam sny z nim...masakra....to chyba przez to ze moj TZ nie ma ochoty na...
Sebek towarzyski, Nastka jak zmeczona to sie nie nadaje do towarzystwa

marta - szybko, ale to dobrze, moja siedzi na kolanach lub oparta o cos

anuszka
- no widzisz jak sobie radzą a co do czasu nio u nas nic sie nie zmienilo

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-11-01 o 21:58
Stary 2010-11-01, 22:11   #320
agravka
Wtajemniczenie

wpadlam tylko powiedziec, ze Ada zasnela, zanim do niej poszlam po raz pierwszy (7 min) i spi juz 3 h-bez zadnej pobudki, co dla mnie jest nowoscia, bo do niedawna, zasypiala na 20 min i sie budzila, ja wyciagalam cyca i tak w kolo macieju
Stary 2010-11-01, 22:12   #321
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko powiedziec, ze Ada zasnela, zanim do niej poszlam po raz pierwszy (7 min) i spi juz 3 h-bez zadnej pobudki, co dla mnie jest nowoscia, bo do niedawna, zasypiala na 20 min i sie budzila, ja wyciagalam cyca i tak w kolo macieju
klask i: widzę, że Ada robi postępyod cioci dla was dziewczynki za wytrwałość

Stary 2010-11-01, 22:14   #322
agravka
Wtajemniczenie

olakola, marta, anoxa-dziekuje dziewczyny
idealne- a skad sie w Tobie biora te obawy? niefajnie, ze masz non stop takie mysli...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
klask i: widzę, że Ada robi postępyod cioci dla was dziewczynki za wytrwałość
dziekujemyyyy**
Stary 2010-11-01, 22:18   #323
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Nic dodać nic ująć, mi tez wiele razy sie przytrafilo karmic na miescie, przewijac itd. Natura...zawsze jestem przygotowana na takie akcje

[B]marta - szybko, ale to dobrze, moja siedzi na kolanach lub oparta o cos
U nas ostatnio jest proble mz karmieniem na miescie... nauczyla się jesc na mnie - ja leze ona na mnie i ssie... w pozycji klasycznej - nie chce ssac.. slizga sie po cycku, ma problem z utrzymaniem go w buzi... to karmienei w miejscach publicznych mi sie utrudnilo... wczesniej nie bylo problemow - od 3 tygodni się jej odmieniło.
Z przewijaniem to standard - trzeba być przygotowanym na wszystko

To tak jak moja... na kolanach/oparta, trzymana chociażby na ręce - zdj bez podpórki pod plecami - siedzi na kolanach przodem do mnie - mąż cyka fotkę
Stary 2010-11-01, 22:33   #324
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

nocka jedna z najgorszych ostatnio. padam na twarz a do tego wyskoczyla mi opryszczka ogromna pod nosem dobrze ze chociaz katar troche przeszedl.
.
wspolczuje

Cytat:
tak jak pisalam padam na twarz. ale nie przez chorobe tylko mojego syncia malego. on normalnie mnie wykonczy niedlugo. a jeszcze od rana marud i tylko na raczkach by chcial byc
A jak bys sobie go na klatce polozyla? Kurcze musi byc jakis sposob na niego,bo 4 nad ranem ja sobie nie wyobrazam, po kim on taki "slowik"? Moja Maja typowa "sowa" po mnie na szczescie.
A jak tv wlaczysz to nie polezy spokojnie?

Papi ja bardzo chetnie! na all 35zl to nie jakos duzo, ale zawsze, ja bym reflektowala ten ultimate shine i moze new shampoo bar a jakas odzywka?

Meteoryt fajny tylko ja wzielam teint dore(dawny chic) i troche ciemny. do polikow i boki czola dobry, a chcialam tez rozswietlenie na srodek twarzy.
Cytat:
Super że juz problemy się zmniejszyły.. i kolki nie wystepują...

Moja malutka już je łyżeczka kaszkę (zdj 1)
fajna malutka do Ciebie chyba podobna co?
Cytat:
Maja tez juz siada od kilku dni, na poczatku sie cieszylam, ale teraz juz mniej bo sie za bardzo wierci przy karmieniu, ja ją wpółlezaco karmie to ta mi myk i siada a butle ciezko przechyli w takim pionie :/

Cytat:
Ale z pleców na brzuch nie potrafi.

Cos do posmiania sie: http://www.youtube.com/watch?v=H6-7j...eature=related
z plecow tez nie, chyba jeszcze dluga droga, bo dzieci jakos sie okrecaja aby usiasc

Fajny filmik

Maja juz spi sama zasnela, mi tez sie chce juz spac, ale czekac musze jeszcze z odciaganiem a jutro znow dentysta

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Idealne
nawet tak nie mysl, nic mu sie nie stanie po co sie zadreczac takimi myslami, to niezdrowe

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 05:18   #325
alutka78
Rozeznanie

Wczoraj byl koszmarny dzien. Mala spala po 20 min i pobudka. Wykapalismy ja ok 19 i myslalam, ze zasnie, a ona oczka duze i smiech bezzebny od ucha do ucha. Zasnela o 21;30, obudzila sie o 4;45, zjadla, wypluwa smoka i pcha raczki do buzi.
Czy Wasze dzidzie tez maja lub mialy taki etap? Do tego strasznie slini, moze to zabki? Ma takie dwa biale punkciki, dotykamal palcem i sama nie wiem czy one juz wychodza.
Co do zakupow to ja zabieram mala wszedzie. Ostatnio nawet karmilam ja w przymierzalni. Taka jest natura, mala zaczela plakac i trzeba bylo nakarmic.

Agrafka -
mala jest przesliczna.

Cytat:
Napisane przez NancySpungen Pokaż wiadomość
Jak czytam to wszystko co trzeba kupić, zrobić...To duża odpowiedzialność zostać mamą. Ale może kiedyś i ja nią będę.
Na pewno zycie sie zmienia diametralnie, nie ma sie za duzo czasu dla siebie, ale ja juz sobie nie wyobrazam zycia bez Dagusi. To moje cale zycie.

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Mój znów pojechal do pracy..
Dzis nie jade do rodzicow, i czuje sie jak w rozsypce.. u nich zapominam, czuje sie inaczej. W domu czuje ta pustke i te straszne mysli, ten strach...
Kochana glowa do ggory. Nie mozesz tak myslec. Musisz bys silna dla dzieci.
Stary 2010-11-02, 07:06   #326
karolcia228
Zakorzenienie

Witam

Nocka oki, Nastka wstała 6.45 ale tz wstawał do pracy i już się śmieje od rana

mlmfm - ślicznie trzyma główkę

aniu - jak nocka??

alutkan - Nastka też wypluwa smoka i ręce ssie a ślini się strasznie

Stary 2010-11-02, 07:59   #327
niezawsze
Zakorzenienie

Akutka Maja oprcz slinienia sie i wkladania lapek do buziala to jeszcze jak ma okazje rzuca sie na moje rece i je gryzie i to dosc mocno zaciska na palcach dziaselka

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 08:53   #328
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
To właśnie o tym myślałam, że lekko się prowdzi, bo znajomi mają chyba ten model, tyle że sztywne zawieszenie. Nie wiem jak tam z gondolą, ale u mnie to w gondoli jak pojeździ miesiąc to będzie dobrze, ma prawie 4 miesiące. Także tak jak napisała Ola zastanów się czy sie opłaca kupować, może lepiej spacrówkę.

Cytat:
A teraz śpi... troszkę mnie zastanawia - bo potrafi marudzić... a jak zrobi kupkę to się uspokaja.. jeszcze zanim zaśnie udaje się ją przewinąć... a dziś po kupce od razu zasnęła.. a nie chcę jej budzić... ale leżeć w kupie też nie bardzo... i co zrobić - obudzić w nadziej że po przewinięciu zaśnie i będzie spać dalej?
Jak jest śpiąca to będzie, najwyżej troche trzeba ją pousypiać. Bezwzlędnie przewijaj po kupie bo odparzenia grożą.

Z naszych osiągnięć: przewracamy się z pleców na brzuch, odwrotnie nie, wyjmujemy sobei butelkę i wkładamy (jak jest akurat ten numer to karmienie trwa i trwa), czasem uda się dobrze włożyć smoka.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-11-02 o 09:03
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 09:28   #329
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry - standardowo przez weekend nie byłąm na wątku bo M był w domu tzn. nie cały czas miał też szkołę ale w niedzielę jeździłam po grobach, Niunia była z moją siostrą ja tylko wpadałam na karmienie, w sobotę byłam u teściowej a wczoraj już M siedział cały dzień w domu wiec zaliczyliśmy cmentarz piechotką i spacerek z malutką. wsumie na nogach zrobiliśmy wczoraj ok 10km jestem w szoku!!!
dzidzia jaka sliczna ta Twoja modnisia
aniaa22 kochana Ty i Misiu to macie przechlapane z tymi nockami, Niunia też ostatnio nie chce spać śpi 4h, 2h i potem się już budzi co 1,5h
agravka, mlmFM śliczne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Wczoraj byl koszmarny dzien. Mala spala po 20 min i pobudka. Wykapalismy ja ok 19 i myslalam, ze zasnie, a ona oczka duze i smiech bezzebny od ucha do ucha. Zasnela o 21;30, obudzila sie o 4;45, zjadla, wypluwa smoka i pcha raczki do buzi.
Czy Wasze dzidzie tez maja lub mialy taki etap? Do tego strasznie slini, moze to zabki? Ma takie dwa biale punkciki, dotykamal palcem i sama nie wiem czy one juz wychodza.
Co do zakupow to ja zabieram mala wszedzie. Ostatnio nawet karmilam ja w przymierzalni. Taka jest natura, mala zaczela plakac i trzeba bylo nakarmic.
Niunia zawsze tak śpi w dzień drzemki parominutowe, chyba, że idziemy na spacer to potrafi przespać od 1h do 3h.
Co do jazdy z dziećmi my też jeździmy wszędzie z malutką.

Mamusie mam pytanie Niunia dostała katarku, temp. brak nie wiem czy wasze maluszki jak miały katar to dawałyście im coś na niego???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 09:46   #330
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

dla Frania

[QUOTE=anuszka1401;2299781 5]
ania współczuję choroby...

-
[\QUOTE]

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ale u nas też dziś sukces Kuba się obrócił z brzucha na plecki i po minucie z powrotem
skubany sam był w szoku, a ja akurat nagrywałam jego gadanie na kamerce z komórki i mam nagrany ten jego pierwszy obrót całkiem przypadkiem
Dzis nie jade do rodzicow, i czuje sie jak w rozsypce.. u nich zapominam, czuje sie inaczej. W domu czuje ta pustke i te straszne mysli, ten strach..

Za kazdym raze
ale super ze udalo ci sie nagrac. dla Kuby

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ciesze sie ze robicie postepy

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A jak bys sobie go na klatce polozyla? Kurcze musi byc jakis sposob na niego,bo 4 nad ranem ja sobie nie wyobrazam, po kim on taki "slowik"? Moja Maja typowa "sowa" po mnie na szczescie.
A jak tv wlaczysz to nie polezy spokojnie?
na klatce nie ma szans bo on nienawidzi byc na brzuchu i zaraz walczy i sie drze. dwa dni z rzedu zrobilismy tak ze po godzinie zabaw wsadzamy go do wozka i usypiamy. jeszcze tak z godzinke dosypia i my z nim

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
my mamy podobnie od kilku tygodni. w dzien drzemki po pol godziny a w nocy to wogole masakra bo kreci sie i wierci co chwile

Cytat:

aniu - jak nocka??
dzis nie najgorzej chociaz spal bez problemu prawie do 1 zjadl troche sie powiercil i zasnal. po drugiej zaczely sie krecenie i stekanie i tak do 4. no i koniec spanka pogadal posmial sie zjadl i uspilismy go w wozku. wstal po 6. nawet w miare sie wyspalam

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Akutka Maja oprcz slinienia sie i wkladania lapek do buziala to jeszcze jak ma okazje rzuca sie na moje rece i je gryzie i to dosc mocno zaciska na palcach dziaselka
misiek to samo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości